Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - BlueZ

Sivuja: [1] 2 3 ... 39
1
Kiitos tuholainen, tämä helpottikin. Otinkin itse asiassa jo yhteyttä UBA:n kv-tyyppiin ja hän vahvisti sanomasi. Mutta etkö toimittanut mitään todistusta espanjankielen taidostasi? Käsittääkseni tällainen pitää olla, eli joku IELTS-tyyppinen testi kai pitäisi tehdä, ellei tahdo juuri espanjaa mennä opiskelemaan.

Cordoba kiinnostaa siksi että siellä on ystäviä ja olen kuullut alueesta paljon. La Platassa taas kuulemma oman alani taso on eteläisen pallonpuoliskon kovimpia. UBAan kuitenkin todennäköisimmin menen.

Milloin toimitit nuo tarvittavat asiakirjat, ja milloin menit paikan päälle valmistautumaan opintoihin? Miten hoidit asumisen ymv.?

Kiitos!!! :)


Olen kirjoitellut ainakin jotain tästä aiheesta aiemmin, niitä ketjuja kannattaa etsiä tuolta toisesta osastosta, jossa on myös asunnon hankkimisesta puhuttu. Miksi muuten haluat Córdobaan tai La Plataan, oletko käynyt Argentiinassa aiemmin?

Julkisissa yliopistoissa ei ole lukukausimaksuja, ainakaan UBA:ssa niitä ei ollut myöskään ulkomaalaisille, mutta joku 200 dollarin hallinollinen maksu kylläkin. Omatoiminen hakeminen oli varsin helppoa, piti ainoastaan lähettää virallisesti vahvistettu espanjankielinen opintorekisteriote ja kirjoillaolotodistus omasta yliopistosta. Pelkästään Buenos Airesissa pitäisi olla muuten vähintään kymmeniä suomalaisia opiskelijoita. Yliopistolla ei vaadittu opiskelijaviisumia, joten menin maahan pelkkänä turistina vajaan vuoden ajaksi. Pitää vain käväsitä aina kolmen kuukauden välein maan rajojen ulopuolella. En sitten ota vastuuta jos nämä asiat ovat ehtineet muuttua.  ;D

Jos ei yliopisto-opiskelu kiinnosta, niin ainakin Buenos Airesissa on kaikennäköisiä yksityisiä kouluja ja instituutteja, joissa on tarjolla erilaisia kursseja ja tutkintoja laidasta laitaan. Kovin tarkasti en tätä aihetta tunne, mutta joissakin näistä paikoista on opiskelun kesto melko tarkasti rajattu, yleensä kuitenkin aikataulut joustavat opiskelijan oman ahkeruuden mukaan. On myös tavallista että voi valita esim. aamu- tai iltavuorojen välillä, koska useimmat opiskelijat käyvät töissä. Keskimäärin yksityisten paikkojenkin hinta on käsittääkseni suhteellisen edullinen, verrattuna siihen mitä koulutuksesta maailmalla joutuu usein maksamaan. Olen joskus harkinnut jotain tällaista käytännönläheistä lyhyttä koulutusta, mutta saapa nähdä tuleeko koskaan tartuttua tuumasta toimeen. Akateemiset opinnot Argentiinassa eivät kuitenkaan enää kiinnosta. Yliopistoihin kannattaa ottaa suoraan yhteyttä, jos ei halua tai voi mennä vaihto-ohjelman kautta. Näistä muista vaihtoehdoista saa varmaan parhaiten tietoa menemällä itse perille asti.

2
Heipsis,

Olisi kiva kuulla jos joku on opiskellut Argentiinassa ja mitä hän voisi kertoa hakemisesta, lukuvuosimaksuista, tarjonnasta, elämisestä, käytännön järjestelyistä jne... onko kukaan ollut vaihdossa siellä itsenäisesti (ei siis vaihto-ohjelmien kautta)? Tahtoisin sinne puoleksi vuodeksi vaihtoon, mieluiten Buenos Airesin yliopistoon, tai sitten Cordobaan tai La Plataan. Kokemuksia? :) Aika huonosti löytyy infoa lyhyistä opiskeluajoista, lähinnä vain koko tutkinto-oppilaille...

Onko kukaan opiskellut siellä itsenäisesti jotain muuta kuin omaa alaa, esim. aikuiskoulutustyyppisesti jotain 3-6kk? Onko tällaisia lyhytkestoisia, mutta kokopäiväisiä  opiskelupaikkoja tarjolla?

