Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - miina2

Sivuja: [1] 2
1
Eurooppa / Vs: Juna (-, bussi- ja laiva)matkojen hintoja
« : 29.05.2013, 05:59:52 »
Hintoja tältä keväältä:
Budapest- Timisoara juna tarjous itse ostettuna MAVin kautta 15e ( normi 24 e pintoja)
Belgrad- Sofia yöjuna Suomesta ostettuna VR:n kautta ( junalippu 47e + lepovaunupaikka 9e)
Sofia- Ateena yöbussilla 54e ( ei ostettu etukäteen)
Ateena-Kreeta leputuolipaikolla yölaiva ( 42e)

2
Eurooppa / Megabussiin lienee syytä ostaa
« : 16.02.2013, 19:42:21 »
liput etukätee, Kolmella kerralla bussit ( myös yöbussi) on ollut tupaten täynnä. Eli suosittelen lipun varaamista etukäteen.

3
Eurooppa / Vs: MegaBus / Stagecoach
« : 03.06.2012, 12:34:21 »
Ei vielä kokemusta, mutta parin viikon päästä on. Varasimme Edinburghista yöbussin Lontooseen. Syksyll'ä liikun myös Brussel-AMsterdam välin ja ajattelin heittää sen Megabussilla.

4
Pohjoismaat / 5 h vaihtoaika Kööpenhaminassa
« : 17.10.2011, 05:44:37 »
Olen varaamassa lentoja Malgasta Suomeen ja houkuttelevin lento on Norwegianilla. Vaikka vaihtoiakaa on 5h Köpiksessä, lento passaa meille hyvin.

Mutta mitä tuossa viidessä tunnissa ehtii Köpiksessä? Pikavisiitin Pienen Merenneidon luona? Vai kannattaako turjottaa se aika lentokentällä?

5
Hei. En tiedä onko tämä oikea tredi tähän asiaan ja yritin käyttää hakua, koska olen uusi täällä ja tietämätön niin antakeehan anteeksi jos tätä asiaa on jo käsitelty täällä jo tod.näköisesti onkin. Eli siin olemme kaverin kanssa ostaneet liput airfrancelta helsinki-bangkok-singapore-helsinki 3.1.2012 ja olemme reissussa 6vk. Mitään viisumieta tai systeemejä emme ole hankkineet, eli on vain nuo lennot. Thaimaassa olemme n.3vk ja yksi sisäinen lento tulee bangkok-phuket ja sitten 3vk päästä phuket-kuala lumpur kun siirrymme malesiian mistä on sit tuo paluulento singaporesta. Tuleeko mitää ongelmia esim thaimaasta puostuessa jos ja kun olemme siellä alle 28pv ja mitenkäs se lento sitten sinen malesiaan. Ymmärsköhän tästä kukaan mitää :D? Niin ja kiitos ja anteeksi. Kaikki vinkit ovat tervetulleita.
Moikka! Juuri Thaimaa-Malesia-Singapore-reissulta kotiutuneena vastaan! Meillä oli varattuna Hki-Bangkok-lennot ja lento Singaporesta-Istanbul-Hki. Helsinki-Vantaalla emme päässeet koneeseen ennenkuin minulla oli näyttää miten Thaimaasta poistumme. Juoksin siis lentokentän alakertaa nettikoneelle varaamaan lennot Malesian puolelle 3 viikon päähän (näitä lentoja emme käyttäneet vaan ylitimme rajan mini Vanilla). Thaimaaseen saavuttuamme ei kukaan kysellyt millä ja milloin aioimme maasta poistua. Käsitykseni mukaan teille ei tule ongelmia,koska teillä on todistaa miten Thaimaan rajan rajan ylitätte. Mukavaa matkaa ja olkaa varuillaan thaimaalaisten kanssa ( itseäni vedettin pari kertaa kovemman kauttamm. mini Van kuski ratsasi matkatavarani ollessamme Thaimaan tullissa ja vei vararahastoni meikkipussista jne)

6
Aasia / Vs: malesia
« : 03.06.2011, 06:31:32 »
Kiitos vinkeistä. Varmaankin nyt lennetään Penangiin, sieltä lautalla Langkawiin ja Langkawista vasta KL:n. Onko hostellisuosituksia ko. paikoista?
Milloinka matkustatte?
Itse lähden samoilla kulmille 3 viikon päästä lasten kanssa. Lennämme ensin Bangkokkiin, siitä junalla Koh samuille ja Samuilta Penangille.
Penangilta varasin talvelta hotellin Royal Penang: kulunut 4 tähden hotelli joka kelpaameille hyvin ( 4 yötä sain hintaan 140e).
Penangista bussilla Kuala Lumpuriin, siellä majoitumme China Townissa Hotel China Town Innissä ja yhdeksi yöksi varasin meille 5 tähden hotellista yösijan :)
Kuala Lumpurista teemme piston Melakaan josta taas jatkamme myöskin Singaporeen :)

Hyvää matkaa teille!

