Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - jka

Sivuja: [1] 2 3 ... 8
1
Poiketen muista osoittauduinkin venäläiseksi.

No, eipä taida edes mennä hirveän kauas todellisuudesta, vaikka noita testejä ei aina ole ottaminen liian vakavasti. Tosin, kuvailut stereotyyppisestä suomalaisesta sopivat minuun yleisesti ottaen kohtuu hyvin.

2
Olettekos kuulleet... / Pilapiirroskohu laajenee
« : 11.02.2006, 18:41:10 »
Olikin jäänyt koko ketju huomaamatta, mutta kait se on taas vaihteeksi todettava olevansa melko samoilla linjoilla Ajattokojin kanssa.

Suomen imaami Khodr Chehab sanoi Hesarissa 2.2.2006 näin: "Nyt pitäisi olla riittävän rohkea ja uskaltaa myöntää tehneensä väärin. Pitäisi pyytää anteeksi ja vakuuttaa, että emme tee tällaista uudelleen."

Ei liene yllätys, että imaami suhtautuu asiaan näin, mutta sanottakoon, että suomalaisten poliitikoiden - joille kuulemma ilmaisunvapaus on mielettömän tärkeä asia - suhtautuminen on hiukan paradoksaalista. Mielestäni silläkin uhalla, että siniristiliput (tai jopa Suomen lähetystöt) tuikataan liekkeihin, olisi osoitettava solidaarisuutta Tanskaa ja eurooppalaisia arvoja kohtaan. Jos pelon painaessa ei moista mennä tekemään, on se merkki siitä, että radikaali-islamistit päättävät mitä täällä ei saa julkaista. En keksi tälle parempaakaan termiä kuin "passiivinen hallitseminen". Lisäksi tässä oma nahka asetetaan Euroopan yleisen eurooppalaisen solidaarisuuden ja eurooppalaisten arvojen edelle. En voi olla katsomatta tällaista toimintaa hieman karsastaen.

Joku on saattanut tästä asiasta jo mainitakin, mutta ilmoitettakoon siitä huolimatta, että samaiset pilakuvat julkiaistiin egyptiläisessä lehdessä jo Lokakuussa 2005, mutta asia ei jostain syystä johtanut tällaiseen sekamelskaan. Tähän vedoten, silläkin uhalla että saan kuulla olevani ksenofobi, uskon tuon Jyllandspostenin julkaisun olevan radikaali-islamisteille pelkkä keppihevonen, eikä todellakaan kaiken vihan alku ja juuri.

3
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kirja-tred
« : 28.12.2005, 20:27:17 »
Ihan vaan huomauttaisin, että meillä muuten on tuo "Kirjallisuutta" -threadi jo olemassa, ja sehän onkin jo vajonnut niinkin syvälle kuin sivulle 2. ;)

T: Henkilö, joka itse aikoinaan aloitti kirjallisuutta koskevan threadin kun "ainoa ja oikea" oli vajonnut sinne sivulle kaksi, eli minä jos joku olen hyvä tulemaan tästä huomauttelemaan. :)

4
Baltian maat / Re: Vilna pääsiäisenä?
« : 27.12.2005, 19:10:25 »
Yritän vastata muutamaan kysymykseen parhaani mukaan.

Lainaus käyttäjältä: "Sistis-80"
1. Helpoin keino päästä lentokentältä kaupunkiin?


Bussi numero 2 kulkee lentokentältä pääkadun Gedimino Prospektasin varteen, karkeasti arvioituna puolen kilometrin päähän ydinkeskustasta.

Lainaus käyttäjältä: "Sistis-80"
3. Jos joku tietää jonkun hyvän hostellin, niin saa suositella.


Sleep in Vilnius B&B

N. 50 €uron yöhintaan saa kodikkaan omalla yksityisellä wc:lä ja suihkulla varustetun huoneen Bed & Breakfast -tyyppisessä majoituksessa. Pieksee mukavuudellaan vaikka kuinka monet hotellitkin. Sijaitsee aivan vanhan kaupungin kupeessa, eikä rautatieasemallekaan kestä reippaasti kävellen liikoja. Sisään mennään ahtaasta ja hieman rähjäisestä porttigongista, mutta älä anna tuon ei-niin viehättävän ensivaikutelman pettää - lukollisten ovien takana on kodikas pikku Bed & Breakfast -majoitus. Suosittelen oman kokemukseni perusteella.

Lainaus käyttäjältä: "Sistis-80"
4. Miten ihmiset osaavat englantia? Jostain olen lukenut, etteivät aina kovinkaan hyvin. Jostain taas olen lukenut, että englannilla pärjää loistavasti. Eli hieman ristiriitaista tietoa liikkuu.


Kuten varmaankin arvata saattaa, riippuu alueesta ja myyjästä. Jonkin ydinkekustan loistokkaan design-liikkeen nuorelta myyjältä sopii odottaa melko sujuvaa lontoota, mutta villasukkia kojussa myyvältä babuschalta ei pidä olettaa sanaakaan. Näin kärjistäen ne, jotka on koulutettu Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen, osaavat.

