Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Seela

Sivuja: [1]
1
Tarkistin asian samantien: Meillä molemmilla on F-viisumit!! Ainakin silloin kun lähdimme hieman ennen olympialaisia suurlähetystön viisumitiedotteissa luki että työharjoitteluun tuleville annetaan F-viisumit ja ne saimme NE instituten lähettämillä papereilla. Jos Wendy väittää meillä olevan muuta, ja muutenkin on vaikeuksia kyseisen instituution kanssa niin olkaa varuillanne ja kieltäytykää älyttömyyksistä mitä "suosittelevat" esimerkiksi nämä mukapakolliset kielikurssit, kampusalueen asunnot ym. L-viisumi on ilmeisesti turistiviisumi, miten viranomaisten silmissä saako L-viisumin turvin työskennellä -tuleeko esim asumisen rekisteröinnin kanssa ongelmia?

Ilmeisesti samaan työpaikkaan jossa olin on tulossa lokakuun alusta suomalainen mieshenkilö (kysäisin pomolta). Työpaikka on ok, ei kovin muodollinen meno mutta työpaikassa ollaan 9 tuntisia päiviä + siihen parin tunnin työmatkat mitkä "hieman" verottivat jaksamista arkisin. Cimo kertoi harjoittelun viimeisenä päivänä että minulla olisi ollut mahdollisuus ilmeisesti lyhyempiin päiviin ja ihmettelivät ettei ole huomioitu kahden päivän lomapäiviä kuukausittain (kuten suomalaisille työntekijöille on tapana) joten näiden pohjalta voi keskustella sitten työnantajan kanssa..

2
Kiitos hyvistä uutisista, pitääpä alkaa seurailemaan halpistyttärien ilmestymistä. Kaakkois-Aasiassa lentoja sai halvalla lähes puoli-ilmaiseksi milloin vain ja mistä vain, mutta eipä ole sama homma täällä pohjoisessa - taisin kuvitella aluksi väärin että täältäkin niitä löytyisi ja liikkuminen olisi yhtä vaivatonta mutta ei niin ei, nyyh.

3
Niin, minne on kyseinen viestiketju kadonnut?? Kaipaisin samanlaista tietoa miten Kiina-Etelä-Korea-Japani reissuja voi tehdä mahdollisimman edulliseen hintaan. Lauttamatkat Kiinasta Etelä-Koreaan kestävät ilmeisesti yli 20 tuntia? Minkälaisia kyseiset lautat ovat ja mitä hintaluokka? Entä Pohjois-Aasian halpalentoyhtiöt? Kuuklettelut, eri lentoyhtiöiden hakutulokset ovat antaneet esim. Peking-Seoul yllättävän suuria summia (esim.Air Asiaan verrattuna, mutta mokomapa ei lentele täällä).

4
Nyt pomo sai puhuttua Wendylle että hän maksaa tästä lähtien itse palkan suoraan käteeni, eikä heidän välikäsiensä kautta.

Eli suosittelen että suhtaudutte tähän yhteistyöorganisaation ehdotuksiin varauksella, pitäkää pintanne ja huomioikaa että yleisestikin Aasian suunnalla huiputus ja ylimääräisen rahan nyhtääminen ovat etusijalla kaikessa kaupankäynnistä lähtien. Ylihintaisista kielikursseista ja asunnoista saa ja mielellään pitää kieltäytyä jos nyt ei halua olla hyväntekeväisyysaatoksissa liikkeellä. Tässäkin kannattaa kuitenkin muistaa kumulutoivuus siinä mielessä että jos monet suostuvat ´huiputuksiin´niin yhteistyöorganisaatio voi alkaa vaatia kyseisten toimien olevan pakollisia.

Asuntoasioista vielä sen verran että kannattaa tulla paikanpäälle etsimään asunto eikä etukäteen sopia mistään sähköpostitse ettei ´vuokraa sikaa säkissä´. Lähes jokaisessa korttelissa on oma välittäjänsä (itse käytimme homelinkkiä muistaakseni -mintunvihreästä väristä tunnistaa toimistot) ja ne vuokraavat asuntoja juuri lähialueelta. Eli kannattaa etsiä kiinnostava asuinalue ja mennä kiinalaisen henkilön kanssa suoraan välitystoimistoon. Yllättävän monet asunnot ovat tyhjillään pitkiä aikoja kuten lähes kaikki joissa kävimme ja esim. naapuriasuntomme ovat olleet tyhjillään koko sen ajan kun olemme olleet harjoittelussa. Toisaalta, olympialaiset voivat muuttaa tilannetta..

