Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vesaila

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Noin muuten tähän asti minulla on ollut kaupunkimatkoilla käytössä selkeä periaate, mitä tulee jalkineisiin (ja vaatteisiinkin). En laita jalkaani reissussa mitään, mitä en laittaisi jalkaani Helsingissäkään 

Varsin topakan kuuloinen periaate, johon helposti tulee nyökyteltyä ensin, noin periaatteessa. Mutta sitten: En mä Turussa (tai Helsingissä) ole läheskään yhtä paljon jaloillani kuin reissussa. Niissä kipsuttimissa joita kotipuolessa kaupungilla käytän, ei yksinkertaisesti pysty kulkemaan reissussa koko päivää, eikä senkään vertaa edes kuin kotona, kun jalat on lennon jäljiltä turvoksissa monta päivää. Siinä syy miksi reissussa toisten on kenkien osalta vähän pakko tinkiä tyylikkyydestä ja periaatteista.

Muut vaatteet sitä vastoin on kaupunkilomalla jopa nätimmät mitä kotona arkisella kaupunkipiipahduksella käyttää  :)

2
Nyt on sitten Eccon goretexit (135 euroa), saavat luvan kestää ainakin 10 vuotta.

Kyllä ne sen kestää. Itellä kestänyt nyt 8 vuotta eikä ole menneet miksikään, Huom, joka päivä käytössä!!

3
Yleinen / Vs: Pitääkö reissussakin urheilla?
« : 03.04.2009, 01:05:00 »
aina kun maisema vaihtuu eka asia kämpän ettimisen jälkeen olis se, että missä on lähin kuntosali ja missä pääsen lenkkeilemään. Irtaannu siinä sitten oravanpyörästä  ::)

Niinpä, irtauduppa... kerro se mun matkakumppanille  ;)

4
Yleinen / Vs: Pitääkö reissussakin urheilla?
« : 03.04.2009, 00:56:53 »
Yksi on myös tuo hormoninarkkarius eli kun siitä liikunnasta saa sen hormonipiikin ( siis sen elimistön oman) niin onhan siinä päänuppi ja paikat sekaisin kun ei sitä tulekaan.

JUURI siitä mä luulen kyse näiden tiettyjen kohdalla olevan. Adrenaliinista, endorfiineista jne. Mä saan ne mistä tahansa ravailusta mutta toiset saa "päivän annoksen" vain kun liikunta on suoritettu suorittamalla, ei hyötyliikunnalla.

5
Eli tänään löysin sellaisen 12 cm leveän kumisen läpyskän, jolla voi tukkia eri kokoisia lavuaarien reikiä vaatteiden pesua varten.

Honey... mikset ole pessyt muovipussissa  ;)

6
niin ja muoviveitsen otan mukaani lentokoneesta niin voi ostaa patonkia ja sulatejuustoa tms ja nautiskella sitä kynttilän valossa punaviinin kanssa

Hemmetin hyvä idea. Kun mitään veitsiä ei matkustamoon saa tuoda käsimatkatavaroissa (eli repussa jota en laita ruumaan) niin veitsenhän voi noukkia tosiaan parempaan talteen koneesta!

7
Villasukat.

Niinpä, niitä ei ehkä lasketa turhakkeeksi, mutta juuri ne TIETYT harmaat villasukat on pakko saada niin kesämökille kuin lomailumatkalle kesäiseen 30-asteiseeen Saksaankin. Ne ovat nytkin jalassa :)

MÄKIN otan aina yhdet reissuun ja mullakin on parhaillaan jalassa sellaiset - tummanharmaat  ;D

8
Onko tuikkulyhty välttämätön? Tuikkuja mukaan vaan, palaa ne majapaikan kivisellä ikkunalaudalla ihan turvallisesti, kun varoo verhoja.

No totta helvatissa on, ei kato pelkkä tuikku ole se juttu, vaan nimenomaan se lyhty mistä leviää sellainen tietynlainen valo = tunnelma. Siihen lyhtyyn voi laittaa vaikka ladattavan led-tuikun silloin kun tuulisella parvekkeella oikea tuikku vaan sammuilee. Toisaalta ladattavaa tuikkulyhtyä varten pitää olla myös laturi, ja sitten alkaa kyllä olla jo liikaa kamaa repussa, mutta onhan niitä nappiparistoillakin toimivia...

