Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pfr

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Pohjoismaat / Vs: Stockholm
« : 27.11.2017, 10:33:28 »
Olen pohtinut mikä on halvin tapa päästä Suomesta arlandan lentokentälle`?
Arlanda Expressiä halvemmalla Tukholmasta pääsee käyttämällä Flygbussarnaa (20 euroa edestakaisin). Tällöin laivamatkoihin ja laivalla viihtymiseen jäisi budjettia 50 euroa (plus sen matkatavaran hinta...) edestakaisin
Jos oikein haluaa optimoida niin vielä halvemmalla pääsee käyttämällä matkakorttia (tosin tämä maksaa 20 kruunua ensimmäisellä kerralla) lähijunaan Märstan asemalle ja sieltä bussilla lentokentälle. Näin selviää alle kymmenellä eurolla suuntaansa vaikka matkakortin joutuisi ostamaan.

Muuten sitten senttejä optimoitaessa joutunee metsästämään tarjouksia Viking Linen laivalle, arkilähdöille Helsinki-Tukholma.

edit: Piti vielä tarkistaa mielenkiinnosta laivojen aikataulut ja ylivoimaisesti halvin vaikuttaa olevan arkiaamun lähtö Turusta Tukholmaan, alkaen 11€. Tietenkään aamulennoille tällä ei ehdi, mutta jos VR:n säästölipulla menisi Helsingistä Turkuun (8,90€), sieltä Tukholmaan (11€) ja aiemmin mainitulla yhteydellä kentälle (n. 10€) niin 30€ selviäisi. Tämä onnistuu aikataulujenkin puolesta, lähtö klo 5.17 Helsingistä, perillä Arlandassa joskus klo 20 jälkeen, mutta vaatinee juoksun Viking Linen terminaalista Slussenille.

2
Yleinen / Vs: Matkailijan parhaat mobiilisovellukset
« : 05.01.2017, 11:58:22 »
Erilaisia julkisen liikenteen reititys-/aikataulusovelluksia on tietenkin vaikka miten paljon, mutta parhaita vastaan tulleita on Citymapper. Sen kaupunkitarjontakin on kasvanut hiljalleen: suuret Euroopan pääkaupungit löytyy tietenkin, mutta myös Pietaria, Hampuria, Rhein-Ruhrin aluetta jne. Toimii aika satavarmasti paremmin kuin 'viralliset' paikalliset sovellukset, ja osaa mm. yhdistellä eri kulkumuotoja (vuokrapyörä+metro? Bussi+Uber?). Esim. bussia tuntemattomassa paikassa käyttävälle värinällä toimivat 'paina stop-nappia nyt' -hälytykset on aika jees.

3
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - majoitus
« : 07.06.2016, 15:23:51 »
Joo, siis olemme menossa katsomaan Ultimaten MM-kisoja, jotka käydään UCL Sports Groundilla sekä finaalit sitten Allianz Parkilla. Tämän takia majoitus olisi tuolta suunnalta. Toki olemme noiden kisojen jälkeen vielä muutaman päivän Lontoossa ennen kotiin lähtöä, joten varsinainen Lontookin olisi tarkoitus nähdä.

Nuo kisapaikat on karttojen mukaan todella "huonossa" paikassa, julkisia ajatellen, joten oikeastaan jos joltain löytyy vinkkiä alueesta tai hotellista, josta pääsisi kätevästi julkisilla noille kisapaikoille ja myöskin suht kätevästi itse Lontooseen, niin saa kertoa :)

On kyllä aika työlään matkan takana, erityisesti tuo UCL Sports Ground. Jos nuo haluaa yhdistää, eikä halua majapaikkaa vaihtaa välissä niin googlella löysin London Backpackers -hostellin Hendon Centralin metroaseman vierestä (Queens Parade, Queen's Rd, London NW4 3NS), kolmoszonen rajalla, joten kolmoszonen liput riittäisi juuri keskustamatkoihin.

