Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - reissuruuna

Sivuja: [1] 2 3 ... 9
1
Thaimaa / Vs: Khao San Road
« : 14.07.2015, 20:05:12 »
Gentrifikaatiota, katsos. Sehän oli jo ihan selkeästi alkanut silloin ~10 vuotta sitten kun porukka valitti, että paikka on pilalla. Näkökulma kysymys, että milloin paikka on sitten riittävän pilalla. Bangkokin ensimmäinen reppureissaajien suosima alue oli Soi Ngham Duphli-kadun ympäristössä, joka oli muodostunut länkkäreiden viihdyttiseen keskittyväksi alueeksi Vietnamin sodan aikaan jenkkien r&r juttujen pohjalta, ja jonka myöhemmin hippie trail-reissaajat löysivät. Ensimmäisen Lonely Planetin Across Asia on the Cheap-kirjan  ilmestyessä oli (kuulemma) alueesta maininta, että ei kannata mennä, on ihan pilalla, guesthousetkin maksaa 2 dollaria ja kannattaa mieluummin suunnata uudella alueella nimeltä Khao San Road, jossa guesthousesta huoneen edelleenkin saa dollarilla.

Kiinalaisista sen verran, että Thaimaa on harvoja paikkoja, johon Kiinalaiset voi reissata ilman viisumia ja johon lennot mannerkiinasta on halpoja. Ja tuliaisia on pakko ostaa, että voi esitellä kaikille käyneensä ulkomailla. Ei Thaimaa tosin enää kovin cool ole kiinalaistenkaan mielestä - suunnilleen kaikki keskiluokkaiset kaupunkilaiset ovat jo siellä käyneet.

2
Yleinen / Vs: Maailma on niin pieni
« : 12.07.2015, 11:44:11 »
Wau. Postauksen sijasta sanoit kirjoittavasi messua. Mahtavaa, että joku edelleen käyttää näitä bbs aikojen termejä :D

3
Itse luen mielelläni hyviä matkakertomuksia. Sellaisia, joissa on draaman kaari, joku oivallus tai täky, ja mielellään huumoria, jonka kautta tulee kuva kirjoittajan persoonasta.

Sitten on nämä "matkablogit", tai oikeastaan matkustamista aiheena sivuavat blogit. Näitä en lue ollenkaan - kuten en lue naisten lehtiäkään, jotka on periaatteessa samaa kamaa tekstilajina.

4
Kiina / Vs: Kiinalainen tyttöystävä
« : 25.02.2015, 08:44:38 »
Eli onko täällä ketään joka on ollut tai on samanlaisessa tilanteessa kuin minä,että on netissä tavannut henkilön ja aikoo mennä Kiinaan tapaamaan tyttöystävää?

Ole varovainen ja skeptinen. Kaikenlaisia huijauksia tapahtuu ihan paikallisillekkin täällä Kiinassa aina sillöin tällöin. Eli juurikin tavataan jonkun Whatsappin kaltaisen kännykkäsoftan kautta (esim. Wechat ja Momo)  ja lopulta mies menettää tavalla tai toisella paljon rahaa.

Lainaus
Esim kuinka helposti minä voin saada Kiinaan pidemmän oleskeluluvan

Jos menette naimisiin, niin saat oleskeluluvan, mutta tuolloin et mitenkään automaattisesti saa vielä työlupaa. Muutoin voisit esim. mennä johonkin paikalliseen yliopistoon opiskelemaan Kiinan kieltä, jolloin voit saada esim. 6 kk tai 12 kk residency permitin. Oppitunneilla tosin pitää sitten käydä, tai muutoin yliopisto ilmoittaa viranomaisille ja sinut potkitaan pois maasta.

Lainaus
minun tyttöystävällä on oma netti vaate kauppa ja sen perusteella minä voisin ilmeisesti saada jonkun työlupa viisumin Kiinaan jos minut liitetään siihen firmaan.

Tuskin onnistuu noin vain. Mikä tahansa yritys ei voi Kiinassa palkata ulkomaalaista työvoimaa. Nettivaatekauppa, ellei sitten ole kyse isosta pelurista, tuskin on tällainen yritys. Myös ulkomaalaisen joka palkataan tulee täyttää erilaisia vaatimuksia. Yleisesti voisi sanoa, että pitäisi olla vähintään kandin tutkinto, 2 vuotta työkokemusta "omalta alalta" ja omata sellaista taitoa, jonka viranomaiset Kiinassa katsovat olevan jotain sellaista mitä ei paikallisesti löydy.

