Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Farang

Sivuja: [1] 2
1
Aasia / Vs: Surffaus ja sukellus Balilla?
« : 19.01.2009, 21:37:26 »
Mennään toukokuun lopussa, ensin viikko Bunakenilla, sitten viikko Komodolla.
Sieltä ilmeisesti ois tarkoitus mennä Gilille viikoks ja sen jälkeen viel oltais ykx viikko tod. näkösesti Padangbayssa... 8) Toi majoitus Gilillä sais jäädä alle 40€ yö kahdelta, kun tohon sukeltamisee uppoo niin pekleesti rahaa...... ;D ;D ;D
Kiirettä pitää tuolla aikataululla, muistakaahan välillä huilatakin ;)
Gileillä saatte tuhlattua yli 40 €/yö ainoastaan Trawanganin ökyhotelleihin jotka olisivat saaneet jäädä rakentamatta jo alunperinkin. Löydätte paikan päältä varaamalla ihan ok tasoisen bungalowin tuolla 40 eurolla koko viikoksi...
Suosittelen viipymään jossain hieman pidempään ja Padangbaissa riittää varmasti muutama päivä.

2
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 18.01.2009, 19:57:20 »
Moro! Taas tämä peruskysymys säästä.. ???
Minkalaiset kelit siellä Gileillä on tällä hetkellä esimerkiksi??
Kun nuo säätiedotukset näyttää että joka päivä sataa :-[
Meillä tarkoitus lähteä tonne balille ja Gili saarille helmikuun puolessa välissä muttaku jännittää kokoajan että siellä sataa vaan ja aurinko näkyy pari kertaa viikossa ???
Gilit huomattavasti vähäsateisempi paikka verrattuna viereiseen Lombokiin ja etenkiin Baliin, veikkaan että Gilien kuivuuden ja kuumuuden tuntien tulette jopa toivomaan sadetta joillekin päiville.
Unohda niiden säätiedotusten seuraaminen niillä kun ei ole tropiikissa yleensä mitään tekemistä todellisuuden kanssa.
Muutenkin reissujen suunnittelussa varsinkin päiväntasaajan seudulle kannattaa keskittyä ihan muihin asioihin kuin sään perusteella suunnitelmien tekemiseen.

3
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 18.01.2009, 09:12:54 »
Bunaken kiinnostais kovasti, mutta resorttien hinnat ei mee millään haarukkaan meillä... onko tietoo paljonko voi näin low-seasonilla tinkiä? esim. living colors tais ottaa 50e/yö/naama, eli kahen viikon reissu kahelta on jo yöpymisineen 1400.. vähän liikaa meille. vaikka sisältääkin ruuat. muuten kyllä mesta kiinnostais niin pirusti.

itse kaipaisin vinkkejä, ollaan nyt helmikuun lopussa lähdössä reissuun kahdeks viikoks, mukana vaimo ja poika 1v5kk. suosituksia otetaan vastaan paikoista jossa on jonkunlainen mahd. päästä sairaalaan jos jotain sattuu sekä hyvät löhöilymestat. miel. lapsiystävällinen, ei bilepaikka. jos parempia ehdotuksia ei tuu vastaan niin gili air, here we come.
Gili Airia parempaa paikka lapsia ajetellen ei ole olemassakaan eli sinne vaan. Ollaan oltu lasten kanssa tuolla jo pari kertaa yhteensä pari kuukautta eli jos tarvitset vinkkejä kysele.
Myös Bunakenilla ollaan käyty jossa lapsille ei valitettavasti ole yhtään mitään mutta toisaalta ei ole kyllä bilepaikkakaan.

4
Lentomatkustus / Vs: Singaporesta Balille?
« : 16.01.2009, 21:50:18 »
en onnistu millään kaivaan lionairilta lennon hintoja enkä pääse millään kolmosvaiheeseen varauksessa. 24.2. sin - denpasar pitäis lentää. jos joku näkee tolle hinnan niin hienoo...

Ville
Lionairilta välillä todella vaikeaa varata lentoja netissä ja Indoissa heiltä suoraan ostettaessa hinnat hieman korkeammat kuin netissä. Nettivaraus onnistuu siis todella harvoin.
Lensimme perheen kanssa marraskuun alussa Singaporesta Balille pelkillä veroilla eli hinta oli 720000 idr.

