Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - suikka

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Hawaii
« : 15.10.2013, 05:26:05 »
Laitetaanpa tätä ylöspäin. Millaisella budjetilla olette matkanneet Hawaiille? Kartoitamme eri vaihtoehtoja lomalle marraskuussa 10pv-2 vkoa, asumme NZ:ssä ja tällä hetkellä lennot Hawaiille näkyvät olevan lähes saman hintaisia kuin lähempänä oleville Rarotongalle, Fijille ym. Majoituksen hintatasosta saa suht hyvät kuvan netistä, mutta kuinka paljon saisi varata syömiseen, auton vuokraukseen ym?

2
Kiitoksia kaikille vastauksista. Itse 30, mies 40, ei meille niin väliä ole vaikka muut alueella lomailevat oiskin vanhempia, lähinnä ollaan vaan rentoutumisen ja hyvän ruuan perässä. Ja jos esim Sunshine Coast on kuitenkin vaan puolentoista tunnin päässä esim. Brisbanesta, helpostihan sinnekin voisi jäädä matkan varrella päiväksi tai pariksi.

3
Australia ja Oseania / Paras lomakohde Australiassa ?
« : 17.08.2013, 05:04:44 »
Eli siis lähinnä katsellaan Brisbanen suht lähellä olevia paikkoja Gold Coast/Sunshine Coast etc. Asun Uudessa-Seelannissa ja miehen kanssa tarkoitus mennä viikon lomalle marraskuussa ihan vaan rentoutumismielessä. Ei ole siellä päin tullut vielä käytyä eli kaikki ehdotukset ja vinkit on tervetulleita! Mielellään ehkä vähän hiljaisempia paikkoja (kiljuvat lapset käy molempien hermoille aika pahasti heh), mistä kuitenkin löytyisi hyvä valikoima ravintoloita jne. Tutut on ehdottaneet esim Noosaa ja Mooloolabaa, kenelläkään kokemuksia?  8)

4
Jos vain pohjoissaarella aiotte olla, mun mielestä parhaimpia paikkoja on Bay of Islands, Coromandel (hot water beach on mielenkiintoinen ilmiö!), Tongariro. Rotorua on kiva pieni kaupunki, ja jos kuumat lähteet ym kiinnostaa niin niitä voi siellä ihmetellä myös.

Kyllähän parissa viikossa ehtii vaikka mitä. Tekeehän ihmiset viikon reissujakin kaiken aikaa , vaikka matka onkin pidempi niin ei kai sitä aina tarvitse matkustaa tarkoituksena koluta ihan joka nurkka? Jääpä jotain seuraavalle reissullekin. Teitä ei tämä tosin varmasti edes koske jos siis olette maailmanympärysmatkalla. Tai Jet Lag sen enempään, mut ihan pakko kommentoida että ei mulla ole koskaan mennyt yksiä pitkiä yöunia kauempaa palautua matkasta, ja siis NZ-Suomi väli on tehty muutamaan otteeseen ;). Tämä tietysti varmaan hyvin yksilöllistä.

5
Kannattaa kilpailuttaa eri vuokraamoja, hinnat voi vaihdella hyvin paljon, ja vuodenaika ym vaikuttaa paljon myös. Alkuvuosi taitaa ikävä kyllä olla sitä kalleinta aikaa, mutta kyllä niitä budjettivuokraamoita löytyy joista saa vanhemman auton suht halvalla vuokralle. Noista omavastuu hommista en kyllä osaa sanoa mitään :) Vuoden saa muistaakseni ajella ulkomaalaisella kortilla, itse ajelin yli pari vuotta, mutta eipä kyllä koskaan pysäytettykään.

6
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 24.11.2012, 00:03:51 »
Ikävä kyllä noista keleistä on kyllä aivan mahdotonta sanoa etukäteen...maalis-huhtikuu kai periaatteessa vastaisi elo-syyskuuta, MUTTA. Esim.viime kesä oli todella surkea, "parhaimpinakin" kesäkuukausina (tammi-helmi) oli todella kylmää ja sateista, melko lailla samanlaista kuin usein keskellä talvea. Täällä kesäkuukausinakin on todella yleistä että päivällä on tosi lämmin, sitten tuuli yks kaks yltyy ja kääntyy etelään ja kas, lämpötila tippuu puolessa tunnissa yli 10 astetta. Viime kesänä ei tainnut olla ensimmäistäkään lämmintä iltaa/yötä! Mä luotan kyllä siihen että viime kesän jälkeen tämän kesän TÄYTYY olla piiiitkä ja lämmin :)

Nuo kylmät ja voimakkaat tuulet on täällä pahinta, ne todella menee luihin ja ytimiin.

