Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - SirAnteli

Sivuja: [1]
1
Yleinen / Vs: Hyviä matkakertomuskirjoja?
« : 21.08.2013, 16:22:22 »
Polkupyörällä maailman ympäri
http://jukkasalminen.com/kirja/

2
Yleinen / Vs: Hyviä, hauskoja, hienoja matkablogeja?
« : 13.07.2011, 15:09:46 »
Tsekkaas http://jukkasalminen.com/ !

Jukka Salminen on suomalainen maailmanympäri pyöräilijä. Takana Eurooppa, Aasia, Australia, Afrikka ja nyt hän matkaa Pohjois-Amerikassa. Kirjoittelee pieniä päiväkirjaviestejä n. viikoittain ja isompia stooreja kerran kuussa tai harvemmin. Sivulta löytyy reittikartta, varustelista, kuvia ja tarinoita tietenkin.

3
Kiitos! SirAnteli, löysitkö työpaikan ihan netin kautta? Onnistuuko työn saanti vaikkei ole mitään mahdollisuutta päästä paikan päälle työhaastatteluun?
Suhteilla löyty paikka. Sisko oli muutama vuosi sitten Englannissa aupairina ja tapas nää mun työnaintajat. Mutta muut 10 ulkomaalaista kesätyöntekijää (16-23v) oli netistä löytäny paikan ja lähettäny hakemuksen eikä mitään sen kummempia haastatteluja tarvittu. Itellä riitti yks sähköposti viesti. Hain viime vuonna näihin aikoihin, eli kannattaa hakea ajoissa, että asuntoki löytyy.

Kiireisimpinä aikoina oli kyllä tossakin paikassa työvoima pula viime vuonna. Cambridgessa työttömyysprosentti taitaa olla siinä 3% paikkeilla. Autto mukavasti ku firmalla oli aikasempaakin kokemusta ulkomaalaisista opiskelijoista.

4
Kyllä töitä löytyy. Ja 7/8 on jo ihan hyvä numero mun mielestä. Ite täytän 18 ensi keväänä myös ja olin viimekesän Englannissa ja tarkoitus olis mennä ensikesänäkin. Ite olin ja maalla kasvien parissa työskentelemässä. Voin suositella, varsinkin jos työ saa olla rankkaa. Sitten varmaan joku varastotyö on myös sellasta mihin vois helposti päästä.

5
Hei,

Olen suunnitellut nyt tulevaa kesää ja tullut siihen tulokseen että kesän alusta reilaisin viikon Suomesta Englantiin ja sitten aloittaisin kesätyöt Cambridgessa, tutussa firmassa.
En ole vielä ottanut yhteyttä tähän yritykseen, mutta tiedän että he etsisivät host-family-tyylisen majoituksen, niinkuin viime kesänäkin, mutta tälläkertaa kaverini olisi tulossa myös mukaan ja parhaalta ratkasulta vaikuttaisi "oman" kämpän vuokraaminen. Ongelmana on että mistä löydän asunnon? Oon kattonu joiltain opiskelija asuntoja välittäviltä sivustoilta, mutta aika harvassa vaikuttaa noi asunnot olevan. Onko teillä kertoa jotai vinkkejä (opiskelija)asunnon vuokraamiseen Englannista ja vielä parempi jos joku osaisi kertoa Cambridgen tilanteesta tarkemmin? Paljonkohan sitten asunnosta kannattaisi maksaa? Viimekesänä asuin tällaisessa isäntäperheessä 10km päässä Cambridgesta ja vuokra oli 125$/viikko ja se sisälsi aamupalan, pakatun lounaan, illallisen, oman huoneen, teeveen, suihkun, vessan, pyykin- ja astioidenpesun, eli lähes kaiken tarvitsemani.
Jos muunlaista majoitusta ei tulisi vastaan, niin mitä mieltä ootte hostellissa asumisesta? Kuulostaa kalliilta noin pidemmän päälle, mutta onhan ne asunnotkin hintavia ja hostelleja löytyisi varmasti hyviltä sijainneilta.

Kaikki vinkit ovat tervetulleita!

Edit: Englanti-alueelle olisi sopinut varmaan paremmin, no joku siirtäkööt jota häiritsee.

6
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Katutaiteilu
« : 26.10.2010, 16:19:06 »
Jossain satunnaisissa keskusteluissa oli katutaitelu vilahtanut kun katsoin hausta, mutta eiköhän tämä aihe ansaitse omankin keskustelun.

Viime kesänä olin Englannissa kesätöissä maalla ja ensi kesänä olisi mukava mennä takaisin Englantin, mutta haluaisin tehdä jotain aivan muuta, mitä tein viime kesänä.
Lempi harrastuksiini kuuluu yksipyöräily, jongleeraus ja volttien hyppeleminen. Näitä taitoja olisi mukava hyödyntää. On käynyt mielessä ajatus että voisinko elää kesän Lontoossa katutaiteilijana. Jos varman päälle ottaisi, niin ettisi jonkun "oikean" työn ja sitten iltasin ja viikonloppusin kävisi taituroimassa, mutta ei se oikeen taitaisi toimia. Vaikea keskittyä moneen asiaan ja sirkustelu veisi voimia itsestäänkin jo ihan tarpeeksi.

