Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Vaara

Sivuja: [1] 2 3 ... 35
1
Eurooppa / Mitá tehdá Bratislavassa?
« : 25.10.2005, 20:59:43 »
Bratislavan kävijöille vinkiksi että Devinin linnan rauniot kaupungin ulkopuolella ovat myös kokemisen arvoinen paikka, hienot näköalat Tonavalle.

2
Lainaus käyttäjältä: "Essen"
Ihmiset hyvät... kertokaa minulle kuinka saan vanhempani vakuuttuneiksi Aasian turvallisuudesta. Kambodza, Laos, Vietnam... Äitini mielestä maat kuulostavat kammottavilta, on kauhuissaan suunnitelmistani ja varma etten selviä hengissä takaisin kotiin. Olen kyllä jo reilusti täysi-ikäinen, että mistään varsinaisesti luvan kysymisestä ei ole kysymys. En vaan haluaisi lähipiirini elävän sydän sykkyrällä puolta vuotta sen takia, että itse pääsen toteuttamaan "itsekkäitä" suunnitelmiani.


Et mitenkään :D .

Itsellä sama ongelma. Vaikka olen jo reissannut monissa maissa (en tosin tarpeeksi monissa), suku ja perhe pimahtaa joka kerta kun olen lähdössä ja keksii mitä kummallisimpia varoitustarinoita aina sisäelinkaupasta kadonneisiin turisteihin ja päivittelevät sitä miten olen niin nuori ja kokematon, enkä vielä tiedä yhtään mitään, vaikka itse olisivat lomailleet lähinnä Kanarialla
 ja minä lähes kahdessakymmenessä eri maassa.

3
Äitin kanssa lähtisin esimerkiksi Montenegroon ja Kroatian saaristoon , äippä ei ole rantaihmisiä mutta nauttii kauniista luonnosta ja rauhasta. Tai sitten veisin sen Etelä-Amerikkaan jossa se voisi ihailla kukkia ja maistaa erilaisuutta kunnon kertoimella. Tai sitten jollekin aktiivilomalle, ratsastamaan pustalle tai purjehtimaan Kreikkaan.


Äidit on parhaita!<3

4
Jos jossain häviää niin Pariisissa :D .

5
01. Oletko mies vai nainen
-Miss Sarajevo

02. Kuvaile itseäsi
-You've been all over
And it's been all over you

03. Mitä muut ihmiset ajattelevat sinusta?
-I wish God was a woman too, a woman just like you  :wink:

04. Mitä ajattelet itsestäsi
-Ei ole oikein lähteä, mut´on seurattava tähteä

05. Kuvaile kumppaniasi
-Is someone getting the best of you

06. Missä mieluiten olisit?
-Off to Mexico

07. Kerro mitä haluaisit olla
-Nainen joka elää vapaaherran elämää

08. Kuvaile kuinka elät
-Traveling in a fried-out Kombie
On a hippie trail, head full of zombie


09. Kuvaile kuinka rakastat
-Kamala piski joka murisi mulle

10. Jaa muutama elämän viisaus
-Kaljaa ja rauhaa

6
Yleinen / Palautumisongelmia...?
« : 30.08.2005, 12:05:14 »
Mullekin Meksikosta palaaminen oli aika shokki. Kaikki oli valjua ja väritöntä, ihmiset happamia ja vakavia, hinnat pilvissä ja palvelu perseestä.

Kamalaa yleistämistä, mutta nyt näyttää jo valoisammalta.

7
Ratsastusta olen harrastanut yli 10 vuotta, sen lisäksi on tullut harrastettua tanssia. Mäkin tykkään liikunnasta, en urheilusta :D . Eli pyörällä ja kävellen mahdollisimman usein, kivaa sitä paitsi!

8
Nythän on tullut ilmi, että ne kuuluisat tsunamirahat jotka eivät menneet perille olivat rahoja, joita lukuisat valtiot olivat luvanneet lähettää, mutta eivät ole näin tehneet. Ei siis avustusjärjestöjen rahoja. No, tulipahan mustamaalattua taas isojen avustusjärjestöjen mainetta tälläkin kohulla :evil:

9
Yleinen / pitkä loma
« : 18.08.2005, 16:53:03 »
Joskus mietityttää että tuleeko omatoimimatkailu kalliimmaksi kuin matkatoimistojen järjestämät matkat. Maksoin 900e pelkistä lennoista Meksikoon, kun kaverini maksaa 1000e viikosta Brasiliassa, sisältäen lennot ja majoituksen johon kuuluu jotain syömisiäkin...tosin omatoimimatkaajan vapautta liikkua ympäriinsä ei voita mikään.

