Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Ericaoscar

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Näitä tarinoita on kyllä tosi mukava lukea, hyvin kirjoitettua, informatiivista tarinaa ilman joutavaa mainostusta. Vaikka henk.koht. ei Etelä-Amerikka ykköskohteita olekaan, niin tästä blogista on saanut hienosti kuvaa sikäläisistä oloista. Ihan koukussa olen, ainoa jota seuraan Afrikkaan, Afrikkaan ohella. Kiitos kaunis!

2
Lentomatkustus / Vs: Norwegianin istuinpaikan korotus?
« : 06.07.2018, 17:20:37 »
Voit korottaa Low Fare -lippusi Premiumiin maksamalla lippujen välisen hintaeron kansainvälisillä kaukolennoilla. On myös mahdollista tehdä tarjous, ns. Bid for Upgrade, joka Norwegianin on mahdollista hyväksyä tai hylätä. https://www.norwegian.com/fi/matkusta-kanssamme/koneessa/premium-matkustamo/bid-for-upgrade/
Mitään erillistä "haluan maksaa pelkästään siitä, että saan mukavamman istuimen" -mahdollisuutta ei ole.

3
Ruumalaukun kanssa näyttää maksavan nyt 90,51 €, onko tuo aloittajan pyytämä hinta sitten edullinen vai ei riippuu siitä, sisältyykö nimenvaihtokulut 55 € hintaan vai ei.

4
Lentomatkustus / Vs: Norwegian matkatavarat...
« : 27.04.2018, 22:15:30 »
Aloittaja on jo tainnut matkansa tehdä, mutta jos nyt sattuisi sama kysymys askarruttamaan jotakuta muuta. Totta on, että LowFare -lippuun ei kuulu matkatavaroita sen 10 kg:n käsimatkatavaran lisäksi, MUTTA joissakin matkatoimistojen paketeissa siihen kuuluu jopa se kaksi matkalaukkua eli 2x20 kg ja myös istumapaikan varausmahdollisuus. Summa summarum, jos Norwegianin sivulta näet varaustunnuksella katsoessasi, että sinulla on kaksi matkalaukkua lipulla, niin se pitää paikkansa. Tämä on lentoyhtiön virallinen tieto. Matkatoimisto saattaa omien intressiensä mukaisesti kertoa sen tai olla kertomatta, mutta liikennöivän lentoyhtiön sivulta löydät oikean tiedon.

5
Lentomatkustus / Vs: Finnair -- matkalaukkua ostamassa
« : 26.12.2017, 22:56:39 »
Puuttumatta tuohon kokoon kävi tuossa Delseyn kohdalla silmään huomio, jonka olen aikaisemminkin ko. merkin kohdalla tehnyt. Laukun paino, 5,7 kg. Kannattaa ehdottomasti huomioida laukun paino ostovaiheessa, tuo liki 6 kg on kaikki pois matkatavaroiden määrästä. Itse etsin aikanaan isoa ja mahdollisimman kevyttä laukkua, joka oli pystymallin vedettävä versio. Päädyin tuolloin Rimowaan eikä ole tarvinnut katua. Hintaa oli jo tuolloin n. 10 v. sitten aika reippaasti ja sen jälkeen hinnat ovat vain nousseet sekä kaksipyöräiset versiot kadonneet valikoimasta,mutta pointtina siis se, että kannattaa muistaa tarkistaa myös laukun oma paino halvan hinnan ja koon lisäksi. Tuo omani, joka on palvellut hyvin ja ahkerasti todella kovassa käytössä painaa muistaakseni jotain 2,5 - 3,5 kg ja on edelleen täydessä käyttökunnossa, vaikka yhdestä kulmasta vetoketjun kiinnitys on alkanut hieman irrota. Laukku on kuitenkin ostohintansa jo ansainnut varmaan moneen kertaan, joten ei ole ollut valittamista. Ymmärrän toki oikein hyvin, että useamman satasen ostohinta saattaa monilla lyödä kapuloita rattaisiin, mutta yksi hyvä vaihtoehto kevyen ja hinta-laatusuhteeltaan ok matkalaukun valintaan voisi olla ainakin Briteissä myytävä merkki IT-luggage. Löytynee varmaan verkkokauppojen kautta myös Suomeen.

