Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - marika_

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Tyhmät kysymykset / Vs: Kansainvälinen ajokortti
« : 23.08.2018, 10:08:01 »
Me tarkistettiin viimeksi omalta vuokrafirmalta (Hertz) etukäteen sähköpostitse, tarvitseeko kv-korttia. Ei tarvitse kuulemma heillä missään muualla, kuin jos nouto on yhdestä tietystä osavaltiosta (taisi olla Georgia). Mutta tsekkaamallahan se oman vuokrafirman politiikka selviää. Pääsääntö lienee että ei tarvitse, mutta olen kuullut joltain joskus kysytynkin.

Poliisi on toki oma lukunsa, mutta olin itse enemmän huolissani siitä saanko autoa lainkaan  :D

2
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 13.08.2018, 07:30:47 »
Joo idiootti täällä hei, en tajunnut ollenkaan katsoa erikseen tuota SGN-KBV väliä. Thanks, pitää kokeilla noin.

3
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 12.08.2018, 21:42:01 »
Talvella olis ajatuksissa lähteä käymään varmaan Vietnamissa ja Thaimaassa. Mahdollisesti Ho Chi Minhissä (4-6pv) ja Koh Lantalla (noin viikko). Lennot HEL - SGN - KBV - HEL näyttäisi pikaisesti katsottuna tuossa tammi-helmikuussa n. 900€. Tuntuu paljolta, mutta menee tarvittaessa budjettiin. Mietin vaan että kuinka paljon halvemmalla vois saada pienellä säädöllä ja kikkailulla?

(Toki samaan hengenvetoon vois kysyä, onko suositella Koh Lantan tilalle jotain muuta, mutta se lienee toisen ketjun asia. Phu Quock kävi mielessä, mutta oli saanut viimeaikoina aika paljon kritiikkiä roskaisuudesta yms, eikä lennoissa kyllä säästänyt yhtään jos sen vaihtoi Krabin tilalle).

4
Tyhmät kysymykset / Vs: Luottokortin hyödyt
« : 05.07.2018, 12:50:46 »
Olenkohan nyt idiootti (olen). Mutta siis jos ajatellaan että höyläisin Norskin korttia 10k edestä vuoden aikana. Ja cash-pisteitä saa 1% tästä. Niin tarkoittaako tuo, että saan cash-pisteitä sen 100, vai n. 100 euron arvosta cash-pisteitä? Jos noita pisteitä 100 ja yksi piste = yksi nok, niin silloinhan tuon 100 pisteen arvo olisi n. 10€..? Mutta meinaako se siis kuitenkin ostosten arvoa, eli saa prosentin ostosten arvosta takaisin vastaavalla arvolla pisteitä? Eli saatkin n. 1000 pistettä?

5
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Autonvuokraus USA:ssa
« : 02.07.2018, 10:44:16 »
Ei SUV välttämätön ole, mutta ei nyt ehkä mitään Puntoakaan kannata ottaa.

Itse ottaisin vähintään mid-sizen vaikka olisin kahdestaan ja jos hintaero ei ole iso, niin ehkäpä ihan full-sizen. Eipä tarvi ihmetellä mihin matkatavarat mahtuu / ei tarvitse tuntea tulevansa jyrätyksi, koska isojen autojen maahan tuo tuntuu olevan. Toki kyllähän compactillakin nyt pärjää, varsinkin jos matkatavaraa ei ole valtaisasti (esim VW Golf ja Toyota Corolla taitaa olla compacteja, WV Passat ja Honda Accord taas mid-sizeja. Jos siis ko mallit on tuttuja ja voi siitä vähän miettiä et mikä koko palvelis omaa tarvetta. Full-sizet ei sit ehkä oo meillä niin yleisiä, esim Chevy Impala kai luetaan tohon.)

