Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Chai

Sivuja: [1] 2
1
Miamissa etäisyydet on melkoisia ja julkiset liikenneyhteydet kohtalaisen käyttökelvottomia (olemattomia), mikäli aikataulussa ei ole ihan älyttömästi väljyyttä, joten melkein suosittelisin lentokenttähotelliin jäämistä. Maahantulorumba on oman kokemuksen mukaan siellä aina tolkuttoman hidasta (JFK mennyt yleensä puolet nopemmin) ja sitten taas aamulla jos on aikainen lähtö, niin kentälle pitää lähteä kulkeutumaan varhain. Itse tykkään kyllä kaupungista, mutta ei siellä sellaista nähtävää ole, että kannattaisi kohtuuttoman stressaamisen ja häsläämisen hinnalla piipahtaa äkkiseltään. Nuku mieluummin kunnon yöunet lentokenttähotellissa!

2
Osaako kukaan sanoa kuinka tarkasti etuliitteiden kanssa ollaan? Laitoin vahingossa naisen Mr. etuliitteellä, kun sellaista tarjottiin automaattisesti, enkä huomannut tuota vaihtaa. Fly Dubaille kun yritin viestiä laittaa aiheesta nettisivujen kautta olevan e-lomakkeen avulla, niin pelkkää virheilmoitusta pukkaa.

Mulla oli kerran Blue1:n lentolipuissa vahingossa Mr eikä siihen puututtu millään tavoin matkan aikana. Eli en usko että haittaa. Jos sillä sukupuolella oikeasti on merkitystä, niin yleensä pitää johonkin lomakkeeseen täyttää se sex-kohta (male/female).

3
Mun mielestä tuo 20e on mitättömän pieni summa siitä tavaramäärästä, jonka 20 kiloon mahtuu mukaan. Itse asiassa mä olisin jopa sillä linjalla, että maksaisin kaverillekin sen 20e, jolloin hänkin voisi tuoda sulle mukanansa vielä sen 20kg. Kuitenkin kolme vuotta on todella pitkä aika ja siinä ajassa varmasti tarvitsee vaatetusta lähes joka kelille ja joka tilanteeseen, niin työ-, juhla-, ulkoilu-, liikunta- yms. vaatetta, mitä nyt ikinä harrastatkin ja tykkäät tehdä. Samoin astioita tarvitsee jonkin verran, pari lakanaa ja pyyhettäkin kenties, ym. ym. Ok, toki kaiken mahdollisen saa ostettua paikan päältä tarpeiden vastaan tullessa, mutta onko sekään aina oikeasti järkevää? Rahaa niihin palaa väistämättä uusina tai käytettyinäkin ostettuina enemmän kuin tuon 20-40e. Lisäksi ekologisesti ajateltuna on aika typerää haaskausta hankkia kaikki tarvittava toistamiseen.

Mutta ennen kaikkea siis jos rahanmeno huolettaa, niin eipä tuolla 20 eurolla saa kaupasta kovinkaan kummoista vaatekertaa hankittua. Hyvä tarjous saa tulla vastaan, että sillä saa edes parin kelvollisia kenkiä.

4
Yleinen / Vs: Miksi matkustat?
« : 16.08.2011, 11:18:14 »
Mulla on yksi syy matkustamiselle on saada aika ajoin välimatkaa omaan elämään, päästää irti arkisista rooleista ja olla hetken aikaa osittain "joku muu". Itselleni se on paras mahdollinen tapa ladata akkuja ja rentoutua, kun saa jättää ne arkielämän kuviot taakseen ja olla vieraassa ympäristössä. Sinänsä en koe, että oma elämäni olisi mitenkään tympeää, ahdistavaa tai vastenmielistä, mutta ajoittaiset irtiotot ovat ehdottomasti paikallaan oman jaksamisenkin kannalta. Yleensä reissun jälkeen on aivan ihana palata takaisin kotiin ja silloin sitä osaa eniten arvostaa myös niitä arjen rutiineja.

5
Lentomatkustus / Vs: Paras lentoyhtiö?
« : 15.08.2011, 11:23:55 »
Kokemusta on noin 15-20 eri lentoyhtiöstä, mutta ylivoimaisesti eniten kokemuksia on Finnairista. Enkä juuri löydä valittamista, ainakaan mitään sellaista, että kokisin jonkun toisen yhtiön olevan asiassa jotenkin ylivertainen tai selkeästi parempi. Ainoa moitittava asia on ehkä se, että usein Finnairilla hinta ei ole se ihan kaikista edullisin.  Ruoka ei ole hääppöistä, mutta sen perusteella en lentoyhtiötä valitse. Henkilökunta on aina ollut asiallista, hymyistä en osaa mitään sanoa, mutta koskaan en ole saanut ilkeää tai tylyä palvelua. Lisäksi Finnairin kohdalla iso plussa on se, että maakunta-asukkaana saa helpohkosti ne jatkolentoyhteydet samaan pakettiin ja tällöin monesti matkan kokonaishinta on hieman halvempi kuin esim. joku toinen lentoyhtiö Helsingistä + VR:n liput. Lisäksi aika on rahaa ja siksi suorat yhteydet Helsingistä eteenpäin ovat iso plussa, josta mieluusti maksaa hieman ylimääräistäkin. Toki siis myös rajansa sillä ylimääräisen maksamisella ja näin ollen muillakin yhtiöillä on tullut lennettyä kohtuullisen paljon. Eikä mulla on negatiivista sanottavaa muistakaan yhtiöistä. Finnair vain sattuu usein olemaan se kätevin, joten siksi se on suosikkini.

