Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - b9leto00

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
Mulla on parhaillaan ollut kaksi älypuhelinta ja kaksi läppäriä messissä. Kännykät ei paljoa paina, Nokiaa pidin navigaattorina autoillessani australiassa ja Samsungia käytin muuten. Läppärit taas tuli mukana autossa joten ei tuntunut pahalta. Laturit vain painaa aika paljon yhteensä, mutta suosittelen silti ottamaan läppäri sekä kännykkä mukaan. Tylsät hetket lentokentällä, junassa, koneessa sekä bussissa on mukavampaa jos voi katsoa elokuvaa tai lukea kirjaa/selata nettiä.

2
Etelässä (SA, Victoria, Tasmania) taas on talvella maalis-elokuussa paljon töitä appelsiinifarmeilla sekä viinitarhoilla puiden ja pensaiden puhdistajana. Homma on paskaa mutta palkka ei niin huono, nopeat tekijät pääsevät $20 tuntiansioihin. Korostan että työ on todellista shittiä, kokemuksen syvällä rintaäänellä.

3
Tyhmät kysymykset / Vs: Interrailin budjetti
« : 29.06.2014, 16:59:10 »
Kitkuttelemalla pärjää, suosittelen kuitenkin budjetin nostamista 40-50 euroon per päivä. Pari tonnia niin sun matkabudjetti riittää hyvin kuukaudeksi, jos et osta kokkelia ja käy huorissa tai tarjoile viinaa. Kannattaa toki etukäteen laskea, kannattaako koko reilikortti. Ehkä maksimissaan ottaisin tuonne 10 pv / 22 pv kortin (269e) varsinkin, jos viipyisin ensin muutaman päivän Gdanskissa. Todennäköisesti ostaisin kuitenkin erikseen jokaisen junalipun.
Vahva sama tuohon reilikorttiin, aiak turha lopulta. Jos saksassa käyt niin suosittelen kimppakyytejä, mitfahrgelegenheit.de löytyy ja lähtöjä ja joka kaupungista joka paikkaan koko ajan. Suosittelen!

4
Aasia / Vs: Eka Reissu: Thaimaa - Malesia - Indonesia
« : 29.06.2014, 16:57:28 »
Saanko udella millaista budjettia olet suunnitellut? Vaikka kaikki kohdemaasi ovat aasiassa, niistä on turismin kasvaessa tullut aika kalliita. Esim keski- ja eteläeuroopassa on nykyään huomattavasti halvempaa lomailla kuin Thaimaassa ja Malesiassa. Indonesiassa en ole käynyt joten siitä en osaa sanoa. Mulla kesti aasian reissu 5 viikkoa ja rahaa paloi noin 2500 euroa, enkä edes yöpynyt hotelleissa.
Ei kait tuo mikään salaisuus oo. Paha on vielä sanoo mut kaikkien Suomessa hoidettavien kulujen jälkeen itelle jää reissuun joku 7-9k.  tätä varten on jo kouluaikojen kesätöistä ja opintotuista säästelty  ;) Missäs päin päin noita maita oikein matkustelit? Tuo reilu 70€ päiväbudjetti kuulostaa aika hurjalta ainakin kun ihan tuoreiden blogien perusteella yksinmatkustavatkin ovat pärjänneet alle 20€. Ja kahdestaan matkustaessa säästetään melko paljon yöpymiskuluissa.

Singapore, Kuala Lumpur, Bangkok, Koh Samet, Koh Tao, Pattaya. Ajoitus oli viimevuonna elokuun alusta alkaen. Kuala Lumpurissa ja Bangkokissa shoppailin vähän mutta vain noin kahdella sadalla eurolla yhteensä. Varsinkin alkoholi tulee kalliiksi, en tiedä olisiko pitänyt ostaa omat pullot kioskeilta eikä suoraan baarista mutta eipä haittaa, olin ollut Australiassa töissä ennen aasiaa joten rahaa oli :D

5
Australia ja Oseania / Vs: Working Holiday FAQ
« : 29.06.2014, 15:33:46 »
Selailin täältä keskusteluista sellaista yleistä muistilistaa hoidettavista asioista..

