Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - leego

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Japani / Vs: Laskettelemaan Japaniin
« : 12.11.2017, 23:52:27 »
Joo meitä on pieni porukka ajelemassa ja (kanadalaiset) kundit on olleet useampana talvena siellä niin luultavasti tottuneet ajamiseen. Itse ajattelin liittyä osaksi heidän seuraansa ja osaksi pysyä hetken paikallaan.

Yksi ongelma mulla on, että kun tulen toiselta puolelta palloa niin ei ole omat laskukamppeet/offarikamat mukana monoja ja vaatteita lukuunottamatta. Pariksi viikoksi on netistä löytämäni perusteella sen verran kallista vuokrata että on jo varmaankin sama ostaa käytettyä, lumivyörysettiä en vielä ole bongannutkaan.

Eli onko kellään kokemusta/ vinkkejä tähän, mistä/mihin hintaan? Saavun Sapporoon 4.1. ja siitä olisi tietty kätevä hommata kaikki kun siihen myös lopuksi päädyn... Oma porukkani kantaa aina omat kamppeet niin eivät osaa vastata...  ???

2
Aasia / Vs: Sri Lanka
« : 12.11.2017, 21:15:15 »
http://colombofort.com/colombo-galle-matara.htm

https://eservices.railway.gov.lk/schedule/homeAction.action?lang=en

http://estorilportugalguide.com/sri-lanka/colombo-to-galle-train-bus-taxi.html

Näistä saa mielestäni ihan hyvän kuvan julkisesta liikenteestä, mitä nyt värikkään ;) Kuitenkin vielä mietin kuinka hankalaa tulee olemaan kun itselläni on tavaraa ihan liikaa (lue, ei nyt suksia mutta laskukamppeet muuten kun Japanista olen tammikuussa tulossa). Iso laukku rullilla menee varmaan johonkin tavaratilaan, onkohan se turvassa, onko kellään kokemusta siitä ettei ole kaikki omat kamat välttämättä näköetäisyydellä? Tarviiko pelätä että jotain häviää?

Hintaero on kuitenkin ihan huima takseihin verrattuna, niin en haluais lähteä törsäämään  :P Eikä vissiin ole samanlaista palvelua olemassa kuin Balilla että voisi jättää edullisesti Colomboon säilytykseen muut kuin rantakamat viikon ajaksi...?

Olen siis Colombosta yöpymisen jälkeen suuntaamassa Ahangamaan surffaamaan ja aikaa siirtymiseen on reilusti eli periaatteessa kokonainen päivä molempiin suuntiin...

3
Käsittääkseni tuota ikärajaa EI ole vielä nostettu, siitä vain on ollut puhetta. Olen tästä asiasta 99% varma, mutta mikäli teillä on luotettava lähde, niin linkatkaa toki! Mahdollisesti ikärajan nosto on kuitenkin lähitulevaisuudessa toteutumassa. Pidetään peukkuja sille  :)

no tama on 100% varma tieto koska itse olen 32 ja ystavani 35 ja ollaan taalla uudessa-seelannissa wh-viisumilla talla hetkella :D eli ei arvailuja vaan taytta faktaa etta ikaraja on 35 (=tarkoittaen etta viisumia voi hakea niin kauan kuin et ole 36, ja sitten on viela vuosi aikaa lahtea reissuun/saapua maahan, ja viisumi on vuoden pituinen)  :)

4
Japani / Vs: Laskettelemaan Japaniin
« : 07.10.2017, 03:57:17 »
Hei!

Olen huomannut etta Powderhounds on erinomainen sivusto esittelemaan Japanin eri hiihtokeskuksia, mutta edelleen kaipailisin tietoa majoituksista ja niiden hintatasosta eri keskuksissa pohjois-saarella. Onko joku ollut laskureissulla, esim. kierrellen autolla eri keskuksia? Tama olisi oma plaani, mutta netista etsiessa on vahan vaikea saada kuvaa miten helposti ja mihin hintaan majoja loytyy. En tahtoisi paljoa etukateen varata, mutta onko se tarpeellista?

Ja tietenkin mitka vaan vinkit parhaista lasku(putsku)mestoista otetaan edelleen myos kiitollisena vastaan, mielipiteita kun on monia :)

Ajankohta reissulle on Tammikuun puolivalista parisen viikkoa...

5
Moi!

 Ikää on 35 mittarissa joten työskentely on aikaslailla viisumeitten myötä poissuljettu.

T:

M

WH-viisumin ikäraja on nykyään 35 eli vielä ehdit sen hakea (ennen ku täytät 36) ja vuoden sisällä lähteä reissuun :)

6
Kyllä!

Jos olet ulkoilmatyyppi eli tykkäät lasketella ja haikata, täydellinen aika :)
Vähän sama kuin kevät Alpeilla eli ylhäällä lumi (todella kaunistakin) ja alhaalla kesä, illat/yöt toki voi olla hyvin kylmiä, ja nytkin alhaalla sataa vettä ja vuorella dumppaa lunta. Ja tämä siis kauniimmalla saarella eli etelässä.

7
Yleinen / Vs: Reitti ideoita Alpeille 2015
« : 20.06.2015, 17:25:10 »
Mun mielestä Garda on hienompi, joten skippaa ennemmin Como.

Murmeleita näkis takuuvarmasti Grossglocknerin eli Itävallan korkeimman vuoren kupeessa Franz Josef Höhellä. Se on näköalapaikka Pasterzen jäätikön/GG:n vierellä, josta näkee hienolla säällä tämän 3797,5 m korkean huipun, sekä muuten upeat maisemat, ja tuurilla jopa vuorikauriita niiden murmeleiden lisäksi. Se ei ole kaukana reitiltänne, poikkeatte vain ennen Zell am Seetä vasempaan Grossglockner Alpenstrasse-alppitielle, joka on jo nähtävyys itsessään. Toki tullin joutuu maksamaan, mutta on se parille henkilölle jo sen arvosta (n. 30e/auto?). Samalla voi poiketa myös muutamia kertoja Itävallan kauneimmaksi kyläksi valitussa Heiligenblutissa.