Tuosta pääsisi Thameslinkillä+bussilla kävelyineen vajaassa tunnissa tuonne Sports Groundille, mutta kuitenkin Northern-metrolla on vain 20 min matka 'keskustaan' Eustonille, ja Allianz Park on vajaan puolen tunnin kävelymatkan päässä hostellilta, tai bussilla 20 min.
4
Mitehän tuota asiaa sitten eteenpäin, kuluttajaneuvojan kautta? Eihän Norskilta mitään sen kummempaa tietoa irronnut että kuka on sairastunut ja missä.

Saapuva lento Helsinkiin oli peruttu (kenties sen sairastumisen vuoksi? Ken tietää), ja siten myös Helsingistä lähtevä seuraava lento. Kyse on siis näistä sotkuista: http://www.hs.fi/kotimaa/a1459822004816 eli "miehistöpulaa".


5
Norwegiania ei kiinnosta maksaa EU-korvauksia peruuntuneesta lennosta, ja syyksi ilmoitetaan miehistön sairastuminen. Onko tuo ollut riittävä syy korvausten epäämiseksi?

6
Iso-Britannia / Vs: Gatwick lentokenttä
« : 24.04.2016, 23:35:14 »
Toimii joo. 14£ ruuhka-aikaan (tuskin olet niin aikaisin saapumassa) ja 8£ muuten. Gatwick Expressissä toimii myös, mutta se on kalliimpi

7
Lentomatkustus / Vs: Seuraavat Stockan hullut päivät?
« : 07.04.2016, 15:48:47 »
Hullut päivät täällä taas
Ankeaksi on mennyt. Nyt heinäkuu on rajattu kokonaan pois, matkakohteet vähentyneet puoleen eikä sunnuntaisin voi palata. Kiinnostustakaan ei näytä herättäneen, eikä ihme.

8
Lentomatkustus / Vs: Icelandair
« : 20.03.2016, 22:36:01 »
Pystyy. Suomenkielisiltä nettisivuilta en onnistunut, mutta briteille tarkoitetuilla sivuilla taisi onnistua. En sitten lopulta kyllä pysähtynytkään. Toisella kerralla kysäisin olisiko paluulippuun voinut lisätä stopoverin, ja sekin olisi onnistunut muutamalla satasella jälkikäteen.

9
Iso-Britannia / Vs: Gatwick lentokenttä
« : 19.02.2016, 18:42:47 »
1. Riippuu matkatavaroista, mutta tuurilla klo 19.

2. Saat tulla millä tahansa kyseisenä päivänä.

3. Vaikka 1,5 tuntia.

Tiesitkö että Oyster Card toimii nykyään Gatwickilta asti? Sen kanssa ei tarvitsisi miettiä noita lippuja etukäteen ja tulee ehkäpä aavistuksen halvemmaksi. Voi olla että myös etäluettava pankki/luottokorttikin toimii, mutta tästä en ole varma. Oysterin saanee ostettua kentältä ja kaupungissa se kannattaa kuitenkin.

 Joku varmaan tulee kertomaan jostain museotarjouksista mitkä saa junalipulla, niistä en tiedä.

10
Pohjoismaat / Vs: Kööpenhamina
« : 30.12.2015, 15:31:35 »
Reissua taas tännepäin ja katselin hieman julkisen liikenteen tilannetta. Klippekort on viimein haudattu, mikä ei näytä olevan turistille hyvä juttu: nyt järkevin lippu viikonloppureissulle lienee 200DKK maksava 72-tunnin lippu, eli n. 9 euroa per päivä. Jos hieman pidempään on tarkoitus olla/eikä käyttää julkista paljoa niin hyviä vaihtoehtoja ei ilmeisesti oikein ole.

11
IPA joka saattoi olla saisonia? Uusia hybridejä.

12
En ollut ehdottelemassa kenellekään mitään, kunhan hämmästelin hurjia ajomääriä ja vertasin omaan kokemukseeni. Hienosti vedetty hernettä nenään.

