Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - vajaassa

Sivuja: [1]
1
Baltian maat / Vs: Liettua, Kaunas
« : 03.08.2010, 19:27:00 »
Hostel 10 tosiaan lienee ainoa varsinainen hostelli Kaunasissa.

Tuo Hostel 10 vaan ei ole erityisen hyvässä paikassa, kävelymatkaa tulee vanhasta kaupungistakin jonkin verran. Bussipysäkki on ihan vieressä, mutta käsittääkseni bussit 5 tai 24 eivät kauhean myöhään kulje. Itse hostelli myös muistuttaa sisältä lähinnä sairaalaa, joten mitenkään erityisen kodikkaasta hostellista ei voi puhua.

Eli en kauheasti suosittelisi, mutta kyllä tuollakin voi yöpyä ja hinta on ihan ok.

2
Junamatkustus / Vs: Junamatkailu Puolassa
« : 28.02.2010, 14:49:21 »
Itsekin tuossa maaliskuussa meinaan vähän Puolassa reissata. Onko kenelläkään kokemuksia tuosta Polrail-sivustosta?

Itse tilasin tuolta liput kerran, kaikki meni oikein hyvin. Halvemmallakin lippuja saa, mutta itselläni siis ihan ok (kerta)kokemus tuosta sivustosta.

3
Balkanin maat / Vs: Albaniaan
« : 27.02.2010, 22:20:03 »
Varmasti hauska reissu tiedossa. Tiranan lentokentältä suosittelisin ottamaan bussin taksin sijaan. Taksikuskit ovat kyllä kimpussa kuin herhiläiset mutta lentokenttäbussi on ihan ok ja erittäin edullinen vaihtoehto keskustaan pääsemisessä.

4
Eurooppa / Vs: matkaan syksyllä/talvella?
« : 25.02.2010, 20:48:03 »
Eihän tähän mitään selkeää oikein/väärin vastausta voi antaa, mutta jos itselle ajankohta sopii niin reissuun vaan. Hyvällä tuurilla kelikin voi olla ihan ok. Ainahan tuolla maailmalla muitakin matkailijoita on, joten ihan yksinkään ei tarvitse olla.

5
Balkanin maat / Vs: Albaniaan
« : 18.02.2010, 17:54:50 »
Onkos kellään vinkkejä halvoista lennoista Albaniaan, tai mitä muuta kautta sinne kannattais matkustella..Kreikan puolelta? Huhti-toukokuussa ois suunnitelmana viikon verran pyöriä siellä päin..ehkä..:)

Itse bongasin satasella suoran lennon HKI-Dubrovnik, eli siitä Montenegron kautta sitten eteenpäin.


6
Eurooppa / Vs: Gdansk ja ympäristö
« : 17.02.2010, 18:28:34 »
Gdynian satamasta pääsi bussilla suoraan rautatieasemalle. Lipun sai ostettua kuljettajalta, bussipysäkki oli lähellä terminaalia johon itse rantauduin. Tarkempia koordinaatteja en osaa antaa koska itse etsimme pysäkin yritä/erehdy menetelmällä. Vaikeaa se ei kyllä ollut.

Tulin Ruotsista Stenalla, mutta tuskinpa Finnlines kauas tulee, jos olet sillä seilaamassa.

7
Tyhmät kysymykset / Vs: Passi ja armeija
« : 17.02.2010, 18:09:55 »
Enpä ole koskaan kuullut, että joltain olisi evätty normaali viiden vuoden passi armeijan takia. Ehkä niin voi käydä, jos olet hakenut lykkäystä vuosikaudet ja asepalveluksen yläikäraja alkaa lähestyä.

Itse sain 14-vuotiaana 10 vuoden passin ilman mitään ongelmia. Minun käsitykseni on myös se että ainoastaan tuo yläikärajan lähestyminen voi aiheuttaa ongelmia. Paikallinen poliisi varmaan osaa puhelimessa kertoa faktaakin, mutta uskoisin että estettä ei ole. Passia hakuun vaan.

8
Eurooppa / Vs: Halvalla Kroatiaan?
« : 14.02.2010, 23:08:34 »
Kesäkuulle näytti äsken Dubrovnikin menopaluu hinnaksi 262 eur mikä tosiaan olisi se paras vaihtoehto. Ryanairillekin tulee hintaa jos Pirkkala ei ole ihan naapurissa.

Bergamosta pääsee mukavasti ainakin Zagrebiin, yöjuna oli siellä perillä muistaakseni noin kuuden aikaan aamulla. Itse yövyin Bergamossa, mutta muistelisin että Ryanairin lennolta olisi mahdollisuus ehtiä tuohon yöjunaan samana päivänä.

Halpoja HKI-Budapest lentoja kannattaa myös tutkia, mutta silloin paluu kannattaisi varmaan olla suoralla lennolla, muuten käy aika vähiin.


9
Lentomatkustus / Vs: Mieluisin lentokenttä?
« : 07.06.2009, 18:55:10 »
Annan ääneni Tegelin kentälle. Ei se mikään paratiisi ole, mutta minulla ei ole sieltä yhtään negatiivista kokemustakaan.


10
Myös hostellit yms. huomioidaan toki :D

Hobo Bear Hostel Zagrebissa oli ihan kiva mesta. Zagreb oli muutenkin leppoisa paikka viettää aikaa, varsinkin jos tykkää istua terassilla.