Miten muuten viisumiasioiden laita tällä hetkellä Suomessa? Saimme jostain syystä kuitenkin F-visat (työvisa) vaikkemme saaneet siihen vaadittuja asiakirjoja suurlähetystöön sillä Wendy ei suostunut niitä toimittamaan (vaati että kielikurssilla ja opiskelijaviisumilla pääsee vain nyt tässä olympialaisten poikkeustapauksessa eli halusivat kielikurssirahat). Sanoimme että olemme tulossa työharjoitteluun, emmekä kielikurssille ja tarvitsisimme viisumit, ja jotenkin se F-viisumi sitten irtosi -vaikkakin monen hakukerran jälkeen.


5
Terveisiä täältä Pekingistä!

Tässä myös hieman mielipidettä NE institutesta ja muita kuulumisia. NE instituten tarjoamia majoittumisvaihtoehtoja ei välttämättä kannata ottaa vastaan sillä ensinnäkin hinnat ovat todella suolaiset siihen nähden mitä käytännössä tulet näkemään vieraillessasi kampusalueella.

NE courtyard hostellissa yöpyminen oli virhe, sillä paikka oli hyvin meluisa öisinkin (henkilökunta ei ymmärtänyt yörauhan käsitteestä yhtään mitään) ja huoneeseemme tultiin omilla avaimilla keskellä yötä kun nukuimme sekä päiväsaikaan. Kun ilmoitimme tästä vastauksena oli ettei kukaan ollut yrittänyt tulla ja sen hienoisen tenttauksen jälkeen "oltiin luultu että huone on tyhjä". Suurin osa henkilökunnasta ei osannut englantia sanaakaan -kyseessä on kuitenkin hostelli. Täällä ollessa on vieraillut muissa saman tai edullisemman hintatason hostelleissa niin palvelu on ollut paljon parempaa ja paikat siistimmät.

Kävimme ensimmäisten päivien aikana tutustumassa kampusalueen "huoneisiin", mutta päätimme saman tien ne nähtyämme ja vuokrausilmoituksiin tutustuttuamme ettemme ota NE Instituten ehdottamaa paikkaa vastaan. Huoneet olivat pieniä, likaisia, ei säilytystilaa (kaapistoja) ei omaa keittolevyä,jääkaappia,mikroa, pesukonetta, vaan ne olisivat löytyneet asuntolan yhteisistä tiloista ja esimerkiksi pesulan käyttö olisi maksanut erikseen vuokran päälle. Omaa nettiä ei muistaakseni voinut saada huoneeseen. Security aika heikonpuoleiselta vaikuttava. Omaan makuuni rauhaton alue.

Ehdotettua kielikurssia emme ottaneet vastaan, sillä A) törkeän hintainen B) siihen ei todellakaan olisi ollut aikaa sillä 12 tunnin työreissun jälkeen ei usein jaksa muuta kuin mennä nukkumaan ja C) ainoat vapaa-ajat eli viikonloput olisi pitänyt käydä kielikurssilla!? Täällä on pärjännyt hyvin kun osaa perusfraaseja ja kyllä silloin tällöin täkäläiset ymmärtävät englantiakin. Kieltä voi oppia ja harjoitella työkavereiden kanssa ja omalla vapaa-ajalla, ilmaiseksi.

Vapaita asuntoja löytää yllättävän helposti vuokravälitysfirmoista siten, että pyytää jotain paikallista, kuten työkaveria mukaan asunnonhakupuuhiin. Kävimme katsomassa pariakymmentä eri asuntoa keskustan alueella ja hinnat olivat 2200-3500 RMB yli 50 neliön asunnoista (haimme pääasiassa kaksiota). Asuntoihin olisi päässyt muuttamaan heti. Asunnon hakuun auttoi myös se, että ei puhunut omistajille aluksi että hakijat ovat ulkomaalaisia, jos tämä tuli heti ilmi niin hinta nousi heti roimasti. Wendy yritti saada meitä kampuksen ylihintaiseen asuntolaan ja sanoi että yksityisiltä markkinoilta asunnon hommaaminen on "niin hankalaa ja vaikeaa ettei kannata" mutta omakohtaisesti asunnon hankinta oli aika iisiä ja ilmoitus poliisiasemalle hoitui helposti vuokraisäntien kanssa.

