Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Minttuinen

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 13.12.2015, 15:18:54 »
Kööpenhaminassa vielä huomiseen, sitten joulun jälkeen Rotterdamiin viikoksi :)

2
Kesäreissu heinäkuussa on tänä vuonna Budapest-Bratislava-Wien, parisen viikkoa. Sitten työmatkalle syyskuussa 9 päiväksi Georgiaan, jossa vietetään aikaa Tbilisin lisäksi keskellä Kaukasusta pikkukylässä. Ja sitten loka-marraskuun vaihteessa pidennetty viikonloppu aina niin ihanassa Berliinissä <3
Tänä vuonna jo Gdansk ja Amsterdam nähty. Tässä siis tämän vuoden reissut :)

3
Eurooppa / Vs: Amsterdamiin!
« : 11.06.2012, 14:04:50 »
Olisin kysellyt onko kellään kokemusta tästä: http://www.stenaline.co.uk/ferry/rail-and-sail/holland/book elikkäs juna/laiva yhdistelmä Lontoosta Damiin. Mietittiin että vois olla kiva vaihtoehto mennä tollasella päiväristeilyllä tuo matka.

Majoitukseksi ollaan mietitty Flying Pig Uptown Hostel-nimistä paikkaa, onko kukaan ollut?

4
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 11.10.2011, 18:52:33 »
Tarkoituksena lentää Helsingistä Nairobiin ensi kesäkuun alkupuolella, ja paluu joulukuussa. Jos jollain on kokemusta; miltä firmalta olette saanut edullisimmat meno-paluut, mutta mielellään vain yhdellä vaihdolla? Ja mietin tässä, että vaikuttaakohan hintaan kuinka paljon se, onko matka-aika alle 6 kk, vai hieman yli? Lisäksi, koskakohan tuollaisia lentoja kannattaa alkaa metsästämään - vielä ei ilmeisesti ole myynnissä noin pitkälle menevät lennot?  Kaikki vinkit otetaan ilomielellä vastaan.

5
Eurooppa / Vs: Zurich
« : 13.03.2011, 11:49:55 »
Ollaan menossa kesäkuussa Zurichiin läpikulkumatkalla Saksan puolelle, aikaa aamukahdeksasta iltakahdeksaan. En ole koskaan aiemmin käynyt siellä, ja haluaisinkin vinkkejä mitä kannattaa tuossa ajassa tehdä. Lähinnä nähtävyydet kiinnostaa, shoppailu ei niinkään :)

6
Yleinen / Vs: Pisin aika poissa Suomesta?
« : 15.01.2011, 15:54:41 »
Pisin aika on hieman yli vuosi jonka asuin Vancouverissa.

7
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 09.01.2011, 00:28:46 »
Mikä olisi halvin tapa päästä Marokkoon ja tarkemmin sanottuna Agadiriin? Olen yrittänyt katsella lentoja vähän sieltä sun täältä, mutta aika tyyriitä. Matkustusajankohta miel tammikuu. Ryanairilla tietty pääsisi suht edukkaasti, mutta ensin täytyisi könytä Tampereelle ja sitten Frankfurtissa lojua pari yötä mikä ei kiinnosta pätkääkään. Saako johonkin euroopan maahan edukkaasti lentoja mistä olisi myös halvalla lentoja tuonne?


Itse varasin lennot Marokkoon Easyjetiltä Pariisin kautta. Lennän Casablancaan ja palaan Fezistä. Menopaluulennot Hel-CDG-Casablanca ja Fez-CDG-Hel yhteensä 169 e/hlö. Menomatkalla yöpyminen Pariisissa, löysin lentokentän läheltä ihan ok:lta vaikuttavan hotellin 35 e/yö sisältäen lentokenttäkuljetuksen. Hinta ei sisällä laukkuja, koska en harrasta alle kolmen viikon reissuilla kuin käsimatkatavaroissa menevän repun kantamista.

8
Marokko / Vs: Millasta on Marokossa?
« : 08.01.2011, 20:59:23 »
Kiitos lämmitys-vinkistä, mutta tarkentaisin vielä, mikä on tajuttoman kylmää?

9
Marokko / Vs: Millasta on Marokossa?
« : 06.01.2011, 21:40:22 »
Marokkoon lähdössä hieman yli kuukauden päästä ekaa kertaa. Lennetään Casablancaan ja hieman yli viikon päästä Fezistä takaisin. Tarkoitus on olla pari yötä Casablancassa, josta junalla Meknesiin kolmeksi yöksi ja reissun loppu sitten Fezissä.