Muchas gracias. :)

BlueZ

3
Lentomatkustus / Halpoja lentoja Keniaan!
« : 24.07.2007, 13:49:20 »
Löysinpä juuri melkoisen houkuttelevan tarjouksen Virgin Atlanticilta... lentoja Nairobiin 400£ Lontoosta veroineen, Suomesta 800€! :P

http://www.virgin-atlantic.com/en/gb/index.jsp

4
Meksiko / Budjetti Meksikossa?
« : 23.07.2007, 11:41:38 »
On kuulemma kalliimpaa kuin Guatemalassa ja muualla K-Amerikassa - yllättävää. Mutta kuinka paljon kalliimpaa? Jos mukavan doublen sai Guatessa sai 3-10/e haarukalla (1,5-5e/hklö) niin paljon maksaa Meksikossa? Entäs hostellit, saako dormisänkyä alle 5 euron?

Kuinkas kallis mesta tuo Tumul on budjettitietoiselle reissaajalle?

Pitkän matkan bussien hinnat? Ruoka?

Vinkkejä kiitos! :)

5
Australia ja Oseania / australiassa olleet!
« : 15.07.2007, 01:24:17 »
1. Blue Mountains: Wentworth Falls-päiväretki (ei ryhmässä)
2. Uluru + Kata Tjuta! <3
3. Brisbane
4. Cairns: yö purjeveneessä sukellellen

6
Yleinen / Parasta matkamusiikkia
« : 25.05.2007, 10:02:56 »
Lainaus käyttäjältä: "Strange Little Girl"
Jos tykkaat tasta ja viela Iron and Winestakin, niin pidatko myos Elliott Smithista? Olen ihan Elliott fani- niin matkalla kuin muutenkin  :P


Nyt on kyllä myönnettävä, että kaveri on jäänyt minulta täysin huomaamatta! Miten voikaan olla mahdollista! Kiitos kovasti vinkistä, on pakko tsekata tuo, sillä luotan musiikkimakuusi ;).

Samoin andr, onpas tosiaan yhtenevä maku! Harva edes tietää KoC:a ja Iron & Winea!

Lisää loistavaa musiikkia josta Strange Little Girl, andr, diokenes ja muut saattavat tykätä:

Cinematic Orchestran uusi levy Ma Fleur --- olen rakastunut! <3
Blue States: Man Mountain
Nitin Sawhney: Introducing
Joseph Arthur: Invisible Hands
The Gathering: koko tuotanto!
Bruno Coulais: Himalaya soundtrack - täydellinen jos reissaa Yunnanissa tai Tiibetissä!
Kings of Conveniencen laulaja Erlend Oye tekee omaakin musaa, suosittelen!
Gustavo Santaolalla: Brokeback Mountain - ost
Herbert!
Kaki King: amerikkalainen naiskitaristi, jonka kitaratuotanto on erittäin korkeatasoista ja koskettavaa. Albumi Everybody Loves You on erityisen upea.
Aina yhtä lumoava Sigur Rós on aina mukanani matkalla, erityisesti albumit ( ) ja Agaetis Byrjun.
Sia on Zero 7:n laulaja, mutta myös s&s-muusikko ja tekee loistavaa musiikkia. Albumi Colour the Small One sisältää enemmän kuin ensikuuntelulta löytää.
Art of Noise: The Seduction of Claude Debussy - vaikea albumi jota en kaikille suosittelisi, mutta esim. jazzin, elektronisen musan, piano- ja vokaalimusan ystäville levy saattaa antaa paljon. Minulle kyseinen levy on melkein pyhä; kyseessä on matka. Ja sopii siksi myös tien päälle.

Muutamia vanhoja kestosuosikkejani löytyy myös soundtrack-osastolta: Eric Serra (Big Blue), Michael Nyman (The Piano, Gattaca, Man With a Movie Camera), Bruno Coulais (Les Choristes, Himalaya), Peter Gabriel (Rabbit-Proof Fence), Taku Iwasaki (Rurouni Kenshin), Angelo Badalamenti (Twin Peaks, The Downfall), Thomas Newman (American Beauty, Meet Joe Black, The Horse Whisperer...), Yann Tiersen (Amelié, Goodbye Lenin), Carmine Coppola (The Black Stallion), Philip Glass, Nobuo Uematsu (Final Fantasy-series), Debbie Wiseman (Female Perversions).