Lainaus
Paikka on pohjois Kiinassa minne olen menossa noin 700 km Beijingistä pohjoiseen.Miten se viisumi prosessi käytännössä etenee,koska minun tyttöystäväni pitää hankkia paikallisesti turvallisuus virastosta minulle lupa paparit.Niin lähetetäänkö ne sitten tänne Suomeen Sieltä Kiinasta minulle ja sitten minä menen suurlähetystöön viemään paperit täällä päässä?

En ymmärrä oikein kysymystäsi. Millaista viisumia olet hakemassa? Ei kuulosta ihan tavallisesti turistiviisumilta ainakaan ja en tiedä mikä on paikallinen turvallisuusvirasto.

Lainaus
En kyllä ymmärrä muutenkaan miksi sieltä tehdään ihmisten tulo tänne eurooppaan niin vaikeaksi.Ja esim seurustelu suhdetta ei lasketa että olisi perheen jäsen.

Noh, eipä se ole niin yksinkertaista meillä ulkomaalaisillakaan Kiinaan asettuminen. Vaikka olisi jo vuosia asunut, niin aina pitää määräajoin uusia liput, laput ja luvat ja juosta terveysselvityksissä ja muuta mukavaa. Aika moni ulkomaalainen siinä 5-10 vuoden kohdalla luovuttaa ja muuttaa pois Kiinasta osittain näistä syistä. Ja toki aika monista muistakin syistä.

Lainaus
Valuutasta tiedän että esim 10 000 e Juaniksi muutettuna on iso raha Kiinassa ja tuosta pienemmäläkin summalla tulee erittäin hyvin toimeen Kiinassa.Siellähän voi saada 150 neliön asunnon missä on 900 e puolen vuoden vuokra.Että kun vertaa näihin hintoihin mitä täällä asunnot on niin kyllä halpa on.

Voi saada joo, mutta sitten hintahaitaria (ja ihmisiä joilla on varaa) löytyy sinne toiseenkiin suuntaan. Vuokrat on halpoja kun palkatkin voi olla aika pieniä. Kaveri on tarjoilija ja tienaa about euron tunnissa. Siitä voi sit laskea, että 900 e puolessa vuodessa vuokraan olis aika iso siivu palkasta, jonka takia harva ihminen itsekseen asuntoa vuokraakaan. Muutoinkin ihmiset suosii omistusasumista vuokraamisen sijaan, ja sitä varten sitten säästetäänkin rahaa vanhempien ja itsensä toimesta helposti reilut 20 vuotta.

Lainaus
Tietysti esim vesi systeemithän siellä ei ole yhtä puhtaita kuten täällä kun suihkussakin pitää käyttää semmoista vedenpuhdistajaa kun vesijohto verkosta ei tule suoraan puhdasta vettä ja juoma vesi pitää ostaa pullotettuna.

Mä asun täällä Koillis-Kiinassa jonne päin uskoisin että olet tulossa ja en ole kyllä mitään vedenpuhdistajia ikinä nähnyt. Ei tota vettä sellaiseen voi juoda, mutta keitettynä menee teen tai kahvin kanssa aina silloin tällöin jos ei ole pullovettä kotona. Ja ihan riittävän puhdasta peseytymiseen ilman mitään puhdistuksia.

Lainaus
Semmoista kysyisin että miten nopeasti sieltä ne oleskelulupa paperit voi saada kun tyttöystävä sinne minulle menee niitä valmistelemaan sitten

Tähän nyt ei oikein pysty vastaamaan mitään, kun ei ole tietoa, että millä perusteella lupaa haetaan. Muutoin prosessi menee niin, että sä meet tarvittavien papereiden kanssa Suomessa Kiinan suurlähetystöön hakemaan viisumia. Sitten meet sen viisumin kanssa Kiinaan ja sulla on 30 päivää aikaa hakea paikallisilta viranomaisilta se varsinainen oleskelulupa. Sitä varten tarvitaan sitten taas papereita ja rahaa, mutta jos tuohon pisteeseen asti pääset niin ehkä se tyttöystäväsi sitten auttaa.

Sanon nyt ihan suoraan sen perusteella kun asun Kiinassa, osaan kieltä ja tunnen kulttuuria, että:

- suurin osa Kiinalaisista naisista ei edes harkitsisi ulkomaalaista kumppania
- suurin osa Kiinalaisista naisista ei olisi valmis menemään naimisiin jonkun kanssa, jota ei ole ikinä tavannut kasvotusten
- jos nainen haluaa kanssasi naimisiin eikä ylläolevat asiat ole hänelle ongelmia, niin kyseessä on 1. raha, 2. passi, 3. kuviteltu parempi elämä itselle / lapselle ulkomailla

