Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hermit

Sivuja: [1] 2
1
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 21.12.2015, 06:22:07 »
Aika saman kaavan mukaan meni homma äsken myös Boracaylla. Tunnin piti odottaa, että sai passin takaisin uuden leiman kanssa. Hintaa tuli 3130 pesoa. En tiedä onkon miten paljon tuurista kiinni, että saako passin saman päivän aikana. Kun palasin passia hakemaan, oli aika vilske päällä. Kannatti mennä heti aamusta.

2
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 20.12.2015, 00:54:20 »
Kiitos infosta! Boracay kuulostaa fiksummalta vaihtoehdolta, tosin jännä, että passin joutuu jättämään yöksi. Maanantaina skarppina heti immigrationiin! Ja ei tullut mieleen, että kentältä olisi voinut jo suoraan pidentää oleskeluaikaa. Ensi kerralla sitten.

3
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 18.12.2015, 15:10:43 »
Onko kellään kokemusta Cebu cityssä tai Boracaylla 30pv leiman uusimisesta immigration officessa? Juurikin tajusin että joulun pyhien takia tässä tulee kiire kun nykyinen leima loppuu 27.12. Maanantaina olisi tarkoitus kokeilla jommassa kummassa paikassa onnea. Joko lento su Boracay tai ti. Vaatiiko leiman uusiminen jälleen uuden exit lipun näyttämisen?

Tällä hetkellä Alona beachillä Panglaossa ja tuntuu olevan hyvin paljon suomalaisia!

Edit: ja pointtina tässä oli että kummassa paikassa leimaa kannattaisi käydä uusimassa (ajankäyttö, helppous).

4
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 19.07.2015, 05:44:34 »
HCMC, Vietnam.

Sama kaupunki, ländäsin tänne eilen illalla. Majapaikkana Vietnam Inn Saigon. Kiinnostaisiko käydä bissellä? Suomea ei ole tullut puhuttua piiiitkään aikaan.

5
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 25.02.2014, 09:55:42 »
Reaggae guesthousea ja Batak taloa voin itsekin suositella! Oi, tuli oikein ikävä Reaggaen tyyppejä! Osasivat kyllä laulaa ja soittaaa. Hintaa tuolle talolle taisi tulla 8-10$ yö noin kaksi vuotta sitten, jos en nyt aivan väärin muista. Paikassa oli myös halvempia huoneita, mutta olihan se siistiä yöpyä once in a life time Batak talossa. Hyvin todennäköisesti lautalla Parapatista TukTukkiin on ainakin yksi Reaggen tyyppi.

6
Deuter futura pro 38L, viimeksi lähtiessä painoi n. 9kg ja palatessa 3kk myöhemmin 15kg. Suurin osa tavaroista oli vaatteita, hygienia tuotteet varmaan ne painavimmat, tosin ei niitäkään paljoa ollut. En kyllä täysin ymmärrä miten sain noin pieneen tilaan ahdettua 15kg tavaraa...  ::)

7
Lentomatkustus / Vs: Lentokilometrisi ja reittikartta
« : 31.05.2013, 14:52:33 »
Tämähän oli mielenkiitoista! Onhan sitä tullut matkusteltua, mutta kilometrit ja lentojen määrä kyllä pääsi yllättämään. http://tinyurl.com/mmm8ew8

Pisin: Helsinki - Bangkok 7912km
Lyhyin: Helskini - Marianhamina 282km
Yhteensä: 131 373 km & 68 lentoa & 28 lentokenttää

Tästä on hyvä jatkaa!  8)

8
Itse kävin maaliskuussa Nykissä ja ostin lipun Phantom of the Operaan TKTS:än South Street Seaport kiskasta. Olin aikaisemmin katellut tuota Time Squaren jonoa ja se näytti aika epätoivoiselta. Tosin en tiedä kuinka nopeasti jono etenee. Tuo South Street aukeaa jo klo11, menin varttia vaille jonottamaan ja lippu taisi olla kourassa 10 yli. Sinä päivänä ei ainakaan Lion Kingiin lippuja ollut.

9
Aasia / Vs: Kambodza
« : 24.12.2010, 08:30:46 »
Suositteluja ~20 USD majapaikasta kaivattaisiin. Paikat: Phnom Penh ja Sihanoukville.

Sihanoukvillessä yövyin Monkey Republicissa (http://www.sihanoukville-cambodia.com/sihanoukville-businesses/monkey.html). Tykkäsin! Bungaloweja, tosin ei rannalla, mutta rannella kävelee viidessä minuutissa.

