Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - novosti

Sivuja: [1] 2 3 4
1
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 08.08.2013, 14:33:48 »

. Saa nähdä. Matka jatkuu Korculasta Hvarille, sieltä Vis/Trogir(?), Splitin kautta Brelaan(?) ja viimeiset yöt olemme Splitissä. Lennot varasin Norwegianilta, aikaa on 15 vrk ja ajankohta syyskuun puolivälistä lokakuun alkuun. Tämä on alustava suunnitelma, ainoastaan Dubrovnik ja Korcula ovat tällä hetkellä varmoja.

Huomaa, että Hvarista ei pääse suoraan Vis:in saarelle kuin kerran viikossa (tiistaiaamuna) kun tekee matkasuunnitelmia. Toki Splitin kautta pyörähtämällä pääsee joka päivä, mutta on vähän turhauttavaa varsinkin, kun hyvällä säällä Vis siintää Hvarin kaupungin horisontissa.
Ja kuten aiemmassa viestissä sanoin, erinomainen ajankohta reissulle.

[/quote]

2
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 08.08.2013, 14:29:15 »
Pakko hehkuttaa heti lentokentältä tultua, että menkää ihmeessä Kroatiassa Korculan saarelle! 
Aivan ihana paikka, jos kaipaa hieman rauhallisempaa sykettä ja todella aitoa vanhaa tunnelmaa (verrattuna Hvaarin saareen).

Tähän on pakko yhtyä. Edes sesonkina Korcula ei ole liian täynnä ja oma biitsi lötyyy jokaiselle, kun jaksaa hieman kävellä keskustasta sivuun.
Korculassa on mukavaa ja rauhallista, mutta ei liian rauhallista, tunnelmaa.

Ja toisaalta on pakko sanoa: ALKÄÄ menkö Dubrovnikiin sesonkiaikana Heinä-Elokuussa jos haluatte tutkia sitä vanhaa kaupunkia.
Dubrovnik vaikutti tosi mahtavalta paikalta, mutta oli vain aivan TÄYSIN tukossa turisteista.  Luulenpa että syyskuun loppu tai lokakuun alku olisi paras.

Ja ylipäänsä kaikki merkit viittasi siihen, että kertakaikkiaan paras matkustusaika Kroatiaan (ainakin Dalmatiaan) olisi syyskuun kaksi viimeistä viikkoa.
On vielä mukavan lämmin +22-24 (mutta ei liian), meri on lämmin, lautat ja bussit kulkevat vielä tihennetyssä kesäaikataulussa, isoimmat turistilaumat pääosin poissa (oletan), majoituksen hinta puolittuu, on tilaa ja rauhaa, mutta ei vielä kuollutta). Varmasti Kroatiaan pitää palata, mutta tuo syyskuun loppu on se ajankohta.

3
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 11.07.2013, 17:31:16 »
Ilmeisesti järkevin reitti Korculasta Mostariin on tosiaan bussilla Stonin kautta (Peljesacin niemimaata pitkin)

http://www.rome2rio.com/s/Mostar/Korcula-Op%C4%87ina

Myös aikataulut Korculasta Stonin kautta Mostariin lähtevälle bussille löytyvät täältä:
http://www.autotrans.hr/en-us/red-voznje-i-cjenik


4
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 10.07.2013, 22:37:29 »
Suunnitelmissa on mennä Korculasta sunnuntaina Mostariin reittiä:

-Korcula-Orebic (Vesibussi)
-Orebic-Trpanj  (Tätä väliä kulkee bussi)
-Trpanj-Ploce (Lautta 633)
-Ploce-Mostar (Juna 390,  17:06->18:38)

Onko kenelläkään tietoa:

A) kulkeeko Orebic-Trpanj välillä bussi sunnuntaisin lainkaan?
http://www.peljesactravel.com/bus-trpanj-orebic/
Tuossa ei sunnuntaista puhuta mitään.

B)Kulkeeko juna 390 Plocesta Mostariin myös sunnuntaisin?
(Bosnian rautateiden sivu on alhaalla, joten sitä ei voi tarkistaa)

Kiitoksia jos jollakin on vinkkiä tuosta!