Sanoisin että yleensä lunta vuorilla on n. kesä-marraskuun välillä, usein toukokuussa jo. Ja esim tällä hetkellä alpit on vielä aika lumen peitossa vaikka on jo melkein joulukuu. 

Maaliskuu - huhtikuun alkupuoli täällä eteläsaarella on varmaan ihan hyvä ajoitus - lomat on jo loppuneet joten on hiljaisempaa, mutta *toivottavasti* vielä suht kesäiset kelit. Tammi-helmikuu on varmasti ideaalisin aika säiden puolesta, mutta silloin on tietysti paljon kiireisempää joka paikassa kun on paikalliset kesälomat ja turistikausi huipussaan.

7
Australia ja Oseania / Vs: Liftaus Uudessa-Seelannissa!
« : 23.11.2012, 11:41:03 »
Onhan täällä liftaaminen varmasti jonkun verran turvallisempaa kuin suurimmassa osassa maailmaa,ja liftaajia näkyy aika usein teiden varsilla. Katsoisin kyllä silti aika tarkkaan kenen kyytiin kiipeäisin, nykyään ei kovin harvinaista ole lukea lehdestä kun liftaajia on ryöstetty ja mukiloitu, joku murhattiinkin joku aika sitten. Itse pariin otteeseen liftasin ennen kun hankin auton tänne muuttaessa, sain kyydin aika helposti yksinäisenä naisihmisenä - ja aika usein kyllä valehtelinkin olevani menossa eri paikkaan kun kuski jos he näyttivät lievästikkään epäilyttäviltä... Sain aika usein kyydin esim. perheiden tila-autossa, mutta tosiaan yksinäisenä pienikokoisena naisena tämä on helpompaa kun jos on useampi henkilö ja/tai miespuolinen!

8
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 23.11.2012, 11:34:22 »
http://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/tracks-and-walks/fiordland/northern-fiordland/milford-track/

Tuolta löytyy tietoa Milford Trackista ja myös "book online" tominto jonka avulla pystyy selvittämään milloin reitillä on vapaita paikkoja.

9
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti? Vaeltaminen?
« : 23.11.2012, 11:27:26 »
Heh, täällähän kelit voi olla melko lailla mitä tahansa mihin tahansa aikaan vuodesta :) Ja tosiaan neljä vuodenaikaa päivässä on hyvin tavallista, mikä kannattaa todellakin ottaa huomioon jos tekee pidempiä vaelluksia. Nimimerkillä mies organisoi usein etsintöjä "kokeneille" vaeltajille jotka ovat pulassa väärän varustuksen ja tietämättömyytensä ansiosta. Täällä etelässä etenkin helposti muutamassa tunnissa voi mennä 20C ja pilvettömästä taivaasta alle 10C ja kaatosateeseen, joskus jopa räntään/lumeen vuorilla.  Joulu-Maaliskuu ovat varmaan suosituimmat patikointikuukaudet.Ruska-aika on ehkä joskus huhti-toukokuun kieppeillä, riippuu vähän missä päin ja millaisia kelit on olleet.

Milford Track on muistaakseni auki lokakuulta huhtikuun loppuun - tämän reitinhän joutuu siis varaamaan jo hyvissä ajoin etukäteen koska patikoijamäärä on rajoitettu ja reitti erittäin suosittu. Googlen avulla varmaan löytyy apua mistä saa tietoa varaamisesta ym.

Yksi reitti mitä itse suosittelen on Heaphy Track Abel Tasman National Parkissa, Eteläsaaren pohjoispäässä. Mahtavat maisemat ja tuolla seudulla usein sääkin on parempi (jos on hyvä tuuri ainakin..).

DOC (Department of Conservation) on hyvä tietolähde kansallispuistoihin, reitteihin, varustukseen, säätiloihin ym.


 jne jne jne...
Hei,

Uudessa-Seelannissa olleet. Onko etela-saarella milloin Suomen elo-syyskuuta vastaavat kelit ja niin, ettei vuoristossa vaellusreiteilla ole lunta. Onko ruska-aika milloin?

Tarkoitus on suunnata sinne vaeltelemaan ja aloitus ajankohta mietityttaa? Tarkoitus on aloittaa etelasta ja jatkaa kohti pohjoista. Matka-aika noin 5-6 viikkoa. Alkuun voisi tehda esim. Milford Trackin?

Eli milloin suunnata Uuteen-Seelantiin ja esim. Milford Trackille? Onko Huhtikuun alku hyva aika aloittaa reissu vai onko vuorilla jo kylma ja talvi silloin?