Käytte varmaan Chamonix'ssa ja Aiquille du Midillä Mont Blancilla? Courmayeur on myös kaunis kylä siinä Italian puolella ennen Champpista.

Olen itse ajellut paljon näitä kyseisiä teitä työn puolesta ja siinä on tuntitolkulla todella tylsää pätkää varsinkin tossa Pohjois-Italiassa, mutta jos haluatte nimenomaan Alppien ympäri ni en ehdota Itävalta-Garda-akseliin keskittymistä :) Tsekatkaa ainakin viinipaikkoja Italian läpi mennessä  8)

8
Italia / Vs: Sisilia/ Taormina
« : 05.11.2014, 17:32:07 »
Tein leijasurffaus-kurssin Marsalan lähellä Lo Stagnone "lahdella" Birchi Novassa, (Residence Santa Maria). Ei voi ku kehua, kurssi oli kallis (300e/6h jaettuna eri päiville) mutta täysin yksityisopetusta,

Onko tuo niin kallis? Filippiineillä Boracaylla kurssi maksoi muistaakseni 240 euroa. Siis maassa, missä kustannukset on murto-osan Euroopan kustannuksista. Tosin, Boracay on Filippiinien kallein paikka.

No on se jos vertaa että Sisiliassa löytyy kurssia pienryhmäopetuksella hintaan 220e. Mutta, yksityisopetus on mielestäni hinnan väärti! Suomessa kurssi maksaa kai 180e, mutta käsittääkseni se on kestoltaan vain 3-4h eli useimmat ei luultavasti ehdi laudalle saakka...

9
Italia / Vs: Sisilia/ Taormina
« : 22.10.2014, 18:53:44 »
Reissu tehty ja tarinaa siitä  :)

Sisiliaan saavuin Palermon kautta, jossa viihdyin yhden kokonaisen päivän kierrellen ja katsellen. Oli varmaan ihan turhaan sellanen hieman turvaton fiilis, mutta niin oli kyllä aina kaikkialla Sisiliassa verrattuna vaikkapa Portugaliin. Ehkä omien korvien välissä, mutta yksin reissavana naisena tulee aina mietittyä. Palermo on kuitenkin kiva, rosoinen, käymisen arvoinen kaupunki. Muistuttaa vähän Napolia, joskin väittäisin olevan hieman siistimpi.

Otin auton alle ja ajelin rannikkoa Ericen kukkulalle. Kiva paikka, hieno vanha kaupunki ja upeat näkymät. Sieltä Marsalaan, josta löysin sattumalta tosi kivan yöpaikan kahdeks yöks, Colomba Bianca joka myös Hostelworldin sivuilta löytyy. Itsellä kävi tuuri että maksoin omasta huoneesta/brekusta vain 25e tähän aikaan vuodesta. Supermukava omistaja Sebastian (vaikkei ollu yhteistä kieltä!!) pitää majataloa suuressa kerrostalossa, hän omistaa kai muutaman ison asunnon. Marsala oli kiva pikkukaupunki, nätti vanha keskusta, tosi puhdas ja hyviä ruokapaikkoja ja kiva rantapromenadi.

Tein leijasurffaus-kurssin Marsalan lähellä Lo Stagnone "lahdella" Birchi Novassa, (Residence Santa Maria). Ei voi ku kehua, kurssi oli kallis (300e/6h jaettuna eri päiville) mutta täysin yksityisopetusta, enkä kyllä ymmärrä miten se toimiskaan jos olis monta oppilasta yhdellä opella. Useimmiten kuitenkin on. Paikassa järjestetään myös leirejä, lahti on pitkälle niin matala että sopii täydellisesti aloittelevammille kitesurffaajille!

Kurssin jälkeen ajelin vielä Agrigenton kautta takas Palermoon viemään auton, ihan kivat maisemat sielläkin muttei mikään must.

Sisiliassa varsinkin autolla liikkuessa pistää silmään roskaisuus ja kuolleet eläimet tiellä. Siis todellakin pistää silmään, eli roskia sellaisenaan ja pusseittain tien varsilla, eläimiä kaikkea ketusta kotikissaan. En tiedä sitten onko ongelma enemmän siinä että roskataan/ajetaan elukoitten yli vai siinä ettei siivota. Liikenne on joka tapauksessa ihan kreisiä, Palermon laitoja ajellessa nauratti usein miten sairaita tilanteita siellä tulee ja pitäis ilmeisesti olla omatkin silmät joka suuntaan ja ainakin osata väistää isompaa mistä tahansa se on tulossa  :D Ja autoissa on tosi paljon ruttuja! Mutta sit tietyllä tavalla se kuitenkin toimii ja joskus mietin jopa et jengi on huomattavasti huomaavaisempaa kuin vaikka Suomessa, tilaa annetaan ja sitä pitää vaan uskaltaa... Toivois kuitenkin et ne käyttäis joskus vilkkua ettei tarviis arvailla  ;)

Joo, sitten Palermosta bussilla Ennaan. Oisko ollu 8e, mut se vei vaan Enna Bassaan, joka on alempi kylä. Siellä piti vielä vaihtaa paikallisbussiin joka vei ylös kukkulalle ja jätti johonki niin etten meinannu löytää hostellia  :D Hyvä hostelli oli kuitenkin toi ainut eli ccly. Linnoituksessa kandee käydä!