Jos ylläolevat asiat eivät ole sinulle ongelmia ja hyväksyt sen, että parisuhde voi olla myös eräänlainen taloudellinen järkisuhde, niin eipä siinä sitten mitään. Kun menet naimisiin Kiinalaisen kanssa niin menet naimisiin myös hänen perheensä / suvun kanssa. Aika monella Kiinalaisella on myös täysin epärealistinen kuva länsimaista. Ei tämä elämä täällä Kiinassa niin kamalaa ole, että Suomi olisi joku paratiisi siihen verrattuna. Monelle kiinalaiselle elämä täällä olisi paljon parempi vaihtoehto kuin ulkomailla - kulttuurit on niin erilaisia ja Kiinalaiset ei välttämättä ole parhaita sopeutumaan erilaiseen ympäristöön. Tarkoitukseni ei ole olla ilkeä - haluan vain olla 100% rehellinen omasta näkökulmastani ja antaa pohtimisen aihetta, joka toivottavasti auttaa sinua myöhemmin. Toivon onnea matkaan ja kaikkea hyvää.

5
Olen ostanut aikoinaan, mutta en kertaakaan joutunut käyttämään missään muodossa. World Nomadsin lisäksi on ainakin World Escapade, joka oli aiemmin halvempi vaihtoehto. Molemmat myös aiemmin käyttivät tanskalaista(?) Ihi Bupaa varsinaisen vakuutuksen myöntäjänä, jota myös esim. Suomessa myyty Gouda matkavakuutus käytti.

Muistaakseni olen joskus lukenut jostain netin syövereistä valituksia, että joko World Nomadsin tai World Escapaden kanssa oli kestänyt paperisota pitkään kun piti korvauksia saada jälkikäteen. Mulle tuollainen on oikeastaan ihan yksi ja sama. Tärkeintä on, että vaakuutukseen kuuluu äkillisestä sairastumisesta tai onnettomuuteen joutumisesta koituvien probleemien hoito. Ihi Bupa myös ainakin aiemmin käyttä International SOS firmaa noissa evakuointi tilanteissa, eli ihan samaa lafkaa mitä tosi monet muutkin vakuutusyhtiöt.

Tsekkasin tuossa nyt pikaisesti World Escapaden nettisaittia ja siellä tuli tällainen teksti heti vastaan "Your country of residence is considered the country or region to which you wish to be repatriated in case of a medical emergency and where you personally have a local health plan." Eli jos asuu pysyvästi ulkomailla ja on tippunut Suomessa Kelan kelkasta, niin niin, korvaako se paikallinen vakuutus sitten hoidon siellä nykyisessä kotimaassasi jos sinut sinne pitää evakuoida  ja miten se toimii tuon matkavakuutuksen kanssa? En tiedä, mutta herättää itselleni tällaisia kysymyksiä.

Itselleni syy ostaa noita on aiemmin ollut se, että on voinut ostaa kesken reissun eikä ole ollut näitä typeriä suomalaisten vakuutusyhtiöiden sääntöjä, joissa matka ei olisi vielä saanut alkaa kun ostaa vakuutuksen ja toisaalta nämä 90 pvä yms. säännöt.

6
Mutta uusia kehitysehdotuksia, matkakohteita ja mielipiteitä otetaan ilomielin vastaan! :)

Hei, tämähän oli oikeasti hyvä. Ihan eri tasoa kuin nämä yleensä netissä julkaistut Madventures-kopiot (jollaiseksi en muuten tätä kokenut, +++).

Kun kerran Pietarilla aloititte, niin tuli heti mieleen, että olisi hauska nähdä tuollaisella rennolla otteella esim. koko Trans-Siperian pätkä. Tai ylipäätään joku liikutaan paikasta a paikkaan b-tyyppinen pläjäys. Sopisi hyvin tuohon tyyliin. Ehkä paremmin kuin historian luennot jne.?

Äänessä voisi juontajan lisäksi olla (paikoittain) äänessä muitakin henkilöitä. Paikallisia? Eikä sen tarvitse mitään syväluotaus haastatteluja välttämättä tarkoittaa.

7
Kiina / Vs: Peking
« : 23.09.2014, 15:00:19 »
Olen näin alunperin ajatellut hankkivani ainakin laadukkaat kuulokkeet musiikin kuunteluun. Olen antanut itseni ymmärtää, että ko. elektroniikkatuotteissa voi olla reilustikin hintaetua ostaessani ne sieltä vrt. kotimaa? Olisiko suosituksia mistä tämmöiset kannattaisi hankkia? :)

Oikeasti laadukkaat audiotavarat on Kiinassa tuontitavaraa ja maksavat vähintään saman kuin Suomessa. Voihan se olla, että löytyisi joku hyvä paikallinen kompromissi, mutta pitäisi tietää mitä etsii. Itse ostaisin Suomesta.

