Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Chica

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Lainaus käyttäjältä: "anicca"

Tänä vuonna oli myös ideana tehdä monelle omista valokuvista kalenteri, mutta idea tyssäsi siihen, että askartelukaupassa ei tänä vuonna ole saatavana ens vuoden kalenteria (siis sellasta tyhjää, mihin voi itse liimata kuvat) :cry: . Kuvia kun tulee otettua tosi paljon, niin se ois ollut tosi kiva lahja antaa.


Minä tein tuollaiset isoäideilleni joululahjaksi! Idea niihin tuli jo viime jouluna kun mummo oli iki-ihastunut kesällä suvun mökiltä ottamaani kuvaan punaisista kukista (en nyt muista mitä kukkia ne on  :oops: ), josta olin askarrellut hänelle joulukortin. Tänä keväänä ja kesänä otin sitten kukkakuvia mökiltä ja muualta ihan urakalla ja teetin niistä valokuvaamossa kalenterin. Hinnaksi tuli 22e eli ei vielä hirveän paha... Itsekin olisin sen voinut askarrella, mutta halusin homman hoitoon jo ennen ulkomaille lähtöä eli valitsin helpoimman vaihtoehdon. Hyvä idea olisi ensi vuonna tehdä noita enemmänkin esim. kavereille. Kukat on vähän tylsä aihe (paitsi veikkaan että mummo tykkää  :D ), mutta vaikka hienot tunnelmalliset mustavalkokuvat ois tosi kivoja kalenterina, ainakin ite tykkäisin.  

Muuten oon tänä vuonna panostanut ruokalahjoihin. Toin Espanjasta perheelle kaikenlaisia paikallisia herkkuja ja viiniä ja aattelin täällä Suomessa asetella ne nätisti koriin (johonkin vanhaan, turha ostaa uutta kun kerran omalle perheelle antaa) ja koristella vaikka puna-keltaisin nauhoin ja kukin.

2
Lainaus käyttäjältä: "shaana"

en tiiä olisko siitä espanjasta mulle sitten vähemmän hyötyä ku englannista..:o


Itse olin englanninkielisessä maassa vaihdossa, ja opin toki englannin paremmin kuin jos olisin vain pysynyt Suomessa tai lähtenyt muualle vaihtoon. Mutta mielestäni olisi kyllä ollut "hienompaa" jos englannin sijasta olisin oppinut hyvin jonkun vähän eksoottisemman kielen, kuten juuri espanjan. Englantia kuitenkin suurin osa Suomen lukiolaisista puhuu varsin hyvin (olivat itse mitä mieltä tahansa), mistä on todisteena vaikkapa yo-kirjoitusten englanninkokeen nykyinen taso -> edes natiivit eivät välttämättä saa hyviä pisteitä. Se kumpi kieli on sulle hyödyllisempi riippuu tietenkin sun omasta aiemmasta kielitaidosta (puhutko jo hyvin tai keskinkertaisesti englantia, entä espanjaa?) ja siitä mitä haluat tulevaisuudessa tehdä tai missä matkustella yms. Englanti on toki tärkeä maailmankieli, mutta uskoisin että myös vähän epätavallisemman kielen hallinnasta voisi olla paljon hyötyä.

Lainaus käyttäjältä: "shaana"
Millon muuten voi hakea vuosille 07-08?


Rotareiden kautta vaihtoon haetaan noin vuosi ennen suunniteltua lähtöä, eli vuodeksi 2007-2008 haku olisi nyt alkavan vuoden syksyllä. Muistathan myös että Ausseihin ja ainakin joihinkin Etelä-Amerikan maihin vaihdot eivät mene meidän vaan heidän lukuvuosien mukaan, eli opiskelut alkaa tammikuussa. Kannattaa ottaa jo vaikka nyt yhteyttä paikalliseen Rotari-klubiin ja kysellä mahdollisuuksista... Tsemppiä vaihtovuoden suunnitteluun!  8)

3
Olettekos kuulleet... / pallontallaajat.com
« : 21.12.2005, 21:53:43 »
Itse eksyin kerran kouluhommia tehdessäni whitehouse.org saitille. Noh "melko" pian kun jotain alkoi lukemaan tajusi ettei tämä taida ihan virallista valkoista taloa olla.  :P

4
Tyhmät kysymykset / visa electron ja espanja
« : 21.12.2005, 21:38:45 »
Käy kyllä kaupoissa, mutta henkkareita kysytään, eli passi, ajokortti tai henkilökortti oltava mukana. Myös passin kopio on joskus riittänyt, mutta ei aina.

