Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Anna I

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Olisi varmaan pitänyt syventää tuota kohtaa 'puhelinmyyjät' jottei olisi kenellekään jäänyt kuvaa että haistattelen heti puhelun alkumetreillä. En tee sitä loppumetreilläkään. Enkä muutenkaan missään elämän osaalueella. En ole sellainen ihminen.

Kiitän jo heti puhelun aluksi yhteydenotosta, mutta ilmaisen myös kutakuinkin selkeästi, että en ole kiinnostunut tekemään ostopäätöksiä pelkän puhelimessa esitetyn myyntipuheen perusteella. Jos joku ihan oikeasti haluaa kaupata minulle jotakin, hän voi laittaa minulle meiliä s-postin välityksellä jolloin saan kaikessa rauhassa tutustua materiaaliin, ja punnita onko tarjouksessa jotain mistä olen aidosti kiinnostunut. Otan sitten yhteyttä, tai olen ottamatta - niin kuin tosin yleensä käy. Kaikki eivät tietty edes vaivaidu laittamaan meiliä, joka omalta osaltaan kertonee jotain niin myyjähenkilöstä kuin tarjottavasta tuotteesta/palvelusta. Tylympi puoli astuu esiin vasta siinä vaiheessa kun vastapuoli jatkaa myyntipuheensa lukemista paperistaan kuuntelematta minua, mutta en siinäkään vaiheessa haistattele yhtään mitään.

Ja 'altterille': Fyysiseltä iältäni olen ollut aikuinen jo jonkun vuosikymmenen ajan, mutta ehkä siellä henkisellä puolella on vielä kasvunvaraa. Mutta niin vaikuttaa olevan aika monella muullakin täällä kirjoittavalla.

2
Mun boikotointilista on varmaan päättymätön, mutta tässä nyt vähän esimerkkejä

- kalenteripyhät - kattaa kaikki juhlapyhät, mutta aivan erityisesti uudenvuoden ja vapun

- Israel. En osta israelilaisia tuotteita, enkä matkusta sinne. En koskaan. Kuten Loordillakin, Etelä-Afrikka on samalla tavalla boikotissa, mutta pientä lievennystä asenteessani havaittavissa

- kiinalaiset tuotteet - erityisesti ne, joiden valmistusmenetelmät, tekijät yms eivät ole jäljitettävissä (suomeksi = valmistaja/valmistuttaja ei halua/pysty kertomaan tuotteen taustoista), eli tämän määritelmän mukaisesti suurin osa Kiinassa valmistetusta tavarasta. Olen ylipäätään kovin tarkka näissä asioissa. Olen toiminut ostajana ison osan elämästäni, joten kannan huolta ja vastuuta siitä että kuluttajille tarjotaan mahdollisuus tehdä eettisiä valintoja ostopäätöksissä. Nyt kun ostan tuotteita omaan yritykseen, niin tämä puoli vain korostuu entisestään. Aikaisemmin käytössä oli toisten rahat, ja maksajallakin oli sanansa sanottavana päätöksiä tehtäessä

- facebook

- pitkään harasin vastaan ajatusta että minun pitäisi olla aina kaikkien tavoitettavissa ja naureskelin kavereille, jotka kantoivat jopa hakulaitetta taskussaan (ei siis ammattinsa takia, vaan siksi että kokivat olevansa 'tärkeitä'). Kännykkäaikaan siirryin vasta 2000-luvulla, kun tajusin että senkin voi sulkea silloin kun ei halua olla kontaktissa ulkomaailmaan  ;)

- puhelinmyyjät - minulla on muutama tyly repla heitä varten jotka yleensä lopettavat keskustelun melko lyhyeen

- iltapäivälehdet ja kaikki muutkin paska-lehdet

- taloyhtiön talkoot - vanhoja kalavelkoja jotka edelleen hiertävät sen verran etten välitä osallistua niihin kinkereihin

- joku sukulainen on myös päätynyt boikottilistalle - tätä nyt ei kannata eritellä sen enempää. Kaikkien kanssa vaan ei voi tulla toimeen.

- makkara

Siinä nyt ens' hätään muutama malliksi.

3
Jäin vähän miettimään tuota tilannetta jossa toinen on matkustanut enemmän ja toinen vähemmän. Eihän sen tarvitse olla millään tavalla erottava tekijä - paitsi ehkä silloin jos toisella polttelee koko ajan jalkojen alla, ja toisella taas ei. Eikä vielä silloinkaan, jos kummallakin on vapaus mennä tai olla menemättä. Sitten se on tietty ongelma, jos jompi kumpi pyrkii liikaa dominoimaan suhteessa, tai jos eletään kovin symbioottisesti eikä kyetä irrottautumaan yhteisestä arjesta edes reissun ajaksi.