Splitin kautta toki pääsee Mostariin bussilla, mutta jotenkin reissun jatkuvuuden kannalta tuo edellämainittu vaihtoehto houkuttaa jos vain tuo Orebic-Trpanj siirtymä on mahdollinen myös sunnuntaisin.

Yksi vaihtoehto, mistä tosin ei saanut muuta vahvistusta kuin tuolta:

http://www.korculainfo.com/buses-roads-korcula.htm

olisi mennä bussilla Korculasta Mostariin. Tuon linkin mukaan sunnuntaisin lähtisi 14:45 bussi Mostariin.
Ilmeisesti jos semmoinen menee on reitti (?); Dominice (Korcula) - Orebic- Ston-Mostar (eli Peljesacin niemimaata pitkin)
Lieneekö tästä kenelläkään tietoa?


E:  Näköjään webhistoryllä loytyi otos Bosnian rautateiden sivusta  http://web.archive.org/web/20110823084447/http://www.zfbh.ba/zfbhenx/index.php?option=com_content&task=view&id=56&Itemid=91

Ja ilmeisesti juna 390 kulkee myös su , ainakin bahn.de:n mukaan (?)

http://reiseauskunft.bahn.de/bin/query2.exe/dn?ld=96242&seqnr=10&ident=ka.027864242.1373485723&rt=1&application=CONNECTIONS&sortConnections=minArrival

5
Junamatkustus / Vs: Junamatkailu Puolassa
« : 14.03.2013, 16:36:50 »
Ennen ainakin kaikki Puolan sisäiset opiskelija-alennukset junissa tuli vain jos oli opiskelijana Puolassa. Kansallisuudella ei ollut väliä.

E:  "For children 4–15 from other countries, the only discount options are special promotions offered by the railway operating companies:

PKP InterCity offers the "PKP InterCity family discount" (Rodzina z PKP InterCity). Under this discount, a child 4–15 receives a 33% discount from the base rail fare, and up to 4 adults travelling with the child also receive this discount. This discount is available in EIC, EX, EC, and TLK-category trains. The discount cannot be applied in 2nd class on EIC, EX, and ECcategory trains departing between 1400–2000 on Fridays; in 1st class, and in both classes on TLK-category trains there is no time limitation."

Eli tuommoinen perhelippu on joihinkin juniin saatavilla, mutta en kyllä tuolta Intercity.pl:stä löytänyt.
Ei ole tullut tarvetta käyttää, joten en tiedä olisiko tuo sitten ostettavissa vain asemalta.

6
Lentomatkustus / Vs: Ryanair
« : 02.02.2013, 15:49:15 »

Turkuun laskeutui tammikuussa vajaa 500 lentoa, joista Wizz mitä... vajaa 15. Okei, näistä tietysti osa pienkoneita, mutta asiakkaita ne on nekin, ja vaikka miten laskisi, niin Wizz ei ole mitenkään valtava osa Turun lentoliikenteestä.


Totta on, että määrällisesti lentojen osuus laskeutumisista Turkuun ei Wizzairilla ole kovin suuri, 2-5 % kaikista lennoista riippuen kuukaudesta. Mutta matkustajamäärissä osuus on kuitenkin 8-13%, mikä on taas jo kohtuullisen  määrä.

7
Yleinen / Vs: Alkoholiton matkailu
« : 08.01.2013, 18:08:01 »
Suurin ongelma reissuilla juomisessa ei ole välttämättä suinkaan se fyysinen krapula, jos sitä nyt edes tulee, vaan se henkinen turtuneisuus mikä krapulapäivään liittyy. Kun alkoholiannokset ylittää sen 4-7 / vrk (riippuen henkilöstä) vaikuttaa ne alkoholinkäytön aiheuttamat välittäjäaineiden heilahtelut aivoissa, vähentynyt REM-uni ja muut kemialliset ja biologiset vaikutukset sen "numb"-olon. Ei mikään museo tai nähtävyys tunnu oikein miltään, kaikki on jotenkin vähän latteaa, väsyttää, puhti ja energisyys on kateissa. Ja se olo ei oikein katoa kuin ottamalla illalla uuden nousun tai rauhoittelemalla päivän pari.

