Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jill

Sivuja: [1] 2
1
En tällä hetkellä omista televisiota, joten ei tule seurattua mitään sarjaa, mutta suosikkisarjoihin vuosien varrella on kuulunut:

Stargate SG-1
Frendit (aivan mahtavaa, saa aina hyvälle tuulelle!)
Criminal Minds (erittäin mielenkiintoinen)
X-Files (ainakin ekat tuotantokaudet, sittemmin meni vähän tylsäksi)

2
Eurooppa / Vs: Kävellen Eurooppaan.
« : 22.03.2010, 19:07:02 »
Tosiaankin hyvä idea :) Olisi mielenkiintoinen tapa matkustaa Euroopassa. Ja jos kyllästyttää tai välimatkat jossain vaiheessa turhan pitkät, niin eihän mikään estäis hyppäämästä bussiin. Mieluusti lähtisin mukaan, mutta näillä näkymin kesällä ei juurikana aikaa tepastelemiseen löydy, tai riippuu ehkä missä vaiheessa kesää.

3
- aikido (tosin ei tällä hetkellä, koska asun englannissa eikä paikallista aikidoseuraa tässä kylässä ole)
- uinti
- lenkkeily
- pyöräily
- hiihto ja luistelu
- rullaluistelu
- geokätköily

Viime viikolla hurahdin tanssitunnille ja kiipeilyn ja sukeltamisen aloittamisesta haaveilen, ja ratsastamassakin olisi kiva käydä pitkästä aikaa, joten suurenpiirtein kaikki käy... Sulkapalloa ja tennistäkin tulee joskus pelattua, kun pelikaveri löytyy.

4
Heips

Onnittelut kesätyöpaikasta :) Asun itse Englannissa.

Visa Elektron toimii Englannissa, käteistä tietysti kannattaa ottaa mukaan ens alkuun mutta hirveitä määriä käteistä ei kannata turvallisuuden takia roudata, koska elektronilla voi nostaa mistä tahansa automaatista ja tietääkseni jopa maksaa suoraan kassoilla (huom. en ole kokeillut). Nosto suomalaisella kortilla maksaa jonkun verran, mutta kuuden viikon aikana et varmaan kerkeä niin paljon rahaa nostamaan että sillä olisi suurempaa merkitystä.

Sää Englannissa vaihtelee joten kannattaa varautua niin sateeseen kuin helteeseen :) Hyvä että suhtaudut rennosti englannin kielellä pärjäämiseen, kokemukseni mukaan useimmat englantilaiset ovat hyvin ymmärtäväisiä vieraskielisten englannin suhteen, ja vaikka tiettyjä murteita on hyvinkin vaikea ymmärtää, heitä voi aina pyytää puhumaan hitaammin. He tietävät kyllä itsekin puhuvansa käsittämätöntä murretta :) Itse työpaikalla, kunhan osoitat innostusta ja kiinnostusta ja halua oppia, pärjäät jo aika hyvin.

Itse arvostan suuresti Englannin kaunista maaseutua, ja polkupyörä on oiva tapa tutustua siihen. Kartta tosin kannattaa ottaa mukaan, ainakin jos suuntavaisto on yhtä olematon kuin minulla :) Kaupungeista löytyy hyvin kauniita puistoja ja viheralueita joissa nuoret tapaavat pallotella tms, joten jos rohkeutta löytyy, voi pyytää päästä mukaan. Cambridgesta varmaan löytyy runsaasti nähtävyyksiä, jos kulttuuri kiinnostaa. Ja Lontoosta tietysti nähtävyyksiä löytyy vaikka millä mitalla.

Kun liikut jossain, muista pitää mukana isäntäperheesi nimi, osoite ja puhelinnumero, siltä varalta että eksyt tai sattuu jotain muuta. Itse aikoinaan vietin kolme viikkoa Englannissa 15-vuotiaana kielikurssilla ja tuli kerran seikkailtua oikein kunnolla kun ei muistettu missä isäntäperheen koti sijaitsi.

Jos tulee muita kysymyksiä, kysy ihmeessä.
t.Jill


5
En osaa

- olla kärsivällinen
- pitää asiat järjestyksessä (ei siis onnistu, ei vaikka mitä tekis, mikä neuvoksi???)
- viheltää
- laulaa (muiden epäonneksi pidän hyvin paljon laulamisesta, vaikka musikaalisuutta ei olekaan minulle suotu)
- pitää kasveja elossa
- laittaa ruokaa (taitaa mennä osittain kärsivällisyyden puuttumisen piikkiin, miksi ruoanlaiton pitää aina kestää niin kauan?)
- istua hiljaa paikoillani esim luennoilla tai kokouksissa
- keskustella autoista (ei vaan kiinnostaa, kulkuneuvo mikä kulkuneuvo, mitä niistä sen enempää?)
- käyttää autoa autopesussa (klaustrofobista touhua, mieluummin pesen itse, talvisin auto saattaa olla pesemättä kuukausikaupalla)
- tehdä kärrynpyörää
- ajaa moottoripyörällä, tosin tämän taidon aion vielä jonain päivänä oppia
- ajaa autoa Helsingissä (joko eksyn, ajan yksisuuntaista katua väärään suuntaan tai eksyn ratikkaraiteille)