Ja siis kyllä, nämä ovat kaikki minulle myös matkamusiikkia :). Joidenkin mielestä instrumentaalinen ja rauhallinen musa ei sovi reissuun, mutta en itse voisi olla enempää eri mieltä. Eikä vain soundtrackit, vaan ihan klassinenkin musiikki: Arvo Pärt, Rachmaninov, Bach, Merikanto, Debussy, Albinoni... sopivat loistavasti tien päälle.

Ja löytyyhän nyt edes joiltain musafriikeiltä reissaajilta matkamusakokelmastaan Peter Gabriel, Phil Collins ja Pink Floyd?? :D Löytyykö jazzin ystäviä?

7
Australia ja Oseania / HEVOSHOMMIIN ausseihin..
« : 22.05.2007, 14:59:57 »
Cairnsissa on ihana hevostila jossa viivyin pari päivää ratsastellen: Springmount Station sijaitsee 1,5h matkan paassa Cairnsista sisamaahan. Working Holiday-duunarit ovat tervetulleita ja jos osaa ratsastaa niin hommia löytyy. Palkkana majoitus + ruoka + kai (?) jonkinlaista taskurahaa jos pidemmäksi aikaa jää. Rakastin kyseistä tilaa ja omistajaperhe on ihana!

8
Yleinen / Parasta matkamusiikkia
« : 15.05.2007, 20:10:48 »
Lainaus käyttäjältä: "andr"
Lainaus käyttäjältä: "BlueZ"
Nick Drakelta 2 biisiä ylittää muun tuotannon ja tapaan luupata niitä kymmeniä kertoja putkeen:

The Day Is Done -- ne jouset!!
River ManNick Drake on ihan  mahtava ja upea ja 8) hmmm *vaipuu alkavaan euforiaan*  Mulla ei oo kuin kaksi levyä, Pink Moon ja Bryter Layter, joilla noita mainitsemiasi biisejä ei oo. Paljastaisitko sen levyn nimen, jolla noi kehumasi biisit on, jooko ? plz *aneleva katse*Niin voin sitten ihastua niihin... :D


No tämä ihana levy on nimeltään "Five Leaves Left". :) Julkaistu jo 1969, mutta löysin tämän itse vasta pari vuotta sitten. Todellakin nuo kaksi biisiä ovat rakkaita!

Mikäli Nick Drake rokittaa, pitäisit varmaan David Sylvianista. Kokeile albumia "Secrets of the Beehive". Rakastut, lupaan sen. :) <3

Sain viimein postissa ennakkovaraamani Cinematic Orchestran Ma Fleur-albumin!!! Olen onnesta soikeana! Levy on ambientimpi kuin aikaisemmat ja siinä on hieman Zero 7-tyylistä auringonnousufiilistä. Fontanella Bass upeine äänineen jälleen mukana, erityisesti kappale Breath vetää keuhkot kireiksi. Mukana myös uusi laulaja, Patrick Watson <3. Olen niin myyty. Yhtye vain paranee levy levyltä, vaikken uskonut sen olevan mahdollista!

9
Väli-Amerikka ja Karibia / Utila & Roatan?
« : 14.05.2007, 16:17:18 »
Lainaus käyttäjältä: "Evita"
Lennot esim. Hel-San Pedro Sula-Hel 800-900e.
San Pedro-Utila ~60e/suunta.
Hel-NYC-Hel ~400e, NYC-SPS-NYC~300e


Lennot Hel-SPS-Hel eivät kyllä voi olla 800-900€?  Olen vahdannut hintoja jo pitkään ja halvimmillaan näin menopaluun 1206€ + verot. Lentää Pariisin ja Miamin kautta. Jopa Nykiin lentäminen ja erillisen lipun ostaminen siellä tuli tiedustelujeni mukaan saman hintaiseksi tai parhaimmillaankin vain muutamaa kymppiä halvemmaksi.

