Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - trsqr

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Lentomatkustus / Vs: Ajankohtaiset tarjoukset
« : 21.08.2014, 15:49:14 »
Useat päivät marraskuu-joulukuussa Cathay Pacificilla Helsinki-Chiang Mai 523 eur. Jos pohjoiseen on suuntaamassa joka tapauksessa, niin on kyllä hyvä hinta.

2
Lentomatkustus / Vs: Kuinka monta nousua takana?
« : 06.07.2009, 13:34:58 »
226. +10 tulossa lähiaikoina.

Ja nousuthan on tullut otettua toki useammin.. =)

3
Lentomatkustus / Vs: Air Baltic
« : 06.07.2009, 13:12:11 »
Jos varaa liput suoraan airBalticin sivujen kautta, niin ruumaan menevistä matkatavaroista pitää maksaa erikseen kymmenen euroa per laukku per suunta. Entä, jos varaan airBalticin liput esim. travellinkin kautta (oli halvin vertaa.fi -sivustolla), niin sisältääkö tuolloin lippujen hinta myös ruumaan menevien matkatavaraoiden hinnan? Vai onko oletuksena, että matkustetaan pelkillä käsimatkatavaroilla?

Matkatoimiston kautta varatessa 20 kiloa matkatavaroita näyttäisi kuuluvan varaukseen. Ohessa lipustani (Travellinkin kautta varattu):

MISTA/MIHIN         LENTO  LK PVM   LAH   HINTATYYPPI   NVB   NVA   MAT ST
GOTHENBURG GOT  BT 122  K  24JUL 1945  KOW                               20K OK

Enkä varausta tehdessäni mitenkään ilmaissut haluavani matkatavaroita ottaa mukaan (enkä aiokaan ottaa).

4
Matkaa valmistellessa kannattaa lukea koko tämä ketju ja lisäksi LP:n Trans Siberian Railway on hyödyllinen.

Trailblazerin Trans-Siberian Handbook oli mun mielestä niin paljon parempi kuin LP:n vastaava, että omalle reissulle en ottanut edes LP:tä mukaan, vaikka molemmat olivatkin käytettävissä... Kannattaa siis vilkaista tuotakin.

5
Ajanpuutteen vuoksi aikataulu on aika tiukka ja olisi hyvä saada etukäteen varattua ton UB-Peking välin liput, kun olen ymmärtänyt, että niitä voi paikanpäältä olla vaikea saada... (ainakaan ensimmäiseen lähtevään junaan?)

Me oltiin varattu hostellista (Zaya Guesthouse) huone ja siinä samalla pyydettiin sähköpostitse sitä hankkimaan meille liput UB-Peking välille. Halusi jonkun 10% etumaksun siinä vaiheessa. Oli sitten liput valmiina, kun päästiin paikan päälle.

6
Lentomatkustus / Vs: Luottokortilla maksaminen?
« : 21.07.2008, 18:20:53 »
Ei tarvitse olla. Luottokortiton kaveri varannut mun kortilla lippuja pariinkin otteeseen ilman ongelmia, aina kysytään matkustajan tiedot erikseen.

Tosin tämä riippuu yhtiöstä. Reilu viikko sitten Bangkok Airways ilmoitteli, että kortinhaltijan on jatkossa oltava osa matkustavaa porukkaa.

"Bangkok Airways would like to announce that from 1 June onwards, any credit card holder paying for services via our internet payment option (www.bangkokair.com) will be required to also be part of the traveling party. "

7
Balkanin maat / Vs: kroatia
« : 18.07.2008, 18:05:34 »
Ens kuun lopulla lähtö Ljubljanan kautta kohti Kroatian rannikkoa. Kahdessa viikossa ei montaa kaupunkia ehdi katsella joten olen miettinyt jos jättäisin suosiolla Zagrebin vain parin tunnin pyörähdykseen (junan vaihdon ajan) ja Dubrovnikin kokonaan pois.
Vai kannattaisko sittenkin mennä Dubrovnikiin ja jättää Split välistä.  ???

Dubrovnik on kyllä täynnä väkeä, mutta vanha kaupunki on ehkä hienoin, mitä olen ikinä nähnyt. Suosittelen edes piipahtamaan... Pääseehän sieltä sitten vaikka Hvarin saarelle laivalla, jos pois pitää päästä äkkiä.