Lainaus käyttäjältä: "Sistis-80"
5. Suosittele paikkoja, joissa kannattaa käydä. Olemme siis liikkeellä 3-4:n hengen miesporukalla ikähaitarin osoittaessa 24-26 vuotta. Ainakin olut-tuvat ja jotkut illanviettopaikat kiinnostavat, mutta myös hyvä ruoka ja hienot nähtävyydet ovat tervetulleita.


Vanhaan kaupunkiin on vaikea olla joutumatta. Se on erittäin kaunis kermapastellivärein maalatauine ja söpöine pikku talovanhuksineen ja lukuisine barokkilaisine kirkontorneineen. Mitään kovin uniikkia se ei kuitenkaan tarjoa - suunnilleen sama meininki löytyy Tallinnasta, Riiasta, Krakovasta, Prahasta ja monesta muusta vanhasta eurooppalaisesta kaupungista.

Vilnan vanha kaupunki on kuitenkin kooltaan valtavan iso, asemakaavaltaan melko epäselkeä ja merkittäviltä osin vielä kunnostamaton ja autio. Päiväsaikaan rapistuneilla kujilla on hauska kävellä, mutta öisin en suosittele menemään.

TV-torniin on suunnattava jos kiinnostaa pieni aikamatka Itä-Euroopan lähihistoriaan, tai muuten vaan tekee mieli nähdä pitkälle. Johdinauto 16 vie rautatieasemalta tornille. Matkalla näkee myös melko hyvin millaisissa taloissa merkittävä osa normaaleista vilnalaisista asuu - rähjäisissä betonilaatikoissa aivan kuin kaikkialla muuallakin entisessä Neuvostoliitossa ja Itäblokissa.

Gediminaan kukkulalta, vanhan kaupungin kupeesta näkee myös komeat maisemat yli vanhan kaupungin.

Jos moderni arkkitehtuuri ja korkeat paikat kiinnostaa, sopii myös suunnata Neris-joen pohjoispuoleiselle modernille tornialueelle, jota on vaikea olla huomaamatta. Kyseinen pilvenpiirtäjäklusteri kuvaa melko hyvin 90- ja 2000 -luvun talouskasvua. Reval Hotel Lietuvan yläbaarista avautuu komeat näköalat, mutta baarin hinnat ovat - kuten arvata saattaa - melko korkeat.

Muuten vain kannattaa ottaa rohkeasti bussi ja lähteä vain jonnekin päin keskustasta. Vilna on muutakin kuin vanha kaupunki. Paikallisten arjen keskuudessa ainakin minä viihdyn paremmin kuin vanhan kaupungin turistiletkojen seurassa.

Lainaus käyttäjältä: "Sistis-80"
6. Minkälainen hintataso on? Oma käsitykseni on, että se olisi toistaiseksi melko edullinen. Jotain ostos-vinkkejäkin saa antaa. Esimerkiksi paikalliset väkevät tuliaisviinat kiinnostavat. Ja kaikki matkamuistot ylipäätään.


Hintatasokin riippuu alueesta ja kaupasta. Vanhan kaupungin ja ydinkekustan moderneissa liikkeissä hinnat ovat keskituloiselle suomalaisellekin kohtuu suolaisia. Turistialueiden ulkopuolella on - kuten arvata saattaa - huomattavasti halvempaa. Elin- ja päihtymistarvikkeet tosin ovat kaikkialla erittäin halpoja, myös ydinkeskustassa.

Toivottavasti oli jotain apua. :)

edit: korjattu televisiotornille menevän johdinauton numero. Jouni

5
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Pahinta talvessa?
« : 22.12.2005, 21:55:20 »
Pahinta talvessa on - kuten muutamat ovatkin jo todenneet - ne vetiset ja harmaat räntäloskapaskapäivät. Niitä ei tarvitse olla kuin muutama peräkkäin ja alkaa masentaa ja ihan todella.

Viimeiset päivät ovat olleet lämpötilojensa suhteen varsin hienoja, sanoisin. Ei ole liiemmin tuullut, aurinko on paistanut. Toki on tullut vähän paleltua, mutta sisulla siitä selviää. Mielummin pieni hytiseminen kuin kokonaisvaltaisen masentava olo (minkä nuo harmaat loskapaskapäivät aiheuttavat).

Ja naiivina romantikkona rakastan kirpeiden, mutta kirkkaiden pakkaspäivien tunnelmaa, etenkin auringon noustessa ja laskiessa. Tulen aamuisin oikein hyvälle tuulelle kun lähtiessäni kotoa huomaan, että bussipysäkin laseihin on tullut tähtimäisiä jääkiteitä, ja että puut ovat hohtavan kuuran peitossa. Nousevan auringon valossa ikkunat hehkuvat oransseina ja taivaanrannassa loistaa vaaleanpunainen kajo. Metron ikkunasta on tunnelmallista katsella paksuihin takkeihin ja kaulahuiveihin kääriytyneiden hiljaisten hahmojen lomasta pakkasudun ja kuuran sumentavaa heräävää Helsinkiä. No, nyt meni vähän naiiviksi, mutta sallittakoon se näin joululoman alkajaistunnelmissa. :)

Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Työväenopiston venäjän kurssin opettajani on kotoisin Jakutskista eli hyvin arktisesta Siperiasta. :) Talvella on kuulemma jatkuvasti -30...-40, mutta ei se kuulemma tunnu missään, koska ilma on niin kuivaa.


