Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - pinku

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Thaimaa / Vs: Majoitus Bangkokissa
« : 25.11.2013, 20:51:20 »

Vastaus kysymykseen: perustan näkemykseni / enakkoluuloni? arvosteluihin; olen tottunut että jos joku paikka Agodassa saa hotellissa majoittuneiden antamaksi keskiarvoksi alle 7, paikassa on jotain vikaa. Tässä tapauksessa pistemäärä on "Above average 5.9". Tripadvisorissakaan paikkaa ei ylistetty. Toki arviot pitää aina suodattaa kun niitä lukee. Hyvä jos oma kokemuksesi oli positiivinen!

Kiitos selventävästä vastauksesta. Itsekin luotan pitkälti muiden majoittujien kokemuksiin ja nettiarvosteluihin vertaillessani uusia majoituskohteita. Tässä tapauksessa 5.9 kuulostaa aika rankalta arvostelulta. Toivottavasti paikan tasossa ei ole tapahtunut mitään romahdusta parissa vuodessa.

2
Thaimaa / Vs: Majoitus Bangkokissa
« : 25.11.2013, 19:57:18 »
Siistiä huonetta yhdelle hengelle, omalla kylppärillä? Mielellään skytrain pysäkin hollilla. Max 1000thb/yö. Pinkun linkittämä Sathorn Saint View harkinnassa, onko muita ehdokkaita?


Edit: aika kälystä läävää sulle on suositeltu... Bangkokissa löytää siistejäkin paikkoja kun vaan jaksaa käydä noita majapaikkoja läpi netissä.

Öö, en tiedä onko minulla mennyt jotakin oleellista ohi tässä ketjussa, mutta jos Lianna viittaat "kälyisellä läävällä" suosittelemaani Sathorn Saint Viewiin, niin olet pahasti hakoteillä (tai kyseisessä paikassa on tapahtunut viime aikoina jotakin todella ihmeellistä). Voin toki olla puolueellinen, sillä asuin kyseissä talossa kahdeksan kuukautta ja ikinä ei ollut ongelmia siisteyden jne. kanssa. Olisikin mielenkiintoista kuulla mihin Lianna perustat näkemyksesi.

3
Kiitos Katariina! Grossglocknerstrasse on yksi paikka mikä on mietinnässä ja blogissasi tuli hyvin käytännön tietoa juuri autoilijoillekin.

4
Suosituksia alppikohteista etsin minäkin. Tarkoitus on vuokrata auto ja ajella pääasiassa Itävallan alueella jahtaamassa maalaisromantiikkaa ja alppimaisemia. Alppien seutu on itselleni ihan tuntematonta, joten vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan.

5
Thaimaa / Vs: Majoitus Bangkokissa
« : 04.06.2013, 20:58:32 »
Sathorn Saint View:n huonehinnat ovat 600 - 1000 bahtia vuorokaudessa riippuen huonetyypistä. Kiva henkilökunta, lyhyt matka Surasakin BTS-asemalle, katolla pieni (ja matala) uima-allas sekä aurinkotuoleja. Alakerrassa on ravintola missä halpaa ja hyvää ruokaa, pesula sekä kauppa mistä voi ostaa jääkaapin täytettä. Aamupalaa ei ole erikseen. Huoneissa on tallelokerot ja tosiaan ne jääkaapit, parvekkeetkin taisi olla osassa huoneista ainakin. Talo sijaitsee pikkukujalla missä on rauhallista, mutta iltaisin joutuu etsimään meininkiä kauempaa. Asuntotalon sivut: http://www.sathornsaintview.com/index.php?mode=room

Vähän kalliimpi vaihtoehto (muistaakseni n. 30 euroa / vrk) on Astera Sathorn Saphan Taksinin BTs-aseman lähellä. Hyvät huoneet, aamupala kuuluu hintaan ja hotellilla on hyvä uima-allasalue. Hotellin lähellä on enemmän elämää myös iltaisin eli esim. katuravintoloita löytyy paljon. Täällä kyllä kelpasi viettää ekat yöt Thaimaassa. Hotellin sivut: http://www.asterasathorn.com/

