Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Lelu

Sivuja: [1] 2 3
1
Kiina / Vs: Peking taxi
« : 28.04.2019, 08:39:10 »
Me hoidettiin vähän vastaava tilanne vaan hotellin respan kautta. Piti aamuyöstä olla toisella hotellilla nappaamassa bussikyyti maratonille, riitti että lähtiessä mentiin vaan respan kautta ja he tilasi taksin. Ei mennyt kauaa, oli helppoa ja ei pelkoa huijatuksi tulemisesta :)

2
Hmm, meidän matkaohjelma oli aika tiivis, mutta joka päivälle ei ollut kokopäiväretkeä eli aina oli melkeinpä se puoli päivää omaa aikaa. Lisäksi lähes aina myös niillä retkillä oli omaa aikaa, mutta toki sitten usein oltiin sellaisissa kohteissa, ettei nyt kauhean kauas päässyt harhailemaan ilman kuljetusta. Varmaan riippuu vähän matkasta :)

3
Käytännössä kokemusta Olympiasta, häämatkana käytiin heidän Meksikon kiertomatkalla. Ei ollut halvin vaihtoehto, mutta rahoille sai kyllä vastinetta. Voin suositella  :)

Albatros Travelin kanssa taas meni sukset ristiin jo kun kyseltiin matkaa heiltä :D Suunnitelmissa oli siis mennä heidän järjestämälle maratonmatkalle Etelä-Afrikkaan, mutta sitä ei sitten ollutkaan mahdollista varata Suomen Albatros Travelin kautta, vaikka ko. maratonmatkan sivuilla näin ohjeistettiin. Kansainvälinen toimisto taas ei voinut palvella meitä, koska olimme Suomesta. Tai no, he olisivat myyneet itse matkan, mutta kun se ei sisältänyt lentoja yms. Matka jäi tekemättä, ainakin toistaiseksi...

4
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 14.07.2017, 16:52:26 »
Oli muuten nyt pakko alkaa kaivamaan itsekin nuo matkustajavakuutuksen ehdot esille. Itsellä siis OP Vakuutuksen Mittaturvavakuutuksen matkustajavakuutus (Eurooppalainen), siellä on nimenomaan matkatapaturmana rajattu tuo puremasta tai pistosta johtuva tartuntatauti. Matkasairauksissa taas sitä ei ole rajattu pois. Se, korvataanko malarian hoitoa matkasairautena - no, sitä neuvoisin edelleen kysymään sieltä korvauspalvelusta. Matkustajan hoitoturvan osalta korvattavissa kuluissa ei ehtojen mukaan ole eroa sairauden ja tapaturman välillä, ainoastaan tuo mustinkin mainitsema korvausaika.

Kahden vakuutusyhtiön kokemuksella uskallan sanoa, että siitä soitosta korvauspalveluun jää merkintä ja puhelut nauhoitetaan. Eli jos asiaa on tarpeen myöhemmin tarkistaa/riitauttaa, niin kannattaa ottaa itselle ylös että milloin on soittanut. Näitä on kaiveltu usein jälkikäteen, kun asiakas sanoo että joku silloin joskus sanoi että korvataan :)

5
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 13.07.2017, 17:07:41 »
Suosittelen kysymään tuosta korvattavuudesta ko. vakuutusyhtiön korvauspalvelusta. Valitettavan usein myyjät tai muut asiakaspalvelijat eivät osaa vastata 100% varmasti vakuutuksen korvauksista mutta niitä korvausasioita päivittäin käsittelevä osaa varmasti sanoa, onko esim malarian hoito korvattavaa (jos siis vain osaat itse kertoa millaisesta vakuutuksesta kyse, ellei vakuutusta ole jo otettuna).

6
Kiina / Vs: Kiinan matkan aikataulutus
« : 23.02.2017, 17:18:10 »
Wow. Melkoinen suunnitelma. Me kierrettiin viime toukokuussa Peking, Shanghai, Gunagzhou ja Hong Kong noin 3,5 viikossa. Ja ei tuntunut yhtään liian pitkältä ajalta tuolle määrälle  :D Suurkaupunkeja toki kaikki kohteet, mutta jäipä vielä halu nähdä lisää Kiinaa toisella reissulla.

7
Terveys ja turvallisuus / Vs: Pitkät vakuutukset
« : 13.10.2016, 22:59:53 »
Jos rehellisyydessään oikein täytetty Pohjolan hakemus kaatuu, niin pitääkö minun vastaisuudessa venkoilla ja kusettaa, vai saanko pitkän vakuutuksen jostain muualta ilman terveysselvityksiä?
Aina voi venkoilla ja kusettaa, mutta riski voi realisoitua siinä vaiheessa, kun vakuutuskorvauksia hakee (jos esimerkiksi lääkärin lausunnosta käy ilmi joku sellainen vanha vaiva, jota ei ole ilmoittanut).