Olemme lähdössä pois Pekingistä heti työharjoittelumme päätyttyä ja asuntomme  vapautuu syyskuun alussa. Voimme tarvittaessa suositella vuokraisännillemme (jotka ovat mukavia ja puhuvat englantia) seuraavia asukkeja jos joillekin teistä kelpaa 48 neliön yksiö (360e/kk)todella rauhallisesta ja hiljaisesta taloyhtiöstä. Talo on lähellä Ciqikoun asemaa, pari vuotta vanha ja todella siisti moneen muuhun verrattuna. Oma keittonurkkaus, kylppäri, pesukone, jääkaappi, uudet kalusteet, netti. Kamerataltioinnit ja security löytyy, roskahuolto ja ilmastointi pelaavat myös moitteettomasti. Bussipysäkit ovat aivan talon vieressä sekä itään että länteen.

Kesäkukalle, itse olen myös valtiotieteellisestä ja aluksi ajattelin myös jotain vastaavia työpaikkoja saavani toiveideni mukaan mutta kv-kaupan assarin hommat otin vastaan ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Meille ei edes annettu erikseen listaa mistä olisi saanut valita, vaan nakitettiin suoraan firmoihin. Työnkuva oli koko toimistolle vähän epäselvä ja vasta viime viikoilla olen useista ehdotuksista ja kyseilystä saanut vastakaikua ja työnkuvani on selkiytynyt. Suurin osa työkavereista ei ymmärrä eikä puhu sanaakaan englantia. Työaika on 8:30-17:30 ja työmatkoihin menee 1h ja 10 min per suunta. Ruokatunti on klo 12-13 (ei muita taukoja) ja se kulutetaan työpaikalla yhdessä kera työkavereiden sillä firma tarjoaa lounaan ja puhutaan työasioista ts. 9 tunnin työpäivät jos aletan pilkkua viilaamaan.

Palkkaa piti nettisivujen perusteella tulla enemmän, jostain syystä Wendy ilmoitti että se onkin vähemmän. Aina ennen työnantaja maksoi sen harjoittelijalle suoraan käteen, nykyisin keväästä lähtien se jostain kumman syystä menee työnantajalta Wendylle ja Wendyltä harjoittelijalle mitä oma pomonikaan ei oikein käsitä mikä järki koko maksuviiveessä on. Niin, ja se piti vielä sanomani palkanmaksusta joka on peräti 500 RMB, että sitä ei kuulunut eikä näkynyt vielä heinäkuun puolessa välissä, ennenkuin itse äkkäsi ettei sitä ole saanut. Kyselimme työpaikastamme, ihmettelivät ja sanoivat ettei heidän kuulu sitä maksaa, ilmoitimme Wendylle, ja hän käski hakea sen Courtyard hostellin tiskiltä !? Eli muistakaa pyytää palkkaanne, jos ette sitä muista NE taitaa korjata "potin".

Työkuvasta seuraavaa: Suomessa kovaan tulosvastuuseen verrattuna täällä ei tarvitse tehdä kauheasti mitään. Tätä voi kuvata sekin että työkaverit nukkuvat työajalla ja työnkuva oli kadoksissa ensimmäisten viikkojen aikana joten työpäivät koostuivat lähinnä surffailusta. Työporukan kanssa ollaan käyty retkellä maaseudulla ja työkaverit on rentoja.. Pomot ovat molempien työpaikoista usein pois, työpaikkojen piilo-opetussuunnitelma näyttää olevan englanninkielen tason nostaminen työtiimissä.. Ensimmäisten viikkojen aikana piti pitää esitelmiä aiheesta kuin aiheesta  ::) mutta onneksi nyt on päässyt työharjoittelijalle kuuluviin hommiin.

6
Australia ja Oseania / Vs: Samoa/Tonga ja "lähi"seudut
« : 15.04.2008, 18:35:34 »
Ei osunut millään silmään sellainen seikka että onko Aasiasta mahdollista lentää Samoalle/Tongalle tai "lähi"seuduille? Kaikista nettisivuista löysin vain että NZ:n ja Australian kautta pääsee mestoille mutta ei esim. Japanista, Koreasta, Kiinan lähettyviltä? Japanista ja Koreasta pääsee Guamiin, mutta se nyt on kaukana..