10
osalla kotimaisista vakuutusyhtiöistä (muistaakseni Tapiola ja Lähivakuutus) tavallinen jatkuva matkavakuutus korvaa myös sukellustapaturmat.

Itselläni on Tapiolan jatkuva matkavakuutus ja se ei kyllä korvaa sukellustapaturmia. Ruumis kyllä tuodaan kotiin.  ;) Pitäisi ottaa se lisävakuutus sukeltamiseen, että Tapiola korvaisi.

Pitäisi varmaan perehtyä tuohon DANiin, olisi ihan hyvä olla vakuutus myös sukeltaessa.

11
Egypti / Vs: Yksin matkustelu Egyptissä vs. ryhmämatkat
« : 22.09.2010, 22:49:01 »
Itse vietin viime joulun tienoolla nelisen viikkoa Egyptissä. Olen 22v blondi nainen ja matkaan lähdin yksin. Aikaisempaa kokemusta oli vain Kaakkois-Aasiasta. Kairossa meinasi itku tulla ekana yönä, massiivinen kulttuurishokki. Itse koin, että Kairossa sekä Luxorissa ei kannata puhua kenellekään kadulla. Aurinkolasit päähään ja päättäväisesti eteenpäin vaikka kuka huutelisi mitä. Jos pysähdyin vastaamaan jotain niin takiainen seurasi seuraavat 20min. Aina tuli samat kysymykset: Are you married? Do you have a boyfriend? Would you like to have a boyfriend? Egyptian man, good man. Very strong!

Kairossa olin siis yleisesti ahdistunut enkä tavannut juurikaan muita reissareita. Vitutti! Toisaalta Kairossa tapasin ystävällisimmän ja rehellisimmän taksikuskin koskaan! Osti minulle vielä falafelin paluumatkalla pyramideilta. :) Siwassa ahdistus jo helpotti, siellä pystyi kävelemään rauhassa ja jopa juttelemaan paikallisten kanssa. Ja mikä parasta, pääsin siellä asuvan britti perheen joulubileisiin! Matkalla Siwasta Bahariyaan tapasin kaksi ranskalaista, joiden kanssa päädyin telttailemaan aavikolle matkalla Luxoriin. Aavikko on ehkä yksi parhaista jutuista Egyptissä! Luxorin paras paikka oli Hotel Oasiksen kattoterassi, jossa sai istua rauhassa. Toisaalta siinä vaiheessa olin jo vähän tottunut meininkiin.

Dahabissa puolestaa tapaa ehdottomasti paljon ihmisiä! Ja meininki on muutenkin chilliä. Huippu paikka! Tarkoitukseni oli Dahabin jälkeen viettää vielä muutama päivä Kairossa, mutta Dahab voitti. Kairoon palattuani otin taksin suoraan kentälle.

Joten Egypti yksin naisena... Joskus vitutti ja ahdisti, välillä aika paljon. Niitä muutamia paikallisia, jotka eivät yrittäneet iskeä taikka myydä mitään, ajattelen lämmöllä. Kaikesta huolimatta oli aivan huippu reissu! Egyptiin haluasin huolimatta palta ehdottomasti vielä uudestaan. Tai oikeastaan kolmannen kerran, sillä kävin Dahabissa vielä hiihtolomalla uudestaan moikkaamassa sinne jääneitä kavereita. Maanantaina tulin Kööpenhaminassa, jossa pidimme Team Dahabin reunionin. Jäi aivan mahtavia kavereita!

Muoks: En nyt tiedä auttoiko tämä yhtään päätöksen teossa, mutta näin itse koin meiningin kun Egyptissä pyörin. Olen tyytyväinen, että lähdin yksin, sillä näin pystyin muuttamaan suunnitelmiani parin minuutin varoitusajalla.

12
Aasia / Vs: cambodia ja sukelluskurssit
« : 22.09.2010, 13:16:25 »
Suoritin Open Water kurssin Sihanoukvillessä joulukuussa 2008. Serendipity beachillä oli silloin kolme dive shoppia. En muista käyttämäni putiikin nimeä, mutta se oli siinä Monkey Rebublicin vieressä. Kurssi maksoi muistaakseni 300$ ja kesti kolme päivää. Ensimmäisenä päivänä kykittiin sisällä ja katsottiin videota. Seuraavat kaksi päivää oli sukellusta jonkun saaren lähellä, yövyimme myös saarella.

