Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Juzt

Sivuja: [1] 2 3 ... 188
1
Kiitos. Kaaraisin nyt yhden muovipussin ja yhden kangaskassin ymparille, toivottavasti piisaa.
Varmasti.

Lähinnähän kyse on siitä, ettei mikään metallinen tai muuten sähköä johtaava esine voi päästä yhdistämään akun napoja toisiinsa akun ollessa irrallaan.

Lithium akuissa on kyllä lähes aina myös sisäinen oikosulkusuoja, mutta eipä tuon toimimista kannata ehdoin tahdoin kokeilla. Oikkarissa kun sitten käy näin:
https://youtu.be/HCGtRgBUHX8?t=15s

 Toki nyt sitten maalaisjärkeä käyttäen myös fyysisiltä vauroilta suojata sen verran kuori hajoa. Tuo nyt lienee itsestäänselvyys jo senkin takia että toimii jatkossa, mutta tulos on rumaa silloinkin:
https://youtu.be/gisdMQbtJqk

2
Tyhmät kysymykset / Vs: Autovuokraamo lähettää sakon
« : 23.04.2016, 23:22:31 »
Voi myös olla, että vuokraamo veloittaa sakon luottokortiltasi, jos et sitä itse maksa.

Jos tosiaan oikeasti olet rikkeen tehnyt niin maksaisin vaan sakon pois kiltisti.

3
Varmaa ei tietenkään ole mikään, mutta 4kk reissu jenkkeihin ei lähtökohtaisesti ole mikään ongelma ja siihen kyllä saa viisumin jos peruasiat on kunnossa.
Eli ei ole rikostaustaa, budjetti on realistinen ja järkeä päässä sen verran että osaa asiallisesti kertoa mitä suunnitelmissa, eikä niissä ole mitään erityisen typerää.

Mitään päiväntarkkaa matkasuunnitelmaa ei vaadita. Se nyt on sinänsä aivan samantekevää virkailijalle, että oletko menossa Floridaan vai Nebraskaan tai oletko menossa katsomaan korista, taidemuseoita, paikallista faunaa vai ostamaan halpaa krääsää, heitä kiinnostanee lähinnä se että olet valmis kertomaan mitä suunnittelet ja jutussa on joku tolkku. Jos ideana on vuokrata auto ja ajaa mantereen halki 4kk, reittiä joka ei ole vielä tiedossa, mutta varmaan ainakin poiketen kaupungeissa x ja joko z tai y, koska x:ssä on sitä ja z:ssa on tätä, mutta tätä on myös x:ssä... niin sehän on jo suunnitelma.

Jatkon kannalta nyt itse sanoisin että kannattaa harkita onko se toistuvan viisumirumban arvoista tehdä aina 4kk reissuja 3kk reissujen sijaan.4
Euroopassa ei taida mikään kenttä olla täysin riskitön tuon suhteen.
Jep, ja tässä tapauksessa kannattaa muistaa että Helsinki-Vantaa ja Finnair ei muodosta poikkeusta tähän. Eli jos se portaiden kävely on mahdotonta, niin ongelmia voi tulla jo Helsingissä. Suurin osa Finskin vuoroista lähtee toki putkesta, mutta mitään takuuta siitä ei ole.

5
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 16.12.2015, 19:47:04 »
Moikka,

Nopeella haulla koitin löytää ajankohtaista keskustelua tohon Matrix Ita Softwareen liittyen, mutta oli hieman vanhaa. Onko kellään mielipidettä, että mikä on paras tapa saada liput ulos näillä hinnoilla?

Tällä hetkellä esim HEL-HKG menopaluu (6.1.-10.4.) TK:lla näyttää löytyvän noin 550e hintaan, mutta sama settiä (alle 18h lentoajoilla) en näe kuin noin 750e hintaan. Ebookersilta sanoivat, että näkevät reitityksen ja hinnan, mutta eivät saa sitä "napattua" amadeuksesta. Thanks. !
Tarviiko sen olla nimenomaan TK?

Finnair-Cathay-Finnair yhdistelmää tarjoaa ainakin reiluun 600€ esim. Momondo noilla ehdoilla, eikä minusta ainakaan yhtään huonompi vaihtoehto.

Tai jos myöhästät molempia päivämääriä päivällä niin pääsee SAS:illa yhdellä pompulla 630€ suoraan SAS:in sivuilta varattuna. Turusta tai Tampereelta lähtien jopa alle 600€.