Ja kokemukset ovat siis ihan sieltä turistipuolelta.

6
Eniten hidastetta tulee kyllä siitä kun ensimmäiseksi koneeseen nousevat jäävät käytävälle asettelemaan matkatavaroita ylös, miksi ei ensin voi istahtaa hetkeksi tavaroidensa kanssa tai väistyä muuten ja päästää toiset ohitseen ja laittaa tavaransa sitten ylös vai onko tässäkin kilpailu hyllytilasta?

Nimenomaan siitä hyllytilasta saa todellakin kilpailla. Siksi itsekin suosin mieluummin reppua, joka mahtuu myös edessä olevan istuimen alle. Epäilen suuresti, että hyllytilat mitenkään riittäisivät, jos jokaisella koneessa olijalla olisi se maksimimittainen lentolaukku, joka ei todellakaan mahdu sinne istuimen alle.

7
Mulla ainakin reissussa ensisijainen lähtökohta matkatavaroiden kanssa on se, että pystyn itse käsittelemään ja huolehtimaan omista rojuistani. Laukkuni/reppuni saan kyllä nostettua itse lentokoneen ylähyllylle vaikka se olisi vähän korkeammallakin. Kun seisoo varpaillaan ja oikein kurottaa, niin onnistuu kyllä. Etenkin kun laukun paino on vain sen verran, mitä itse jaksaa nostaa. Pienemmät pussit/nyssykät sun muut, joita mahdollisesti kuvittelen tarvitsevani lennon aikana, ja joihin todennäköisesti en itse ylety, mikäli ovat valuneet sinne matkatavarahyllyn perukoille muiden laukkujen taakse, jätän siihen edessä olevan istuimen alle, jolloin tavarat on kätevästi käsillä enkä tarvitse välttämättä muiden apua niitä löytääkseni.

Ja vaikka pärjään täysin itse matkatavaroitteni kanssa enkä muista koskaan erikseen apua muilta edes pyytäneeni (vaatineeni/olettaneeni), niin hyvin usein joku lähellä oleva on jo automaattisesti auttamassa tavarahyllylle nostamisessa, mistä tietysti kiitän kauniisti. On tosi kivaa, että ihmiset yleisesti ottaen ovat aika auttavaisia, mutta lähtökohtana pidän sitä, että laukut aina on sen muotoisia ja painoisia, että pärjään itsekin. Eipähän tule sitten paha mieli, jos apua ei saakaan.

Ja toki on ihmisryhmiä, joilta en missään nimessä tätä samaa odota. Esim. vanhukset, pyörätuolilla kulkevat, pienet lapset yms.

8
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkatavara-ongelma
« : 04.08.2011, 08:57:06 »
Jos ihmiset ottaisivat enemmän laatikon kuin (härö)pallon muotoisia käsimatkatavaroita ja käyttäisivät hyllyjä tehokkaasti ja omalle paikalleen tarkoitettua nimettyä tilaa (useimmissa konemalleissa on kyltit tätä kertomassa), päästäisiin paljon helpommalla - etenkin kun nykymenolla käsimatkatavaroiden merkitys on suuri ja kasvaa edelleen.

Oma näkemys on kyllä se, että nimenomaan ne laatikon muotoiset, usein maksimimittaiset käsimatkatavaralaukut sitä tilaa syövätkin. Sen sijaan erilaisia reppuja ja vastaavia saa kyllä helpommin sullottua pienempäänkin tilaan, koska joustavat ja menevät kasaan jonkun verran. Ja harvassa on ne koneet, joiden jalkatilaan oikeasti mahtuu se maksimimittainen laatikko! Siksi tuleekin paljon mieluummin otettua koneeseen mukaan se reppu, koska tietää että sen saa ahtaassakin paikassa aina johonkin mahtumaan, vähintään sinne jalkatilaan.

