Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Otso Viljakainen

Sivuja: [1]
1
Hei

Myydään alla olevat kirjat tarpeettomina yhdessä tai erikseen:

1. Lonely Planet Peru, 6th edition, published 2007 (pitäisi olla viimeisin painos).
2. Lonely Planet South America on a shoestring, 10th edition, published March 2007 (en ole varma onko kevään jälkeen tullut uutta painosta).

Molemmat kirjat ovat hyväkuntoisia. Voin postittaa kirjat ostajan lukuun tai kirjat voi noutaa Helsingistä. Pistäkää tarjouksia yksityisviestillä tai sähköpostilla.

Sami

2
Matkaseuraa / Vs: Etelä-Amerikka kesäkuu 2009
« : 15.05.2009, 20:48:57 »
Moikka Jonna ja muut

Mina olen talla hetkella Cuzcossa ja suuntaamassa tod.nak. huomenna tai ylihuomenna Arequipaan. Itsella reissua on jaljella enaa yhdeksan paivaa, eli Arequipasta matka jatkuu aika pian kohti Limaa ja Suomea. However, jos olet Arequipassa parin paivan pasta niin voitais vaikka tavata. Voit vastailla sahkopostin kautta.

Olen 27-vuotias mies.

Sami

3
Morjs Miikka ja terveiset Boliviasta.

Sulla tuntuu matka etenevan samaan tapaan kuin se eteni Indonesiassa. Hyva niin, silla siella sita vasta oli lystia. Toisaalta luettuani noita juttujasi en enaa ihmettele tuota sinun budjetin ylittymista tai rahan kulumista. No rahaa tulee ja rahaa menee, ei se sen ihmeempaa.

Me tosiaan tultiin Boliviaan Chilesta muutama paiva sitten. Jai Amazonristeily toistaiseksi valista, kun siella riehuu suht paha Denguekuume juuri talla hetkella. Jostain kuulin, etta olisi pahin epidemia/flunssa-aalto 20-vuoteen, tieda hanta. Nyt on tarkasteltu Chen viimeisimpien taisteluiden ja tuntien maisemia Samaipatasta. Illalla kaannamme nenan kohti suola-aavikoita. Voi tulla siistia siitakin.

Vuokraahan joku paiva skootteri sielta tubeilun sijasta ja kay katsastamassa vahan ymparistoa. Me Kaisan kanssa ainakin tykattiin siita retkesta.

Sami ja Kaisa

PS: pitaa viritella jotain systeemia kesalla kuhan paastaan takasin kotimaan kamaralle.

4
Moro Miikka, Jani ja Vesa

Mina ja Kaisa istutaan talla hetkella (2:51 paikallista aikaa) Singaporen lentokentalla odottelemassa lentoa Sydneyhyn ja sielta edelleen Uuteen-Kaledoniaan. 9:30 lahtee lento, eli viela ois muutama tunti tapettavana. Ollaan nyt saastetty ja istuttu yhden maksetun kahvin saattelemana 4 tuntia Pacific Cofeessa... Pitanee kohta lahtea. Ette taida olla viela ehtineet tanne Singaporeen? Eipa silla, etta ei taalta ois viitsinyt enaa sinne keskustaan lahteakaan.

Olitte tai ette, niin oli ihan mielettoman siisti kokemus kayda trekkaamassa Bugit Lawangissa. Orankeja, liaaneilla hyppimista, tubeilua ja sita mita Toballakin eli tulilla istumista kaikkine mukavuuksineen. Jos on mahdollisuuksia niin kannattaa kayda.Nepalin kanssa paras matkakokemus. Siella on sita 'raffimpaa meininkia'. Sen lisaksi meilla oli opas nimelta Thomas, erittain hauska mies. Tuli naurettua sille ja sen jutuille enemman kuin tuballa kertaakaan ja se on paljon se.

Eipa siina ku hyvat meiningit sinne ja muistakaa kayda Singaporessa siina flyerissa. Hyvallatuurilla se jumittuu ja saatte ilmaisen helikopterikyydin samaan rahaan.

