Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - san-nii

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: autonvuokraus USAssa
« : 25.03.2011, 23:12:10 »
Auto olisi tarkoitus vuokrata Miamista ja sinne myös palauttaa. Nopealla vertailulla (Avis, Alamo, Herz, Holiday Autos) Avis oli selvästi näistä halvin vuokraamo (Finnairin kortilla alennus) ja Herz kallein. Myös viime reissulla meillä oli Avisin auto ja kaikki sujui moitteettomasti.

Vakuutusasioita vaan rupesin nyt mietiskelemään, että onko vuokraamojen välillä niissä suuria eroja?
Avisin hinta sisältää:
-Paikallisen veron (alv)
-Yhdistetyn kolari- ja varkausturvan (LDW)
-Laajennetun vastuuvakuutuksen (ALI)
-Ajoneuvon rekisteröintimaksun (VRF)
-Vapaat ajokilometrit
Onko edellä mainitut LDW ja ALI hyvä/riittävä vakuutusturva? En löytänyt myöskään mitään omavastuiden summia, onko jollain tietoa niistä?

2
Lentomatkustus / Vs: Amsterdamin lentokenttä
« : 09.03.2011, 18:08:00 »
Meillä 1h 30min vaihtoaika riitti oikein hyvin lauantai-iltana, vaikka tosiaan Helsingin kone laskeutui melko toiseen päähän kenttää kuin mistä jatkolento lähti. Kerkesi käydä vessassa ja McDonaldsissa.  :) Turvatarkastusjono portilla oli pitkä, mutta meni melko nopeasti ja kone lähti ajallaan.

Paluumatkalla varhain keskiviikkoaamuna kone oli 40min etuajassa, joten vaihtoaika olikin 2h alkuperäisen 1h 20min sijaan. Ehti hyvin käydä kahvilla ja kaupoissa.

3
Lentomatkustus / Vs: halpojen lentojen ongelmat.
« : 31.01.2011, 17:14:42 »
Osta matkat samalla lipulla. Yleensä tämä vaan on tolkuttoman kallista.

Minä taas olen ihmeekseni huomannut, että olen nyt pari kertaa saanut samalle lipulle ostetut matkat halvemmalla kuin mitä olisivat erikseen ostettuina olleet.

Viimeisin oli pari viikkoa sitten Hki-Amsterdam-Singapore-Koh Samui 45€ halvemmalla kuin mitä olisi ollut täsmälleen samat lennot (KLM) Hki-Amsterdam-Singapore! Ja jatkolento Singapore-Koh Samui samaisella Bangkok Airwaysilla olisi maksanut erikseen ostettuna reilu 300€... Säästöä tuli siis lähes 400€/hlö ostamalla matkat (menopaluuliput siis) samalle lipulle.

Vastaava kokemus pari vuotta sitten, että Hki-Mumbai-Goa tuli halvemmaksi kuin Hki-Mumbai + Mumbai-Goa.

Tosin näissä tapauksissa ei kyseessä olleet halpalentoyhtiöt, vaikkakin halvat lennot...

4
Matkaseuraa / Koh Samui helmikuussa
« : 29.01.2011, 18:47:16 »
Kaksi kolmekymppistä kaverusta (nainen ja mies) etsii seuraa samaan aikaan Samuilla olevista helmikuun loppupuolella. Erilaisiin aktiviteetteihin esim. rannalle, retkille, syömään, baariin yms.

5
Thaimaa / Vs: THB vahvistuu Euroa/dollaria kohtaan
« : 28.01.2011, 22:18:23 »
Mikähän on vaihtokurssi (käteinen) paikan päällä tällä hetkellä?

6
Yleinen / Vs: Kokemuksia nettimatkatoimistoista
« : 26.01.2011, 20:07:26 »
Onko jollain kokemusta hotellivaraussivustoista www.otel.com tai www.dhr.com? Ovatko luotettavia? Noilla molemmilla näytti olevan katsomaani hotelliin selvästi halvempi hinta kuin kilpailijoilla (esim. booking.com) kun vertailusivustolta (www.hotelscombined.com) katsoin hintoja.