Jos joku oli onnekkaampi kuin minä niin way to go :P :shock:

10
Eurooppa / Ratsastus Unkarissa, Romaniassa...!!
« : 12.05.2007, 13:29:02 »
Minä ratsastin Unkarissa Balatonfüred-kylässä. Siellä oli yksi pieni 'talli' - oikeastaan laidun, puukatos ja muutama hevonen, jossa tunnin ratsastus maksoi jotain 10€. Mukaani lähti tyttö oppaaksi. Varusteet olivat ihan ok, vaikka eivät parhaimmat laukkaamiseen. Hepat sai varustaa itse, 'talli' oli aika "rento". Kiivettiin kukkulan rinnettä ylös niin että näimme koko Balaton-järven kaikessa komeudessaan. Näimme paljon eläimiä matkan varrella, jopa peura hyppäsi pensaikosta yhtäkkiä eteemme ja säikäytti hepat! Kaiken kaikkiaan ihan mahtava pikkuretki. 'Talli' löytyy itään päin Balatonfüredin keskustasta, valkoisen 'aavekylän' jälkeen jatkettaessa. Vuokraa polkupyörä ja seuraa rannikkoa seuraavaa tietä itään, sen pitäisi tulla vastaan oikealle puolelle.

Ehkä se pustakin koetaan vielä joku päivä... :)

11
Vähän vähemmän tunnettu kohde, joka oli kuitenkin mm. Cousteaun Top10 sukelluskohteita maailmassa, on Poor Knights Island Uuden Seelannin pohjoissaarella Whangareissa. Suosittelen :). Mutta en suosittele Knightdiver-yritystä  :x .

12
Lainaus käyttäjältä: "SirHenryJon"
Jonkinlainen alustava suunnitelma olisi: Thaimaa - Kambodzha - Vietnam - Laos - Thaimaa (josta paluulento kotiin).

Jos puhutaan isommista kaupungeista jotka osuvat matkan varrelle, niin: Bangkok - Phnom Phen - Ho Chi Minh - Hanoi - Luang Prabang - Vientiane - Bangkok. Tietynlainen lenkki siis. Vietnamissa ja Laosissa olisi mahdollisesti tarkoitus viettää suurin osa ajasta, mutta saa nyt nähdä missä viihtyy ja missä ei. Tulen yleisesti ottaen toimeen aika vähällä, en ole niin laadun perään. Mahdollisimman pienellä rahalla yritän selvitä.

Nyt olisi muutama kysymys kokeneemmille pallontallaajille:

Missä seuraavista maista on yleisesti ottaen halvinta: Thaimaassa, Laosissa, Kambodzhassa vai Vietnamissa? Millaisia päiväbudjetteja itse olette kyseisiin maihin varanneet?

Onko kukaan matkannut maitse Vietnamin halki etelä - pohjoissuunnassa? (Ho Chi Minh -> Da Nang -> Hanoi) Kannattaako tämä ja kuinka pitkä aika tähän kannattaisi varata?

Millä tavalla pääsen Suomesta Bangkokiin ja takaisin  mahdollisimman halvalla? Kannattaako ostaa meno-paluu saman tien, vaiko paluulento Helsinkiin tai Tallinnaan esim. paikan päältä Bangkokista?

Mitä yleisesti sanotte, kuulostaako mielestänne järkevältä, tekisittekö asemassani jotain toisin?

Asiaan liittyviä neuvoja ja huomioon otettavaa tietoa otetaan vastaan,

Kiitos.


Kaikkiin kysymyksiisi kyllä löytyy palstalta vastaus, mutta vastaanpa nyt kuitenkin. Enemmän tietoa saat Haku-toimintoa käyttämällä :).

Minun kokemusteni mukaan Laosissa oli halvinta, mutta oikeastaan vasta vähän syrjemmillä seuduilla. Vientiane ja Luang Prabang ovat Laosin turistisoituneimmat alueet. Vang Vieng on backpacker-mekka, mutta hurmaava sellainen ja halpa. Näiden kaupunkien ulkopuolella pärjäät 3-5€/pv ihan hyvin.

Yleisesti ottaen päiväbudjettini ovat vaihdelleen sen mukaan, kuinka paljon haluan hemmotella itseäni ja missä olen. Bangkokissa maksoin yöpymisestä aina 5-7€/yö. Phi-Phi-saarella nukuin dormissa ja maksoin 2€/yö, Ko Taolla 3-5€/yö, Chiang Maissa 5-7€/yö, Paissa 2-5€/yö. Pain 2€ majoitus oli sen verran epämiellyttävää (kylmää, kosteaa ja likaista), että vaihdoin hieman parempaan. Halvimmillaan yövyin 0,5-1€/yö. Eli pärjäät oikeastaan niin halvalla kuin itse haluat. Saarilla tahdot ehkä syödä mukavammissa paikoissa ja ruokaan saattaa mennä 3€/ateria. Muualla jos ostat kadulta tai paikallisista pikkurafloista niin hinta vaihtelee 0,2-1€ välillä koko Kaasiassa.

