Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Tropico

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Myydään 2 viikko PNG matkalla käytetyt:

https://varuste.net/Goalzero+Venture+30+Solar+Recharging+Kit?_tu=76112
140€

https://varuste.net/Katadyn+Vario?_tu=54664
70€

Tästä hyviksi testattuja kamoja retkeilijälle/extreme matkaajalle
yhteydenotot:
040 6350476

2
Tansania / Vs: Tansania
« : 23.07.2017, 16:40:12 »
Moi,

Serengetin safareja järkkäileville:

Käytiin 9 päivän safarilla 2016 ja kaikin puolin ikimuistoinen elämys. Etäisyydet ovat todella pitkiä; jos mahdollista niin muuttakaa initiarya siten että se keskittyy nimenomaan Serengetiin ja Ngorongoroon. Lake Manyara on matkan varrella ja sieltä saa hyvää esimakua, mutta erityisesti reissun lopettaminen Tarangireen oli täysin turhaa. Kaikki eläimet jo nähty, joten miksi ajaa 10h kiertolenkki vaatimattomampaan puistoon (tuossa vaiheessa ei tosiaan enää autossa istuminen maistu)

Ngorongoro käytännössä ainut paikka missä voi bongata sarvikuonon ja muutenkin henkeäsalpaavan kaunis paikka. Sinne kannattaa varata useampi päivä jos mahdollista.

Kalliit hotellit ovat upeita, mutta niissä ei tule vietettyä aikaa kun lähtö safarille on yleensä n. 07:00 ja paluu joskus 18:00. Meillä oli Private tour, joten pyysimme usein kuskia palaamaan hotellille aiemmin. Upeinta oli makoilla uima-altaalla, mistä näki savannilla olevat eläimet tai lukea kirjaa parvekkeella antilooppeja ja kirahveja ihaillen.

3
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 23.07.2017, 16:27:09 »
Olin itse Cebu - Palawan akselilla toukokuussa 2017 . Paikat ovat muuttuneet todella paljon vuodesta 2013. Esim. El Nidolle on ilmestynyt lentokenttä, pankkiautomaatteja ja varmaan 10 uutta hotellia.

Suosittelen estoitta Filippiinejä, halpa ja mukava maa, mutta jos etsii off the beaten path kokemuksia niin kannattaa etsiä tuoretta tietoa. Maan turismi näyttää voivan levottomuuksista huolimatta hyvin ja ne tunnetuimmat kohteet ovat kehittyneet jo muiden kaakkois-aasian pienempien turistikohteiden tasolle.

Positiivista oli kuitenkin että turistien kusettaminen ja hintakikkailut näyttävät vielä ainakin toistaiseksi olevan vähäisiä Manilan ulkopuolella. Kaikin puolin mukava ja helppo maa matkata, mutta omaa rauhaa etsivien kannattaa suunnata jo sivummalla sijaitseviin kohteisiin.

Boholin saarella ja Panglaossa selkeitä jännitteitä armeijan ja islamistin yhteenottojen jälkeen, mutta eivät haitanneet turistina oloa. Kannattaa kuitenkin varautua siihen että turistikohteissa ja nähtävyyksillä partioi raskaasti aseistautuneita sotilaita ja poliiseja aseistettujen vartijoiden rinnalla.

4
Aika aktivoitua jälleen;

Liput varattu Wewakkiin 22.10. ja tarkoitus tehdä tuon EAN:in kattavan kuvauksen kaltainen reissu ylävirtaan, toiveena jatkaa vielä vähän Swaguppia pidemmälle jos vedenkorkeus sen sallii.

Laitoin EAN:Ille yksityisviestin, mutta jos jollain muulla on yhteystietoja paikallisiin oppaisiin niin olisivat kultaakin arvokkaampia. Nuo e-mailit omistavat oppaat veloittavat 6 päivän matkasta suoraan 2000-3000€ eli hinta reissulle uhkaa paisua.

Laitan tänne/blogiin mahd. tarkan kuvauksen järjestelyistä ja reissusta sitten kun matka on takana.


