Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - SunRiseGirl

Sivuja: [1] 2 3 ... 24
1
Tyhmät kysymykset / Vs: Turvallisuus
« : 23.08.2019, 20:43:01 »
Mä olen aika huoleton kännykän kanssa. Kannan sitä mukana joka paikassa, koska silloin kun järkkäri ei ole mukana se on mun kartta, kamera ja kello ja onpa puhelimen kotelossa yleensä yksi maksukorttikin. Jos en lähde kauas, kulkee puhelin joko kädessä, reisitaskussa tai hameen taskussa. Muuten mulla on olan yli laukku. Koskaan mua ei ole (vielä) yritetty ryöstää tai varastaa mitään, vaikka liikun joka paikassa yksin. Yleensä Afrikassa tai Aasiassa. Etelä-Afrikassa paikalliset kävivät sanomassa, että pitäisi huolta kamerastani (järkkäri pitkällä putkella) mutta vaikea sitä on piilossakaan pitää kun mun matkojen yksi tarkoitus, on ottaa paljon kuvia, joten kamerakin kulkeen yleensä kädessä. Olen kai niin iso, ruma ja pelottava, ettei kukaan ole koskaan vielä yrittänyt mitään  ;D

Majapaikkojen tallelokerot on mulle ihan turhia, tosin yleensä niissä paikoissa missä yövyn ei sellaisia olekaan.

2
Tyhmät kysymykset / Vs: Suomesta Kapkaupunkiin laivalla?
« : 30.03.2019, 21:24:15 »
Kuulostaa todella oudolta, että ei voisi matkustaa lentokoneessa, mutta haaveissa matkustaa rahtilaivalla, jotka eivät varmasti ole suunniteltu liikuntarajoitteisille, vaan pikemminkin niillä oleskelu vaatii aika hyvääkin fyysistä toimintakykyä. Toiseksi ihmetyttää, että miksi vapaaehtoistöihin Etelä-Afrikkaan päiväkotiin. Siellä suunnalla on todella paljon hyvin epäeettistä vapaaehtoistoimintaa ja itse en sinne lähtisi työskentelemään lasten pariin ellei työ olisi järjestetty aivan 100 prosenttisen luotettavan tahon kautta. Kuulostaa jotenkin aivan pähkähullulta ajatukselta, sorry nyt vaan. Olen itse ollut etelä-Afrikassa vapaaehtoistöissä (en tosin lasten parissa) joten joku käsitys niistä "markkinoista" kyllä.  Toki toivon, että jokainen pääsisi toteuttamaan unelmiaan, mutta joku realismi silti paikallaan.

3
Yleinen / Vs: Reissut/Matkat, jonne ette mene?
« : 20.03.2019, 18:27:22 »
Mulla on nyt parilla viime reissulla  iskenyt melkoinen reissukyllästyminen ja saa nähdä mihin enää innostaa lähteä. Viimeisimmältä reissulta palasin viime viikolla. Olen aina reissannut kohtuu edullisesti, käyttänyt paljon julkisia ja aikaahan menee tämän kaiken säätämiseen. Olen myös yöpynyt edullisesti ja paikoissa, missä ei kovin todennäköisesti törmää lapsiperheisiin tai möhömahaisiin länkkäreihin. Nyt kuitenkin tuntuu, että voisin seuraavalla kerralla lähteä ihan vain lomalle, makaamaan todella mukavan ja hiljaisen hotellin aurinkotuoliin muutamaksi viikoksi ja kulkisin vain taksilla paikasta toiseen. Olen ihan totaalisen kyllästynyt jatkuvaan meteliin busseissa ja junissa (siis maailmalla, Suomessahan tätä harmia ei yleensä ole), ahtaisiin paikkoihin ja tinkaamiseen. No, nyt ei ole uutta reissua tiedossa eikä suunnitelmissa. Katsotaan kun reissukuume taas yllättää, että mihin sitä menisi, saattaisin jopa kokeilla elämäni ensimmäistä pakettimatkaa. Nyt olen kuitenkin päättänyt pysyä ainakin loput tämän vuoden lomista Suomessa.

4
Yleinen / Vs: Kaupunkibongaus
« : 19.01.2019, 10:50:27 »
En tiedä. Ei varmaan edes pitäis vastata, kun en ymmärrä näitä kaikkia erilaisia bongausmatkailijoita. Miksi? Mä en edes tiedä, että monessako maassa olen käynyt, en ole koskaan laskenut ja joillekin tämä tuntuu olevan aivan täysin pöyristyttävää, että "miten niin et ole ikinä laskenut"?