Hassua kuitenkin, että isolla osalla reissuun lähtijöistä  ( ainakin lyhyillä alle 14 vrk matkoilla), mukaanlukien itseni, se alkoholinkäyttö lisääntyy varsin paljon verrattuna arkeen. Se saattaa sitten olla fyysisesti ja henkisesti joskus yllättävän rankkaa, kotiin tullessa olo ei olekaan niin levännyt kuin ennen reissua kuvitteli ja se kotiintuloahdistus on usein silloin vielä potenssiin kolme. Toisaalta aika moni mukava juttu, tuttavuus, elämys ja kulttuurien kohtaaminen olisi jäänyt kokematta, jos korkki olisi pysynyt kiinni. Toisaalta, olisihan niiden sijaan todennäköisesti voinut tulla jotain muita elämyksiä vaikka olisi ollut "kuivin suin"

Hankalaa se on, jos reissaa porukalla jossa matkakumppani, tai kaikki muut reissussa olijat,  juovat ja itse ei - tai toisinpäin. Ne ei oikein ne vuorokausirytmit  ja innostuksen kohteet silloin aina kohtaa.

Mutta, onhan sitä juomattakin paljon mielenkiintoista tekemistä. Erilaiset kulttuuririennot kuten teatterit, näytelmät ja musikaalit, keikat ja myös elokuvateatteri on mukavaa iltapuuhaa. Valokuvausta harrastavalle iltainen kaupunki on tekemistä pullollaan. Iltasella on myös mukavaa ajella metro- tai ratikkalinjan päähän katselemaan paikallisen lähiön elämää, ei tämäkään niin vaarallista ole mitä monet pelkää, kun pitää järjen päässä.

Myös erilaiset urheilutapahtumat on todella mukavia, se on uskomatonta miten joku laji kiinnostaa ulkomailla aivan eri tavalla kuin Suomessa. Esimerkiksi itse en jalkapallosta voisi vähempää piitata, mutta ulkomailla jalkapallomatsi on aina elämys. Lukeminen iltasella hotellihuoneessa on myös aivan liian aliarvostettu harrastus. Eihän lomalla ole aina pakko "tehdä" jotain koko ajan.  Ja ainahan se on mukava kelata läpi vieraan maan televisiokanavia ja törmätä mitä ihmeellisimpiin paikallisiin ohjelmiin. 

Ja joskus kannattaa ihan vaan mennä aikaisin nukkumaan ja herätä aamuviidelta ja lähteä käppäilemään kaupungille hyvien yöunien jälkeen. Heräävä kaupunki / luonto on ihmeellinen ja innostava kokemus. Kuulostaa lattealta kirjoitettuna, mutta kuka on kokeillut niin tietää.

8
Yleinen / Vs: Ihmisten valokuvaaminen
« : 19.12.2012, 18:53:41 »
-Ehdottomasti helpommin ja huomaamattomammin kuvia ihmisistä saa jos on joku pieni, mutta laadukas pokkari. Esimerkiksi Olympuksen XZ. Siinä missä järkkäri näyttää tungettelevalta ei pokkaria paljon noteerata. Eli mukana olisi kaksi kameraa, pieni pokkari ja järkkäri laukussa.

-Kuvaa pokkarin tai järkkärin kääntyvän näytön avulla ns. lonkalta, jää yleensä helpommin huomaamatta. Jos siis haluaa poseeraamattomia katukuvia ottaa.

-Kuvaa ihmisiä yleisötapahtumissa tai toreilla, missä on paljon ihmisiä. Sieltä voi poimia mielenkiintoisia kuvia ihmisten huomaamatta ja kameran käytön aiheuttamatta huomion itseensä vetämistä.

-Kuvaa ultralaajakulmalla 7-24mm , mahdollistaa kuvakulmat, joissa kamera ei näytä olevan suunnattu suoraan henkilöön mutta henkilö sisältyy kuitenkin luontevasti katukuvaan tai muuhun asetelmaan, mutta ei herätä negatiivista huomiota.

-Kuvaa yli 300mm objektiivilla kadulla. Yleensä tätä ei välttämättä huomaa itse kohde, mutta muuten herättää kyllä ympärillä huomiota.