5
Aasia / Vs: Filippiinit
« : 21.01.2017, 20:18:35 »
2013 Filippiineillä lähdin Puerto Princessasta El Nidoon vain n. viikon rahat mukana. Tuolloin ei koko pohjoisella Palawanilla ollut (toimivaa) ATM:ää. Pääsin lopulta sopuun paikallisen hotellin kanssa ja sain luottokortilla nostettua rahaa heidän kauttaa, joskin muistaakseni ottivat kivuliaan 10% välistä.

Nyt nopea googlaus sanoisi että ainakin El Nidossa olisi ATM, mutta kannattanee yrittää varmistaa jostain. Coronissa puolestaan on pankkiautomaatteja.

6
Moi,

Vähän neulan heinäsuovasta hakemista, mutta sattuuko täältä löytymään ketään joka olisi käynyt Sepik-joella tai siellä suunnalla? Kiinnostaisi kuulla kokemuksia!


7
Pallontallaajaklubi / Vs: Fanitapaaminen meidän kanssa?
« : 14.04.2014, 20:43:36 »
Valitettavasti muistin päivän väärin ja olin Bakersissa vasta lauantaina. Nuolin silti baaripenkkejä siinä toivossa, että olisitte ehkä istuneet joillakin niistä. Jälkikäteen itkin itseni uneen.  :'(

8
Australia ja Oseania / Vs: Veronpalautus Ausseissa
« : 07.04.2014, 00:43:43 »
Pitäisi pystyä muuttamaan; Australiassa oikeat kokonaisverot selvitetään verovuoden lopussa kuten Suomessakin. Mikäli olet maksanut liikaa veroa niin silloin palautustakin pitäisi tulla enemmän. Tilannehan on voinut olla sellainenkin että henkilö on kesken verovuotta päättänytkin jäädä pidemmäksi aikaa.

Käytännössä kaikki Australiassa yli 6kk viipyvät ovat "Resident for tax purposes" tai ainakaan tätä ei tietääkseni ole koskaan kielletty. En tiedä miksi työnantajat eivät haluaisi tuohon suostua; ainakin omalla kohdallani sitä jopa vaadittiin (ilm. jollain tapaa halvempaa työnantajalle)

Kaikki nämä tiedot siis pohjautuvat siihen mitä olen selvittänyt. Aina voi olla olemassa joku poikkeus tai pykälä joka ei tullut vastaan!
Tuo tax treshold hämmensi itseäni ja sitä selvitettyäni päädyin ilmoittamaan oikeat maassa olo kuukaudet. Tämähän laskee veronpalautusta minkä vuoksi monet jättävät ilmoittamatta (välitysfirmojen on pakko ilmoittaa), syystä tai toisesta sain kuitenkin täydet veronpalautukset eli enemmän kuin minulle olisi tresholdin mukaan kuulunut.

9
Australia ja Oseania / Vs: Veronpalautus Ausseissa
« : 05.04.2014, 06:21:02 »
Joo ja ei.

Verot saa takaisin maasta lähtiessä. Ei tarvitse olla maassa verovuoden päättyessä. Jos olet verovuoden päättyessä maassa voit käyttää E-tax palvelua, jolloin saat edelliseltä verovuodelta verot takaisin ja loput verot kuluvalta vuodelta kun lähdet. Käsittelyaika hakemuksissa on 4-6 viikkoa.

Vaisjani, Sait verot takaisin koska olit Resident for tax purposes. Tämän voi ilmoittaa takautuvasti, jolloin saa kokoajalta verot takaisin normaalisti, tai myös ennakoivasti, jolloin verot saa myös osa(vero)vuodelta takaisin vaikka KO. vuonna 6kk sääntö ei täyttyisikkään.

10
Australia ja Oseania / Vs: Veronpalautus Ausseissa
« : 03.04.2014, 23:28:13 »
Moi kaikki,

multa saa YV:llä lisätietoa veronpalautuksista jos joku tarvii. En jaksa kirjottaa kaikkea tänne, mutta selvitettiin noita urakalla meidän reissuporukan kesken ja tehtiin itse veroilmoitukset lähtiessämme.

Saatiin kaikki täydet verot takaisin (tosin ei ihan tiedetä miten tuo lopulta määräytyi, koska kaikki sai enemmän kuin oli haettu).

