Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - kekkuli

Sivuja: [1] 2 3 ... 36
1
Lentomatkustus / Vs: Finnair
« : 17.01.2021, 14:15:32 »
Erehdyin ostamaan Travellinkilta LATAMin lennon, jolla on codeshare Finnairin kanssa. Matkatavaran saa sisään vain lähtöselvityksessä maksamalla, eikä hintaa voi tietää etukäteen, väitti molempien firmojen aspa. Onko jollain kokemusta, paljonko tämä mysteerihinta mahtaisi olla Helsingistä Brasiliaan? Kannattaisiko lähteä pelkillä käsitavaroilla, koska reppuni on tuskin 15 kg?
Itse vastaten: LATAMin sivuilta löytyi, että luultavasti 50e per suunta on hinta, kun matkatavara vaihtaa lentofirmaa Euroopassa.  Katsotaan miten käy..

Siis ei onnistu brassimaksu? Kokeile espanjaksi Chilen saitin kautta, onnistui mulla pari vuotta sitte tosin se oli Brasilian sisäinen lento ostospaikkana ticket.fi. Eli menet lennon varauskoodillasi tuonne.

try through their website in spanish here: https://goo.gl/JWaEvt

2
Henkilökohtaisena mielipiteenäni kummaksun sitä, mihin yksi firma tarvitsee niin montaa eri tuotemerkkiä täsmälleen samalle asialle. Onko kyse siitä, että yhden menetettyä maineensa ymmärtämätön asiakas voi vielä asioida toisen kanssa?
Ainakin hakukoneoptimointia. Ihminen selaa yleensä vain rajatun määrän (lento)haun tuloksista juuri sieltä alkupäästä. Nyt jos siellä on useita erinimisiä firmoja lähes samoissa hinnoissa, hinta vaikuttaa normaalilta ja sitä tarjoavat firmat luotettavilta koska "ei niin moni firma voi olla kuraa samassa hintaluokassa." Muutaman euron tai kympin kalliimmat firmat tipahtavat sinne satunnaisen tallaajan näköpiirin ulkopuolelle.

Jotkut hakukoneet pystyvät niputtamaan noita, ja aina voi varaukseen mennessä tulla eioota tai lisäkuluja. Mutta hakutulosten kärjessä on hyvä olla, ja vielä parempi on tiputtaa muut kauas.

3
Yleinen / Vs: joulumuistoja
« : 19.01.2020, 19:24:41 »
90-luvun alussa tuli todettua että bensaa tuodaan sveitsiläiseen tunneliin rivakasti joulunakin. Aika muikeaa litrahintaa saikin mietiskellä pizzan äärellä Genovassa.

Pari vuotta myöhemmin opiskelijaporukalla grillailimme uusiseelantilaisessa hostellissa. Päitä ilmestyi ihmettelemään kun vedimme teekkarihymnin keskiyöllä...

Reilu vuosi sitten Riossa aattona visiitti favelaan, tapaninpäivänajelu olikin kotiinpaluumatka Luffella.

4
Tyhmät kysymykset / Vs: Stressiä ekasta reissusta
« : 21.11.2018, 08:31:40 »
Tarkoitatko, että asioit ensimmäistä kertaa lentokentällä ylipäätään? Silloin kannattaa tsekata mm. ohjeet käsimatkatavarasta: nesteitä saa olla max desin pakkauksissa ja ne litran Minigrip-pussiin jne. Tästähän sinulle kyllä urputetaan jo Suomen päässä, jos jotain sattuisi menemään väärin, että silloin sen viimeistään huomaat.

Turvatarkastusta voi omalla kohdallaan tehdä sujuvaksi, kun katsoo, että nämä ovat valmiina kun vuorosi tulee:

- nesteet Minigrip-pussissa ja pussi kädessä, ei laukussa
- laukun ulkopuolella / helposti otettavissa myös mahdollinen läppäri, powerbank ja varmuuden vuoksi kännykkä
- kynsisakset ruumassa, sillä vaikka ne pitäisi saada käsimatkatavaraan, niistä voi joku alkaa epäloogisesti urputtaa
- takki pois päältä
- metalliesineet (avainniput?) pois taskuista
- valmistaudu ottamaan kengät pois jos pyydetään
- passi ja boarding pass kädessä

Sitä ei uskokaan, miten moni alkaa säätää niiden kanssa kun pitäis olla jo. :)
Tuo on hyvä perusohje. Noita litran pusseja saa usein myös lentokentällä. Kolikoita kannattaa vähentää ennen turvatarkastusta, ja toki pois taskusta joka tapauksessa. Vöissä on usein metallisolki, joten senkin joutunee riisumaan.

