Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Luna

Sivuja: [1]
1
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Sinkku/varattu
« : 13.03.2005, 04:47:40 »
Varattu, vaikken olisi viela muutama vuosi sitten uskonut, etta ikina laitan hynttyita yhteen kenenkaan sellaisen kanssa, kuin tama nykyinen siippani on. Ja onni se vaan edelleen kukoistaa, tuhansien kilometrien valimatkankin paasta  :shock:

2
Terveys ja turvallisuus / Uhkaavin tilanne matkalla
« : 13.03.2005, 04:42:46 »
Kerran eraalla tyhjalla ja hiljaisella maalaistiella Ecuadorissa tuli vastaan pari teini-ikaista poikaa, joista toisella oli haulikko mukana. Tulivat tonimaan vahan liian tuttavallisesti ja heittamaan hieman pelottavaa juttua, mutta lahtivat sitten kuitenkin pois. Ei ollut kiva tilanne, vaikkei mitaan vaarallisempaa sitten tapahtunutkaan.

Myohemmin kuulin, etta suurempi vaara kyseisella tiella olisikin ollut koira(t) - kahta eri henkiloa (eri aikaan) oli samalla tienpatkalla purrut koira...

3
Väli-Amerikka ja Karibia / Nicaragua kokemuksia
« : 13.03.2005, 04:34:11 »
Lainaus käyttäjältä: "MediaTica"


Tarkotuksena ois (tällä hetkellä) mennä Granadaan tai sitten johonkin kaupunkiin lähempänä Costa Rican rajaa. Ja Isla de Ometepe ois paikka,jossa haluisin ehottamasti käydä.Miten on,onko jollain kokemusta,pystyykö siellä käymään päiväselti esim. Granadasta käsin?Kun kartalla toi matka näyttää aika pitkältä...vai kannattasto saarella yöpyä?(näkemistä varmaanki siellä riittää...)Entä tietääkö joku muita must-paikkoja Nicaraguassa?(siis lähinnä Granadasta etelään)


Granada on hyva paikka ainakin aloittaa reissu ja tavata muita matkaajia, joilta kerata vinkkeja. Isla Ometepelle ei paivassa ehdi, tai jos ehtiikin niin ei ehdi nakemaan siella muuta kuin sataman, joten kannattaa unohtaa se heti kattelyssa. Itse jouduin kiirehtimaan ja olin saarella vain 2 paivaa, enka silloinkaan ehtinyt nakemaan juuri mitaan, koska bussiyhteydet saarella eivat tosiaankaan ole kehuttavat, eika paikasta toiseen siirtyminen kay mitenkaan kaden kaanteessa.

Granadasta menee pari kertaa viikossa suora lautta Altagraciaan, mutta jos vahankin omaat taipumusta merisairauteen, en suosittele sita. Jarven aallot ovat aikamoiset ja vene tuntuu valilla olevan melkein vaakatasossa (varaudu myos virkistaviin suihkuihin, kun aallot lyovat yli laidan suoraan pain naamaa!). Parempi menna Rivasin/San jorgen kautta Moyogalpaan, josta laivoja menee joka tunti ja tata aalloilla keikkumista kestaa vain tunnin, ja ottaa sielta bussi Altagraciaan, jossa voi vaihtaa bussia ja jatkaa Chaco Verdeen, Meridaan tai minne nyt onkin menossa.

Saarelta loytyy ihan mukavia hotelleja/hostelleja, kunhan ensin onnistuu loytamaan bussin/muun kulkuneuvon, jolla sinne paasee. Suosittelen viipymaan ainakin 3 paivaa saarella jos haluat tehda siella jotain (kiiveta Maderas-tulivuorelle, patikoida vesiputouksille jne).

4
Monikohan "ei ole eika tule" -vastaajista on samaa mielta viela 10 vuoden paasta? Ymmartaakseni useimmat ovat taalla parikymppisia, joten voitaneen olettaa, etta 29:sta vahintaan puolella on silloin jo lapsia ja puolet toisesta puoliskosta on muuttanut mielipidettaan "ei viela" -suuntaan.

Ja se toinen puolisko lienee silloin entista varmempi siita, ettei ole eika tule. Niin minakin.

5
aanestin yksin, mutta olisihan se kultsin kanssa reissaaminen kaikista hauskin vaihtoehto. Ikava kylla meilla tama kultsi ei valita matkustaa kuin 1-2 viikkoa kerrallaan, joten kaytannossa sita saa itse lahtea ja toinen jaa reissuleskeksi kotiin. Toimii se niinkin, mut en vaita, ettenko mieluummin ottaisi sita kultsia mukaani. Vakisin en ole viela alkanut raahaamaan, mutta ehka ensi kerralla  :D

6
Yleinen / Monessako maassa olet maleksinut?
« : 13.03.2005, 04:17:37 »
Onkohan tama jo todettu jossain, mutta vaihtoehdot on aika puutteelliset: vahankin enemman matkustavalle 16 maata on tosi vahan. Itselle tuli laskiessa 45 enka edes ole pitanyt sita minaan erityisen hurjana tuloksena reppureissaajien piirissa.

7
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Palaako?
« : 13.03.2005, 04:15:28 »
Poltin viimeksi kun olin 14 ja yritin kai olla kovis  :roll:

8
Yleinen / Missä pysähdytte matkalla/minne matkaatte?
« : 13.03.2005, 04:12:54 »
Suurkaupungeissa keksii tekemista pidempaan kuin pienissa, vaikka molemmat ainakin talle reissaajalle kelpaavat. Eramaassa en ole kaynyt, voisi olla mielenkiintoinen kokemus! Maaseutu, no jaa, onhan jossain biitsilla riippumatossa lojumisella puolensa, muttei sita yhta paivaa kauempaa jaksaisi. Sama koskee peltoa ja lehmalaitumia.

9
Yleinen / Lähteä vai jäädä?
« : 13.03.2005, 04:10:06 »
Itse aina lahden, ja palaan sitten sopivan ajan kuluttua takaisin.

10
Yleinen / Millä perusteella "lukitaan"?
« : 13.03.2005, 04:08:43 »
Lainaus käyttäjältä: "gattina"
Reitteihin löytyy apua juna- ja bussiaikatauluista, lentomatkustamisesta, liftauksen alta, kauneimmista/kauheimmista kaupungeista/reiteistä, parhaista ruoista, safareista, pettymyksistä ja yllättäjistä, kielten kummallisuuksista, lentokoneiden kunnosta, kohta varmaan myös lisämaksuista ja kaupunki-/alue-/maakohtaisesti. Ja paljon muistakin.


Ehka kaikilla kavijoilla ei ole aikaa viettaa tuntikausia netissa selaamalla lapi kaikkia vanhoja topikkeja, joita tanne on kirjoitettu? Tamakin on mahdollista, koska joillakin ihmisilla on elamaa myos netin ulkopuolella  :wink:

Itse en nae mitaan pahaa siina, jos joku on suunnitellut reilireittiaan ja haluaa kokeneempien matkaajien kommentteja asiaan (onko liikaa kaupunkeja, kannattaisiko joku jattaa pois ja ottaa joku muu tilalle jne). Niista reittikysymyksista kai tassa oli kyse, eika niinkaan "mihin mun kandeis maailmassa menna?" tyyppisista kysymyksista, jotka ovat asia erikseen.

Sivuja: [1]