Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - t0ma

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Etelä-Amerikka / amazonin sademetsissä...
« : 26.04.2007, 20:15:54 »
Ei mitään tietoa Heinäkuun tilanteesta. San Ignacio on suh pieni paikka joten ihmeitä ei kannata odottaa. Ei tuonne puistoon kuitenkaan mitään ryntäystä oo kun kävijämäärätkin on jotain 1000 ihmistä vuodessa joista suurin osa tulee pienkoneella. Ja paikan päällä ei ole minkäänlaista sähköä elleivät ole generaattoria saaneet hommattua vaikka epäilen. Akkuja kannattaa olla useampi matkassa, sillä ei ne sitä autoakaan varmaan päällä pidä pelkkää latausta varten. Boliviassa tuntuu kaikki menevän omalla painollaan, eli kannattaa vaan varata rutosti aikaa ja kärsivällisyyttä. Niin, ja ne oppaat ja kuskit ei sitten paljoa englantia puhele, joten espanja pitänee olla jotenkin kondiksessa. En muista mainitsinko aiemmin mutta tulkoon vielä esille tässä yhteydessä.

t. Topi

2
Etelä-Amerikka / amazonin sademetsissä...
« : 18.04.2007, 09:50:23 »
Noel Kempffiin kannattaa vuokrata auto, tuolta San Ignaciosta. Oisko jotain 50$/pv eli riippuu ryhmän koosta kuinka paljon tulee hlö kohti hintaa. Hintaan kuuluu auto, kuski ja polttoaineet. Kaikki nuo tavarat löytyy San Ignacion rautakaupasta ja muonatkin löytyy paikalliselta marketilta (l. sitä tyypillistä Boliviaanopöperöä) mutta ei kannata odottaa mitään trangiakauppaa tai vakuumisfkaa löytävänsä. Me ostettiin yks iso kattila jossa köksättiin kaikille samalla. Dieselöljyä kannattaa ottaa puol litraa per hlö jotta saa nuotiot syttymään. Saattaishan tuo trangia olla kyllä helpompi mutta kun en semmoista omista. Opas on sitten jonkun verran lisää ja se tulee siitä puiston vieressä olevasta pikkukylästä. Kannattaa pyytää Candidoa oppaaksi, loistava tyyppi.

3
Etelä-Amerikka / amazonin sademetsissä...
« : 02.04.2007, 09:07:59 »
Moi

Olen käynyt Parque de Noel Kemppfissä (9pv) ja mennyt Amazonia pitkin jokipaateilla(16pv).

Tässä jotain:

Parque de Noel Kemppf:
Parhaiten pääsee kun menet San Ignacioon ja hommaat sieltä kuskin ja auton sekä oppaan luonnonpuistoon. Kaikkineen homma taisi kustantaa jotain about 15$/pv eli halpaa ku makkara. Englannilla ei paljoa tee mitään tuolla ja varusteet pitää hommata omatoimisesti, ei paljoa apua saanut. Eipä sinne mitään ihmeitä tarvitse kuitenkaan. Rautakaupasta machete(muista teroittaa), riippumatto ja hyttysverkko(sänkymalli), 3x2m muovpressu katoksi, sadeviitta (poncho on paras, toimii makuualustana, niin ei moskiitot pistele perseeseen nukkuessa), dieseliä 0.5l/hlö nuotion sytyttämiseen, kevyet ja nopeasti kuivuvat kengät(ei nahkaisia vaelluskenkiä), taskulamppu, 3m paksua narua riippumaton kiinnitykseen ja 25m ohutta pressun kiinnitykseen, kokalehtiä(ei stressaa ne ötökät enää, osta iiso säkki), hyttysmyrkkyä.

Lisäksi safkaa, tulen saa varmaan tehtyä kerran kaks vuorokaudessa eli aamulla jonka jälkeen loput safkat muovipussiin ja sitten niistä lounas. Juomavettä tuolta löytyy mutta kannattaa ottaa vaikka sokeria matkaan niin saa vähän energiaa. Lääkkeitä oman tahdon mukaan ja antihistamiineja jos tulee joku ötökkäpuremia. Sadekaudella mua kiusas noi ampparit ja joka päivä pari pistoa tulikin. Muuten "rasitteena" ovatkin vaarattomat mutta inhottavat hämähäkit.

