Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Plantago

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Aasia / Vs: Georgia
« : 28.11.2018, 14:51:48 »
Mä olen lukenut juuri tuosta, että Georgiassa miehet voivat olla hyvinkin suorasukaisia länkkärinaisille, koska pitävät heidän seksuaalinormeja kovin erilaisina verrattuna oman maan naisiin. Tosin sanoen heidän stereotypia on, että länkkäreiltä irtoaa pesää. :(

Jaa-a, Ehkä olen jo sitten liian vanha, mutta ihan kohteliaasti muutamalla Gruusianmatkalla minuun on suhtauduttu. Olen käynyt useissa kaupungeissa ja kylissä siellä ja keskustellut tosi erilaisten ihmisten kanssa siellä.  Ihmiset olleet ystävällisiä ja varsinkin kun puhuu venäjää aina on eteenpäin selvnnyt.

2
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 06.06.2018, 20:51:05 »
Nostetaan aihetta pinnalle, koska kahlasin kirjaston kirjoja lävitse löytämättä tähän Pietarin parkkeeraus-asiaan apuja, joten käytännön vinkkejä edelleen kaipailen.

Ja olisiko mahdollista jättää auto Viipuriin. Siellä linja-auto ja juna-aseman vieressä hotelli Druzhba, jossa vartioitu edullinen parkki. Ja bussilla tai junalla nopeasti ja alle viiden euron Pietariin.

3
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 25.08.2017, 14:30:03 »
Kiitos vastanneille.
Sain nyt aika halvan 19hlö:n bussin vuokrattua Viipuri-Pietari- Viipuri. Ja laadin ihan kivan matkaohjelmakin. Kerron sitten kuinka sen bussin kanssa meni, jos joku muukin innostuu. Nimittäin viimeksi meinasi seisomapaikatkin loppua Pietarista- Viipuriin nopeassa junassa niin mukavampi näin.

4
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 15.08.2017, 11:49:00 »
Hei
Lauantaina 21.10.2017 suunnitellaan matkaa Pietariin 12 kaverusten kanssa. Ajatus olisi mennä omilla autoilla Viipuriin ja siitä sitten Elektriskalla Pietariin klo 9.57-11.12.
Mutta kun vähän isompi porukka en uskaltaisi jättää lipun ostoa Viipurin asemalle. Tiedättekö voiko lippuja ostaa etukäteen ja kuinka paljon aikaisemmin jos voi? Voikohan noita Elektriskalippuja ostaa netistä vai vaan luukulta? Ja voinko ostaa noin monta lippua kerralla, jos käyn ostamassa etukäteen.
Aluksi meillä oli tarkoitus vuokrata minibussi, mutta hinta on ollut aika korkea 18 000 per suunta. Saa  vinkata jos tietää jonkin halvemman minibussifirman...

5
Aasia / Vs: Georgia
« : 26.06.2017, 11:33:10 »
No niin Georgian mahtava reissu takana. Tosiaan minäkin ostin Suomessa etukäteen ne junaliput. Kun maksoin sanoi pankkiohjelma error. No kuitenkin olimme junavirkailijan listoilla (minulla oli tulostettu lippu mukana) ja kaikki ok. En tiedä tuleeko koskaan Visalaskua.

6
Aasia / Vs: Georgia
« : 08.05.2017, 11:57:35 »
Hei
Oletteko ottaneet jo Suomesta junalippuja Georgian sisäisiin juniin? Onko onnistunut ostaminen?
Vähän mietin kuinka turvallisia sivustoja netissä olevat sivut ovat?!?
Tällainen sivusto olisi tarjolla http://www.advantour.com/georgia/trains/timetable.htm

Taikka sitten Georgian railways-sivustot, mutta sinne pitää laittaa passin numerosta lähtien ja se vähän mietityttää.
Tarvitsen junaliput 4hlö 22.6.17 Batumi-Tbilisi iltajunaan ja jos menen Tbilisin rautatieasemalle niin onko enää paikkoja, kun voin mennä sinne aikaisintaan 17.6....

Sitten mietin, jos sovin Tbilisin hotellini kanssa, että ostavat ja minä laitan heille rahat nyt... Mitäs tuumaatte kuinka kannattaisi toimia?

7
Ylläpito tiedottaa / Vs: Foorumin kehittämisideat
« : 18.03.2017, 14:25:18 »
Heips
Sellaista asiaa mietin, kun ainakin minulle vastataan kivasti ja asiallisesti ongelmiini, ja nyt esim. olisin varannut lentoliput joita en olisi voinut käyttää, mutta muut neuvoivat ja säästin lähes 1000€. Olisi kiva kiittää tällaisissa tilanteissa, mutta typerää tukkia aihealueita kiitoksilla. Voisiko olla oma ketju jos haluaa erityisesti antaa kiitokset jollekin nimimerkille?