13
Kiitoksia näistä kommenteista. Lennot on nyt varattu LA:n, neljältä hengeltä ~2100€. Reitti tulee olemaan suunilleen seuraava: LA - Las Vegas - Grand Canyon - Moab - Grand Teton - Yellowstone - Spokane - Seattle - Portland - Bend - Mendocino - SF/Oakland - LA. Paljon tulee maileja, mutta se ei tälle porukalle ole ennenkään ollut ongelma. Autoksi varattiin Ford Escape tms., hintaa 35 vuorokaudelta 885€.  Budjetti tulee olemaan jäätävän iso, mutta se nyt ei tullut yllätyksenä. Euron kurssi dollariin nähden kun näyttää jatkavan syöksyään. Jos jollekin tulee mieleen hyviä vinkkejä ko. reitille, niin niitä otetaan mielellään vastaan.
Holy shit. Tuosta tulee 6000km äkkiä, jos ajaa 5h joka päivä niin parissa viikossa selviää ajamisista, tietenkin jos kaupungeissa jotain haluaa nähdäkin niin viikko-pari lisää. Neljä viikkoa olisi minimi mielestäni, mutta oma perseeni ei vain kestäisi tuota istumista. Minulle riitti Oakland - Napa - Santa Rosa- Guerneville - Bodega Bay - San Francisco -lenkki, ei parissa päivässä olisi huvittanut juuri enempää ajella, eli 2,5h per päivä... vähän erilainen suhtautuminen autoiluun näemmä. Mieluummin lentäen jo väli SF - Portland tai SF-LA :)


14
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - liikkuminen
« : 29.09.2015, 19:39:33 »
Kyllä niillä junillakin kestää, tunnin verran riippuen mihin menee. Gatwick on kuitenkin melko kaukana.

Ensi reissullani pääsen vihdoin kulkemaan London City Airportin kautta, eikä tarvi kuluttaa aikaa  siirtymisiin. Ilmeisesti kenttä on muutenkin nopea.

15
Eurooppa / Vs: Amsterdamiin!
« : 25.07.2015, 11:02:03 »
Vähän tähän liittyen tuo Amsterdamin lippuhässäkkä on kyllä melkoinen viidakko nyt kun paperilippuja ei enää ole. Osaisiko joku esim. kertoa lyhyesti mitä turistin kannattaa tehdä jos tarvitsee kaksi matkaa Schipolilta/lle ja muuten jonkin verran matkoja Amsterdamin kaupunkiliikenteessä (metro+ratikat) neljän päivän ajan?
No todetaan itselle sitten reissu tehtynä: NS-lippu Schipholilta ja sinne erikseen automaateista vajaa 5€ suuntaansa (sis. luottokorttilisä 80 senttiä tms). Kaupungilla liikkumiseen GVB:n viiden päivän lippu 26€. Viiden päivän lippua ei saanut muuten ostettua automaatista, niissä maksimiaika oli joko 3 tai 4 päivää, mutta GVB:n toimisto päärautatieaseman ulkopuolella myi niitäkin, maksimi taisi olla 7pv lippu.

Julkiset toimi suhteellisen hyvin, mitä nyt kaksi metrolinjaa ei kulkenut ollenkaan. Metron remontilla ei ollut vaikutusta minun kulkemiseen, mutta kyllä pyörä on kätevin tapa tuolla liikkumiseen. Pyörävuokra Amstel-asemalta oli 8,50€ per päivä, 50€ pantti ja palautus vuokra-ajan päättyessä aamulla klo 08. Pidemmäksi ajaksi varmaan diilejä, mutta en pitänyt tuotakaan kalliina, koska siihen sisältyi tuplalukko sekä valo, ja pyörä oli hyvässä kunnossa.