5
Yleinen / Vs: Kaukomatkailun eettisyys
« : 16.01.2019, 23:06:02 »
Siis puhutaanko tässä nyt vain matkailun ekologisuudesta vai ettisyydestä yleisesti, koska ainakin itse näen, että matkailun eettisyyteen liittyy hirveän paljon muutakin kuin vain ekologisuus. Mutta mitä ekologisuuteen tulee, niin olen päättänyt tehdä vain yhden reissun lentäen vuodessa. Loput matkat teen junalla tai sitten vain harrastan enemmän retkeilyä lähiympäristössä, joka sekin on todella mukavaa ja sitä on tullut tehtyä aivan liian vähän, koska kaikki lomat ovat menneet reissussa jossain paljon kauempana. Todella vaikealta tuntuisi luopua matkustamisesta kokonaan, varsinkin näin talvella, kun tuntuu, että on aivan välttämätöntä päästä johonkin lämpimään.

Mutta jos miettii omia matkustustapoja, niin varmaan se on aina sisältänyt aika itsestään paljon ekologisia valintoja, kuten sen, että matkustan mahdollisimman vähällä tavaramäärällä, yövyn yksinkertaisissa paikoissa, joissa ei mene energiaa ilmastointiin eikä maan vesivaroja käytetä uima-altaisiin, liikun kohteissa aika pitkiäkin välejä mahdollisimman paljon junilla/busseilla  jne.

6
Eurooppa / Vs: Ehdotuksia viikoksi Eurooppaan?
« : 10.01.2019, 17:44:22 »
Mua vähän kiinnostaa miksi sitten lopulta kuitenkin Espanja? Jos toinen käynyt jo siellä usein ja olisi ollut kiva viedä hänet välillä johonkin muualle?

7
Aasia / Vs: Vietnam, mihin sinne?
« : 07.01.2019, 00:00:55 »
Löytyykö vietnamista mitään koh lantan tyylistä chilliä mestaa? Tarvi olla niin paljoa tekemistä kunhan on ranta

Mulla ei ole kovin paljon kokemusta Vietnaminen mantereen rantakohteista, mutta Phu Quocin saari on aika chilli paikka. Itse tykkäsin tosi paljon.

8
Yleinen / Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
« : 01.01.2019, 16:18:18 »
Mä käytin viime vuonna 7 viikon lomasaldosta joka ikisen päivän reissussa. Tänä vuonna on tarkoitus tehdä jotain muutakin. Nyt helmi-maaliskuun vaihteessa tosi vietän 2 viikon talvilomani Keniassa, mutta sitten kesällä toivottavasti maltan pysytellä lähimaastossa ja telttailla koiran kanssa. Ehkä kuitenkin ajelen Lappiin ja pistäydyn Norjankin puolella, mutta se on silti eri asia kuin lähteä johonkin pitemmälle. Jonkun viikon reissun saatan silti tehdä loppukesästä/alkusyksystä, mutta en vielä tiedä, että minne.

Lisätääs vielä, että tavoitteena on harventaa reissaamista muutenkin, koska haluan vähentää lentokilometrejä, joten tulevia matkoja Eurooppaan pyrin tekemään lähinnä junalla ja busseilla ja vähentään kaukomatkoja. Mutta katsotaan nyt miten käy.

9
Myös tuon Kaukoitä blogin voisi blogata tuosta etusivun blogivalikosta, sen aiheet ei otsikoiden mukaan millään tavalla liity matkailuun, samaa spämmiä kuin tuo aikaisempikin.

10
Kenia / Vs: Nairobi
« : 21.12.2018, 23:20:57 »
Aika hiljaista Kenia osiossa...

Itsellä reissu tulossa helmikuussa ja pari kyssäriä.

Mikä on paras tapa kulkea lentokentältä hotellille? Onko taksit luotettavia?
Mikä olisi kivoin alue majoittua, jos haluaa liikkua kävellen ja lähistöllä olis marketteja, jotain toreja tai muuta katsottavaa. Mihinkään kaupungin laitamille en halua mistä pitää aina lähteä jollain kulkupelillä ns. ihmisten ilmoille.

11
Yleinen / Vs: Montako maata vuodessa?
« : 17.11.2018, 23:30:56 »
Tänä vuonna

Thaimaa (Tämän piti olla Burma, mutta sairastelujen takia jäin Thaikkuihin)
Ranska
Sveitsi
Italia
Montenegro (uusi)
Kroatia
Bosnia&Hertsegovina (uusi)

Balkanin reissulla piti olla myös Albania, mutta iski yllättävä kyllästyminen reissuun ja palasin suunniteltua aikaisemmin kotiin.