Jakutian ("Sahaksiko" sitä nykyään kutsutaan?) ilmastoa on luonnehdittu maailman ankarimmaksi. Lukemieni kirjojen perusteella siellä voi pakkasten pahimmillaan paukkuessa sylkiessään maahan huomata, että sylkiklimppi on maahan osuessaan pieni jääpala. :shock: Mutta onhan se totta, että meren läheisyyden tuoma kostea pakkanen puree paljon kireämmin kuin kuiva sisämaan pakkanen. Suomenlinnassa parin asteen pakkanen tuntuu kylmemmältä kun kymmenen asteen pakkanen Keski-Lapin tuntureilla.
 
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Joskus pitäisi tehdä myös talvireissu Siperiaan. :roll:


Jos ja kun itse joskus lähden Siperiaan (haaveilua, haaveilua...), niin ajattelin sijoittaa sen talveen tai loppusyksyyn. Talvi jotenkin sopii Siperiaan paremmin kuin nenä naamaan. Unelma olisi kokea jotain, jota kirjailija Paul Theroux kuvailee näin:

"Kun heräsin, oli säkkipimeää, mutta kelloni ilmoitti, että oltiin ohi kahdeksan. Värittömällä taivaanrannalla pilkotti kalpea sarastus, kapea valosegmentti kuin kynnenalus. Tuntia myöhemmin taivaanranta paloi fluorimaista talvista valoa Primorskin jäiseen laakeuteen ja valaisi pieniä yksikerroksisia, kanakoppia muistuttavia puurakennuksia, joiden piipuista nousi savua ja joita ympäröivät sänkipellot ja lumikinokset."

6
Lainaus käyttäjältä: "kirsil"
Lainaus käyttäjältä: "hani"
Ja täytyy myös toivoa, että uusi oikorata edesauttaisi nopean liikenteen tuloa myös Pietarin reitille. Mitä sille projektille mahtanee kuulua?? Tiedän, että silloin tarvittaisiin uutta kalustoa, joka toimisi kummankin maan sähköjärjestelmissä tms. Mutta eteneekö asia?


Olen työni puolesta jonninverran tekemisissä ratahankkeiden kanssa ja täytyy kyllä sanoa, että tovi vielä menee tuota yhteyttä odotellessa... Lahti-Vainikkala rataosuuden parantaminen maksaa, ja paljon (en voi sanoa kuinka paljon, mutta liikaa). Positiivisemmissa visioissa jotain voisi jo ensi vuosikymmenenä tapahtua, mutta itse pidän todennäköisempänä v. 2020->. Tietysti rataa korjataan vähitellen, mutta varsinainen nopeuden hyötyhän saadaan vasta, kun koko rata on kunnossa.


Näistä tulevaisuuden rataprojekteista Etelä-Suomessa on olemassa ihan oma julkaisunsakin (PDF). Tullut suurella mielenkiinnolla tutkiskeltua, tulee vähän ristiriitainen fiilis kun toisaalta innostuu aivan mahdottomasti noista projekteista ja toisaalta taas tekee mieli ulvoa epätoivon ulinaa kun kaikkea päästään ehkä rakentamaan joskus vuonna 2030, tai myöhemmin.

Pietarin yhteyksiä enemmän kiinnostaa tuo rautatietunneli Tallinnaan. Ei niin, etteikö laivallakin pääsisi (ja etteikö se voisi olla elämyksellisempää), mutta mielenkiintoista tuossa on se, että baltit ovat suunnittelemassa RailBaltica -rataa, jolla Tallinnasta pääsisi hurauttamaan Varsovaan kuudessa tunnissa. Ja tuo tunnelihan voisi olla perin mainio jatke Rail Balticalle, ettei me suomalaisetkaan jäätäisi aivan eristyksiin. Tästä siis olisi mahdollista päästä Varsovaan suunnilleen yhtä nopeasti kuin Ouluun. :)

Mutta että Kerava-Lahti -oikoradasta balttien rautatieliikennekehitykseen. Meni aika kauas alkuperäisestä aiheesta. :?

7
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Oluet maailmalla
« : 19.12.2005, 17:29:51 »
Lainaus käyttäjältä: "Sistis-80"
Tshekissä on kaikkein parhaat oluset. Tumma Staropramen (paikallinen, hanasta ostettu siis)


Kyllä tuo pullossakin (hanasta ei kokemusta) on mielestäni varsin maukasta. Eikä tuo tumma Velkopopovicky Kozelkaan mitään pahaa ole.