11
Yleinen / Vs: yksin matkaan?
« : 20.05.2009, 18:46:40 »
Yksin vaan matkaan, ei se ole kamalaa. Saa olla tarvittaessa rauhassa ja voi ihan itse päättää mitä tekee ja mihin menee. Yksin matkustaessa sitä on myös sosiaalisempi, joten jos tuntuu yksinäiseltä niin eiköhän esim. hostellista jonkun juttukaverin löydä.


12
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 11.04.2009, 12:32:23 »
Keskitysleirit on hyvin esiteltyinä netissä, joten niihin on Saksassa helppo mennä.

Itse kävin Sachsenhausenissa opastetulla matkalla jonka toteutti newberlintours.com. Maksoi muistaakseni 14 eur. 
 
Tuonnehan ei ole vaikea tehdä omatoimista retkeäkään, mutta itse tykkäsin tuosta "ryhmämatkasta".


13
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 11.04.2009, 12:04:23 »
Niimpä Ryanairilta saa naurettavan halvalla lennot miltei aina riikaan ja bremeniin :)

Tosin äsken katsoin 30.4.09 lähtöä TMP-RIX, hinta veroineen 140 eur. Tuo on varmaan kohtuullisen täynnä oleva lento.

14
Yleinen / Vs: Hostellin perustaminen
« : 05.04.2009, 21:22:27 »
Lakanat, netti ja kahvi/tee kuuluvat itsestään selvänä asiana petipaikan hintaan. Ei mitään eri hinnoitteluja.

Olen itsekin ajatuksella leikkinyt, mutta hiukan pelottaa ajatus siitä miten paljon se sitoo yrittäjää.

Netti on helppo jakaa ilmaiseksi asiakkaiden käyttöön, koska sellainen on pakko hostellissa kuitenkin olla. Lukittavat kaapit ovat aina plussaa.

Aamiainen on minusta sellainen että siitä voi periä lisämaksua, tai sitten pitää se todella yksinkertaisena ja leipoa hintaan mukaan.  Selkeät nettisivut ja ajantasalla oleva tieto esim. hostelworldin sivuilla on myös tärkeää.

15
Saksa / Vs: berliiniberliiniberliini
« : 05.04.2009, 18:25:30 »
Omasta mielestäni kaikki toisen maailmansodan ja DDR aikaiset paikat on ollut kiinnostavimpiä. Erityisesti Oranienburgin Sachsenhausen keskitysleiri ja DDR:än Stasi vankila itä Berliinissä oli aika päräyttäviä mestoja.

Juu, nuo ovat kummatkin erittäin suositeltavia kohteita. Aika hyvän Stasi päivän saa kun aloittaa Stasin päämajasta ja jatkaa sieltä raitiovaunulla vielä tuonne vankilaan. Vankilassa ei valitettavasti ollut englanniksi opastettua kierrosta, mutta entisen vangin saksaksi pitämä kierros oli hyvin vaikuttava.

 


16
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 05.04.2009, 13:30:01 »
Ryynäri on maakuntien köyhien ystävä numero yksi. Tsaddista lähtiessä tilanne vaan muuttuu ratkaisevasti.

Aivan,  pitää olla lippujen todella edullisia että kannattaa ja huvittaa tehdä esim. HKI-TRE matka lennolle päästäkseen. Itse olen sen tehnyt ja teen pian uudestaan, mutta se johtuu pääosin siitä että sain tuon TRE matkan hoidettua hyvin edullisesti.

Ryanairin Bergamon lennot sopivat myös matkan aikatauluihin hyvin. En ole myöskään menossa Milanoon, joten sikälikin tuo Bergamon on "oikeassa suunnassa".

Mitenkään erikoisen halpaa tuo ei ole, yhden suunnan lippu oli 65 eur kaikkine kuluineen(1 rinkka ruumassa). Itseäni ei meno matkalla edes niin rasita tuo koukkaus Tampereen kautta, mutta paluu matkalla se tuntuu aika rasittavalta. Sen takia nytkin palaan suoraan Helsinkiin.
17
Balkanin maat / Vs: Albaniaan
« : 04.04.2009, 20:05:16 »
Onko muilla ollut Albaniassa ongelmia kielen suhteen? Reissulla ei törmätty kuin muutamaan albaniin, jotka osasi englantia edes jotenkin. Hotellien/hostellien henkilökunta yleensä osasi ainakin kohtuullisesti englantia muttei todellakaan kaikki, saati sitten muut ihmiset (bussikuskit, kaupoissa myyjät jne.)

Jonkin verran oli ihmisiä jotka eivät puhuneet englantia ja osa oli sen ikäisiä että olivat jo koulussa ainakin jotain kieltä opiskelleet. Varsinaisia kieliongelmia ei matkalla kuitenkaan ollut.

En joutunut myöskään maksamaan mitään maahantulo maksua, tuokin tuntui olevan vähän satunnaista. Osa tapaamistani turisteista oli maksun maksanut, osa taas ei.


18
Eurooppa / Vs: vinkkejä köyhäilemiseen euroopassa.
« : 04.04.2009, 13:09:18 »
Albania on edullinen maa elää ja asua. Matkustaminen ei tuonne ole toki ihan ilmaista, mutta jos on aikaa istua bussissa niin tiukallakin budjetilla voisi onnistua.


Sivuja: [1]