-Lupaa kuvattavalle sähköpostilla kuva, ja muista myös lähettää se,

-Kuvaa "poseeraavaa kaveriasi" ja tähtää ohi taustalla olevaan kohteeseen. Tästä tulee kyllä yleensä vähän likainen olo ja monesti ihan yhtä helppo olisi ollut pyytää itse kohdetta kuvaan.

-Pysäytä ihminen kysyäksesi esim. suuntaa jonnekin nähtävyyteen, pyydä samalla saako ottaa kuvan, toisinaan ihminen antaa helpommin luvan tässä tilanteessa, se tuntuu jotenkin luontevammalta.

-Kuvaa ihmisiä illalla, monet antavat ottaa kuvan itsestään mieluummin vapaa-aikana, kuin vaikkapa lounastauolla tms.

-Kuvaa ihmisiä pienessä nousuhumalassa. Kuulostaa typerältä, mutta silloin tuntemattomilta ihmisiltä luvan kysyminen on helpompaa ja välittömämpää, eikä herätä niin paljon epäilyksiä. Noloa sanoa, mutta omat parhaat reissun potretit on tullut tällä tavalla.

-Päiväsaikaan palveluammatissa olevilta ihmisiltä voi työn lomassa saada hyvin helposti pyydettyä luvan kuvata, esim torimyyjä tai kahvila. Tosin tässäkin helpottaa jos tilaa tai ostaa paikasta jotain.

-Kerro rehellisesti harrastavasi valokuvausta ja mistä olet, ja kysy saako ottaa kuvan, monesti edes pieni parin lauseenkin taustoitus ja kotimaan kertominen auttaa kuvausluvan saamista.

Muutamia eettisiä sääntöjä jotka on oppinut kantapään kautta:

-Älä kuvaa ihmisiä epäedullisessä tilassa, esimerkiksi kun joku on sammunut bussipysäkille tai puliukko ottaa huikkaa sillan alla, tai mitään muutakaan "rappiota" salaa ja suoraan kohteelta kysymättä ja kuvien käyttötarkoitusta selvittämättä
-Älä kuvaa vieraita lapsia kysymättä lupaa vanhemmilta tai huoltajalta tästä on monissa maissa tullut kiusallisia tilanteita väärinymmärrysten takia. Joissain maissa, esim. Serbiassa on tähän suhtaudutaan hyvin vakavasti.
-Älä kuvaa ihmisiä kun he suorittavat jotain uskonnollista rituaalia (esim. rukoilevat kirkossa tms.)
-Älä kuvaa ihmisiä paikassa jossa on henkilö on suorittamassa jotainn viranomaisproseduuria tms, esim. tulli, lentokenttä, poliisiasema, sairaala.
-Älä julkaise "salaa" ihmisistä otettuja kuvia missään, eikä varsinkaan kaupallisessa yhteydessä
-Älä  kuvaa ihmisiä tarjoutumalla maksamaan siitä jotain (pl. katusoittajat tai esiintyjät.), ihmiset kokevat tämän monesti hyvin nöyryyttävänä

Eettisyydestä ylipäätään tuntemattomia ihmisiä kuvatessa on aina mielenkiintoista keskustella. Harrastajavalokuvaajalle kaikista toivotuimmat kuvat on reissuilta juuri niitä, joissa esiintyy ihmisiä. Rakennusten ja kanjonien kuvat selataan läpi hyvin nopeasti, mutta kuva jossa on ihminen keskiössä -tai edes mukana -pysäyttää melkein aina. Parastaan aina olisi, että kuvattava tietää häntä kuvattavan ja hänellä olisi oikeus päättää saako häntä kuvata vai ei.

Tuntemattomien ihmisten kuvaaminen on kuitenkin tietyllä tavalla aina eksploitaatiota, ainakin kun sen tekee salaa. Toisaalta taas useat maailmanhistorian kuuluisimmat ns. katuvalokuvat on otettu juuri salaa, kohteen tietämättä. Ihmisestä poseeraamattomassa tilanteessa voi saada hyvin vaikuttavia kuvia. Monelta reissuilta parhaat ihmiskuvat on juuri niitä, missä kohde ei ole poseerannut, tai jopa päätynyt tarkoituksetta kuvaan.