Meillä menee niin, että mä olen matkanut ihan kakrusta asti (en ole koskaan laskenut monessako maassa olen käynyt, enkä aio ikinä laskeakaan). Mies taas oli tavatessamme käynyt tasan kerran ulkomailla. Ja sekin oli muutaman kuukauden työkomennus. Mä olen aina valmis lähtemään matkalle, miestä saa vähän houkutella, mutta aika helposti sen saa innostumaan. Ja kyllä pystytään reissaamaan yksinkin ilman että suhde siitä kärsisi.

Ja varattu siis olen. Onnellisessa ja tasapainoisessa liitossa jo kymmenisen vuotta. Johan sitä 'villiä' sinkkuelämää tulikin vietettyä ihan omiksi tarpeiksi. Uskoin aina etten usko avioliittoon, joten naimisiinmeno ei kuulunut tulevaisuuden suunnitelmiin. Vaan kuinkas sitten kävikään?

4
Intia / Vs: Intian viisumi
« : 20.03.2013, 16:10:12 »
Kahden kuukauden karenssisääntö on poistettu jo viime vuonna, joten nou hätä!

5
Yleinen / Vs: Maitojunalla kotiin?
« : 28.02.2013, 22:55:04 »
Vähän niin kuin fuego, olen kerran ryynääntynyt Intiaan niin pahasti kesken reissun, että singahdin Pariisiin parantamaan fiiliksiä. Muutama päivä länsimaista 'luksusta' ja shoppailua toimi hyvin silmienaukaisijana, ja sitten jo ihmettelin, että hittoako mä täällä oikein teen. Reissueleganssinikin oli useamman Himalayalla vietetyn viikon jälkeen tietty hiukan eri luokkaa kuin pariisittarien. Hupaisinta ehkä kuitenkin oli, että huomasin löytäväni itseni jatkuvasti syömässä intialaisissa ravintoloissa, ja kauhistelevani hintatasoa. Eikä se ruokakaan niin hyvää ollut... Mitä tyttö silloin tekee? No, lähtee takaisin Intiaan.

6
Mielelläni laittaisin vaikka kaksikin! En kuulemma ole lainkaan pöllömpi kokki, sanovat (<= kuulunee niihin yistämällä alistamis-juttuihin, vaan ei haittaa!). Nykyään vaan niin harmittavan vähän aikaa keittiössä puuhasteluun. Ja kaikkeen muuhunkin kivaan. Vaikka oikeesti kyllä tykkään puuhastella putiikissani. Olen ajatellut, että sitten kun vietetään puodin yks-vuotissynttäreitä, niin tarjoan kävijöille intialasia makuja sormiruoaksi muunnettuna. Tajusin vaan tossa yhtenä päivänä, että en edes tiedä milloin liike todellisuudessa avattiin, sillä pidin ovia auki koko rempan ajan. Ihmisiä tuli ja meni. Väillä myin, ja välillä heiluin niiden porakoneitteni kanssa.

Vaan nyt lähden keittiöön huseeraamaan, niin saan ne kanaseni valmiiksi ennen kuin mies kotiutuu. Jos oikein innostun, niin leipäsen siihen chapatit seuraksi. Mies ei kyllä niillä pärjää, vaan sen on saatava riisiä lautaselle. Aina.

7
Mun keittiöhuki. Ei meillä oikeesti mitään hukeja ole, mutta minä nyt satun tänään saapumaan säälliseen aikaan kotiin, joten laitan ruoat. Aamulla pistin kananpalat valmiiksi jugurttiseen tandoorimarinaadiin. Illalla sitten kananpalat vartaisiin ja uuniin. Ihan tavalliseen uuniin, sillä tandooriuuni on vasta ostoslistalla (mutta valmiiksi katsottuna, joten kenties pistetään sellainen tulemaan Suomeen ensi kesänä).

Tulipas muuten törkeä nälkä ihan yks' kaks'.

8
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 18.02.2013, 12:49:48 »
Ei tossa varmaankaan se itse pistäminen olekaan se pointti, vaan ne mahdolliset jälkiseuraamukset.