Muutamia asioita, jotka mietityttää:
- Kellään kokemusta Meknesistä, mitä kannattaa nähdä ja tehdä - vaikuttaa siis upealta kaupungilta ja haluisin tietää ne must-kohteet? Onko pankkiautomaatteja (nosto electronilla) kuinka hyvin tuossa kaupungissa?
- Junalippujen ostaminen mietityttää, voiko ostaa samana päivänä? Kellään kokemusta miten ostaminen sujuu kun ei osaa arabiaa tai ranskaa?
- Mietinnässä on ollut että mentäisiin Meknesistä Feziin taksilla (hotellin kautta voi varmaan varata) Volubiliksen kautta. Kukaan tehnyt näin ja mitä taksin pitäisi noin suurin piirtein maksaa tollasella puolpäiväreissulla?
- Fez jakaa mielipiteitä ainakin lukemani mukaan, kannattaako siellä ottaa medinaan opas hotellilta vai yrittää itse, kun aikaa ei ole paljoa?
- Paras opaskirja Marokkoon, LP?

Kiitos jo etukäteen vastauksista :)

10
Puola. En oikein tiennyt mitä odottaa, mutta en ollut varautunut niin ystävällisiin ja englanninkielentaitoisiin ihmisiin, erittäin toimivaan joukkoliikenteeseen ja muutenkin kaikki sujui niinkuin piti :) Tosin olimme vain kahdessa kohteessa, Varsovassa ja Krakovassa. Puolaan tuli hinku palata!

11
Kestovastaus tähän kysymykseen : Liikaa, jokatapauksessa liikaa.

Mutta tällä kerralla 28 päivää seuraavaan, en millään taas malttais odottaa!

12
Eurooppa / Vs: Varsova pikana?
« : 28.04.2010, 20:59:39 »
Meinasin laittaa tän tonne tyhmiin kysymyksiin, mutta laitetaan nyt tähän Varsova-ketjuun tämä kysymys kuitenkin. Elikkäs jos jollain olisi linkki Varsovan julkisen liikenteen karttaan, siis sellaiseen missä näkyisi nimenomaan raitiovaunulinjat, niin olisin kovin kiitollinen. Olen hakenut ja hakenut ja hyvää karttaa en ole löytänyt edes tuolta Varsovan julkisen liikenteen sivuilta. (tai sitten en osaa etsiä) Yleensä tuollaisen kartan löytäminen eri kaupungeista on onnistunut hyvinkin helposti mutta nyt en vaan löydä.  Kiitoksia jo etukäteen :) Mä kun hahmotan aina kaupungissa liikkumisen juuri linjakartan avulla.

13
Lentomatkustus / Vs: Paras lentoyhtiö?
« : 24.04.2010, 20:12:33 »
Lufthansasta tykkään, oon lentäny Helsinki-Frankfurt-väliä lukemattomia kertoja, ja jotenkin Luffella vaan homma sujuu kivasti. Ystävällinen henkilökunta, hyvää saksalaista olutta ja hyvät sapuskat olleet. Kertaakaan ei oo lento myöhästynyt, mikä on jo aika hyvin.

Finnairilla oon lentänyt vähemmän, mutta ei mitään moitteita saa multa niiden kokemuksien perusteella.

14
Yleinen / Vs: kokemuksia nettimatkatoimistoista
« : 13.04.2010, 22:13:47 »
Olisin kysellyt lisää kokemuksia hotelsclick.com-saitista? Nimittäin ois hotelli älyttömän paljon halvempi kuin millään muulla hotellivaraussivustolla, ja alko mietityttään et miten se on mahdollista - eli onko toi luotettava sivusto? Siis hinta muilla sivuilla kolmen yön majoitukseen samassa hotellissa n.270 e, ja hotelsclick.comissa 110 e. Aika huomattavasta säästöstä siis kysymys.

15
Olen jo kaksi kertaa asunut ulkomailla, Kanadassa Vancouverissa sekä Saksassa pienessä Fuldan kaupungissa. Haaveena aivan ehdottomasti muuttaa vielä joku päivä taas ulkomaille. Vaihtoehtoja on monia, Berliini houkuttais aivan erityisesti, tai sitten Irlanti. Olishan se mahtavaa joskus asua myös jossain Alpeilla, tai sitten jossain lämpösessä omassa rantabungalowissa. Oikeestaan aika moni paikka kävis :)

16
Kaikkein yllättävin tilanne oli Egyptissä, Luxorissa. Tavattiin siellä egyptiläinen hevoskuski, joka esitteli itsensä Paavoksi :D Kuskin nimi oli oikeasti tosin Horus, mutta oli ollut jossain vaiheessa elämäänsä raksalla töissä Suomessa, ja saanut lempinimen Paavo. Ja "Paavo" osasi aika paljon suomea, toki aikamoisella aksentilla :D Paras oli kun eräänä aamupäivänä mentiin Paavon kyytiin cocacola-pullot kädessä ja hiukan huonovointisena sattuneista syistä, niin Paavo ilkkui meille että "kännikalat, kännikalat, perkele!" :D Jäin kyllä miettimään jossain vaiheessa että noinkohan on oikeesti ollut suomessa, mutta kertoi kyllä tosi tarkasti missä oli ollut.. tiedä häntä sitten.