Kai listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta nämä nyt tuli ekana mieleen :) Pitäiskö avata seuraavaksi "mitä osaan"-ketjun jotta tulisi parempi mieli :)

6
Englantiin muutan ens viikolla, reiluksi puoleksi vuodeksi töihin. Kielen takia ehkä pääasiassa, kun ei muut ulkomaiset kielet kuin englanti kovin hyvin suju niin ei oikein tahdo lähteä muualle päin Eurooppaa. USA:ssa olen kaksi kesää oleskellut, ja joskus tulevaisuudessa voisin Kanadaan joksikin aikaa lähteä, sekä Uuteen-Seelantiin. Mutta Brittein saarille matkaan nyt ensi alkuun :)

7
Ok, kiitos vastauksesta! Kuulostaa kaikin puolin mielenkiintoiselta. Kyselen varmaan sulta lisää jos ja kun päätän lähteä, luultavasti jossain vaiheessa koska tuntuu erittäin hyvältä mahdollisuudelta päästä näkemään amerikan luontoa ja tutustua luonnonsuojeluun, eikä fyysisesti rankka työ pelota. Kiva kuulla että järjestö hoitaa hyvin asiat. En tosin vielä tiedä ollenkaan milloin pääsen lähtemään.

8
Amerikassa useamman kerran luultu hollantilaiseksi, ilmeisesti englantini kuulostaa samalta kuin heidän. Muuten aika hyvin tunnistettu skandinaaviksi.

9
Lentomatkustus / Vs: Lufthansa vai British Airways?
« : 24.11.2009, 19:31:26 »
olen lentänyt Atlantin yli sekä Lufthansalla että British Airwaysilla, eikä minulla kummastakaan jäänyt juurikaan valittamisen aihetta. Ehkä Lufthansasta jäi pikkasen parempi maku, lähinna ruoan suhteen. Mutta kyllä minä kummankin lentoyhtiön kelpuuttaisin uudestaan.

10
Yleinen / Vs: Ennakkoluulosi eri kohteista?
« : 18.11.2009, 19:27:36 »
Venäjä. Aina ollut hirveen epäluuloinen sen suhteen eikä ole koskaan tehnyt mieli matkustaa sinne. varmaan jo äidinmaidon mukana tulleet ennakkoluulot, kuvittelisin :D Jenkeissä työskennellessäni tapasin moniakin venäläisiä ja niittenkin kanssa viettäessä aikaa huomasi että kulttuurierot suomalaisiin ovat melkoiset. Jotenkin se mentaliteetti ei mulle oikein nappaa. Mutta ehkä pitäis jonain päivänä mennä käymään Venäjällä että ennakkoluulot häviäisivät (tai sitten ainakin olisi syy olla epäluuloinen kyseistä maata kohtaan) :)
Mulla on kylla ollut ihan toisinpain ja venalainen kulttuuri on mielestani hyvin lahella suomalaista. Varsinkin jos vertaa jenkkeihin..

Venäläisillä ja muilla itä-eurooppalaisilla on mielestäni jotenkin ihan erilainen mentaliteetti kuin suomalaisilla, kun taas amerikkalaisilla ja länsi-eurooppalaisilla, m.m. englantilaisilla ja hollantilaisilla, se on selvästi lähempänä suomalaista. Viimeksimainuttujen maiden kansalaisten kanssa olen aina löytänyt helpommin yhteisen sävelen kuin itä-eurooppalaisten kanssa. Mutta ehkä tässäkin on eroa riippuen missäpäin suomea on kasvanut, Suomenkin sisällä on jonkinasteisia kulttuurieroja.

11
Lentomatkustus / Vs: Lentokoneessa nukahtamisen vaikeus
« : 16.11.2009, 22:37:41 »
Minullakin sama ongelma, taitaa olla aika yleinen. Muistan kun lensin etelä-afrikkkaan, lento kesti kai joku yli 12 tuntia (en muista tarkalleen) ja oli yölento, joten eikö kaikki muut, matkakumppanini mukaanlukien, vetänyt mukavasti sikeitä ja itse ei tullut uni silmään sitten millään. Että tuntui aika pitkältä. Sitten sitä onkin ihan pyörällä päästään kun saapuu perille ja pitää selviytyä turvatarkastuksista y.m. sekä tietysti matkata lentokentältä eteenpäin.

