Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - paivansade

Sivuja: [1] 2
1
Gigantti mainostaa 9,90 kun ottaa niiden automaatilla ja toimittavat kuvat myös suoraan poliisille. Espoon pääpoliisiasemalla näytti myös olevan automaatti. Hintaa en katsonut. Fotoyks 20 € viime viikolla.

2
Aasia / Vs: Keski-Aasia(Kazakstan,Kirgisia...)
« : 23.06.2019, 19:27:30 »
Minäkin jättäisin Kok Toben väliin ja suuntaisin Almatyn vuoristoon, jonne pääsee myös kätevästi bussilla numero 12 ja tämän jälkeen kolmella gondoli-hissillä. Näkymät ovat upeat 3200 metrin korkeudessa ja samalla matkalla voi käydä ihmettelemässä Medeun tekojäärataa.

3
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 26.12.2018, 21:26:46 »

[/quote]

Pelottavaa.  :D

Miten osasit määritellä noin tarkasti? Pizzeria Ciccio, 4/5, jos vaihtelua kaipaat. Ruokakatu Jalan Alorin kupeessa.
[/quote]

Tunnustan, että löin Googleen Bukit Bintangin ja siitä laskin Kiitos pizzavinkistä! Tulee riisit ja nuudelit jo korvista parin kuukauden reissun jälkeen.

Edelleen KL

4
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 25.12.2018, 17:01:45 »
KL, noin kilometrin päässä alan_miehestä

Carlsbergiä ja yöllinen kaupunkinäkymä.

5
Matkapäiväkirjat / Vs: Pallontallaajien reissublogit
« : 01.11.2018, 08:25:20 »
Pikavuoro Bangkokiin 2018 on tien päällä: 2 kk, 8 maata ja 20 000 km.

https://pikavuorobangkokiin.wordpress.com

Blogissa on omia matkatunnelmiani, tämä ei siis ole Pikavuoron virallinen blogi. Se löytyy osoitteesta http://www.rantapallo.fi/pikavuoro/

6
Kokemusta löytyy Mandala Travelista sekä Aventurasta. Kummallakin kerralla matka suuntautui Afrikkaan sisältäen kiertomatkan ja safareita.

Mandalan kanssa meni sukset ristiin jo ennen matkan alkua. Jotenkin toimiston palvelu oli töykeää, eikä alkuhankaluuksien jälkeen päästy enää samalle aaltopituudelle. Matkan aikana taas pari majapaikkaa oli todella ala-arvoisia ja muutenkin koko matkan taso oli alempi kuin Aventuralla. Tämä näkyi kaikessa majoituksesta kiertomatkan ohjelmaan ja hintaan sisältyvien aterioiden määrässä. Meillä oli suomalainen matkanjohtaja, joka toimi lähinnä vapaamatkustajana, eikä juuri osannut kertoa kohdemaan elämästä. Onneksi kohdemaissa oli aina mukana paikallisopas, joiden palvelut olivat moitteettomia.

Aventuralla koin saavani vastinetta rahalle joka suhteessa. Yhdistin kiertomatkan ja minulle räätälöidyn matkan ja kaikki tämä järjestyi helposti ja suositeltu lisäohjelma ja hotellit olivat loistavia. Koko matka sujui jouhevasti, ohjelmaa oli aamusta iltaan ja aikaa jäi silti omien seikkailujen toteuttamiseen. Ruokailuja oli todellakin riittävästi, suomalainen matkanjohtaja oli kohdemaan asiantuntija ja todellakin ansaitsi palkkansa. Osalla matkaa oli lisäksi paikallisoppaita.

Ääni Aventuralle.

7
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Viisumi Kuubaan?
« : 19.11.2016, 23:02:58 »
Lensin Cancunista Havannaan tammikuussa 2015. Hankin turistikortin etukäteen Helsingin lähetystöstä, josta sen sai parissa päivässä. Taisin maksaa tuon feen tasarahana paikan päällä, tiedä sitten ovatko käytännöt muuttuneet sen jälkeen. Turistikortin hankkiminen etukäteen tuskin olisi ollut tarpeellista, sillä niitä jaettiin ainakin silloin check in -jonossa Cancunin kentällä.