Sami

5
Matkaseuraa / Vs: Kiina, Vietnam, Laos, Thaimaa, Malesia
« : 16.11.2008, 13:21:23 »
Moi

Ms olen talla hetkella Kiinan Dalissa. Taalta on tarkoitus jatkaa marraskuun loppupuolella Vietnamiin. Ehka Sapaan, Hanoihin ja Halong baylle. Siita menen sitten tod. nak. Laosin kautta Thaimaahan ja Bangokiin. Bangokissa olen 22.12.

Sulla menee tod. nak paljon pidempaan Kiinassa, jos lennat tanaan Sanghaihin. Sielta on aika pitka matka maitse Vietnamiin, vai onko sulla lento Hanoihin? Anyway, jos satut samoille mestoille niin ilmoittele.


6
Hei

Sen verran on suunnitelmat muuttuneet ja tarkentuneet, että lennän Helsingistä Delhin sijasta Mumbaihin. Lähtö on 16.9.2008. Seuraava lento lähtee Kathmandusta lokakuun lopulla.


7
Yleinen / Vs: Matka Maailman Ympäri
« : 30.07.2008, 15:01:05 »
Hei

Olen tässä itse säätänyt ensimmäistä maailmanympärysmatkaani (8 - 10kk) ja voisin antaa omasta suunnittelustani pari vinkkiä (koskien lähinnä RTW lippuja):

Itse halusin matkustaa aasiassa, Oseaniassa ja Etelä-Amerikassa. Pääsäännöksi valitsin, että suurimman osan ajastani vietän ns. halvemmissa maissa, jotta rahat riittävät pidemmäksi aikaa. Tämän vuoksi jätin mm. jenkit pois lipusta. Ensin laskeskelin pääsenkö halvemmalla halpislentoyhtiöillä vai RTW-lipulla. Pian selvisi, että halpislennot tulee tod.näk. kalliimmaksi ja niiden kanssa on huomattavasti enemmän säätämistä.

RTW lipuista valitsin One Worldin lähinnä sen takia, että sillä on etenkin EA:ssa paljon paremmat yhteydet verrattuna Star Allianceen. Muilla RTW tarjoajilla oli vielä huonommat yhteydet Oseaniassa ja EA:ssa. One Worldilla on kaksi erillistä pakettia tarjolla: Maileihin perustuva Global Explorer ja vierailtuihin maanosiin perustuva One World explorerpaketti. Näistä valitsin jälkimmäisen, koska se oli joustavampi ja se tuli edukkaammaksi (eikä turhaa säätöä mailien kanssa). OWE paketin suurin miinus on mielestäni se, ettei sillä ole sallittuja ns. codeshare-lennot, jotka taas on sallittuja tuossa Global explorerpaketissa.

Matkareittiä lähdin suunnitelemaan sen mukaan, missä haluan käydä ja toisaalta sen mukaan minne ko. paketilla voi lentää. Osoitteessa www.oneworld.com on interactive map, josta paikkoja klikkailemalla näkee, mihin voi lentää ja mihin ei. One World explorerissa perusrajoitukset ovat:

- Max. 16 siirtymistä
- Max 4 mantereen sisäistä lentoa
- Ensimmäiselle mantereelle menoon on käytettävissä 2 lentoa (sis. max. 16 lentoon) samoin paluuseen.
- Maareitti lasketaan ikäänkuin yhdeksi lennoksi, mutta se ei ole pois mantereen sisäisistä lennoista mutta max. 16 lennosta se on pois. Samoin se, mikäli samassa kaupungissa tulisi lentokentän vaihto (mun reitille ei tällaisia onneksi tullut).
- Matkan tulee alkaa ja päättyä samaan pisteeseen (mulla HKI)
- Kun mantereelta on kerran poistunut, ei sille saa enää palata takaisin.
- Yksi lento on yksi lento, eli mikäli matkalla on välilasku lasketaan ko lento kahdeksi lennoksi.