9
Eurooppa / Vs: Juna Kiova-Odessa
« : 22.05.2012, 23:21:56 »
Pystyy. Ainakin teoriassa (mikäli palvelu sattuu sillä hetkellä toimimaan). Ukrainan rautateiden sivuilta:

http://www.uz.gov.ua/en/

Printtaat varausvahvistuksen ja vaihdat sen aseman luukulla varsinaiseen lippuun.

Aikataulut sivuilta ainakin näkee kätevästi.

Suora osoite on:
http://booking.uz.gov.ua/en/

Toimii tosiaan jos toimii ja kaikkiin juniin ei siinä saa aina varattua lippuja.
Salaus ei maksussa vissiin ole kaikista paras.

10
Eurooppa / Vs: Gdansk ja ympäristö
« : 22.05.2012, 23:18:26 »
Semmosta kyselen, että mikä olisi paras matkustustapa Westerplatteen?
Laivalla vaiko bussilla. Hotellimme sijaitsee Oliwassa, jotenka lyhyin matka olisi varmaan bussilla mennä, mutta millä?

Bussi 106
http://www.ztm.gda.pl/rozklady/rozklad-106_20110921-2-2.html

Ei maksa taksillakaan 30 zlotia enempää ( n. 7-8 euroa)

11
Eurooppa / Vs: Valko-Venäjä
« : 01.09.2011, 15:33:08 »
Visa electron ainakin toimii melkein joka automaatissa Minskissä.

12
Eurooppa / Vs: Valko-Venäjä
« : 31.08.2011, 18:45:21 »
Niin ja lisäys: Mitkään urooppalaiset matka- tai terveysvakuutukset EIVÄT KÄY Valko-Venäjällä.

Valko-Venäjän oma terveysvakuutus on PAKOLLINEN ja edellytys maahanpääsylle.

Mutta tuolta ed. mainitusta matkatoimistosta esim. se maksoi n. 2 euroa ja hoitivat kaikki paperityöt täyttämättä itse yhtään paperia. Eli kallis se ei tosiaan ole matkatoimiston kauttakaan.

E: Junalipun hinta Vilnasta-Minskiin oli vuodenvaihteessa 7,5 euroa, eli ei paljoa maksa.
Itse suosittelen tuohon matkaan junaa. Lippuja saa siitä Vilnan rautatieaseman kans.välisestä lipunmyynnistä.

Summittaiset juna-aikataulut välille: http://allbelarus.com/services/train/vilnius.shtml
Ainakin osa noista pitänee edelleen paikkansa.

13
Eurooppa / Vs: Valko-Venäjä
« : 31.08.2011, 18:42:24 »
Ehdottomasti parasta viisumipalvelua Valko-Venäjän suhteen saatiin viime vuoden lopulla Vilnasta matka/viisumitoimistosta osoitteessa Vytenio 10, Vilna (puh +370-85-233-42-66) tai sitten kysykää suoraan Tatjanalta +370-85-233-01-75 / [email protected] Nettisivut www.vizos.lt  Puhuvat englantia ja opastavat muutenkin avuliaasti. Suosittelen kysymään pikaviisumia, jonka saa siis paikan päältä. Puhelimitse asian kysely hoitunee helpoiten.

Käytännössä pikaviisumi ei tullut juuri normaalia kalliimmaksi, ja oli valmis seuraavan päivän 12 mennessä. Olisi saanut samana päivänäkin klo 14 jos olisi tuonut passin, passikuvan ja hotellivoucherin/junaliput heti yhdeksältä.
Pakollinen vakuutus hoituu siinä samalla helposti. Mielestäni tosi vaivaton homma, ei tarvinnut itse mitään lomakkeitakaan täytellä, kunhan allekirjoitti paperin.

Yritettiin soitella kyllä Tallinnan viisumitoimistoihin, ja juu sen viisumin aivan varmasti sieltä Virosta saa, mutta jotenkin kankealta ja epäystävälliseltä se tuntui kun puhelimitse kyseltiin eri paikoista hintoja ja  toimitusaikoja jne - vastaus oli tyyliin "no pistäkää passit tänne ja kyllä se sitten selviää mitä maksaa ja kauan kestää kun viisumit valmistuu.." Päätettiin sitten, että ei viitsi lähetellä jonnekin Tallinnaan passeja tms ja arpoa mitä ne maksaa. Eli siis vinkkini: kysykää ainakin tuolta Vilnasta ekana.