7
Minnepäin Pekingiä kikkarelli oot menossa? Itsellä työpaikka on Haidianilla ja miehellä sohossa. Mulla on ollut sama mielessä kysyä että ottaako ne samaan paikkaan useamman vai olenko siellä ainoa länkkäriharjoittelija, tai onko heillä aiemmin ollut Euroopan suunnalta harjoittelijaa.

Ne jotka ovat Pekingissä samoihin aikoihin (meillä molemmilla 1.6-1.9) niin ottakaa toki yhteyttä yv:llä :)

8
Aasia / Vs: Jakartalle vinkkejä
« : 02.04.2008, 22:12:27 »
Hih, taisin sitten kiertää juuri näitä 'ei-haisevia' mestoja - vai olikohan iskenyt nuha :D

Jalan Jaksalla pyörittyäni ei haissut mielestäni niin pahasti kuin KL:ssä yleisesti. Enkä kyllä nähnyt niitä 1x1 ritiläavoviemäreitäkään kiertämilläni alueilla, KL:ssä niitä ei päässyt pakoon mitenkään -missään.

KL:ssä (niinkuin varmaan Jakartassa ja monessa muussa kaupungissa) oli tosiaan tapana viedä roskia kadunkulmiin ja toisinaan ne kasvoivat sellaisiksi käryäviksi kasoiksi -yhdessä avoviemäreiden löyhkän kanssa päivittäisillä kävelyreissuilla tuli 'muutaman' kerran kyökittyä. Jos jossain oli järvi tai joki, niin se oli täynnä roinaa; muovipusseja, jätteitä, eläinten raatoja. Aika normaalia siis ;D.

Business- ja shoppailualueet nyt jokapaikassa ovat siisteimpiä, yleensä niissä näkyy myös vivahdus luksusta: suojatie, kenties kaksi, pätkä kävelykatua, tien ylittävä silta..


9
Aasia / Vs: Majoitus Singapore ja Malesia
« : 01.04.2008, 16:04:03 »
Alkuperäiseen kysymykseen siitä onko kyseisissä suurkaupungeissa jotain alueita mitä kannattaa vältellä:

Tiettyjä nimeltä mainittuja alueita ei mielestäni ole, Golden Trianglen ja KLCC:n kadut tuli käytyä lähes läpikotaisin, ja Petaling Jayan, Bandar Utaman, Damansaran alueella ei tapahtunut ainakaan itselle mitään kuumottavaa tilannetta vaikka toisinaan tuli palloiltua paikoissa keskellä yötäkin. Minnekään slummialueelle tai muuten hämäräperäiseen mestaan en suosittelisi menemään yöllä missään maailmankolkassa. Ja ainahan voi soittaa taksin sieltä pois -toivottavasti hyvällä menestyksellä.

KL on mielestäni täynnä huonoja kulkuyhteyksiä, sillä kävelykatuja, suojateitä tai siltoja ei ole tarpeeksi, toisinaan ollenkaan ja paikkoihin pitää mennä taksilla tai sitten monoraililla.

Kuitenkin lähes joka paikkaan saa taksin, joko soittamalla taksifirmojen puhelinvaihteisiin tai yksinkertaisesti nappaamalla taksin vauhdista :) Aamuruuhkassa klo 9 ja iltaruuhkassa klo 16-17 oli toisinaan hyvin vaikeaa saada taksia, ja varsinkin jos satoi vettä. Takseja oli paljon mutta sateen sattuessa tuli olo kuin takseja olisi ollut tarjolla aivan liian vähän. Toisinaan tuli soiteltua parikin tuntia takseille ennenkuin sai sen tiettyyn paikkaan sadesäällä. Eri ostareiden taksijonoja ja kannattaa hyödyntää. Varaudu tinkaamaan taksista eikä kannata suostua aivan huijareiden kyytiin. Jos mittari juoksee vähän turhankin iloisesti, poistu taksista ja ota toinen. Kannattaa yrittää pyytää mittaria aina kun mahdollista!! Toisinaan kävi niinkin että vasta 7. taksi suostui ottamaan kyytiin -oliko syynä sitten se että näytti länkkärille tai sitten taksi ei suostunut ajamaan tiettyyn paikkaan jossa asui tai sovittu summa olisi ollut jotain tähtitieteellistä. Jos tunnet kaupungin kadut hyvin tai sinulla on kartta mukanasi, pidä huoli ettei ajella turhanpäiten ympäri kaupunkia. Jos ei ollut tarkkana, tätäkin saattoi sattua. Tämä siis KL:ssa.