6
Nettitesti, jossa voi kokeilla kuinka monta maata osaa nimetä (englanniksi) 15 minuutin aikana: http://www.sporcle.com/games/g/world

7
Harmi homma Kipa85, että sinun osalta vaihto meni noin. Mulla kävi oman vaihtoni kanssa aika samalla tavalla: hain freemoverina haluamaani yliopistoon Bangkokiin ja pääsin. Olin ainoa suomalainen, mutta muita vaihtareita löytyi kyllä paljon. Aika pian huomasin, että mulla on ihan eri intressit kuin muilla vaihtareilla ja olin itsekin jonkin verran vanhempi kaikkia muita. Muut länsimaalaiset olivat selvästi tulleet Thaimaahan juhlimaan. Itseäni ei oikein enää jaksanut moinen innostaa, kun onhan tuota rehellisyyden nimissä tullut jo aiemmin juhlittua. Itse en myöskään halunnut asumaan kampukselle vaan hankin kämpän muualta mikä entisestään loi rakoa muihin vaihtareihin. Ekan lukukauden kurssit suoritin kiltisti, mutta sen jälkeen ilmoitin jättäväni toisen lukukauden väliin ja lähdin reissaamaan. Ei harmita näin jälkikäteen, vaikka olisi ollut aidosti mielenkiintoisiakin kursseja tarjolla. Joskus on tosin tuntunut vähän "tyhmälle", kun aika monet vaihdossa olevat tuntuvat saavan kymmeniä uusia kavereita ja viettäneensä elämänsä aikaa.


8
Mä olen nyt Asia Exchangen kautta vaihdossa Bangkokissa, mutta en ole kyllä kovinkaan tyytyväinen. Tunneilla on melkein kaikki suomalaisia vaihtareita. Tietty voi valita myös kursseja joilla on paikallisia mutta niistä kursseista ei löytynyt kovinkaan paljon mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Harkitsen jopa vaihdon keskeyttämistä ja loppuajan reissaamista... En kyllä koe saaneeni rahoille vastinetta.  :(
Tämä viesti herättää suurta hilpeyttä vielä ties kuinka monennen lukemiskerran jälkeen. :D Ihanko oikeasti tuli yllätyksenä ettei Asia Exchange ole ehkä akateemisessa mielessä mikään jättipotti?

mitä lisäarvoa Asia Exchange tarjoaa verrattuna siihen että järkkäis vaihtonsa koulun kv-toimiston kautta tai itsenäisesti "free moverina"?

Joku voinee kokea turvallisemmaksi lähteä reissuun Asia Exchangen kautta, kun lähellä on taatusti muita suomea puhuvia ja omaa kulttuuria ymmärtäviä. Toisaalta tuo on ymmärtääkseni helppo reitti, jos haluat ehdottomasti lähteä vaihtoon yhdessä kaverin/seurustelukumppanin kanssa.

9
Thaimaa / Vs: vuokra-asunnot Thaimaassa?
« : 11.08.2011, 18:55:11 »
Minua varoiteltiin taloista, joissa asuu suurimmaksi osaksi paikallisia. Osaavat kuulemma olla kohtuullisen kovaäänisiä ja häiriöksi välillä. Jokainen voinee itse miettiä onko tämä seikka, jonka antaa vaikuttaa talon valintaan, mutta totta tosiaan, että yleensä länsimaalaisten asuttamissa taloissa hommat pelaa jouhevammin. Joskus netistä löytyy talon nimellä arvosteluja siitä millainen kyseinen talo on.

 ;D Kaikkea sitä kuulee. Varmaankin joku ulkomaalainen asunnonvälittäjä pelkäsi että asiakkaat menevät halvempiin, paikallisten suosimiin paikkoihin asumaan ja päätti varoittaa vaarallisista ja meluavista alkuasukkaista.Ihan kuule useampi paikallinen tuttavani mainitsi saman asian, että se niistä ulkomaalaisen asunnonvälittäjän puheista.  ::)


10
Onko ihan kuolleena syntynyt idea lähteä pelkkä reppu mukana thaimaaseen ja ostaa sieltä sitten rinkka ja vaatteet. Tosin vaatteissa saattaa tulla jonkinnäköisiä ongelmia koska en ole pienimmästä päästä. Mihin kokoon noi vaatteet loppuvat kauppakeskuksissa ja onko ns. normaalia kokoa? Repun saisi myös matkustamoon kätevästi.