8
счастли́вого пути́ - Hyvää matkaa!
Mielenkiinnolla seuraan ja toivon, että joku päivä voin lähteä mukaan matkalle!

9
Lentomatkustus / Vs: Lentokentän vaihto Moskovassa
« : 17.02.2017, 16:18:02 »
Hei
Kiitos avusta. Sen verran vähän olen matkustanut, että en tiedä kuinka sitten siellä Moskovassa pitää toimia? Koska olemme ensin maan sisäisellä lennolla Pietari - Moskova ja Moskovassa poistutaan maasta Georgiaan pitääkö mennä johonkin selvitykseen vielä Moskovassa vai tehdäänkö kaikki lähtöselvitykset Pietarissa (saamalla Aeroflotin lipulla mentäisiin molemmat lennot Pietari- Moskova ja Moskova- Tbilisi)?
Ja asian vierestä - tuo Riikan kautta meno mietityttää kun vaihtoaikaa Riikassa 50min....En tiedä ehditäänkö vaihtaa?

10
Lentomatkustus / Vs: Lentokentän vaihto Moskovassa
« : 15.02.2017, 11:43:51 »
Moskovan kenttien väliseen matkaan menee teoriassa 2t, käytännössä enemmän.
Hei sen verran, että tuo Pulkova on Pietarissa ja Ŝeremetjevon kenttä Moskovassa...
Lähinnä olisin tiedustellut paljonko yhdellä, samassa kaupungissa olevalla kentällä tarvitaan vaihtoaikaa (riittääkö Moskovassa 1h 35 min. vaihtoon, kun näillä näkymin tulo ja lähtö ovat samasta terminaalissa)?

11
Olettekos kuulleet... / Vs: Valko
« : 16.01.2017, 15:42:29 »
- Ja onko kokemuksia tuleeko ongelmia koneeseen pääsyyn? Ulkoministeriön sivulla teksti:
  "Myös Valko-Venäjän ja Venäjän välisten lentojen kohdalla on ollut ongelmia, eikä ulkomaalaisten pääsyä lennoille voi taata."

Omia kokemuksia ei ole, mutta voi olla että tuo on jatkossakin ongelma. Siinä ei edes viisumi välttämättä auta, koska Venäjä käsittelee saapuvaa konetta kotimaan lentona, eikä sen matkustajat joudu rajatarkastukseen. Tämän edellytyksenä tietenkin on, että joukossa ei ole "ulkopuolisia". Ja tietenkin kyseisessä maailmankolkassa tulkinnat ja ratkaisut voivat aina vaihdella, mutta ei tuo varoitus turhaan ole.

Kiitos kun valasit asiaa. Mietin vielä tässä mitä ne voi meille tehdä? Johonkin maahan kai niiden täytyy meidät lykätä? Onko se sitten Suomi vai takasin Georgiaan?
Matkasuunnitelma on sellainen, että menemme omalla autolla Pietariin ja jätämme auton sinne. Sitten Pulkovasta Moskovan kautta Georgiaan viikoksi. Sitten Georgian Batumista paluulento suoraan Pulkovaan/ Pietariin (ja Minskissä stoppi), josta autolla Suomeen.
Vielä sellainenkin asia, jota en tiedä - kun katsoo lentolippuja lukee Minsk stoppi, onko se koneenvaihto vai ottaako vain kyytiin lisää porukkaa?

12
Hei
- Suunnittelen paluumatkaa 23.6.2017 Georgiasta Batumista Pietariin, ja olisi välilasku ja koneen vaihto  Minskissä. Stoppi kestää noin 2h. Minulla on Venäjän viisumi passissa.
- Tarvitsenko Valko-Venäjän viisumin tähän välilaskuun?
- Ja onko kokemuksia tuleeko ongelmia koneeseen pääsyyn? Ulkoministeriön sivulla teksti:
  "Myös Valko-Venäjän ja Venäjän välisten lentojen kohdalla on ollut ongelmia, eikä ulkomaalaisten pääsyä lennoille voi taata."

13
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 04.01.2017, 17:18:58 »
Entä onko takki pakko jättää säilytykseen? (Ajattelin säästää aikaa jonottamiselta.)