Minun paketilleni tuli hintaa 2199 (sis. 4 maanosaa) + lentokenttäverot n. 210€. Tämä hinta siis Suomesta lähdettynä. Jostain muualta lähdettynä hinta olisi ollut hieman halvempi, mutta lennot taas esim. delhiin olisi tullut kalliimmaksi kuin siitä syntyvä säästö. Suomi on muutenkin yllättävän edullinen maa aloittaa RTW matka. Anyway, tuo 16 siirtymistä on niin paljon, että oikein suunniteltuna stoppeja on tarpeeksi ellei jopa liikaakin.

Paikkoja yritin valita siten, että pitkälle matkalle mahtuisi mahdollisimman monenlaisia paikkoja. Esim. pelkät rantakohteet voisi alkaa tympäsemään pidemmän päälle.

Näppituntumalta voisi sanoa, että lähes aina tuo RTW lippu on halvin vaihtoehto, mikäli reittiin kuuluu Oseanian maita, jonne lentäminen on todella kallista. Tämä siis, mikäli matkustaa pidemmät välit lentäen.

Päiväbudjetiksi olen laskenut 20€, kokonaisbudjetti on n. 8-10t€ sisältäen kaiken (lennot, vakuutukset, rokotukset, varusteet, viisumit, siirtymiset, yöpymiset, ruuat, aktiviteetit jne.)

Mutta toki matka on vielä tekemättä, joten saa nähdä kuinta toimivia nämä minun suunnitelmat ovat.

8
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 29.07.2008, 16:58:19 »
Hei

Tiedättekö miten saa viisumin, mikäli on pelkkä menolento Kiinaan eikä mitään paluulippuja pois maasta (lentoja, junia tms.)? Tarkoitus olisi lentää Hong Kongista Kiinaan Kunmingiin ja mennä sieltä maitse Vietnamiin.

Ilmeisesti junalippu Hanoihin riittäisi viisumin saamiseksi, mutta niitähän ei saa taas ostettua käsittääkseni kuin kaksi viikkoa ennen ko. junamatkaa. Onko kukaan siis hankkinut/saanut viisumia oneway-lipulla?

9
Kiina / Vs: Patikoiminen Yunnanissa - Junalla Vietnamiin
« : 29.07.2008, 13:56:40 »

Hei

Mulla on lento kans Kunmingiin lokakuun lopulla. Tarkoitus olisi käydä sieltä Dalissa ja Tiger Leaping Gorgella. Osaako kukaan sanoa, miten täyttä noissa junissa on? Olen kuullut, että pahimmillaan liput on varattava jo pari viikkoa ennen ko. matkaa (Kunming - Dali), jotta saa lunastettua lipun junaan. Mutta kaipa matkaaminen onnistuukin muutenkin kuin junalla.

Entä onko kukaan matkannut junalla Kunmingista Vietnamin rajalle. Lonely Planetin tietojen mukaan matka kestää 16h, eli on aika pitkä kerralla kuljettavaksi. Jos jollakin on tosiaan kokemuksia tästä junamatkasta tai tietoa hyvistä ja mielenkiintoisista pysähdyspaikoista välillä Kunming - lao cai niin vastailkaa.

10
Hei

Minulla on lento Delhiin syyskuun puolessa välissä, josta olis tarkoitus jatkaa matkaa maitse Nepaliin. Tarkoituksena olisi pysähdellä matkalla Nepaliin muutamassa mielenkiintoisessa kohteessa Intiassa. Nepalissa taas kiinnostais tehdä muutaman päivän mittainen trekki Annapurnalla. Nepalista (Kathmandusta) matka jatkuu lokakuun puolenvälin jälkeen Kiinaan.

Tarkempi reitti ei ole todellakaan vielä selvillä. Ajattelin jättää reitin tarkemman suunnittelun vasta paikan päälle ja reissata enmmän fiilispohjalta. Kathmandussa on toki oltava silloin, kun lento sieltä lähtee Kiinaan. Tosin sekin lippu on open dated.


Olen 26 vuotias mies ja olen matkustellut jonkin verran aiemmin. Nyt olis tarkoitus tehdä pidempi reissu ensimmäistä kertaa yksin (n. 8 – 10 kk). Alkumatkalle olis kuitenkin mukava saada reissukaveri. Mikäli joku on tonteilla samoihin aikoihin ja reissuseura kiinnostaa niin olkaa yhteydessä.


Sivuja: [1]