Kelalle täytyy ainakin tehdä vielä ilmoitus ulkomaille muutosta, mutta tyhmänä kysymyksenä ihmettelisin vielä että miten verotus Suomessa poissaolon aikana? Pitääkö reissun aikana maksaa jotain veroja myös Suomeen vai peritäänkö niitä jälkeenpäin kerta alle vuoden kestävässä reissussa kuuluu vielä Suomen sosiaaliturvan piiriinkin?  ???

En suosittele suomen verottajalle ilmoittamista EU-maiden ulkopuolella tehdyistä töistä. Menee muuten veroasiat vaikeaksi. Jos kukaan ei kysy, älä ilmoita.

En usko että kukaan kyselee mitään :)

6
Australia on kovin iso, mutta oman kokemukseni mukaan työnhaku monissa firmoissa joittuu syksyyn eli heidän kevääseen. Kannattaa ottaa huomioon että esimerkiksi Melbournen talvi ei ole kovin lämmin :)

7
Aasia / Vs: Eka Reissu: Thaimaa - Malesia - Indonesia
« : 29.06.2014, 15:29:22 »
Saanko udella millaista budjettia olet suunnitellut? Vaikka kaikki kohdemaasi ovat aasiassa, niistä on turismin kasvaessa tullut aika kalliita. Esim keski- ja eteläeuroopassa on nykyään huomattavasti halvempaa lomailla kuin Thaimaassa ja Malesiassa. Indonesiassa en ole käynyt joten siitä en osaa sanoa. Mulla kesti aasian reissu 5 viikkoa ja rahaa paloi noin 2500 euroa, enkä edes yöpynyt hotelleissa.

8
Aussie way backpackerssin vieressä spring hillissä brisbanen keskustan vieressä on opiskelajatalo missä on asunut suomalaisiakin. laita viestii aussie wayn henkilökunnalle, he varmaan tietää yhteystiedot tohon taloon.

9
Australia ja Oseania / Vs: Työpaikat Australiassa?
« : 10.06.2014, 12:20:13 »
Supermarketit ei ilmeisesti lainsäädännön takia saa palkata väliaikaisviisumilla olevia töihin, mutta suosittelen todellakin kyselemään kaikista mahdollisista yrityksistä töitä. Kaveri oli brisbanessa varastolla töissä ja teki todella paljon rahaa. Itse olin autohuutokaupassa ja todellakin nautin työstäni.

Kaikki farmityöt on perseestä :D Jos mahdollista niin kannattaa koettaa välttää kaikenlaista poimimista, sillä palkka on noin puolet verrattuna normaaleihin palkkoihin kaupungeissa ja työ on äärimmäisen raskasta.

10
Eurooppa / Vs: Amsterdamin coffee shopit turisteille 2014
« : 22.04.2014, 21:34:28 »
Kysyt neuvoa huumausaineiden käyttöön matkailufoorumilla. Mites jos googlettaisit?

11
Yleinen / Vs: Hostellien pitkäaikaisasukit
« : 03.02.2014, 08:51:43 »
Mää asuin Brisbanessa samassa hostellissa 10kk. Hostelli oli pieni ja siellä asui noin 20. pitkäaikaista asukasta ja olimme kuin iso perhe. Tämä on ilmeisesti yleistä down under koska porukka on töissä ja haluaa sosialisoitua eikä olla yksikseen kaukana kotoa.

12
Yleinen / Vs: Englantiin opiskelemaan
« : 19.01.2014, 20:12:57 »
Etelä-Englannista kotoisin oleva kaverini sanoi työllisyystilanteen olevan aika heikko briteissä tällä hetkellä, mutta suosittelen katsomaan englantilaisia työnvälitystoimistojen sivuja. Esim. Monster.co.uk, googlella löytyy muita. Ellet ole ennen asunut ulkomailla niin voisin suositella ensin Australiaa, sillä siellä on todella paljon back packereitä joten myös töitä löytyy helposti. Briteissä ulkomaalaisia katsotaan hieman kieroon ellei ole kielitaitoa. Mutta toivotan onnea.