Ja aika nopsaan sitten jos venkoilusta (tai sen suunnittelusta) jää kiinni, niin ko. vakuutusyhtiöltä tuskin saa jatkossa mitään vakuutusta. Vaihtoehtoja toki on  :)

Suosittelen lämpimästi vastaamaan näihin terveysselvityksiin rehellisesti. Yleensä käy niin, että näitä jo olemassa olevia sairauksia ei sitten vakuutus kata, jos se myönnetään. Enpä ole aiemmin törmännyt terveysselvityksiin matkavakuutuksissa, yleisiä kyllä henki- ja terveysvakuutuksissa. Itse en ole joutunut moista aikoinaan täyttelemään LähiTapiolalle (lisäkuukausia jatkuvan matkustajavakuutuksen lisäksi, matka 6kk) eikä OP:n (Pohjola poistui vakuutusyhtiön nimestä jo huhtikuussa  :P) jatkuvaan matkustajavakuutukseen ole sitä vaadittu.

8
Ne luottotiedot tarkistetaan vakuutusta myönnettäessä. Eli jos vakuutuksen on saanut, niin ei ne luottotiedot vaikuta enää millään lailla korvauksiin. Vapaaehtoista vakuutusta ei ole mikään pakko myöntää, mutta sitä saatetaan tarjota myös ei-niin-toivottavalle asiakkaalle sitten vähän eri hintaan ja eri maksuehdoin.

9
Ei ole omaa lasta, mutta kummilapsi otettiin mukaan Lontooseen viime kesänä. Lapsella oma passi, eikä missään vaiheessa kukaan kysynyt miksi tämä eri sukunimellä varustettu lapsi matkustaa meidän kanssamme. Toki meillä oli varalta mukana lapsen äidiltä saatu "lupalappu", mutta sille ei tullut tarvetta.

10
Japani / Vs: Liikkuminen Japanissa?
« : 27.06.2014, 12:13:32 »
Lähinnä Osakassa suunnistettiin metroasemien läheltä löytyvien karttojen avulla määränpäähän. Välillä käytössä oli japaninkielinen karttakirja, mutta senkin avulla mentiin lähinnä "näin ja näin monta risteystä, kolmannen Lawsonin kohdalta oikealle"-tyylillä (emme osanneet lukea tai puhua japania, mutta pikkukauppojen ja pikaruokaloiden logot tunnisti kartalta helposti). Karttakirja oli siskolta lainassa, joka oli sen ostanut Osakasta.

Muistelisin muuten samaa noista katukylteistä, isoimmat tiet oli merkitty myös englanniksi.

11
Jos on tiedossa olosuhteet, joiden vuoksi saattaa joutua keskeyttämään matkan, kannattaa kysyä suoraan vakuutusyhtiöstä. Itse kysyin jo etukäteen, miten matkavakuutus korvaa ja millä dokumenteilla, jos kesken vaihdon anoppi kuolee. Oli sitten siinä tilanteessa helpompi hoitaa itsensä hautajaisiin, kun tiesi miten toimia.

Kannattaa siis kysyä suoraan sieltä korvaavalta taholta, vaikka "kaikki vahingot käsitellään tapauskohtaisesti". Osaavat sanoa, mikä on ehtojen mukaan riittävän läheinen ja tarpeeksi sairas.

12
Japani / Vs: Japani, VISA ja cashmachine
« : 18.06.2013, 22:05:03 »
Oma kokemus on jo muutaman vuoden takaa, ja silloinkin itsellä oli vain electron, joka toimi hyvin rahan nostoon. Luottokorttina meillä oli mukana MasterCard ja sille olikin vaikeampi löytää sopivaa automaattia. Japanissa silloin asunut sisko tiesi kyllä automaatit joista sai Visalla rahaa, mutta ne ei olleet samoja joista tuolla MC:lla sitten sai tehtyä nostoja. Mutta molemmat siis kyllä toimi.

13
Iso-Britannia / Vs: Nähtävyyksistä
« : 08.04.2013, 18:30:53 »
Onko kellään kokemusta jos varaan tuolta http://www.thedungeons.com/london/en/book-tickets/london-attractions-combi-tickets.aspx liput tuonne london dungeoniin ja sealifeen, että miten noi liput sitten saa.Tuleeko ne sähköpostiin vai saako ne esim. dungeonin kassalta?

Meillä oli viime Lontoon reissulla yhdistelmäliput (en kyllä muista mihin kahteen nähtävyyteen) netistä ostettuna ja oli kätevää. Muistelisin, että sähköpostiin tuli joku vahvistus, jolla sai lunastaa molemmat liput sieltä 1. kohteen lipunmyynnistä.

14
Ja sitten muistetaan, että viranomaistahot saavat tuolta Trafista ne tiedot aina, oli ne julkisia tai ei.

Viranomaistahot harvemmin tekee kotikäyntejä silloin, kun olet poissa. Erityistapauksissa ehkä.  :D


Eihän sitä koskaan tiedä! ;) Ei kun niin, nythän sai ne työttömätkin jo matkailla miten haluaa...

Lähinnä hain tällä sitä, että ehkäpä kannattaa ne kaikki tiedot laittaa salaisiksi, kun ei siitä ole missään tilanteessa haittaa. Kyllä ne aina tarvittaessa löytyy... Trafin kohdalla esim liikennerikkomuksissa yms.