Voishan tuolla puistossa olla pitempääkin, ehkä joku 10-12pv olisi sopiva. Yksi mielenpainuvimmista ja kaukausimmista paikoista joita olen kokenut. Vaatii tosin seikkailumieltä mutta olo on kuin Indiana Jonesilla.

Amazonin paatit:
Mentiin Trinidadista Tabatingaan Brazilian ja Kolumbian rajalle. Eli kolme paattia, ensimmäinen oli rahtilaiva Trinidadista Guayarameriniin. Näitä laivoja voi ootella muutaman päivän ennen kuin lähtee ja helpoimmin laivan saa kun menee satamaan ja kyselee. Kannattaa vuokrata prätkä (1e/h) ja sillä käydä kysymässä satamasta laivoja. Halvempaa kuin käydä taksilla ja paljon hauskempaa. Laivamatka kestää 4-8pv ja maksaa 200-250 boliviaanoa. Laivalla ehkä tarjoillaan ruokaa, ehkä ei. Majoitus laivan terassilla tai rahtitilassa riippumatossa. Hyviä laivoja ainakin Coca-Cola ja Tiburon, Sandokania kannattaa välttää joskin henkilökunta on persoonallista (mentiin tuolla). Kiikarit on hyvä olla matkassa, paljon kirjoja sekä maailmanradio. Paljon ruokaa, soodaa/juotavaa. Puerto Velhosta eteenpäin pääseekin sitten kivasti 200 hengen matkustajalaivoilla jotka ovat jo ihan siedettäviä joskaan eivät niin eksoottisia.

Jos oot menossa Parque de Noel Kemppfistä Brasiliaan, niin otat San Ignaciosta bussin El Ramoniin ja sieltä sitten illalla kohti Trinidadia. Kannattaa kysellä paikallisilta noista aikatauluista, kuskeilla tuntuu olevan aikamoinen autonomia kuluissa.

Ehkä auttoi jotain.

t. Topi

4
Brasilia / Amazonin risteily 3-4 päivää?
« : 25.01.2007, 12:19:09 »
Kuulostaa Sinirahjan Amazooniseikkailut samalta kuin itellä. 16pv tuli katseltua amatsoonin viidakkoa kolmen eri paatin kyydistä.

Jos ottaa rahtilaivan, niin kannattaa pitää huolen tosiaan noista eväistä et niitä on tarpeeksi. Meillä veny 4pv matka 8pv kun kapteeni vain päätti olla ajamatta yöllä. Juomavettäkin kannattaa olla aika paljon tai sitten kerätä sadevettä katolta, jos loppuu kesken.

5
Etelä-Amerikka / Machu Picchu, Amazon sekä biitsit
« : 25.01.2007, 12:08:00 »
Kuukaudessa ei kyllä kauheena ehdi nähdä, jos ei ole rahaa pistään suihkarointiin ja varailla kaikki etukäteen.

Machu Picchulla alkaa turistisiisoni tuolloin ja inkapolku on varattu ainakin pari viikkoa eteenpäin. Ehkä vielä toukokuun alussa ehtisi suoraan. Paikan päältä saattaa saaha ton about 200$ mutta etukäteen varattuna menee varmaan 300$. Oonpa nähny joskus 380$ pyydettävän high seasonilla. Tosin voit hommata jonkun bulvaanin varaamaan sulle matkan etukäteen. Laita PM jos tahot lisää tietoja, asustelin pari kk Limassa niin tunnen joitain tyyppejä.

Viidakoista en paljo tiedä Perussa mutta siinä amatsoonin kupeessahan ne on. Boliviasta sitten löytyy Rurrenabaque.

Piitsit tuohon aikaan ei ole mitään kauheen lämpimiä Tyynellä merellä kun on talvi. Ainakin huhtikuussa oli Ecuadorissa asti aika kylmää vettä. Pohjois-Perussa on Mancora ja Ecuadorissa sitten elävämpi Montanita. Menisin tuonne Ecuadoriin.