Tiomanilla yövyimme Salangin kylässä, kaukaisimmassa majatalossa jossa bungalowit olivat muutama metri rannasta. Paikan nimi oli Ella's place. Rauhallinen majapaikka on nimetty omistajaperheen vanhimmat tyttären mukaan. Lokakuussa hinta oli 30 RM. Siisti paikka, oma wc+suihku, ilmastointi, oma hammock :) ja hintaan sai tingattua myös snorklausvälineet. Tiomanilla kannattaa ottaa jonkun paikallisen tarjoama venereissu saaren ympäri: kesti muutaman tunnin ja näimme putoukset, monkey bayn, pari mahtavaa snorklauspaikkaa, juaran kylän, tekekin verovapaan myymälän..minkä avulla saatiin muonitus ja juomat.

Singaporen yöpymistä en muista nimeltä enää, mutta se ylitti matkabudjetin. Sinne ei siis kannata saapua kovinkaan myöhään -kuten allekirjoittanut itse teki -kaikki paikat tuntuivat olevan täynnä vaikka oli marraskuu ja vapaita paikkoja oli vain hinnakkaimmissa majapaikoissa. Singaporessa suosittelen Singapore zoon night safaria, Jurong bird parkia, Rafflesia ja singapore slingeja siellä, MOSin alue oli aika hauska nähdä, varsinkin a-clinic  ;D Singaporen taksit eivät huijanneet kuten KL:n taksit, muutenkin meno oli niin paljon länsimaisempaa verrattuna Malesiaan.10
Aasia / Vs: Jakartalle vinkkejä
« : 01.04.2008, 14:59:08 »
Itse kuulin pelkkää huonoa Jakartasta ennen sinne matkustamista mutta kaupunkina pääsee top 3 listaani Kaakkois-Aasian suunnalla! Omalle kohdalle ei sattunut lähes yhtään kusetusta mikä oli kyllä kumma juttu. Vietnamissa, Thaimaassa, Kamputseassa ja Malesiassa paikalliset yrittivät huijata niin kieroilla tavoilla minkä kerkesivät. Länkkäreitä Jakartan katukuvassa ei paljoakaan osunut silmiini ja englantia osataan huonommin kuin KL:ssä.

Jakartassa oli kuitenkin enemmän kerjäämistä ja esimerkiksi näitä kummallisia 'käveleviä bändejä' jossa joukkio rumpuineen ja kitaroineen tulevat renkuttamaan viereesi ja renkuttavat niin kauan kunnes annat pienen summan rahaa. Äläkä kättele ketään tai anna ottaa kuvaa sillä sitten siitäkin rengutaan rahaa - mutta näin kyllä useissa muissakin maissa - mutta erityisesti Jakartassa. Auton ovet visusti lukkoon sillä monilla alueilla oli kerjäläisiä ja kaikenmaailman ikkunanpesijöitä. Itse en suuntaisi Jalan Jaksan alueelle (koska siellä oli mielestäni liikaa länkkäreitä ja seutu ei muutenkaan vain napannut), asuin itse Jakarta Selatanin alueella yksityisen omistamassa 2H+k huoneistossa. Kannattaa hommata edullinen vuokra-asunto yksityiseltä jos vaan mahdollista ja jos aikoo oleilla kaupungissa pidemmän aikaa. Mm. Jakarta Postista löytyy ilmoituksia. Myös sivustolla http://www.expatriates.com/classifieds/ind/housingavailable/
ja www.rumah123.com on ilmoituksia mutta niistä ei ole henkilökohtaista kokemusta.