Ennan jälkeen Siracusaan, jossa tietty Ortigia on se mesta! Kiertelyä jalan, ja auringonpalvontaa kallioisella uimapaikalla <3 Ihanaa jätskiä ja ruokaa, tykkäsin tosi paljon! Lol-hostel Siracusassa oli super hyvä vaikka kävelymatkaa vanhaan kaupunkiin olikin hieman!

Catania ei hirveesti sytyttänyt. Sieltä tein retken Etnalle. Suurin osa retkistähän menee vain Etnan kylkeen eikä lähellekään edes hissin yläasemaa, joten jos haluaa huipulle oppaan kanssa, vaihtoehtoja on tietääkseni vain kaksi: Etna nord ja Etna Sud. Vain Etna Sud toimii jos on Cataniasta käsin tulossa, sillä kokoontuminen on klo 10.30 Rifugio Sapienzalla (minne AST bussi klo 8.15-10 vie Cataniasta m/p 6,60e). Nord lähtee aiemmin ja silloin on oltava joko auto käytössä tai yövyttävä vuorella. Retki vuoristo-oppaan kanssa maksaa 80e ja siihen kuuluu hissit+kuljetukset 2900 metriin ja opastus. On mielenkiintoista kuulla eri paikoista ja tietty turvallisempaa mennä ammattilaisen kanssa. Nyt nyppylä savusi taas siihen malliin kyseisenä päivänä että epäilivät purkausta lähiaikana, jolloin huippu ehkä suljetaan taas heiltäkin. Tänä kesänäkni oli elokuulle saakka kiinni. Nyt kuitenkin päästiin huipun valtaville kraattereille ja ihan huipullekin 3340m asti! Huikeeta kuumaisemaa ja hirvee katku  :) Mut suosittelen!

Taorminaan ei ollut alunperin tarkotus mennä kun sitä on moitittu turistiseksi... Mutta eihän se suotta ole turistinen, vaan tosi nätti paikka rinteessä, ja ehkä tähän aikaan vuodesta ei ihan niin turistinenkaan, ei mua ainakaan häirinnyt. Kandee kiivetä ylös linnoitukselle maisemia ihailemaan! Kiva kylä, kivat rannat, viihtyisin pitempääkin! Hostel Taormina oli myös super!!

Juna aamuvarhaisella Milazzoon, asemalta kätevästi paikallisbussi satamaan ja risteilylle kohti Strombolia. Olin ajatellut lähteä saarelle lautalla ja kiivetä huipulle, mutta se ei ollutkaan mahdollista nyt vaarallisten purkausten vuoksi, joten päätin lopulta tehdä päiväkeikan Panarea-Stromboli-risteilyllä, 60e ruokineen klo 11-22. Ja oli mahtava! Strombolia ihailtiin sitten maissa kylän puolelta sekä mereltä "sciara de fuogo"-rinnettä, jota pitkin laava valuu ja näkyy hyvin hämärän tultua! Uskomatonta!! Vaikka siis menis ominpäin, niin on otettava saarelta parinkympin veneretki jotta pääsee näkee tän puolen jossa laavaa valuu...

Yöjuna Milazzosta Napoliin olikin sitten huomattavasti positiivisempi kuin edellinen Italian yöjunakaaoskokemus  :) Ainut vinkki minkä annan, niin Milazzon rautatieasemalla ei ole mitään eikä ketään iltaisin, toisin kuin useimmilla hyvinkin pienillä asemilla ympäri Sisiliaa. Itse olin ajatellut odotella (yksin) siellä pari tuntia junan lähtöä, mutta kun seurana olikin vain erittäin epäilyttävä mua seuraileva mieshenkilö, eikä ristin sielua mailla halmeilla muuten, päätin lähteä taksilla takas keskustaan odottelemaan. Eikä harmittanu pätkääkään nuo ylimääräset 24e, sen verran pelotti... :(

Mutta upea kuva jäi Sisiliasta, aikaa ois saanu taas kerran kulumaan huomattavasti enemmänkin!

10
Eurooppa / Vs: Barcelona-Andorra
« : 21.10.2014, 23:13:26 »
Pikku Andorra-keikka takana ja jaanpa kokemukset  :)

Bussi Barcelonan kentältä Soldeuhun, sinne asti meni vaan tää kalliimpi bussiyhtiö 45e/suunta, 3h 15min. Xalet Montanassa 1800m korkeudessa maja, ja pari päivää vaellusta. Eka päivänä hotellin takaa lähtevä reitti ylös Siscaro-järvelle ja Cap del port-huipulle (2750m). Tokana päivänä pitempi, lähemmäs 30 km reitti "yli ja ympäri" vuorten. Eka järvialueen läpi ylös Pic dels Pessons-huipulle 2864m, ja sieltä Espanjan rajan tuntumassa alas toiselle puolelle ja sitä laaksoa hiljalleen alaspäin Ramioon, joka on pikkuinen Unescon mp-kohde. Sieltä vielä oman laakson puolelle Encampiin takas. Mahtavat maisemat!

Pääkaupunki La Vella tuli myös visiteerattua. Ihan kiva, melko modernia tietty eli ei pahemmin näyttävää rakennusta. Viihtyisät kahvilat puuttuvat, ei löydetty yhtään. Ravintoloita toki joka makuun, ja tietty sitä taxfree-meininkiä :)

Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, mutta täytyy vaeltaa jotta saa siitä jotain irti! Tai toki läpiajo on ihan nätti, varsinkin Espanjan puolella bussimatkan maisemat on kauniit!

11
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 21.10.2014, 23:01:59 »
Jaahas, reissu venähti mutta nyt takas ruudun ääressä ja päivityksen paikka  8)

Portugalin rannikko on todella upea, biitsit käsittämättömän hienoja ja Lissabon kipusi suosikkikaupunkien joukkoon! Uusi reissu ehdottomasti. Tässä tiivistelmää meidän viikosta jota varten aiemmin kyselin vinkkejä.