14
Eurooppa / Vs: Varsovaan viikonlopuksi
« : 16.08.2011, 19:28:06 »
En tiedä minkälainen matkasuunnitelma teillä muuten on ja onko hotellissanne maksuton peruutus tms. mutta suosittelisin lämpimästi harkitsemaan keskustahotellia.
Varsova on hotellien hintatasoltaan yksi edullisimpia Keski-Euroopan kaupunkeja ja siellä voi saada kahden hengen huoneen 5 tähden hotellista keskustasta helposti 50-70 e / yo / per kahden hengen huone, , riippuen toki viikonpäivästä ja sesongista. Esim Marriotilla ja Hiltonilla paljon tarjouksia. Varsovasta saa kiinni ihan eri tavalla, kun majoittuu keskustassa.
Tsekatkaa: http://www.en.rezerwuje.pl/hotel_in/Warsaw

15
Yleinen / Vs: Helvetti maan päällä?
« : 03.08.2011, 01:30:46 »Intian junat on kyllä melko karjavaunuja, mutta sentään mukavia ihmisiä täynnä. Ite vastaan kyllä että Puolan yöjunat joihin myydään paikattomia lippuja ja jotka ovat ihan yhtä täynnä. Erona on se että puolalaiset on huomattavan agressiivisia ja piittaamattomia. Asemalla ihmiset yrittää saada ovia auki joita sisällä 4 ihmistä vetää samaan aikaan tiukemmin kiinni ja huutaa kurkku suorana. Lisäksi kukaan ei vahingossakaan anna paikkaa istua edes lapsiperheosastolta, vaikka matkustaa alle vuoden vanhan vauvan kanssa. Intialaiset ei myöskään potki eikä töni. Ei varsinkaan niitä joilla on vauva sylissä.

Jännä miten kokemukset vaihtelee _niin_ paljon. Itse olen lukemattomia kertoja matkustanut Puolassa yöjunassa ja aina on mukavaa ja ylitsevuotavan ystävällistä matkaseuraa löytynyt. Mutta myönnettävä on, että koskaan, ei koskaan, saisi Puolassa matkustaa yöjunalla tai millään muullakaaan junalla yli kahta tuntia ilman että on paikkalippu, ja yöjunassa erityisesti painottaen: makuupaikka. Tania kuszetkassa on tunnelmaa :)

Istumapaikoilla tai käytävillä ne puolalaisten huonommat luonteenpiirteet pääsee tupaten täysissä junissa valloilleen (äkäisyys, töniminen, töykeys), makuuvaunussa porukka taas on ihan mielettömän leppoisaa ja eväät, vodkapullo ja kaikki muukin kiertää kädestä käteen oli siinä kuka vaan, mistä vaan :)

16
Lentomatkustus / Vs: Wizzair
« : 27.06.2011, 16:25:11 »
Kyllä lastenrattaat kulkevat ilmaiseksi, eikä niitä varten tarvitse erikseen ostaa ruumaan laukkua.
Rattaiden kanssa voi mennä portille asti (ainakin pienten lasten kanssa) ja taitetaan valmiiksi ja siitä henkilökunta kantaa ne koneen ruumatilaan. Ne myös puretaan koneen saapuessa ensin pois ja tuodaan yleensä siihen portaiden viereen. Toki asian voi ja kannattaa etukäteen varmistaa Airpro:lta, joka on Wizzair handler Turussa, puh 020 708 4759.

17
Lentomatkustus / Vs: Wizzair
« : 04.06.2011, 17:54:15 »
Niin no, ainakin vuonna 2009 tai 2010 myös Ryanair jätti mielestäni palauttamatta samantyyppisessä (=lentopäivän muuttuessa ja sen seurauksena peruttaessa) tilanteessa luottokorttimaksut. Ja toisaalta olen itse saanut Wizzairilta takaisin summan luottokorttikuluineen (viime vuoden tuhkapilven takia perutut lennot), tosin reklaamatioviestissä sitä erikseen myös vaadin, eli en tiedä onko tässä vaihtuva käytäntö vai kuinka yleistä tuo on. Mielestäni luottokorttikulut pitäisi saada aina takaisin tuossa tilanteessa..