7
Lentomatkustus / Vs: Amsterdamin lentokenttä
« : 24.01.2011, 17:07:37 »
Ehtii.

Economy Classin lipussasi lukenee BAG-sarakkeessa "1PC"? Kts. malli alla. Silloin on kyseessä piece concept eli yksi matkalaukku ruumaan max. 23 kg.

 FROM /TO         FLIGHT CL DATE  DEP   FARE BASIS    NVB   NVA   BAG ST

 HELSINKI        KL 1168 N  05JUN 1420  NSTAYFI       05JUN 05JUN 1PC OK

Käsimatkatavaroissa samaten yksi laukku max. 12 kg.

No hyvä! :)

En kyllä löytänyt e-lipustani (myyjä Budjet.fi) tuota bag-saraketta lainkaan, vain nuo lentotiedot. Ja ihan viestin alareunassa näyttää lukevan "Information about baggage allowance will be found on the carrier website." Menin nyt sitten KLM:n sivuille ja laitoin tuon e-lipussa olevan koodin KLM:n sivuilla "Manage my booking" -kohtaan ja siellä luki matkatavaroiden kohdalta "1 piece(s) (1 standard)", mutta kilomäärät nähdäkseen piti klikata vielä sivun yläreunasta erillistä linkkiä "new baggage rules"... Ja ne tosiaan ovat nuo ilmoittamasi 23 kg / 12 kg.

8
Lentomatkustus / Vs: Amsterdamin lentokenttä
« : 23.01.2011, 21:46:28 »
KLM:n lento Helsingistä Amsterdamiin ois perillä lauantai-iltana klo 19.30 ja KLM:n jatkolento Amsterdamista Singaporeen lähtee klo 21.00. Kai tuossa ehtii vaihtaa konetta (1h 30min), kun on samalle lipulle myyty nuo lennot? Jos siis ensimmäinen lento vaan on ajoissa... Ja ehtivätköhän tavarat ruumasta myös mukaan vai kannattaisiko ottaa käsimatkatavaroihin ekojen päivien kamppeet varmuuden vuoksi?

Ja lisäksi kysyisin onko kellään tietoa KLM:n sallimista matkatavaramääristä (kg) kyseisillä lennoilla? KLM:n sivuilta koitin katsoa, mutta siellä oli ohje katsoa lipusta. Omista e-lipuista en kyseistä tietoa kuitenkaan löytänyt...

9
Matkaseuraa / Islantiin ratsastusmatkalle kesällä 2011
« : 22.01.2011, 17:49:41 »
Etsin seuraa ratsastusreissulle (useamman päivän vaellukselle) Islantiin ensi kesäksi. Periaatteessa käy mikä ajankohta vaan kesäkuun alusta elokuun puoleen väliin saakka. Icelandairilla olisi nyt kuitenkin lentotarjous, jossa on matkustusaika vain 20.6. saakka, joten jos kesäkuun alkupuoli sopisi, niin lennot saisi Icelandairilta tarjoushintaan 269€ (halvatlennot.fi -sivuston kautta menemällä 255€). 20.6. jälkeen lentohinnat näyttävät olevan loppukesän ajan päivämääristä riippuen alken noin 310€. Ja voisihan samalla reissulla mahdollisesti jotain muutakin keksiä tuon ratsastuksen lisäksi.