Ei varmaan kk riitä kovin moneen paikkaan matkaamiseen ja piitsit varmaan löytyy joko Braziliasta tai sitten Kolumbiasta. Jälkimmäisessä Santa Martan alue on huippu (Taganga ja Tayrona). Busseilla Braziliaan ei kyllä kovin helposti pääse, ellei lähe etelämpää kiertämään ja varaa paljon aikaa (viikko?). Bussit on "turvallisia" niinku koko EA.

Ei kannata ahnehtia liikaa kohteita. IMO toi kk on tarpeeks yhteen maahan.

t. Topi

6
Etelä-Amerikka / Suoksikkipaikat Etelä-Amerikassa
« : 09.01.2007, 18:13:08 »
1) Taganga ja Tayronan luonnonpuisto Karibian rannikolla Kolumbiassa.

2) Parque de Noel Kempff Mercadon luonnonpuisto Boliviassa

3) Salar de Uyuni

Aikataulu tuossa varmaan sanelee mihin mennä. Santa Cruziin lennot Boliviassa, josta Potosin kautta Uyuniin ja sieltä suoraan Chileen ja niin eespäin. Onhan noita siistejä mestoja isommalleki poppoolle.

7
Etelä-Amerikka / Boliviaan helmikuu->
« : 09.01.2007, 18:07:09 »
Mulla ei ollu mitään ongelmia tulla Limaan, vaikka poistuminen oli vasta 9kk päästä. Boliviaan tullessa läiskäsivät 2kk leiman eivätkä suostuneet laittamaan 3kk. En kyllä suostunut maksamaan sitten ylimääräisiä kun viisumi umpeutu ja piti päästä maasta pois vaan keksin omat lait ja vetosin niihin. Hyvin upposi.

Limassa säästät vähän rahaa kun soitat Enriquelle (tai mailaat) http://www.bluehouse.com.pe/ ja sanot että tuut sen hostelliin ja pyydät hakeen kentältä. Sano terkkuja veljeksiltä, se varmaa ilahtuu.

Kannattaa käydä Machu Picchu katsoo matkalla Boliviaan ja visitoida Titicaca Bolivian puolelta (Isla del sol). Oishan näitä. Olispa itekki tuolla :). Buenos viajes!

t. Topi

8
Etelä-Amerikka / Viidakkoon boliviasta
« : 08.01.2007, 22:29:27 »
Rurrenabaque on varmaan helpointa pa mennä ja varmaan aika halpakin. Sinne voi mennä lentämällä tai bussilla, joskin sadekausi saattaa tehdä matkasta aika mahdottoman.

Aika tasan vuosi sitten olin Boliviassa 9pv viidakkoreissulla San Ignacion lähettyvillä josta jatkoin bussilla Trinidadiin ja sieltä laivalla eespäin Braziliaan. Ei ollu helppoa mutta ehkä 8kk matkan paras reissu. Puiston nimi on Perque de Noel Kempff Mercado.

Brasseihin jos oot menossa, niin Manausta kauemmas et laivalla pääse ja sieltä pitää jatkaa lentskarilla. Sieltä kyllä pääsee kivasti Kolumbiaankin jos siellä ei ole vielä tullu käytyä.

Kerro jos tahot jotain kuulla?

9
Etelä-Amerikka / Machu Picchu
« : 10.08.2006, 19:57:40 »
Moro

Tulin takas. Pitänee päivittää saittia ;) *nolona*

Off-Topic: Syyskuusta muutan takas Rolloon Oulusta.

10
Etelä-Amerikka / Machu Picchu
« : 10.08.2006, 15:50:37 »
Nuo Nascan linjat oli monen matkaajan mielestä turhin nähtävyys  mitä olivat kokeneet reissullaan. Ainakin jos olivat menneet lentokoneella katselemaan. Omakohtaista kokemusta ei ole mutta näin lähes kaikki kertoivat. Monet olivat myös voineet pahoin, sillä kone taitaa antaa aikamoista kyytiä.