Onko kellään täällä henkilökohtaista kokemusta katutaiteilusta, jos ei ulkomailla, niin sitten edes täällä Suomessa? Mitä pitäisi ottaa huomioon katutaiteilemaan mennessä? Millaisille paikoille saa asettua? Maksetaanko veroja, mihin maahan ja miten se käytännössä tapahtuu?

Taitoja siis löytyy jonkin verran, mutta en ole oikeastaan koskaan esittänyt kenellekkään mitään. Kun tällaisesta sirkustelusta on kysymys, niin pitäisi varmaan suunnitella jokin esitys mitä sitten aina toistaisi, eikös se näin mene?

Olisi kiva kuulla kokemuksista, saada vinkkejä ja toivon yleistä keskustelua aiheesta.

7
Tyhmät kysymykset / Tuliaiset Espanjaan?
« : 15.05.2010, 21:10:15 »
Terve!

Kesäkuussa menen Espanjaan tapaamaan ensimmäistä kertaa netissä tapaamaani ystävää. Tarkoitus on asua Madridissa ystäväni nelihenkisessä perheessä. Perheeseen kuuluu vanhemmat + 18(poika) ja 15(tyttö) vuotiaat lapset. Asuvat omakotitalossa. Perheen isä on lääkäri ja äiti kotona kaiketi.

Pitäs jotain tuliasta viedä, mutta kysymys kuuluukin että mitä? Poika jota varsinaisesti menen tapaamaan on erittäin kiinnostunut lentokoneista ja kerääkin koottavia pienoismalleja lentokoneista. Onko esim finnairin lentokoneista tuollaisia koottavia lentokoneita ja mistä niitä mahtaisi saada? Tai olisiko iittalan maljakot tai marimekon pyyhkeet mitään? Millaisia asioita espanjalaiset ylipäätään pitää arvossaan? Millainen tuliaisen pitäisi olla että kehtaisi kaksiviikkoa asustaa?

Kiitos jo etukäteen!

8
Eurooppa / Vs: Kävellen Eurooppaan.
« : 23.03.2010, 18:04:05 »
Vaikka kyse oli nimen omaan kävelystä eikä pyöräilystä, niin en malta olla mainostamatta Jukka Salmista. Kaveri on 2005 vuodesta lähtien toteuttanut unelmaansa pyöräillä maailman ympäri. Nyt on Eurooppa, Aasia, Austaralia ja puolet Afrikasta ajettu. Matka jatkuu taas!

http://jukkasalminen.com/

Jukan kotisivuilla on paljon mielenkiintoisia matkakertomuksia, valokuvia ja varmasti teidän kävelysuunnitelmillekkin löytyy vinkkejä.

Itse haaveilen myös maailman ympäri pyöräilemisestä ja toivottavasti sen myös toteutan!

9
Nyt sattu sillee että sain ensimmäisen kesätyöpaikkani - Englannista. Eli heinäkuun alusta alkaen olisi tarkoitus työskennellä 6 viikkoa Cambridgen lähistöllä olevassa pikku kylässä nimeltä Thriplow. Asuisin perheessä, viereisessä Folwmere kylässä ja saisin lainaksi pyörän työmatkoja varten. Työpaikka on eräs kasvien jalostus firma ja siten työn kuvaan kuuluu kaikenlaista kasvien hoitoa ulkona ja kenties sisätiloissakin.

Tämä tulee siis olemaan ensimmäinen työpaikkani, enkä ole muutenkaan matkaillut paljoa, joten nyt kaikenlaiset vinkit olisivat enemmän kuin tervetulleita. Englannin puhuminen ja kirjoittaminen ei minua huoleta, eikä juuri muutenkaan pahemmin jännitä paikan vaihdos, mutta olen kuitenkin vielä alle 18 vuotias. Tuottaako se jotain erityisjärjestelyjä?

Mitä vaatteita ja tavaroita kannattaa ottaa mukaan? Kumisaappaat taitaa ainakin olla tarpeen? Paljonko "kaikenvara" rahaa mukaan, käteisenä vai visa elektronilla? Työpaikka ja majoitus on lähes keskellä ei mitään, jossain maalla... Viihdyn kyllä hyvin itsekseni, mutta onko jotain vinkkejä mitä voisi iltaisin ja viikonloppuisin tehdä? Epäilen että siellä lähistöllä ei ole mun ikäisiä nuoria paljoa. Mitäs nähtävää pienellä budjetilla voi nähdä Cambridgen lähistöllä? Ja enköhän mä ainakin kerran Lontoossaki käväse.

Tälläsii kysymyksiä nyt tuli mieleen, lisäilen kun tulee mieleen lisää.

Kiitos.

Sivuja: [1]