Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - conard

Sivuja: [1] 2 3 ... 22
1
Ranska / Vs: Oh lálá, minne Ranskassa
« : 10.01.2021, 21:27:57 »
Villefranche sur mer on kaksijakoinen mesta: idyllinen pikkukylä offseasonilla, mutta pahimmillaan ihan helvetti kun 4000 risteilyturistia purkautuu ulos laivasta tonne. Toi on siis risteilyalussatama. Kylä itsessään on sellainen, että sen kaikki kaduy kävelee vartissa läpi joten itselläni hajoaisi polla, jos siellä olisi viikon. Mutta toisaalta yksi nizzan reissun parhaita hetkiä oli aurinkoinen kevätpäivä, maitokahvi ja voisarvi just ton kylän pikkuaukiolla.

2
Syy näiden käyttämiseen vielä n. Vuosi sitten oli, että näistä sai Finnairin liput aina n. 20€ halvemmalla kuin suoraan finskiltä. Puhun nyt siis Euroopan lipuista. Se on satasen berliinin kohdalla aika merkittävä ero. Vähän kikkailemalla ero saattoi olla vielä isompi. Mutta finski muutti sittemmin hinnoitteluaan, minkä jälkeen hintaeroa ei enää ole. Mutta aikaisemmin aina suoraan finskiltä ostanut on kyllä todellakin ottanut aika paljon enemmän kuokkaan kuin "joitain kymmeniä senttejä per matka".

3
Olettekos kuulleet... / Vs: Varoitus Finskin mastercard
« : 19.09.2020, 09:07:11 »
Tosi nihkeää. Osasiko Nordea selittää tätä mitenkään? Muistutuksena vielä, että myös SEBillä on finskin mastercard, jos vaihtaa haluaa

4
Tää on muuten huikea laji, johon vaikuttaa moni asia (tärkeimpänä ehkä penkkirivi koneessa). Alle 10min siitä kun päästiin putkeen, olen ollut junassa. Ilman ruumalaukkua toki. Ja juoksemalla muut pätkät paitsi tullin läpi. Ei alepaa tai kusella käyntiä.

5
Lentomatkustus / Vs: Lentoyhtiöiden omat bonuskortit
« : 30.12.2019, 12:04:23 »
Mikä olisi paras lentoyhtiön bonusjärjestelmä Star Alliancessa harvoin sitä käyttävälle? Lennän kerran vuodessa SA:lla. Olen tähän mennessä noita keräillyt SASin EuroBonus kortille mutta tuntuu olevan yhtä tyhjän kanssa kun aina vanhenevat ennen kuin pistemäärä kasvaisi edes sellaiseksi että sillä saisi mainossatenvarjon.


OneWorldissä tulee keräiltyä American Advantagea ja SkyTeamissa Aeroflotia koska eivät vanhene vaikka olisi kuiva kausi ja tasokorttejakin tuntuu ropisevan.

En valitettavasti osaa auttaa tässä, mutta olisin kysynyt, miksi keräät oneworldia americanille etkä finskille, jos kuitenkin asut suomessa? Onko mielestäsi parempi diili, vaikka lentäisi valtaosan finskillä?

6
Espanja / Vs: Córdoba
« : 04.12.2019, 17:19:31 »
Kannattaa ehkä miettiä joku muukin päiväretkipläni, kun tuo Cordoba on kuitenkin vaan vähän Loviisaa isompi pitäjä. Sun Sevilla-retki oli niin neuroottisella tarkkuudella (ei sillä, teen itsekin samanlaisia) laadittu, että jos hirveästi haluaa nähdä niin pieneksi käy tuo kylä viikossa.

7
Yksi unohtui tuosta luokittelusta:
aikamatkailu: olisi hienoa päästä esimerkiksi Pariisiin silloin kun kaiken maailman kirjailijat ja muuta taiteilijat siella rietastelivat. tai vaikka Caprille ennen Munthea. ehkä joihinkin muihinkin euroopan kohteisiin.