Itse sain sellaisen allergisen reaktion jäykkäkouristusrokotteesta, että terkkarissakin hämmästeltiin. Ensiksi olkavarteen kohosi kananmunan kokoinen aristava patti, sitten alkoi päänahka kutisemaan, ja lopuksi sumeni näkö. Ei muuta kuin kesken kokouksen ensiapuun saamaan antihistamiinia. Nykyään aina vähän jänskättää rokotusten ottaminen, ja kaikki 'turhat' jätän ottamatta.

Tympiikö tänään? Ei mitenkään erityisesti. Ainoastaan ne pakolliset. Nää paskakelit ja verottaja. Mutta kelit muuttuvat suurella todennäköisyydellä keväisemmiksi, ja verottajasta selviää rahalla. Joten nou hätä!

9
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 14.02.2013, 11:27:35 »
Radicalin viimeaikaisten kokemusten jälkeen ei voi kirjoittaa, että tympii tää flunssa (tympii kuitenkin). Tsemppiä sulle!

10
Just nyt African Rooibos-teetä mukissa. Karmee räkätauti päällä kolmatta viikkoa. Harvemmin iskee, mutta sitten kun saan flunssan, niin roikun siinä mahdollisimman pitkään kiinni. Kehitän kuivan, öisin rintaa hakkaavan yskän ja mielellään vielä silmätulehduksenkin.

Teetä tulee lipiteltyä pitkin päivää. Jostain syystä maistuu kipeenä paremmalta kuin kahvi. Tämä kuulostaa vannoutuneen kahvinkittaajan suusta tosi oudolta.

11
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Rappioketju
« : 14.02.2013, 11:16:31 »
Minun on tunnustettava, että tällaisena keskiäkäisenä täti-ihmisenä en kuulu millään tavalla näiden rappiollisten neitosten fanittajiin. Mutta toisaalta taas olen sitä mieltä, että antaa kaikkien kukkien ja rikkaruohojen kukkia ja rehottaa niin kauan kun siitä ei ole mitään suoranaista haittaa kenellekään.

Omalta osaltani jätän vain typsyjen viestit lukematta. Näin välttyy turhalta verenpaineen nousulta  ;)
Vaikka tuskin se nyt niiden(kään) lukemisesta mihinkään heilahtaisi, mutta ihan oikeesti: Ei vaan jaksa kiinnostaa! Yks' huutomerkki perään ketjun hengessä, mutta tervehdykset jätän väliin.

12
Tänään lautasella odottaa yllätys, sillä mies on kokkaillut keskenään kotona. Jos vanhat merkit paikkansa pitävät, niin jotain tulisemman sorttista varmaankin on luvassa. Yleensä tykkään sen keittiöylläreistä.

13
Intia / Vs: Agrasta Goalle?
« : 07.01.2013, 14:28:51 »
Ainakin silloin vuonna yks' ja kaks' kun tuon välin taitoin, niin junayhteys oli vaihdolla Mumbaissa. Toinen mahku on junalla Puneen ja sieltä sleeper-bussilla Mapusaan, josta pääsee näppärästi Aramboliin. Siis olettaen, että olet sinne matkalla (jäänyt jostain mieleeni että näin saattaisi olla)

14
Joskus joulukuun alkupuolella asiasta kirjoitettiin intialaisissa sanomalehdissä - en nyt muista missä kaikissa. Sisältö oli about tämä: 2 kk:n maahantulo sääntö on poistettu 30.11.2012, ei koske seur. maiden kansalaisia: Afghanistan, Bangladesh, Kiina, Iran, Irak, Pakistan ja Sudan, eikä niitä joiden ap kansalaisuus on pakistanilainen tai bangladeshilainen, tai muukalaispassinhaltijoita.

Tästäkin huolimatta, jos olisin itse vastaavassa tilanteessa, niin varmistaisin silti asian vielä ainakin joko maahansaapuessani tai viimeistään silloin kun olisin lähdössä kääntymään rajan toisella puolella. Eikä sekään tietty vielä mitään takaa. Silloinkin kun suomalaiset alkoivat saamaan visa-on-arrivaleita lentokentiltä, niin aika pitkään kului ennen kuin virkailijoita oli siitä asianmukaisesti informoitu. Vaan eipä se ihan moitteettomasti sujunut Finnairin check-in tiskilläkään. Sielläkin oli asiasta saanut alkuun vääntää kenttählökunnan kanssa.

15
Keralassahan on vaikka kuinka paljon sellaisia special tee-ruokapaikkoja. Löytyy myös muualta Intiasta. Syy: Omistaja ei ole maksanut sikäläisittäin kallista anniskelupaa, tai sitten ollaan ns. kuivassa osavaltiossa - jossa sielläkin tarvittaessa löytyy juotavaa janoisille.

