Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - inkkap

Sivuja: [1]
1
Mulla oli vuosi sitten Oulu-Helsinki -lento myöhässä noin neljä tuntia (Norwegian) ilmeisesti kovien pakkasten aiheuttaman teknisen vian vuoksi. Laitoin korvaushakemuksen Norwegianille ja se tuli sitten bumerangina takaisin. Päätin että kokeillaas nyt sitten kuluttajaviraston kautta, mutta jonku viikon odottelun jälkeen päätös oli sama. Jätin homman sikseen, mutta kuluttajavirastosta homma oli edennyt itsestään kuluttajariitalautakuntaan, mikä toi mulle viime viikolla päätöksen, että olenkin oikeutettu saamaan asianmukaiset korvaukset. Norwegianilta otettiin yhteyttä muutama päivä kirjeen saamisen jälkeen, kun halusivat tietää mille tilille korvaus maksetaan. Vuosi piti odotella, mutta hyvin jaksoi kun ei muistanut koko asian olemassaoloa!

2
Junamatkustus / Vs: Reilaamaan kesällä 2014
« : 30.01.2014, 09:08:08 »
Visa electronilla pärjää mainiosti noissa em. maissa erityisesti jos tarkoituksena on nostaa rahaa automaatista ja maksaa pääasiassa käteisellä. Esimerkiksi Itävallassa ei voi kaikissa kaupoissa (mm. lidl) maksaa kuin paikallisella maksukortilla, joten käteinen on fiksuin valinta.

Kortti toimii esimerkiksi hostelworldin kautta varatessa. Visa Electron tuntuu yleensä menevän myös ihan perusvisasta, vaikka luottokortti ei olekaan. Tämä siis netissä maksaessa, kun vaan valitsee suoraan maksukortiksi Visan.

3
Matkustin Thessalonikista Skopjeen pari vuotta sitten, ja tajusin vasta pari päivää ennen reissua että Kreikan kansainväliset junayhteydet on lopetettu. Reilikortti taskussa ei paljoa naurattanut, mutta ei siinä muu auttanut kuin käydä ostamassa liput Thessaloniki-Skopje -bussiin. Maksoivat muistaakseni noin 20 euroa ja matka taisi kestää viitisen tuntia. Matkustettiin päivällä, joten yöbusseista ei ole tietoa. Noita matkatoimistoja on Thessalonikissa pilvin pimein, ja me saatiin parhaat vinkit kyselemällä majapaikan respasta. Matka sujui tosi mukavasti, ja pysähdyksiä taisi olla lähinnä vain raja-asemilla ja niiden tuntumassa olevan tax free -myymälän kohdalla. Skopjeen saavuttiin jo kun oli pimeää, mutta äärimmäisen ystävällisten paikallisten avustuksella hostelli löytyi lopulta pienen kinttupolun varrelta.

4
Yleinen / Vs: Yksin matkustaminen
« : 03.12.2013, 08:58:44 »
Tietysti uusia tyyppejä tapaa helpommin jos reissaa yksin, mutta ei se toki mahdotonta ole kavereidenkaan kanssa. Ellei sitten ole semmoinen porukkareissaaja, joka käyttäytyy mahdollisimman vaikeastilähestyttävästi ja sisäänpäinlämpeävästi kaveriporukassa ja valtaa äänekkäästi hostellin yhteistilan kokonaan. Se sitten on ihan oma valinta, jos haluaa ääripäähän asti mennä.

5
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Kengät
« : 02.12.2013, 14:54:25 »
Parhaat reissukengät on ne, mitkä löytyvät jo kaapista ja ovat kunnolla sisäänajetut. Itse tykkään reissata joko hyvin tallatuilla Timberlandeillani jos keli menee vetiseksi tai pakkasen puolella, kesäsäässä on sitten mukana ballerinat joissa on (ainakin aluksi ollut) vähän normibaltsuja paksumpi pohja ja siihen lisäksi vähän turhan ohutpohjaiset, mutta omaan jalkaan sopivaksi kävellyt sandaalit. Lisäksi kesä- ja hostellireissuilla on aina mukana halvat muovisläbärit, joissa voi kuljeskella tarvittaessa rannalla, hostellin yleisissä- ja suihkutiloissa.

6
Yleinen / Vs: Yksin matkustaminen
« : 02.12.2013, 14:50:39 »
Olen kokeillut yksin matkustamista muutaman kerran: parin päivän reissuista viikon reissulle viime keväänä Euroopassa, ja jouduin ehkä hieman harmilisestikin toteamaan, että se ei ollut yhtään mun juttu. Arvostan kovasti niitä jotka nauttii yksin reissaamisesta enemmän kuin kaverin kanssa tai isommalla porukalla matkustamisesta, mutta ite huomasin kaipaavani vierelle jotakuta tuttua kaveria, jonka kanssa jakaa kaikki uudet kokemukset.