10
Meksiko / Meksikossa matkaaminen
« : 13.08.2005, 15:36:01 »
Meksikon reissu takana, aivan ihana, uskomaton ja kaunis maa! Niin erilaisia paikkoja, niin kaunis kieli, niin ystävälliset ihmiset...  Rakastuin San Cristobaliin ja nyt on huutava pakko päästä takaisin. Onko joku ollut duunissa Meksikossa, kiinnostais varsinkin San Cristobalissa työskenteleminen?

Ja yleisinä fiiliksinä niille, jotka matkaa sunnittelevat, kannattaa ehdottomasti mennä. Matkustin yksin ja olen tyttö, mitään ongelmia ei ollut. Perässä huutelemiseen tottuu nopeasti. Mexico Cityn turvallisuudesta on ollut paljon puhetta, liikuin siellä metrolla, taksilla, bussilla ja jalan, en kokenut todella uhkaavia tilanteita, mutta kameraa ei kannata kanniskella esillä, saat melko varmasti jonkun perääsi sillä tavalla.

Metrossa paikalliset tuijottavat, koska eivät ole tottuneet että turistit uskaltautuvat sillä matkustamaan. Kuplavolkkaritakseja kannattaa tosissaan välttää ja tarkistaa jokaisessa taksissa että rekisterikilvessä on vihreä alalaita ja että taksissa on esillä kuljettajan kuvallinen henkkari.  Ns. todella vaaralliselle alueille eksyminen on melko epätodennäköistä, koska ne sijaitsevat melko syrjässä, mutta kaikkien turistikohteiden läheisyydessä (antropologinen museo, Teotihuacan, Centro Historico jne) kannattaa olla varuillaan taskuvarkaiden varalta, samoin metrossa. Eli samat säännöt kuin muissakin suurkaupungeissa.

Suosittelen lämpimästi viipymistä Mexico Cityssä pidempään kuin yhden yön. Nähtävää on paljon ja pelkästään kaupungin koko ja kaaosmainen liikenne on ainutlaatuista. Suosittelen varsinkin Coyoacanin ja Condesan alueita, kauniita, turvallisia ja kuin pieniä kaupunkeja suuren sisällä.

Muualla Meksikossa kannattaa ehdottomasti viettää aikaa San Cristobalissa, todella kaunis ja tunnelmallinen kaupunki, jossa ei koskaan ole tylsää. Ympäröivät intiaanikylät ovat näkemisen arvoisia, mutta San Juan Chamula kannattaa kiertää kaukaa ainakin heinä-elokuussa. Turistilaumoja ja rahastuksen makua. Aitous kaukana. Jos ei halua maksaa järjestetystä matkasta, todella hyvä vaihtoehto on ottaa bussi, joka maksaa n. 6 pesoa suurimpaan osaan kylistä.

Juttua riittäisi vaikka kuinka, toivon kaikille hyvää matkaa Meksikoon. Mun sydämen se vei kertaheitolla:D

11
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Boikotti
« : 13.08.2005, 15:20:36 »
Lainaus käyttäjältä: "falck"
Kannattaa lukea " Rosvovaltio " tai Mikael Mooren kirja " Tyhmät valkoiset miehet ", " CIA "  tai sitten katsoa vaan telkkaria niin voi ehkä ymmärtää miksi minä suhtaudun puhtaan rasistisesti Amerikanyhdysvaltoja kohtaan, vähän hävettää mut en voi sille mitään. Jos saisin jutella yhdysvaltain kansalaisen kanssa, siitä tuskin tulisi mitään, koska ainoa tarkoitukseni olisi keskustelussa saada hänet muuttamaan kotimaastaan pois, koska sillä, että hän asuu
amerikassa, hän tukee suoraan ihmisten tappamista, kiduttamista ja heidän oikeuksiensa riistämistä, ynnä maapallon lämpenemistä, joka osuu minun nilkkaani viimeistään siinä vaiheessa kun mannerjäätikkö sulaa.  Voisin kirjoittaa tästäaiheesta romaanin, ja jos joku haluaa kunnon väittelyn kyseisestä aiheesta " onko jenkit perseestä " niin olen valmis väittelemään,  syy, olen tehnyt sen monesti ennenkin ja kertaakaan en ole joutunut pettymään. 8)


Toi ei ehkä ole hyvä lähtökohta lähteä juttelemaan kenenkään jenkin kanssa. Kannattaa muistaa että niin isoon maahan mahtuu paljon myös niitä jotka vastustavat esimerkiksi Bushin hallintoa, asepolitiikkaa ja muita asioita jotka siellä ovat päin seiniä meidän mielestämme. Ja nämä ihmiset ovat kurkkuaan myöten täynnä negatiivisia asenteita ja ennakkoluuloja siitä että jokainen jenkki kantaa asetta, kannattaa bushia, sotavankien huonoa kohtelua ja on muutenkin täysin pimennossa elävä idiootti. Kyllä siellä on paljon myös niitä jotka työskentelevät tätä kaikkea vastaan. Ja tuskinpa kukaan niin vain haluaa jättää kotimaataan, koska joku kehottaa niin tekemään...