9
Terveys ja turvallisuus / Vs: Kuukautiset
« : 01.08.2011, 13:08:18 »
Joo, nää on minipillerit niin näissä ei ole taukoviikkoja vaan kaikki laatat menee putkeen. Menkat mulla jäi pois kertaheitolla, tais mennä kolme laattaa ennenku tuli jonkinmoiset, siitä sitten pari viikkoa niin tuli toiset menkat ja sen jälkeen ei ole taaskaan kuulunut mitään. Noiden kanssa menkkojen tuleminen on aika ylläripylläri, mutta onneksi niitä ylläreitä tulee harvakseltaan.

Mullakin on ollut minipillerit käytössä nyt noin puolitoista vuotta. Aloitin niitten popsimisen järkyttävien menkkakipujen takia ja e-pillereitä mulle ei suostuttu antamaan liian korkean verenpaineen takia. Mulla on ollu vain kerran menkat sen jälkeen, kun alotin syömään noita pillereitä (viime vuoden heinäkuussa). Helpottaa kyllä reissaamista melkoisesti, kun ei tartte stressata menkoista.  ;D

Söin aikoinaan reilun puolen vuoden ajan noita minipillereitä ja kyseisenä aikana mulla oli ehkä noin 10-15 päivää, jolloin EI ollut jonkinmoista tiputtelua. Useimmiten tiputtelu oli niin runsasta, että jonkinlaista suojaa oli pakko käyttää. Eli vaikka monesti hehkutetaan, että minipillereillä vuodot vähenee tai jää jopa pois, niin kaikkien kohdalla tämä ei todellakaan päde. En siis suosittelisi kenellekään ainakaan kovin pikaisesti ennen pitkään reissuun lähtöä vaihtamaan uuteen hormonaaliseen ehkäisymenetelmään, koska vaikutukset on niin yksilölliset. Mulle lupailtiin alussa, että vuoto saattaisi alkuun olla epäsäännöllistä ja sitten ehkä jäädä pois, mutta se reilun puolen vuoden sinnittely sai sitten riittää.

10
^ Eikös tuohon politiikkaan törmää ihan Suomessakin?

Mä en voi tähän alkuun olla ihmettelemättä, että jos vaateliike on imagostaan sillä lailla tarkka että kieltää gootahtavia asiakkaita astumasta sinne jalallaan, niin mitä ihmettä sen hyllyiltä voisi löytyä, jota kyseinen gootti edes harkitsisi ostavansa?

Tuliaisia?  8)

11
Joo, käteiselle toki jokainen löytää käyttöä, mutta ei se ainakaan minun mielestä mikään varsinainen lahjaidea ole, kun kyse on omista ystävistä. Eikä myöskään itselle tulisi mieleenkään työssäkäyvänä ihmisenä toivoa rahaa lahjaksi omilta kavereilta tai sukulaisilta.

Eli siis oikeita lahjaideoita kaipailisin, reissuhenkisille ystäville esimerkiksi. Ja pienemmällekin budjetille. Ekana tulee itsellä mieleen esimerkiksi juuri matkakokoinen kosmetiikka. Niitä saa monesti kivoissa lahjapakkauksissa. Pörrösukat lentokoneeseen. Sudoku-lehtiä.

12
Lentomatkustus / Vs: Lentokoneessa nukahtamisen vaikeus
« : 17.11.2009, 12:11:40 »
Itse suosittaisin lentokoneessa nukkumisen vaikeuksiin sitä, että järjestää oman reissunsa aikataulut ja majoitukset siten, että perille tullessa voi ihan reilusti mennä nukkumaan pois ne univelkansa. Kyllä se siitä sitten lähtee. Terveelle aikuiselle ihmiselle 30 tunnin valvominen ei ole miellyttävää, mutta ei se myöskään ole katastrofi. Eli tärkeintä on se, ettei liikaa stressaa ja murehdi sitä, saako siellä koneessa nukuttua vai ei. Jos epäilee, että uni ei silmään tule, niin sitten varaa itselleen jotain muuta ajankulua koneeseen: kirja, lehtiä, ristikoita, musiikkia. Kyllä se tuskaisaa on se pitkä valvominen ja paikallaan istuminen, mutta se pitää vain ottaa osana matkailun huonompia puolia ja ajatella, että lopputulos on sen ankeuden arvoinen. Jos sitä nukkumistaan kovasti etukäteen murehtii ja jännittää ja pelkää, on todella paljon epätodennäköisempää, että uni silmään tulisikaan. Parempi koettaa suhtautua asiaan rennosti ja muistaa, että taittuu se matka hereilläkin ollessa.

13
Yleinen / Vs: Mitä tuotte matkamuistoksi?
« : 12.11.2009, 11:23:07 »
Ostan lähinnä vain erilaista käytännöllistä tavaraa ja vaatteita eli sellaista, mitä pitäisi ostaa Suomessakin, mutta näin saa matkamuiston samalla. En ole mikään koriste- tai muistoesinetyyppi. Jopa ne jääkaappimagneetit ovat liikaa minulle. Kaikista lippusista ja lappusista pyrin hankkiutumaan eroon. Jotain esitteitä tms. tulee joskus hillottua useampi kuukausi tai vuosi, kun ajattelen, että tämä on niin mukava muisto, mutta lopulta päädyn heittämään kaiken pois, kun ei niitä kuitenkaan tule myöhemmin katseltua.