Cambodia ei kuulemma ole mikään sukeltajan unelma. Itse en ollut aikaisemmin edes snorklannut, joten oli ihan tyytyväinen kurssiin ja vedenalaiseen elämään. Viime jouluna sukelsin Egyptissä ja näin ensimmäisen 5 minuutin aikana enemmän kaloja ja koralleita kun Cambodiassa koskaan. Olo oli vähän hämmästynyt.

Cambodiassa oli siis ihan hauskaa sukeltaa, kun mitään en ollut aikaisemmin nähnyt. Thaimaassa on kuulemma paremmat mestat, mutta itse en sinne olisi ehtinyt. Plus jos sukelluksen aloittaa Cambodiassa niin jatkossa voi vaan hämmästyä kun sukeltaa jossain muualla. :D

13
Egypti / Vs: Dahab
« : 03.08.2010, 11:48:27 »
Olin Egyptissä yhteensä 4 viikkoa, joten siinä tuli pyörittyä vaikka missä. Kairoon menee Dahabista bussi pari (ehkä 4?) kertaa päivässä, kesti muistaakseni 8h. Nopeammin pääsee jos menee bussilla Sharm el Sheikkiin (n. 1h) ja lentää siitä. Saavuin Dahabiin Luxorista bussilla, se matka kesi helvetilliset 20h. Yleensä on kuulemma vähän nopeampi, mutta meillä taisi mennä rengas rikki yöllä ja oli muutenkin kaiken näköistä säätöä.

Dahabista tehdään kaiken näköisiä retkiä, mm. Mount Sinain valloitus. Itse tyydyin kuitenkin sukeltamiseen ja chillaamiseen. En usko, että on mitään ongelmaa saapua paikan päälle ja pällistellä retkiä sitten fiilispohjalta.

14
Egypti / Vs: Dahab
« : 02.08.2010, 14:08:07 »
Dahab on aivan loistava paikka! Itseeni ainakin kolhati. Yövyin Seven Heaven -nimisessä hotellissa (www.7heavenhotel.com), jossa dormit olivat 1,5-3€ yö ja kahden hengen huone yht. 6€ yö. Näin ainakin alku vuodesta. Henkilökunta oli aivan mahtavaa, voin vain suositella! Porukka järjesti välillä bileitä myös aavikolla. Jos haluaa vähän tasokkaampaa majoitusta, niin Penguin Village näytti hyvin mukavalta.

Dahab on unelma paikka sukeltamiseen ja snorklaamisene. Riutta on ihan rannan vieressä. Lähellä on myös Blue Hole ja Canyon sekä lukuisia muita hyviä daiv saitteja. :) Itse sukelsin Divers Down Underin kanssa (Seven Heavenin tiloissa). Vaikutti erittäin asialliselta toiminnalta. Saman porukan kanssa tein myös reissun Thistlegorm hylylle, joka on lähellä Sharm el Sheikkiä.

Kunnon hiekkarantaa ei ihan keskustassa ole, Lighthousen jälkeen alkaa jonkin moinen ranta, mutta itse en sitä kokeillut. Rantaviivaa reunustaa ravintolat, joissa useimmissa on myös rantatuolit. Itse olin usein Yallan tuoleilla ottamassa arskaa. Tuolit eivät mitään maksaneet, mutta tilasin yleensä sitten jonkun juoman tai jotain. Yallassa vietettiin myös useita kosteita iltoja.

Rannan ravintoloissa on aika pitkältti samanlaiset ruokalistat, hinnoissa on jonkin verran eroa. Ali Baba on kuulemma paikan tasokkain ravintola. Kävin siellä kerran ja meinasi alkaa ärsyttämään kun tuhkakuppi tultiin vaihtamaan aina kun olin tumpannut ja sain uuden tilalle.  ;D Ravintoloista voin suositella lähellä olevaan Sea Bright (tai jotain sinne päin) nimistä paikkaa. Jos käyt ensin hakemassa oluset läheisestä viinakaupasta ja samalta aukiolta kävelet noin 50m sisämaahan päin on ravintola siinä kadun vasemmalla puolella. Ja omat oluset saa ottaa mukaan, kun ravintola ei tarjoile alkoholia. Loistavaa sea foodia huokeaan hintaan!

Dahabiin lähtisin kyllä heti takaisin!

15
Tinatuoppiin pitänee suunnata itsekin. Lomaa odotellessa!  ;)

16
Nyt ei todellakaan huvittais omin rahoineen olla missään reissussa. Pitää vaan toivoa että yöpaikat järjestyy kaikille ja vakuutusyhtiöt korvaavat ainakin osan kuluista.