Kävin tänään Jusupofin palatsissa. Audio-opas oli melko mitätön. Palatsissa oli kolme kaunista huonetta ja muutama vähäpitoisempi.
Jonot ovat tosiaan aika pitkiä, mutta jos sisälle pääset ei se takin jättäminen sitten enää iso asia ole. Ja on se pakko jättää narikkaan.
Minulle taas tuo Jusupovin palatsi on olut paras kokemus, meillä oli suomea puhuva opas ja kuulimme hyvin paljon mielenkiintoista Venäjän historiasta ja Rasputinista monta tuntia

14
Aasia / Vs: Georgia
« : 02.01.2017, 14:57:14 »
Jos on Moskovassa sama kenttä, sama terminaali ja lennot samalla lipulla, niin klo 6:25 saapuminen pitäisi riittää. Toki jos lento on myöhässä, niin jatkolennolle ehtiminen voi olla epävarmaa.  Auton ja kuljettajan vuokrauksesta: Löytyy paljon kuskeja ja toimistoja (esim. Visit Georgia tai jopa autovuokraamoita)  joista saat auton ja kuljettajan, mutta muista että joudut maksamaan kuljettajan majoituksen. Mikäli omaat ajokortin niin tuon reitin voi hyvin itsekin ajaa vuokra-autolla - muutamassa kohtaa ennen Kazbegia oli pari vuotta sitten vähän huonokuntoisempaa tietä. Toki liikennekulttuuri on hieman toista kuin Suomessa, ja tiet hieman huonommassa kunnossa (pl. Tbiili-Gori moottoritie).
Kiitos, mietin vielä tuota lentoa.
Taidan ottaa kuitenkin kuskin niin voi itse vain nauttia. Kuitenkin sitten se majoitus ei ole kuin 20€ niin ei haittaa sen kerran kun mennään.

15
Aasia / Vs: Georgia
« : 31.12.2016, 12:27:11 »

https://www.lonelyplanet.com/thorntree/forums/europe-eastern-europe-the-caucasus/georgia/winter-travel-to-mestia-by-marshrutka

http://wikitravel.org/en/Mestia

Tuossa muutama linkki, joiden avulla varmaankin Mestian matka selviää.

Me olemme lähdössä Georgian matkalle 17.6.17. Kaikki muut matkan asiat ovat järjestyksessä paitsi jos joku osaisi neuvoa:
- Menemme Pietariin omalla autolla ja siitä sitten Pulkovasta lentäen Moskovan kautta Tbilisiin. Me voimme lähteä Pulkovasta klo 5.10 ja oltaisiin Moskovassa klo 6.25. Tbilisin kone lähtee samalta kentältä samasta terminaalista klo 8.00. Ehditäänkö vaihtaa? Vai pitääkö ottaa varman päälle niin, että olemme klo 5.00 jo Moskovassa?
- Ja toinen kysymys ajattelin vuokrata kuskin ja auton kahdeksi päiväksi neljälle hengelle Tbilisistä. Menemme Kazbegiin jossa yötä, Goriin ja Kutaisiin (josta jatkamme omatoimisesti Batumiin). Onnistuuko helposti löytää kuski ja auto Tbilisissä? Tai jos jollakin on vinkata hlö niin voisin varata jo ennen reissua.

16
Lentomatkustus / Vs: Lentokentän vaihto Moskovassa
« : 27.12.2016, 10:14:29 »
Hei
Mietiskelen matkaa kesäkuulle Georgiaan. Ajatus olisi mennä omalla autolla Pietariin ja siitä sitten lentäen Moskovan kautta Tbilisiin (Takaisin tuloa en ole vielä suunnitellut).
En ole koskaan käynyt Moskovassa lentokentällä ja nyt tuo koneen vaihtoaika mietityttää. Me voitaisiin lähteä Pulkovasta klo 5,10  ja olla Moskovassa Sheremetyevossa 6,25 josta samalta kentältä lähtisi kone Tbilisiin klo 8.00. Ehditäänkö?
Toinen vaihtoehto olisi lähteä Pietarista klo 3,50 ja olla Sheremetyevossa klo 5,05. Ja mennä samaisella koneella Tbilisiin, joka lähtee klo 8.00.
Kumpaako lähtöaikaa suosittelette?

17
Eurooppa / Vs: Polkupyörällä Viipurista
« : 18.07.2016, 14:20:41 »
- Jos minä lähtisin Viipurista pyörällä lähtisin kohti Terijokea Primorskin (Koivisto, Приморск) kautta.
 -Suomenlahden vieressä menevä tie on kaunis. Ja ihania hiekkarantoja on suurelta osin matkaa.
- Ensimmäisen yön olisin Primorskissa. Toisen yön jossakin välillä olevista hotelleista ja viimeisen yön Terijoella  Repinskaya Hotelissa.
-Sen edestä lähtee busseja Suome asemalle ja sitten sieltä junalla takas Viipuriin.
- En kyllä tekisi yhtään pisempää pyörämatkaa, jotta näkee myös maisemia ja voi käydä katsomassa nähtävyyksia ja nauttia rannoista.