6
Tyhmät kysymykset / Vs: Ensimmäinen matka New Yorkiin
« : 19.06.2018, 08:46:08 »
Ilmeisesti siis tarkoitus ei ollut lähteä tänä vuonna vaan 2019 puolella? Sinne ehtii vielä tulla monet tarjoukset ja muutenkaan lentoja harvoin kannattaa (/välttämättä voikaan) varata esimerkiksi vuoden päähän. Laita seurantaan skyscanner ja googleflights + mainittu lentodiilien blogi. Skyscannerissa nimittäin on siis välillä tarjouksia, joita googleflights ei löydä. Itse maksoin tälle kesälle pahimpaan sesonkiaikaan heinä-elokuussa KLM-Air Francen vaihdollisista Helsinki-NYC lennoista hiukan reilu 300/lippu (ruumalaukkujen kanssa aika tarkalleen 400/hlö). Suorista lennoista olisi saanut maksaa toki paljon enemmän, mutta eipä noissakaan kokonaismatka-aika ole kuin muutaman tunnin suoraa pidempi (noin 12h vs suora n. 8h). Vastaavia KLM-Air Francen tarjouksia on vilahdellut ainakin lentodiileissä tuon tuosta. Myös Icelandairin lentoja ihan hyvään hintaan on näkynyt välillä.

7
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkalaukkupohdintaa
« : 11.06.2018, 11:20:16 »
Ehkä itsestäänselvyys: ota käsimatkatavaraan ne, joita ilman et pärjää + mielellään parikin vaihtovaatekertaa. Ruumalaukku voi aina kadotav vaikka kokonaan ja sen katoaminen ei saisi koskaan pilata matkaa, vaan siihen pitää aina varautua.

Sitten siihen, että vastaako lentoyhtiö laukkusi toimittamisesta eteenpäin jos et ole enää kohteessa. Menee vähän mutuilun puolelle. Näihin sovelletaan Montrealin yleissopimusta, jonka on allekirjoitanut yli 120 maata (http://www.icao.int/secretariat/legal/List%20of%20Parties/Mtl99_EN.pdf, Singapore on listalla mutta esim. Vietnam ei). Sen 19 artiklan mukaan "Rahdinkuljettaja on vastuussa vahingosta, joka on aiheutunut viivästyksestä matkustajien, matkatavaran tai tavaran ilmakuljetuksessa. Rahdinkuljettaja ei kuitenkaan ole vastuussa viivästyksestä aiheutuneesta vahingosta, jos se näyttää toteen, että rahdinkuljettaja ja sen palveluksessa olevat henkilöt ja asiamiehet ryhtyivät vahingon välttämiseksi kaikkiin toimenpiteisiin, joita on voitu kohtuudella edellyttää, tai jos niiden on ollut mahdotonta ryhtyä tällaisiin toimenpiteisiin." Korvauksen määrästä säädetään 22 artiklassa, jonka mukaan korvaus viivästyksestä on enimmillään 4150 erityisnosto-oikeutta (eli euroissa kai tuo olis jotain 4000-5000€ välillä). Olettaisin siis, että vastuu ulottuu myös laukun kuljettamiseen henkilölle sinne paikkaan, missä hän silloin on, vaikka kyse olisikin täysin eri lipuilla olevista lennoista. Mutta en tunne tulkintakäytäntöä, joten kuten sanoin, niin mutuilun puolella mennään.

8
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Autonvuokraus USA:ssa
« : 08.02.2018, 12:39:43 »
Onko kellään kokemuksia happytoursusa -varussaitista? Sieltä löyty selvästi edullisempi hinta kun muilta vastaavilta saiteilta (tsekattu mm. autoerupe, rentalcars, booking ja vuokrafirmat suoraan). Auto on nyt varauksessa, etukäteen ei tarvinnut maksaa mitään (maksu tiskillä suoraan vuokrafirmalle eli tässä tapauksessa Hertzille)  ja kun heiltä saadulla varausnumerolla kirjautuu Hertzin omille sivuille, niin varaus näkyy sielläkin ja kaikki speksit on oikein. Eli täyskusetusta tuskin voi olla, mutta jotenkin edelleen mietin, että missä tässä on se koira haudattuna :D Koska tottakai selvästi muita halvemmat hinnat soittaa samantien hälytyskelloja. Sopimusehdot syynäsin suurennuslasilla ja niistä ei löytynyt mitään poikkeavaa. Perusvakuutukset kuului hintaan, samoin yksi lisäkuski.