5
Aasia / Vs: Surffaus ja sukellus Balilla?
« : 13.01.2009, 22:59:47 »
Lainaus käyttäjältä: Matt
Lainaus käyttäjältä: arien
Jos haluut suomalaisten kautta dyykkaamaan, nii tsekkaa http://www.livingcolours.fi/ kuulemma upeet mestat.
Oltiin loppukeväästä kuukausi tuolla ,on kyllä upeat sukelluspaikat ja todella kirkas vesi :D .Sellainen tietysti vähän huonoa että kun on tuollaisessa huippupaikassa sukellellut niin sen jälkeen esim KoTaon paikat tuntui aika vaatimattomilta :?

Olen kuullut, että Indonesian sukelluskohteissa on kovia virtauksia. Pitääkö tämä paikkansa useimmissa sukelluskohteissa, vai löytyykö mukavia paikkoja myös vasta-alkajille (n. 10-15m syvyydessä)?

Muistutus jälleen että puhutaan Euroopan kokoisesta valtiosta eli kysymykseen onko Indonesian sukelluskohteissa virtauksia on melko mahdotonta vastata ainakaan kovin lyhyesti.
Mutta jos siis Balilta saitteja etsitte niin ylivoimaisesti parhaat löytyvän Nusa Penidan ympäriltä ja parhaiten ja kattavimmin sinne pääsee Nusa Lembonganilta World Divingin seurassa, erinomainen ja asiansa osaava sukelluskeskus.
Lombokin puolella parhaat saitin ovat siis Gileillä, eivät tosin Penidan veroisia. Sukelluskeskuksista minulla kokemusta ainoastaan Dream Diversista(erinomainen,sekä Airilla että Trawanganilla). Muita mm.Manta Dive, Blue Marlin, Bubble Dive.
Mitä virtauksiin tulee tuolla alueella niin virtauksia todellakin on mutta divemasterit paikallisia ja asiansa osaavia eli osaavat suunnitella rentouttavia virtaussukelluksia. Penidan ympärillä tosin muutama kanaalisaitti jotka vain todella kokeneille.
Living Coloursilla eli Bunakenilla huomattavasti vähemmän virtauksia.

6
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 11.01.2009, 22:02:40 »
Kyllä...

7
Lainaus
Matkakuume on tällä hetkellä aivan älytön ja nyt on sitten spontaani äkkilähtö luvassa, jos vaan rahoitus saadaan kuntoon. Kaipaisin kuitenkin matkavinkkejä pienillä reunaehdoilla...

- Merta, hiekkaa ja lämpöä pitää olla
- Turvallinen, sopivasti muttei liikaa turistisoitunut paikka. Englannin kielellä sujuvasti kommunikointi olis ihanteellista vaimon lukuisten allergioiden takia
- Olis kiva päästä jonnekin, mistä ei ole ennakko-odotuksia tai mielipidettä. Itse olen kierrellyt jonkun verran thaimaata ja asustellut malesiassa, nämä molemmat maat ovat siis vähän pois laskuista.

Lähinnä kaipaan vinkkejä nyt mukavista rantamestoista.. Thaimaassa tutuks on tullut Koh tao ja phangan, krabi ja phi phi ja jotain noiden kahden ensimmäisen tapasta etitään. Turvallisuudesta osaa nyt itsekkin huolestua kunhan pommit ei pauku vieressä ja allergioiden kanssa ollaan pärjätty ennenkin. Mut tosiaan, jos jollain on jotain kohdetta tarjota niin mielellään otetaan ideoita vastaan! Lombokki houkuttais mutta kun kaverit on juuri lähdössä sinne niin en tiedä viitsiikö samaan mestaan ängetä..

niin, ja parasta olisi jos sinne pääsisi singaporesta lentämällä, singaporeen kun nyt tuntuisi pääsevän halvalla.

edit: ja poika siis 1v4kk jos se jonkun suosituksiin vaikuttaa..

mielestäni tämä olisi sopinut paremmin aasiaosioon kun meillä sinne selkeä suunta on ja todennäköisesti saanut siellä parempaa huomiota.. mutta supertiukalla foorumillamme on parempi nöyränä totella, jos haluaa vastauksia... eli onko kenelläkään ehdotuksia?