Itse sain 19 500$ ansioista veronpalautusta 3325$ ja lisäksi 1150$ Supereita.

Täyttäkää verolaput itse, yllättävän helppoa ja ei tarvi maksaa välitysfirmoille

11
Yleinen / Vs: Uusiin ihmisiin tutustuminen
« : 30.03.2014, 08:02:08 »
Itse teen ystäviä paikassa kuin paikassa

Vielä kun oppisit suomea. Näin härskiin anglismiin ei voi olla puuttumatta :DUnohdin mainita että turha kielitaidosta stressaaminen tai muiden kielitaitoon puuttuminen eli ns. "pilkun nussiminen" ei yleensä edesauta ystäviä tehdessä! :)

12
Yleinen / Vs: Uusiin ihmisiin tutustuminen
« : 30.03.2014, 06:24:21 »
Itse teen ystäviä paikassa kuin paikassa, mutta väittäisin että paras mahdollinen paikka tutustua porukkaan ovat hostellit.

Kannattaa muistaa että matkustaessa asetelma on erilainen kuin kotona; kaikki ovat enemmän tai vähemmän yksinään uudessa ympäristössä ja vaikka eivät olisikkaan haluavat todennäköisesti tehdä uusia ystäviä. Meininki on vähän kuin aikuisten hiekkalaatikolla; "Moi kuka sä oot? Oltaisko kavereita?". Tietysti voi mennä hetki että ymmärtää ja omaksuu tämän "packer"-talk:in, mutta väitän että kuka tahansa tekee helposti ystäviä hostelleissa. Kyse on juuri tuosta jeje:n mainitsemasta "Dormeissa on omat sääntönsä".

Itse olen todennut helpommaksi olla itse aktiivinen ja reippaalla asenteella; uuteenkin dormiin astuessa moikkaan aina kaikki reippaasti ja aloitan keskustelun tarvittaessa vaikka jollain tyhmällä kysymyksellä "Tietääkö kukaan missä on ruokakauppa?" "Mikä bussi menee keskustaan?" jne. Sen jälkeen kun on päässyt ensimmäiset sanat vaihtamaan niin uusia ystäviä ei voi olla tekemättä.

Se löytääkö varsinaista matkaseuraa onkin sitten vaikeampi asia; monella on kovin paljon reittisuunnitelmia ja aina ei "porukkaan" mahdu enempää. Itse olen kuitenkin usein tutustunut matkalla muihin "solo" reissaajiin, joiden kanssa on matkaa sitten taitettu muutama päivä tai viikko eteenpäin. Helpompaa kuin juro suomalainen uskoisi! :)


13
Olette varmaan aika hyvin perillä kaikesta aiheeseen liittyvästä, mutta tässä lyhyt selonteko tuosta Hobbitonista (sisältää spoilereita)

http://maailmankirja.blogspot.com.au/2014/03/hobbiton.html

Olin myös Taupossa, joka on hyvä tukikohta tuon Tongariro-crossingin tekemiseen. Itse en trekkiä tehnyt, mutta moni hostellissa ollut oli käynyt samalla kipuassa myös "Mount Doom":in, ja kehui kokemusta kovasti.

Tuo Hobbitonin-bussikuskimme keroi itse työskennelleensä aiemmin Wellingtonissa ja ainakin hänen mukaansa kannattaa katse suunnata sinne, mikäli haluaa hankkia jonkinlaisen "räätälöidyn" paketin ei kuvauspaikkoihin ympäri NZ.  Super-fanien kannattaa kuulemma ottaa yhteyttä suoraan Wellingtonin Tolkien seuraan, jonka jäsenet järjestävät "LOTR-only" henkisiä matkoja Uudessa-Seelannissa. Kuulemma useimmat näiden matkojen vetäjät ovat itse olleet mukana elokuvan tuotannossa ja  matkoilla saa triviatietoa yllin kyllin. Kuulemma samalla rahalla saa myös halutessaan väitellä yllin kyllin haltijarunoista, örkkien ulkonäöstä tai siitä olisko Tom Bombadil kuitenkin pitänyt laittaa elokuvaan.