Jos tuonne inka trailille välttämättä tahtoo niin mulla on jotain tuttuja Limassa jotka voivat mahdollisesti järkätä sen vaikka ovatkin buukattu täyteen.

11
Etelä-Amerikka / Perun lähetystö/viisumi
« : 09.08.2006, 16:09:42 »
Pakko tulla kertomaan tälleen jälkikäteen omia ehdotuksia kun reilu kuukausi sitten tulin 8kk reissulta E-A:sta.

Perussa kannattaa käydä katteleen Lima (Gamarrasta sikahalvat retkivaatteet) ja sieltä sitten aika pikaseen kohti Nascaa ja Cuscoa. Mukaan voi laittaa Arequipan ja Colca-kanjonit jos tahtoo. Viidakkoon ei mun mielestä kannata mennä Perussa kun Boliviassa on kuitenkin paljon halvempaa. Sieltä sitten Isla del Solille Bolivian puolella niin tulee Titicacakin nähtyä ja kohti La Pazia. Siitä on hyvä mennä katteleen viidakon elämää Rurrenabaqueen joko mieleen painuvalla bussilla tai sitten lentskarilla. Voi jopa käydä makeissa (ja vaarallisissa) maisemissa maastopyöräileen ja jatkaa matkaa eteläisempään Boliviaan. Sucren opiskelijakaupunki, Potosin kaivoskaupunki (kivaa arkkitehtuuria) ja surrealistinen Santa Cruz. Loppuun vois sitten mennä Uyuniin ja sieltä pääsee kätevästi lopettaan suola-aavikkotourin Santiagoon Chilen puolelle josta etelään ja Argentiinan kautta Braziliaan. Kannattaa myös katella off-seasonin antarktistoureja.

Paraguan skippaisin kokonaan kun on lähinnä tunnettu ei-mistään ja vanhoista natseista. Argentiinasta ja Chilestä en tiedä mutta tää kuulostais hyvältä. Brasiliassa on varmasti kivaa E-rannikolla Riioineen ja Pauloineen.  En käynyt mutta kolme viikkoa tuli oltua Brasseissa amatsoonin varrella. Chile ja Brassit varmaan kallein noista maista. Peru on kiva mutta Bolivia tarjoaa saman setin halvemmalla ja enemmillä inkkareilla. Jos extreemiä tahtoo niin hommaatte ittenne San Ignacioon Boliviassa ja sieltä sitten Parque de Noel Kempff mercadon kansallispuistoon seikkaileen. Meidän reissun parhaita paikkoja ja on taatusti off-the-beaten-path.

Piitsit kannattaa kuitenkin jättää loppuun kun sinne jumahtaa ja palaa eniten rahaa (ainakin meikäläisellä).  Ecuadorista en niin kauheena tyksiny (paitsi Montanita) ja Karibian rannikko kolumbiassa on aivan mahtava.

Tuommosta. Hienoa kun ihmiset lähtee tuonne, varmasti tulee mahtava reissu.

12
Etelä-Amerikka / Machu Picchu
« : 09.08.2006, 10:15:52 »
High seasonilla, elikkästä näin kesäaikaan, Inca Trail voi olla buukattu täytään pariksin kuukaudeksi joten etukäteen tarttee varailla jos meinaa saada paikan. Low seasonilla kannattaa vaan mennä Quscoon ja sieltä ottaa halpa paketti kun niissä on kuitenkin tilaa.

Jos ei taho käyttää kallista inkapolkua niin tsekkaas meidän juttu http://www.thirdclasstravel.com/articles/how-to-do-machu-picchu-dirt-cheap . Kuvia löytyy tuolta meidän galleriasta ja jos tahtoo lueskella tuosta alueesta lisää niin Hugh Thomsonin "The White Rock" on mukavaa lueskeltavaa ennen matkaa. http://www.thewhiterock.co.uk/

Halvimmat bussimatkat Limasta Quscoon maksaa about 80 solee ja semi-camat maksaa about 120+. Taitaapa sinne Quscoon voida lentöökin, about 100usd Limasta. Suosittellen tuota kauheata bussimatkaa (20h ja bussi käy 4.5km korkeudessa) mutta matkalla kannattaa psähtyä vaikka siinä Nasca-linjojen kaupungissa (oisko ollu Ica).