13
Matkaseuraa / Vs: Jouluksi matkoille?
« : 27.11.2013, 21:12:54 »
En tiedä millanen budjetti sulla olis mutta Australia on TODELLA kallis joulun ja uudenvuoden ajan. Olet myöskin onnekas jos löydät nukkumapaikkoja. Esim. Sydneyn hostelleissa on tuona aikana varattava viikoksi kerrallaan ja dormien hinnat alkavat 70 dollaria yöltä.

Aasiassa huomattavasti halvempaa, mutta hosteleiden tasokaan ei päätä huimaa.

14
Australia ja Oseania / Vs: Vakuutus Australiassa?
« : 24.10.2013, 19:22:39 »
Lisäpäiviä pitäisi ostaa n. vuoden ajaksi, ei oo järkevää eikä taida kaikki firmat edes noin paljoa myydä..

Medicarella mennään siis.

Ausseissa halvimmat vakuutukset ois ollu kymppejä (AUD) per viikko.

Kaikki firmat myy. Fennialta vakuutus vuodeksi noin 300 euroa. Kattaa kaiken. Suosittelen.

15
Australia ja Oseania / Vs: Vakuutus Australiassa?
« : 03.10.2013, 16:34:17 »
Mitenkäs, onkohan mahdollista hankkia ulkkarina matkavakuutusta tai vastaavaa Ausseista? Siis sellaista, joka kattaa terveysongelmat ja niiden hoidon ausseissa? Oon menossa muutaman mutkan kautta ausseihin ja matkalla sinne kuluu sen verran aikaa, että Suomesta hankittu matkavakuutus umpeutuu. Tavaravakuutusta en tarvii.

Lisäpäiviä vakuutukseen?

16
Cairnsissa paras hostelli mun mielestä oli Greenhouse. On Grafton Streetillä, lähellä wooliessia, city beachia ja on ihan keskustassa. Hintaa oli noin vuosi sitten 176 dollarii per viikko. Hyvä, ilmanen netti, huippu uima-allas, ilmasia retkiä lähimaastoon sekä ilmanen aamupala.

17
Yleinen / Vs: Matkabudjetti
« : 23.08.2013, 16:28:32 »
Sydney on tunnetusti kallis kaupunki niin siellä kuluu penniäkin venyttämällä 1500 vähintään kuussa. Itse en ottaisi nuin lyhyelle ajalle WH-viisumia sillä on epätödennäköistä tässä taloustilanteessa löytää noin lyhyelle ajalle töitä.

18
Australia ja Oseania / Vs: Autolla Australian ympäri
« : 06.08.2013, 17:42:26 »

Kysymykseni sopinee hyvin tämän ketjun jatkoksi.

Tarvitaanko Australiassa kansainvälistä ajokorttia, jos aikomuksena on vuokrata auto ja ajella sillä ympäriinsä?

Toiset firmat vaatii, toiset ei. Ei siitä haittaakaan ole. :)

19
Woolworthista 30 dollaria puhelinliittymä jossa 500 dollaria kredittiä puheeseen ja viesteihin sekä 5gb dataa. voimassaoloaika 45pv joten kaksi tarvit. Tuo on todellakin halpa ja soittaa äitille suomeen ihan puhelimeenkin jos hän ei ole comfortable tietokoneiden kanssa.
Toimii siis Optuksen verkossa eli toimii kaikkialla missä muutkin liittymät.

20
Yleinen / Vs: Yksin matkustaminen
« : 09.07.2013, 08:21:15 »
Kun ma olin Brisbanessa toissa 8kk, en oikeastaan yrittamalla yrittanyt tutustua kehenkaan. Mutta kun asut parin jaban kanssa puoli vuotta samassa huoneessa, tulet tuntemaan hanet lapikotaisin. Taman jalkeen aasian kiertueella en ole jaksanut taas tutustua ihmisiin silla sain niin hyvia ystavia Australian aikana etta nyt on paikkoja saksassa, uk:ssa ja ruotsissa mihin menna viikonloppua viettamaan hyvien ystavien kanssa. Suosittelen todellakinj "jahimaan" samassa mestassa kauemmin, niin tod nak saat elinikaisia ystavia. :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 7