Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Deckenbach

Sivuja: [1]
1
Tyhmät kysymykset / Vs: Hotels.com huono kokemus
« : 17.08.2017, 14:23:15 »
Ensimmäisellä kerralla tuli outo veloitus briteistä, jonka johdosta op otti yhteyttä ja ilmoitettuani olevani tietämätön kyseisestä veloituksesta sulki kortin. Nyt toisella kerralla tuli op:lta vain lakonisesti tekstiviesti kortin sulkemisesta ja uusimisesta mahdollisen tietovuodon takia.

2
Tyhmät kysymykset / Vs: Hotels.com huono kokemus
« : 17.08.2017, 13:44:01 »
Varoitus hotels.comin käyttäjille. Minulta on kaksi kertaa op sulkenut luottokortin  pian hotels.comin asioinnin jälkeen, tämä nimenomaan mobiiliappia käytettyäni. Työkaveri meinasi myös että sivusto vuotaa kuin seula. Hän tiesi kertoa muutamankin vastaavan tapauksen tuttaviltaan. Oma viimeisin kortin sulkeminen parin viikon takaa.

3
Lentomatkustus / Vs: Corsair Karibialle?
« : 30.11.2013, 23:57:06 »
Tuli muutama päivä sitten lennettyä Pariisista Pointe-a-pitreen. Kone oli airbussin 330 ja aivan uusi. Kaikenkaikkiaan jäi erittäin hyvä maku, meni parhaimpien lentoyhtiöiden joukkoon jossa aiemmat kärkiyhtiöt ovat qantas ja cathay. Lähtö tosin oli puoli tuntia myöhässä, mutta kysyttäessä hätäuloskäyntipaikkoja saimme premium economy paikat. Tarjoilu pelasi ja ruoka oli hyvää. Muu asiakaskunta on 95% ranskalaisia mutta emot osaavat kyllä englantia.  Orly on mukavan pieni kenttä verrattuna charles de gaullen kaaokseen. Lisäksi guadeloupella voi näin parin päivän kokemuksella kehua deshaiesin ympäristöä ja majataloksi hyvällä hintalaatusuhtella (47 euroa yö huoneisto) les balisiers nimistä paikkaa Ferryn kylässä. Paikkaa pitää kanadalaispariskunta joten puhuvat myös englantia.

4
Australia ja Oseania / Vs: Uusi-seelanti?
« : 20.02.2013, 13:02:51 »
http://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/tracks-and-walks/fiordland/northern-fiordland/milford-track/

Sieltä voi varata. Itsekin aikanaan pääsin viikon varoitusajalle reitille, mutta "äkkilähtönä" paikkoja on todella rajallisesti. Sitten tietysti voi maksaa vajaa pari tuhatta taalaa ja saada oman oppaan, gourme-ruuat ja kuuman suihkun. Nämä opastetut patikoijat yöpyvät eri (luksus) lodgeilla.

5
Eurooppa / Vs: Hyvä Olutkaupunkiloma?
« : 07.09.2011, 19:47:24 »
Tästä on ollut monesti oluita harrastavien tuttavien kanssa puhettakin. Nämä ns. suuret olutmaat, kuten Saksa, Belgia ja esim. Englanti ovat liikaa maineensa ja historiansa vankeja ja olut on yleensä sitä mistä maa on kuuluisa Saksassa vehnäolutta, Belgiassa trappistia ja Englannissa bitteriä ja real alea. Toisaalta taas ns. pienet olutmaat eivät ole minkään perinnön vankeja ja tuottavat loistavia pienpanimotuotteita kuten nyt esim. Mikkeler Tanskasta ja Nögne Norjasta. Itse pidän jenkkiläisiä pienpanimo–oluita maailman parhaina oluina ja jos ilman budjettihuolia tekisin olutmatkan suuntautuisi se Californiaan tai Chigagon ympäristöön. Köpis on oiva kohde läheisyyden takia, sinne viikon päästä. \o/

6
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 24.07.2011, 13:57:27 »

 noin 900 km tuli maksamaan 220 taalaa 6paivalta.

Kummallista, me laskettiin hyvin tarkkaan kartalta ja saatiin vastaavan lenkin (tosin Sokh Daran kautta takaisin, mikä itseasiassa vähän kiertää) pituudeksi <600 km. Kävittekö siis Murghabissa, edes Alichurissa tai kenties Yasil Kulilla?