Tätä ei olla vielä taidettu mainita, eli suositellaan kaikille Liettuassa käyville (hinnat paikan päällä eivät reppureissaajaakaan pitäisi pyörryttää - litra irtoaa suunnilleen €urolla):

8
Varusteet ja pakkaaminen / Kamerat ja valokuvaus matkalla
« : 18.12.2005, 21:39:18 »
Kenelläkään ei siis vielä ole kokemusta siitä, että kameraa tullaan repimään kädestä, tai muuten vain sitä ei yht'äkkiä löydykkään kun onkin vaihtanut omistajaa oikean omistajan huomaamatta?

Tuollainen digipokkari on kyllä todella kätevä. Mahtuu parhaimmillaan taskuun, on huomaamaton ja hetkessä kuvausvalmis. Ja jos kuvaaminen alkaa ärsyttää jotain ympärillä olevaa ihmistä (siis paikassa jossa ei olisi soveliasta kuvata, mutta jossa kuitenkin et vain voi vastustaa kiusausta), niin sen saa nopeasti piiloon. Järkkäri tietenkin avaa valtavasti uusia mahdollisuuksia mutta kuvausvälineiden raahaaminen mukana on perin vaivalloista, etenkin jos on eri linssejä mukana sen mukaan, mitä tulee kuvaamaan (laajikset isoihin rakennuksiin, pitkät putket paikallisten salakavalaan tallentamiseen etäisyydeltä, jne). Se linssien vaihtelu nimittäin on pidemmän päälle perin rasittavaa, mutta niitä laseja kuitenkin on hyvä olla ainakin muutama mukana: tuo Juspun tarina pelkästä 50mm:stä olisi itselleni lähinnä itsensä kiusausta. Ei siihen linssiin saa oikeen mitään kunnon rakennuksia ja maisemia mahtumaan.

Oma asiansa on vielä jalusta, mikäli halajaa hämärässä otella kuvia. Itselläni on ainakin kyltymätön himo saada vaikuttavimmat näyt juuri pimeän hämärtyessä tallennettua. Kamera-jalusta -yhdistelmä ei oikeen mahdu reppuun, mutta sitä ei toisaalta viitsi koko ajan kädessäkään raahata. Tietenkin voi turvautua kuvaamaan kohteet sieltä, missä kameran voi yrittää tukea talon seinään, lyhtypylvääseen tai mihin hyvänsä, mutta sekin on pidemmän päälle melko rasittavaa kun kameran pitäminen täysin paikoillaan on melko vaikeaa.

9
Lainaus käyttäjältä: "Mora"
Hohhoijaa, luulisi ettei paatuneinkaan anti-amerikkalainen laittaisi tuolle listalle kaikkein pyhimmän eli YK:n operaatioita(Korea ja Somalia). Kun kuitenkin vetoat siihen, että kyseessä oli YK:n manipulointi USA:n toimesta, niin kertoisitko ystävällisesti mitä väärää kyseisissä toimissa oli? Miksi esim. Kosovo'99 ei ole tuolla listalla?


Sopii tähän väliin mainita, etten missään vaiheessa sanonut, että se on minun mielestäni väärin:

Lainaus käyttäjältä: "jka"
Negatiivisella maineella on varmaan jotain tekemistä viimeisimmän vuosisatamme USAn aggressiivisen ulkopolitiikan (Isku Mogadishuun, Korea, Vietnam, Irak)


Minä vain kerroin, etten liiemmin nauti yhdysvaltalaisesta massamediasta. USA:n politiikasta kerroin vain negatiivisesta maineesta yleensä, en omasta kannastanani, koska mielestäni on tyhmää lähteä syyttämän jonkin valtion ulkopolitiikkaa tietämättä siitä tarpeeksi. Ja minähän en näistä sotilaallisista operaatioista tiedä syvemmin kaikkia asiaan vaikuttavia tekijöitä ja lähtökohtia, joten en lähde niistä riehumaankaan. Negatiivinen yleiskäsitys jää ihmisten mieleen kun vain tiedetään, että USAlaisia sotilaita on lähetetty sinne jos tuonnekin.

10
Yleinen / Nöjesguidenin matkakertomukset
« : 10.12.2005, 23:48:12 »
Niin, elikkä Nöjesguiden on siis - kuten kaikki varmaan tietävät - ilmaislehti, jonka saa noukittua mukaansa melko monista paikoista ympäri kaupunkejamme. Kuten City-lehdissä, myös Nöjesguidenissa on varauduttava siihen, että 90% lehden sisällöstä on turhia mainoksia ja yliräikeillä väreillä varustettua täyttä sitä itseään.

Nöjesguidenista löytyy kuitenkin matkakertomus. Jos haluat tietää kuvatun alueen alkuperäiskulttuurien muinaishistoriasta, arkkitehtonisesta perinnöstä tai poliittisesta päätöksentekojärjestelmästä, et luultavasti saa Nöjesguidenin matkakertomuksista paljoakaan irti, mutta ne kannattaa ehdottomasti lukea jos haluat humoristisen herkullisella kielellä kirjoitettua värikästä tarinan tynkää humalasta, baarikierroksista ja kaiken maailman kummallisuuksista, joihin maailmalla törmää. Itse ainakin tykkään Nöjesguidenin artikkeleista todella paljon juurikin niiden värikkyyden ja vauhdikkuuden ansioista. Humalat, krapulat ja kummallisuudet on kuvattu herkullisen hauskalla tyylillä. Historiakin toki kiinnostaa, mutta rankan päivän jälkeen tullessani kaupungilta kotilähiöön metrolla on pää niin tyhjänä ja olo väsynyt, ettei jaksa juuri syventyä rankkaan historialliseen tekstiin, vaan kaipaa jotakin helppolukuista ja hauskaa. Nöjesguidenin matkakertomukset ovat silloin palsamia haavoihin.