Kriteerinne huomioiden ei ole kuin yksi vaihtoehto, Indonesiaan ja Gileille ja mieluiten Airille.
Ollaan reissattu nyt 6 ja 8 vuotiaiden lastemme kanssa ympäri kaakkois-aasiaa jo vuosia ja varsinkin lapsille Gileista on muodostunut ehdoton suosikki.
Tultiin muutama viikko sitten Indonesiasta ja olimme jo toisen kerran Airilla miltei kuukauden ja lapsia ei meinattu saada kotiin lähtemään.
Paikalliset ovat aivan mahtavaa porukkaa ja lapsetkin saivat kavereita paikallisista, kävivät myös kyläilemässä heidän kodeissaan.
Iltaisin grillattu snapperi mitä erilaisin kastikkein teki takuuvarmasti kauppansa.
Singaporesta tuonne on todella edullista matkustaa, Silkair toki lentää suoraan Lombokille Mataramiin mutta ei ole kovin edullinen. Halvimmalla pääset www.lionair.co.id ja ottamalla heiltä miltei ilmaisen aamulennon Singaporesta Balille joka lähtee muistaakseni Singaporesta aamulla 6.30 ja saapuu Balille 8.50 josta äkkiä Peramatoursille Kutalle josta lähtee kuljetus Gileille klo 10.00, perillä Gileillä about 17.00.
Singaporessa voitte myös yöpyä lentokenttähotellissa jos aikataulut eivät natsaa jatkolennon kanssa...

8
Aasia / Vs: Indonesia Bali-Lombok
« : 23.12.2008, 17:15:16 »
täs viimetingassa katsotaan hotellia kutalta..onko kokemuksia sari yasa samudra bungalows nimisestä paikasta.?
Netin kautta tuntuu olevan vähän hankala saada edukasta majoitusta..
Löytyyköhän varmasti kohtuuhinnalla yöpaikkaa tammikuussa jos jättää varaamatta..?

9pv lähtöön... ;)

M&M

Varmasti löytyy tilaa ilman etukäteisvarausta, ja halvemmalla. Indonesian turismi on ollut laskussa aina Balin pommi-iskuista lähtien eli majoituskapasiteettia on jopa liikaa jokapuolella maata.
Emme ole koskaan perheen kanssa varanneet majoitusta, olimmepa olleet missäpäin maata tahansa ja aina on löytynyt tilaa ja varmasti mieluinen paikka. Myöskin hinta on aina edullisisin näin toimiessa.
Tsekkaa Kutalta Suji Bungalows Poppies 1:n ja 2:n välistä, mahtava hintalaatusuhde, ollaan oltu perheen kanssa tuolla jo 4 kertaa!

9
Aasia / Vs: Indonesia Bali-Lombok
« : 21.12.2008, 19:35:09 »
Lainaus


Gili Menolla Goodheart Bungalows on ihan huikee mesta. Henkilokunta mahtavaa, sijainti taydellinen ja mahtavia safkoja. Bunga jotain 150 000.

jees.millainen paikka toi Meno on..palvelut ym ? ..verrattuna esim.Airiin..vielä vähän arvotaan noiden kahden välillä kummalle sit asetutaan, toisaalta, voihan se olla että poiketaan molemmilla 1vko..   8)   

M&M
Meno on ihan jees paikka mutta atmosfääriltään ei lähellekkään Airin veroinen. Airilla enemmän paikallisia kuin Menolla ja Travanganilla yhteensä joka tekee siitä niin erilaisen. Airilla eikun majoittumaan saaren pohjois/sisäosaan ja paikallisiin tutustumaan niin reissustasi tulee ikimuistoinen, usko pois!!! Kuukausi Airilla menee ennenkuin huomaatkaan eli varaa enemmän kuin viikko...

Lainaukset kuntoon. -Milma

10
Aasia / Vs: Balilta gili saarille halvalla?
« : 15.12.2008, 20:56:25 »
Padangbaista ferryllä Lembariin 26000/hlö, privatecar Lembarista Bangsaliin tinkimisen jälkeen about 100000, Bangsalissa kävelyä pari sataa metriä ohittaen kaikki ukottajat ja vene saaresta riippuen(suosituksiin Air) 20000-35000/hlö. Eli kaksi henkeä noin 100 000 rupiaa/hlö ja aikaa 5-6 h...

11
Thaimaa / Vs: Mikä on Krabin paras paikka?
« : 14.12.2008, 20:23:43 »
Raileys oli mun makuun todellinen helvetti! Viereinen ranta Ton Sai olikin sitten jo paljon mukavampi....
Totta töriset, Ton Sailta löytyy vielä hieman backbackersceneä mutta ei enää kauan...