6
Hyvä ratkaisu mennä suoraan keskustaan ja ottaa auto vasta sitten kun poistuu Roomasta. Aamupäivästä n. klo 10 - 12 pitäisi olla kohtalaisen rauhallinen liikenne, sen verran kuin se nyt Roomassa yleensä on. Työmatkalaiset ovat päässeet töihin eikä ole vielä lounasaika. Kyllä Roomasta autolla pois pääsee, italialaiset ovat huomattavasti kohteliaampia liikenteessä kuin suomalaiset, johtuen siitä, että liikennettä on yleensä paljon melkein joka paikassa. Pakko ottaa muutkin ihmiset huomioon toisin kuin Suomessa, jossa voi rauhassa körötellä keskellä tietä ilman että monikaan häiritsisi. Itse tykkään ajaa Italiassa juuri siksi, mutta tarkkana pitää tietysti olla. Ja ne normaalit säännöt siitä ettei autoon sisälle saa jättää mitään vähänkään arvokasta näkyville parkkeeratessa on hyvä pitää mielessä, että ei tule ikäviä yllätyksiä autolle palatessa.
Eihän se Terminin seutu mitään kauneinta Roomaa ole, mutta kulkuyhteyksien takia lyhyeksi aikaa ihan käypä vaihtoehto majoittumiseen. Metro, bussit ja ratikat kulkee jos ei jaksa kävellä. Ja se on kuitenkin Roomaa. :-)

7
Älä missään tapauksessa ota vuokra-autoa vastuksiksi sille ajalle minkä vietätte Roomassa. Parkkeeraaminen on liki mahdotonta etenkin jos ei tunne kaupunkia ja aikaa auton kanssa kuluu paljon julkisten käyttöä enemmän. Ottakaa vuokra-auto alle vasta kun lähdette ajelemaan muualle.
Fiumicinosta kulkee nopeita ja edullisia busseja keskustaan myös yöllä, hyvä vaihtoehto mennä keskustaan riippuen tosin hieman siitä missä aiotte majoittua Roomassa. Jos kauempana Terminilta niin silloin taksin käyttö on helpointa vaikka hieman enemmän maksaakin. Virallisilla takseilla on kiinteä hinta Rooman kaupunginmuurien sisälle. Kunhan otatte taksin virallisesta taksirivistä tuloaulan ulkopuolelta ettekä lankea niihin terminaalin sisällä kyytejä tyrkyttäviin pimeisiin "takseihin". Käsimatkatavaroiden kanssa koneesta selviää ulos varsin pikaiseen vaikka kenttä onkin iso, matkalaukutkin on yleensä saanut n. 45 minuutin sisällä koneen saapumisesta. Testattu kymmeniä kertoja.
Tästä linkistä, eli Fiumicinon viralliselta sivulta  http://www.adr.it/web/aeroporti-di-roma-en-/pax-fco-fiumicino oikeat tiedot kuljetuksista.
Vesi on puhdasta ja hyvää, hieman vaihtelee kaupunginosasta riippuen, mutta joka paikassa täysin juotavaa. Hyvää matkaa maailman kauneimpaan entiseen kotikaupunkiini.

8
Homeaway, aikanaan Homelidays joka valitettavasti meni yhteen Homeawayn kanssa, toimii kuitenkin loistavasti ja Italiasta löytyy vuokrakohteita pilvin pimein. Paljon halvempi kuin Interhome (valikoimaa löytyy kaikissa hintaluokissa) ja ehkä hieman "varmempi ja vakiintuneempi" kuin Airbnb. Monen monta kertaa ja monessa maassa käyttäneenä suosittelen ehdottomasti tutustumaan.

9
Espanja / Vs: Ensikertaa Teneriffalle! What to do?
« : 06.02.2017, 20:26:30 »
Homeawayn kautta olen vuokraillut useammassakin maassa (aikaisemmin Homelidaysin, mutta se meni valitettavasti Homeawayn kanssa kimppaan, tykkäsin enemmän Homelidaysin sivuista).
www.homeaway.com
Saattaa pystyä pitemmälle ajalle neuvottelemaan hintaa, koska asioidaan yleensä suoraan omistajien kanssa.