Tämä siis tiedotuksena niille, jotka eivät ole Nöjesguideniin ennen syystä tai toisesta tarttuneet. Toki voitte tässä ketjussa myös vaihdella mielipiteitä ko. lehden kertomuksista.

Sopii tässä vaiheessa myös mainita, että jos lehteä ei sitten millään satu kaupungilta löytämään, saa matkakertomukset lukea myös Nöjesguidenin nettisivuilta. Viimeisin kertomus - "48 tuntia Phnom Penhissä" - oli ainakin minun mieleeni, kannattaa lukea!

11
Lainaus käyttäjältä: "sasja"
Uskon ihmisten olevan median "ohjailtavissa" yleensäkin. Vaikkei media suoraan kertoisikaan mitä mistäkin tulee ajatella, niin kyllä se ainakin määrittelee sen mistä ylipäätään puhutaan. Maailmankuvamme rakentuu pitkälti median kautta.


Olen tästä samaa mieltä. Valikoiva kertominen historian ja nykypäivän tapahtumista vaikuttaa ihmisten mieliin todella syvästi. Ja vastaavanlaisesti kun suolletaan tyhjänpäiväistä, turhaa, ö-luokan roskaviihdettä, niin siitä kuitenkin kiinnostutaan ja se vie ihmisiltä mielenkiinnon ympäröivästä käsin kosketeltavasta todellisuudesta.

Kaikkesta tiedotuksesta en lähde puhumaan, mutta jos yhdysvaltalaisesta viihdekulttuurista puhutaan, niin aika negatiivinen on minun suhtautumiseni, erittäin negatiivinen oikeastaan. Tämä ei johdu siitä, että katsoisin se olevan jotenkin muodikasta tai coolia, vaan koska minä ihan oikeasti olen allerginen lähes kaikelle sille yhdysvaltalaiselle p*skantärkeälle, tyhjänpäiväiselle viihteelle, joka pursuaa kaikkialta. Ja minulla on siitä kokemusta, mutta koska minulla on kokemusta muustakin, uskallan väittää sen olevan yleisesti ottaen kelvottoman surkeaa. Uskallan ihan oikeasti väittää, että lukemani reportaasikirjat ja faktoihin pohjautuvat historialliset romaanit ovat auttaneet vähintäänkin kymmenen kertaa enemmän maailman ymmärtämisessä kuin TV:stä väkisinkin nähdyt Frendit-jaksot, Pimp my ridet ja Conanin vitsit.

Ja mitenkä tämä liittyy yhdysvaltalaisuuteen? Tyhjänpäiväisen p*skoja ohjelmia osataan varmasti tuottaa kaikkialla maailmassa, mutta kun kaiken sen alkukoti on siellä rapakon takana. Yleisesti ottaen yhdysvaltalaisesta viihdekulttuurista on tulossa ylikansallista, kaikkialla samanlaista, hajutonta ja mautonta massaa. Sille minä olen allerginen, sitä minä en voi sietää.

Lainaus käyttäjältä: "taq"
Onko globalisoituminen mielestänne samaa kuin amerikkalaistuminen?


Riippuu mitä tällä tarkoitetaan. Sanaan "globalisoituminen" törmää vähän väliä eri yhteyksissä.

Jos puhutaan "kansainvälisyydestä" tai "ylikansallisesta" niin nuorten viihdekulttuurissa se oman kokemukseni mukaan tarkoittaa yhdysvaltalaista. MTV on "kansainvälinen", mutta harvoinpa siellä törmää ukrainen kieliseen ukrainalaiseen poppiin. Sieltä tulee yhdysvaltalaista musiikkia, ja sellaista musiikkia, joka on laulettu englanniksi ja joka kuulostaa yhdysvaltalaiselta. Venäjällä on melkoinen määrä modernia musiikkia, mutta TATU taitaa olla ainut venäläinen yhtye, joka on saanut MTVllä merkittävää huomiota - laulavat englanniksi, kuulostavat siis mahdollisimman samalta kuin muutkin ja ovat siksi hyviä. The Rasmus laulaa englanniksi, ja ko. yhtye onkin ollut MTV:lä hyvin edustettuna, mutta eipä sieltä juurikaan Eppuja tullut. Vaikken ylipäätään hirveästi MTV:tä tuijottele, niin toteampa vain että onneksi MTV Finland on olemassa, jotta suomen kielisellä musiikillakin on jotain mahdollisuuksia tulla kuulluksi ko. kanavalla.