Sitä käytännöllistä tavaraa (keittiöön jotain tms) ja vaatepuolta tuleekin sitten ostettua oikein reilusti, eli kyllä niitä materiaalisia muistoja omassa taloudessa riittää liiankin kanssa.

14
Lushin tuotteet kannattaa ehdottomasti tilata suoraan Briteistä, jos rahaa haluaa säästää. Hinnat ovat niin paljon halvempia, että postikulujen osuus peittyy aika äkkiä. Toimitus on myös nopeaa, noin viikko, jopa vajaa on mennyt, kun paketti on ollut kotipostissa. Brittihinnoilla palashampoo kustantaa noin 4,5 puntaa, Suomessa hinta noin 14 euroa.  ::)

15
Salmiakkia ja lakritsia kaipaan ehdottomasti. Niitä tulee himoittua kotonakin vähintään joka toinen päivä. Toistaiseksi en ole näitä mukaani matkoille raahannut, kun olen ajatellut, ettei ne ihmiselle mitään välttämättömyyksiä ole ja pari viikkoa pärjää ilmankin ihan hyvin. Mutta iän myötä mukavuudenhalu kasvaa joten seuraavaksi otan salmiakkini mukaan useampana eri sorttina (yksi ei riitä...  ;D).

16
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Shampoon yms. riittävyys
« : 12.10.2009, 12:22:13 »
Lushin kiinteät palashampoot toimii kyllä hyvin ja kestävät pitkään, mutta yksi iso ongelma niissä on ja se herkästi vielä korostuu reissun päälle. Nimittäin shampoopalan pitää saada rauhassa kuivua kuivassa paikassa, muuten se menee jonkun ajan päästä vetiseksi mössöksi kuten saippuapalat muutenkin, mikäli unohtuvat veteen lillumaan. Eli jos tiuhaan joutuu majapaikkaa vaihtamaan voi olla vaikea ehtiä kuivattamaan näitä. Jos joka käytön jälkeen laittaa palan pikaisesti vain johonkin purkkiin tai minigrip-pussiin säilömään on tuote äkkiä enemmän tai vähemmän nestemäinen... Lushin oma purkki näitä palasia varten on ainakin täysin umpinainen joten se ei toimi muuta kuin valmiiksi kuivan palan säilyttämisessä.

17
Olen onnellinen, koska edessä on hyvin arkinen viikko ilman mitään erityistä ohjelmaa tai menoa.  ;D Eli saan ihan rauhassa pötkötellä iltaisin töiden jälkeen kotona, lukea kirjoja ja käydä liikkumassa joka päivä. Ei tarvii stressata. Välillä se harmaa arki on tavattoman ihanaa.

18
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: jenkkeihin
« : 01.10.2009, 15:00:15 »
^ Tarvitset siis sen passin, Estan täytät netissä ja koneessa täytät maahantulolomakkeen ja tullilappusen. Samoja tietojahan tuossa joutuu pariin otteeseen kirjaamaan, mutta lennolla sitä aikaa kuitenkin on ihan riittämiin, joten ei se nyt mikään älytön rasite ole käyttää kahta minuuttia niihin lippusiin. Turhauttavaa ehkä mutta ei siis ole mikään suuri tai kohtuuton vaiva eikä yhtään kannata stressata niitä papereita.

19
^ Jos kyse on varsin hyvästä ystävästä niin sanoisin kyllä ihan suoraan asiallisesti. Jos keksii jonkin tekosyyn on äkkiä taas toisen kerran samassa tilanteessa, kun kaveri kokeilee jos nyt saisi seuraa reissulle. Itse siis puhuisin aika suoraan siitä, että aikaisemmin yhdessä reissatessa on tuntunut siltä, ettei kemiat matkailun osalta oikein osu yhteen ja siksi ei halua enää yhteiselle matkalle mennä, vaikka muuten kaveri ois hyvä tyyppi.

20
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: New York
« : 24.09.2009, 10:35:15 »
Usassa on jotenkin niin, ettei luottokortilla maksettaessa tarvitse pyytää kuittausta, mikäli maksettava summa on tyyliin 20 dollaria tai alle (en muista tarkkaa summaa). Ihmettelin nimittäin itse tätä kerran reissussa, kun kuittausta ei aina pyydetty, ja paikallinen ystävä kertoi tämän selityksen. Ja kyllä nämä veloitukset on aina mun luottokorttilaskussa näkyneet ja kiltisti olen ne maksanut.

Sivuja: [1] 2