16
Ranska / Vs: Pariisi
« : 16.07.2015, 10:03:46 »
Onko kukaan liikkunut Porte Maillotin alueella? Pohdiskelin Pariisi-Toulouse välin siirtymiseen Megabusia, mutta onko Porte Maillot Coach park sellainen paikka, minne viitsii yksin matkustavana naisihmisenä mennä iltaysiltä hengailemaan?
No tuskin sun siellä yksin tarvitsee kauheasti hengailla, on siellä muitakin odottelijoita koska bussiin olet menossa. Paikkanahan tuo on vain parkkipaikka jonkun konferenssikeskuksen vieressä, joka ei taida ilta-aikaan olla auki. Hiljaista seutua iltaisin kuten myös päivällä, koska ei siellä oikein ole mitään. En tuntenut oloani turvattomaksi, autoja valuu ohi varmaan läpi yön, Péripheriquen vieressä kun on, ja tosiaan monet muutkin odottavat tuolla busseja (mm. Ryanairin bussit lähtevät tuolta).

17
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - ruokailu ja ravintolat
« : 14.07.2015, 17:50:52 »

Onko Shepherd's Bushin alueella pubia, joka kannattaisi tsekata? Vinkit hyvistä (ja edullisista) aamiaispaikoista myös otetaan vastaan!

Brewdogin paras baari on Shepherd's Bushissa.

18
Kun tässä ketjussa on aiemmin ollut juttua Muir Woodsista ja sinne julkisilla kulkuneuvoilla matkustamisen monimutkaisuudesta, kerrottakoon iloinen uutinen: ainakin tänä kesänä sinne pääsee bussilla päivittäin hyvinkin näppärästi joskaan ei nopeasti. Tuli maanantaina testattua, ja vaikka matka San Franciscon keskustasta voi hyvinkin viedä sen 2 tuntia / suunta, suosittelen.  San Franciscon keskustasta lähtien homma toimii siten, että otetaan Golden Gate Transportin bussi (esim. linja 70) Sausalitoon tai Marin Cityyn, josta bussi 66F Muir Woodsiin. Perillä pääsee näkemään paitsi punapuita, myös suuren joukon yhdysvaltalaisia kotimaanmatkailijoita ja heidän hengenvaarallisesti vuoristotien varteen pysäköityjä autojaan, ainakin näin kesälomasesongin aikaan. Juuri tästä syystä Muir Woodsissa uskoakseni kannattaa käydä mieluummin arkipäivänä kuin viikonloppuna, jos valinnanvaraa on.

Kts. linjojen 66 ja 66F aikataulut. Huomatkaa, että 66 liikennöi vain viikonloppuisin ja juhlapäivinä, mutta 66F siis keäkaudella päivittäin.

Hieman tutkailin myös Muir Woodsia ja tarkoituksena oli käydä elokuussa siellä, mutta juuri noiden ruuhkien takia harkinnassa on josko kävisikin Armstrong Redwoodsissa hieman pohjoisempana. Autolla kuitenkin liikkeellä Santa Rosassa joka tapauksessa, joten ei varmaankaan mitään järkeä tunkea Muir Woodsin ruuhkiin, jos ne voi välttääkin pienellä mutkalla.

19
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - yleinen
« : 02.06.2015, 16:06:13 »
Suurin ongelma tuossa 'kaikki kortilla' -ideassa on itselle ollut pubeissa. Yhtä (halfia) olutta harvoin viitsii ostaa kortilla, ja useassa paikassa se ei edes ole mahdollista kun minimiveloitus on esim. 10 puntaa, joten jos pubikierroksia on tarkoitus tehdä niin käteistäkin on syytä olla matkassa :) Tietenkin jos isompi porukka on liikenteessä niin sitten tarjotaan kierroksia ja ongelmaa ei ole.

20
Eurooppa / Vs: Amsterdamiin!
« : 05.05.2015, 16:09:25 »
Mikä on Schiphollia lähin paikka josta pysyy ostamaan GVB päivälippuja? Majoitus varattu Ibis Schiphollista, jonka vieressä ilmeisesti GVB asema.
Käykö nuo GVB-päiväliput matkoihin Schipholiin/Schipolilta? Olen ollut ymmärtävinäni että ne eivät käy tuolle välille, vaan väliä operoi NS. Enkä kyllä tiedä mikä GVB-asema tuossa lähellä olisi? Ellet sitten tarkoita bussia, johon kaiketi GVB-liput kyllä käy.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8