Lennettiin Lissaboniin, jossa ysi vuorokausi. Ihastuttiin heti! Oltiin ilmaisella kävelykierroksella jolla oli mahtava opas, ja lisäksi ehdittiin kiertää suuri osa kaupungista ominpäin. Yksi niitä paikkoja missä minun mielestä riittää käveleminen ympäriinsä! Hienoja näköaloja saa eri puolilta kaupunkia korkeuserojen ansiosta. Poets hostelli oli oikein kiva, breku yllätti positiivisesti.

Otettiin auto Autoeuropen kautta ja haettiin Guerinin toimistolta. 6 päivän hinnaksi täyskaskolla ja navilla ja "tietullipalvelulla" (ei tarvii itse juosta postissa maksamassa kertyneitä tullimaksuja) 220e plus tullit lopuksi 54e. Palautus oli Albufeiraan, mutta siitä ei muistaakseni tullut mitään lisämaksua.

Autoilu ei Portugalissa ole mikään ongelma, liikenne ei ole niin hullua kuin vaikkapa Etelä-Italiassa (sekin tuli testattua myöhemmin reissulla).

Lissbaonista lähdettiin eka Cascais, söpö rantakylä, sitten manner-Euroopan läntisin kolkka Cabo da Roca auringon laskiessa, ja siitä Sintraan yöksi. Moon Hill hostelli oli super!! Sintra oli nätti pieni kylä, ja seuraavana aamupäivänä koluttiin kukkulan linnaa ja linnoitusta, yhdistelmätiketti 18,50.

Sintrasta ajeltiin Ericeiraan, viehättävä rannikkokylä. Syötiin tuorettakin tuoreempaa merenelävää, eli menu oli kalatiski josta päädytiin simpukoihin. Surffimeininkejä ei vielä päästy testailee, vaan jatkettiin seuraavalle rannalle Penicheen. Siellä vietettiinkin hyvä tovi kitesurffaajia tsekkaillen ja biitsillä hengaillen. Siitä sain itskein kipinän tehdä kurssin myöhemmin saman reissun aikana :)

Illalla puoteltiin suunnitelman vastaisesti Portoon saakka, jossa yö Yes! hostellissa keskellä kaupunkia, myös tosi jees. Seuraavana aamupäivänä kaupungin koluamista ja visiitti viinitaloilla ja portviinin maistelut. Kaupunki jätti kuitenkin kylmemmäksi kuin Lissabon.

Portosta suunnattiin vähän sisämaahan päin, jotta päästiin ajelee etelää kohti Douron laakson läpi/viinialueilla, ja mahtavia maisemia! Ensi kerralla enemmän aikaa pysähdyksiin ja viinitilavisiitteihin täällä... Coimbrassa myöhäinen lounas, kiva opiskelijakaupunki.

Seuraavan päivn eka rantailupysäkki oli Vila Nova de Milfontes. Nätti paikka ja paljon rantaa, joenuomassa meressä oli hyvä uida, vaikka aika virtaus kävikin. Sitten jatkettiin alemmas Odeceixeen! Ah, nousi viikon suosikiksi rantana. Otettiin kahtena päivänä surffitunnit, ja tää oli hyvä paikka aloittelijalle opetella. Koulu oli ihan siinä rannassa eli senkun käveli sisään vaan. Pakko mainita myös se ainut rantakiska Agipito (aasin kuva seinässä), josta sai myös syötävää joka osoittautui yllättävän hyväksi! Ehdoton aftersurf juoma lemonade with mint, itsetehty jäähileinen raikas juoma  :)

Yö nukuttiin Aljezurissa Rogilissa itävaltalaisten pyörittämässä Chill & Surf nimisessä paikassa. Ne järjestää surffileirejä kesemmällä, ja me yövyttiin hostellivaihtoehdon sijaan puumajassa! Makee, ja kiva tunnelma :)

Tsekkailtiin seuraavana päivänä uusia rantoja kuten upeat Arrifana ja Amado. Arrifanan rantaravintolasta sai taas niin herkku mehut, tuoreet papaija ja guava mehut...nams!  Sitä on niin tottunu että jos on jotain tollasta listalla niin se on varmasti purkista, mut Portugali yllätti tässä moneen kertaan!

Etelään saapuessa tsekattiin myös Praia Beliche, ja syötiin "Best burger Ever"-raflassa burgerit, jotka ei tod ollu best ever...

Albufeiraan myöhäinen saapuminen oli aika järkytys! Otettiin pari tuntii ennen bookincomista 3 tähden hotelli keskellä kylää 15e/hlö, eikä tajuttu et joudutaan siihe baarikadun pahimpaan sykkeeseen :D No, onneks huone oli toiselle puolelle ja hiljainen, mutta se oli shokki kaikkien ihanien rauhallisten surffibiitsien jälkeen!! Ei ihan oltu mielletty Albufeiraa niin bilemestaks/meluisaksi. Seuraavana aamuna oli miellyttävämpi tunnelma rannalla ja syömässä, asiakaspalvelijat vaan kaikkialla niin kausiväsyneitä ku olla voi ;)

No, palautettiin auto ja otettiin 4 h bussi Sevillaan. Se olikin superpositiivinen yllätys! Ihana kapunki, mut ei kuulu tähän juttuun.