Lainaus
edit. kysyisin vielä että onko kroatiassa juna/bussiasemilla (isommilla) matkatavarasäilytystä? Jos joku vaik tietäs.

On ainakin isommilla.

8
Lentomatkustus / Vs: Millä yhtiöillä olet lentänyt?
« : 18.07.2008, 12:55:59 »
Näitä ei sitten yllättäen olekaan niin paljoa:

Aegean Airlines
Aer Lingus
Air Finland
Balkan Bulgarian Airlines (ainoat neuvostokoneet, joilla olen lentänyt)
Bangkok Airways
Blue1
bmi British Midland International
British Airways
Budapest Aircraft Service (yhden koneen firma, lentää Maleville)
Comair (eteläafrikkalainen BA:n tytär, ei jenkkien Comair)
CSA Czech Airlines
Etihad Airways
Finnair
Gulf Air
Icelandair
Lufthansa
Malev - Hungarian Airlines
Qantas Airways
Royal Jordanian
Sama Airlines (Saudi-Arabialainen halpis, ihan ok)
SAS Scandinavian Airlines
Saudi Arabian Airlines (kuiva!)
Thai Airways

No josko sitä keksisi taas lisää, jos lähtee Guatemalassa käymään kohta. =)

9
Kuten siis todettua, niin pääsääntöisesti menoa ei voi jättää käyttämättä. Ja kuten mainittua, niin neuvottelukysymyshän tuo on. Ainakin omalla kohdallani onnistui muuttaa TMP-HEL-FCO-HEL-TMP lippu pelkäksi FCO-HEL lipuksi, kun olin toisen lentoyhtiön toimesta jumissa Kööpenhaminassa työmatkalla, enkä mitenkään päässyt seuraavana päivänä alkavalle lennolleni Tampereelle. Lensin suoraan Köpiksestä Roomaan ja käytin vain paluun lipustani. Veikkaan kuitenkin, että jos olisin selittänyt lipun olevan niin kallis toisinpäin varattuna, ei täti luurissa olisi hellinnyt tuollaista poikkeusta tekemään.

10
Balkanin maat / Vs: kroatia ja laitesukellus
« : 28.05.2008, 11:15:11 »
Missä parhaat saitit? Mihin helpoin lentää? Kannattaako junailu/busseilu ympäri maata vai suoraan Splittiin ja siitä sitten? Kuis se trieste, onko hyvät yhteyvet? Aikaa n. 1. viikko syyskuun loppupuolella. Tarkoitus saada 3- 4 sukelluspäivää tehtyä.

Kiitos jos jaksat vastata!

Itse olemme lentämässä huomenna Ljubljanaan, eli itse asiassa Sloveniaan. Siitä on kuitenkin vain muutamia kymmeniä kilometrejä Kroatiaan ja meidän tapauksessamme asian ratkaisi se, että halvalla sai suorat lennot Ljubljanaan. Kroatiaan kun ei ole suoria reittilentoja Suomesta. Trieste olisi myös kätevästi lähellä Ljubljanaa, joten jos pohjoisosa Kroatiasta on tavoitteena, voisi tuo olla ajatuksen arvoinen ainakin...

Meillä on 10 päivän autovuokra järjestettynä Ljubljanasta (yllättävän halpaa), joten eteläänkin ehditään kyllä.

11
Japani / Vs: Japanin alpeilla käyneiltä apua?
« : 28.05.2008, 08:44:01 »
Josko täällä olisi joku joka olisi käynyt Japanin alpeilla ja osaisi kertoa mistä kannattaa aloittaa ja minne lopettaa?

Moro,

Ite kävin viime vuonna Japanin Keski-Alpeilla (Chuo Alps). Komaganen pikkukaupunkiin ensin (useampi bussi Tokiosta päivässä) ja siitä sitten pari lyhyttä vaellusta tuolla Keski-Alpeilla. Täytyy sanoa, että on ylivoimaisesti hienoimmat maisemat, joissa olen vaeltanut.