Lainaus
Ottaisin myös mielelläni vastaan suosituksia hyväksi todetuista ruokapaikoista. Tiedättekö hyviä paikkoja jossa voi syödä aasialaista sapuskaa ns. "liukuhihnalta" eli maksat mitä syöt ja saat varmasti sapuskat tuoreena.

Peking on _iso_ ja kuvailemasi kaltaisia paikkoja löytyy pilvin pimein. Takaisin opaskirjojen ja Wikitravellin ääreen!

Ei niin Peking juttu, mutta Koillis-Kiinasta tuleva ketju Dong Fang Jiaozi Wang "Eastern King of Dumplings" tekee erinomaisia dumplingeja (ei kannata antaa häiritä, että kyseessä on tosiaan ketjuravintola). Pekingistä pitäisi löytyä useita kyseisen puljun paikkoja. Voisi olla ihan mielenkiintoinen käydä maistelemassa, sillä vastaavia on todella vaikea saada Kiinan ulkopuolelta.

Lainaus
Majoitumme ilmeisesti(?) hyvin keskeisellä paikalla Wangfujing-kadulla Kielletyn kaupungin kohdalla, joten tältä alueelta "helposti" saavutettavat ruokaspotit kiinnostavat.

Tuosta paikasta pääsee metrolla minne vaan helposti. Kyllähän se periaatteessa on keskeinen alua, mutta kannattaa ymmärtää, että kun kaupungilla on kokoa ja se on hajallaan vähän joka suuntaan, niin sellainen käsite kuin "keskusta" on vähän hmmm... hämäävä.

Lainaus
Mihin menisitte itse ihmettelmään hutongeja, jos olisitte nyt ensimmäistä kertaa menossa kaupunkiin? Miksi?

Nanluoguxiang-hutongin länsi- ja pohjoista puolta voisin suositella tutkittavaksi. Nanluoguxiang-katu itsessään on muuttunut järjettömäksi kotimaan turistien ihmettelyn kohteeksi ja turistikrääsän myymäläksi, sillä presidentti kävi siellä televisioidussa insertissä (vrt. Obama juomassa olutta), mutta lähihutongit on edelleen mielenkiintoinen sekoitus "aitoa" elämää ja länsimaalaistyylisiä indie-pubeja, kahviloita ja kauppoja.

Mikä tahansa ei tunnettu hutongi kelpaa, jos vaan haluaa käydä katselemassa, että miltä näyttää ja syömässä halvan lounaan tai grillivartaita oluen kanssa illalla.

Lainaus
Kerro toki, jos jonkin ostospaikka/baari/ajanviete on ihan must Pekingissä käydessä. Suurimmat turistinähtävyydet on toki tiedossa.  :)

Sään salliessa polkupyörän vuokraus, ajelu pitkin kaupunkia, eksyminen ja myöhemmin taistelu löytää takaisin majapaikkaan.

8
Kiina / Vs: Ongelma Kiinan viisumin kanssa?
« : 13.09.2014, 06:44:02 »
Viisumia varten pitäisi olla lippu hotlasta ja matkasuunnitelmista...mutta jos matkasuunnitelma on alustava ja ympäripyöreä eikä hotellia ole, koska paikan päältä hostellit. Niin käykö alustava matkasuunnitelma viisumin liitteenä ilman hotellivarausta?

Ei ketään kiinnosta matkustatko matkasuunnitelman mukaisesti vai ei. Niitä kiinnostaa, että poistut maasta viisumin voimassaolon puitteissa. Tästä pitäisi periaatteessa olla se lentolippu todisteena, mutta ainakin Suomen Kiinan konsulaatti ei tästä näytä olevan tarkka. Jos välttämättä haluat, niin kokeile ilman hotellivarausta. Kerro myöhemmin miten kävi.

Lainaus
Lisäksi onko viisumihakemusta mahdollista jättää kahden henkilön yhteisesti? Olen siskoni kanssa lähdössä reissuun, joten kaikki tiedot ovat tismalleen samat...tuntuisi turhalta kahteen kertaan sepustella matkatarinoita yms...

Käytä tietokonetta ja printteriä tai kopiokonetta??? Olette molemmat varmaan oikeustoimikelpoisia henkilöitä, joilla on omat passit? Viisumihakemus on henkilökohtainen.

Sori, mutta en tajua mikä tässä Kiinan viisumissa on niin vaikeaa ja mystistä. Ohjeet on selvät ja tällä palstalla on miljoona kertaa kirjoitettu, että minkä lapun voi tarvittaessa korvata millä lapulla, jos ei mahdu niihin raameihin, että on tulossa ja lähdössä lentokoneella ja meinaa asua kaksi viikkoa Hilttonissa.