10
Soitin lentoyhtiöön ja tiedustelin lennon siirron mahdollisuutta / rahojen palautusta. Vastattiin, että puolet olisi mahdollista saada takaisin. Jos olisin varatessani ottanut heiltä 20€ hintaisen vakuutuksen sairastumisen varalle, niin koko lentohinta olisi palautettu. No puhelun kuluessa tuli ilmi, että koska olenkin kyseisen firman lennot varannut Supersaverin kautta, niin palautusta tulisi hakea Supersaverilta. Edelleen sanottiin, että puolet silti pitäisi saada takaisin vähennettynä Supersaverin kuluilla. Pitääköhän tämä paikkansa? Kun Supersaverin sivuilla kuitenkin selvästi lukee:

"Muutokset tai peruutukset eivät ole sallittuja. Peruutetusta varauksesta ei suoriteta takaisinmaksua lipunkirjoituksen jälkeen. Mikäli haluat lisää joustavuutta tai varmuutta, osta Peruutusturva MEDI  varauksen teon yhteydessä. Tällöin Supersaver ottaa sinun puolestasi taloudellisen riskin matkan peruuntumisesta."

Minulla ei siis tuota Peruutusturva Mediä ole. Toisaalta eikös matkavakuutuksesta luulisi saavan tämmöisessä tapauksessa (matkan peruuntuessa sairastumisen vuoksi) rahat takaisin, siksi en tuota lisämaksullista peruutusturvaakaan ottanut? Jatkuva matkavakuutus minulla kyllä on. Onko matkavakuutuksissa muuten yleensä omavastuu (en tätä tietoa löytänyt kyseisen firman nettisivuilta) vai saako palautuksen täysimääräisenä?

11
Matkaseuraa / Islanti kesäkuussa
« : 23.05.2010, 22:38:42 »
Mun piti lähteä Islantiin ratsastamaan kesäkuussa, mutta ratsastus ei nyt onnistukaan terveydellisistä syistä. :( Lennot on kuitenkin jo varattu ja viikko olisi aikaa olla paikan päällä, muuten suunnitelmat vielä ihan avoinna ja ehdotuksia otetaan vastaan. Noin + /- 30v. matkaseuraa etsiskelen.

12
Lentomatkustus / Vs: Air Baltic
« : 11.02.2010, 16:58:47 »
Periikö Air Baltic matkatavaramaksun, vaikka ei olisikaan ruumaan menevää laukkua (ts. jos matkustan max. 50x40x23 cm käsimatkatavaran kanssa)?

Ja jos varaan menopaluun Hel-Rix-Lon esim. Supersaverilta (koska haluamani ajankohdan lento noin puolet halvempi sitä kautta kuin Air Balticin sivuilla), niin onko mahdollista sen jälkeen jälkeen suorittaa erikseen pelkkä matkatavaramaksu Air Balticin sivuilla? Ymmärsinkö oikein, että matkatavaramaksu olisi näin toimien vain 2x10€=20€, kun taas lentoasemalla maksettaessa 4x15€=60€...?

13
Pohjoismaat / Vs: Islanti
« : 31.01.2010, 19:45:54 »
Lainasin kirjastosta Mondon Islanti matkaoppaan, josta sain hyvin tietoa Islannin eri kolkista. Siitä löytyi myös eri puolilla Islantia sijaitsevien tallien nettiosoitteita. Pitkistä ratsastusretkistä kirjassa suositeltiin erityisesti Kjölurin, Snæfellsnesin ja Koillis-Islannin vaelluksia. Päädyimme Kjölurin retkeen, koska sen reitin varrelle osuu monia paikkoja, jotka haluamme nähdä ja jotenkin juuri sisämaan näkeminen kiehtoo. Kun lueskelin, että mm. Mývatn järvi (joka nähdään yhdellä pohjoisen retkellä) on ihan ykköstien tuntumassa, joten sen näkeminen onnistuisi joskus tavallisella henkilöautollakin. Sen sijaan Kjölurin tielle en varmasti tule sinne vaaditulla nelivetomaasturilla koskaan lähtemään (eikä vuokra-autolla kai saa yleensä jokia ylittääkään?), siispä ne paikat tulee nähtyä hevosen selästä nyt...

14
Yleinen / Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« : 27.01.2010, 15:55:34 »
Pariisi. odotin romanttisuutta, kauneutta.... noh, saasteita, likaista, roskia. Eiffel-torni oli iso, mutta, en suosittele.