10
Espanja / Vs: Ensikertaa Teneriffalle! What to do?
« : 06.02.2017, 01:46:40 »
Samaa mieltä kilroy1:n kanssa, että Teneriffan eteläpuoli on kuitenkin huomattavasti monipuolisempi, kelit ja rannat paljon pohjoista paremmat ja mahdollisuudet tekemiseen monipuoliset. Itse pidän kovasti Los Cristianosista, sieltä löytyy vielä hieman paikallisiakin ihmisiä vaikka toki turistien kansoittama on tietysti sekin ja käytännössä kasvanut yhteen Playa de las Americaksen kanssa. Kulkuyhteydet erinomaiset, ja kuukauden reisulla ehtii tehdä vaikka jokusen retken naapurisaarillekin joille lautat lähtevät juuri Los Cristianosin satamasta. Busseilla pääsee myös hyvin ja edullisesti kulkemaan joka suuntaan. Eikä tuo kesäkuu taida ainakaan suomalaisturistien kannalta olla sitä pahinta ruuhka-aikaa.

11
Tansania / Vs: Tansania
« : 18.12.2016, 22:18:09 »
Muutama vuosi sitten tuli asusteltua hetken aikaa Darissa. Kentältä ei taida oikein muuten päästä keskustaan kuin taksilla, jos et satu menemään sellaiseen hotelliin tms. jonka kautta saat myös kuljetuksen. Darin "bussit" ovat muutenkin aika mielenkiintoisia. Taksia halvempi vaihtoehto on mopotaksi bajajit, mutta ei välttämättä paras ratkaisu lentokenttäkuljetuksiin. Muuten nopea kulkutapa joskaan ei ehkä ihan se kaikkein turvallisin, vaikka itse niillä yleensä kuljettiinkin. Eivät saa ajaa kaupungin keskustaan asti. Hinnat kannattaa myös tarkistaa joltakulta paikalliselta, pyynnöt saattavat olla suunnilleen mitä tahansa.
Ja kyllä, Dar ON todella yllättävän kallis kuten koko Tansania. Supermarketeista löytyy jokseenkin kaikkea, mutta hinnat ovat vähintäänkin Euroopan hintatasoa. Ja kaksihintajärjestelmä jyllää monissa paikoissa, vaihtelee myös sen mukaan maksatko shillingeillä vai dollareilla. Numbeo antaa osviittaa hinnoista. Tinkiminen onnistuu ja kannattaa muualla paitsi supermarketeissa. Olet varmaan Lonely Planetin jo lukenut.
Ei laukkuja mukana kaupungilla kulkiessa, mahdollisimman vähän rahaa mukaan ja näytä mahdollisimman köyhältä ja tärkein asia: ÄLÄ KULJE PIMEÄN AIKAAN KÄVELLEN! Ex-työkaverilla on siitä ikuiset muistot käsivarsissa, oli lähellä ettei mennyt myös henki, kun autolla liikkuneet ryöstäjät vei laukun mennessään. Kuuntele avoimin mielin paikallisten neuvoja jos mahdollista ja usko niihin. Ihmiset ovat pääsääntöisesti todella ystävällisiä, mutta valitettavasti me kaikki valkoiset ollaan niin paljon heitä rikkaampia, että lieveilmiöitä syntyy väkisin.

12
Yleinen / Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
« : 30.05.2016, 22:01:06 »
Ei nyt liity ihan suoraan nettimatkatoimistoihin, mutta kun tuo hotels.com mainittiin, niin voin kertoa, että sieltä vuotaa luottokorttitiedot kuin seulasta myös muissa maissa kuin Suomessa. Työstä johtuen tullut asia eteen erittäin usein. Eli jotain muuta kautta varaisin hotellit, etenkin kun ei ole edes likikään halvin ja teettää turhaa työtä soitella luottokorttiyhtiöön/luottokorttiyhtiöstä ja selvittää huijausveloituksia.

13
IBM on hakenut ainakin viimeiset viisi vuotta suomalaisia aspaan, palkat vaan on sillä tasolla varsin surkeat. Toinen jatkuvasti vuosikausia porukkaa hakenut firma on National Pen Dundalkissa, sinne ei näytä kohtuullinen palkkatasokaan saavan tarpeeksi väkeä ainakaan pysyvästi. Eli jossain lienee aika lailla vikaa, siitä varoittelivat Irlannissa asuvat tuttavatkin. Paikkojahan löytyy niin mol.fi kautta kuin esim. jobs.ie, toplanguagejobs.co.uk, reed.co.uk, multilingualvacancies.com jne. jne. Etsivä löytää, ja tuurilla sekä tietysti sopivalla kokemuksella varustettuna kunnon paikkojakin tulee joskus vastaan.  :) CV Europass muodossa englanniksi valmiiksi ja saatekirje myös, sekä profiili noille mainituille sivuille niin paikkoja kyllä tarjotaan. Kunnon paikat ovat harvassa, mutta nuorille työuraa aloitteleville ja kimppakämpässä asuville löytyy kyllä ihan hyvin töitä, jos englanti sujuu edes jollain tavalla. Siinähän sitä oppii sitten lisää.