13
Etelä-Amerikka / Perun lähetystö/viisumi
« : 09.08.2006, 10:03:10 »
Ei ne sitä lippua kysele, ellet sitten ole lentämässä E-Amerikan sisällä jolloin saattavat kysellä. Keltakuumerokotusta saattavat kysellä vaikkakin on epätodennäköistä. Kansainvälisillä lentokentillä tuon saattaa saada jopa paikan päältä, joskin sen varaan ei kannata laskea jollei ole varmaa tietoa.

Rajanylitykset menee aika kivuttomasti ja nopeesti, ilman lippujen tai rokotusten kyselyä. Joskus voivat koettaa niistää välistä millon mitäkin maksua mutta happamalla ilmeellä kyllä selviää lompakon kevenemättä. Espanja tietenkin auttaa kans.

Viisumeita ei E-A:ssa tarvitse mutta rajalla kannattaa vaatia sitä 90pv leimaa passiin kun monesti muuten laittavat 30pv leiman.

Niin, ja Kolumbiassa täytyy (ainakin) vierasmaalaisen  kantaa koko ajan mukanaan passia mukanaan. Joskus korruptoitunut poliisi saattaa lätkäistä sakot tai ottaa pienen lahjuksen, jos haluaa paperityöltä selvitä. Muutenkin pollareiden kanssa kannattaa olla valppaana, voivat joskus löytää jotain turistilta mitä maailmanmatkaaja ei itsekään tietänyt kantavansa.

14
Etelä-Amerikka / Nähtävää Perussa
« : 29.05.2006, 03:28:52 »
Ite otin kummatki suomessa. Keltakuumerokotuksia saa paikan paaltaki, en kylla tieda hintaa. Melkeen kaikkiin EA:n maihin taitavat olla pakollisia mutta multa ainakaan ei ole kysytti kertaakaan tuota keltaista rokotuskorttia.

Keltakuume jos osuu kohalle niin on aika vaarallinen mutta on myos harvinainen ilmestys. Lavantautia ei kylla taida esiintya. Nama nain nappituntumalta, korjatkaa jos tiedatte enemman. Meilla nyt ei oo ees hepatiittirokotuksia ja ei oo ollu ongelmia vaikka ollaan syoty aika arveluttavissakin paikoissa. Eipa siina etta fiksuin veto siltikaan. Suomesta noi hepatiitit saa ilmaiseksi jos tytto-/poikaystava kayttaa suonensisaisia huumeita, ihan vaan anekdoottina. Keltakuumerokotuksen voi saada monelta lentokentalta, mikali oikein muistan, ja aktivoitumiseen taitaa menna about 10pv.

Tsekkaas tama juttu meidan saitilta, jos machulle tahot halvalla http://www.thirdclasstravel.com/articles/how-to-do-machu-picchu-dirt-cheap . Siella on kaikki info mita tarttet. Kysyin viela tota machun tilannetta kaverilta ja sano et ei sinne paase talla hetkella (trailille siis). Eli junahommiksi menee.

Me taidetaan taa saari jattaa jo kun oot taalla mutta ainakin tiedat hyvan paikan missa majoittua Limassa.

t. Topi

15
Etelä-Amerikka / Majoitus Cartagenassa
« : 26.05.2006, 23:15:19 »
Moi

Cartagenassa jokaisella korttelilla on oma nimi, tama ihan vaan ettei ihan joudu hukkaan siella. Jos hommaat itsesi Media Lunan ja San Andreaksen kulmaan niin siina on korttelin sateella (ainakin) viis hyvaa paikkaa. Meikalainen oleili kolmessa niista, paras oli hotel/hostal Familiar. Hinnasta pystyy hieman tingata ja pystyy kokata omat safkat.

Kannattaa muuten kayda syomassa siina lahella olevassa italialaisessa pitseriassa ja tilata mexicanaa, on aika maukasta.