9
Miten ihmeessä te pakkaatte viinilasit tai tuikkulyhdyn mukaan?? Siis miten ne  pysyy ehjinä?

Pariin toppiin käärittynä pysyy oikein hyvin ehjänä  :)

10
Yleinen / Vs: Pitääkö reissussakin urheilla?
« : 01.04.2009, 15:52:30 »
Ihmettelen peräti jos jollain vielä riittää energiaa johonkin "oikeaan" liikuntaan.

Itseasiassa juuri siitä oli kyse, että riittääkö. Olen useasti matkustellut sellaisen veikeän tapauksen kanssa, jonka koko päivän reippaan ravaamisen jälkeen on PÄÄSTÄVÄ kuntosalille ja tosiaan muuttuu ihan mahdottomaksi jollei sinne pääse. Niin mietin vaan miten yleistä moinen mahtaa liikunnallisilla matkailijoilla olla; itse olen erittäin liikunnallinen mutta kuntosali tai mikään muukaan harrasteliikunta ei vois reissun päällä vähempää kiinnostaa. Saa juoksutossut jäädä mun puolesta Turkuun.

11
Yleinen / Vs: Hostellin perustaminen
« : 01.04.2009, 00:43:12 »
Ja ettei keskustelu menisi helpoksi niin vielä kysymys: millaisen hostellin/majapaikan itse perustaisit?

Perustaisin reppureissaajien halpisbungalowikylän Malesiaan, Vietnamiin tms. Bungalowit olisivat pieniä, niissä olisi sisällä yksinkertaiset sängyt, yöpöytä ja kaappi, ulkona olisi riippumatto. Bungaloweja olis parisenkymmentä. Ne olis rannalla, palmujen katveessa.

Oma asumuksemme olisi isommassa bungalowissa, ns. huoltorakennuksessa jossa toimisi myös respa ja netti ja kahvilan virkaa toimittava eines- ja juoma-automaatti, tallelokero sekä camping-henkisesti suihkut ja (valitettavasti) vessatkin, koska rakennuskustannukset on heti ihan eri svääreissä kun joka bungalowiin pitää vetää vesi ja viemäri  :-\

Pyörittäisin hommaa kaksin mieheni kanssa. Bungalowien ja huoltorakennuksen siistimis- ja huoltotyöt ehdittäisiin respan hoidon ohella ihan hyvin, ei tuon kokoisessa paikassa niin paljon porukkaa ole koko ajan kirjoittautumassa sisään ja ulos.

En mä tätä ihan tosissan kieli poskessa kirjoittanut, kunhan leikittelin ajatuksella  ;D

12
Yleinen / Vs: Hostellin perustaminen
« : 31.03.2009, 23:50:26 »
Täällä ei ole vuonoja eikä korkeita vuoria. Toki sekin voi olla nähtävyys että suomi neito on ...ööö.. lauta  :D

Suomi-neito on kaikkea muuta kuin lauta. Lauta se on vain Pohjanmaalla.

Itseasiassa Suomi-neidolla on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen Turunmaan saaristo, vastaavaa ei ole missään. Siitä vaan saarihyppelyitä markkinoimaan. Sanoisin että oikein hoidettuna siinäpä olisi saumaa.

Lisäksi Suomi on tuhansien järvien maa, eipä taida olla missään muualla 187 888 vähintään 5 aarin kokoista järveä ja lampea.

13
Yleinen / Vs: Pitääkö reissussakin urheilla?
« : 31.03.2009, 23:24:08 »
Sen verta vielä tarkennan, että en mä reissun päällä kuitenkaan liikkumattonaksi heittäydy. Tykkään ravata jalan paikasta toiseen (ja teen sen vauhdilla, mun temperamenttiin ei sovi laahustus), loikkia rappusia, uidessa tulee otettua muutama veto ihan tosissaan jne. Syksyllä Santorinilla spurttasin Mesa Vuonon laelle puoleen tuntiin, kun tuntui rääkki niin hyvälle  ;D Joten liikuttua tulee. Mutta sitä suuremmalla syyllä haluan jättää säännöllisen "tapa"liikunnan kotipuoleen.

Muoks: oli ikävä näppisvirhe...

14
Yleinen / Pitääkö reissussakin urheilla?
« : 31.03.2009, 18:21:50 »
Eli kun olet lomareissulla, pitääkö joka päivä päästä salille / lenkille tms jos sellainen on kotonakin tapana? Onko vieroitusoireet liian kovat ja hypitkö seinille jollet pääse rääkkäämään itseäsi lomallakin?