Lainaus käyttäjältä: "taq"
Mikä on mielestänne amerikkalaista kulttuuria ja miksi sillä on niin negatiivinen maine?


"Amerikkalaisella" tarkoitat varmaan anglo-amerikkalaista, tai yhdysvaltalaista? Oletan näin, sillä latino -viihteeseen en mediassamme ole liiemmin törmäillyt.

Negatiivisella maineella on varmaan jotain tekemistä viimeisimmän vuosisatamme USAn aggressiivisen ulkopolitiikan (Isku Mogadishuun, Korea, Vietnam, Irak) kanssa. Lisäksi yhdysvalloilla on maine röyhkeänä teollisuusmaaimperiumina, joka ajaa röyhkeästi omia etuja yleisen edun kustannuksella. Yhdysvaltalaiseen kulttuuriin yhdistetään usein yleisesti ottaen yltäkylläisyydessä rypeminen, roskaaminen ja sivistymättömyys. Negatiivinen kuva Yhdysvalloista tulee uskoakseni aika pitkälti näistä tekijöistä.

12
Yleinen / Upein Rautatieasema
« : 03.12.2005, 20:31:56 »
Amsterdamin Centraal Stationissa, sekä läheisen Haarlemin juna-asemalla on jotain perinteikkään eurooppalaista. Damin asema on erityisesti ulkopuolelta todella nätti arkkitehtoninen monumentti, joka ei punatiiliytensä ja koristeidensa puolesta sodi mitenkään kaupungin wanhan kaunista yleisilmettä vastaan. Haarlemin asema on rakennettu 1800-luvun alussa, eli ei mikään nuori sekään. Puolilieriön muotoiset jättimäiset katokset on jotenkin todella nättejä. Tällaiset perinteiset, hyvin mielikuvaa suuresta vanhasta juna-asemasta vastaavat voittavat esimerkiksi Pariisin Gare Du Nordin. Berliinissä on rakenteilla kohtuu hehkeä upouusi asemakokonaisuus, mutta minuun iskee paremmin se vanha, perinteinen ja kaunis. :)

Helsinki taitaa olla Suomen ainoa asema joka kestää kansainvälisen vertailun. Tykkään ainakin itse siitä todella sen kuninkaallisen avarista saleista, joissa kuulutukset kaikuvat. Arkkitehtonisestikin hieno kokonaisuus, ja alapuoleisista tunneliverkostoista löytää ihan todellisen suurkaupunkifiiliksen, mikä ei Suomessa ole kovinkaan helppoa.

Viipurin asema ei sekään ruma ole, vaikka toki harmittaakin, että vanha Saarisen piirtämä asemarakennus - joka muuten muistutti kohtuu paljon helsinkiläistä kolleegaansa - hajosi sodassa. Venäläiset ovat kuitenkin aseman kohdalla hoitaneet jälleenrakennuksen melko tyylikkäästi, ymmärrettävästi sodanjälkeinen versio on hyvin venäläistyylinen (perisuomalaiset karhupatsaat säilyvät sodan melskeestä ehjinä ja löytyvät eräästä viipurilaisesta puistosta nykyään). Sisältä asemarakennus on kauniin koristeellinen ja venäläiseen tyyliin maalattu kohtuullisen räikeillä väreillä. Lehti- tai lippuluukkujen tiskien alla ei ole kovin harvinaista nähdä nukkuvaa koiraa. Itselleni tuli jotenkin lämmin fiilis kun näin kuinka leppoisan tyytyväisesti koirat kuljeskelivat kiireisten matkustajien jaloissa pujotellen tai ottivat päiväuniaan tyytyväisesti myyntitiskien alla. :)

Lainaus käyttäjältä: "Toni X"
Ai juu voishan jotain Bombayta (nyk. Mumbai) hehkuttaa.  :D  Hassua venata omaa junaa ja katella ihmisiä, jotka näyttää about asuvan asemalla. Kokonaisia perheitä viltit levitettyinä, rääsyiset lapset ympärillä juoksennellen..


Tulee ihan mieleen eräs matkakirja, jossa kuvataan kuinka Intian suurten kaupunkien juna-asemalla ihan oikeasti asutaan - mainittakoon, että kirja on jo muutaman vuosikymmenen vanha, mutta näemmä meno ei ainakaan ihan hirveästi ole muuttunut. Asemalaitureilla vilistelee kirjassa alastomia lapsia, lisäksi lähinnä kerjätyistä ruoantähteistä valmistetaan syötävää asemalaitureilla liekehtivistä nuotioista. Väenpaljous kuulemma keskimäärin eurooppalaiselle tai usalaiselle suorastaan pelottava.

13
Turha tässä on ruveta kenenkään sanoja toistelemaan jos joku osaa sanoa asiat paremmin. [Siispä lukekaa]

Ja pistetään vielä tämäkin jotta saatte jonkinmoisen kuvan (jos teillä ei sellaista vielä ole ollut) suomalaisten yleisestä suhtautumisesta ruotsinkielen pakolliseen opetukseen

14
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Presidentinvaalit
« : 27.11.2005, 19:29:21 »
Lainaus käyttäjältä: "silva"
Jos noin suuri osa kansasta on tuota mieltä, niin ehkä jka:nkin olisi hyvä unohtaa perusepäilys Halosta kohtaan ja ehkä hyväksyä se asia että Tarja on hoitanut hommansa hyvin. Vai pitäisikö tästä ajatella että jka edustaa suurtä älymystöä tässä maassa?