Googlailtu toki on, mutta aika vähän netistäkään löytyy kokemuksia, mikä tietysti sekin pistää mietityttään. Jonkun verran "kaikki suju kuten pitikin" -kokemuksia kyllä ja muutama valitus siitä, että vastaavat huonosti sähköposteihin.

9
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 29.12.2017, 13:40:11 »
Schipholissa vaihtoaika 1h 20min, matka jatkuu sieltä Schengenin ulkopuolelle (Jenkkeihin). Lentoyhtiöt KLM ja Delta. Lennot samalla lipulla, eli en tässä sillä tavalla hätäile (ja mitäs hätäilemään kun lennot on kerran jo ostettu ::)), mutta lähinnä mietin kannattaako henkisesti varautua juoksemaan (ja ehkä maksaa ekalla lennolla eturivistä), vai riittääkö tuo aika hyvin?

10
Lentomatkustus / Vs: KLM
« : 19.12.2017, 12:07:50 »
Joo, nyt oli nähtävästi ilmestynyt seuraava teksti tuonne KLM:n baggage calculatoriin (https://www.klm.com/travel/fi_fi/prepare_for_travel/baggage/Baggage_Calculator/index.htm):

"The Light ticket option does not include free check-in baggage for flights departing on or after 10 April 2018 between the United States or Canada and the following countries: France, Netherlands, Italy, Germany, Switzerland, Austria, Spain, United Kingdom, Belgium, Sweden, Denmark, Finland, Norway, Luxembourg, Slovakia, Estonia, Latvia, Lithuania."

Erehdyin siis luulemaan, että myyvät moista vaan matkatoimistojen kautta. Mutta hyvä tietää jatkoakin ajatellen, että myyvät myös itse. Viimeksi sivuja selaillaseni sain tosiaan käsityksen, ettei tälläistä ole olemassa, mutta näemmä siis onkin aivan uutuus (tai siis vasta tulossa).

11
Lentomatkustus / Vs: KLM
« : 19.12.2017, 09:02:33 »
Varasin KLM:n lennot ticket.fi:n kautta. Löysin melko hyvän diilin (heinä-elokuun taitteessa meno-paluu Nykiin aika tasan 300€ ilman laukkuja) ja pienessä paniikissa siinä kännykällä naputtelin lennot koriin. En siinä varatessa sen kummemmin ihmetellyt, miksi ticket kauppasi laukkuja vain paluulennolle, ajattelin että saahan ne menolennolle ostettua sitten varauksen jälkeen suoraan KLM:ltä.

Paitsi että ei saakaan. Menolento on codeshare jossa Amsterdam - NYC välin operoi Delta. KLM itsehän ei myy matkalaukuttomia lippuja vaan heillä kaikkiin mannertenvälisiin kuuluu ruumaan menevä matkalaukku. Tuohon ticket.fi:n kautta ostettuun ei kuitenkaan kuulu. Koska laukku täytyy ostaa erikseen, se käsitellään "extra luggagena". Ja näitä ylimääräisiä laukkuja ei voi ostaa netistä, kun tuossa on nuo kaksi operoivaa yhtiötä. Alla suora lainaus KLM:ltä saamastani sähköpostivastauksesta:

"It is only possible to book extra luggage in advance if you have a KLM or Air France operated flight in your booking. For your flight to New York, there is a Delta operated flight in your booking. It is therefore correct you can only pay for your extra luggage on this part of your journey at the airport.
 