15
Kotikäyntejä tekevät ammattilaiset ovat kehittäneet kotonaolemattomuuspalvelua tarkkailemalla lentoparkissa olevia autoja. Kotiosoitteen saa tekstarilla AKEn palvelusta, jos sitä ei ole älynnyt kieltää.

Ja sitten muistetaan, että viranomaistahot saavat tuolta Trafista ne tiedot aina, oli ne julkisia tai ei.

16
Japani / Vs: Kuinka Japanissa suhtaudutaan ylipainoisiin?
« : 22.02.2013, 07:31:46 »
Itse olin huomattavan ylipainoinen lomaillessani Japanissa, mutta en kokenut sen aiheuttavan juuri mitään reaktioita japanilaisissa. Enemmän ne tuntuivat huomaavan sen, etten ollut japanilainen! (liikuin paljon myös ei-turistialueilla)

Itse "jännitin" omaa vaihtoani Etelä-Koreaan, koska tuttavani joka on PIENI oli saanut kuulla siellä olevansa laihdutuksen tarpeessa. Sielläkään ei kuitenkaan kukaan kommentoinut painoani, enkä huomannut sen olevan kenellekään mikään ongelma. Toki, oma buddyni sanoi että minun kannattaa varmaan ottaa se isoin koko vaihtarijärjestön t-paidoista (mitä olin itsekin ajatellut!) ja koin oloni norsuksi, kun kolme eri henkilöä kävi huvipuistossa kiskomassa laitteen turvavyötä kiinni sen ollessa suunniteltu pienille korealaisille (mutta minua ei pyydetty poistumaan eikä muutenkaan "paheksuttu") ja kauppiaat vaatekaupoissa innoissaan huutelivat että "your size ok!" jos uskaltauduin katsomaan jotain vähän väljempää vaatetta.

Eli: älä jätä mahtavaa tilaisuutta väliin tällaisen ulkonäköseikan takia! Luultavasti kukaan ei kiinnitä siihen niin paljon huomiota kuin sinä ja jos kiinnittääkin, ei varmaan sitä ainakaan päin naamaa tule valittamaan :)

17
Tyhmät kysymykset / Vs: Hotellit Tampereella
« : 28.01.2013, 21:06:54 »
Jos haluaa välttämättä jättää huoneen hankkimisen tapahtumapäivälle, voi hinnat olla todella pilvissä.

Jos tapahtuman vetovoimaa arvoidaan erityisen suureksi, voi hyvinkin käydä niin, että ne hinnat on pilvissä jo silloin hyvissä ajoin varattaessa. Toki suosittelen aina varaamaan etukäteen, hyvissä ajoin, jotta ei tarvitse miettiä saako huonetta vai ei. Silti noille "suosituille" päiville voi joskus saada huoneen halvemmalla samana päivänä varaamalla, kun on tullut peruutuksia mutta kysyntää ei enää paljoa ole viikkojen ei-oo-tarjonnan jälkeen.

18
Tyhmät kysymykset / Vs: Hotellit Tampereella
« : 28.01.2013, 18:18:42 »
Entisenä tamperelaishotellin respalaisena voisin sanoa, että ainoa ajankohta jolloin missään Tampereen hotellissa ei ole huoneita, on Alihankintamessut. Erilaiset festarit (varsinkin kesäaikaan) täyttää myös melkoisen tehokkaasti, mutta tuolloinkin hyvissä ajoin varattuna varmasti saa huoneen. Jos meinaa olla täyttä, ja uskaltaa luottaa tuuriinsa, kannattaa samana päivänä aamupäivästä soitella suoraan hotelliin josko esim. kiintiöistä olisi yön aikana vapautunut huoneita. Ja klo 18 jälkeen voi jo tingatakin  ;)

19
Lentomatkustus / Vs: Lufthansa?
« : 03.01.2013, 14:10:24 »

Tuo raja on kyllä tiedossa ja hyvin äkkiähän semmonen täyttyy, mutta toisaalta USA:ssakin on sen verran edullisia vaatteita ym, että saa toiseen laukkuun äkkiä täytettä. Se 430€ on varmaankin tuotteiden verolliset hinnat, ts. se lopullinen hinta mitä olen ostanut?


Veroineen, eli kuitteja ne kyselee jos kyselee. Itse olen tullut mieheni kanssa matkoilta 76kg tavaraa (pelkät ruumakamat, 3kpl matkalaukkuja) mukana, eikä tullia kiinnostanut. Paino on tosiaan siinä ehkä se suurempi ongelma, 23kg + 15kg käsimatkatavaroissa on testattu ja melko vähälläkin liikkumisella se määrä ärsytti.

20
Lentomatkustus / Vs: Lufthansa?
« : 03.01.2013, 12:50:15 »
Lainaus
Muista kuitenkin, ettet saa tuoda tullaamatta kovinkaan paljoa EU.n ulkopuolelta.

Se raja on 430€ (muuten rajoittamattomille tuotteille) tultaessa EU:n ulkopuolelta lentäen. Suhteellista toki, onko tuo paljon vai vähän...

Terv. ex-tullilainen

Sivuja: [1] 2 3