Taitaapi olla niin, että vakuutusyhtiöiltä on turha odottaa korvauksia hotelliöistä tai muista lisäkustannuksista. Matkan peruuntuminen on korvattava yleensä sillon jos vakuutettu tai lähiomainen sairastuu/kuolee tai jos omaisuuteen kohdistuu merkittävä vahinko. Luonnonmullistus ei siis oikeuta korvauksiin.

Eri asia taisi olla jos tämän takia missaa jatkolennon esim. Istanbulista jonnekin (jos tämä kone siis pääsee lähtemään), koska Helsingin kone ei päässyt lähtemään. Tämä menisi matkalta myöhästymisen piikkiin ja olisi silloin korvattava. Jos nyt siis muistan oikein.

17
Egypti / Vs: Egyptin viisumi!?
« : 04.02.2010, 16:29:11 »
Salam! Satutteko tietämään noiden viisumi kiskojen aukioloajoista? Laskeudun parin viikon päästä perjantai aamuyöllä n. klo2 Kairoon. Kai viisumin saa ostettua tuohonkin aikaan?

18
Yleinen / Vs: Rakastuminen matkalla
« : 18.01.2010, 21:53:00 »
Uudessa ymparistossa - etenkin jos ei ole matkustellut paljon - saattaa ajautua tunteiden hybrikseen, kun kaikki on uutta, erilaista ja jannittavaa.Näin kävi minullekin. Ensimäinen kerta pidemällä reissulla Aasiassa ja tapasin juurikin austraalialaisen poitsun. Tunsimme toisemme ensin viikon, minkä jälkeen tuunteet roihahtivat ja reissasimme yhdessä kaksi viikkoa, kunnes molemmat palasivat kotiin.

Tästä on nyt kulunut vuosi. Ensimäiset pari kuukautta ikävöin häntä valtavasti ja yritin etsiä halpoja lentoja Australiaan. Jossain vaiheessa realiteetit kuitenkin iskivät, rahaa ei ollut ja olin juuri aloittanut opinnot. Olemme vieläkin yhteydessä Facebookissa ja hän on syksyllä tulossa Hollantiin puoleksi vuodeksi vaihtoon ja haluaa myös tulla Suomeen käymään. Odotan tapaamistamme innolla sillä ajattelen häntä vieläkin melkein päivittäin. Tiedän kuitenkin, että 1,5 vuotta on pitkä aika ja kaikki on voinut muuttua kun tapaamme. Joka tapauksessa minulla on ihanat muistot hänestä ja romatikkona uskon, että if it's ment to be it will be. Aika näyttää minne päin maailmaa elämä vie ja kenen kainaloon.

19
Aasia / Vs: Hanoissa yötä
« : 17.02.2009, 20:20:40 »
Itse aloitoin myös reissuni viime lokakuussa Hanoista. Varasin netistä Hanoi Phoenix hotellin, joka oli muistaakseni 18$ yö. Se oli saanut hyvät arvostelut, mutta en itse voi suositella. Kallein paikka, jossa olin koko reissun aikana ja sänky oli reissun huonoin. Kova, natiseva ja jouset tuntuivat läpi. En tiedä kävikö huono tuuri huoneen kanssa, mutta itse en menisi uudestaan.

Tämän jälkeen vaihdoin Hanoi Backpackers hostelliin. Dormista maksoin 7.5$, mikä on periaatteessa aika paljon, mutta paikka oli aivan loistava! Häppärit alakerrassa, pari kertaa viikossa grilli bileet kattoterassilla ja mahtavia ihmisiä. Olin yksin liikkeellä ja tuolla tutustuin joka päivä uusiin tyyppeihin ja sain hyviä matkavinkkejä. Jos josku palaan Hanoihin, niin tuolla tulen kyllä yöpymään. Ja en siis ollut koskaan aikasemmin dormissa ollut.

20
Aasia / Vs: Laos
« : 24.11.2008, 12:38:31 »
Rajanylitys meni kaikesta stressaamisesta huolimatta hyvin. Ostin lippuni hotellistani (Binh Duong III) ja maksoin 19$. Hinta oli ehka vahan kallis, mutta ainakin kaikki meni loistavasti. Bussi lahti joltain asemalta klo8:30 ja oli Savannakhetissa n.klo:17.00. Sama bussi vei koko matkan. Kummallakaan rajalla ei olisi kummempia tarvinnut odottaa, paitsi Laosin puolella minua ja yhta etela-afrikkalaista Timia, kun odottelimme viisumia. Erittain positiivinen kokemus!   :D

Sivuja: [1] 2