Rinkan löydät takuuvarmasti. Vaatteiden ostaminen riippuu minun mielestä vähän siitä mitä etsii ja minkä tyylisiä vaatteita haluaa. MBK:lla myydään kyllä isojakin kokoja, mutta mielestäni isoja kokoja oli tarjolla lähinnä perus/perusrumissa t-paidoissa. Perusvaatteita etsisin ensimmäisenä jätti-Tescoista. Sen sijaan monet tunikat/mekot/topit ovat leveää mallia, joten kyllä näistä "one size fits most" -vaatteistakin löytyy sopivaa päälle pantavaa ja saa laukun täyteen. Kannattaa tosin huomioida, että monesti aasialainen käsitys muodista poikkeaa länsimaisesta: röyhelöt ja kirkkaat värit saattavat sopia rannalle, mutta Suomessa lähinnä vaan omituiselle (kyllä, olen joskus raahannut laukullisen kaikkea ihanaa ja värikästä ja Suomessa tajunnut, etten käyttäisi juuri mitään niistä vaatteista täällä).

Koot ovat mielestäni pienempiä kuin Suomessa eli XL on yleensä kokoa, paria pienempi kuin mihin ollaan totuttu. Monet vaatteet ovat one size -kokoa, numerokokoja on mielestäni hieman vaikea arvioida. Mutu-tuntumalla sanoisin, että yleensä suurimmat koot ovat ehkä Suomen pientä L-kokoa vastaavia. Mielestäni Thaimaassa oli haastavinta vaatteiden ostossa se, että isokokoisena sopivia vaatteita piti vähän metsästää. Ajan kuluessa oppi tietyt liikkeet mistä yleensä löysi jotain, mutta tämä tietysti vaati vähän kiertelyä alkuun. Itse kävin pääasiallisesti MBK:lla ja Pratunamilla. Lisäksi Victory Monumentin vieressä on/oli pari paikallisten suosimaa tavarataloa missä näytti olevan jonkin verran isoja kokoja, mutta en tiedä onko nämä tavaratalot korjattu punapaitojen tuhopolttojen jäljiltä.

Tietämättä mitä kokoa opapopa olet, niin suosittelisin ottamaan alaosia ja alusvaatteita mukaan. Yläosia, mekkoja ja kenkiä löytänet kyllä ihan liiaksikin asti. :)

11
Bangkokista olisin itsekin lasit halunnut hommata, mutta tein mielenkiintoisen havainnon, ettei mistään löytynyt omaan päähäni tarpeeksi isoja kehyksiä. Ei siis niin mistään, vaikka muutaman kuukauden aikana kokeilin kehyksiä monessakin eri paikassa. En tiedä onko joku muu tehnyt saman havainnon, mutta kaikki sovittamani pokat olivat päähän auttamattomasti liian kapeita ja linssit liian pieniä. Enkä kyllä tunnusta, että pääni olisi jotenkin epänormaalin iso! Päteviä optikkoliikkeitä löytyy kyllä esim. MBK:n alakerrasta minkä joku jo mainitsikin. Kehyksiä puolestaan voi ostaa aina katukauppiaista lähtien, laatu nyt voi olla tietysti mitä on.

12
Thaimaa / Vs: vuokra-asunnot Thaimaassa?
« : 20.05.2011, 10:55:24 »
Allekirjoitan reissuruunan ja kimmon mielipiteet täysin. Tuli vielä mieleen, että kannattaa kiinnittää ympäristössä huomiota siihen löytyykö sieltä kuinka ruokapaikkoja. Omassa talossani oli ravintola, mutta jos joskus halusi syödä muutakin, niin pidemmän päälle ärsytti lähteä kauemmas ruoan metsästykseen.

