Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - grmr

Sivuja: [1]
1
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 18.11.2015, 18:36:24 »
Löytyisiköhän käytännön kokemuksia Norwegianin pitkänmatkan lennoista joita lentävät Dreamlinereilla esim New York, Los Angeles?
787 Dreamliner ei ole henk.koht. tuttu, mutta näyttäisi pikaisesti tutkittuna modernilta koneelta suurine ikkunoineen ja melunsuodatuksineen.

Onko homma toiminut ok?
Kaikki palvelut maksanee, mutta pääsisikö WC:hen vielä ilman luottokorttia? ;)
Onko kuinka ahtaaksi tehty penkkirivitys ja pystyykö istuimia kallistamaan?
Viihdejärjestelmää ei sentään löytyne? (tämä tavallaan olisi positiivista kun säästää jalkatilaa..)

Kiitos jo etukäteen!

2
Miten nuo matkatavarat sitten? Nekin siis saa "visa-free-zonen" sisällä, eikä tarvi poistua visan vaatimalle alueelle?

Hyvä tarkennus. Meillä matkalaukut oli lähtöpaikassa (Peking) selvitetty loppuun asti (Helsinki), joten ne vaihtoivat itse itsensä koneesta toiseen. Jos lennot on eri lipuilla, eli niitä ei voida lähtöpaikassa selvittää loppuun asti niin silloin täytynee kyllä lampsia passintarkastuksen läpi laukkuhihnoille jolloin tulee viisumille tarvetta. Käytännössä kai matkatavarat menevät kyllä aina automaattisesti perille asti kunhan vain lennot ovat samalla lipulla (eli a->b->c, eikä erikseen ostettu lentoja a->b ja b->c.)

3
Kiina / Vs: Peking
« : 08.11.2010, 21:17:56 »
Pari kokemusta Pekingistä viime viikolta.

Edullisena hotellina suosittelen Beijing Dong Dan Hotellia (kulkee myös nimellä Zhong Ann Inn). Booking.com -kautta pitäisi löytyä oikea, kuvissa matala keltainen rakennus. Kahden hengen huone alle 30e/yö. Aamiainenkin sisältyy hintaan, kiinalaiseen tyyliin, mutta kadun toiselta puolelta löytyy Oriental Plaza Mall josta löytyy kahvilaa jne niitä kaipaaville. Sijainti siis erittäin hyvä, Dong dan -metroaseman vieressä (linjat 1 ja 5), Taivallisen rauhan aukiolle/Kielletylle kaupungille kävelymatka (tai 2 metropysäkkiä), Wangfujingin turistirysä-ostoskatu myös aivan lähellä.
Taksit eivät hotellia löydä, mutta Oriental Plaza/Grand Hyatt hotelli ovat tuttuja (kunhan on mukana paperi missä nämä kirjoitettu kiinaksi.. englanti tai yritys ääntää esimerkiksi "Dōngdān Zhàn" (dong dan asema) meni kuskeilta yli hilseen).

Metroilla liikkuminen kätevää, yksittäinen matka maksaa 2 rmb (n. 20snt), ihan sama mistä mihin olet menossa, vaihdo(i)lla tai ei. (lentokentän express train 25rmb). Ruuhkaa on mutta sekaan vaan.

Itsekin hommasin muutamat silmälasit "Glasses City" -keskuksesta (http://www.shoppinginbeijing.com/Glasses_city.php) joka sijaitsee myös tuolla Jingson-aseman alueella. Noin 25e tuli hintaa kpl, mutta tinkiminen ei ollut vielä täysin hallussa alkumatkasta joten varmaan halvemmallakin olisi lähtenyt :)
Laseja odotellessa (jos lupaavat esim tunnissa) voi esimerkiksi käydä palloilemassa hieman etelämpänä Panjiayuanin markkina-alueella.

Muurilla kävimme Mutianyun kohdalla. Tänne "avulias" kiinalaistäti meidät opasti bussilla 980 joka osoittautui "vääräksi" valinnaksi koska menee turhaan hieman liian pitkälle Miyun "kylään". Parempi valinta olisi ollut bussi 916 Huairouhun josta sitten jatketaan muurille 15minuuttia taksilla/yksityisellä taksilla. Bussi maksaa noin 15rmb/suunta ja jatkokyydistä edestakasin (kuski odottelee alhaalla esim 3h kun itse käppäilee muurilla) kannattanee maksaa max 300rmb. Bussit lähtevät Dongzhimenin asemalta.

4
Onkohan kenelläkään kokemusta tarvitseeko tuota transit-viisumia terminaalien vaihdossa muilla lentoyhtiöillä kuin Aeroflotilla? Ihan kuin olisin jostain lukenut, että ainoa tapa mennä ilman transit viisumia on mennä aeroflotin "shuttle-bus":lla tuo terminaalien väli..

Juuri eilen oli lennon vaihto Sheremetevolla Pekingistä Helsinkiin (Aeroflotin lennot).

Terminaalien F, E ja D välillä pääsee kävelemään vapaasti ilman mitään tarkastupisteitä. Aikaa kannattaa varata ehkä 20 minuuttia päästä päähän. Terminaalien vaihtumisen huomaa vain lähinnä vain siinä että D-E kaikki on uutta/uusittua ja osa liiketiloista jne vielä avaamatta. F-terminaalissa meininki on vielä vähän Neuvostoliiton jäljiltä, mm tupakkaa saa vetää suht vapaasti missä vain (muodollisia tupakointi "pisteitä" siellä täällä). Pidemmällä vaihtoajalla kannattaa siis suunnata vehreämmille niityille puhtaaseen ilmaan toiseen terminaaliin. Muista terminaaleista (c?) ei ole tietoa..

Kentällä on muuten tavoitteena olla vuoteen 2015 mennessä Euroopan paras hubikenttä... siihen on vielä vähän matkaa.
Menomatkalla sain Transit-luukulla huhuilla keskellä päivää henkilökuntaa paikalle ja sitä rupesi löytymään vasta kun painelin sitten turvatarkastuslaitteesta läpi ja se rupesi ulisemaan. Sitten lyötiin leimaa boarding passiin ja ties mihin ja päästettiin takaovesta itse kansainväliselle alueelle odottelemaan jatkolentoa. Palveluhalukkuus vähän löysää. Mutta kyllä siellä vaihto onnistuu ongelmitta kun vähän potkii :)

Sivuja: [1]