9
Aasia / Vs: Kambodzalainen kahvi
« : 30.07.2014, 11:18:37 »
Kuvauksesi perusteella saattaisi vietnamilainen kahvi olla sinnepäin. Ehkä voisit korvikkeeksi kokeilla näitä: http://www.viivoan.fi/tuote/ground-coffee-1-250g-trung-nguyen-/8935024142011/ & http://www.viivoan.fi/tuote/gourmet-blend-coffee-500g-trung-nguyen/8935024115190/. Molemmat ihan hyvää vaihtelua perinteisempiin kahveihin verrattuna. Olen käyttänyt mutterissa ja tehnyt myös vietnamilaisella metallisella suodattimella. En tiedä miten onnistuu tavallisella kahvinkeittimellä.

10
Kiina / Vs: Ongelma Kiinan viisumin kanssa?
« : 23.07.2014, 05:37:11 »
Ihan kerta viisumi Kiinaan kyllä riittää. Jos nyt jostain syystä Hong Kongiin ei pääsekkään takaisin jonkun taifuunin takia niin eiköhän paras takaportti ole Visa-kortti ja lento Bangkokista Helsinkiin.

Vaihtolentoa varten paluumatkalle et tarvitse mitään viisumeita, sillä Hong Kongiin ei tarvitse viisumia. Piste.

Laita viisumihakemukseen kopiot lentolipuista. Laita viisumihakemukseen jonkunlainen matkasuunnitelma eg. "ylitämme rajan junalla Hong Kongista Guangzhouhun jne jne. lennämme Bangkokista takaisin Hong Kongiin". Laita mukaan hotellivaraus Guangzhousta (tai mikä nyt ikinä onkaan se eka stoppi Kiinan puolella, eli ei esim. Macao). Täytä muutoin hakemus vaatimusten mukaan ja laita mukaan tarvittavat liitteet. Jos hakemus ei kelpaa, niin kyllä ne sen konsulaatissa tiskillä sanovat ja eivät edes ota papereita sisään.

Tule myöhemmin kertomaan tähän ketjuun, että miten kävi, sillä nämä "siis tarvitseeko tosiaan olla hotellivaraukset koko Kiinan matkalla???" "pitäsi olla kopiot lentolipuista, mutta me meinattiin matkustaa maata pitkin paikasta x" kysymykset toistuvat tällä palstalla kerta toisensa jälkeen.

Guangzhou-Nanning on junalla muuten 12-13,5 tuntia. Junia ja lipputilannetta voi katsella englanniksi esim. www.travelchinaguide.com etusivulta suoraan hakemalla. Yöjunien makuupaikat myydään yleensä loppuun nopeasti. Tiukalla aikataululla matkaavan kannattaa harkita etukäteen varausta tai varautua istumaan kovalla penkillä. Tai matkustaa makuupaikka bussilla, jota en tosin suosittelisi pahimmalle vihamiehellenikään.

11
Olenkohan iha harhainen, kun kuvittelen pärjääväni ensimmäisellä reililläni 16 litraisella Fjallraven Kånken repullani? ...
Aliarvioinko mahdollisesti tarvittavan tavaran määrän?

Et suinkaan ole harhainen, vaan ennemmin fiksu ja käytännönläheinen. Arvioimasi tavaramäärä on juurikin hyvä. Itse ottaisin lisäksi mukaan pienen sateenvarjon, joka menee kätevästi toiseen Kånkenin sivuilla olevista taskuista. Ja ehkä sen takin / neuleen. Mun mielestä Kånken on ihan hyvä selässä painavanakin. Niihin hihnoihin tottuu. Toimii myös ns. päiväreppuna, kun jättää osan sisällöstä majapaikkaan.

Mä oon reissannut ~8 vuotta samalla 29 litrasella repulla useammankin kuukauden jaksoja. Samaan reissuun on mahtunut miinusasteita ja tropiikkia. Mukana perustavaroiden lisäksi usein esim. läppäri, laturit ja adapteri, pikakahvia, muki, monitoimityökalu, narua, teippiä ja hauskana kuriositeettinä hiustenkuivaaja, jota käytän tarvittaessa märkien kenkien / vaatteiden pikakuivaamiseen. Aina on jäänyt sen verran tilaa, että pari matkalta ostettua asiaakin on mahtunut sekaan. Ikinä en näytä reisuiselta hipiltä, joka kulkee likaisissa vaatteissa, mutta en myöskään goretexeissa säteilevältä reissaajalta, jonka tunnistaa turistiksi kilometrin päästä. Mulle on ihan mysteeri mitä tavaroita porukka raahaa mukanaan, jos siihen tarvitaan jättirinkkoja. Olen tosin aika minimalisti materian suhteen ihan kotonakin, että kai nää on vaan näitä eroja ihmisten luonteiden välillä...

edit: ainiin, unohtui kysyä Minty nimimerkiltä, että miksi lakanat mukaan? En ole ikinä ollut tilanteessa, jossa olisin tarvinnut ja halpoja majapaikkoja on takana yli sata.