On supermielenkiintoisia nää aikamatkustustoiveet (itse menisin mieluusti 60-luvun lopun San Fransicoon), mutta oikeasti vähän veikkaan, että aika tavallista se arki on monessa paikassa sitten kuitenkin ollut silloinkin. Tuskin sen pariisin taiteilijarietastelu on kovin isoa kansanosaa koskenut, tahi sitä välttämättä hipiksikään pääsisi sen kummemmin kuin jossain Berliinissä vielä tänä päivänäkin. Veikkaan siis, että populäärikulttuuri on aika paljon glorifioinut näitä tiettyjä juttuja. Oikeastaan näkisin, että länsimaisena ihmisenä nyky-yhteiskunnassa on mahdollista elää näitä kaikkia menneisyyksiä tavalla tai toisella: netti yhdistää samanmielisiä ympäri maailmaa ja jostainpäin löytyy salettiin yhteisö, jossa pääset elostelemaan pariisilaisittain. Eikä maksa edes ihan hirveästi.

8
Eurooppa / Vs: Zell Am See
« : 21.11.2019, 11:45:59 »
Itse itselleni vastaten olimme Zell am Seessa viime kesänä. Ei ollut kyllä parasta Itävallan alppia: järvi tuntuu olevan tuollapäin niin kova juttu, että kovin turistinen oli tämä pikkukaupunki. Lisäksi mesta tuntui olevan isosti arabien suosiossa, koska tunnelma oli kuin lähi-idässä. Monissa kaupoissakin tekstit vain arabiaksi. Päähissit olivat myös ei-kävelyetäisyydellä kylästä, joten ei ollut haikkauksen kannaltakaan optimipaikka.

Tosin heti kylästä n. 40min haikin päässä oli erittäin idyllinen Ebenbergalm, joten tuo pelasti meidän reissua pitkälti. Yksi kivoimmista hütteistä, joita on tullut vastaan, ja hyvä ruoka (ja juoma).

Yövyimme Hotel Neue Postissa, joka oli kallis eikä ehkä ihan hintansa väärti. saunat ja allasosasto olivat tuon paikan kaikki kaikessa, eli jos ne ovat tärkeitä niin sitten tuon hinnan voi maksaa. Aamupala oli heikko, kun se alpeilla yleensä on erinomainen.

9
Eurooppa / Vs: Venäjän e viisumi
« : 21.11.2019, 11:38:42 »
Tosiaan, tämä on kyllä helppo kuvio. tästä saa hyvän kuvan prosessista: https://yle.fi/uutiset/3-10998843, tosin sillä erolla, että Ylen toimittaja tekee tuosta jotenkin tosi monimutkaista, kun todellisuudessa kyseessä on helppo ja nopea kuvio.

Ennen kuin hakemusta lähtee täyttämään, kantsii olla itsestään kuva ja tiedot hotellista. Kuvan voit ottaa kännykkäkameralla. Pyri passikuvamaiseen meininkiin, niin ainakin mulla meni ongelmitta läpi. Lataa kuva sitten vielä sille koneelle, josta teet hakemusta. Hotellitiedot voit bongata vaikka booking.com. Ketään ei kiinnosta, menetkö sinne oikeasti vai et.

Päätös tuli mulle kahdessa päivässä hakemuksen tekemisestä.

Viisumi tsekattiin Helsinki-Vantaalla koneeseen noustaessa. Vaikutti, että joku ukko ei päässyt koneeseen jonkun kirjoitusvirheen tms. vuoksi. Pulkovolle tullessa olin koneen etuosassa, joten pääsin ensimmäisten joukossa ulos ja immigrationiin. Prosessi oli nopea. Kone laskeutui aikataulun mukaan 12.50 ja 13.02 olin pikkubussissa matkalla kohti keskustaa.

Heti kentän ulkopuolelta lähtevät 39-numeron bussit tai bikkubussit. Mene pikkubussilla, jos se osuu kohdalle, on vähän nopeampi. Maksaa 40 ränkylää. Nämä menevät Moskova-metroasemalle, josta voit jatkaa metrolla. Ostin kaksi metropolettia näyttämällä kahta sormea luukulla, hyvin toimi. Metro siis toimii poleteilla, jotka ovat kuin kolikoita. Oikeanpuoleinen metro menee Nevsky Prospektille. Ota hotelli jostain läheltä Nevskyn metroasemaa niin on helppo liikkua.

Pietari oli vaikuttava ja ihmiset varsin länsimaalaisen näköisiä, mitä nyt jonkin verran huivimummoa ja nahkatakkiukkoa näkyi. Pomppatoppatakki oli kova sana marraskuussa.