Jos boarding pass on kännyssä ja se pitää luetuttaa, niin näytön valoisuus kannattaa säätää riittäväksi ja estää automaattinen vaaka-pystytason valinta.

5
Aasia / Vs: Vietnam, mihin sinne?
« : 20.11.2018, 09:57:47 »
Dalatille iso peukku, vaikka siellä ei ole rantaa (yhdessä vesiputouksessa pulahdus oli hieman hankala.) Mutta katso ensin eri alueiden sääkartat matkan ajalle; esim. joulukuussa ei kannattane mennä keskisen Vietnamin rannoille vesisateeseen.

Dalatin lisäksi suosittelen Hoi Ania, Saigonia ja Hanoita. Ruoan ja iltaelämän lisäksi tarjolla mm. kulttuuria, sotahistoriaa ja henkilökulttia.

6
Ei Suomen kansalaisuutta menetä kuin jos vaihtaa kansalaisuutta - silloin varmaan vaihtuu passikin. Mutta kaksoiskansalaisuuskin on hyväksytty Suomessa v. 2003 alkaen.

Kelan järjestelmästä tipahtaa, jos asuu yli vuoden pois Suomesta. Pääsee kyllä takaisin kun muuttaa takaisin. Jos tämän tekee oikein, niin muuttoilmoitus on se kanava. Kelan ja terveyspalvelujen lisäksi lienee verotus merkittävä asia.
https://www.maistraatti.fi/fi/Palvelut/Muuttoilmoitus/Milloin-Suomeen-tulosta-on-ilmoitettava-viranomaisille/

Matkustusilmoitus on lähinnä turvallisuuskysymys.

7
Jos käy hyvä tuuri, upgrade-tarjous voi tulla sähköpostissa esim. mulla tuli paluulle viitisen päivää ennen:
Lainaus
Economy to Business Class on flight QR 0957 on Saturday, April 07, 2018 from Jakarta Soekarno-Hatta Apt to Doha at a special price of EUR 439 per person. This exclusive offer is available on a first come first served basis until 04-Apr-2018 23:25 GMT.
Helsingin legille sama hinta. En tarrannut kumpaankaan.

8
Aasia / Vs: Bali vinkkejä ensikertalaiselle?
« : 20.05.2018, 22:00:47 »
Suomalaisperhe lähti unelmiensa matkalle, mutta turistien seassa ei mahtunut surffaamaan – Lomaparatiisit syödään, juodaan ja rakastetaan pilalle

Massaturismi ja muoviroska pilaavat paratiisirantoja. Ylen toimittaja Jenny Matikainen selvitti, miten Bali – ja maailma – niistä selviää.

https://yle.fi/uutiset/3-10211962

9
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 15.05.2018, 21:31:06 »
Berliinissä ja muuallakin Saksassa on tullut käytyä elokuvissa.
Teattereita sekä termistöä dubbauksen ja tekstien selvitykseen:
https://www.movingto-berlin.com/best-english-cinemas-berlin/
http://www.iheartberlin.de/2016/03/14/a-guide-to-english-language-cinema-in-berlin/
OV on sama kuin OF (Originalfassung.)

Ilmeisesti Potsdamer Platzin Cinestarissa on IMAX.
Ohjelmistoa esim. kategoriafilttereillä (OV, OmU):
https://www.kino.de/kinoprogramm/stadt/berlin/

Hyvällä tuurilla voi bongata soundtrackilla mykkäelokuvaklassikon Berlin – Die Sinfonie der Großstadt.