The fee will be EUR 85.00 for 1 bag of 23kg from Helsinki to New York."

Tappio ei ole suuren suuri meille (35€), koska meille riittää menolennolle vain yksi laukku. Mutta vähän ärsyttää silti, en ollut koskaan ajatellutkaan että tällänen olis mahdollista... Lennot tuli toki silti vuodenaikaan nähden suht edulliseksi (laukkujen (meno 1 + paluu 2) kanssa 400€/hlö), että eipä siinä. Eikai muuten edes teoriassa ole mahdollista, että koneen ruuma olisi täynnä ja tuota laukkua ei saisikaan maksaa kentällä?

Ja hiukan tuntuu kyseenalaiselta sekin, että KLM kyllä monessa kohtaa mainostaa, että mannertenvälisiin kuuluu _aina_ laukku, mutta tämä ei sitten koskekaan välttämättä muualta ostettuja lippuja. Olisi ehkä hyvä lisämaininta, että tämä koskee vain KLM:n (tai Air Francen tai Deltan) sivuilta ostettuja lentoja.

Mutta tämä nyt tiedoksi jos joku muukin vähemmän konkari ostaa noita KLM-Delta-Air France -lentoja.

12
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 11.09.2017, 12:44:22 »
Vastaan omaan viestiini, että näemmä ainakin Norskilla voi keskiverrosti lentää aika moneenkin paikkaan, tai oikeestaan melkein kaikkialle, halvemmalla kun Nykiin... Erityisen halvalla näyttäis pääsevän Bostoniin. Mutta toki voihan olla, että joku tarjous sitten tekis Nykistäkin edullisemman vaihtoehdon. Jostain syystä elin siis käsityksessä, että nimenomaan sinne olis edullista lentää, mutta olin ilmeisen väärässä.

13
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 11.09.2017, 09:11:04 »
Jos matkustaa elokuussa Jenkkeihin, niin 1) saako halvimmat lennot todennäköisimmin Nykiin? ja 2) mikä on sellanen realistinen arvio hinnasta, jolla voisi olettaa saavansa lennot? Vähän ehkä hakuammuntaa nämä kysymykset ja tiedän, että mahdoton vastata mitään varmaa, mutta enemmän kaipaisin kokemuksia lentojen hinnoista nimenomaan tuohon aikaan.

Tiedän kyllä, että Jenkkeihin voi saada lentoja helposti kolmella sadalla (tai varmaan allekin, koska olen maksanut losin lennoista off-seasonina n. 350 ja se on kuitenkin länsirannikolla), mutta onko ihan turha toivo tollasen kesäsesonkiaikaan? En siis vielä ole tietenkään mitään ostamassa, mutta koitan miettiä reissubudjettia ja säästötavotetta (joka nyt ei ole euron päälle, mutta on siinä ero varautuuko maksamaan lennoista 300 vai 800). Tarkotus tehdä noin kolmen viikon reissu, mahdollisesti kierros itärannikolla, mutta jos jonnekin muualle lentää halvemmalla kun Nykiin, niin muutkin paikat mahdollisia.

Niin ja vilkaisin siis mitä Skyscanner tällä hetkellä antaa hinnaksi, niin reilua kuuttasataa, mutta oletan ettei näin vuotta etukäteen ole hinnat ihan parhaimmillaan (vai?). Realistinen aika hankkia lennot olisi aikaisintaan tammikuu (jolloin voi toki tsekata mahdolliset matkamessutarjoukset, tosin en ole näihin koskaan perehtynyt, että myydäänkö niitä ollenkaan kesäsesongin ajalle).