Tuolla voi helpottaa hieman urakkaansa ja mennä kilometri ylöspäin köysiradalla, joten varsinaista työtä ei tule niin paljoa. Me yövyimme Komagane Kogenin retkeilymajassa ennen vaellusta, joten jätimme ylimääräiset tavarat sinne vaelluksen ajaksi. Reitit tuolla eivät ole hirveän vaativia fyysisesti, jos olet edes keskivertokunnossa. Reitin voi sitten oman mielenkiinnon mukaan valita miten tahansa 1-5 päivän väliltä (kts. alla olevasta Chuo Alps -linkista pari ehdotusta).

Kirjoitin aiheesta pari artikkelia Wikitraveliin:
http://wikitravel.org/en/Chuo_Alps
http://wikitravel.org/en/Komagane

Jos kiinnostaa, niin tästä eteenpäin on pari-kolmekymmentä kuvaa sieltä:
http://album.trsqr.net/image.php?image=2007/07_Japani/imgp0553.jpg

Ja mihin ikinä menetkin vaeltamaan, niin Shobunshan vaelluskartat ovat erinomainen apu! Mulla on tuo Keski-Alppien kartta (#40), jota voin toki lainata, mutta Japanin Amazonista voi tilata muutkin.

Sivulla on listattu kartat ja viitattu vastaaviin Lonely Planetin Hiking in Japan -kirjan reitteihin (tuo LP itsessään on ihan ok kirja, vaikkakin vanha - ei must-hankinta missään nimessä tuonne):
http://www.ne.jp/asahi/walking-in-the/mountains-in-japan/maps_reference.htm

-olli

12
Japani / Vs: Matka Japaniin
« : 28.05.2008, 08:34:43 »
Itse olin tulossa kysymään juuri samaa. Clas Ohlssonilta ostin joskus Travel-star-merkkisen adapterin. Rupesin vaan kelailemaan, että pystyykö esim. kännykän akkua lataamaan, vaikka jaappanissa vallitseva jännite on ilmeisesti 100 V ja noi vempeleet on tehty sille 230V? Fysiikkaa jonkin verran lukeneena ajattelin asian siten, että akun lataaminen kestää vaan kauemmin - muita ongelmia ei adapterin lisäksi pitäisi olla. Mutta onko asia näin, että mitään muuntajaa ei enää tarvita?

Missään nimessä ei 230V laitetta pidä laittaa 110V sähkötökkeliin tai toisinpäin. Keskimäärin mitään kovinkaan hyvää ei seuraa siitä. Mutta, käytännössä kaikki kännykkälaturit, läppärien virtalähteet ynnä muut laitteet on tarkoitettu käytettäväksi 100-240V jännitteellä, eli ne voi käytännössä laittaa mihin tahansa tökkeliin missä päin maailmaa. Tarkista siis laturistasi lukeeko siinä pienellä präntättynä 100-240V vaiko vain 240V.

13
Jonkin verran ostopaikkalisää tuossa on mukana, mutta on Kiina kaukana kiskojakin pitkin edeten.

Joo, nykykurssilla Moskova-UB olisi 188 euroa suoraan ruplista muutettuna, joten 12 euroa meni Rent linelle (suosittelen). Guesthousemme otti 30 dollaria lippujen hankkimisesta (per tilaus, ei per lippu) UB-Peking valille. Mutta esim. nyt ei lippuja enaa olisi saanut UB:sta Pekingiin tuohon suoraan junaan, joten hyva nain.

Huippu junamatka oli, suosittelen kaikille! Pekingissa viela muutaman paivan ja sitten kotiin taas...

14
Laitetaanpa kulupuolta tähän hieman kun lähtö on vain parin päivän päässä:

- Venäjän viisumi, 50e (Rent Line)
- Mongolian viisumi, 40e (Kunniakonsulaatti)
- Kiinan viisumi, 40e (Suurlähetystö)
- Helsinki-Moskova junalippu, 2. lk, 92e (VR)
- Moskova-Ulan Bator junalippu, 2. lk, 200e (Rent Line)
- Ulan Bator-Peking junalippu, 2. lk, 110$ (UB:n hostelli)
- Peking-Helsinki lentolippu, 500e (Kilroy/Finnair)

Varsinaisesti siis kovinkaan halpa vaihtoehto junalla kulkeminen ei ole, mutta ei kai kukaan junalla kustannussyistä olisikaan menossa... Varmasti jonkin verran voi tuosta nipistää, esim. lennot LTU:lla (Air Berlin) Düsseldorfiin olisi irronnut ajoissa varaten alle kolmeen sataan ja sieltä seuraavana päivänä halpiksilla sitten pääsisi Helsinkiin, mutta nyt mennään näin.