Et näemmä lukenut ihan hirveän huolellisesti mitä kirjoitin. Minähän aloitin koko homman sanomalla, että "ottamatta kantaa siihen mitä Tarja on tehnyt tai jättänyt tekemättä..." En missään vaiheessa lähtenyt Tarjaa ylistämään tai haukkumaankaan, ihmettelin vain tuota kuinka paljon Tarjasta puhuttaessa otetaan esille grillimakkarat, tuulipuvut, humaaniudet ja symppiksyydet. Pointtini oli, että jos hyvän presidentin kriteereihin kuuluu sukupuoli tai "kansansa näköisyys", on se hieman kummallista. Eipä ole kovin kehittävää pistellä suuhuni mitään mitä en ole sanonut.

"Jos noin suuri osa kansasta on tuota mieltä, niin ehkä jka:nkin olisi hyvä unohtaa perusepäilys Halosta kohtaan" - Tuo lause jäi kyllä vähän kummittelemaan. "Jos noin suuri osa kansasta... niin ehkä sinunkin..." Eiköhän kuitenkin kannattaisi äänestää sitä, jonka näkemykset ovat lähimpänä omia, ei sitä, ketä muutkin äänestävät? :)

15
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Presidentinvaalit
« : 25.11.2005, 18:16:47 »
Lainaus käyttäjältä: "Illusion"
Esitin mielipiteeni ilmeisesti hieman liian naiivisti, koska saitte sen käsityksen, että arvostan Halosta hänen tuulipukunsa ja (grilli) makkaroidensa ansiosta ja herjaan Niinistöä huonon koulumenestyksensä takia. Käsitykseni kummastakaan ihmisestä ei perusta vain näihin seikkoihin: olen punninnut tarkasti ehdokkaiden arvomaailmaa ja verrannut heidän ajatuksiaan omiini. Halosen näkemykset ovat minua lähinnä. Pidän häntä ehdottomasti parhaana presidenttiehdokkaana.


No hyvä. On ihan aidosti virkistävää nähdä, että joku perustelee vielä valintaansa arvomaailmoilla ja näkökannoilla. Mutta jos Halonen nyt kuitenkin pääsee heti ensimmäisellä kierroksella sisään niin onhan se - kuten fisu totesi - melko hupaisaa. Mutta ei se loppuen lopuksi välttämättä olekaan pelkästään hupaisaa, vaan myös jotenkin kummallista. Ottamatta nyt sen enempää kantaa siihen mitä Halonen on tehnyt tai jättänyt tekemättä, on jotenkin kummallista, jopa hieman epäilyttävää, että kansassa (jonka koulutus- ja tiedostamistasoa pidetään yhtenä maailman korkeimpana) näyttää vallitsevan hyvin selvä yksimielisyys siitä kuka tulee - ja kenen pitäisi tulla - olemaan seuraava presidentti. Ja se, mikä tässä myös vähän pistää miettimään on se, kuinka paljon Tarjasta puhuttaessa hoetaan sitä todella epäolennaista sanahelinää, johon kuuluuvat mm. sanat "kansansa näköinen", "tuulipuku", "humaani" ja "symppis".

Lainaus käyttäjältä: "Illusion"
mutta kyllähän arvosanoista nyt jotain voi päätellä ihmisestä ja tämän älykkyydestä.


Tämä kuulostaa vieläkin minun korvaani aivan täydeltä siltä itseltään, näin suoraan sanoen. Tietämys tai koulutustasokaan ei aina käy ilmi kouluarvosanoista, saati sitten älykkyys (jota voi vielä kaiken kukkuraksi olla todella monenlaista). Syvästi akateeminen ihminen voi toki omaa itsetuntoaan nostaakseen puhua "amisten paskakuskeista", mutta väitän kuitenkin, että amiksista löytyy varsin fiksuakin porukkaa - ei välttämättä yhtä kielitaitoista tai sivistynyttä, mutta vähintäänkin ajattelutasoltaan rikkaampaa. Etenkin jos peruskoulunumeroihin viittaat, niin niiden pohjalta nyt ei ainakaan pitäisi vetää minkään sortin johtopäätöksiä ihmisten älykkyydestä, ei edes yleisestä tietämyksestä.

16
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Presidentinvaalit
« : 23.11.2005, 16:16:03 »
Lainaus käyttäjältä: "Illusion"
On hienoa, että maamme johdossa on tavallinen tallukka, joka voi häpeilemättä grillata makkaraa ja kulkea tuulipuvussa! Tarja on edustamansa kansan näköinen täti. :wink:


No hyvä, että kuitenkin muodostit mielipiteesi esimerkiksi Nato-näkökulmaan perustuen. Aika hulluksi näyttää olevan maailma menossa jos presidenttivaaleissa valintaan vaikuttaa se, pystyykö presidentti kulkemaan tuulipuvussa ja grillaamaan makkaraa, vai ei. Se ei se oman käsitykseni mukaan ole mikään hyvän presidentin kriteeri.