Näin saadaan jonkinlainen päiväbudjetti kokoon: 10€/pv on hyvä perusbudjetti budjettitietoiselle vaatimattomalle reissaajalle. 15-20€/pv jos on vaativampi, kittaa kaljaa, polttaa tms. Parhaimmillaan pärjäsin 3-5€/pv ja elin mielestäni ihan mukavasti. Huvittelut ja retket mukaanlukien (miinus sukellus) kuukausibudjettini oli jotain 350€/kk.

Matkusta ihmeessä Vietnamissa maitse, vain hullu lentäisi. Vietnam on Thaimaan ohella backpackereiden hemmottelumaa, jossa halpoja luksusbusseja menee ovelta ovelle. Sitä paitsi et halua missata esim. sellaisia paikkoja kuin Mui Ne, Hoi An, Hué ja sisämaata. Varaa rohkeasti ainakin kuukausi Vietnamin tutkimiseen. 2 viikkoa on minimi jos tutkii rannikon koko pituudelta.

Osta liput kun tarjouksia tulee vastaan. Joka tapauksessa tullet maksamaan lipuista n.800€ menopaluu, eikä kannata kiertää Tallinnan kautta - ei säästä niin paljoa että olisi vaivan arvoista.

5kk on ihan hyvä aika Kaasian kiertämiseen, vaikka ainahan siellä voi enemmänkin aikaa tuhlata. Mene maitse niin paljon kuin kykenet. Älä arastele maitse menoa niin Siem Reapiin kuin Huésta Vientianeen tms. Älä tyydy vain Lonely Planet-kohteisiin. Käytä paikallisia niin saat enemmän irti reissusta. In my humble opinion  8)

13
Italia / Re: rooma
« : 05.05.2007, 18:16:54 »
Lainaus käyttäjältä: "lähetti07"
Moi  :D

Ollaan kaverin kanssa tulossa ens viikolla roomaan ja yhtenä käynti kohteena olisi via appia anticalla sijaitsevat katakombit. Onko kokemuksia siitä kumpi on parempikohde: San Callisto vai San Sebastiano ja oletteko saaneet miten paljon varata aikaa kyseisissä kohteissa?
Sitten sinne menemisestä: olin ajatellut että käveltäisi esim. circus maximuksen metro-asemalta tuonne via appialle ja samalla näkisi kunnolla maisemia. Google earth näyttäisi että matka sinne olisi n. 3,5km .. elikkä ei paha. Vai olisiko tietoa millä bussilla pääsee sinne helposti?


3,5km on niin lyhyt matka ettei mielestäni järkeä käyttää julkisia. Sehän on karkeasti arvioituna 45min kauniita ja kiinnostavia maisemia ja ihmisiä :D.

14
Iso-Britannia / Re: Lontoo: Portobello Road
« : 05.05.2007, 17:24:36 »
Lainaus käyttäjältä: "Larppa"
Aiemmin tässä ketjussa haeskelin second hand-shoppeja Lontoosta (kiitos drg313 vinkeistä!) ja nyt kysymys Portobello Roadista: onko alueella ihan tavallisia vaatteita myyviä second hand-shoppeja vai onko kaikki putiikit pelkästään noita viime vuosisadan alun vaatteisiin ja erilaisiin naamiaisvermeisiin keskittyviä paikkoja? Alueen omalta nettisivulta en saanut asiasta oikein mitään irti, paljon näyttää olevan lähinnä noita edellä mainitunlaisia putiikkeja kaiken muun antiikin ja entisöintijuttujen keskellä. Hinnathan ovat varmasti aika suolaisia noissa "erikois"putiikeissa  :roll:


Portobello on täynnä vaatekojuja, sekä pieniä trendivaateliikkeitä jotka myy ihan tavallisia vaatteita second hand-hintaan tai kalliilla. Kaikkea löytyy bändipaidoista ja biletopeista eksoottisempiin hameisiin ja nahkatakkeihin. Kirpparikuteet löydät pääasiassa Portobello Roadilta sen sillan alapuolella ja lähiympäristössä. Jos kuljet kohti Notting Hilliä ohitat monia vaatekojuja ja kauppoja. Tori on yhden tien varrella ja pitkä. Varaa aikaa. Suosittelen sillan lähellä sijaitsevaa kasvisravintolaa taukopaikaksi :D.