Toivottavasti joku saa tästä jotain vinkkiä. Niin ku aina, enempi aikaa ois kiva! Etenkin surffaukseen. Ja jos uudelleen tekis, lento Portoon ja sielt rauhassa alaspäin rannikkoa (nyt ei pystytty tekee niin muutamasta syystä). Olis ihanaa tehd surffiroadtrip esim pikkuporukalla ja autolla joskus;rannalta rannalle. Rantaviiva on vaan tuolla niin upeeta!! Ja jos kaupungeista pitäis valita niin ehdottomasti Lissabon yli Porton! Ja etelärannikkoon on turha tuhlata aikaa jos kiinnostaa nimenomaan nuo rauhallisemmat ei niin kansoitetut maisemat ja surffi :)

12
Australia ja Oseania / Vs: Fiji
« : 10.09.2014, 14:59:06 »
Me otettiin Fijillä joitain vuosia sitten saarihyppelypaketti hostellimme kautta! Eli eka yö saapuessa pääsaarella ja sieltä tinkien liikenteeseen  ;)

Vaihtoehtoja on luultavasti edelleen monia hyviä, sukellus ja snorklaus on mahtavaa niin pääsaarella kuin muualla. Samanlaisia "pieni merenneito"-maisemia en ole muualla nähnyt (=korkeita ja värikkäitä korallipylväitä kaikenmaailman kalojen kera), haisukelluksiakin järjestävät. En muista sen parhaan mestan nimeä, mutta sijaitsi pääsaarella pari tuntia Suvasta. Kiersin itse matkan päätteeksi pääsaaren ympäri, mutta suosittelen kyllä ennemmin lähtemään kauemmas!

13
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 03.09.2014, 21:49:00 »
[
Mm. Illusia on jo kirjoittanut aika tyhjentävästi, mutta tässä pari juttua.

Autonvuokraushan tuolla on tosiaankin halpaa. Liekö taloudellinen tilanne alentanut hintoja ennestään. Lissabon on aivan helmi kaupunki ja tekemistä ja näkemistä riittää useammaksikin päiväksi, joten illusiaa mukaillen jättäisin varaa matka-aikatauluun tai tekisin sinne erillisen reissun.
Etelään ajaessa suosittelisin edelleen Sines'n ja Sagresin välistä rannikkoa. Upeita, pitkiä rantoja, joilla mukavasti tilaa (tai jopa lähes tyhjiä), ihan mukavia kävelyreittejä ja turistit pääosin portugalilaisia (jos sillä on mitään merkitystä). Majoitusta löytyy ja se on edullista. Surffauskin onnistuu, mutta tasosta en osaa sanoa kun en itse surffaa.
Etelärannikolla, etenkin Albufeirassa taas ei kannata tehdä oikein muuta kuin luovuttaa auto ja jatkaa matkaa. Kun lähdette Albufeirasta Malagaan, niin pikku pysähdys Sevillassa ei olisi huono ajatus jos kaupunki on ennestään vieras (ja etenkin jos pitää hyvästä ruoasta). Joudutte joka tapauksessa suuntaamaan hieman pohjoiseen Guadalquivirin ylittämiseksi ja todennäköisesti menemään Sevillan kautta. Jos luonto ja alkuperäinen cowboy-kulttuuri kiinnostaa, niin Espanjan puolella Sevilla-motarista etelään on Doñanan kansallispuisto ja kovin mielenkiintoinen El Rocion pikkukaupunki.

Sinähän luet ajatuksia, juurikin suunnitelmana sitä rantaviivaa koluta Lissbonin eteläpuolella, ja Albufeirassa vain kääntyä :) Myös Sevilla on yhden illan/yön pysäkkinä matkalla Malagaan eli taatusti testaamme paikallista ruokatajontaa  :) Haluamme nähdä maisemia bussimatkalla ja suora yhteys Malagaan olisi tarjolla vain yöaikaan...

Kiitos vinkeistä ja KIITOS Illusia noista linkeistä, itse en olisi moista lähdettä hoksannut kun en asu Suomessa :)

Ja lisävinkit tietty aina tervetulleita jos jotain tulee mieleen!

14
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 03.09.2014, 18:17:15 »

Ei aivan rannikolla, mutta Douron laakson viinitilat, joissa portviiniin käytettävät rypäleet kasvatetaan olivat hieman antoisampia paikkoja vierailla kuin Porton turistirysäkellarit. Jotkut niistä kypsyttävätkin portviinia paikan päällä, vaikka suurin osa kai rahdataan Porton kellareihin kypsymään. Lisäksi siellä tehdään tavallisiakin viinejä. Bonuksena voi ajaa varsin hienoa maisemareittiä Douro-joen rannalla, jos ei ole kiire.

Onko antaa mitään tarkempaa vinkkiä kylästä tai tilasta? Toki voimme myös kysellä esim. Portosta lähtiessä paikallisilta...  :)

Se sattuukin hyvin "matkalle", sillä päätimmekin lentää Lissaboniin ja siitä auto alle, rannikkoa ylös Portoon ja sitten sisämaan kautta takasin kohti Lissabonia ja etelään saakka!

Onko joku vuokrannut autoa Portugalissa? Hinnat tuntuvat hullun halvoilta, jopa ilman km-rajoitusta, eikä jättö eri paikkaan tunnu olevan ongelma... Albufeirassa luultavasti hylätään biili ja jatketaan bussilla Epsanjaan  :)

15
Italia / Vs: Sisilia/ Taormina
« : 01.09.2014, 21:38:35 »
Moi asiantuntijat!

Sisiliaan suunta ja tätä ketjua sekä nettiä olen kahlaillut... Vielä muutama tarkentava kysymys paikalla olleille:

Katselin että Etnan sekä Strombolin tilanteet ovat tällä hetkellä epävakaat. Etnalle ainakin pääsis vuoristo-oppaan kanssa huipulle asti, muttei enää omin päin. Strombolista uutisoitu paljon, purkautuu koko ajan mutta sinnekö pääsee silti?