17
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 25.03.2010, 06:56:15 »
Jos lennot Varsovaan käy, niin AirBalticilla ne sais hintaan 390,66 e (yhteensä 2 aikuiselta) menopaluu Helsingistä. Lähtö 13.5 klo. 9.55 (perillä 12.10) ja paluu 17.5 klo. 13.35 (perillä 18.10). Lennot siis vaihdolla Riikan kautta. Katsoin ihan AirBalticin omilta sivuilta lennot.

Jos Turku on lähempänä niin sieltä Varsovaan pääsee Wizzairilla, jolla lennot on ollu aika halpoja.

Varsovasta on ilmeisesti ihan näppärä junayhteys Krakovaan.

18
Ollaan menossa Pariisiin yhdeksi yöksi, matkalla Berliinistä Suomeen. Tullaan Orlyn kentälle, ja lähdetään seuraavana päivänä CDG:ltä. Olen yrittänyt etsiä kovasti reittejä lentokentiltä hotelliin, suoraan sanottuna tuntuu aika hankalalta. Pitäisi siis päästä metroasemalle nimeltään Pernety (metrolinja 13), jonka vieressä hotelli on. Jos joku osaisi antaa vinkkejä niin otetaan kiitollisena vastaan.

edit. kattelin vielä, ja olenko oikeassa että kummalta tahansa lentokentältä pääsee Denfert Rochereaun asemalle (sininen linja CDG:ltä ja Orlybus), josta näkyisi menevän metro 6. Sillä sitten muutama pysäkki ja sitten vaihto metro 13?

19
Alunperin varmaan isä, joka matkusti ympäri maailmaa ja on asunut mm. jenkeissä ja Afrikassa eri paikoissa. Mulla on vieläkin tallessa kaikki ne kortit joita olen saanut joka puolelta. Isä vei kyllä muakin reissuun lähinnä jenkkilään, ja nautin aina kun pääsin pois Suomesta.

Jossain vaiheessa musta tuli sitten aikamoinen kotihiiri, ja olin todella kiinni rutiineissani. En matkustanut viiteen vuoteen (!?!), siis en niin yhtään minnekään. En oikein tiedä mikä vaihe tuo oli, mutta onneksi se on ohi :D

Koulun kautta tuli mahdollisuus lähteä vaihtoon, keräsin rohkeuteni, pakkasin tavarani, ja lähdin Saksaan neljäksi kuukaudeksi. En ollut koskaan aiemmin lähtenyt yksin ulkomaille, enkä puhunut sanaakaan saksaa.

Sen jälkeen muhun iski reissukärpänen ja pahemman kerran, ja Eurooppaa nyt lähinnä kiertänyt, mutta mieli tekee muuallekin. Enää en voisi kuvitellakaan etten reissaisi, siitä on tullut osa mun elämää, ja onneksi aviomies ajattelee asiasta samalla tavalla, on yhtä innoissaan kuin minäkin.

20
Ranska / Vs: Pariisi
« : 13.03.2010, 22:44:27 »
Pariisi tuli kuin tulikin tämänvuotisen kesälomamatkan viimeiseksi stopiksi, kiitos easyjetin tarjouksen. Saavumme Orlyn kentälle klo.11 ja seuraavana päivänä lento lähtee klo.16 Helsinkiin CGD:ltä. Olen tämän ketjun nyt lukenut läpi, ja oletan löytäneeni ne must-kohteet ekaa kertaa kaupunkiin menevälle ja vain yhden yön viettävälle.

Suunnitelmana nähdä siis Eiffel ja riemukaari, Notre Dame ja Montmartren kukkula. Jos jää aikaa niin lähdetään katakombeihin, mutta ei toisaalta haluta kyllä juosta, joten voipi olla että jää seuraavaan kertaan. Hiukan jännittää kun tulee ja lähtee eri kentiltä, pitää tehdä myyräntyötä että miten nuo siirtymiset sitten hoituvat.. Julkiseen liikenteeseen kannattaa näin lyhyellä matkalla ostaa varmaan kertalippuja?

Sivuja: [1] 2 3 4