14
Italia / Vs: Rooma
« : 01.04.2015, 23:24:41 »
Olin juuri pari viikkoa sitten pikapyrähdyksellä Roomassa. Asuin airbnb:n kautta varatussa kämpässä Trastevere Belli 2, aivan törkeän hyvä sijainti Viale Trasteveren alussa, mutta kuitenkin hiljainen, koska on kadulta poispäin. Reiluksi viikoksi saattaa käydä vähän ahtaaksi, yksi makkari, pienehkö keittiö ja kylppäri, ei olohuonetta eikä parveketta. Siisti ja toimiva sekä sijaintiin nähden tosi halpa. Robertolla on kuulemma myös pari muuta asuntoa, toinen taisi olla siinä vieressä. Lyhyelle reissulle hyvä tukikohta, mutta reiluksi viikoksi varaisin varmaan vähän isomman jostain Marconilta, Ostiensesta, Testacciosta tai San Paolosta tms. josta on kuitenkin hyvät yhteydet keskustaan ja muualle.

15
Italia / Vs: Rooma
« : 31.03.2015, 23:27:10 »
Viale Marconi Trasteveren aseman "takana", eli keskustasta päin tullessa aseman vasemmalta puolelta radan ali ja suoraan. Noin kilometrin verran monenlaista kauppaa molemminpuolin katua, paikallisten ostospaikkoja. Euroma2 ostoskeskus EUR:n lähellä, metrolla EUR Fermiin ja kadun yli bancarellojen välistä Fermin alatasolle (josta lähtee myös keskustan suuntaan menevä metro). Bussit 070, 700 ja 709 vie perille jos ei jaksa kävellä paria kilometriä. Löytyy kauppoja ja ravintoloita laidasta laitaan.
Keskustassa Corsolla ja sen lähellä on tietysti myös kaikenlaisia liikkeitä, mutta aika paljon turistisia. Vatikaanin lähellä Via Cola di Rienzo on myös shoppailukatu, mutta ehkä vähän kallis. San Giovannissa Lateraanikirkolta, eli Basilica di San Giovanni in Lateranolta (on muuten oma suosikkini Rooman kirkoista) lähtien keskustasta poispäin löytyy myös vaatekauppoja useampaan makuun. Sekä Via Sannion markkina-alue maanantaista lauantaihin. Siellä on myös melkein vaikka mitä, roomalaiset käy paljon siellä ostoksilla. Sitten on tietysti nuo bancarellat eli myyntikojut, joita on melkein joka kadunkulmassa, siellä EUR Fermissä iso läjä. Niistäkin tekee joskus ihan kelpo löytöjä. Ja tietysti sunnuntaiaamun Porta Portese Trasteveressa, josta löytyy melkein mitä vaan. Sinne kannattaa kuitenkin mennä ajoissa ja pitää huoli tavaroistaan. Sielläkin suurin osa ostavista asiakkaista on italialaisia, vaikka turistit pyörivätkin paljon katselemassa.
Porta di Roman ostoskeskukseen pääsee Terminiltä bussilla, muistaakseni numero 38, kestää noin 30 min. Tai Conca d'Oron metrolta bussilla jatkaen. Tuonne Castel Romanon "outlet-kylään" en itse toista kertaa viitsi vaivautua, oli täysin turha ja aikaa vievä reissu. Paljon parempia ja edullisempia ostospaikkoja suuremmalla valikoimalla löytyy Rooman alueelta huomattavasti helpommistakin paikoista. Mutta tämähän on makukysymys. Itse en ole vaan koskaan onnistunut noista outletpaikoista löytämään oikein mitään järkevää ja järkevän hintaista, muuten kyllä esimerkiksi Roomassa asuessa aivan riittävästi hyvän hinta-laatusuhteen omaavia vaatteita, eikä todellakaan tarvitse olla mitään huippumerkkejä.
Eiköhän noilla pääse shoppailun alkuun.