Näyttää jotenkin siltä, että viihteen ja politiikan raja olisi alkamassa vähän sumenemaan - tai siis ihmisten käsitykset niiden eroista. Symppikset ja hauskat tyypit saavat olla symppiksia ja hauskoja vaikka tv-ohjelmissa ja kolumneissa, mutta jos moisia piirteitä pidetään niin valtavana etuna presidenttiydessä, niin minun silmiini näyttää kyllä vähän kummalliselta.

17
Ranska / Re: päiväretket Pariisista
« : 03.11.2005, 22:52:47 »
Lainaus käyttäjältä: "gringo loco"
Lämmitellääs tätä ketjua uudelleen:
Mitä kannattaa tehdä nähdä kokea Pariisin lähistöllä, kun:
1) vapaata aikaa on pari-kolme päivää
2) yöt vietetään Pariisissa ja
3) Pariisi itsessään ei enää jaksa kiinnostaa?
Joku kiva pikkukaupunki, nähtävyys, turistirysä, matkailukohde, aktiviteetti, juustotila tms. vinkki otetaan kiitollisuudella vastaan. Kaikki kiinnostaa, ainoa ehto on että paikalle pitää päästä julkisilla kulkuvälineillä (ja tietysti koska yöksi pitää palata Pariisiin, ei matkan soisi kovin kauaa kestävän...max. kaksi tuntia per suunta).


Beauvaisissa on näyttävä kirkkorakennelma, josta aikoinaan piti tulla maailman suurin kirkko. Tornit jäivät kesken, mutta itse sali on todella mykistävä. Beauvais on näin ihan lonkalta heitettynä Pariisista joku 40km pohjoiseen, mutta tuo arvio saattaa heittää paljon ja vielä vähän päälle.

Todella vaikuttava kirkko löytyy myös Rouenista, kaupunki on muutenkin ainakin lyhyen visiitin arvoinen.

Le Mont St. Michel taitaa mennä jo aika kauas Pariisista (Bretagnen rajalla), parissa kolmessa tunnissa sinne pääsee Ranskan mahtavia moottoriteitä käyttäen. Ja se on siis keskiaikainen linnoitus-luostari-kaupunki -kompleksi joka on rakennettu kallioiselle saarelle melko henkeäsalpaaviin maisemiin. Voisin ylistää sen paikan mielettömyyttä enemmänkin, mutta jätänpä se kuitenkin tekemättä, ja sanon vain että aika uskomaton paikka. Brittituristeja siellä kyllä vilisee pilvin pimein.

18
Ei mitään, ei yhtään mitään. Laittaisin mielelläni jotain, mutta aina valittaa, että ei saa olla isompi kuin 6kb. Olen pakannut kuvani niin pieniksi kuin mahdollista - oman koneeni mukaan 2kb:n luokkaa -  mutta aina se vaan sanoo, ettei saa olla enempää kuin 6kb. Minulle on tullut jo ihan selväksi, ettei saa, mutta kuinka teen phpBB:le selväksi, että kuva ei ole enempää kuin 6kb..

19
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Sensuuri Suomessa
« : 16.10.2005, 20:54:59 »
Lainaus käyttäjältä: "The Knitter"
Varmaa on ainoastaan että etukäteen Stalinin suunnitelmiin kuului suomalaisten täydellinen likvidointi (vrt. Balttia, jossa ainoastaan 50% mestattiin tai lähetettiin Siperiaan). Miksi näin ei lopulta tapahtunut, voi viimekädessä vain arvailla... Saksan aseavulla ja yleisellä sinnikkyydellä oli tottakai suuri merkitys itse taistelujen kannalta


Tästä olen kuullut myös sellaista teoriaa, että Stalin tieten tahtoen itse tapatutti tai lähetti Vankileirien Saaristoon eteviä upseereitaan, jotka mahdollisesti olisivat voineet aiheuttaa parempaa menestystä Suomen rintamalla. Suomen asemia vastaan saattoi siis joutua ei-niin hyvin koulutettuja upseereita, minkä takia Suomen joukot onnistuivat listimään neuvostosotilaita yllättävän hyvin. Eli se, että suunnitelmat Suomen ja suomalaisten täydellisestä likvidoinnista kariutuivat, saattoi ainakin osittain olla myös Stalinin omaa tyhmyyttä kun meni tapatuttamaan omia upseereitaan.

20
Lentomatkustus / lentoliput tallinnasta
« : 15.10.2005, 21:15:24 »
Eipä nuo EstonianAirin hinnatkaan ole ihan hirveitä olleet. Hintoihin on toki lisättävä se halvimmillaan 15 €rkkiä, millä mennään lahden yli, sekä bussilippu satama-lennujaam (ei varmaan ihan hirveä hinta). Tälläkin lisällä luultavasti jää Finnaireita ja muita aika selvästi halvemmaksi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 8