Niitä wizzairin hyviä puolia haettaessa voin kokemuksesta sanoa (noin 45 edestakaista lentoa); kohtuullisen täsmällinen, hyvät yhteydet ympäri itä-eurooppaa, koneet poikkeuksetta uusia ja hyvässä kunnossa, mielestäni mukavemmat penkit kun Ryanairilla - penkkiväli kylläkin yhtä ahdas, kohtuullisen ystävällinen palvelu ja etenkin kaksi asiaa; selkeämmät nettisivut ja hinnoittelu kuin Ryanairilla (toki makukysymys), etenkin off-seasonina niitä oikeasti edullisia lentoja löytyy mielestäni tosi paljon, myös viikonlopuille.

Huono puoli on tuo reittien lopettelu ihmeellisillä syillä, ja erityisesti siitä tiedottamatta jättäminen. Tosin kyllähän Easyjetkin lopettaa nyt kohtuullisen hyvällä täyttöasteella olleet reitit, niinkuin on Ryanikin Tampereelta tehnyt. Normaalia toimintaa sinänsä, mutta wizzairin tiedottaminen muutoksista on noihin yhtiöihin verrattuna ala-arvoista.

18
Lentomatkustus / Vs: Wizzair
« : 29.05.2011, 12:40:11 »
Täytyy päätä pyöritellen ihmetellä Wizzairin reittipolitiikkaa. On itsemurha tälläisen pienen markkina-alueen asiakasluottamukselle tehdä sama temppu samalla reitillä kaksi kertaa; lopettaa reitti ennen kuin sitä on edes ajettu sisään - vaikka matkustajia riittää ja riittäisi vielä enemmän kun kesälomasesonki lähtee käyntiin.

Sekä Turussa, että Tampereella kenttien alueella riittäisi potentiaalisia matkustajia yllättävän paljon, joita Itä-Eurooppa kiinnostaisi paljonkin. Esim Praha, Krakova, Bukarest, Kiova, Belgrad.
Mutta tälläisellä toiminnalla tehdään pahaa hallaa julkisuuskuvalle. Se on sääli, varsinkin kun Wizzair on joissakin osa-alueissa Ryanairia miellyttävämpi vaihtoehto lentää halvalla.

19
Lentomatkustus / Vs: Wizzair
« : 17.01.2011, 11:35:49 »
Ongelma varatessa lentoja netistä:
"Please check that the format of the mobile phone number you have entered is valid."

Missä muodossa oma puhelinnumeronsa pitää antaa wizzille lentoja varatessa?
Kokeilin kaikki järkeviä keksimiäni tapoja mutta edelleen herjaa.. 00358, +358, 50...., ja 050... Auttakaa pliis te muut lentoja varanneet!
Country code kysytään varauksessa erikseen mutta kokeilin silti myös sen kanssa ja ilman sitä.

Olisin tosi kiitollinen avusta!

Laita numerosi 358xxxx -muodossa kohtaan "phone number", sitten laita kohtaan " mobile phone country code" se 358, sitten "mobile phone number"-kohtaan oma numero ilman nollaa ja 358:aa ja sitten vielä uudestaan sama homma seuraavaan kenttään "re-enter mobile phone number.."

Mutta: se menee eteenpäin kyllä niinkin kun laittaa pelkästään kohtaan "phone number" sen numeronsa kans.välisessä muodossa ja jättää muut kentät tyhjiksi

20
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: halti minireppu
« : 11.01.2011, 11:53:12 »
Noi vetoketjut tossa haltin pikkurepussa on uskomattoman huonot. Menee kokoajan jotain väliin ja lopuksi menee rikki. Jokaikinen vetoketju on omassa jotenkin hajalla. Muuten on kyllä kevyt ja kiva reppu ja mahtuu pieneen tilaan rytättynä, esim isomman repun sivutaskuun.

Sivuja: [1] 2 3 4