 

6
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 11.11.2015, 18:18:35 »
Ei tuo 218€/pää kyllä mikään kohtuuton hinta ole.

Mutta muutaman kympin voi ehkä säästää jos ottaa yht. n. 100€ halvemmat lennot Tukholmasta ja matkaa lautalla Tukholmaan (mahd. Turun kautta). Mutta paikallisliikenteenkin huomioiden ei se säästö kyllä kovin isoksi jää.

7
Lentomatkustus / Vs: Psyykkauslista lentopelon hallintaan
« : 07.11.2015, 18:14:03 »
Niinhän se on, mutta faktat eivät paljon mieltäni rauhoittaneet viime lennolla. Ja joo, olen joutunut tieliikenteessä onnettomuuksiin, mm. pari vuotta sitten rekka oli jyrätä minut ja isäni, kun kuljettaja ei huomannut meidän autoamme ja lähti tulemaan meidän kaistallemme ja vei loppujen lopuksi vasemman sivupeilin mennessään. Ja silti koen autoilun ja kävelyn paljon turvallisemmiksi tavoiksi liikkua paikasta toiseen. Niissä kun pysytään maan pinnalla. :)
Pelkonsa kullakin, enkä minä sitä kritisoi, mutta ei niitä pelkoja minusta kannata muka järkeilemällä vahvistamaankaan (ennemmin päinvastoin).

Eli se ei pidä paikkaansa, että et lentäisi koska haluat välttää pienetkin turvallisuusrikit (joka olisi periaatteessa järkisyy). Et lennä koska pelkäät lentämistä, ja samalla itseasiassa otat pienen turvallisuusriskin jos menet sen sijaan. esim. autolla.

8
Lentomatkustus / Vs: Psyykkauslista lentopelon hallintaan
« : 07.11.2015, 13:33:59 »
Mutta joo, en tosiaan aio enää koskaan lentää. Vaikka tiedänkin, että riski joutua lento-onnettomuuteen on todella pieni, niin silti se riski on olemassa, enkä halua ottaa sitä pienintäkään riskiä.
Pelko on eriasia, mutta kun tässä puhutaan ihan faktoista niin logiikka on yksinkertaisesti väärä.

Isompi riski on olla lentämättä, koska kaikki muut matkustusmuodot ovat vaarallisempia. Eli jos oikeasti haluaisit riskejä minimoida, niin mitään pidempiä matkoja et suostuisi tekemään millään muulla tavalla kuin lentäen.

9
Lentomatkustus / Vs: Cathay Pacific
« : 15.10.2015, 19:07:54 »
Lentoyhtiöiden sivuilta varatessa nuo varausluokat ovat yleensä kyllä näkyvissä (ml. Finnair ja CX)

Matkatoimistojen kautta käytäntö on sitten kirjampi. Yleensä jos varausluokkaa ei näe ennen varausta niin on fiksuinta (ja useimmiten pitää paikkansa) on turistilippua varatessa  olettaa lipun olevan vähiten pisteitä antavassa tarjolla olevassa luokassa, eli ei perusta ostopäätöstä mihinkään otaksuttuun suurempaan pistemäärään.

Varauksen jälkeen luokan kyllä saa yleensä selville mistä tahansa toimistosta, jos ei lippumailissa näy niin esim. checkmytrip.com tai lentoyhtiön sivu sen varaustunnuksella yleensä kertoo.

Finskillä nuo pisteet perustuvat kilometreihin, eli kun prosentit on selvillä niin esim. Great Circle Mapperillä esim. http://www.gcmap.com/dist?P=HEL-HKG-BKK-HKG-AMS-HEL&DU=km&DM=&SG=&SU=mph

Kilometrillen/Pisteelleen nuo eivät aina paikkaansa pidä, mutta hyvin lähelle kyllä.

Muissa ohelmissa sitten laskentapohjana on useammin mailit (eli GCM:stä "statute miles") ja myös eri matkustusluokkien kertymissä voi olla huomattavia eroja.

Codesharien suhteen OneWorldillä (esim. Finnair, Cathay, American, BA jne.)  ja Skyteamilla (Esim. KLM, Air Frace, Delta jne.)  pisteet/mailit/muutmitkä menee markkinoivan yhtiön mukaan (eli kenen koodilla myyty) eli homma on vielä suhteellisen yksinkertaista.