5
Lainaus käyttäjältä: "eerika"
(tietääkö kukaan mikä tilanne on jos on pieneltä paikkakunnalta, et mitkä mahollisuudet on päästä?) :?:


Onko teidän paikkakunnalla Rotary-klubi? Jos on niin varmaan ihan hyvät mahdollisuudet päästä, riippuu tietysti siitä miten moni muu hakee saman klubin kautta. Itsekin olen pieneltä paikkakunnalta ja mut valittiin kolmen hakijan joukosta (olin Kanadassa vaihdossa 5 vuotta sitten). En siis usko että paikkakunnan koolla sinänsä on väliä, lähinnä siitä miten monta muuta on paikkaa tavoittelemassa... Meille pidettiin haastattelu, sen ja hakemuksen perusteella ilmeisesti tekivät valintansa. Hyvä koulumenestys, aktiivisuus ja oma-aloitteisuus eivät varmasti ole pahasta. Toivottavasti pääset vaihtoon!  :D

6
Yleinen / Mitä tuotte matkamuistoksi?
« : 25.11.2005, 22:15:23 »
Valokuvat on tärkeitä, ehdottomasti.

Postikortteja tarttuu mukaan, lähinnä sellaisia taiteellisempia jotka sitten voi kotona laittaa seinälle. Ne on kivoja kun on niin halpoja, kevyitä ja helposti kuljetettavia.

Paikallinen ruoka on noiden yllämainittujen jälkeen mieluisin tuliainen, sekä itelle että perheelle. Herkkusuita kun ollaan kaikki.  :P Ja hyvä puoli tosiaan on se, ettei jää turhaa romua nurkkiin pölyttymään.

Sisustustavaraa ostan ainoastaan silloin, kun se on tosi mun tyylistä. Täällä se on ongelma kun tykkään tosi paljon marokkolaisesta tyylistä ja haluisin ostaa kotiin vaikka mitä juttuja. Lähinnä kuitenkin niitä isoja, kalliita ja vaikeasti kuljetettavia kuten peilejä, pikkupöydän yms.  :shock:  Pitänee hillitä itsensä...

7
Yleinen / uuden vuoden juhlat mutta missä
« : 15.11.2005, 14:49:39 »
Lainaus käyttäjältä: "MediaTica"

Tänä vuonna vuosi vaihtuu Madridissa :D


Minulla myös!

(sori turha viesti  :oops: )

8
Espanja / Sevilla (tammi-helmi 06)
« : 29.10.2005, 23:56:34 »
Lainaus käyttäjältä: "luzniq"
Toimiva reissu ja suosittelen erityisesti kaupunkia nimeltä Ronda. Se oli hieno kokemus ja tunnelmaltaan kaikista erityisin noista mainitsemistani paikoista. Sijainti lähes kilometrin korkeudessa, luonto ja historia tekevät Rondasta käymisen arvoisen. Vaikea kuvailla sanoin, se pitää kokea itse!


Kavin tanaan paivan reissulla Rondassa ja pitaa kylla yhtya edelliseen Luzniqin kommettiin! Todella kaunis, tunnelmallinen pikkukaupunki. Rakennettu kahden puolin syvaa solaa, keskella hieno kivisilta joka yhdistaa kaupungin puolet toisiinsa. Varmasti Sevillassa riittaa nakemista, mutta paivareissuna Ronda on varmaan sielta parhaasta paasta. Paljon turisteja, mutta ei hairitsemiseen asti. Ja siina kolmenkympin tienoilla taisi olla ilma tanaankin  8) .