12
Thaimaa / Vs: Mikä on Krabin paras paikka?
« : 14.12.2008, 16:21:18 »
Ikävää masentaa teitä kaikkia mutta Ao Nang ja varsinkin Railey oli vielä muutama vuosi sitten aika viehättävä ja rauhallinen paikka mutta massaturismi on nyt tehnyt tehtävänsä. Tultiin juuri Indonesiasta Raileyn kautta kotiin, viimeksi olimme käyneet tuolla kolmisen vuotta sitten ja muutos oli järkyttävä.
Varsinkin Ao Nangissa pärjää jo paremmin suomen kielellä kuin millään muulla ja ennen hyvinkin reppureissaajaystävällinenkin Railey oli rakennettu ja rakennetaan edelleen aivan liian täyteen. Myöskin hinnat oli noussut aivan käsittämättömälle tasolle. Päivällä paikka täyttyy kymmenistä ellei jopa sadoista veneistä jotka tuovat satoja pakettimatkalaisia Ao Nangista...
Phi Phitäkään ei pääse enää kehumaan yhtään enempää, saaren luonto ei ole kestänyt enää vuosiin noita valtavia turistimääriä.
Koh Lanta on tällä hetkellä ja toivottavasti myös tulevaisuudessa kuitenkin hyvin puoleensavetävä ja idyllinen lomakohde, toivottavasti liikenneyhteydet saarelle eivät parane tulevaisuudessakaan jolloin vältyttäisiin muun Krabin alueen kohtalolta.
Yli yhteenvetona Phuketilla ja Krabilla ei ole enää juuri mitään eroa.

13
Aasia / Vs: Indonesia Bali-Lombok
« : 13.12.2008, 08:16:38 »
5 viikkoa on aika hyvä aika kierrellä rauhassa Bali ja Lombok. Balilla joudutte kyllä hieman priorisoimaan ohjelmaanne, kaikkea ette eikä kannatakkaan kiertää.
Kierrelkää rauhassa ja jättäkää Gilit viimeiseksi relaxoitumispaikaksi koska siellä on tapana jumia paikalleen ja matkaohjelma menee uusiksi... Eli Gilit siis ehdottomasti reissun kohokohta!
Sekä dollarit että eurot käyvät rahanvaihdoissa, molempien kurssi on tosin ollut tänä vuonna melko huono, dollari n.11000 ja euro n.15500 kun molemmat olivat vielä vuosi sitten 2-3 tonnia korkeammat. Moneychangereille melkoiset erot rateissaan eli kannattaa tehdä vertailua paikan päällä.
Jo olette budjettimatkaajia eli aiotte asua halvoissa guesthouseissa sekä bungaloweissa suosittelen omaa verkkoa koska se on ainakin ehjä. Lombokilla muuten muistakaa suojautua moskiitoilta koska malariatartartuntojen määrä on ollut kasvussa. Gileillä tätä ongelmaa ei ole, Meno on oikeastaan ainut saari jossa moskiittoja on.

14
Aasia / Vs: Vietnamin viisumit
« : 11.12.2008, 19:06:19 »
Me olemme tulleet maahan kolme kertaa ilman viisumia sekä jatkolentolippuja selittäen vain että jatkamme matkaa bussilla Kambodzaan ja hyvin on kelvannut...

15
Aasia / Vs: Balille helmikuussa
« : 03.12.2008, 15:15:29 »
Vai Bali typera paikka... naita Kutalla kayneita Balin asiantuntijoita muistuttaisin etta saarta ette lapikotaisin ehdia tutkia ja siten kunnollista mielipidetta muodostaa alta kuukaudessa.
Harvat edes hahmottaa koko saaren mittasuhteita, samoin kuin koko Indonesian.
Tietysti jos olet kaynyt Phuketissa niin olet Thaimaan asiantuntija ja taasen Kutalla kaytyasi tunnet koko Balin ja jopa koko Indonesian... Sita paitsi Kutassakaan ei ole mitaan vikaa, aivan mahtava paikka kun siita ottaa oikeat asiat irti.
Tultiin juuri perheen kanssa luukauden reissulta muutamaksi paivaksi Thaimaahan kotilentoa odottelemaan ja Thaimaa loi jalleen silmille Indonesian jalkeen kuin marka ratti... tasta vetakoon jokainen oman paatelmansa.