StarAlliancella (esim. SAS, Lufthansa, United, Turkish jne.) taas codeshareissa saa pisteitä sen mukaan mitä luokkaa toisen *A koodilla varattu codeshare lento yhtiön mukaan lennon oikeasti operoivalla yhtiöllä vastaisi. Eli *A:lla codeshare lennoista ei oikein kertivästä pistemäärästä voi olla varma ennen kuin ne pisteet kilahtavat tilille.

Muiden kun saman allianssin yhtiöiden operoimista lennoista saa kuitenkin yleensä maileja vain siihen ohjelmaan jonka koodilla lento on myyty.

10
Aasia alueella viestejä on vähän enemmän, mutta silti sielläkin mahtuisi vähintään viikon ketjut ekalle sivulle, ja kuukauden kahdelle.

Isompi ongelma on se, että hiljaisempien Aasia-alueiden ketjut uppoaisivat helposti aika kauas. Jos koko Aasia olisi yhtä aluetta, kahdella ensimmäisellä sivulla olisi yksi Intia-ketju eikä yhtään Japania tai Kiinaa käsittelevää. Nuo eivät kuitenkaan niin kuolleita alueita ole ja keskusteluakin olisi aika ikävä ympätä yhteen tai pariin haulla löytyvään megaketjuun. Tai sitten vähintään Kaakkois-Aasialla pitäisi olla oma alueensa, mutta jos siihen mennään niin aika keinotekoista on pitää vaikka Japania ja Intiaa samalla alueella.
Japani ketjut eivät olisi etusivuilla, koska kukaan ei ole puoleentoista kuukauteen keskustellut Japanista sille varatulla alueella. Sekin keskustelu oli uusi ketju ja liittyi jatkolentokäytäntöihin, ja olisi mennyt yhtä hyvin ellei paremmin lentomatkustus alueelle. Eli kyllä se aika kuollut alue on. Kysyn vaan että motivoiko se että Japani ketjut on selkeästi erillään nyt enemmän postaamaan Japanista sinne, kuin mitä se että keskustelua ei pitkään aikaan ole ollut karkoittaa kysymästä.

Kuitenkin tämän pitäisi olla mieluummin aktiivinen keskustelufoorumi kuin kuollut tietopankki. Tämän hetken viestimäärillä en näe sitäkään kauhean isoksi ongelmaksi, jos joskus avataankin uusia ketjuja jo käsitellyistä aiheista.

Mielestäni on kuitenkin aika nostaa kissa pöydällä sen suhteen, että foorumin eloisuus on laskenut selvästi huippuvuosista.

PS. Ylläpidolle muuten vielä vinkkiä että "alan mies" näyttää rikkoneen 4000 viestin rajan, mutta on silti edelleen triplatonnitallaaja. Olisiko pieni päivitys tuohon paikallaan. Ehdton 4000 eteenpäin statusnimeksi ihan vaan "Pallontallaaja".

11
Voi niitä miettiä uudelleen, mutta ei kyllä ainakaan Euroopan ja Aasian osalta kannata kokonaan luopua.
Koko Eurooppa-alueelle (ala-alueet mukaanluettuna) ei ole tullut tänään yhtäkään viestiä, eilen yksi ja toissapäivänä hurjat kolme. Kyllä nämä minusta helposti mahtuvat yhdelle alueelle, vaikka viestimäärät kolminkertaistuisivat (varsinkin kun samaan ketjuun tulevat viestit eivät vajota muita).

Aasia alueella viestejä on vähän enemmän, mutta silti sielläkin mahtuisi vähintään viikon ketjut ekalle sivulle, ja kuukauden kahdelle.

Minusta tuo on paljon isompi ongelma, että keskustelu on kuollutta kun kukaan ei edes näe viestejä, kuin se että koko foorumihistoriaa ei voi helposti selata. Idea kai kuitenkin pitäisi olla keskustelu, ei vain vanhojen juttujen lueskelu.

Se kuitenkin aivan varmasti vähentää keskustelua kun viestejä ei huomata. Harva menee asiasta tehden katsomaan Saksa aluetta, jos ei ole itse juuri Saksaan menossa. Ja nyt kun Saksa alueen viestit evitä muuten silmään osu, niin on aika todennäköistä ettei sitä kysymystä välttämättä kukaan lue, vaikka osaisikin vastata.
Tällä hetkellä on kuitenkin lähes alueella kuin alueella paljon isompi riski, että et saa vastausta, koska kukaan tietävä ei satu viestiäisi huomaamaan, kuin että et saisit vastausta, koska ketju vajoaa liiaan nopeasti pois etusivulta.
Ja mitä isompi riski on, että vastauksia ei asiallisiin kysymyksiin tai keskustelunavauksiin ei tule, sitä epätodennäköisempää on, että henkilö viitsii foorumille kirjoittaa tai sitä lukea. Noidankehä on valmis.