8
Viimeksi kun tarkistin niin Pallontallaajat oli matkailuaiheinen palsta

Sen vuoksi siirsin lähdekritiikkiin enemmän tai vähemmän liittyvän keskustelun asian vierestä -osastoon. Jatketaan siellä. -Mr. V

9
Afrikka / Vs: 9h pysähdys Johannesburgissa
« : 18.09.2015, 14:13:32 »
Ehtiikö 6 tunnin välilaskun aikana Apartheid-museoon tai ylipäänsä minnekään käymään? Saapuminen osuu lauantai-iltapäivään n klo 15 aikaan.

10
Eurooppa / Vs: Dublin
« : 18.09.2015, 13:30:39 »
Trinity Collegen kirjastossa pidin eniten kirjaston tunnelmasta ja vanhojen kirjojen tuoksusta, joka vie ajatukset jonnekin lapsuuteen. Onhan se kaunis paikka ja jos Book of Kells kiinnostaa niin kannattaa käydä, mutta näin ei-museoihmiselle anti ei ehkä ollut pääsymaksun arvoinen.

Guinnessilla ei ole mitään muuta kivaa kuin kattoterassi jossa voit kierroksen päätteeksi nauttia tuopin Guinnessia ja katsella huikeita maisemia. Ennemmin menisin Jamesonille, jossa kierroksia vetävät oppaat kertovat hauskasti historiaa ja voit osallistua viskitastingiin. Itse koin käynnin Jamesonilla paljon antoisammaksi kuin Guinnessilla kiertelyn.

Dublin on hieno kaupunki ja ihmiset ihania :) Hauskaa matkaa!

11
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Reppumatkaajan Kuuba
« : 14.09.2015, 22:25:03 »
Euroja mukaan. Vaihtokurssi ei ainakaan keväällä juuri eronnut dollarista, mutta suurin häviö tulee siitä, että dollareiden vaihdosta sakotetaan aina erillisellä vaihtomaksulla (joka muistaakseni oli yli kympin per kerta dollarien määrästä riippumatta). Lisäksi dollarilla ei varsinaista kurssia ole vaan 1 USD on aina 1 CUC. Näin ainakin vielä keväällä Havannassa. Kentältä kannattaa vaihtaa vain sen verran että pärjää seuraavaan rahanvaihtopisteeseen, kentällä kun on huonompi kurssi. Luottokorttia ei tullut käytettyä, mutta sillä voi ainakin nostaa rahaa pankeista.

12
Olin 13 kun äiti laittoi minut yksin lentokoneeseen ja lähetti Hollantiin sukuloimaan. Siitä se ajatus sitten lähti :)


Sent from my iPad using Tapatalk

13
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Oletko 35 + ?
« : 21.09.2013, 19:44:45 »
Hep!

14
Muutama vuosi sitten Lähivakuutus maksoi kotimatkani Kreikasta Suomeen isäni sairastumisen vuoksi. Isä oli jo ennen matkaa sairaalassa, mutta matkani aikana kunto huononi oleellisesti. Vakuutusyhtiöstä soittivat sairaalaan ja tarkistivat lääkäriltä isäni tilan, silti kotimatkaliput olivat kädessäni kahdessa tunnissa ensimmäisestä soitostani. Toki kannattaa varmistaa etukäteen mitä oma vakuutuksesi kattaa.

15
Matkaseuraa / Vs: Thaimaa maalis-huhtikuussa
« : 02.02.2013, 22:34:51 »
Tällä 36-vuotiaalla neitokaisella on lennot Bangkokiin buukattu 11.3. ja matka-aikaa on (vain) parisen viikkoa. Alustavasti ajatuksena on mennä Ko Changin suuntaan ja sieltä ehkä pienemmille saarille. Vielä ei ole kauheasti suunnitelmia :)

Reissukokemusta on jonkin verran, mutta yksin matkaaminen on aika uusi juttu. Ois kiva saada osalle matkaa seuraa ja Kambodza kiinnostaisi kovasti. Siellä ei vielä ole tullut käytyä, Thaimaassa olen reissannut ennenkin. Haluaisin myös kokeilla thai nyrkkeilyä!  8)

16
Telttailua keskellä Serengetiä, kun kirahvit ja puhvelit kävelevät pihalla ja yöllä kuuntelet leijonien karjuntaa, ei voita mikään :) Puhumattakaan kymmenien tuhansien päiden gnu-laumoista, joita riittää silmänkantamattomiin.. Ne todella vetävät hiljaiseksi ja nostavat kyyneleet silmäkulmiin.