16
Lentomatkustus / Vs: Bali - Singapore
« : 15.11.2008, 13:46:23 »
www.lionair.co.id, miltei ilmaisia lentoja valilla, siis pelkat verot maksuun. Eika ole ns.halpalentoyhtio vaan lentaa esim. Singaporesta Changin kentalta eika budjet-terminaalista.
Lentaa seka Singaporesta suoraan Balille ja myos Jakartan kautta Balille

Jatkoksi lisätty vielä toinen Bali-Singapore -ketju. -Milma

17
Aasia / Vs: Varaaneja Indonesiassa?
« : 28.10.2008, 19:56:57 »
Komodon saari Floresilla on todellakin ainoa paikka jossa noita varaaneja on. Labuanbajoon taitaa olla lentoja Balilta mutta pääset tuonne myös bussilla Mataramista Lombokilta, matka kestää n.20 h.
Olemme muuten lähdössä tuonne koko perhe loppuviikosta...

18
Taksi vaikka ihan mittari päällä kentältä Mui Nelle ei kyllä pitäisi maksaa enempää kuin 40-50 dollaria, turisteilta pyritään saamaan vähintään kolminkertainen hinta nykyään Vietnemissa, kuten Thaimaassa on ollut tapana jo yli kymmenen vuotta.
Suosittelisin ehkä noista kahdesta Bon Bienia sijaintinsa vuoksi. Muistaakseni tosin sekin on tällainen suurempi kompleksi joita me pyrimme yleensä välttämään.
En myöskään usko että majoitus on noin kortilla, koskaan emme ole törmänneet Aasiassa siihen että majoituspaikkaa ei löydy. Ainut vaihtoehto on että venäläiset tai saksalaiset ovat alkaneet tuoda suuria pakettimatkaryhmiä joka kyllä on ollut arveltavissa paikan viime vuosien kehitys huomioiden.
Mui Ne on siis ihan mukava paikka mutta älkää odottako siltäkään mitään paratiisirantaefektiä, Vietnamin mittapuulla se on kyllä ihan makea paikka.
Olemme lähdössä perheen kanssa taas parin viikon päästä reilun kuukauden turneelle Indonesiaan niin kauas itään kuin mahdollista ja siellä vielä löytyy nyt ja myös tulevaisuudessa mestoja jonne turismi ei anna omaa vaikutustaan.

19
Aasia / Vs: Paras (sukellus)kohde Indonesiassa?
« : 12.10.2008, 10:56:06 »
Flores ja Komodohan siis kuuluvat Nusa Tenggaraan eli eivät ole Jaavan lähelläkään.
Pohjois-Sulawesi ja esim. Living Colours on mahtava sukelluspaikka, etuna tietysti vielä suomalainen sukelluskeskus.
Balita ei oikein löydy kovin päräyttäviä saitteja mutta Balin eteläpuolella sijaitsevat Nusa Lembongan ja Nusa Penida taasen ovat maailmanluokan sukelluskohteita. Sieltä on meillä kokemusta World Divingista ja heillä oli homma hallussa.
Olemme myös sukeltaneet paljon Gileillä Lombokin pohjoispuolella jossa saitit eivät ehkä ole ihan huippuja mutta atmosfääri saarilla on muuten aivan ainutlaatuinen eli suosituksiin menee.
Flores ja siellä esim. Komodo on todellakin kokeneille sukeltajille esim. arvaamattomien virtojen vuoksi. Logistiikka myös sinne on hieman haasteellinen, varsinkin sadekaudella.
Olemme lähdössä lokakuun lopussa reilun kuukauden reissulle tuolle suunnalla ja tarkoitus olisi edetä Gileiltä Floresin kautta aina Papualle ja Pulau Biakille, saa nähdä mitä sieltä löytyy.

20
Saigonin lentokentältä pääsee melko edullisesti, varsinkin neljä henkeä, suoraan taksilla Mui Nelle. Me olemme aina suosineet vihreitä takseja jotka ovat olleet paljon luotettavampia kuin oranssit ja muistaakseni sinipunaiset.
Taksin saatte siis erittäin helposti kentältä suoraan kunhan menette vaan taksijonoon ettekä lähde heti ensimmäisen ukottajan mukaan joka on tarjoamassa kaiken maan ja taivaan väliltä.
Mui Nelle ei kannata varata mitään etukäteen vaan rohkeasti paikan päälle ja perhe äitin kanssa kahville tai syömään ja isi mopolla/mopotaksilla mestat tarkistamaan ja mieleinen valitsemaan. Myös netissä ilmoitetut hinnat ovat yleensä jopa kaksin tai kolminkertaiset siitä mitä joudutte paikan päällä tinkimisen jälkeen maksamaan.
Käykää siis ihmeessä tsekkaamassa Bao Quynh ja sen ainutlaatuinen ilmapiiri, siellä on mm. lintuja jotka matkivat lasten puhetta ja uima-allaskin on todella mukava.

Sivuja: [1] 2