Suosituksia ja vinkkeja otetaan vastaan! Kiitos! 8)


10
Australia ja Oseania / Vs: Suomalaisia Christchurchissa
« : 20.10.2012, 06:24:44 »
Nyt vasta huomasin tän viestin, voi olla vähän myöhäistä, mut täällä toinen finski samalla seudulla! Tähän mennessä en ole vielä tavannut yhtään täällä asuvaa suomalaista, kuullut kyllä moisista tuttuje tuttujen kautta. nakkaa viestiä jos olet vielä seudulla ja kiinnostaa verestää suomen kielen taitoja vaikka kahvien merkeissä! :)

11
Tere!
Lueskelin rintaröntgenin tarpeellisuudesta Uuden-Seelannin maahanmuuttoviraston sivuilta. Yritin etsiskellä täältä tietoa kyseisestä asiasta, ja sain käsityksen että kuva tarvitaan. Maahanmuuttoviraston sivuilta taas sen käsityksen että Suomen kansalainen ei tarvitse. Luotan kuitenkin enemmän teidän kokemukseen kuin omaan englanninkielen taitooni  8) Kuinka asia siis on?
Ja paljon working holiday-viisumi maksaa?
KIITOS!  :)

Working Holidayn suhteen en osaa valitettavasti kysymykseesi vastata, mutta kun kyseessa on tyolupa niin rontgen tarvitaan. Mita muistelisin parin Britin jutelleen, niin WH:ta anoessa Britanniasta kasin ei tarvinnut sita, mutta eras heebo, joka oli maahan tullut turistina ja paatti taalla ollessaan WH:ta anoa, tarvitsi sen rontgenin.

Jos siis hakee 12kk työlupaa ollessaan jo täällä Seelannissa yhteensä maassa oleskelua tulee yli sen 12kk joten siksi kyseiset heput olisivat joutuneet hankkimaan lääkärintodistukset ym. Jos siis täällä aikoo olla vuoden tai alle, kannattaa hakea työlupaa ulkomailta käsin (ei täällä jo ollessaan) , koska silloin lääkärintodistuksia ei tarvitse 12kk lupaa varten. Niille kuitenkin tulee hintaa muistaakseni jonkun $500. :)

12
Jos täällä oleskelee alle 12kk niin ei keuhkoröntgeniä tarvitse, paitsi jos on oleskellut pidemmän aikaa tietyissä maissa, joissa tubi-riski on suuri (3kk viimeisessä 5 vuodessa). Sitten jos on yli 12kk niin tarvitsee hommata lääkärinpaperit ja keuhkoröntgenit työlupa hakemuksen lisäksi. Mutta siis jos on tulossa wh-viisumilla, eikä ole oleskellut tubi-maissa yhteensä yli 3kk viimeisen 5 vuoden aikana niin ei tarvitse mitään lääkärintodistuksia.

http://www.immigration.govt.nz/migrant/general/generalinformation/qanda/whsonline.htm

13
Australia ja Oseania / Vs: Palkka?
« : 03.03.2012, 07:46:54 »
Ausseissa palkat on paljon parempia kuin täällä Seelannissa. Täällä minimipalkka on $13.50 / tunti, ja monista lyhytaikaisista baari- , tarjoilu yms hommista ei hirmu paljon tätä paremmin tienaa. Tietenkin jos on koulutusta ja kokemusta paremmista hommista niin voi hyvällä säkällä löytää jotain paremman maksavaa duunia. Hedelmänpoimitahommista yleensä tienaa sen mukaan kuinka paljon poimii, olen kuullut joidenkin tienaavan suht hyvin, mutta sitten taas töitäkin saa tehdä aika hulluna, ja aika suuri osa poimintahommissa jaksaa max muutaman viikon verran.

Itse olin täällä ensimmäisen vuoteni working holiday viisumilla ja tein kaikenlaisia sekalaisia lyhytaikaisia duuneja kuten kahvilatöitä, tarjoilua ja hevosiin liittyviä duuneja, ja yleensä palkka oli melkolailla sitä minimin luokkaa.

14
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 28.02.2012, 10:10:38 »
Osaako joku antaa mitään suuntaa-antavaa tietoa siitä, mitä autonvuokrauksesta (noin 50 päivää) kannattaisi maksaa? Monissa paikoissa tuntuu hinta pyörivän 60-70 kiiwidollaria päivältä, eli semmonen 2300 euroa joutuisi tuolta ajalta maksamaan. Lennetään Christchurchiin ja poistutaan maasta Aucklandin kautta. Olen tähän mennessä vertaillut vain sellaisia diilejä, joissa auto vuokrataan C:ssä ja luovutetaan A:n kentällä.