Viime lennolla, new yorkista kotiin, huomasin että tuo yhdistelmä villasukat + silmien peitto + huopa + rauhallinen musiikki (korvatulppia ei olllut, olis varmaan ollut vielä parempi) toimi ainakin hetkellisesti. Ja tietysti auttoi sekin että matkaan lähti illalla, eikä aamulla jolloin ei minkään logiikankaan mukaan väsytä. Itse en ole lennoilla koskaan maistellut alkoholia, enkä usko että auttaisi. En ole koskaan muuten kuullut että unilääkkeiden nauttiminen lentokoneessa olisi kiellettyä.

Suurin ongelma pitkillä lennoilla mulle on kuitenkin se paikallaan olo, voi että tulee levottomaksi eikä pääse edes kunnolla oikomaan jalkojaan ja mukavaa asentoa on mahdoton löytää.

12
Yleinen / Vs: Pisin aika poissa Suomesta?
« : 12.11.2009, 16:36:19 »
10 viikkoa Amerikassa, leirinohjaajana kesällä 2008 sekä uudestaan 2009. Seuraavaksi suunnitelmissa pidempi reissu. Suomi on monella tapaa hyvä maa elää mutta tällä hetkellä kyllä mieli vetää maailmalle :)

13
Yleinen / Vs: Ennakkoluulosi eri kohteista?
« : 01.11.2009, 21:10:15 »
Venäjä. Aina ollut hirveen epäluuloinen sen suhteen eikä ole koskaan tehnyt mieli matkustaa sinne. varmaan jo äidinmaidon mukana tulleet ennakkoluulot, kuvittelisin :D Jenkeissä työskennellessäni tapasin moniakin venäläisiä ja niittenkin kanssa viettäessä aikaa huomasi että kulttuurierot suomalaisiin ovat melkoiset. Jotenkin se mentaliteetti ei mulle oikein nappaa. Mutta ehkä pitäis jonain päivänä mennä käymään Venäjällä että ennakkoluulot häviäisivät (tai sitten ainakin olisi syy olla epäluuloinen kyseistä maata kohtaan) :)

14
tuun autolla parkkikselle. mistäs teidät tunnistaa kun uutena tulossa mukaan?

15
Yleinen / Vs: Vaaralliset aktiviteetin maailmalla
« : 27.09.2009, 17:26:42 »
Laskuvarjohyppyä kokeilin kesällä USA:ssa, tandemina. Vähän kyllä jännitti kun joutu pistää nimensä kaiken maailman papereihin jossa luki tyyliin "I understand that I might die as a result of this" eikä matkavakuutuskaan millään muotoa kattanut laskuvarjohyppyä.... No, hengissä ja ehjin nahoin selvittiin ja oli kyllä mahtava kokemus  :)
Riippuliitoa tahtoisin joskus kokeilla.

16
Kannatetaan.
 :)

17
Aamupäivällä olis varmaan joo hyvä mutta jos ei kuitenkaan ihan auringonnousunaikaan, ettei kauempaa tulevien tartte nousta ihan epäinhimillisiin aikoihin :)

ite en myöskään osaa suunnistaa mutta jos joku osaa niin sitte umpimetsäkin käy hyvin, muuten ehkä kannattais valita turvallisempi vaihtoehto. en ole käynyt missään noista ehdotetuista joten periaatteessa ihan sama minulle mihin suunnataan.

henk.koht en ole kovin kiinnostunut marjoista, tai sienistä, mutta jos joku on niin poimikoon mun puolesta :)

18
Pallontallaajaklubi / Vs: Pallispatikointi, syksy 2009
« : 15.09.2009, 16:18:40 »
Kuulostaa hyvältä idealta... voisin liittyä joukkoon, jos on lauantaina kolmas päivä.
:)

19
Yleinen / Vs: Ahdistavin paikka/matkakokemus?
« : 14.09.2009, 18:26:55 »
Neljätoistavuotiaana käynti Etelä-Afrikan Johannesburgin Soweton slummialueilla oli aika rankka kokemus. Samoin Marokossa muistan että kerjäläiset tuntuivat ahdistavilta ja pelottavilta minusta - olin tuolloin kymmenvuotias enkä varmaan koskaan aikaisemmin nähnyt vastaavaa.

Suurkaupungeissa ihmispaljoudet esimerkiksi ahtaissa metroissa ym kulkuneuvoissa ahdistavat minua. En todellakaan ole mikään suurkaupunki-ihminen  :)

20
Hei

Mieli tekee lähteä ulkomaille ja löysin vapaaehtoistyöjärjestön ACE, jonka kautta voi mennä työskentelemään amerikkalaiseen kansalaispuistoon. Suomesta voi hakea Allianssin kautta. Jos kellään on jotain kokemusta / tietoa tästä olisi kiva kuulla!

t.Jill

Sivuja: [1] 2