12
Kiina / Vs: Erittäin typerä viisumikysymys anteeksi :)
« : 02.06.2014, 08:44:13 »
Heip, kiitos vastauksesta. Joo, niin mullakin särähtäis jos ei olis sieltä päästä asiat hoidossa. Ovat palkanneet ulkomaalaisia englanninopettajia vuosikausien ajan niin että meikäläiset tulee turistiviisumilla. En tiedä tarkkaa syytä mutta ilmeisesti liitty johonkin verotusjuttuihin ja kaiketi helpompi saada turistiviisumi.

"ilmeisesti liittyy" ... eh.

Jos teet töitä turistiviisumilla, niin asia on yksiselitteisesti niin, että työskentelet laittomasti. Sen verran se liittyy veroihin, että niitä et voi tietenkään maksaa (aka työnantaja niitä tilittää), sillä sulla ei ole työlupaa. Saadaksesi työluvan englannin opettamista varten on sinun täytettävä seuraavat kriteerit: natiivipuhuja (kansalaisuutena jenkki, britti, aussit, uusi-seelanti, etelä-afrikka...), vähintään bachelors-degree, vähintään 2-vuotta työkokemusta valmistumisen jälkeen ja yli 25-vuotta ikää.

Tiedän ylläolevat kriteerit täyttämättömiä ihmisiä, joilla on työluvat ja viisumit kunnossa. Tiedän toki myös, että turistiviisumeilla tehdään paljon opettamista (ja muitakin duuneja). Varsinkin sellaiset tekee, jotka ei yllä olevia kriteereitä täytä. Tai jos menee tekemään vain muutamia kuukausia hommia, sillä työlupa on aina työnantajaan sidottu ja aika pain in the ass-homma työnantajalle lähteä hakemaan virallisten prosessien kautta.

En suoranaisesti tuomitse, mutta suosittelen pitämään mielessä, että vaikka hommia olisi tehty vuosien ajan tietyllä tavalla niin välillä viranomaiset Kiinassa puuttuu tähän laittomaan opettamiseen näyttääkseen, että asialle tehdään jotain. Ja sen jälkeen asiat sitten taas palaa "normaaliksi". Tuossa ~vuosi sitten kun viisumikuvioita uusittiin, niin poliisi teki ratsioita esim. Shenzenissä ("Illegal foreign teachers arrested in Nanshan" http://szdaily.sznews.com/html/2013-08/13/content_2586286.htm) ja Harbinissa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että sinä ulkomaalaisena olet se joka joutuu ongelmiin, jos joudut, kun taas paikalliset kielikoulu pyörittävät tahot osaavat kyllä luovia systeemissä ja eivät välttämättä auta sinua millään tavalla kun olet pississä. Ei kannata olla naiivi - sinä olet vain ja ainoastaan valkoinen kasvo, jolla tehdään rahaa. Kun saavut maahan, niin tulet kohtaamaan täydellisen "no problem" asenteen kun kysyt näistä hommista. Niin muiden "opettajien" kuin lokaalien taholta. No, nyt tiedät ainakin toisenkin näkökulman.

13
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 02.05.2014, 14:25:34 »
Dandong (丹东), Kiina.

Kaveri Pekingista myohastyi junasta, joten yksin liikenteessa. Olutta, grilliruokaa ja mukavia natiiveja.

14
Kiina / Vs: Kiinan opiskelu Kiinassa?
« : 15.04.2014, 07:08:49 »
Vähän venähti tähän vastaaminen. Pahoittelut. Shala tuossa yllä vastasi ehkä ne tärkeimmät. Yliopiston kautta vaihtariksi lähteminen olisi helpoin ja ehkä halvin vaihtoehto opintotukien jne. takia. Kielen oppimisen kannalta hyvä yksityisopettaja ja alue jossa puhutaan standardimandariinia.