Meillä mies haluaa pari kylmää Kingfisheriä aina ilta-aikaan, eikä ole koskaan jäänyt ilman paitsi Kashmirissa muutaman kerran. Ja silloinkin vain siksi, että on sattunut olemaan yleislakko tai ulkonaliikkumiskielto. Keralassa hän on pistänyt hotellin pojat hommaamaan oluet, vaikka useamman vuoden Kochissa asuneena kai löytäisi bisset itsekin. Muistelen, että muinoin poikamiehenä vietti paljon aikaa MTV-baarissa. Liekö tuota vielä olemassa?

16
Minun päivääni ilostutti asiakas, joka toi yllärilahjan. Putiikissa oli toooosi hiljaista, joten kirjalahja oli ihan huippujuttu piristämään päivääni.

Luen kirjan, ja annan sen sitten edelleen seuraavalle. Kirjan nimi on sopivasti 'Pieni Lankakauppa', ja juuri sellaista minä nykyään pyöritän.

17
Näillä keleillä haluaisin vastata, että ostin lentoliput jonnekin missä on lämmintä ja aurinkoista. Mutta ei, ostin 9 pöytävalaisinta.

18
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 15.10.2012, 21:54:13 »
Huoh! Tuntuu kuin mua olis pistetty silmään ihan 6-0. Heti kärkeen nimittäin marssin Bauhausiin kysymymään apuvälinettä yksien toisten ruuvien vääntämiseen. Siellä setämies olisi vängällä myynyt mulle +300e maksavan iskuporakoneen. En ostanut. Joku oli kertonut, että muutamalla kympillä irtoaisi sellainen, joka riittäisi mun tarpeisiini.

Tässä vaiheessa avauduin ongelmasta iskälle, joka käväisikin samantien meidän 'savotalla' auttelemassa, ja jätti pora-arsenaalinsa käyttöömme. Käyttöopastus vaan jäi vähän vaillinaiseksi, tai sitten iskällä on uskomaton luotto mun taitoihin. Tänään nimittäin se apupöytä jäi kesken sen takia, kun siinä surautellessani ruuveja kiinni, yksi oksakohta otti ja singahti seinälle. Tais jäädä tuo räikän säätö tekemättä. Päätin lähteä kotiin miettimään, miten menettelen seuraavaksi.

Ääh, just nyt tuntuu olo aika typerältä!

19
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 15.10.2012, 20:32:43 »
Kiitos hyvästä neuvosta, Radical! Mulla ON akkuporakone, ja toinen sellainen järeämpi, järkyttävän painava vimpain - tai siis ovat iskältä lainassa. Ne ruuvinp-keleet ovat sellaisia 6-kulmaisia, eikä mikään terä osu niihin. Meinasin jo hädissäni konsultoida isää, ja kysyä, onko sellaisia teriä ylipäätänsä olemassa, mutta sitten tajusin, että iskähän hyppää samantien autoon, ajaa parisataa kilsaa, vääntää ruuvit paikoilleen, ja ajaa taas uudet parisataa kilsaa takaisin mökille. Ei, kyllä mun on vaan selvittävä niistä ihan itse, tai päädyttävä odottamaan, että mies ennättää auttamaan viikonloppuna.

Tänään natsas vähän paremmin siihen asti kunnes siirryin apupöydän kimppuun. Jotain hirveen kovaa ja oksaista puuta, mutta onneks oli edes tähtipääruuvit.

Kyllä tää tästä, jos ei muuta niin sisulla! Ja tänään muuten tympii vähemmän, tais olla ärripurri-päivä eilen.

20
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 14.10.2012, 18:33:43 »
Vähän tympii. Haettiin perjantaina kasa hyllyjä Ikeasta uuteen liikkeeseemme, ja tänään jäin keskenäni kasaamaan niitä. Pistää tympimään. kun teknisesti tiedän miten homma hoituu, mutta voimat loppuvat kesken. Saan niitä kasaan tyyliin yhden päivässä, ja sitten seuraavana päivänä on ranteet niin kipeinä ruuvien vääntämisestä, etten pysty jatkamaan duunia.

Nyt palkitsen itseni lasilisella hyvää punkkua, ja toivon pystyväni jatkamaan hommia taas huomenna. Putiikki pitää saada auki, vihdoinkin!

Sivuja: [1] 2 3 ... 8