Olen kokenut vaeltaja työnikin puolesta ja tietysti mielellään tekisi nuo keikat mahdollisimman omatoimisesti/ kävellen, kuinka siis suosittelette, ja mitä varusteíta tarvitsen?

Kannattaako ylipäätään tehdä molemmat, vai "riittääkö" yksi?  :)


16
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 23.08.2014, 21:49:36 »
Morjesta!

Ensimmäinen keikka manner-Portugaliin tiedossa (Azoreilla olen asunut) ja hieman lisävinkkejä vielä kaivataan asian tuntijoilta  :)

Suunnitelmamme on varmasti aika perus; lento Portoon, katsella sitä päivä pari ja sitten suunnata kohti etelää. Onko Portosta pohjoiseen jotain must, mikä kandeisi tsekata ennen etelään lähtöä? Pohdimme hieman junan ja vuokra-auton välillä nyt, eli ottaako juna Lissaboniin asti, vai jo Portosta auto alle. Matkan varrella olisi varmasti paljon pysähtymisen arvoisia pikkupaikkoja/rantaa? Ja olisihan se kaikista joustavin tapa matkata... Entä junareitin maisemat, näkeekö junasta jotain??  :)

Mietimme surffausta jossain, eniten esille tulleet vaihtoehdot Peniche ja Ericeira, nekin olisivat tuossa välillä Porto-Lissabon. Onko muita suosituksia paikan suhteen?

Lissabon saa pari päivää Sintroineen (ja Cascais), ja siitä viimeistään se vuokra-auto jolla kohti etelää rannikkoa pitkin. Missä suosittelette yöpymään tuossa rannikolla? Kannattaako mennä Sagresiin asti, mitä siellä käytännössä on? Osaako suositella tällä alueella kivoja vaelluksia, rantoja tai jopa snorklausta/sukellusta? Sukelluksesta olen etsinyt tietoa englanniksi, mutta olisi kiva kuulla jonkun kokemuksia vedenalaisesta Portugalista, missä parhaat paikat? :)

Entä etelärannikko, onko ihan turistimeininkiä vai jotain käymisen arvoista näin melko naftille reissulle (yhteensä n. viikko, sekin vielä auki)?

Itse mietin sitten bussia Albufeirasta Malagaan, 49e. Onko joku tehnyt matkan? 6h30 näyttää kestävän mikäli annettuihin aikoihin on luottamista.

Mitä vain vinkkejä arvostetaan suuresti, kiitos jo etukäteen!   8)

Kiitos Illusia  :)

Vielä lisää vinkkejä yllämainittuihin kaivataan! Ericeiraa tuttu kehui helpommaksi paikaksi aloittaa surffausta kuin Peniche...? Praia Belichellä kuulemma hiekassa plankton hohtaa pimeässä ja on makea näky!

Ja lisäksi vielä tarvittais vinkkiä viinitilasta jossa kannattaisi autolla vierailla, rannikon lähettyvillä..?

Kiitos!

17
Eurooppa / Vs: Badgastein,Itävalta
« : 23.08.2014, 21:45:47 »
Itse itselleni vastaten, pieni kertomus Bad Gasteinista.

Ensinnäkin kylä itsessään ei ole mitenkään erityisen pittoreski: monet rakennukset ovat rapistuneita ja parhaat päivänsä nähneitä. Keskellä kylää on hieno vesiputous, joka on jees. Hissejä lähtee kahdelle puolelle vuoria, mutta hissien ala-asemien välillä on pitkä ero. Talvella voisin kuvitella, että hiihtodösä täytyy ottaa, jos haluaa päästä toiselle puolelle.

Sillä vaellus tuolla on kyllä varsin upeaa, niin kuin toki alpeilla varmasti kaikkialla. Gastein oli selvästi vahhemman väen suosiossa, joten hyvin helppoja köpöttelyreittejä löytyi paljon, mutta kun meni vuorille ylöspäin niin myös nuorille/kovempikuntoisille löytyi ihan riittävästi haastetta. Hissiliput (n. 22e kerran edestakas) olivat kalliita, mutta hissejä ei sitten loppujen lopuksi liikaa tarvinnut käyttää.

Paras reitti: Kylästä Posenhöhen kautta Gamskarkogelille. Sieltä alas Bad hofgasteinin kylään. 22km, 1500m korkeuseroa ensin ylös ja sitten alas, n. 8h taukoineen.

Toiseksi paras: hissillä ylös Graukogelille, sieltä ympäri Reedseen kautta takaisin kylään. Miinusta siitä, että tulee paljon laskua (rankka jaloille).

Bad gasteinissa toinen hissi (graukogel) kulki vain 3 päivänä viikossa ja kabiinikaan ei kulkenut koko ajan, vaan vain tasatunnein. Kauppoja bad gasteinissa ei ollut juurikaan, eli urheiluvaateshoppaaja pettyy kyllä tuolla. Mayrhofenissa oli oikein shoppaajan taivas.

Tarkennan muutamaa asiaa ettei jää vääriä käsityksiä  :)

Kuten ne oppaat kyläkierroksilla ja opastetuilla vaelluksilla kertovatkin, Bad Gasteininin kylän "rapistuneisuuteen" on selitys. Kylähän on hyvin ainutlaatuinen alppikylä pitkän historiansa vuoksi, sillä kyseessä ei ole alunperin hiihtokylä vaan kylpyläkohde. Matkailijoita on siis tullut Gasteiniin jo 1300-luvulta lähtien lämpimän lähdeveden, thermal-veden vuoksi. Alunperin rakennukset olivatkin nimenomaan kesäasuttavia ja pääkausi kesäpuolisko, kun taas nykyisin pääkausi on ylivoimaisesti talvi, jolloin tuhannet hotellisängyt ovat pääsääntöisesti buukattu täyteen.