10
Tyhmät kysymykset / Vs: Thaimaa, yksin, touko-kesäkuu.
« : 09.04.2018, 18:19:32 »
1.   Kengät? – Suositelkaa hyviä kenkiä sinne, yksillä menen koko matkan.
..
5.   Tarvitseeko syödä "varmuuden vuoksi" malarialääkkeitä Thaimaassa? Malarone-resepti hankittuna.
1. Hyvät, sopivat jalkineet jotka kestävät lämmintä keliä ilman sukkia. Eri asia jos trekkailee viidakossa.
5. Ei. http://www.fitfortravel.nhs.uk/destinations/asia-east/thailand/thailand-malaria-map

11
Yleinen / Vs: Hapantuneet tahi kohta happanevat mestat?
« : 09.04.2018, 18:03:19 »
Muistan 2001 vuoden Thaimaan -reissuni. Koh Lanta oli ihana. Pari mokkia eika mitaan mika olisi ollut kahta kerrosta korkeampi. Ajeltiin tyhjia mutateita skootterilla. Oli siella kai yksi pankkiautomaatti jo silloin, mutta sielta sai vain parin kymmenen euron edesta kateista. Koko reissu oli muutenkin todellista seikkailua - olin Malesiassa pari kuukautta ja lahdin kaymaan Thaimaassa koska se oli "hassun muotoinen" maa siina vieressa. En edes tajunnut, etta se oli jotenkin backpackereiden suosiossa kun ei ollut edes paperista lonely planetia mukana. En suostu meneen Thaimaahan uudestaan kun muistot siita on niin hyvat.

Vietnamissa juuri kayneena kadun tosi paljon etten kaynyt siella samoihin aikoihin kuin Thaimaassa. Saigonin vilinaan turisti sentaan viela hukkuu edes vahan, mutta Hoi Anissa keski-ikaiset eurooppalaiset sedat oli kylla isoin demografinen ryhma. Natti maa ja hyvaa ruokaa mutta olisinpa kaynyt silloin 2001 vuoden reissulla.

Iran on kohta varmaan ihan pilalla. Ja Tbliisi on uusi Berliini. En enaa keksi, mihin sita matkustaisi kun on niin hapanta.
Thaimaassa kävin ekoja kertoja 1990-luvun loppupuolella, ja maa meni jo pilalle. Silloinen matkailukampanja Amazing Thailand vääntyi muotoon Amassing Thailand, massia kahmiva Taikkula. Luinpa finanssikriisiä ruotivaa Bangkok Postia, joka kertoi että Thaimaa oli sentään säilyttänyt matkailijoidensa suosion. Kun taas Vietnam ei, koska avautuneen maan kolunneet pioneerimatkailijat eivät palanneet uusintavierailulle pettymysten takia. Viimeinen niitti Thaimaallekin kun NiteOwl lopetti kolumninsa Postissa.

Joskus on tullut otettua hapanta, mutta nykyään enempi craftbeeriä.

12
Terveys ja turvallisuus / Vs: Rokotuksista
« : 12.03.2018, 17:24:41 »
Kurkkumätä-jäykkäkouristusrokotteen tehosteväli tulee olemaan 20 vuotta entisen 10 vuoden sijaan perusterveillä työikäisillä suomalaisilla. Tod. näk. uusi ohjeistus tulee voimaan tänä vuonna, näin minulle kerrottiin Tampereen Sarviksessa.

13
Terveys ja turvallisuus / Vs: malarialääkitys
« : 12.03.2018, 17:16:12 »
Erinäisiä malarian estolääkkeitä on vedetty Suomesta markkinoilta 2016 mm. Malaronen rinnakkaislääke Rumbabor. Nyt huomasin kun on sitä vanhastaan vielä jäljellä omassa varastossa.
http://www.apteekkari.fi/uutiset/laakarilehti-laakkeita-vedetaan-pois-myynnista.html
http://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/laakkeita-pois-myynnista-vilppiepailyjen-takia/

12 tablettia Malaronea maksaa noin 57 euroa (Tallinnassa noin 26 euroa.)

14
Thaimaa / Vs: Papaija-salaatti ja muut Thaimaan herkut
« : 29.12.2017, 19:40:29 »
Nuudelisopista suosikkini on punertava Yen Ta Fo.

Jälkiruokana kypsänmakea keltainen mango, lisukkeena tahmariisiä ja kookosmaitoa.

15
Aasia / Vs: Vinkkejä Vietnamiin
« : 09.10.2017, 16:09:27 »
My Sonin retki venepaluineen oli huono joulukuisessa sadesäässä - vuotta aikaisemmin olin nähnyt vähän päheempiä raunioita Angkor Watissa.  Jos ottaa tourin, niin kannattanee ennemmin ostaa hotellin kautta kuin Hoi Anin keskustan matkatoimistojen kautta.