14
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 14.02.2017, 11:30:17 »
Itse lennän ensi kuussa Jenkkeihin (myös Gatwickin kautta) ja olen ottamassa omia eväitä. Mukaan lähtee mm. voileipä (päälle maapähkinävoita - tämän vain oletan menevän vielä läpi, mutta en toki ole varma), jotain kvinoa"salaattia" (kvinoaa, pähkinöitä ja ehkä jos keksin jotain muuta kuivaa ja säilyvää (tofu vois ehkä kestääkin lämpimässä) + pieni öljy/kastikepussi menee tarvittaessa nesteissä), hedelmä (banaanin kai pitäisi olla esim ok, en ole varma onko esim mandariini neste), varmaan joku patukka (proteiini-/myslipatukat) ja karkkia. Kielto tosiaan koskee ymmärtääkseni safkan maahantuontia, esim. kasviksia, hedelmiä, siemeniä ja eläinperäisiä ei saa kai maahan viedä, mutta heittää sitten koneen roskiin jos joku hedelmä jää vaikka syömättä.

http://norwegian-fi.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/168/~/oma-ruoka-lennoilla

15
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 13.02.2017, 15:20:25 »
Elokuussa ollaan lähdössä viikoksi ihan rehelliselle rantalomalle Makarskaan. Aurinkotuolissa makoilun lisäksi voisi kuitenkin vähän tehdäkin jotain. Lyhyesti googlailemalla olen pohtinut seuraavia optioita:

1) Päiväretki Splitiin (no tämä nyt varmaan ainkin, mutta julkisilla vai autolla?).
2) Patikointia vuoristossa Biokovolla.
3) Päiväretki johonkin saarelle (Makarskasta suora lauttayhteys kai vaan Bracille / Sumartiniin - onko siellä mitään ihmeempää tai pääseekö julkisilla hyvin liikkumaan saaren sisällä?)
4) Päiväretki johonkin muualle

Auton vuokraaminen päiväksi on optio, jos sillä pääsee kivasti johonkin. Etenkin kiinnostais siis vinkit max. n 2h matkan päässä olevista helmistä, jotka olis päiväretken arvosia? Plitviceen asti ei varmaan nyt lähdetä ajamaan, vaikka tekishän tuo mieli nähdä.

Ja toiseksi kiinnostaisi tuo patikointi. Sv. Jurelle patikointi ei nyt taida olla ihan mikään pieni päiväretki, mutta johonkin matalemmalle huipulle? Ollaan siis ihan hyväkuntoisia ihmisiä, mutta ei kyllä mitään kokeneita vuoristoretkeilijöitä. Eli joku perus turistipatikkareitti, sellanen max. yhteensä 4-5h (nousu + lasku) ois passeli ja maaston pitäs sopia alottelevammalle patikoijalle. Italiassa käytiin viime kesänä Monte Vettorella (1500m -> 2400m) ja se oli vielä oikein passeli, hirveästi sitä vaativampaan maastoon ei musta nössöilijänä ehkä ole.


16
Yleinen / Vs: Vakituinen työ ja matkustelun into..
« : 31.01.2017, 09:25:49 »
Valtiolla ainakin toistaiseksi hiukan enemmän vuosilomaa kuin muualla (6vk vuodessa) ja ainakin meillä suhtaudutaan ihan suopeasti, vaikka tuosta pitäisi kesällä vaan 2vk ja loput 4 vaikka talvella. Toki jos tuota enemmän haluaa matkustella, niin sitten pitää hakea virkavapaata, tehtävästä ja työnantajasta riippuen sitten kuinka helposti sitä saa.

Pk-seudulla muuten Seure tarjoaa keikkaa lastenhoitajana ja koulunkäyntiavustajana ja kun opiskellessa tein näitä, niin keikkaa olis riittäny niin paljon kun ois halunnu tehdä (koska kouluissa ja päiväkodeissa sairastellaan paljon).