14
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 20.03.2014, 01:54:03 »
Vava`u, Tonga

15
Yleinen / Vs: Miten pidätte kuntoanne yllä?
« : 07.03.2014, 08:24:54 »
Rauta nousee myös ulkomailla. Hotellien saleille en vaivaudu (ellen sitten jostain kumman syystä ole itse päätynyt asumaan niin hienoon paikkaan että sali löytyy), mutta jos paikallisilta kyselemällä löytyy tavallinen kuntosali niin täytyyhän se käydä kokeilemassa! Aika monen maan saleja on tullut testattua ja poikkeuksetta on ollut hauska tapa tavata paikallisia! :)

16
Australia ja Oseania / Vs: Veronpalautus Ausseissa
« : 23.12.2013, 12:30:55 »
Verovapaus riittää 18,200 dollariin asti kaikilla "resident for tax purposes" rekisteröityneillä.

Eli jos ansiosi ovat alle 18200 dollaria niin saat kaikki valtiolle maksetut tuloverot takaisin. Käytännössä maksimissaan vähän reilu 3000AUD. Tuohon saa sitten lisäksi työnantajan maksamat super annual eläkesäästöt jotka ovat 9% peruspalkasta.

Varmempaa ja tarkempaa tietoa löytää Australian veroviraston sivuilta.

17
Mille päivämäärälle löysit noin halpoja lentoja hanna71? Itse katselen maalis- ja huhtikuun lentoja ja verojen jälkeen kaikki lennot näyttävät olevan n 650 AUD.

Voidaan ottaa samantien seuraava pallis miitti suoraan Naurulle kun kaikki tosiaa  näyttävät olevan menossa! :D

Itse asun Brisbanessa niin olisi melko ainutlaatuinen tilaisuus!

18
Suunnittelen itsekkin Naurulla käyntiä (jo vähintäänkin siksi että se on varmaan yksi maailman vähiten vierailluista kolkista)

Lennot Brisbanesta lähtevät 650 AUD suunta ja lisäksi tarvitaan 200 AUD viisumi (!!!). Viisumia varten taas tarvitaan varmistus hotellimajoituksesta (halvempi saaren kahdesta hotellista on 70AUD yö), joten mikään budjettireissuhan tuo ei kyllä ole. Naurun suurimmat nähtävyydet ovat kaivoksen tuhoama luonto, Australian "vastaanotto(vankila)keskus" ja kiitotien keskellä olevat saaren ainoat liikennevalot. Huisi reissu siis tiedossa! :)

19
Töitä on, mutta niitä on vaikea löytää. Kannattaa suosiolla skipata isot kaupungit ja packerien suosinat Cairns ja Bundaberg mikäli haluaa mitään fiksua löytää.

Monessa paikassa maksetaan kerättyjen tuotteiden mukaan, tuntipalkallista (hyvä palkkaista) työtä on vaikea löytää koska maa on täynnä packereita jotka tarvitsevat 88 päivää farmityötä jatkoviisumiin ja ovat valmiita tekemään sen takia töitä halvalla.

Parhaat mahdollisuudet töihin on joko autolla maaseutua kiertäessä tai erityisissä working hostelleissa. Hyvässä paikassa voi tehdä mukavasti rahaa, useimmissa paikoissa ei.

20
Tällaisia ketjuja on kyllä, joissa luetellaan, monessako maassa ollaan käyty, mutta nyt oiskin tarkoituksena selvittää, mitkä maat jää jäljelle! Olen poistanut listalta jo maat, joissa olen itse käynyt sekä lisäksi muutamia toisesta maanluetteluketjusta. Pyrin päivittämään tätä aktiivisesti, mutta jälleen vaatis sen, että vilkaisette ihmisten kirjoittamat maat ennen kuin listaatte omanne. Siitä sitten vaan, nää on nyt CIA:n sivuilta eli englanniks, koittakaa kestää. Western Saharan kohdalla oli tähti ja sivun alalaidassa luki "*= Proposed states", mutta antaa sen nyt olla tossa, ja miksipäs ei.

C
Cameroon
Chad
E
Equatorial Guinea
G
Gabon
N
Nauru

Vielako pitaa paikkansa? :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 7