Taman hetkinen kotikaupunkini Granada on myoskin hieno ja hauska paikka, mutta paivareissua tuskin kannattaa tehda Sevillasta asti. Jaa vaan harmittamaan kun ei kerkea nahda juuri mitaan. Jos viitsitte uhrata yhden yon, niin kahdessa paivassa ehtii jo nakemaan enemman. Muslimipalatsi Alhambra on tietysti pakollinen, samoin Albaicinin kapeat kujat ja Plaza Nuevan/Calle Elviran ympariston tapas-baarit. Tai hyvaa (ja ilmaista) tapasta loytyy kylla muualtakin kaupungista.

9
Lentomatkustus / www.supersaver.fi
« : 28.10.2005, 15:22:47 »
Ostin jouluksi lennot kotiin (Malaga-Helsinki-Malaga) supersaverilta, ihan hyvin toimi mun kohdalla palvelu. Paluulennon aikataulun kylla menivat muuttamaan, prkl. Vahan ihmetyttaa kun pari kaveria oli varannut saman lennon (niinikaan supersaverilta) ja niille ei oo tullu mitaan ilmotusta aikataulumuutoksesta. Tuntuu hassulta, eiko aikataulumuutos yleensa tarkota sita etta koko lento lahtee eri aikaan kun alunperin ilmoitettiin? Nyt tulee vahan semmonen olo etta ne on vaan ylibuukannu sen lennon ja siirtaa matkustajia toisille lennoille... Pitanee tarkistaa asia. Lahto 7 aikaan aamulla Helsingista ei houkuta kun en siina ihan vieressa asu kuitenkaan.

EDIT. Tarkistin nuo lennot Lufthansan sivuilta ja  nayttaa etta alkuperaista lentoani (9 aikaan aamulla lahtevaa) ei lenneta tuona paivana. Eli ei ollut kyse ylibuukkauksesta, vaikka sita epailin. Kavereille ei kylla vielakaan ole tullut mitaan tietoa aikataulunmuutoksesta, mika on vahan outoa.

10
Tyhmät kysymykset / Kaasulämmitys
« : 28.10.2005, 15:11:54 »
Kiitoksia vastauksista!

Olisin varmaan voinut vahan tarkentaa kysymyksessani millainen jarjestelma meilla on, mutta eipa tullut mieleen. Meilla on siis asuntokohtainen boileri, josta liekin kokoa saatamalla voi vaikuttaa veden lampotilaan. Ongelma on tosiaan siis se, etta edes suurimmalla liekilla vesi ei lampene kovin kuumaksi.

Taytyy koittaa tuota tzt:n vinkkia olla paastamatta vetta kovalla paineella. Kovin ihmeellinen paine suihkussa ei kylla ole alunalkajenkaan, mutta yritan viela pienemmalla.

AS kirjoitti vedesta joka yhdessa hetkessa on tuli kuumaa ja sitten taas kylmaa, samanlaista ovat kertoneet muutamat kaverit taalla. Siksipa tama asia alunperin alkoikin ihmetyttaa, etta miksi meidan boileri ei tee vedesta kuumaa edes silloin kun liekki on kovalla... Siksi ajattelin etta jossain olisi viela joku vipu jota saatamalla veden lampotilaan voisi vaikuttaa. Niin ja lammitysta meilla ei ole...

No, taidan jattaa boilerin sorkkimiset sikseen, tosiaan LVI-asiantuntemusta ei ole edes nimeksi, eika vesivahinkokaan houkuttele! :) Vuokranantajalta voisin viela kysaista onko hanella tietoa asiasta.