Mahtaisko tulla paljon halvemmaksi ensin kiertää eteläsaari ja palauttaa auto Christchurchiin, mennä julkisilla Aucklandiin ja vuokrata sieltä auto loppuajaksi? Jos jollain kokemusta tai kommentteja niin kiitollisena otetaan vastaan :)

Niin ja ajankohta on helmikuun loppu-huhtikuun puoliväli. Helmikuussa ilmeisesti vielä sesonkihinnat mutta sen jälkeen pitäisi hintojen laskea? 

Jos ihan normu autoa olette vuokraamassa, me ollaan joskus löydetty semmosella $30-$40 päivältä, vanhempia autoja joilla on enemmän kilometrejä takana. Vertailu kannattaa, ja jos on pidemmälle aikaa vuokraamassa niin kannattaa pyytää tarjouksia eri paikoista.

Aiotteko mennä etelästä pohjoiseen ihan sen takia että näette pohjoissaarta matkalla myös? Jos ette, niin kotimaan lennot on halpoja täällä ja tulee paljon halvemmaksi lentää Chch-Auk , kuin ottaa lautta ja ajaa. Kotimaan lentoja Chch-Auk saa halvimmillaan n. $50, Jetstar on yleensä halvin lentoyhtiö, tai AirNZ:in grabaseat:istä löytyy usein hyviä tarjouksia. Jos taas haluatte nähdä pohjoissarta matkalla, henk kohtaisesti menisin sillä vuokra-autolla, julkiset on aika kökköjä täällä tuolle matkalle.

15
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 19.02.2012, 23:55:14 »
Itse henk koht en tykkää Aucklandista yhtään, on melko persoonaton kaupunki. Siellä pohjoisen suunnalla esim Coromandel ja Bay of Islands on kauniita paikkoja, ja tuohon aikaan vuodesta varmaan melko hiljaisia (tosin kannattaa tarkastaa koulujen lomat, muistaakseni huhtikuun puolivälin paikkeilla ja heinäkuun alussa on koululomia-ne kestää parisen viikkoa ja nuo Aucklandin lähellä olevat paikat voi olla melko kansoitettuja ja majoitus tuolle ajalle kannattaa hommata hyvissä ajoin).

Bay of Islands:iin (Paihia on aika kiva paikka!)ajoi muistaakseni jonkun 3-4 h Aucklandissa, Coromandel ehkä parisen tuntia. Rotorua on myös parin kolmen tunnin päässä, mielestäni kiva pikkukaupunki, jos rikin haju kuumista lähteistä ei haittaa :)

Patikointireittejä löytyy tästä maasta pilvin pimein ja on yleensä hyvin hoidettuja, varmaan lastenkin kanssa helppokulkuisia.Joka kaupungissa ja kylässä on yleensä "i-site", josta löytyy paljon tietoa paikallisista kävelyreiteistä ja aktiviteeteista.

Itse ainakin totuin "vääränpuoleiseen" liikenteeseen aika nopeasti, tosin sain harjoitella maaseudulla, heh. Autonvuokraamojen hintoja kannattaa vertailla, koska niissä on usein aika isoja eroja. Kannattaa seurata tarjouksia ym, etenkin jos syksy-talviaikaan olette liikkeellä, hinnat on paljon halvempia kuin kesällä ja vuokraamot usein näkyy kilpailevan asiakkaista enemmän hyvillä tarjouksilla.

Sää täällä on hyvin epäluotettava ja muuttuu nopeasti, kannattaa kyllä varata lämmintä vaatetta mukaan (ei ehkä ihan toppapukuja kuitenkaan). Pohjoinen on tosin paljon trooppisempi kuin Eteläsaari, mutta silti ei kannata olettaa mitään, sielläkin satoi lunta viime talvena!

16
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 18.02.2012, 12:21:03 »
Osaako kukaan sanoa minkälaisia ihmisiä Uusi-Seelantilaiset ovat? Ovatko positiivisia vai negatiivisia kuten suomalaiset? Uskovatko Jumalaan tai muihin harhoihin? Ovatko kaksinaismoralisteja kuten jenkit? Onko alkoholin käyttö sivistynyttä? Onko ruokailu tankkaamista vai nauttimista? Pitävätkö itsestään huolta fyysisesti vai ovatko lihavia kuten useimmat länsimaalaiset? Minkälainen huumori kukoistaa?