Peking tuntuu olevan paljon parjattu kielen opiskelijoiden keskuudessa siksi, että "siellä on liikaa ulkomaalaisia/mahdollisuuksia käyttää englantia", mutta itsestähän se on kiinni kenen kanssa haluaa aikaa viettää. Pekingissä on oma vahva aksentti, mutta toisaalta standardimandariini on sekoitus Pekingin ja pohjoisen murteita ja Pekingin vaikutus suuri hallinnollisena/kulttuurisena keskuksena myös kielen kannalta. Joku Changchun Jilin-provinssissa voisi olla aika hyvä extreme vaihtoehto: iso kaupunki, joka on kuitenkin hyvin "kiinalainen", paikallisten kieli hyvin lähellä standardia ja englannin kielellä ei tee käytännössä mitään. Moni kielen opiskelija suuntaa Harbiniin standardiaksentin perässä, ja vaikkei täällä ulkomaalaisia liiaksi olekkaan, niin silti varmaan Koillis-Kiinan eniten ja englantiakin voi vähän käyttää (tietyissä paikoissa). Menet mihin tahansa, niin paikallista murretta siellä joka tapauksessa puhutaan ja jotain siitä tarttuu myös omaan puheeseesi. Jotkut Xian tai Zhengzhou voisi olla ihan kivoja villejä kortteja joihin ei yleensä kuule ihmisten menevät kieltä opiskelemaan. Kannattaa miettiä myös, että saattaisiko joskus kaivata jotain "länsimaalaista"? Silloin ei välttämätä kannata ihan mihin tahansa random paikkaan lähteä, vaan valita ns. 1st tier city.

Asuminen opiskelun aikana kannattaa myös ottaa huomioon. Lyhytaikainen asuntojen vuokraaminen voi olla vähän hankalaa ellei pääse jonkun kämppikseksi tms. Yliopistojen kautta yleensä pääsee dormiin ja se voi olla ihan siedettävä vaihtoehto väliaikaisesti. Yksityiset kielikoulut voivat yleensä järjestää asumisen maksua vastaan. Vaihtoehtona ilmestyä itse paikalle, hankkia asunto ja etsiä (halpa) freelancer opettajaksi on kaikkein halvin, mutta vaatii aikaa kontaktien luomiseen.

Itse olen opiskellut yksityisesti opettajien kanssa ja nyt tutkinto-opiskelijana yliopistossa. Todella hyvä yksityisopettaja jota käytin aiemmin (ja joka osasi myös hyvää englantia) oli valitettavasti myös hyvin kallis. Yhteensä kokemusta kuudesta opettajasta tähän mennessä ja joukkoon mahtuu pari huonoa ja pari hyvää. Yliopisto on suomalaisesta näkökulmasta hyvin hmm... rajoittava ja holhoava. Pedagogiikka ei ole nykypäivän tasolla. Hommat tahkotaan läpi ja sitten tahkotaan lisää ja lisää ja... Myös kieliopista yms. on aika mielenkiintoista keskustella opettajien kanssa siinä vaiheessa kun oma kielitaito on vasta ni hao-tasoa ja opettajat ei osaa englantia. Kaikesta huolimatta kyllähän tässä kieltä on kuitenkin oppinut ja niin tuntuu muutkin opiskelijat ympärillä oppivan. Suosittelen! Hauskaa hommaa vaikka joskus miettiikin, että onko tässä mitään järkeä kun tehdyllä työmäärällä olisi jo varmaan oppinut sujuvasti pari eurooppalaista kieltä ;)

15
Kiina / Vs: Kiinan opiskelu Kiinassa?
« : 25.03.2014, 11:20:52 »
Nostellaas aihetta, kiinnostaisi viettää jonkinlainen ajanjakso Kiinassa kiinaa opiskellen ja olisi kiva lueskella muiden kokemuksia :)

Voin kertoa mielelläni kokemuksia ja mielipiteitä ja ehkä jopa vinkata johonkin suuntaan, mutta aihe on sen verran laaja, että voisit vähän ensin rajata millaiset asiat kiinnostaa. Yliopistoissa voi opiskella tutkinto-opiskelijana, vaihtariohjelmien kautta tai itsenäisesti ilmoittautumalla ja ilmestymällä paikalle. Yksityisiä kielikouluja löytyy vähän joka kaupungista ja niiden kautta voi saada opetusta ryhmässä tai yksin opettajan kanssa. Freelancer opettajia voi palkata suoraan opettamaan yksityisesti ja niin edelleen.

Mikä olisi jonkinlainen ajanjakso jonka haluaisit Kiinassa viettää? Oletko opiskellut Suomessa minkä verran? Mitkä on tavoitteet? Harrastus vai mahdollisesti työssä hyödynnettävää taitoa hakemassa? Miten aiot rahoittaa opinnot? Minkä ikäinen olet?

16
Kiina / Vs: Prepaid-liittymät Kiinassa
« : 28.02.2014, 00:36:34 »
Mikä on nykytilanne? Saako prepaid-korttia, millä voi puhua ja erikoisesti saa netin kulkemaan vaivatta. Tarkoitus on viedä tabletti nettivälineeksi ja tuottaa sille wlan vanhalla xcover1:llä, joka myös hoitaa kiinan sisäisen liikenteen. Suomalainen liittymä kulkee tietysti mukana omassa puhelimessaan, netti poiskytkettynä.