Minua varoiteltiin taloista, joissa asuu suurimmaksi osaksi paikallisia. Osaavat kuulemma olla kohtuullisen kovaäänisiä ja häiriöksi välillä. Jokainen voinee itse miettiä onko tämä seikka, jonka antaa vaikuttaa talon valintaan, mutta totta tosiaan, että yleensä länsimaalaisten asuttamissa taloissa hommat pelaa jouhevammin. Joskus netistä löytyy talon nimellä arvosteluja siitä millainen kyseinen talo on.

13
Thaimaa / Vs: vuokra-asunnot Thaimaassa?
« : 19.05.2011, 02:00:57 »
Bangkokista olen asunnon metsästänyt Googlen avustuksella. Erilaisia asunnonvälitys-sivustoja löytyi, kun haki apartment/condo+Bangkok -yhdistelmällä. Sitten vaan kämppää katsomaan paikan päälle, kun löytyy mieluisa. Jos tiedät millä alueella haluat asua, niin voit mennä kuljeskelemaan kyseiselle alueelle ja poiketa kysymästä mielenkiintoisen näköisistä taloista olisiko jotain tarjolla. Kuulostaa ehkä vähän hurjalta, mutta ainakin Bangkokissa tämä toimi ja "länsimaalaisemmat" talot erotti aika helposti. Samalla sai myös vaikutelman alueesta mikä ainakin itsellä vaikutti siihen mihin lopulta päädyin asumaan.

14
Ban Khun Mae Bangkokissa. 100 metriä Siamin asemalta, Novotelin vieressä. Niiiin hyvää thai-ruokaa! Paikan löytää helposti Google mapsista ja onpa noilla näköjään nykyään myös nettisivutkin: http://www.bankhunmae.com/.

Tuossa Ban Khun Maen lähellä on myös yksi ihana pikkuravintola, jossa on maalattu pöytiin eri maiden lippuja. Löytyipä sieltä myös Suomen lipuksi maalattu pöytä. Ruokavaihtoehtoja oli vain muutama, mutta ai että oli hyvää ja halpaa! Muistikuvieni mukaan paikka löytyy osoitteesta Siam Square 6 (tai vierekkäisiltä ja samansuuntaisilta kaduilta..).

15
Saa poistua ja jopa suosittelen poistumaan. Tegel on niin lähellä Berliinin nähtävyyksiä ja bussit kulkee hyvin kentälle, joten päivässä kerkeää nähdäkin jo jotain.

16
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 08.03.2011, 23:07:59 »
Vinkkejä/neuvoja/kokemuksia PALAWANISTA kaipailisin!  ;D

 Eli lento on fiksuinta ja edullisinta varmaankin ottaa Manilasta Puerto Princesiin (?), mutta sinne ei ole tarkoitus jämähtää, vaan hakusessa on kauniita maisemia, kirkasta turkoosia vettä, rantaa ja aurinkoa. Turisteja saa olla, muttei liiaksi, ja jotain kokonaan omaakin rauhaa olisi mukava löytää (tätä varten tosin on tarkoitus myös vuokrata vene/tms millä pääsee saarihyppelyä harrastamaan). Sopiiko El Nido tähän tarkoitukseen, vai millainen paikka on kyseessä? Ja miten sinne pääsee Puerto Princesistä, veneellä todennäköisesti? Muita ehdotuksia?

 Ajankohta on ensi joulukuu. Millainen ilmasto Palawanilla on silloin, vai kannattaako suunnata jonnekin muualle? Entä miten käy hintojen joulukuun aikaan, nouseeko samalla tavalla kuin esim. Thaimaassa kolminkinkertaisiksi? Kannattaako majoitus hankkia etukäteen ja ajoissa? Millainen hintataso ylipäätään on (vrt. esim. päivällisen hinta perusraflassa? Veneen vuokraus päiväksi?)?
 
 Onko missään päin mahdollista nähdä (luonnonpuistossa, eläintarhassa yms...) näitä Filippiinien kuuluisia suurisilmäisiä puueläimiä? Löytyykö tuolta jostakin jokin eläintarha tms? Entä muita katsomisen arvoisia erikoisnähtävyyksiä? Lähinnä kiinnostaa vesiputoukset, eläimet yms.