18
Tyhmät kysymykset / Vs: Venäjälle matkustaminen
« : 01.07.2016, 15:55:23 »
Hei,1. Täytetäänkö Venäjälläkin sellainen maahantulokortti, jossa kysellään esimerkiksi ammattia? Olen tällä hetkellä työtön työnhakija (tosin minulla on hieman säästöjä) ja asun vanhempieni kanssa. Voivatko maahantuloviranomaiset vähän ihmetellä, että mites minulla on oikein varaa matkustaa, kun en ole töissä? Oletteko koskaan matkustaneet Venäjälle (tai muualle) ollessani työttöminä ja merkinneet maahantulokorttiin "unemployed"? Jos olette, niin onko se herättänyt kummastusta? Viimeksi matkustin ulkomaille ollessani opiskelija ja merkitsin sen maahantulokorttiin eikä se herättänyt mitään ihmettelyjä.

2. Onko teille koskaan sattunut niin, että olette varanneet hotellimajoituksen Venäjälle omatoimisesti vaikka suoraan hotellin nettisivuilta tai muuta kautta, maksaneet sen, eikä sitä ole sitten löytynytkään, kun olette saapuneet paikan päälle? MIten olette toimineet tuossa tilanteessa? Olisiko turvallisempaa/varmempaa varata hotellimajoitus jonkun matkatoimiston kautta?

3. Miten kauan viisumin saamisessa yleensä kestää? Viikko tai pari?

4. Onko hotellimajoitus laadukkain/varmin tapa majoittua tuolla?

Keksi varmaan vielä lisääkin kysymyksiä, mutta nämä olivat ne, jotka tulivat ekana mieleen.

Venäjälle kun matkustetaan täytetään passinkokoinen lappu, jossa samat asiat kaksi kertaa. Siinä ei kysytä ammattia ja ammattia tai työtön ei muutenkaan tuota ongelmaa matkustettaessa. Kun otat viisumin pitäisi periaatteessa viisumin myöntäjän antaa sinulle ensimmäinen kappale ja kun tulet maahan tai poistut niin saat taas samanlaisen tilalle seuraavaa kertaa varten (riippuu raja-asemasta milloinka sen saat). Vaadi se lappu viisumin myöntäjältä. Siitä lapusta toinen puoli jää rajalle ja se toinen puolisko pitää säilyttää passin välissä matkan ajan ja antaa sitten maasta poistuttaessa passintarkastukseen.
Mitäs jos ottaisit monikerta viisumin? Esimerkiksi Pietari on niin hieno kaupunki, että sieltä ei nähtävyydet kovin äkkiä lopu. Otan viisumin aina Itämatkojen kautta´(Imatra). Homma toimii ja voi lähettää paperit ja passin kirjekuoressa.

Varaan usein hotellin Booking comin kautta, se on nyt aika halpaa. Minä kiinnitän huomiota sijaintiin. Mm Pietarissa Oktiabrskaya hotelli on hyvällä paikalla, tai jokin muu Nevski Prospektin varrella oleva hotelli. Koskaan ei ole  ollut ongelmia. Suosittelen kylläkin hotellia, ellei sinulla ole jotakin tuttua kaupungissa.

Venäjällä ei ole sen turvattomampaa liikkua kuin muuallakaan ulkomailla. Yksinäiselle naiselle en suosita yöllä ulkona liikkumista (Minulla ollut ongelmia).

19
Eurooppa / Vs: Viipuri
« : 12.05.2016, 17:20:56 »
Tässä minun mielestä kaksi hyvää ravintolaa ja pari ihan tavallista paikkaa myös. Ihan ok on ainakin joskus ollut tuo Eremitaasin näyttely. Sitten Talikkalan torilla kannattaa käydä. Lisäksi Viipurissa on hyvä pellavakauppa ja siinä vieressä panttilainaamo (sama rakennus metalli ovi ja raput alas).
- Russky Dvor - Русский Двор Vähän kauempana keskustassa, en ole itse käynyt, mutta kesällä kuulemma todella kiva paikka. On Vastapäätä Viipurin Linnaa lahden takana.
- Slavyanskaya Trapeza - Славянская трапеза
+7 813 785-52-67 Kannatta soittaa, on usein täynnä,  mutta hyvä ruoka ja halpa
- Kameliontti Ihan peruspaikka. Lähellä Viipurintornia, mäkeä vähän ylös.
- Siesta - Сиеста Hyvä ruoka ihan ok.

20
Eurooppa / Vs: Kokemuksia Pietarista?
« : 13.11.2015, 17:23:43 »
Onko kokemuksia Рынок Юнона sta?

http://www.peterburg.ru/shops/rynok-yunona-v-sankt-peterburge

Jos mieheni viisumi vain tulee ensi viikolla, niin voisi viikonloppu Pietarissa olla paikallaan. Muutakin hauskaa ajankohtaista tapahtumaa yms. saa ehdottaa. Mennään varmaan yöksi Viipuriin perjantai iltana ja sitten 7.05 junalla Pietariin lauantai aamuna.

Sivuja: [1] 2 3 ... 7