16
Jos siis haluat oikeasti asumaan etelä-Eurooppaan, niin tutkipa esimerkiksi toplanguagejobs ja multilingualvacancies sivuja. Suomenkielisille paikkoja  niin Espanjassa, Portugalissa, Kreikassa kuin Maltallakin. Palkat on sitten mitä on, mutta niin on elinkustannukset ja ilmastokin vähän toista kuin Suomessa. Jonkun sortin asiakaspalvelukokemusta ja tietotekniikkataitoja kysytään, ja ainakin englannin taitoa suomen lisäksi. Sinun koulutuksellasi luulisi löytyvän ihan kunnon hommiakin ainakin hetken alkuharjoittelun jälkeen.

17
5 euroa on oikein hyvä tarjous Leonardo Expressin lipusta, joka siis normaalisti maksaa 14 euroa. Sen verran tarkennusta, että kyseisellä junalla ei ole välipysäkkejä, vaan se kulkee ainoastaan Terminin ja Fiumicinon lentokentän väliä. Paikallisjuna FL1 pysähtyy sen sijaan kaikilla asemilla, lippu Rooman "kehän" sisälle maksaa 8 euroa. Turisteille useimmiten hyödyllisimpiä asemia ovat Trastevere, Ostiense ja Tiburtina.
Bussit maksavat yleensä 4-5 euroa suunta, suosituin lienee TAM, joka pysähtyy Terminin ja lentokentän välillä myös Ostiensen asemalla. Pysäkki on Eatalyn sisäänkäynnin edessä. Aikataulun mukainen matka-aika hieman alle tunnista tuntiin ajankohdasta riippuen (Rooman ruuhka-ajat). On yleensä hyvin aikataulussa, usein saapuu ainakin Ostienseen hieman etuajassakin kentältä tultaessa. Huomattavasti Leonardo Expressiä halvempi, eikä matka-aika odotusaikoineen jää juurikaan Leonardo Expressistä jälkeen, riippuu toki siitä miten sattuu osumaan bussin tai junan lähtöaikaan.

18
Afrikka / Vs: Itä Afrikka ja Internetin saatavuus
« : 09.10.2014, 13:45:56 »
Tansaniassa ainakin Zantelin tikun saa ostettua todella helposti, taisi maksaa keväällä jotain 25.000 Tsh, muistaakseni 5 GB. Toimi hyvin. Nettikahviloitakin löytyy, mutta tuo tikku on näppärä.

19
Ainakin Maarianhaminan hotellit ovat tietenkin auki aivan normaalisti, ei pitäisi olle kovinkaan vaikeaa etsiä netistä. Ahvenanmaan pääsaari on niin pieni alue, että auton kanssa liikkuessa, tai jopa pyörälläkin (kunnosta tietysti riippuen myös) tukikohtana voi aivan hyvin pitää Maarianhaminaa. Autolla liikkuessa ei juuri mihinkään paikkaan mennessä saa kulumaan tuntia enempää suuntaansa ilman pysähdyksiä. Getalla kannattaa käydä, siellä on mukava kävelyreitti. Maarianhaminan turisti-infosta saa tarvittavat kartat ja muun informaation helposti, jos ei etukäteissuunnittelu netin kautta innosta.
Eckerön postimuseo, Kastelholmin linna ja Jan Karlsgården, Bomarsundin rauniot ja tuo jo mainittu Geta ovat Maarianhaminan lisäksi ehkä ne parhaiten tunnetut nähtävyydet Ahvenanmaalla ja etenkin autolla helposti kierrettävissä jopa päivässä. www.visitaland.com

20
Italia / Vs: Loma-asunnot Italiassa
« : 04.03.2014, 21:16:25 »
Onko Homelidays tuttu? Asiointi suoraan omistajien kanssa, hinta-laatusuhde ollut vähintäänkin kohtuullinen, olen käyttänyt usein ja useammassa maassa. Italiassa erittäin paljon. Näytti olevan Venetossa 1.030 kämppää tarjolla, eri asia tietysti sitten löytyykö mieleinen ja onko vapaana. Kirjautumalla näet sijainnit ja tarkemmat tiedot.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5