Tähän vielä, että kiwit ovat huomattavasti positiivisempaa ja rennompaa kansaa kuin suomalaiset, vaikka kaipa kaikilla omat ongelmansa ovat..Uskonnollisesti sanoisin että melko lailla suomalaisiin verrattavia, katolisia on paljon, esim. monet koulut ovat katolisia, mutta en ole kovin moneen kirkossa käyvään tai muuten uskontoa harjoittavaan törmännyt. Alkoholin käyttö myös aika samansuuntaista, etenkin naiset osaavat vetää melko kunnon lärvejä. Maorit ja "islanderit" ovat melko isoja (lue:lihavia) ihmisiä, ja myös eurooppalaiset kiwit ovat usein aika tuhdissa kunnossa. Ruoka on aika perustavaraa, pottuja ja lihaa (paljon lammasta), aasialaista ruokaa on tarjolla paljon varmaankin suuren aasialaispopulaation ansiosta, ja fish n chips-kulttuuri kukoistaa myös. Ruokakulttuurin perässä tänne tuskin kukaan tulee :) ja siis kiweillä on yleisesti ottaen hyvä huumorintaju ja osaavat nauraa itselleen, ja mitään jenkkien tapaista kaksinaismoraalia ei täällä kyllä harrasteta.

17
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 18.02.2012, 12:10:08 »
Ihan pakko kommentoida tuohon wce:n mielipiteeseen ettei kiweillä ole itseironiaa, täällä muutaman vuoden asuneena, kiwin kanssa elävänä (ja paljon kiwejä tuntevana) sanoisin että olen kyllä TÄYSIN eri mieltä...;)

The Dudelle sen verran, että jos LOTR maisemien perässä on, parhaat palat löytyy kyllä täältä Eteläsaarelta. Esim. The shire  ja Mt Doom ovat pohjossaarella, mutta pääosin karut vuoristomaisemat ym on etelässä. Auton vuokraaminen kannattaa ehdottomasti, julkiset yhteydet on melko huonoja, ja auton vuokraaminen aika halpaa, verrattaen. "holiday home":ja vuokralle löytyy varmaan Googlen avulla, en osaa kyllä tarkemmin sanoa hinnoista. Hauskaa matkaa :)

18
Uudessa-Seelannissa tuli juuri täyteen kolme vuotta. Ihan mielenkiinnosta, onko täälllä Chch:n seudulla muita suomalaisia?

19
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 26.08.2011, 11:32:53 »
miten teltassa nukkuminen onnistuu uudessa-seelannissa(kansallispuisto,metsän keskellä)? onko jotain mikä olisi hyvä tietää etukäteen? ja minkä hintaisia leirintäalueet on ja mitä sieltä normaalisti löytyy?

Täällä saa leriytyä myös ilmaiseksi, riippunee alueesta mutta ainakin täällä Eteläsaarella on siellä täällä joskus jopa vessalla varustettuja merkittyjä leiriytymispaikkoja, joissa usein on joku pieni grillikatos-tyyppinen rakennus. Ja melko rauhassa teiden/jokien varsille ym.,rauhallisempiin paikkoihin voi leiriytyä ilman että se ketään häiritsee, maalaisjärkeä käyttäen ja maan kaunista luontoa ja paikallisia kunnioittaen.(Ja jos pitää käydä number kakkosilla, suosittelen hävittämään todistusaineiston koska tämä herättää täällä närää ja tämän vuoksi myös vapaata telttailua ym. aletaan kieltää monilla alueilla, ihmiset on niin ajattelemattomia!GRRRR!)

20
Eipä tuota 3kk rajaa taida juurikaan kukaan valvoa, suurin osa tuntemistani täällä wh:lla olleista ovat tehneet kauemmin kuin tuon ajan töitä samassa paikassa, jotkut olleet jopa koko vuoden tai pidempäänkin.

Tuosta maahan jäämisestä opiskelun jälkeen, tarvitsee tosiaan työnantajan joka sponsoroi työluvan. Työnantajan täytyy todistaa ettei ole mahdollista saada kiwiä tähän työhön(paitsi shortage listillä olevissa ammateissa, joihin matkailu ei kuulu), joten ihan simppeli prosessi se ei ole...Nimimerkillä kuukausi sitten työluvan saanut, melkein 5kk paperisodan jälkeen! Saatoin kyllä rikkoa jo jotain ennätyksiä tuon kanssa, normaalisti työlupien käsittelyajat on jotain 30pv luokkaa. Laman myötä immigration täälläkin tiukentanut vaatimuksiaan.


Sivuja: [1] 2 3 ... 5