Kylä siis ensinnäkin sijaitsee hyvin jyrkässä paikassa kahden vuoren, Graukogelin ja Stubnerkogelin välissä, ja korkeuseroa kylän sisällä tulee pari sataa metriä. Sen läpi menee myös Itävallan toiseksi korkein vesiputous. Vanhan keskustan arkkitehtuuri on historian vuoksi kaupunkimaista, 1700- ja 1800-lukujen vaihteesta. Rakennuksethan ovat upeita, mutta osa niistä siis hyvin rapistuneessa kunnossa kuten conard kertoikin. Tämä johtuu siitä, että kyseiset rakennukset on n. 13 vuotta sitten ostanut Wieniläinen kiinteistövälittäjä, herra Duval, joka ei ole lupauksistaan huolimatta kunnostanut rakennuksia. Itävallassa ei voi myöskään ketään pakottaa moiseen. Säännöllisin väliajoin Duval (poikansa, vanha herra kuoli viime syksynä) väläyttelee mitä erikoisempia suunnitelmia mediassa, mutta kuten paikalliset ovat jo oppineet vuosien myötä, mitään ei ole ainakaan toistaiseksi tapahtunut. Onhan kyseessä kallis projekti kun kaikki on kunnostettava samaan tyyliin (suojalain alla). Paikalliset ovat tästä luonnollisestikin raivoissaan ja on kerätty adressiä jne tuloksetta. Sijoittajahalukkaitakin on ollut, mutta kyseessä on hankala mies/suku. Saa nähdä tuovatko lähivuodet muutosta tilanteeseen, paikalle haaveillaan mm. koulua kun hotellisänkyjä on jo niin paljon ja hiihtokansa asuu ennemmin lähempänä modernimpaa (eikä niin kaunista) yläkeskustaa hissien luona!

Ja kyllä, talvella Graukogelin hissille menee hiihtobussi, kuten myös Dorfgasteiniin ja Sportgasteiniin. Stubnerkogel/Schlossalm ovat saavutettavissa Bad Gasteinin kylästä suksilla/hisseillä.

Reedseen vaellusta suosittelen ehdottomasti toiseen suuntaan, eli ylös Grüner Baumista, Reedsee-järvelle ja siitä Palfnerschartelle. Sieltä hissille joko polkua tai oikein kokeneille Graukogelin harjanteen/huipun yli. Kuten todettiinkin, alaspäin meno on monesti pahempi jaloille kuin ylöspäin kipuaminen, joten hissi kannattaa ottaa alas. Kyseessä on kuitenkin usean tunnin vaativat vaellukset joten kunnon maastokartta ja muutenkin riittävä varustus kunnon kengistä lähtien on ehdoton! Oppailta saa myös hyviä vinkkejä vaelluksiin, esim. alppimatkojen eri vaellusohjelmista löytyvät vaellukset paikallisoppaidne johdolla ovat upeita myös ominpäin kokeneelle vaeltajalle! Laaksosta löytyy lukemattomia eritasoisia ja erittäin vaativiakin vaelluksia, ne täytyy vain tietää tai kysyä esim. paikallisilta  :) Laakso tarjoaa upeaa vaellettavaa koska useimmat huiput ovat ruohohuippuisia, ja täten mahtavia vaellukseen. Toki mitä korkeammalle mennään niin kivisemmäksi ja karummaksi menee, korkein huippu Gasteinissa on Ankogel 3250m.

Hissien aukiolot riippuvat sesongista, eli esim edelleen tällä hetkellä kaikki hissit kulkevat päivittäin, ja useimmat jatkuvasti läpi päivän jos sää on hyvä (eli ihmisiä liikkeellä). Alkukesästä jotkut harvemmin.

Tervetuloa Bad Gasteiniin, upea paikka!  :)
18
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 11.08.2014, 21:47:36 »
Morjesta!

Ensimmäinen keikka manner-Portugaliin tiedossa (Azoreilla olen asunut) ja hieman lisävinkkejä vielä kaivataan asian tuntijoilta  :)

Suunnitelmamme on varmasti aika perus; lento Portoon, katsella sitä päivä pari ja sitten suunnata kohti etelää. Onko Portosta pohjoiseen jotain must, mikä kandeisi tsekata ennen etelään lähtöä? Pohdimme hieman junan ja vuokra-auton välillä nyt, eli ottaako juna Lissaboniin asti, vai jo Portosta auto alle. Matkan varrella olisi varmasti paljon pysähtymisen arvoisia pikkupaikkoja/rantaa? Ja olisihan se kaikista joustavin tapa matkata... Entä junareitin maisemat, näkeekö junasta jotain??  :)

Mietimme surffausta jossain, eniten esille tulleet vaihtoehdot Peniche ja Ericeira, nekin olisivat tuossa välillä Porto-Lissabon. Onko muita suosituksia paikan suhteen?

Lissabon saa pari päivää Sintroineen (ja Cascais), ja siitä viimeistään se vuokra-auto jolla kohti etelää rannikkoa pitkin. Missä suosittelette yöpymään tuossa rannikolla? Kannattaako mennä Sagresiin asti, mitä siellä käytännössä on? Osaako suositella tällä alueella kivoja vaelluksia, rantoja tai jopa snorklausta/sukellusta? Sukelluksesta olen etsinyt tietoa englanniksi, mutta olisi kiva kuulla jonkun kokemuksia vedenalaisesta Portugalista, missä parhaat paikat? :)

Entä etelärannikko, onko ihan turistimeininkiä vai jotain käymisen arvoista näin melko naftille reissulle (yhteensä n. viikko, sekin vielä auki)?

Itse mietin sitten bussia Albufeirasta Malagaan, 49e. Onko joku tehnyt matkan? 6h30 näyttää kestävän mikäli annettuihin aikoihin on luottamista.