11
Tyhmät kysymykset / Kaasulämmitys
« : 26.10.2005, 12:09:56 »
Onko kellään kokemusta kaasulämmitteisestä suihkusta (yms. kuumasta vedestä)? Meillä täällä Espanjassa löytyy asunnosta tuo järjestely ja muuten pelaa ihan hyvin, paitsi että hanasta tuleva vesi ei ole kuumaa, vaan sellasta "ihan lämmintä". Mikään maailman vakavin puute tämä ei ole, mutta täytyy myöntää että mieluummin suihkuttelisin aamuisin kuumassa suihkussa. Tietääkö kukaan kaasulämmityksen saloihin perehtynyt miten veden lämpötilaa saisi säädettyä? Onko se ylipäänsä mahdollista, ja jos on, niin minkä näköistä vipua ja mistä lähden etsimään? Varmasti laitteissa on eroja, mutta minkä vaan vihjeen otan kiitollisena vastaan!
 :D

(Eipä taida tämä kysymys olla täysin foorumin aihepiiriin kuuluva, pahoittelut siitä, mutta kun moni pallontallaaja on kuitenkin ulkomailla pidempiäkin aikoja viettänyt, ajattelin että joku saattaisi tietää vastauksen kysymykseeni. )

12
Eurooppa / Espanja vs.Bulgaria
« : 11.10.2005, 14:20:33 »
Jos Granadaan suuntaat niin Oasis Backpackers´ on ihan hyvä vaihtoehto hostelliksi. Lisäsin juuri sen tiedot tuonne majoitustietokantaan eli sieltä voit käydä kattomassa. Omalla reilillä ja sen jälkeisillä matkoilla hyväksi koettu sivusto oli http://www.bugeurope.com/ joka kyllä löytyy myös tuolta pallontallaajien linkeistä. Siellä on paljon hostelleja ja niiden arvosteluja ja niiden perusteella oon yleensä löytänyt varsin hyvän majapaikan... Muista Espanjan kaupungeista ei tosin (vielä) oo kokemusta.

13
Tänä kesänä ollessani Kanadassa päätin Victorian ja Vancouverin reissuni päätteeksi lentää takaisin kaverin luo pieneen Trailin kaupunkiin lähelle Kalliovuoria. Bussejakin olisi mennyt, mutta koska lennon piti kestää kaksi tuntia ja bussimatkan noin 16-20 tuntia päätin maksaa vajaat sata euroa ylimääräistä ja lentää.

Ekat vaikeudet alkoi Vancouverin lentokentällä. Mulle ilmoitettiin että lento jonka piti lähteä noin neljän aikaa iltapäivällä lähtee pari tuntia myöhässä koska (mini)lentoyhtiön molemmat koneet on jumissa Yhdysvaltojen tullissa. No joo aikaa kuluu ja meille (kahdeksan henkilöä) etitään vuokrakonetta ja pilotteja... Vihdoin noin seitsemän aikaa päästään yrittää lähtöä. Kaikki menee hyvin niin kauan kun ollaan kiitoradan päässä ja eiköhän sillon pilotti käännä koneen ympäri ja ilmota että koneessa on joku pieni vika joka pitää selvittää... Odotetaan taas toisessa lähtöaulassa, onneksi vaan puoli tuntia ja päästään lähtemään. Matkan varrella Vernonissa jätetään kaksi ihmistä pois kyydistä ja tankataan kone. Suunnataan kohti Trailia, mutta pimeys laskeutuu ja jälleen kerran apupilotti kääntyy taakse ilmottamaan meille huonoja uutisia. Trailin kentällä ei oo valoja, joten ei voida laskeutua sinne. Sen sijaan meidän pitää lentää yöksi isompaan kaupunkiin Kelownaan ja olla yö hotellissa. Puolenyön aikaan ollaan perillä siellä ja saan ekaa kertaa ruokaa sitten klo kahden iltapäivällä... Hotellihuone haisee röökille ja vituttaa. Seuraavana aamuna kaikki sujuu hyvin ja päästään perille klo 10 "ainoostaan" 16 tuntia myöhässä aikataulusta... Ihan hyvin kahden tunnin matkalta!

14
Lainaus käyttäjältä: "jka"
Saat toki olla sitä mieltä, mitä ikinä haluatkin, mutta voisitko nyt kuitenkin kun tuollaista ilmaisua kerran käytit, sanoa - ihan lyhyesti vain - että mikä tuosta artikkelista teki paskan tai rasistisen?