Joo. Käytiin Alichurissa ja sieltä huristeltiin Bulunkuliin ja Yasil Kuliin. Käytiin järven länsipäässä pariin otteeseen, tästä jo tais tulla se sataviiskyt kilsaa ylimäärästä. Lisäksi ajeltiin edes takasin Ishkashimissa kun afgaanimarkkinat oli vasta seuraavana päivänä. Jokunen tieltä poikkeaminen myös. Olikohan lopullinen matka 870-880km

7
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 17.07.2011, 10:44:59 »
Hyvia uutisia Tajikistanista. Mikali saavut maahan lentaen on VOA suoraviivainen operaatio. Kannattaa tayttaa 2 hakemusta valmiiksi (nain paaset jonon karkeen), lisaksi 2 passikuvaa, kopio passin etusivusta seka kopio lentolipuista. EI LOI! Lyhykainen kysely suunnitelmista (kannattaa jankuttaa olevansa turisti etta saat varmasti turistiviisumin eika tarvi rekisteroida) ja 33 taalaa. Viisumi voimassa 30 paivaa. GBAO-permit on lahes yhta helppo Dushanbessa. Loynarin Tajikistan keskustelussa on tarkat ohjeet kuinka homma hoidetaan. 15 somonia (3 taalaa) ja yksi paiva.

Tajikistan on mahtava maa, itse tykkaan matkustaa juuri vuorien takia. Vietin 5 paivaa Fan-vuorilla, Iskander-kul ja Sarytag kyla ovat hyvia tukikohtia paivapatikoinnille, jos ei halua kuskata telttaa ja viikon muonia mukana. 10 paivaa meni Pamirilla jeeppimatkalla Khorogista Wakhan valleyn kautta Pamir highwaylle ja takas Khorogiin. Dushanbe-Khorog on tuskallinen matka jos sen tekee yhteen matkaan. Jos aikaa on kannattaa yopya Khalaikhumissa, leppoinen ja suht hyvin varusteltu kyla noin puolimatkassa mahtavien vuorien ymparoimana. Parhaiten mieleen jai kuitenkin ihmisten ylitsevuotava ystavallisyys seka yllattaen leppoinen ilmapiiri, varsinkin Pamirilla. Tajikistanissa ihmisten auttaminen on viela voimissaan. Oma venajan taitoni on olematon mutta kaikenlaisista ongelmista selviaa helpohkosti, lisaksi Khorogissa yllattavan moni nuori osaa jonkinlaista englantia. Venajan fraasikirja mukaan!

Itse kulutin asumiseen ja ruokaan noin 15 taalaa paivaa kohti, homestayssa saat yleensa punkan ja 3 ateriaa 13-18 taalalla. Olut on kallista (noin 2 taalaa pullo) ja valikoima on paikallista suht kuraa ja baltikaa. Liikkuminen on sitten suht kallista, jaettu jeeppi Dushanbe-Iskander-Kul noin 30 taalaa, tosin tahan suuntaan voi olla hankala loytaa kyytia ja joutuu maksamaan ekstraa jos haluaa perille asti. Dushanbe-Khorog 60 taalaa, mutta Khorog-Dushanbe 40, jaettu jeeppi. Khorogissa kannattaa pistaytya turisticenterissa jos haluaa vuokrata jeepin eika venajan kieli taivu. Vuokrattiin 2 tanskalaisen kanssa uusi Land Cruiseri hintaan 0.75 taala centtia/km seka 20 taalaa per paiva kuskille. noin 900 km tuli maksamaan 220 taalaa 6paivalta.

8
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 02.06.2011, 17:19:54 »
Onko muita menossa Tajikistaniin nyt heinäkuussa? Itse otin lennot suoraan Dushanbeen kun on vain reilu 3 viikkoa aikaa. Käsittämättömän halpa hinta Air Balticilla Oulu-Dushanbe-Oulu 356€, tosin Kilroyn kautta varattuna. Viisumin näyttäis saavan lentokentältä. Onko kellään tästä lähiajoilta kokemuksia? Lähinnä olisin kiinnostunut jakamaan maasturin kuluja kun yksin lähden. Ajattelin ainakin Khorogiin, mahdollisesti Murgabiin asti, mutta sitten pitänee kääntyä takaisin Dushanbeen. Lennän 28.6 mutta Gbao permit pitää hoitaa eka, joten olisin lähdössä Pamirille ehkä 30.6-2.7

9
Matkaseuraa / Vs: Kimppakyytimahdollisuus Baltiaan 5.7 ->
« : 01.07.2010, 10:55:50 »
Kyyti kiinnostaa jos tilaa vielä on. Olen matkalla kohti Irania maita pitkin ja tämä olisi oikein mukava tapa aloittaa matka. Olen suht paljon matkustellut 27-vuotias mies pohjoisesta. Laita spostia/yksityisviestiä jos kiinnostaa, lähden tänään Helsinkiin säätämään viimeisiä viisumeita.

Sivuja: [1]