Mitä vain vinkkejä arvostetaan suuresti, kiitos jo etukäteen!   8)

19
Balkanin maat / Vs: Montenegro
« : 14.11.2013, 22:33:32 »
Palaan astialle reissun jälkeen jotta mahdollisesti joku saa apua kokemuksistani :)

Lensin Skopjeen ja hengailin siellä pari pv paikallisten kavereiden kanssa. Kiivettiin Millenium-ristille viereiselle vuorelle (800 m mutta pääsee myös hissillä...), syötiin mielettömän hyvin mielettömän halvalla (4-5e/hlö kun pöytä notkui erilaisia ruokia), käytiin leffassakin (1,50e) ja tutkittiin basaareita, linnoitusta, outoja jättimäisiä patsaita ja puistoja, kahviteltiin jnejne. Tykkäsin kovin, mutta siihen vaikutti paljon erinomainen seura. Suosittelen ehkä couchsurfausta jos sinne menee  :) erittäin ystävälliset paikalliset ja turvallinen olo myös pimeällä yksin liikkuessa.

Matkustin bussilla Skopjesta Kosovon kautta Podgoricaan (klo 17-03), matkalla oli säännöllisesti pausseja, pisimmillään joku 1/2h. Podcoricassa viivyin vain yön yli, pieni kävely aamusella ei vakuuttanut... Pari tuntia meni siitä sitten Kotoriin, ja herrejävlar miten kaunista yhtäkkiä oli! Maapalloa jonkun verran kiertäneenä voin sanoa paikan olevan yksi kauneimmista ikinä! Kiipesin myöhään iltapäivällä ylös linnoitukselle (25 min) ja sieltä maisemat on ihan mahtavat koko lahden/vuonojen ylle! Kotorin vanha kaupunki on kaunis ja puhdas, kissoja kaikkialla  :) Yövyin kahdessakin eri hostellissa; Montenegro hostel oli hyvä, mutta kadulta kuului musiikki niin kovaa etten saanut nukuttua. Siirryin Old town hostelliin, joka oli ehkä söpöin hostelli ikinä!

Kotorissa suosittelen perus kiertelyn lisäksi ehdottomasti vuokraamaan pyörän ja ajamaan koko lahden "ympäri", eli ekaks Perastiin ja sieltä edelleen rantaa pitkin kunnes tulee lautalle -sillä yli ja toista puolta takas. Todella kaunista... Kiekassa menee ehkä 3-4h ilman pysähdyksiä, mutta niitä kannattaa ilmanmuuta tehdä...

Kotorista otin bussin Dubrovnikiin, joka on erittäin kaunis mutta ruuhkainen... kannattaa hyödyntää aamun ja illan tunnit! Kävin itse melontaretkellä ja siellä myös snorklattiin vaikka oli lokakuun loppu  8)

Eräs kundi puhui mut ympäri Splitin sijasta suuntaamaan Sarajevoon ja se oli erittäin hyvä päätös. Sarajevo on mahtava kaupunki, jännä sekoitus itää ja länttä, oikein siisti ja turvallisen oloinen nykyään, karu sotahistoria lähellä antaa tietenkin paikalle ihan oman fiiliksen, voi jotenkin tuntea sen kaiken niin lähellä joka on pysäyttävää... Olimme ilmaisella opastetulla kierroksella, joita vetävät paikalliset nuoret (lähtee kai päivittäin 16.30 Franz Ferdinandin murhapaikan luota) ja siinä sai hyvin tietoa mm. juuri vuosista 92-95... Syökää Cevapcicia, polttakaa vesipiippua paikallisen musiikin pauhatessa taustalla, kierrelkää basaarien mahtavilla "kirppareilla/matkamuistoputiikeissa" ja nauttikaa Bosnian coffee (vahvaa kamaa "marmeladikarkin" kera)... ja ihan vaan imekää tunnelmaa ja katselkaa ympärillenne... :)

Zagrebin kautta kotia ja se yllätti modernilla ja erittäin siistillä kaupunkikuvalla. Keskityin shoppailuun ja kahvitteluun kaupunkikierroksen lisäksi, löysin yhden ihanimmista kahviloista ikinä ravintolakadun alusta vasemmata puolelta, oisko ollu chocolate brothers tms...? paah, etten katsonu nimee muistiin...

Ihana reissu, junassa parkkeerasin näppärästi itävaltalaisen ruokamatkaryhmän lähettyville niin sain pikku minglailulla myös viinitarjoilua salamien ja juustojen kera  ;D

20
Balkanin maat / Vs: Montenegro
« : 08.10.2013, 23:55:32 »
Hei Montenegron käyneet! Kertokaapa onko realistista suunnata viikossa Skopjesta (lento sinne) Itävaltaan Montenegron ja Kroatian kautta rannikkoa myötäillen? Tietääkö joku mikä olisi nopein/paras tapa skopjesta Montenegroon, esim Podcoricaan? "Yöjunaa" bongailin deutchebahnilta mutta kestää vaihtoineen tuhottoman kauan...

Muuten ajattelin Skopjen ja kaverin jälkeen Kotoria, sitten rannikkoa Dubrovnik, Split jne, riippuen tietty ajasta. Mutta olen sen tyylin matkaaja (yksin liikenteessä) etten jää pitkäksi aikaa yhteen paikkaan vaan katsastelen hyviä mestoja mahdollisesti palatakseni pitemmälle lomalle myöhemmin :) Nyt onkin epäselvää onko itseasiassa bussit junia kätevämpi tapa liikkua haluamaani reittiä...?

Olen lueskellut vinkkejä täältä, mutta mieluusti saa vinkata jos on must see-ehdotuksia matkan varrelle... ;)

Sivuja: [1] 2 3 ... 5