Ja toki reissun varrelle sattui pari uutta tuttavuutta, ja ne hetket oli varsin antoisia. Uusien tyyppien tapaaminen ei onneksi ole kiinni siitä matkustaako yksin vai kaverin kanssa. Olisihan se siinä mielessä helppoa että nauttisi yksin matkustamisesta, voisi reissata vapaasti silloin kun itselle sopii ja juuri niihin paikkoihin minne haluaa.

7
Lähi-itä / Vs: Libanonista
« : 02.12.2013, 14:41:07 »
Muutamia omia vinkkejä Libanonista ja erityisesti Beirutista maassa muutaman kerran vierailleena:

- Kaupunkien sisällä erityisesti Beirutissa pääsee kätevimmin liikkumaan paikasta toiseen serviisillä, jotka erottaa takseista punaisten kilpien perusteella. Ennen kyytiin hyppäämistä kannattaa kuitenkin aina tarkistaa, että kyseessä on todella serviis ja että kuski voi kysellä kyytiin muitakin. Hinta riippuu välimatkasta, mutta yleensä lyhyellä matkalla kuski pyytää 1500-2000 liiraa (noin 1 euro), pidemmällä matkalla hinta tuplaantuu.

- Liikenne on todella kaoottista ja ajaminen hankalaa ja raskasta. Vaikka kaistoja olisi virallisesti kaksi, saattaa huonokuntoisella tiellä ajaa jopa neljä autoa rinnan. Punaisia valoja ei ainakaan oman kokemukseni perusteella juuri noteerattu, ja aika harva käytti vilkkua. Oman säväyksensä jo valmiiksi melko hankalaan liikenteeseen tuo skootterit, jotka ajelevat muun liikenteen joukossa. Itse luovutin melko nopeasti ja annoin paikallisten hoitaa ajamisen.

- Hintataso on yllättävän korkea, ja mihinkään länkkäriputiikkeihin Libanonissa ei kannata mennä, sillä hinnat ovat jopa korkeammat kuin Suomessa. Tarjontaa toki on, mutta ne hinnat... Jos jonnekin on pakko päästä shoppailemaan, suosittelen suuntaamaan Beirutissa Sabraan, joka on paitsi palestiinalaisten pakolaisleiri, myös aivan loistava markkinapaikka, missä myydään paitsi peruskrääsää vesipiipuista sandaaleihin, myös valtavasti kauden hedelmiä ja kasviksia. Ruokatorilla hinnat on merkitty (arabialaisin numeroin), mutta taitava tinkaaja saa niistäkin pudotettua muutaman liiran.

- Libanonilaisten mukaan maa on viimeinen valtio maailmassa, johon tuli internet. Se näkyy muun muassa nettiyhteyksien puutteena. Koska majoituin paikallisessa perheessä missä nettiyhteyttä ei ollut, piti internetin ihmeelliseen maailmaan päästäkseen vierailla joko nettikahviloissa (joita ainakin Beirutissa tuntui löytyvän useita) tai Starbuckissa. Oma kone kainalossa suunta kävi aika usein Starbucksiin, missä netti ei toki tullut kaupanpäällisenä valmiiksi ylihinnoitelluihin kahveihin, vaan siitä piti maksaa ekstraa. Tarkkoja hintoja en muista mutta kallista lystiä se oli. Taidettiin ostaa joku kymmenen tunnin kortti.

- Parhaat sapuskat löytyvät mielestäni Beirutista Amerikkalaisen yliopiston likellä sijaitsevalta Bliss Streetiltä. Oma suokkari oli halalhodari ja useilla herkuilla täytetty crepe, jotka molemmat maksoivat jotain euron-kahden luokkaa.

- Jos Beirutissa haluaa uida ilmaiseksi, kannattaa sinne suunnata joskus toukokuun korvilla. Myöhempänä kesällä julkisten rantojen rannat ja rantavedet on jo niin likaisia kuulema Egyptistä tulevien saasteiden vuoksi, että ripuli on taattu.

- Ruokakauppoja ei ainakaan omaan silmään ole Beirutissa kovin montaa sattunut, ja paikalliset käyvätkin hoitamassa pienet ostokset niissä pienissä kulmakioskeissa, missä myydään melko hyvin perustavaraa. Suurin marketti mitä olen Beirutissa nähnyt on Spinneys, joita on kaupungissa ilmeisesti useita. Siellä ruoka on melko edullista ja kaikeksi ihmetykseksi karkkihyllyltä löytyi jopa Pandan lakritsia. Ihmeteltävää riittää erityisesti hedelmä- ja pähkinäostastolla.

- Parasta libanoninlaista pähkinäsekoitusta eli mahkloutaa myy Al Rifain paahtamo, joita on kaupungissa useita. Muitakin paahtamoita on, mutta Al Rifai on ainakin oman kokemuksen mukaan ylivoimaisesti paras. Sieltä on tapana ostaa tuliaisia.

Siinä muutama oma vinkki. Beirutissa ei ole tullut pariin vuoteen käytyä mutta tarkoitus olisi suunnata sinne uudelleen syksyllä, jos tilanne ei kärjisty kovin pahaksi. Toivotaan parasta!

Sivuja: [1]