Koska en voi verrata Delhiä ja Jakartaa, kerron mielipiteitäni KL:stä Jakartaan:

Vaikka Indonesia on maailman suurin muslimivaltio - kyseinen uskonto näkyi siellä katukuvassa paljon vähemmän mitä KL:ssä. Mitä nyt tulee varsinkin naisten pukeutumiseen - länsimaisesti pukeutuvia ihmisiä yllättävän paljon. Moskeijat eivät huuda kaanonissa niin paljon kuin KL:ssä ja Jakartassa noin muutenkin oli paljon turvallisempi olo asustella kuin KL:ssa. KL:ssä haisi lähes kaikkialla - Jakartassa ei. Lieneekö syy paremman viemäriverkoston? Ei onneksi niin näyttäviä ja isoja avoviemäreitä kuin KL:ssa. Taksit eivät huijanneet, onnistuimme joka ikinen kerta menemään taksiin joka huomauttamatta laittoi mittarin päälle. KL:ssä ensiksi kova väittely taksin hinnoista tai mittari juoksi yllättävän nopeasti. Taksit olivat Indonesiassa uusia ja parempia, ei vanhoja haisevia kotteroita kuin KL:ssa.

Oletko menossa työasioissa Jakartaan?

11
Teollisuuden alihankkija. Vanhojen NE Instituten sivujen mukaan (jotka siis toimivat vielä pari viikkoa sitten) paikasta saisi palkkaa 1500RMB+bonarit ja nyt se onkin Wendyn mukaan vain 500.. kysyin onko palkka neuvoteltavissa niin vastasi että ei oo. Mihinköhän se tonni ja bonukset katosi..  ::)

eli firmalta saan kunnialliset 41 euroa palkkaa kuukaudessa sen n. 150 euron sijaan mitä NE:n sivuilta sain tietoon, hah! Onneksi Cimolta saa sen apurahan, muuten ei tulisi mitään. Työnkuvasta kyselin firman yhteyshenkilöltä ja selvää toimenkuvaa ei vielä annettu/hlöllä itsellään ei ollut aavistustakaan siitä. Saa nyt nähdä keitelläänkö siellä vain kahvia vai pääseekö haasteellisempiin hommiin. Pekingin toimistossa olisin töissä.

Kiinan kurssillekin lupasin osallistua, ja kotikaupungistani hommasin jo tandemkaverin joka opettaa mulle tämän parin kuukauden aikana perusfraaseja.

Asunnosta, kielikurssin ajankohdasta tai muusta ei ole vielä mitään tietoja. Wendy lupasi toimittaa niitä sitten kun kaikkien harjoittelupaikat on löydetty.


12
Wendy soitti salaisesta numerosta kännykkääni tasan viikko sitten klo 11 maissa täysin yllättäen kesken Lapinreissun. Puhelu meni kuitenkin hyvin huolimatta taustamelusta ::). Puhelun aikana sanoi että soittavat mulle tällä viikolla työhaastattelua yhdessä mahdollisen tulevan työnantajan kanssa.

Eilen saavuttuamme pääsiäisreissulta en ollut huomannut että taas ennen puoltapäivää oli tullut noin 5 puhelua joihin en sitten huomannut vastata. Kun pääsin koneelle tarkistin sähköpostit ja näin että Wendy oli pari päivää aiemmin laittanut postia mulle ja jollekin muulle tyypille että soittavat työhaastattelun juuri sinä päivänä klo 11. Olin jo ihan varma että peli on menetetty kun en huomannut vastata ja valitsivat tilalleni jonkun muun..

Tänään onneksi oli tullut sähköpostia joltakin hepulta Pekingistä jossa henkilökohtaisesti kysyi voinko aloittaa työt 1.6. Vastasin siihen heti että tottakai ja aika sopii erittäin mainiosti. Pahoittelin myös etten voinut vastata puheluun aiemmin ja lupasin olla tästedes puhelimen ääressä. Meilissä oli firman nettisivut mutta ei sen kummempia tietoja esim. työajoista ja mahdollisesta palkasta. Pitää kysellä tarkemmin myöhemmin.

Eli ilmeisimmin lähtö olisi sitten parin kuukauden päästä. Miekkoselle Wendy sanoi suorilta että työpaikka olisi juuri samaisena ajankohtana kuin mulla, Pekingissä myös. En kyllä tiedä miksi mulle piti olla työhaastattelu ja hänelle ei... :P

Sun kannattas ehkä ehdottaa Wendylle että soittaisi myös kännykkään kun ei koneella päivystämisessäkään ole mitään järkeä. Kun eivät anna edes tarkkaa ajankohtaa! Ootko Annitz mahdollisesti tulossa Kiinaan vasta lokakuussa vai aiemmin?