7
Lentomatkustus / Vs: Easyjet
« : 16.03.2011, 06:39:57 »
Saamieni tietojen mukaan Easyjet lopettaa kokonaan liikennöinnin Helsingistä kesällä. Toivoa sopii että olen väärässä, mutta kuulin tästä varsin luotettavasta lähteestä kuitenkin.

Onneksi sentään Norwegian tulee tilalle ja lentää selvästi useampaan kohteeseen.

Voi, tämä on kyllä takaisku! Kurjuus sentään!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

8
Yleinen / Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« : 21.02.2011, 05:58:54 »
Lainaus käyttäjältä: miina2
Kokonaisbudjetti 35 päivän reissulle taitaa olla n. 4500e: lennot 2000e ( Hki- Bangkok ja Singapo-Istanbul ja viimeinen lento Istanbul-Hki), majoitus n. 850e, Aasian sisäiset matkat n. 200e, nähtävyydet 250e ja ruokarahaa 30e x 35 päivää = 1200e .
Mä en kauheen hyvin tiedä lentojen hinnoista, mutta noi sun löytämät lennot on varmasti aika edulliset. Mistä oot löytänyt, onko lapset puoleen hintaan? Olen itse huomannut, että monilla yhtiöillä on sama tai lähes sama hinta lapsilla ja aikuisilla.

 :) Kiinnostaisi kuulla miten teidän matka Aasiassa menee sitten kun olette sinne lähteneet.
Turkish Airlinens ja lapsille oli joku muutaman kympin alennus vain. Varaisin lennot jo viime lokakuussa,nyt sama setti on 2600e.

Tänään tasan 4 kk lähtöpäiväään :)))))))))))))))))))))

9
Junamatkustus / Vs: Junien paikkavaraukset
« : 16.02.2011, 06:03:29 »
Touko-kesäkuussa olisi tarkoitus lähteä reilaamaan. Maita, jotka ovat matkan varrella ovat alustavan suunnitelman mukaan Espanja, Ranska, Italia, Itävalta, Tsekki ja Saksa.

Kaipaisin kokemuksia ja tietoja siitä, kuinka helposti reitin voi suunnitella niin, että noita lisämaksuja ei kauheasti tulisi? Onko lisämaksuttomia junia kuinka paljon ja ovatko ne hyvä vaihtoehto nopeammille lisämaksullisille junille vai mahdottoman hitaita?

Miten ylipäätään tuohon aikaan, touko-kesäkuussa, selviää ilman varauksia? Onko silloin jo Eurooppa reissaajia täynnä vai pääsisikö vähän helpommalla varausten yms. suhteen kun lomakausi ei ole vielä täysillä ehkä käynnissä?

Viime kesänä reilasimme noista maista Ranskassa, Italiassa,, Tsekeissä ja Saksassa. Kahdessa ensimmäisenssä maassa lisämaksujunia oli paljon ja maksut olivat korkeita ( a 10e). Ja muistelen, että hitaita lisämaksuttomia junia oli vaikea saada sattumaan, niinpä varasimme paikkaliput jp Suomesta, varmuuden vuoksi kun olimme lasten kanssa liikkeellä.
Tsekeissä ja Saksassa oli enemmän paikkaliputtomia junia, muistaakseni Saksassa eniten.
Miä liputan varausten puolesta, mutta jokainen taplaa tietty tavalaan :)

10
Thaimaa / Vs: THB vahvistuu Euroa/dollaria kohtaan
« : 01.02.2011, 06:16:52 »
Mikähän on vaihtokurssi (käteinen) paikan päällä tällä hetkellä?
Jos en väärin muista kaverini puhuin jostain 0,40.
Tarkennus tammikuun alulta 0,37-0,39.

11
Thaimaa / Vs: THB vahvistuu Euroa/dollaria kohtaan
« : 30.01.2011, 09:11:18 »
Mikähän on vaihtokurssi (käteinen) paikan päällä tällä hetkellä?
Jos en väärin muista kaverini puhuin jostain 0,40.