Paluussa ei kelvannut Finnairin appi-boarding pass, vaan piti jonottaa finskin tiskille. Tässä näkyi pala neuvostoliittoa, kun kaikki mammat olivat tiskien takana valmiina, pitkä jono odottavia matkustajia, mutta tiskejä ei avattu kuin tasan silloin kun määrä oli. Siinä sitten kaikki odottelivat. Kun boarding passin sai käteen, menivät paluumuodollisuudet yhtä lailla kätsästi kuin tullessakin.

10
1-3kk maailmanympärysristeily.

11
Ranska / Vs: Oh lálá, minne Ranskassa
« : 27.10.2019, 10:05:01 »
Joo, Annecy on kiva, komppaan. Siitä pystyy myös tekemään ihan ok vuorihaikin ihan keskustasta. Samalle reissulle voi yhdistää chamberyn, joka on rosoisempi mutta myös halvempi. Annecyhan on varsin tyyris kun on vähän niinku ranskan venetsia.

12
Hain itse viisumin. Sen tulo kesti 2 päivää. Haku oli helppoa. Kännykällä otettu kuva kelpasi. Hotellitieto kannattaa olla valmiina, voi olla keksittykin. Voin raportoida, miten maahantulot yms. Hoituvat.

13
Nopeasti muuttuva kulttuuri? Voisitko täsmentää?

14
Ranska / Vs: Oh lálá, minne Ranskassa
« : 18.10.2019, 16:13:26 »
Olisko Bordeaux? Eläväinen kaupunki, hyvää viiniä, ranta arcachonissa, samoin upea dyyni. Tohon voi yhdistää vaikka Toulousen, joka on vähemmän rosoinen paikka. Ja finski lentää ainakin kaudella suoraan.

15
Nää on kyllä todella huikeita stooreja aina vaan! Varsinkin tää haikki näytti upealta, vastoinkäymisistä huolimatta. Onko kuvissa kuinka paljon retusointia kun näyttävät aika epätodellisilta? Tsemppiä teille jatkoon ja kiva kun jaksat kirjoittaa!

16
Tyhmät kysymykset / Vs: Palstan siivous
« : 09.08.2019, 16:46:19 »
Ravenin kanssa eri mieltä siitä, että kaikesta löytyy tietoa. Löytyy kyllä jotain, mutta et voi mitenkään tietää, kuinka luotettavaa se on. Jollain jenkeillä esim. On myös hyvin eri mentaliteetti asioihin kuin suomalaisilla, joten tietyt tiedot eivät kovin hyvin istu meikäläiseen pirtaan.

Lisäksi samaa mieltä tässä sivutun kanssa, että tällaisella palstalla olisi totisesti arvoa juuri siksi, että matsku säilyy täällä. Some on siksi näissä paljon huonompi. Yritetään siis pitää palsta hengissä!

17
Thaimaa / Vs: Ko Chang
« : 31.07.2019, 10:17:51 »
Onko porukalla kokemusta Changista sadekaudella? Reissu edessä syyskuussa ja mietin ensin Sametia mutta ehkä me Changille kuitenkin päräytetään vaikka onkin lyhyelle setille vähän turhan kaukana.

18
En ole lähdössä mukaan, mutta tää voisi toimia sulle: https://www.lentodiilit.fi/2019/05/28/norwegianilta-alennuskoodi/

Norski on kuitenkin se potentiaalisin vaihtoehto yhdensuuntaisiin lentoihin.

19
Lentomatkustus / Vs: Lennontarjoaja: Hki-Firenze
« : 26.05.2019, 21:58:59 »
On. Osta finnairilta. Finnair.fi. jos et osaa, älä kikkaile noilla nettimatkatoimistoilla. Light-lippu on pelkillä käsimatkatavaroilla ja value sisältää ruumalaukun.

20
Lentomatkustus / Vs: Upgreidaus Finnairilla
« : 09.05.2019, 20:39:27 »
Tällaista on ilmassa. Ilmeisesti suunta on siihenpäin, että korkeat tasokorttilaiset saavat sitten nopeasti upgraden läpi, vaikka tilaa ei näyttäisi olevankaan. Platinum-korttia siis kehiin vaan! :)

Kaveri on gold, ja ollut jonossa helmikuusta asti syyskuun bangkokin lennolle. Eli gold ei ainakaan takaa mitään automaattista upgradea.

Sivuja: [1] 2 3 ... 22