Fishbonellehan tämä kysymys oli suunnattu, mutta heitänpä lusikkani sekaan kun sillä tuulella satun olemaan... Sanoisin että linkittämästäsi artikkelista tekee rasistisen esimerkiksi viimeiseen kappaleen väite että tehdessään väkivaltarikoksia "afrot" toteuttavat luontaista minäänsä. Jos tuo ei ole rasismia niin mikä sitten? Toinen varsin selkeä esimerkki artikkelin mielestäni täysin avoimesta rasistisuudesta on tummaihoisten maahanmuuttajien kutsuminen afroiksi ja neekereiksi.

Siitä, onko artikkeli paskaa vai ei, voi jokainen tietenkin muodostaa oman mielipiteensä. Omalta kohdaltani olen tässä asiassa kyllä Fishbonen linjoilla. Perusteluita kaipasit, jo edellä mainitut rasistinen asenne ja epäasiallisten termien käyttö ovat yksi. Lisäksi kirjoittajan mielipiteet ja päätelmät ovat hatarasti perustellut ja pohjautuvat parhaimmillaankin Hesarin artikkeleista irrotetuille yksittäisille tilastotuloksille. "Hienojen" termien ja sivistyssanojen käyttö sekä muka-tieteellinen kirjoitustapa ja argumentointi tekee tekstistä mielestäni vieläkin huonomman, sillä siten kirjoittaja pyrkii saamaan omat mielipiteensä ja huonosti perustellut johtopäätöksensä kuullostamaan yleisiltä totuuksilta. Jos haluaa kirjoittaa mielipidekirjoituksen olisi mielestäni asiallista tuoda esille se, että kyse on kirjoittajan omista mielipiteistä. Niiden piilottaminen "tieteellisyyden" verhon taakse ei ainakaan lisää vähääkään valveentuneemman lukijan luottamusta kirjoittajaan. Lopuksi vielä esimerkkinä, voiko kukaan oikeasti pitää artikkelia josta löytyy muunmuassa lause "Koska suuri yleisö koostuu ihmisistä, ja koska suuri osa ihmisistä on aika tyhmiä, huomattava osa suuren yleisön katkeroituneesta osasta kohdistaa vihansa ja suuttumuksensa väärään osoitteeseen, ts. tilannetta hyväksi käyttävään afroon." hyvänä ja asiallisesti kirjoitettuna ja perusteltuna?

15
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Muutto Espanjaan
« : 04.10.2005, 20:00:34 »
Terve Opi!

Oon ollu taalla nyt hieman alle 3 viikkoa ja kovasti on ollut kivaa... :) Oon taalla yliopistovaihdossa ja vaikka oon viettany paljon aikaa myos muiden suomalaisten ja vaihtareiden kanssa tuntuu etta espanjantaidotkin on parantunut ihan huomaamatta. Luennot alkoi vasta eilen eli nyt sitten paasen tositoimiin ja varmaan espanjaa tulee kaytettya ja opittua viela enemman kuin tahan asti.

Granada on tosi mielenkiintoinen, kaunis ja hauska kaupunki jossa on vaikea olla viihtymatta. Muuta Andaluciaa en ole viela ehtinyt sen enempaa kierrella mutta varmaan pikkukylat on myos tosi kauniita! Ja saat on tahan asti ollu upeat, varmaan lokakuun lopulla on jo hieman viileempaa mutta talvi tulee ilmeisesti vasta joulukuussa (mita se sitten taalla tarkoittaakaan...) eli eikohan sillonkin viela riita ainakin suomalaiseen makuun tarpeeksi lampoa ja aurinkoakin... Laita viestia jos tulet kaymaan Granadassa, voidaan lahtea vaikka tapaksille (jotka taalla tulevat ilmaiseksi juotavan mukana  :D )!