12
Yleinen / Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« : 30.01.2011, 06:58:29 »
:) !!! Kuulostaa tosi hauskalta... Lapset näkee maailmaa ja muita kulttuureja ja kuulevat eri kieliä. Luulen, että jos tulee joku hätä matkalla, niin lapsen kanssa matkaavaa kohtaan löytyy ystävällisiä ihmisiä.
Millaisella budjetilla olette matkailleet?

No interailin yöpaikkojen eteen tein paljon töitä: valitsin edullisia yöpaikkoja booking.comista ja tripadvisorista tarkistin niiden tason ja kaikki osui nappiin. Interailille taisin laskea 50e / päivä ruokiin ja muuhun ( poislukien siis majoitus ja  nähtävyydet) ja hyvin piisasi rahat.

Nyt Aasiaan lähdemme samalla periaatteella. Kuala Lumpuriin esim. valitsin edullisimman hotellin minkä saa ( jossa ei oleollut luteita ja joka suht koht hyvällä paikalla). Puolissa matkamme hoteleissa on uima-allas ( lapsille melkein must) ja niissä paikoissa missä ei ole, ole luvannut viedä lapset vesipuistoon. Kokonaisbudjetti 35 päivän reissulle taitaa olla n. 4500e: lennot 2000e ( Hki- Bangkok ja Singapo-Istanbul ja viimeinen lento Istanbul-Hki), majoitus n. 850e, Aasian sisäiset matkat n. 200e, nähtävyydet 250e ja ruokarahaa 30e x 35 päivää = 1200e .

13
Junamatkustus / Viime kesänä olimme reilaamassa
« : 29.01.2011, 09:57:42 »
ja meitä oli mukana monen ikäisiä: 6v, 8v, 41v ja 53v.

14
Yleinen / Vs: Matkustaminen lasten kanssa
« : 27.01.2011, 06:05:16 »
Heippa kaikille!
Olis kiva kuulla kokemuksia kahdestaan lapsen kanssa matkustamisesta. Tietysti on tosi paljon helpompaa ja turvallisempaakin lähteä kahden tai useamman aikuisen kanssa lapset mukana. Onko joku uskaltanut lähteä vain lapsen tai lasten kanssa? Onko joku muuttanut ulkomaille lapsen kanssa? Kuinka pitkiä matkoja, millaista ajanviettoa on ollut, onko matkoilta löytynyt uusia ystäviä?

Täälä yksi yh,joka aon käynyt yksin lasten kanssa Lontoossa ( 5v,7v lasten iät silloin) ja nyt kesällä olen lähdössä noiden kanssa ( 7v,9v) Aasiaan vajaaksi 5 viikoksi. Viime kesänä kävin reilaamassa, mutta silloin meillä oli neljäntenä mukana miun työkaverini.

Pikkasen tuo´Aasian matka jä'nskättää miten pärjään yksin JOS jotain sattuu. Lenn'mme ensin Bangkokkiin, sieltä junalla Samuille-> Malesian Penang, Kuala Lumpur ja Melaka -> Singapore ja sieltä Istanbuliin muutamaksi päiväksi.

15
Nyt kun juo kaksi ihmisenalkua ( 7v,9v) kulkevat mukana, niin meillä kaikilla on vedettävät merkkiä Cavalier. Viime vuonna reilatessa ipanoiden Cavalierit kulki ehdottomasti keveimmin, joten päätin ostaa itsellenikin sellaisen.

16
Terveys ja turvallisuus / Vs: Meduusan poltto
« : 03.01.2011, 16:49:02 »
Ystäväni sai myös viime maaliskuisellaa Thaimaan matkalla Krabin lähellä Raileyllä meduusan polton käsivarteensa. Minulla oli etiikat mukana ja paikalliset hieroivat polttokohtaan banaani-lehti-mössöä, kipu on kamala! Lekurireissun jälkeen alkoi helpottamaan ja muutaman viikon jälkeen polttokodassa oli punaisia pisteitä muistona.

Oman ipanani eivät uskalla enää meressä uida, sen verran tuosta kauhistuivat.

17
Lentomatkustus / Vs: Turkish Airlines
« : 01.01.2011, 08:12:42 »
http://www.turkishairlines.com/en-INT/help/faq/miles_smiles/miles_and_smiles.aspx

Tarvittavia pistemääriä matkustusluokan korotukseen/palkintolippuihin voi tarkastella omassa Miles&Smiles osiossa "Redemption" kohdassa. Pääsääntöisesti oikein hyvä ohjelma, joka hakkaa mm. Finnairin Plus-systeemin omasta mielestäni.