Minusta selkeän jaottelun tavoittelu menee liian pitkälle, jos se tappaa keskustelun. Samoinhan esim. lentomatkustus alueelle minusta sen jälkeen kun tarjousketju jaettiin tarjousketjuun ja keskusteluketjuun selkeyden vuoksi, niin keskustelu tarjouksista väheni rajusti välittömästi. Aikoinaan viestejä tuli useampi päivässä, nyt hyvä jos kerran kuussa joku jotain keskusteluketjuun postaa.

12
Pitäisikö noiden ala-aluieiden käytöstä tuolla "Maapallo on pyöreä" jo luopua? Aika iso osa niistä on totaalisen kuolleita, ja se ei erityisemmin varmasti motivoi myöskään kyselemään kun aluetta ei seuraa kukaan, eikä kukaan näinollen luultavasti myöskään kysymyksiin vastaa.

Esim. Tunisia ala-alueella viimeisin postaus on loppuvuodesta 2011, ja se on vastaus kesällä 2010 esitettyyn kysymykseen  :-\. Veikkaan ettei hirveästi motivoi alueelle meneviä postailemaan kysymyksiään.

Samaten varmaan FAQ osion voisi poistaa kun on päivitetty viimeksi 2006 ja pohtia muitakin alueiden yhdistämiä? Tällä hetkellä noita alueita on minusta selvästi liikaa suhteessa viestimääriin.

Kuolleet alueet eivät kuitenkaan palvele ketään ja tainnut jonkin verran foorumin suosiokin laskea, joten vähempi jaottelu voisi olla perusteltua. Mitä pienempiin osiin homma on jaettu niin sitä vähemmän niitä seuraa ja sitä epätodennäköisempää on saada nopea vastaus. Toki vastapainona tarkempi jaottelu vähentää ruuhkaa ja topickien nopeaa vajoamista, mutta se nyt ei liene kauhean suuri ongelma nykyisin.

13
Paha tosiaan kauhean yksityiskohtaisesti vastailla kun ei tiedetä mistä mihin pitäisi päästä. Onhan tässä jo vinkkejä tullutkin, mutta toki kannataa aina kokeilla ihan ne perus hakukoneet mitä muutenkin käyttää. Joskus se yhdensuuntainen on kallis, joskus taas voi olla ihan suoraan n. puolet menopaluusta, riippuen ihan reitistä, yhtiöstä, ajankohdasta jne.

Jos on opiskelija tai nuori (alle 25v) niin tällöin tietysti kannattaa katsoa opiskelija/nuorisohinnat esim. Kilroylta, tai Finnairin kohteisiin suoraan Finskin sivuilta. Näissä yleensä juuri yhdensuuntaiset on kaikista kilpailukykyisimmin hinnoiteltuja. Perus menopaluut suosituimmilla reiteillä harvoin mitäin superhalpoja sitten ovatkaan.

Ja tietysti jos ei mitään tunnu löytyvän niin sitten voi alkaa säätää reitin kanssa, esim. lähteä Helsingin sijaan Arlandasta, säätää kohdelentokenttää jos mahdollista tai koittaa löytää kahdella lipulla halpaa yhdistelmää.
Ja tietysti jos vaan halvempaa ei jostain syystä millään löydy, niin sitten on aina se vaihtoehto, että jättää vaan paluun käyttämättä. Ja tietysti näitä kaikkia voi yhdistellä.

14
Lentomatkustus / Vs: Ajankohtaiset tarjoukset
« : 28.08.2015, 12:30:04 »
Olisin yllättynyt jos ei peruta, niin selvä virhehinta ja förstissä on penkkejä on aika vähän tarjolla.

Ainakaan ei kannata mitään peruutuskelvotonta varata (esim. HEL-PRG-HEL lentoja, ellei nyt sitten ole valmis jäämään Prahaan)

15
Tyhmät kysymykset / Vs: Rahtia maailmalta Suomeen
« : 26.08.2015, 17:16:17 »
 Yksi yleinen ongelma elektroniikassa on Litium akut, joiden lähettäminen lentoteitse ei ole ihan yksinkertaista. Tosin samat säännöt kyllä koskevat yksityisiäkin pakettifirmoja.

