Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Anka

Sivuja: [1]
1
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 09.05.2009, 21:15:26 »
Uusi-Seelanti on turvallinen maa, ei mikään Italia.

Onhan se toki noinkin, paitsi että viimeisen kuukauden sisällä meille on murtauduttu (keskellä kirkasta päivää), kavereille on murtauduttu -- --

Samansuuntaisia kokemuksia kuin Athelaksella - paljon matkustava tuttavapiirini on karsinyt suurimmat rahalliset tappiot nimenomaan uusiseelantilaisten rikollisten kynsissa. Osasyy voi hyvinkin olla maan seesteisyys ja lansimaisuus: se saa ihmisten tarkkaavaisuuden herpaantumaan.


Yhdyn edellisiin. Itse en Uudessa-Seelannissa ole rikoksen uhriksi joutunut, mutta tunnen monia jotka ovat. Esim. Suomessa en tunne ketään, jonka kotiin olisi murtauduttu. Uudessa-Seelannissa tiedän moniakin ihmisiä, joiden koteihin on murtauduttu jopa keskellä päivää tai yöllä isäntäväen ollessa nukkumassa. Siellä lähes kaikilla näyttää myös olevan jonkinlaiset hälytysjärjestelmät taloissaan. Ei minua silti siellä koskaan yhteensä reilun vuoden viettämänäni aikana ole pelottanut, mutta en menisi mitenkään superturvalliseksi paikaksi väittämään.

edit: Muistinpa sittenkin joutuneeni rikoksen uhriksi... Eteläsaarella jossakin hostellissa multa varastettiin alushousut pyykkinarulta! Ei onneksi kovin suuri menetys.  ;)

Sivuja: [1]