Vuosi sitten vietin joulun pyhät tuolla suunnalla. Omat kokemukset rajoittuu Puerto Princesaan, Port Bartoniin ja El Nidoon. Manilasta kannattaa tosiaan lentää Puerto Princesaan. Siellä kylässä ei ole kyllä juuri mitään erityistä nähtävää, mutta siinä lähellä on Unescon perintökohteeksikin valittu luonnonpuisto ja maanalainen joki.

Majoitus löytyi helposti Puerto Princesasta ja Port Bartonista, mutta El Nidossa oli todella täyttä. Olimme perillä iltapimeän aikaan ja tarjolla oli vain todella kallista hotellimajoitusta ja pari halpaa mörskää. Kannattaa siis varata majoitus ajoissa! Sama koskee bussilippuja, sillä seuraavien päivien kyydit saattavat olla täynnä.

PP:stä pääsee eteenpäin joko paikallisbusseilla tai vaneilla. Jos en ihan väärin muista, niin minivan-kyydit maksoi joitakin kymmeniä euroja. Paikallisbussin kyytiin pääsee muutamalla eurolla, mutta tilaa on todella rajoitetusti. Kokemus sinänsä, mutta bussit ovat täyteen pakattuja ja penkit TO-DEL-LA ahtaat. Jouluaaton lähipäivinä bussit eivät välttämättä kulje aina. Odottelimme parina päivänä auringonnousun aikaan bussia, kunnes meille ilmoitettiin ettei lähtijöitä ole tarpeeksi ja uusi yritys on seuraavana päivänä. El Nidossa on lentokenttä, joten sinne pääsee myös lentämällä PP:stä. Muistaakseni meille myös tarjottiin venematkaa Bartonista El Nidoon, mutta monta tuntia auringossa pienen veneen kyydissä ei houkutellut, joten sen miellyttävyydestä en osaa kertoa.

Paikkana Barton oli rauhan tyyssija. Muutama ravintola, ranta ja sähköt päällä vain
iltaisin. El Nidossa oli enemmän turisteja, enemmän palveluita ja enemmän aktiviteetteja tarjolla. Yökerhokin siellä oli. Ranta ei mielestäni läheskään niin hyvä kuin Bartonissa, mutta ympäristössä on saaria mihin tehdään saarihyppelyä ja snorklausreissuja. 

Ravintoloiden hintatasosta en muista juurikaan, El Nidossa saattoi olla hitusen kalliimpaa kuin muualla. Meillä taisi mennä kahteen tyttöön parin viikon reissuun lentolippuineen (Bangkokista) n. 600 euroa. Ei tosin harrastettu mitään erityisiä aktiviteetteja.

17
Aasia / Vs: malesia
« : 25.02.2011, 16:54:21 »
Itse ainakin valitsisin jonkun toisen rannan, jos jälkikäteen voisi valita.

Ja minä valitsisin jonkun muun matkustuskuukauden kuin heinäkuun, jos saisin valita! =) Ks. sää- ja sadetilastot. Kesä-elokuussa kesämonsuuni on sillä puolella pahimmillaan.Juu. Niin minäkin olisin, jos olisi voinut valita. Mutta tasan ei käy nallekarkit jne. Tosin kyllä Pangkorilla aurinko paistoi heinäkuussakin. Lähtöpäivänä..

18
Aasia / Vs: malesia
« : 21.02.2011, 22:53:54 »
Pfffft, Teluk Nipahissa rakennetaan liki koko rantaviivian mittaista betonipytinkia rannan ja tien valiin. Eraan paikallisen mukaan siihen tulee kauppoja, voisin kuvitella etta myos ravintoloita ja kaikkea mita turisti tarvitsee. Se on siis yksikerroksinen pitka "rivitalo" johon tulee vierekkain yksittaisia liiketiloja. Jumalattoman tyyliton veto. Siina tien toisella puolellahan on ravintolaterasseja ja majoituksia. Ehka niista majoitusten tokan kerroksen ikkunoista voi viela nahda merelle, mutta tollanen seinapinta tekee tiesta kivan kaikukopan joka heittaa mottorien parinat raflojen terasseille ja majoituksiin.