16
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 17.08.2015, 23:15:49 »
Tuota jk:n mainitsemaa Wikipediaa olen itse aina ko. käyttötarkoitukseen käyttänyt. Oman kokemuksen mukaan ne on itseasiassa yleensä aika hyvin ajan tasallakin ja kattavia, ja ainakin isommista kentistä listaus löytyy kyllä poikkeuksetta (ei ole ainakaan ikinä tullut vastaan, että jonkun kentän kohdalla ei olisi).

17
Japani / Vs: Kysymys jatkolentoon liittyen
« : 17.08.2015, 20:32:34 »
Yhdensuuntainen lento siis kyseessä? (Menopaluuna ei missään nimessä onnistu).

Tosiaan ilman matkatavaroita onnistunee, mutta laukkuja tuskin saat Tokiossa ulos.

Mutta, pikaisella vilkaisulla esim. Ebookersin kautta saa 489,45€ reilun parin viikon stopoveirlla Los Angeles-Tokio-Bangkok lennot, mikä lienee ihan harkitsemisen arvoista? United ja/tai All Nippon. Kokeilin päiviä 26.11.-9.12. mutta varmaan löytyy muillakin päivillä.

18
Lentomatkustus / Vs: Lihavat lentomatkustajat
« : 09.08.2015, 17:21:10 »
Ilmeisesti anoppi ei ole ennen lentänyt jos tälläistä epätietoisuutta on?

Kannattaa tiedustella lentoyhtiöiltä ihan suoraan käytäntöjä esim. käsinojien suhteen  jos on samaa poppoota koko rivi, ei se ota jos ei annakaan. Samalla voi tietysti kysyä hinnoitteluperiaatteista, niissäkin on eroa. Jos nyt kuitenkin porukka mahtuu riville niin voi olla että mitään ongelmaa ei ole. Kysellä voi vaikka nimettömänä.
Ylhäällähän sen käsinojan on oltava vaikka varaisikin kaksi penkkiä, jos ei muuten mahdu.

Äkkiseltään (ilman takuuta) veikkaisin kuitenkin, että jos elopainoa on "vain" reilut 100kg niin tod. näk. yhteen penkkiin mahtuminen ei edes olisi ongelma. Kyllä ne käsinojatkin kuiteninkin kohtuu isollakin ihmisellä alas menevät, eriasia onko se sitten niin kauhean mukavaa, mutta josko nyt laskun ja nousun ajan kestää.

Jos kaemmaksi on tarkoitus mennä niin monella yhtiöllä on kaukolaivastossa myös karjan ja busineksen välissä "Economy Comfort" tai joku vastaava konsepti, jossa on usein (joskaan ei aina, joten kannattaa tarkistaa) myös vähän levämmät penkit. Kannattaa esim. Seatgurusta katsella. Pientä eroa on myös lentoyhtiöiden välillä penkkien leveydessä. Jotain 17-18" suurin osa kuitenkin on. Jos asia ei liian arka ole niin mikään ei tietenkään estä ihan kotona mittailemasta että mahtuuko vai ei.

Jos nyt käy ilmi että yksi penkki ei oikeasti riitä, niin kannattaa silloinkin vertailla lentoyhtiöiden käytöntöjä. Esim. KLM palauttaa rahat ylimääräisestä penkistä, jos lento ei ole täynnä:
https://www.klm.com/travel/fi_en/prepare_for_travel/on_board/Your_seat_on_board/Passengers_of_size.htm

19
Noniin lentovelhot, pientä pistepuljausta Americanin Advantage-ohjelmaan liittyen:

Olenko ymmärtänyt oikein, että lentojen lippuluokka katsotaan lipun kirjoittaneen yhtiön mukaan? American Airlines sanoo sivuillaan, että se antaa kaikista Etihadin lennoista 100 prosentin mailit. Entä, jos Etihadin lennoista valtaosan operoi Air Berlin (economysta huonommat pisteet)? Minkä mukaan mennään? Välillä noissa lipuissa on vähän epäselvää, kumpi yhtiö sen oikein loppujen lopuksi kirjoittaa.
OneWorldillä menee sen mukaan kenen lennon numerolla on myyty. Poikkeuksena jos operoiva yhtiö ei ole OneWorldissä ollenkaan niin tällöin ei yleensä saa pisteitä/maileja kuin sen yhtiön ohjelmaan, jonka numerolla on myyty (tämä on kyllä sama melkein kaikissa ohjelmissa allianssista riippumatta).