Juuri näin. Ehkä huono vuodenaikavalintakin (kylmä marraskuun loppu) vaikutti, mutta päällimmäisenä Pariisista jäi mieleen likaisuus ja kolkkous. Ja mitä myös Bulgariasta (Varnan kultahietikko) on tässä ketjussa kerrottu, niin siitäkin samaa mieltä. Pelkästään turisteille rakennettu alue (ei paikallisasutusta), jossa rihkamakojuja ja baareja... Meidän viikolla kun vielä satoi joka päivä, niin ei sitä aurinkoakaan juuri ollut... Tietysti jos viihtyy pelkästään rannalla / hotellin uima-altaalla ja sää suosii, niin on ihan edullinen rantakohde.

15
Yleinen / Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
« : 26.01.2010, 15:45:40 »
Onko kenelläkään ajankohtaista tietoa, minkä suuruisia nuo luottokorttimaksut ovat tällä hetkellä?

Ovat kai kaikilla vähän nousseet. Eilen varasin Supersaverilta lennot, luottokortilla maksamisesta perittiin 11€ (ennen 9€).

16
Yleinen / Vs: Matkamessut tulevat taas:)
« : 24.01.2010, 15:57:19 »
Eipä ihmeitä ollut, 1,5h riitti kiertelyyn. Barcelona opas (suomalainen matkaopas) lähti mukaan 5€:lla ja nippu erilaisia ilmaisesitteitä, joista mm. Budapestin kaupunkikartta tuli ihan tarpeeseen.

17
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 24.01.2010, 15:49:29 »
^sama vika oli mullakin, ihmettelin sitä toisessa ketjussa, ja minua informoitiin, että kun jatkaa eteenpäin, päivät muuttuvat takaisin oikeiksi. Tänään tuota ongelmaa ei ollut, kun lennot varasin.

Tänään rupesi mullakin toimimaan taas oikein. :)

18
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 23.01.2010, 16:23:41 »
^
Kyllä minulla toimii ihan normaalisti, ja lentoja haetaan juuri niille päiville kuin pitikin.
Saapumispäivä voi toki mennä seuraavalle päivälle jos pidempiä lentoja haetaan.

Outoa, mulla ei edelleenkään toimi. Ihan Euroopan sisäisiä lentoja haeskelin (Reykjavik, Budapest, Rooma yms), joissa saapuminen samana päivänä. Vielä alkuviikosta haku toimi oikein.

19
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 23.01.2010, 15:38:05 »
Nyt on muutaman päivän vertaa.fi palvelu tökkinyt lentohintojen etsinnässä. Kun yritän esim. etsiä hintaa lennolle, jossa meno olisi 8.6. ja paluu 16.6., niin haku antaakin lentoja, joiden meno on 7.6. ja paluu 15.6. ??? Jotta saisin juuri haluamieni päivien hintatilanteen, joudun laittamaan menon 9.6. ja paluun 17.6. Kokeilin useammilla eri päivillä ja kohteilla, mutta sama juttu aina, aikaistaa lentoja vuorokaudella. Mistä mahtaa johtua?

Lisäänpä tähän vielä, että näköjään kun sitten siirryn esim. Supersaverin sivuille varatakseni lennon, niin se onkin siellä ihan "oikeilla" päivillä, jotka hakuun olen kirjoittanut. Päivämäärävirhe on siis vain vertaa.fi:n haun antamissa tuloksissa. Ärsyttävää silti...

20
Yleinen / Vs: Matkamessut tulevat taas:)
« : 23.01.2010, 15:10:58 »
Oon kerran käynyt matkamessulla eikä sielä ollut mun mielestä mitään tietoa jota ei sais muualta helposti. Joutuu vielä maksamaan siitä, että pääsee näkemään mainoksia.  En suosittele kenellekkään.  :-\

Menen, koska sain ilmaisen lipun.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8