12
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Laivalla uuteen maailmaan
« : 05.10.2018, 17:32:16 »
Oon ehkä kaheli, mutta haluan seilata tavaralaivalla englannista tai ranskasta nykiin.  :o Mikä voisi olla puhtaampaa matkantekoa? Aina pitäis päästä niin helposti halvasti nopeasti joka paikkaan että ahdistaa...

Kammoksun kaiken maailman luksusristeilijöitä ja sitä jengiä joka kokee sellaisen mielekkääksi.

En tiedä mitä tarkalleen ottaen tarkoitetaan puhtaalla matkanteolla, mutta rahtilaivoilla matkustamista on harrastettu aina, jotkut niin, etteivät juuri muuten matkustakaan. Ei varmaan nykypäivänäkään ole mitenkään mahdotonta, jos sellainen kiinnostaa.

13
Eurooppa / Vs: Minne päin Eurooppaa veisin äitini?
« : 24.09.2018, 17:33:21 »
Lissabon. Oma suosikkikaupunkini Euroopassa. Kaunis, upea meri, lähellä paljon mielenkiintoisia pikkukaupunkeja (Esim Sintra) ja mahdollisuus vaikka lähteä veneellä katsomaan delfiinejä merelle (30 min Lissabonista Setubalista). Sintra on täynnä upeita linnoja.

14
Yleinen / Vs: Vaihtoehtoja Aasialle?
« : 23.09.2018, 16:55:17 »
"Aina" lämpimät maat Afrikassa kohtuu lennoilla ja lentohinnoilla, Senegal, Tansania, Kenia, Etelä-Afrikka, Gambia(jos sattuu joku tarjous).

Etelä-Afrikka ei ole aina lämmin, varsinkin jos matkustaa lännessä, esim. Kap-Kaupungissa, jossa meidän kesäkuukausina on alle 15 astetta lämmintä ja Atlanti on aivan jääkylmä. Itäpuoli onkin sitten lämpimämpi varsinkin pohjoisemmassa.

15
Mä en edes tällaisten aloitusten linkkejä klikkaille, koska mun mielestä keskustelupalstalla ei toimita näin. Katsoin myös eilen aloittajan muuta viestit ja kaikki muut samanlaisia aloituksia. Mun mielestä tällaiset mainostajat vois poistaa palstalta.

16
Lentomatkustus / Vs: Laukku jäi Budapestiin
« : 12.09.2018, 10:34:35 »
Jos puhelin ja sähköposti ei vastaa, niin koittakaa lentokentän Facebook sivua.

17
Itse just kiersin Montenegroa, Bosniaa ja Kroatiaa elokuussa. Kivoja seutuja, aikaa aina liian vähän. Serbia ja Kosovo vielä käymättä. Hyvää reissua!

18
Harmi kun ruska-aika alkaa olla tuossa vaiheessa jo vähän lopuillaan, muuten olisi ihan h*lvetisti kiinnostaneet tällaiset kultakimpaleet!

 ::)

19
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 11.08.2018, 00:15:01 »
Pariisi, Bastille ja joku kalyinen hotelli. Olin varannut dormin kahdeksi yoksi ja tajusin ekan yon jalkeen, etta nyt, 44 vuoden iassa, dormit on nahty. Jatin toisen yon kayttamatta ja buukkasin oman huoneen.

20
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Vs: Minne asumaan?
« : 01.07.2018, 16:51:01 »
Mä en kyllä ymmärrä lainkaan mistä culture vetää noita kierroksiaan. Penää muilta asumisesta Meksikossa ja kun toinen kertoo, että on asunut, niin silti pitää vielä päteä, nimitellä ja kiukutella vaikka itsellä sitä asumiskokemusta juuri Meksikosta ei tainnut ollutkaan. Ihan naurettavaa inttämistä ja ihmettelen, että mistä ihmeestä kumpuaa tuollainen tarve koittaa olla oikeassa jossain netin keskustelupalstalla. Ihmisiä muuttaa jatkuvasti mitä erilaisempiin maihin ja osa pärjää ja osa ei, ei ole niin vaikeaa ja voi nostaa kytkintä, jos alkaa tuntumaan siltä, että maa valinta ei ihan osunutkaan nappiin.  Aloittaja kysyi vinkkejä tietyillä spekseillä ja culture ilmeisesti päätti, että hän voi aloittajan puolesta päättää, että mikä tässä keskustelussa on oikea vastaus ja mikä ei? Omia mielipiteitä voi esittää ja olla eri mieltä, mutta tuollaisiin henkilökohtaisuuksiin menevissä tunteenpurkauksissa ei ole mitään järkeä ja varmasti se on culture, jolle pieni tauko ulkoilmassa tekisi hyvää.

Sivuja: [1] 2 3 ... 24