16
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Missä maassa asut?
« : 15.09.2005, 21:51:10 »
Asuinpaikka tästä päivästä lähtien vuoden ajan Granada, Espanja. Eli on meitä ainakin kaksi tallaajaa täällä nyt. :)

17
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Muutto Espanjaan
« : 13.09.2005, 15:23:02 »
Eipä taida tästä kommentista olla apua, mutta mullakin on tässä ihan parin päivän päästä lähtö Espanjaan. Suuntana tosin on eteläinen Andalucia ja Granadan kaupunki siellä. Eli jos sinnepäin eksyt voit laittaa viestiä! Madridissa en ole koskaan käynyt mutta luulisi sen kokoisesta kaupungista löytyvän paljonkin mahdollisuuksia espanjan opiskeluun... Toivottavasti muilla on sulle enemmän tietoa!  8)

18
Kanada ja Yhdysvallat / Usa-Kanada
« : 06.09.2005, 22:37:56 »
Juu ylitys Kanadasta Usaan onnistui tälläkin kertaa sitten ilman suurempia ongelmia. Rajalla (autolla Vancouverista Seattleen) meni kyllä ihan tarpeeksi kauan, ensin vajaa tunti autojonossa ennen rajaa ja sitten toinen vajaa tunti raja-asemalla. Vähän siinä kyllä oli huonoa tuuriakin mukana, sisällä asemalla yksi mies oli tulossa jenkkeihin töihin ilman asianmukaisia lupia ja sen sotkun hoitaminen näytti vaativan suuren määrän paperia joten meidänkin piti odotella... Jonkun verran kyseltiin kaikenlaista ja multa (ainoana ei pohjoisamerikkalaisena) otettiin sormenjäljet molemmista etusormista ja kasvokuva (tämä siis nykyään yleinen käytäntö Yhdysvaltoihin saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa... :? ). Mutta sinällään ei siis mitään ongelmaa, eli turha siitä rajanylityksestä mitään stressiä on ottaa (kuten jo muissakin ketjun viesteissä on todettu).

19
01. Oletko mies vai nainen
Nainen toiselta planeetalta

02. Kuvaile itseäsi
Kyyhkynen ja kyykäärme

03. Mitä muut ihmiset ajattelevat sinusta?
Ihan tavalliset tennissukat

04. Mitä ajattelet itsestäsi
Enää ei olla niinkuin ennen

05. Kuvaile kumppaniasi
En yksinäinen ollut silloin

06. Missä mieluiten olisit?
Usvan keskellä

07. Kerro mitä haluaisit olla
Pihlajankukka

08. Kuvaile kuinka elät
Etkö näe että tanssin sakset selässä

09. Kuvaile kuinka rakastat
Kaikki tai ei mitään

10. Jaa muutama elämän viisaus
Jossain joku vieläkin sua kaipaa

20
Varusteet ja pakkaaminen / adapterit
« : 29.08.2005, 17:01:41 »
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"

Jenkkilässä eurooppalaisen laitteen seinään tökkääminen ei todennäköisesti edes hajoita laitetta, mutta se ei vaan toimi, kun jännite ei riitä. En kuitenkaan ota vastuuta...


Useampaakin suomalaista sähkölaitetta jenkkilässä ilman jännitteen muuntajaa (siis pelkän adapterin kanssa) kokeilleena voin yhtyä Juztin teoriaan: yksikään laite ei hajonnut, ei myöskään adapteri, mutta eivät tosin kunnolla toimineetkaan. Hiustenkuivaaja hurisi kyllä mukavasti ja hieman lämmintä ilmaa tuli uloskin, mutta minkäänlaista puhallusta laite ei saanut aikaan... Sama juttu muiden vempainten kanssa: toimivat kyllä jotenkin, mutta "puoliteholla" (eli ei niistä juuri mitään hyötyä ollut).

Vastuuta en minäkään ota, saattaapa joku laite hyvin hajotakin jos sitä käyttää liian pienella jännitteellä. Eli suosittelen joko jättämään turhat vempaimet kotiin tai hankkimaan sen jännitteen muuntajan adapterin lisäksi...

Sivuja: [1] 2 3 ... 7