Olen silti samaa mieltä kanssasi että moni homma kusee Ameriikan ihmemaassa, mutta ei kaikkea pahaa maailmassa voi heidän syykseen laittaa. Ja tosiaan, propaganda toimii myös toisin päin, eli Mooren dokumentteja ei voi ottaa 100% faktana, vaikka niissä asiaakin on. Tellkkarista nyt puhumattakaan!

12
Pr-hommia ja siivousta ja life goes on :D

13
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Boikotti
« : 12.08.2005, 13:32:03 »
Teini-iässä boikotoin kaikkea mahdollista suurta ja pahaa, harrastin toisten ihmisten syyllistämistä ja valistamista, suoraan sanottuna harrastin samanlaista jeesustelua joka saa nyt karvat pystyyn.

Nykyään pyrin tekemään järkeviä ja luontoystävällisiä ratkaisuja jokapäiväisessä elämässä ja kulutuksessa ja vältän esim. Mäkkäriä, mutta terävimmät särmät ovat hioutuneet pois. Teen oman osani omasta mielestäni tehokkaammalla tavalla, tukemalla esim. Greenpeacea, Amnestyä ja Unicefia, jotka pystyvät tekemään paljon enemmän kuin minä yksin.

14
Yleinen / Reissaaja = Onnellinen?
« : 12.08.2005, 13:22:48 »
RoKo! Ei reissaaminen tee kaikkia onnellisiksi. Mutta uskon vahvasti että ainakin jossain vaiheessa elämää se on kaikille hyväksi nähdä muuta maailmaa muualtakin kuin turistibussista tai teeveestä. Mä olen onnellisimmillani matkustaessa, pakko myöntää. Parhaita fiiliksiä antaa vapauden ja rajoittamattomuuden tunne, ja se että ei yhtään tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu. Ja yhtenä vaikuttimena myös ihmisten tapaaminen ja uudet kulttuurit, täysin erilaiset verrattuna omaan.

Ei reissaamaan kannata lähteä vain siksi, että se tekee muut onnelliseksi tai sitä jotenkin "kuuluu" tehdä. Mutta jos sul on levottomat jalat, niin hit the road, ja kokeile mitä reissaus sulle tekee. Niin kuin sanottu, ei se ole mitään yleistä onnea tuovaa kaikille, ei aina mullekaan. Kyllä reissussakin ihmissuhteet menee solmuun ja muutkin asiat kusee. Eli joskus siinä kuvassa on ruskettunut, seppuselkäinen, todella nuhjuinen ja hymytön reissaaja. Mutta harvemmin :D .

En kehota ketään "pakenemaan" ongelmiaan täällä mitä mä joskus harrastan, mutta kyllä se myös auttaa saamaan asioita tärkeys- ja muuhunkin järjestykseen, että on hiukan aikaa poissa kuvioista ja näkee muutakin. Niin että kotiin palatessa saat valaistuksen ja häivyt toimistotyöstä puutarhuriksi tai jotain :wink: .

Lukaise myös toi Pelle Miljoonan viisas ajatus tosta alta.

15
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Sinkku/varattu
« : 10.08.2005, 00:41:31 »
Lainaus käyttäjältä: "hile"
Lainaus käyttäjältä: "Luna"
Varattu, vaikken olisi viela muutama vuosi sitten uskonut, etta ikina laitan hynttyita yhteen kenenkaan sellaisen kanssa, kuin tama nykyinen siippani on.


Onko monilla tiettyja kriteereja joita tulevan poika/tyttoystavan pitaa tayttaa? Loytyyko koskaan semmoista ihmista, joka tayttaa nama kaikki kohdat? Voiko sita valita kehen rakastuu/ihastuu? Onko tullut seurusteltua ihmisen kanssa, joka on taysin exien/omien kriteerejen vastainen?

(Ja Luna, tama ei mitenkaa ollut henk.koht sulle, kunhan vaan pohdin viestisi perusteella...)


Onhan niitä kriteerejä, mutta todellisuus on sitten aivan muuta. Kun kolahtaa, varsinkin jos kolahtaa lujaa, on aivan sama mitä sillon joskus mieheltä odotti. Olen kai jonkinlainen ihastusnarkkari, kauheeta myöntää julkisesti, mutta mä vaan tykkään miehistä tosi paljon  :D .