Darissa olen majoittunut Q-barissa ja tykännyt paikasta. Siellä on paljon reppureissaajia, alakerran baarissa on iltaisin menoa ja välillä livemusiikkia. Jos olet herkkäuninen, niin korvatulpat on paikallaan, sillä baari on auki aamuyöhön :D Paikka on ruotsalaisomisteinen. Sieltä pääset muutamassa minuutissa paikallisella tuktukilla Slipwaylle, jossa on pieni ostoskeskus ja ravintoloita rannalla. Samalta rannalta kannattaa ehdottomasti hypätä veneeseen ja tehdä päiväreissu Bongoyo islandille, jossa on ehdottomasti paras ranta ikinä! Bongoyo on rauhallinen ja sitä pitävät miehet kalastavat ja valmistavat ruuan päivän antimista, sillä aikaa kun uit ja otat aurinkoa. Siellä on vain yksi baari, josta saa virvokkeita, olutta ja ruokaa. Yöpymismahdollisuutta ei käsittääkseni ole eli illaksi kotiin. Mutta ehdottomasti must see –kohde :)

Suosittelen jennikatariinankin mainitsemaa Kendwa Rocksia majapaikkana kuin myös viereistä Sunset Bungalowia. Kendwan alue on siitäkin kiva, että siellä voi uida mihin aikaan päivästä tahansa, koska vuoroveden vaihtelut eivät ole kummoisia. Varaudu tosiaan ripulilääkkeillä :D Stone Townissa on mukava, pieni Clove Hotel, jonka kattoterassilta voi katsella kaupunkia samalla kun siemailee itsepalvelubaarista ostettuja juomia.

Swahili on siitä helppo kieli suomalaiselle, että sanat todellakin lausutaan kuten luetaan :)

Visa electronista en osaa sanoa, kun itse käytän luottokortteja. Automaatteja on kyllä Darissa ja Stone Townissa mukavasti. Kaupungista lähtiessä on hyvä olla käteistä mukana, sillä automaatit voivat sen jälkeen olla harvassa tai niissä ei ole rahaa.

17
Terveys ja turvallisuus / Vs: lääkkeet ja reseptit
« : 18.12.2011, 22:48:25 »
Ripulit ja vatsataudit pitäis sairastaa ilman imodiumeja, jotta pahat bakteerit tulevat mahdollisimman nopeasti pois kropasta. Ennemmin Osmosalia tai muuta vastaavaa mukaan, jolla korvaat menetettyjä kivennäisiä ja nesteitä. Itsellä on kyllä aina mukana vatsa-antibiootit ja Imodium myöskin, jota tosin otan vain matkapäivinä, kun ei pääse vessaan aina kun haluaa. Paikallisista apteekeista saa kyllä tehokkaat lääkkeet vatsapöpöihin, myös Tansaniassa, joten omia ei välttämättä tarvi mukaan ottaa. Jos olet menossa safarille, missä ei lääkkeitä lähellä ole saatavissa, niin on hyvä olla oma matka-apteekki mukana.

18
Japani / Vs: Tokio
« : 16.12.2011, 19:29:08 »
Kiitos paljon vinkeistä! Eiköhän näillä vinkeillä jo hyvän äkkituntuman saa kaupunkiin :) Tosin Helsingin metrosykkeeseen tottuneena pisti vähän naurattamaan tuo Tokion metrokartta :D Oletan, että asemilla on opasteet englanniksikin?

Miten jouhevasti lentokentällä toimii turvatarkastukset yms eli miten paljon pitää varata aikaa kaupungista takaisin tullessa, ettei tule liian kiire koneeseen? Matkatavarat toivottavati saa checkattua jo Suomesta Sydneyyn asti (Finnair - Qantas Airways). Ja pitääkö Japanin suhteen ottaa muuten jotakin erityistä huomioon maahan mennessä?

19
Kiitos :) 22.1. lento Tokion kautta, jossa toivottavasti ehtis pyörähtämään kaupungillakin 8)

20
Japani / Vs: Tokio
« : 14.12.2011, 22:07:01 »
Tokiossa 9 tunnin välietappi Tammikuussa eli muutama tunti ois aikaa pyörähtää "kylillä". Tämän ketjun viestit oli jo pari vuotta vanhoja, joten löytyykö päivitettyjä vinkkejä mitä kannattaa tai ehtii käymään muutamassa tunnissa? Sen kummempia toiveita ei ole muuten kuin yleisesti fiilistellä ja käydä syömässä. Ja miten kannattaa liikkua, metrolla ilmeisesti? Entä taksilla? Arkiaamuna saapuu lento ja illalla taas poistun maasta.

Sivuja: [1] 2