15
Lentomatkustus / Vs: Lentokoneen vaihto Hong Kongissa
« : 08.05.2008, 15:25:35 »
Ei pitäisi olla mitään ongelmia, jos koneet ovat ajallaan. Hong Kongin kentällä asiat sujuu ihan näppärästi ja opasteet ovat riittävät. Olettaen tietysti, että nämä matkat on kirjoitettu samalle lipulle ja saat matkatavarat tsekattua suoraan Helsingistä Australiaan asti.

16
Lähtö lähestyy, joten näinkin perustavaa laatua oleva kysymys. Mistä sellaisen universaalin tulpan pesualtaaseen löytää? Clas Ohlsonilta ei löytynyt...

17
Huomasin ilokseni, että poezda.netin aikataulupalveluhan alkaa olla jopa jonkinlaisessa kuosissa ihan englannin kielelläkin. Voi olla, että näin ollut jo pitkään, mutta viimeksi se ainakin puhui vaan Venäjää kun katsoin. Saatavuuksia ja hintoja en tuolta saanut käsiini, mutta ainakin näkee minä päivinä junia kulkee.

Siltä varalta, että joku muukin tätä käytettävyyden riemuvoittoa ronkkiessaan on tuskastunut, heitän tässä suorat linkit aikatauluhakuihin (vaihda toki päivä):

Moskova-Vladivostok
Moskova-Peking
Moskova-Ulan Bator
Moskova-Irkutsk

18
Sloveniassa elintarvikkeet olivat hyvin halpoja ja tarjolla oli myos halpaa paikallista pikaruokaa. Majoituksesta Ljubljanasta maksoin 30 euroa huone; Puolan tasoa siis.

Tosin yrittäpäs löytää kohtuuhintainen hotellihuone tällä hetkellä Ljubljanasta, ei tunnu onnistuvan. Taitaa EU:n puheenjohtajuus tuoda juuri nyt sen verta lisää väkeä kaupunkiin, että täyttyvät hotellit kalliimmillakin hinnoilla.

Helmikuussakin työkaverit "joutuivat" sviittiin, kun ei ollut muuta vapaana keskustan alueella...

19
Mutta asia jota suosittelisin ehdottomasti on auton vuokraus (hinnoista en tosin tiedä, kun ite vuokrattiin auto Itävallan puolelta). Sloveniassa tiet ovat erinomaisessa kunnossa, isoimmat moottoritiet ovat tosin maksullisia eli tietulleihin joutuu muutamaan euron pulittamaan. Maa on niin pieni, että parissa kolmessa tunnissa huristaa maan päästä päähän ja nähtävää riittää. On pikkasen Välimeren rantaa (ei tosin hiekkaista sellaista),

Todellakin. Autovuokraus on mielestäni verrattain halpaa (Opel Corsa Avisilta oli helmikuussa kolmisen kymppiä päivä) jopa suurilta ketjuilta. Pienemmiltä irtoaa varmaan vielä halvemmalla, jos jaksaa nähdä vaivaa...

Nimim. Lennot ja autovuokra kesäkuuksi varattuna.

20
Lainaus käyttäjältä: "niksat"
Taisin tuossa aikaisemmassa viestissäni jotain sekoilla. Tulemme siis elokuussa takaisin. Kilroy ei enää elokuussa myynyt kovinkaan kummoiseen hintaan.


Elokuussa olympialaiset täyttävät kaupungin aivan täysin. Oletko katsellut majoituspaikkoja jo? Mitä itse katoin, niin 4-6-kertaiset hinnat eivät ole tavattomia elokuussa. Ja veikkaan ettei hotellit ole ainoita tahoja, jotka hintojaan nostavat...

Mutta Kilroyltä itse sain halvimmalla yhdensuuntaisen paluulipun toukokuulle (Finnairin suora 495e, Aeroflot olisi ollut muutaman kympin halvempi muttei maksa vaivaa), eikä kyseessä ole edes opiskelijalippu.

Sivuja: [1] 2 3 ... 7