13
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Nordjobb?
« : 12.03.2008, 17:19:19 »
Huhhei! Laitoin eilen hakemuksen nordjobbiin, paikoiksi Ruotsin, Tanskan ja Norjan ja samantien tänään tuli hlökohtainen pyyntö että voiko hakemukseni toimittaa eräälle työnantajalle! Aika nopeaa toimintaa. Työ nyt olisi vanhustenhoitoa, vaikka vähän muuta yritin hakea mutta kyllähän sekin passaa, olen aina pitänyt vanhuksista  :D! Työpaikka olisi Tukholmassa. Sekin kuulosti erittäin hyvälle kuten myös se että töitä olisi viikoille 24-35.

Mitä tämä vanhustenhoitotyö Nordjobin kautta pitää sisällään? En ole opiskellut alaa eikä ole kyseistä työkokemustakaan juuri tuolta alalta. Onko se pyllyjen pyyhkimistä ja pesua jossain hoitolaitoksessa vai kotikäyntejä noin yleisesti ja auttamista? Mitä palkkaus on muilla nordjobbareilla ollut?

14
Eipä mullakaan.. Turhaan siis odottelin ja jos oisin tän tiennyt niin olisin luennolla enkä päivystämässä himassa. Sain myös meilin ja meitä näytti olevan 20 siinä listassa! Epäselvä meili tosiaan -"soitamme tällä viikolla JA ensiviikolla" eli tiedossa puhelinpäivystystä. Täytyy vältellä meluisia ja hankalia paikkoja sitten seuraavat kaksi viikkoa klo 10-11 jos puhelin sattuu pirisemään ;D

15
Niin taitaa soida, Annitzilla, Seelalla, miehekkeellä ja Kaisalla. Ties kenellä muulla? Kuinkahan monta hakemusta / vapaita paikkoja? Cimon postissa luki että ainakin viime vuonna esivalinnasta jatkoon päässeistä suurin osa sai harjoittelupaikan, saa nyt nähdä miten haastattelu menee ja mitä mahtavat kysyä.

Toivottavasti soittavat sitten sovittuna aikana, huomenna olisi muutakin tekemistä kuin odottelua. Tarkoituksena olisi lähteä heti Kiinaan kun opinnot antavat myöden. Tänä keväänä luentoja ja tenttejä oli toukokuun puoleenväliin poikkeuksellisesti, eli välittömästi niiden jälkeen. Laitettiin että voidaan aloittaa toukokuun viimeisellä viikolla ja Suomeen pitäisi palata opintojen pariin syyskuun ensimmäisellä viikolla. Ja jos vain toinen pääsee niin mennään kuitenkin molemmat jos ei muista harjoittelupaikoista mitään irtoa (monta rautaa tulessa  :D).

Meille kummallekkaan ei ollut tullut mitään liitetiedostoa. Kysyin vastausviestissäni tältä lähettäjältä, että missä se liite on, voisiko hän lähettää sen uudestaan mutta vastausta ei ole saapunut. Kai se sitten huomenna selviää  ::) Oon katsellut alustavasti NE:n sivuston paikkoja, löytyi sieltä ihan mielenkiintoisiakin. Mitä paikkaa ne tarjosivat sulle? Laitoin muistaakseni hakemukseen että mikä tahansa käy, mielellään yksityiseltä sektorilta.

16
Annitz, läpäisin myös cimon esivalinnan Kiinan harjoitteluhakuun. Taitaa olla samainen ohjelma sillä odottelen myös haastattelusoittoa huomiseksi.. Wendy Wong NE Instituutista lähetti eilen sähköpostia että soittaa 12.3 kello 16:30 paikallista aikaa, siellähän on kello kuusi tuntia edellä, eikös?

Tuleekohan puhelu sovittuna ajankohtana sillä ilmeisesti lähettivät kyseisen viestin kaikille samanlaisena, sillä mieheni sai saman vastauksen kuin minäkin (hakemassa siis myös) ja viestissä luki "Dear Kaisa" hahhah.. eikä mieheni nimi ole mikään Kaisa -kuten ei minunkaan.

Viestissä oli myös maininta liitteistä. Emme kumpikaan saaneet mitään liitetiedostoa meilin mukana -tarkoittikohan lähettäjä allekirjoituksessaan olleita nettisivulinkkejä..?

Sivuja: [1]