Nyt en tarkoita varsinaista urheilumatkailua, oon mäkin menossa juoksemaan maratonia Tukholmaan toukokuun lopulla, mutta silti oma mielipiteeni kysymykseen on että ei tarvitse  urheilla reissussa. Mun kunto ei siitä paikasta romahda ja tulokset huonone ja paino singahda pilviin jos viikon tai kaksi antaa kropan levätä.

Mukanani on ollut matkaseuraa joka on mennyt ihan mahdottomaksi jollei ole päässyt lenkille tai salille reissussa. Ei kuulemma pysty olemaan. Mä en ymmärrä, selittäkää mulle  ???

15
Yleinen / Vs: Etelänapa?
« : 31.03.2009, 18:10:15 »
Niinpä! Aivan upeita kuvia! Oot tosi taitava kuvaaja!

Ja myöskin erittäin taitava kuvankäsittelijä, selvästi pro.

16
Eurooppa / Vs: Kreikan saarista?
« : 23.03.2009, 23:34:51 »
Kuinkans kauan suunnilleen nuo lauttamatkat kestävät esim. Ateenasta vaikkapa naxosille?

Nelisen tuntia, kantosiipialuksilla vähemmän mutta maksaa enemmän ja on herkempiä peruuntumaan meltem-tuulien aiheuttaman aallokon vuoksi.

Blue Star Ferriesin aikataulut löytyypi täältä: http://www.bluestarferries.com/ENGLISH/defaultmain.htm

17
...tällaiset paikat eivät oikein ole minua varten, mutta olihan se hyvä kokeilla. ;) Ehkä ohikulkumatkalla voisi yhden yön viettää siellä.

Jep, aina on hyvä kokeilla. Mistä sitä muuten saa perspektiiviä matkailuun jollei kokeile kaikenlaisia paikkoja. On sitten hyvä taas palata ruotuun siihen mikä on itseä varten, nauttiipahan enemmän sitten taas  8)

18
Joka tapauksessa tuo Kamari on varmaankin hyvä esimerkki sellaisesta turistirysästä, jossa en viihdy pidempään. Se on varmaan vielä paljon pahempi kuin esimerkiksi Fira. Kreetalla eksyin johonkin sellaiseen paikkaan yhdeksi yöksi ja tahdoin nopeasti pois. (Disclaimer: En kylläkään käynyt itse tarkemmin katsomassa, millainen se Kamari on.)


Itseasiassa meidän hotelli oli Kamarissa  ;D

Kamari oli oikeastaan ihan rauhallinen mesta. Siellä ei ole itsessään muuta kuin edullinen majoitus, eli ei mitään nähtävää, joten siellä ei ollut hirveää rysistäkään. Pakollinen turistirantakatu ravintoloineen ja sisäänheittäjineen löytyy. Firassahan on ne mahtavat näköalat, sinne ihmiset tungeksii kaikkialta. Ei sinne Kamariin kukaan Kamarin itsensä takia majoitu, vaan siksi että siellä on edullisempaa kuin Firassa ja Oiassa.

19
Vaikka matkailija kuinka haluaisi tukea paikallista elinkeinoa matkatessaan, laajemmassa mittakaavassa se on harvoin lopulta se paikallinen Jose joka turisteista todella hyötyy.

Itseasiassa Jose hyötyy kyllä jos yöpyy Josen omistamassa hotellissa eikä siinä hulppeassa Hiltonissa siinä vieressä. Ja syö Josen, Pablon ja Enriquen tavernoissa kliinisen ketjuravintolan sijaan. Kyllä paljonkin voi tehdä valintoja, joilla kohteessa käyttämämme raha päätyy paikallisille, eikä kansainvälisille ketjuille  :)

20
Muutenkin matkan järjestely on yksinkertaisesti hauskaa, siinä vierähtää tunti jos toinenkin eri vaihtoehtoja tutkiessa ja pohtiessa. Noin sinänsä tulee käytettyä suhteettoman paljon aikaa jonkun parin viikon reissun järjestämiseen, mutta se on yksi osa sitä.

Todellakin juuri näin! Mä käytän kolmen viikon reissuun moninkertaisen määrän aikaa ennen reissua sen suunnitteluun ja tutkailuun ja kaikenlaiseen etukäteishössäämiseen. Se on osa matkaa ja hillittömän kivaa  ;D

Sivuja: [1] 2 3 ... 7