Talla hetkella siina siis pauhaa raksageneraattorit ja tyokoneet, rauhallisempaa on kulman takana Coral Beachilla.

- Ville

Voi höh. Meille paikalliset kertoivat kesällä, että rakentavat vain vallia aaltoja vastaan. Enpä osannut epäillä tuota, että kauppoja todellisuudessa pykäävät pystyyn. Itse en ollut kovinkaan vaikuttunut Nipahista. Heinäkuussa oli kovin hiljaista ja vain pari ravintolaa auki. Aallotkin oli niin isoja, etten uskaltautunut uimaankaan. Noh, eipä sitä uimista totuuden nimissä niin kovasti kaivannutkaan, kun suurimman osan ajasta vettä tuli kuin saavista kaatamalla.. Mutta joo, Pangkor ei jäänyt mieleen erityisen positiivisena matkakohteena, jos nyt ei kovin negatiivisenakaan. Itse ainakin valitsisin jonkun toisen rannan, jos jälkikäteen voisi valita.

19
Thaimaa / Vs: Koh Samet
« : 31.01.2011, 00:08:31 »
Miten liikuit nuo välimatkat? Millä menitte Bangkokista Sametille ja sieltä edelleen Changille? Meillä suunnitelmissa samantapainen reissu parin kuukauden päästä :)

Eli Bangkokin lentoasemalla hyppäsin Shuttle bussiin ja jäin heti ensimmäisellä bussiasemalla pois mikä tuli vastaan. En muista bussiaseman nimeä. Mutta sieltä lähti sellanen sininen valtion reittibussi (ilmastointi oli) Rayongiin.Helppo löytää ku näkyy sellasis oranseissa kylteissä et mihi o menossa. Hinta oli muistaakseni 120 Baht. Bussi pysähty välillä tauolle yhen kerran.Siinä pääs veskis käymään ja jotai safkaa ostaan. Rayongissa kävelin bussi aseman taakse ja sieltä lähti sellane lavataksi Ban Phe laiturille. Lava oli täynä nii hinta oli 20 bahtia/nenä. Ban phestä vaa valittee jonku (muistaakseni) kolmesta satamasta ja ottaa lautan. Hinta oli 50 baht meno. Ei kannata ostaa meno-paluu lippua lauttaan vaik ne yrittää kaupitella sitä, jos ette meinaa yöpyä siinä Sametin pääsataman läheisyydes. Sielt pääsee monelta rannalta lähtee iha suht edullisee hintaa takas Ban Phe. Ban phesta lähin yhen häiskän kans kohti Changia. Oltii väsyneitä nii otettii taksi suoraa Ban phen laiturilta-Na da pieriin, josta lähti Changin autolautta. Taksi tingittiin muistaakseni 700 Bahtiin. Sametilta saa kyl ostettua suoraan kyytin Changille (Minibus) mut lähdöt on tosi aikasin. Ban phesta menee muistaakseni viimine mini bussi klo 13.00 mais. En oo kyl iha varma. Yksinkertasesti ja suht edullisesti ku ottaa suoraa sametilta kyydin Changille. Toivottavasti oli apua. Ja meinaan että teillä tulee loistava reissu !!  ;D  On sen verta makeita mestoja. Good luck.

Bangkokista pääsee Sametille ja Changille Ekkamain bussiasemalta, joka on kätevästi Ekkamain skytrain-aseman vieressä. Busseja lähtee tunnin välein. Itse olen ainakin aina vaan mennyt asemalle kyttäämään seuraavaa lähtöä eikä ole turhan kauaa tarvinnut odotella.

20
Lentomatkustus / Vs: Millä yhtiöillä olet lentänyt?
« : 27.01.2011, 17:25:53 »
Päivittelen. Tammikuu 2011. Oma suosikki alla mainituista yhtiöistä on Austrian. Hyvänä kakkosena Air France (olen hieman yllättynyt).

Lauda Air
Austrian
Finnair
Air Asia
Pacific Airlines
SAS
Braathens
Air Berlin
Air France
KLM
Ryanair
Cebu Pacific
Lufthansa

Sivuja: [1] 2 3 ... 6