16
Etelä-Amerikka / Nähtävää Perussa
« : 26.05.2006, 22:59:17 »
Moro

Tassa rannikolla (300m paassa) on aika kylmaja iltasin villapaita ja pitkat housut. Ei taalla kylla shortseissa kule. Sen verran kylmaa. Kannattaa varmaa ostaa vaatteet taalta jos on aikaa viettaa paiva tai pari Limassa. On sitten jotain tuliaisiakin. Taalla on yks hyva marketin ja ostoskeskuksen yhdistelma josta saa kaikki piraattikamat. MM. Adidaksen swetari 6e ja niin eespain.

Makkarin tietenki voi tuoda jos silta tuntuu, en tieda oikein kun olin tuolla andeilla kesa-aikaan. Taitaa kylla hostelleissa olla vilttia sen verran etta selviaa yot kun ei nuo paikallisetkaan makkareiden kanssa taida kulkea. Bolivia on suunnilleen samaa lampotilaa (La Paz, Sucre, Uyuni, Potosi) ellet sitten lahde viidakon suuntaan (Trinidad, Rurrenabaque, Sant Cruz).

Millos olitkaan tulosa?

t. Topi

17
Etelä-Amerikka / Nähtävää Perussa
« : 20.05.2006, 03:15:56 »
Moi

Saattaahan sinne aina paikan paalta paasta mutta nain kertoi eras hotellinpitaja Cuscosta. Paasee sinne (Machu Picchulle) ainakin junalla mutta trailit jaa silloin valiin. Me ollaan taalla 20.6. asti eli jos oot sillon ni terve tulloo.

18
Boliviassa, San Ignaciossa, pienessa kylassa paikalliset kertoivat suomalaisesta metsatalousinsinoorista joka oli muuttanut sinne kasvattamaan puuta. Kuulemma kohteli paikallista vaimoaan huonosti ja oli koko ajan humalassa. Parin vuoden paasta ampui itsensa. Luulen, etta tarina voi hyvinkin pitaa paikkansa.

Perun pohjoirannikolla Mancorassa, olimme uimassa velipojan kanssa Tyynessa valtameressa ja jostain kuuluu etta "Mitas kielta ne poijjat oikein puhhuu?". Suomalaiset lahetyssaarnaajat yllattivat meidat kesken uintireissun. Vietettiin sitten paiva naiden kalpeiden kavereiden kanssa piitsilla.

19
Etelä-Amerikka / Nähtävää Perussa
« : 17.05.2006, 03:08:55 »
Talla hetkella Inca Trail on tukossa maavyoryjen johdosta. Sueraavat vapaat paikat ovat elokuun puolivalissa.

Meika suosittelee Colca kanjonia omatoimisena haikkauksena, Machu Picchua junalla ja Mancoran surffimestaa pohjoisessa (hyvat piitsit ja viikonloppuisin hyvat pileet). Taa Lima on tietenkin sitten oma juttunsa jos suurkaupungeista tykkaa (ei taalla mitaa turistijuttuja kylla oo).

Aika kylmaa taalla jo on, ettei shortseilla niin kauheena mitaan enaa tee.

Matkalukemiseksi kannattaa napata Hugh Thomsonin The White Rock niin paasee inkatunnelmiin (ja tajuaa jotain vanhoista kivikasoista). Tai sitten haet sen multa taalta Limasta jos tuut tanne.

t. Topi

20
Moro

Tanne Limaan jumitettiin pariksi kuukaudeksi, kiitos StaTravelin asiantuntevan palvelun. Jos satutte lahettyville niin tulkaa kylaan Blue Houseen niin keitan aidot Nescafe Kirmat ja ilmaset tourit kaupunkiin. Voin jopa jarkata haut lentokentalta mutta sitten pitaa varmaan nukkua taalla hostellissa. Enka oo taala toissa vaikka asunki.

Osoite on Jose Gonzalez 475, Miraflores. Kolme blokkia Largo Marilta av. Largoa pitkin kohti Parque Kennedya.

Yosijakin loytyy ja on yks parhaista (jos ei paras) hostelleista seitsemen kuukauden aikana.

Terveisin,
 Topi

Sivuja: [1] 2 3 4