15
Italia / Rooma
« : 05.05.2007, 13:40:23 »
Sain vaihdettua hotelli Giottoon. On lähempänä ja saanut parempia arvosteluja kuin Flaminius, jota on aika lailla haukuttu joillain sivuilla. Jos jollain kokemuksia Giottosta niin kertokaahan :). Sijaitsee ilmeisesti melko rauhallisella alueella 5km keskustasta, osoite Via Cardinal Passionei 35.

16
Italia / Rooma
« : 05.05.2007, 11:40:20 »
En ole ehtinyt vielä lähteä Hondurasiinkaan kun jo varasin avomiehelleni ja minulle matkan Roomaan... :D Ikävä kyllä avomieheni lomien takia ainoa vaihtoehto oli heinäkuun loppu-elokuun alku. Aikaa viikko. Tiedän että tulee kuuma ja turisteja on piinaksi asti, mutta nyt sitä mennään. Ensimmäinen koskaan ostamani pakettimatka by the way! :D; 377€ sis. lennot, verot + majoituksen aamiaisineen 3 tähden hotellissa 7 yöksi (E-bookers). Minun korvaani kuulostaa unelmalta, koska olen oikeastaan aina yöpynyt vain halvimmissa hostelleissa! Avomieheni ei siedä ajatusta huoneen jakamisesta vieraiden kesken ja vähän matkustelleena kaipaa mukavuutta. Kyseessä hänelle ensimmäinen kunnon matka Eurooppaan. Minulle toinen kerta Roomassa, mutta edellisestä on monta vuotta ja jäi silloin aika piipahdukseksi.

Onko kukaan yöpynyt Flaminius-nimisessä hotellissa? Sijaitsee Via Frassinetolla Prima portessa. Ei hajuakaan missä se on, mutta kuulemma 14km matkaa keskustaan. Täällä puhutaan paljon sijainnin tärkeydestä, mutta meille ratkaisi hinta, opiskelijoita kun olemme. Tunteeko kukaan kyseistä aluetta ja kulkuyhteyksiä keskustaan ja lentokentälle? Bussilla kuulemma pääsee, metroa ei kai lähellä ole?

Kun viimeksi olin Roomassa, oli kesäkuu ja kuuma. Millainen on Rooma oikeasti elokuun alussa? Onko se tosiaan se kuumin kausi ja turistirikkain? Kuulemma myös italialaisilla itsellään alkaa elokuussa lomat, joten voisiko olla että kaupunki onkin rauhallisempi?

Ja se vakiokysymys: kuinkakohan kauan joutuu jonottamaan Vatikaaniin elokuun alussa? :D Kesäkuussa mennessämme pari tuntia ennen sulkemisaikaa jouduimme jonottamaan vain puolisen tuntia. Upea kokemus se oli.

Niin ja tärkeä kysymys avomiestäni varten:
Vinkkejä viileistä paikoista mihin paeta puolenpäivän tienoilla kun päivä on kuumimmillaan!? Koska emme voi niin helposti paeta hotelliimme siestalle niin viileät paikat, kuten museot, rannat, jne. ovat tervetulleita. Saa olla kauempanakin keskustasta.

Hyvä ketju ollut, mutta todella paljon luettavaa :).

17
Meitsi ei enää lähdekään W&H-viisumilla vaan tavoitteena tulla joko 2008 syksyllä tai 2009 keväällä Aussilaan opiskelemaan. Jos saan vaihtopaikan siis :D. (sormet ristissä) Sen verran rakastuin maahan että sinne haluan takaisin... pitänee siinä sivussa käydä uudestaan Kiwissä ja Indonesiassakin :D.

18
Eli Audit jälleen. Tuo yksi keskustelu herätti kiinnostuksen tällaiseen pieneen galluppiin. Jos ette ole tehneet testiä, tehkää se toki nyt heti ja äänestäkää sitten sen mukaan :D:

http://www.paihdelinkki.fi/testaa/audit


---

Alkup. keskustelu: http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=12830&highlight=

Ja tehkää toki alkoholiriippuvuustesti jos huvittaa:
http://www.paihdelinkki.fi/testaa/sadd

19
Tasan hurja 1 pojo. Olenpas villi. Vaiko kalkkeutunut? :D

20
24 päivää aikaa ...  :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 39