Ehdottomasti ottaisin Huen sijaan Dalatin, vaikka hieman hankaloittaisi reittisuunnitelmaa ja nostaisi kustannuksia.

Ei ollut luksusvaunuja, mutten saanut nukuttua yöjunissa.

Kokkauskursseista ei kokemusta, mutta ensi alkuun joku street food tour paikallaan.

Hieronnoissa isoja hinta- ja laatueroja.

Saigonissa museoita ja turistinen tunneliretki, shoppailua + ruokaa ja juomaa. Aikaa saa menemään kyllä.

16
Tarpeettomaksi käynyt kympin halpislippu, annetaan hyvään kotiin - yhteyttä yksityisviestillä. Toimitus mieluiten sähköpostilla.

Annetaan siis ilmaiseksi junalippu Tampere-Helsinki Lentoasema la 27.5. klo 14:02-15:37, junan vaihto Tikkurilassa.

17
Yleinen / Vs: Parasta matkamusiikkia
« : 30.04.2017, 11:29:14 »
Janne Haavistolta jne. uusi levy "You Are Here" toukokuussa. Instrumentaalimaistiaisen perusteella The Farangs -tyyppistä musiikkia.

The Shubie Brothers and Sisters: You Are Here
https://youtu.be/yLQEIrGMAYY

18
Yleinen / Vs: Tieteet ja taiteet
« : 29.04.2017, 18:17:54 »
Madridin taidemuseot ovat hyvin tunnettuja ja nyt on Picasson Guernikasta erikoisnäyttely. Mutta Gaviria-palatsissa (lähellä Solia ja San Ginesiä) on hieno Escher-näyttely 25.6.2017 asti. Pari tuntia saa menemään, jos kuuntelee audio-opastukset ja katselee multimediat. Muutama persoonallinen selfie-viritelmä. Museokaupassa kohtalaisen hyvin tavaraa.

https://www.esmadrid.com/en/whats-on/escher-gaviria-palace


19
Yleinen / Vs: Tieteet ja taiteet
« : 14.02.2017, 10:24:01 »
Kansallismuseossa (Hki) matkailuaiheinen näyttely Come to Finland 17.2. -28.5.2017
http://www.kansallismuseo.fi/fi/kansallismuseo/nayttelyt/vaihtuvat

Museokortti käy; vapaa pääsy joka perjantai klo 16-18.

Lainaus käyttäjältä: Kansallismuseo
Come to Finland
17.2. -28.5.2017

Come to Finland -näyttely kertoo, miten Suomea markkinoitiin maailmalla ennen ja jälkeen itsenäistymisen. Matkailujulisteet ja iskulauseet loivat kuvaa paratiisista, jossa saattoi kokea koskemattoman luonnon lumoa mutta myös tutustua Suomen edistykselliseen, kansainväliseen ja avoimeen yhteiskuntaan.


Matkailujulisteilla seikkailunhaluisia eurooppalaisia ja amerikkalaisia houkuteltiin kokemaan jotakin uutta ja ennennäkemätöntä kaukaisessa Suomessa kauniiden kuvien ja houkuttelevien iskulauseiden avulla.

Come to Finland -näyttely tutustuttaa sinut tunnettujen taiteilijoiden lisäksi lukuisiin vähemmän tunnettuihin julistetaiteilijoihin ja heidän panokseensa Suomen viemiseksi maailmankartalle. Julisteiden lisäksi näyttelyssä on esillä Kansallismuseon kokoelmista matkustamiseen liittyvää esineistöä ja matkamuistoja.

Näyttelyssä on esillä noin 100 vintage-julistetta, jotka kaikki ovat autenttisia alkuperäispainoksia. Lisäksi esillä on tämän päivän graafikoiden ja taiteilijoiden tätä näyttelyä varten toteuttamia julisteita – kuvia siitä, miten he tämän päivän Suomen näkevät ja kokevat. Kokonaisuuteen liittyy myös suurelle yleisölle suunnattu julistekilpailu, jonka parhaat työt ovat niin ikään esillä näyttelyssä.

Esimerkkejä matkailujulisteista Come to Finlandin kaupassa

20
Intia. Liian kuuma, likainen ja eikä jaksaisi enää kusetusmeininkiä. Iso maa joo mutta ei ehtine antamaan toista mahdollisuutta tässä elämässä. Kelvollista intialaista ruokaa saa länsimaissakin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 36