Ja ei, ei todellakaan voi valita kehen ihastuu, ei ainakaan mun kohdalla ja luulen että aika moni ihminen on samalla tavalla tunteiden vietävissä. Just päätin viimeks et kehenkään en ihastu, en ainakaan tohon ja taas mentiin...ja nyt sitten kärsitään.

16
Yleinen / Missä olet pyörinyt?
« : 10.08.2005, 00:24:36 »
Ruotsi, Tanska, Norja, Venäjä, Portugali, Saksa, Ranska, Sveitsi, Itävalta, Slovakia, Kroatia, Bosnia ja Hertsegovina, Unkari ja Meksiko on sellasia maita missä olen pyörinyt omatoimisesti, ja melkeinpä tossa järjestyksessä. Aivan upeaa on ollut joka kerta, varsinkin Meksiko vei järjen ja oltuani päivän kotona olin jo suunnitellut miten elämäni jatkuu tulevaisuudessa Meksikossa. Ikinä en aio lopettaa... :D

17
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Maailma on pieni
« : 09.08.2005, 01:17:52 »
Palasin just reissusta ja vaihdoin mailiosoitetta yhden kanadalaispojan kanssa ennen lähtöäni, ja hänella sattuikin olemaan sama erittäin harvinainen ja eurooppalainen sukunimi kuin sveitsiläisellä ensirakkaudellani :D .

18
Junamatkustus / minkä ikäisenä ootte interreilannu
« : 09.08.2005, 01:04:07 »
17-vuotiaana, kaverin kanssa.

19
Tukan kanssa tappeleville, pätkäskää lyhkäseksi, on tosi mukava matkalla. Mulla on nyt tällanen vähän korvien alle ulottuva pörrö, ei hiosta niskaa ja helppo laittaa. Tai siis olla laittamatta...

20
Lainaus käyttäjältä: "Juzt"
Lainaus käyttäjältä: "Vaara"
Ensi järkytyksen jälkeen taas tajuaa, että tällaisia pommi-iskuja tapahtuu maailmalla lähes päivittäin. Medialla vain on valta siinä miten se asiat esittää, ja nimenomaan kuinka paljon se niitä esittää. Sama juttu tsunamin jälkeen, unohdettiin että useissa maissa kohdataan yhtä tuhoisia katastrofeja koko ajan. Ärsyttää miten helposti itsekin lankeaa siihen mediamyllytykseen.  Jos länsimaita tai länsimaalaisia kohtaa jokin uhka, se ylittää uutiskynnyksen reippaasti ylempää kuin esim. Bagdadin pommi-iskut. Pistää niin vihaksi, samoin kuin jutut pahan akselista ja yleinen islamin mollaaminen sellaisilta tahoilta joiden tieto ko.uskonnosta rajoittuu muutamaan kuvaan Bin Ladenista.

Toisaalta on ihan luonnollista että tavallaan "lähempänä itseä", tutummassa kulttuurissa ja paikassa, tapahtuvat asiat koskettavat enemmän. Tämä on niin ihmisen sisäänrakennettu itsestäänselvyys että ei siinä minusta mitään valtavaa häpeämistä ole. Kaikki tietävät että mailmassa soditaan, tapetaan jne, mutta aina se järkyttää enemmän kun osuu itseään lähemmäksi; se voi tapahtua myös minulle/perheelleni/läheisilleni.

En halua mitenkään vähätellä muun mailman hätää, mutta ei siinä minusta ole mitään mediapeliä tai outoa, jos läheisemmät uutiset kiinnostavat eniten. Eihän kyseessä tarvitse olla edes mikään katastrofi, ei se ole mikään uutinen että "Edmontonissa on avattu uusi supermarket", mutta jos kauppa onkin kulman takana, kiinnostaa se yllättäen huomattavasti enemmän.
Vuodenvaihteen Tsunamin kokoiset luonnonkatastrofit eivät muuten  tapahdu "ihan koko ajan".


Puhuinkin vastaavista, yhtä tuhoisista katastrofeista kuten esimerkiksi nälkä, sodat, kuivuus...en luonnonkatastrofeista. Tsunamialueelle syydettiin järkyttävät määrät rahaa, joka toki on hieno asia ja auttanut korvaamattomasti, mutta samalla se vei myös huomiota kohteista, jotka olisivat tarvinneet avustuksia yhtä kipeästi.

Vuotta ennen tsunamikatastrofia tapahtui Iranin Bamissa maanjäristys, josta harva tietää yhtään mitään. Oli sisäänrakennettua itsestäänselvyyttä järkyttyä lähialuiden tapahtumista enemmän tai ei, harmittaa silti.

Sivuja: [1] 2 3 ... 35