Ihan sama tilanne kuin ennenkin. Joko China Mobile tai China Telecom. "Yleisen totuuden" mukaan sanovat, että Telecom parempi netille, kun taas Mobile parempi puheluille. Tiedä sitten. Datasta maksetaan megojen mukaan. Prepaidin saa joka kiskasta. Liittymiä on tosin paljonkin erilailla hinnoiteltuja, mutta prepaidinkin plania voi vaihtaa joko soittamalla asiakaspalveluun tai asioimalla operaattoria edustavassa liikkeessä. Perusprepaidista saattaa rahat loppua nopsaan kun vaihtaa sijaintiaan toiseen provinssiin ja vähän selailee nettiä. Ja VPN on melkein pakollinen, jos haluaa selailla nettiä länsimaalaisilla tottumuksilla.

17
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 25.01.2014, 11:55:05 »
Hmmm. Hämmentävän kaksijakoista tietoa. Mites, onks muut toiminu miten? Varattuna koko ajaksi, vai muutamaksi yöksi?

Viime toukokuussa haettu turistiviisumi parin ekan yön hotellivarauksella. Tuota aiemmin myös pelkästään esim. paperille kirjoitetulla matkasuunnitelmalla kun on matkustanut maarajojen ylitse eikä ole ollut lentolippuja. En ole aiemmin kuullut, että hotellivarauksien pitäisi olla aukottomat koko matkan ajalle.

18
Kiina / Vs: raha-asiat Kiinassa
« : 20.12.2013, 10:21:53 »
Isompien pankkien automaateista kaikista saa Visalla rahaa, jopa englanniksi. Valitsee vaan valikosta credit-vaihtoehdon, vaikka olisi electron/debit-kortilla nostamassa. Kaikissa pankkikonttoreissa ei voi vaihtaa valuuttaa. Bank of Chinalta yleensä löytyy helpoiten, mutta kyllä muiltakin firmoilta löytyy vaihtoon kykeneviä konttoreita. Usein sellaisen konttorin, jossa voi rahaa vaihtaa, tunnistaa ulkopuolella olevasta merkistä, jota voi ihmetellä seuraavasta linkistä: http://europe.chinadaily.com.cn/business/images/attachement/jpg/site241/20130313/eca86bd9e0d112aa1c8612.jpg
Passi mukaan rahaa vaihtaessa. Pitää täytellä lippulappuun nimi ja muuta infoa ja ottavat valokopioita passista/viisumista. Sen lippulapun kanssa ei ole niin tarkkaa, vaikka kaikenlaista haluaisivat tietää: nimi, passinnumero, vaihdettava rahamäärä ja allekirjoitus pitäisi riittää.

muok. kirjoitin äsken, että yksityisiä rahanvaihtopisteitä ei olisi ja viestin tallennettua muistinkin, että olen itse asiassa sellaiseenkin törmännyt jonkun epäilyttävän hotellin aulassa Venäjän rajan läheisyydessä.

19
Kiina / Vs: Kiina ja puhelimen GPS suunnistus
« : 23.10.2013, 07:08:04 »
En osaa sanoa onko eroja kaupunkien välillä, ja juuri Shanghaista en osaa sanoa, mutta omalla Lenovon puhelimella pelkkä gps toimii vähän niin ja näin. Osta kiinalainen prepaid sim-kortti paikan päältä, niin homma varmasti toimii. Maksaa joitakin euroja, saa joka kioskista ja jos et raskaasti surffaa niin datan pitäisi riittää ihan hyvin karttasovellukseen ja emailejen lukemiseen jne. Googlen kartat on ihan ok. Baidulla ("Kiinan Google") myös, mutta en tiedä saako sitä englanniksi.

20
Intia / Vs: Junalla Intiaan
« : 29.09.2013, 14:46:30 »
Usemman vuoden tauon jälkeen tutkiskelin tätä reittiä googlailemalla ja ilmeisesti Quettan ja Zahedanin välillä kulkee kuin kulkeekin "parin viikon välein" juna. Muistelin vuorojen keskeytyneen v. 2006 jonkun pommi-/raketti-iskun takia, mutta Seat 61: seen raportin kirjoittanut matkustaja sanoi, ettei tätä kyseistä tavara-/matkustajajunavuoroa oltukaan ikinä peruttu. No, oli miten oli, täysin junalla ei Suomesta Bangladeshiin pääse siltikään - Turkissa pitänee kahteen otteeseen turvautua lautalla vesistön ylitykseen. Quettan laittaminen hakusanaksi Googlen tai Yahoon uutishakuun ei tosin aiheuta kovin suuria reissuhaluja. Silti - onhan tämä reitti joka vielä jonain päivänä pitää matkustaa. Yksi niitä isoja isoja matkoja, joita ei varmaan tule kovin montaa elämässä tehtyä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 9