Kiitti linkistä :)
Nyt kun lennänne aasiaan ( minä+ 2 lasta) niin saankohan tililleni n. 1000 mailia kertaa kolme eli lapsistani myöskin? Ja jos haluan upgreidata joskus itseni, niin upgreidaanko itseni vai saako lapseni myös automaattisesti upgreidauksen ( minun pisteilläni)?

18
Lentomatkustus / Turkish Airlines miles&smiles
« : 31.12.2010, 12:40:36 »
Osaakohan joku fiksumpi kertoa tuosta systeemistä tarkemmin. Varasin itselleni ja kahdelle muksulle aasien lennot muutama kuukausi takaperin ja nyt vasta  (Kiitos pallontallaajille) hokasin liittyä tuohon M&S keruusysteemin.

Pisteitä kerrytetään vuoden aikanako? Ja niillä voi upgratata itsensä economyluokasta businekseen? Mitä muita etuja niillä voi saada? Ja juu, luin kyllä summittaisesti enkuksi Turkisihin sivuilta noista.

19
Lentomatkustus / Vs: Easyjet
« : 04.10.2010, 20:33:34 »
Olen buukkamaassa Pariisinviikonloppua ensi pääsiäiseksi (22.-25.04). Easyjet'in sivut ilmoittavat että "the route you have selected is for sale until 26 March 2011", eli reitti on hinnoiteltu vain tuohon maaliskuun loppun asti. Jossain muualla sivuilla luin että easyjet päivittää lentokarttansa kaksi kertaa vuodessa.

Tietääkö kukaan koska tuon HEL-CDG välin ensi vuoden kevään/kesän hinnat ilmestyvät? Tuskin on mahdollista että linja häviäisi?

Muita vinkkejä välille Suomi (ehkä jopa Turku?) - Pariisi otetaan myös vastaan.Muistelisin, että viime vuoden puolella olisivat päivittäneet kesän hinnat paljon ennen joulua. Epäilen loka-marraskuuta. Toissa vuonna varasin marraskuussa heinäkuun lennot.

20
Lentomatkustus / Vs: Turkish Airlines
« : 02.10.2010, 20:55:27 »
Täälläkin on kokemusta syyskuulta lennoista HKI - IST - BKK menopaluuna. Itse liityn kyllä puolestapuhujien joukkoon ja tulen käyttämään ko. lentoyhtiötä vastaisuudessakin mikäli sopivia tarjouksia kohdalle sattuu. Tosin itselläni ei ole paljon kokemuksia muista lentoyhtiöistä, jotta voisin kattavasti vertailla yhtiöitä keskenään.

Hintalaatusuhde on mielestäni hyvä. Varsinkin IST- BKK välin kone oli erittäin mukava yllätys kun viimeksi oli mennyt finskin koneella. Jokaiselle matkustajalle oli oma näyttö, jolla pystyi katselemaan leffoja, kuuntelemaan musaa etc. Jalkatilaa oli enemmän (myös HKI - IST lennolla). Unohtaa ei sovi ruokapuoltakaan, oli todella hyvät pöperöt. Lennoilla sai yhteensä kolmet ruuat / suunta. Itselläni nämä eväät pidätteli nälkää sen verran mukavasti, että jatkolentoa odotellessa ei tarvinnut syödä tällä aavituksen verran tyyriinä pidetyllä lentokentällä.

Omalla kohdallani HKI - IST lähtö myöhästyi tunnilla, mutta tässäkään ei suurta vahinkoa päässyt tapahtumaan kun vaihtoaika Bangkokin koneeseen oli n. 5,5 tuntia. Henkilökunnasta tein saman huomion kuin muutamat muutkin, että toverit ja tyttäret voisivat olla hiukan enemmän palveluhenkisempiä. Palvelu joka tapauksessa futasi ihan kivasti, joten en varsinaisesti ala risuja siitä antamaan.

Ja niin kuin joku jo tuolla aikaisemmin totesi niin tulihan tuosta Transit - tiskistä auttamattomasti mieleen intin morttiajat, jossa oltiin somasti sulavassa avopallohärdellissä ja mistään jonoista ei ollut tietoakaan. Mutta siitäkin selvittiin. :)

Eli tämän kokemuksen perusteella:  Turkish Airlines, jatkoon.
Mukava kuulla. Varasin juuri eilen lennot ensi kesäksi Bangkokkiin ja Singaporesta Istanbuliin mulle ja muksuille ko. yhtiöltä.

Sivuja: [1] 2