17
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Los Angeles
« : 26.01.2017, 09:01:06 »
Kiitos molemmille! Ehkä tuolla sitten tosiaan uskaltaa lähteä sinne aamulenkille jos nyt vähän katselee ympärilleen. Ja en ajatellut lähteä pimeällä kuitenkaan. Ryöstetyks joutuminen ei ehkä oo hirveen todennäköstä, kun varmaan näkee päällepäin ettei lenkkeilijällä oo mitään ryöstettävää (no, vanhahko puhelin), mutta eipä se raiskatuks joutuminen nyt oo ihan "top 10 asiat joita haluan kokea losissa" -listalla... :P Mutta voihan se tosiaan sattua kotona täällä omilla kulmillakin (jotka ei nyt oo mitään pk-seudun turvallisimpia). Eli en jaksa liikaa kyllä pelätä, kunhan ei ole mikään "älä missään tapauksessa liiku yksin täällä" -alue.

Valasristeily kuulostaa huikeelta! Pitää vähän googlailla tarkemmin.

Ja kiitos kaimalle blogilinkistä! Sormet ja varpaat ristiin että meille sattuu yhtä hyvät kelit. Ja ps. propsit Backstreet Boys -tähdestä  ;)

18
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Los Angeles
« : 25.01.2017, 14:44:43 »
Maaliskuun alussa Losissa pe ilta - ma päivä. Aikaa siis sellanen 2,5 päivää. Motelli on Hollywood / western -metroaseman läheltä (onko toi nyt sitten alueena Little Armeniaa). Mulla ei ole Losista mitään selvää "tämä kannattaa ainakin nähdä" -kuvaa, eli: Mitä sinä tekisit, jos olisit ensikertalaisena Losissa ja aikaa olis ton verran?

Varmasti nyt Hollywood-kyltit ja Walk of Famet käydään katsomassa ja ajellaan rannalle (Santa Monica?), ehkä se Griffith (mihinköhän aikaan olis vähiten ruuhkaa?), mutta mitä muuta kannattais ehdottomasti kokea? Saa heitellä ei-niin-perinteisiäkin ideoita. Ja esim Disneyyn tai Universalille ei mennä, enemmän sellasen edullisen yleisfiilistelyn perässä ollaan. Auto siis on käytössä.

Ja toinen vähän pöljä kysymys: uskaltaako tuolla motellin seuduilla ihan vapaasti liikkua yksinkin? Aamulenkeille tuskin saan kavereista seuraa, ja mietin, että voiko vapaasti viipottaa sinne minne nenä vie, vai täytyykö jotain alueita oikeasti vältellä?

19
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 12.01.2017, 12:38:00 »
Maaliskuussa Lontoon kautta meno Losiin Norskilla. Varattuna halvimmat mahdolliset liput, koska ei kaivattu ruokia. Ruumatavarat varattu siis erikseen.

Nyt alkoi kuitenkin mietityttään, että millä todennäkösyydellä voi käydä niin, että ei päästä neljän hengen seurueen kanssa vierekkäin / lähekkäin istumaan, jos ei makseta paikkojen ennakkovarauksista? Taitaa aika hyvällä täyttöasteella lentää noi koneet ja vajaa puolet paikoista näytti olevan jo ennakkovarattu kun tarkistin. Ei huvittais maksaa seittemääkymppiä meno-paluun paikkavarauksista, mutta ei myöskään huvittais istua 11 tuntia yksin.

Tiedän että mutuiluksi ja arvailuksi tämä varmasti menee muidenkin osalta (ellei joku ole norskilla töissä), mutta onko jollekin käynyt noin, ettei olisi päästy edes esim peräkkäisille paikoille?

20
Tulee nyt vähän myöhässä, mutta: https://www.icarhireinsurance.com/

Huomasin eilen tuon saman muutoksen insurance4carhirella ja googlailun ja pikaisen selailun perusteella tuo vaikutti ihan hyvältä vaihtikselta / aika samanlaiselta. Pitää vielä syynätä ehdot tarkemmin läpi heti kun ehtii.

Sivuja: [1] 2 3 ... 6