SkyTeamissa menee pääosin samalla tavalla kuin OneWordissä markkinoivan yhtiön (eli sen kenen numerolla myyty) mukaan. Star Alliancessa sen sijaan menee jonkun hämärän logiikan mukaan operoivan yhtiön mukaan sen mukaan mitä operoivan yhtiön lippuluokkaa myyty lippu vastaa. Eli käytännössä code share lennoissa ei *A:ssa voi oikein ihan varma olla paljonko pisteitä tulee (vai tuleeko) ennen kuin lento on lennetty.
Itse suhtaudun periaatteessa nykyään aika väliinpitämättömästi pisteisiin -- niiden arvo on hiljalleen vuosien mittaan alaspäin ja riippuu paljolti mm. siitä pystyykö työmatkoilla niitä keräämään.  Halvimman/fiksuimman lennon valinta palkitsee enemmän kuin pakottautuminen tiettyyn allianssiin.

Tämä oli omasta mielestänikin juuri naulan kantaan. 10-15 vuotta sitten pisteillä oli oikeasti jotakin arvoa ja niitä pystyikin käyttämään sujuvasti vaikka mihin. Nykyään ei oikeastaan voisi vähempää kiinnostaa tuleeko lennsota pisteitä vai ei.
Riippuu vähän... ei ne missään nimessä arvottomia kyllä nykyäänkään ole. Jos listahinnalla laskee kaiken pisteillä lunastamani arvon niin varmasti oltaisiin kymmenissä tuhansissa ja "reaaliarvolla":kin tuhansia euroja sieltä on takaisinpäin tullut hotelliöinä ja lentomatkoina/tasokorotuksina.
Toki nyt kovin isoa hintaeroa ne eivät kata per lento varsinkaan lyhyissä lennoissa, mutta jos lipunhintojen ero on muutaman kympin niin kyllä pisteohjelmat saattaa vaakaa kallistaa. Saati sitten tilanteessa jossa hintaero on euro pari. Ja ainahan ne talteen kannattaa ottaa allianssiyhtiöillä ainakin.

Lisäksi jos kaukolentoja lentää parikin reissua vuodessa niin tasokortit alkaa olemaan ihan saavutettavissa, ja ilmaiset matkavarat/matkustusluokankorotoukset ei nekään nyt ihan arvottomia ole.

Toki jos ei paljoa lennä niin silloin pisteilläkin on vähemmän arvoa, ja usein tällöin merkittävä tekijä ohjelmanvalinnassa on se kuinka nopeasti pisteet vanhenee. Jenkkiohjelmissahan tyypillisesti mailit ei vanhane koskaan jos lentää kerran puoleentoistavuoteen ja Deltalla ei vanhene koskaan vaikkei lentäisikään.
Ja tietysti arvoon vaikuttaa paljon se fiksu käyttäminenkin. Johonkin 3kk etukäteen ostettavaan Helsinki-Tukholma menopaluulentoon jos pisteensä käyttää niin varmasti niillä ei mitään arvoa olekaan.20
Riippuu aika paljon pääluvustakin millä budjetilla pärjää. Suurimmat kuluthan tuossa lienee autovuokra, polttoaineet ja yöpymiset, jotka kaikki ovat sen luontoisia, että isommalla porukalla tulee  rankasti vähemmän kuluja per pää.

30€/pää voi olla tiukahko yhdelle, riippuen toki mitä vaatii, mutta jo kahdelle saa useinmiten helposti tuohon hintaan tai allekin hyvän (4*) hotellin puhumattakaan esim. neljästä maksajasta jos jakaa huoneen (perus jenkkihotellihuoneessa on 2 parisänkyä) Ja tosiaan auton vuokrat ja polttoaineethan pysyy lähes muuttumattomina riippumatta siitä onko 1 henki vai auto täynnä. Auton kanssa ei kuitenkaan ainakaan kaikkien majapaikkojen tarvi ihan ydinkeskustan kalleimmalta alueelta olla.
Priceline ja Hotwire on ainakin hyviä vaihtoehtoja tähän.

Shoppailut on tietysti ihan oma lukunsa. Tosin 4-5 viikon reissulla per päivä tuskin nyt kuitenkaan nyt ihan hirveitä summia per päivä tähän kuluu, jos aikoo matkatavara ja tullirajoissa pysyä. Niitä on ehkä fiksumpi miettiä erillisenä könttäsummana kuin päiväbudjettina.

Sivuja: [1] 2 3 ... 188