Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pablo

Sivuja: [1] 2 3 ... 38
1
En muista, että olisin mihinkään yhdistykseen tai järjestöön törmännyt, mutta vapaita huoneita kannattaa etsitä täältä:

http://www.finn.no ja http://www.hybel.no

Jos aikoo opiskella, niin opiskelija-asuntoja välittää

http://www.oas.no ja http://www.sio

Näitä voi ennen lukuvuoden alkua saada myös muutkin, monet koulut tosin alkavat elokuussa, että nyt voi jo olla aika vaikea saada opiskelijaluukkua, ellei ole opiskelija.

Kaupungin halvimpia hostelleja on http://www.ankerhostel.no tai sitten http://www.vandrerhjem.no/

2
Pohjoismaat / Vinkkejä lapinvaeltajalle?
« : 12.06.2007, 14:31:13 »
Lainaus käyttäjältä: "dullis"
Kuivatun jauhelihan tilalle voi ottaa soijarouhettakin. Sitä käyttämällä säästyy kuivattamisen vaivalta ja se sopii kasvissyöjillekin :) Hyvillä mausteilla siitä saa oikein maistuvaa  :wink:


Miten hyvää tavaraa soijarouhe on ravinnon kannalta? Eli sisältääkö painoonsa nähden tarpeeksi ravintoaineita, että jauhelihan voi vaihtaa siihen? Melkein ruoka kuin ruoka maistuu hyvältä ulkona ja tarpeeksi nälkäisenä, sen takia keskityn mieluiten parhaimman hinta/paino/laatusuhteen löytämiseen.

3
Pohjoismaat / Pohjois-Norja asuntoautolla
« : 12.06.2007, 13:41:45 »
Lainaus käyttäjältä: "lssu"
Miten Norjassa suhtaudutaan siihen, että pykäisi telttansa kasaan ihan vaan tien tai levähdysalueen tuntumaan?


Norjassa on samantapaiset jokamiehenoikeudet voimassa kuin suomessakin, eli periaatteessa saat teltan pystyttää minne haluat. Levähdyspaikoista en tosin ole ihan varma, käsittääkseni niillä yöpyminen on yleensä kielletty. Muistaakseni tästä on oma keskustelu jossain.

Lainaus
Entä osaako joku kertoa missä Olivian mainitsema Hurtigruten-lauttareitti kulkee?


http://www.hurtigruten.com/no/default.aspx

Lainaus
Täytyy tässä tunnustaa, etten ole koskaan ennen poistunut Suomesta rajan yli autoillen, joten mitkä ovat käytännöt ja täytyykö esim. autosta olla jotain erityisiä asiakirjoja mukana? Toiseen suuntaan tarkoitus siis mennä yli Karigasniemen kohdilta ja takaisin Kilpisjärveltä. Onko rajanylitys aikaa vievää puuhaa?


Aikaa rajalla tuskin menee. Kilpisjärven kohdalta olen mennyt yli molempiin suuntiin muutaman kerran ja kertaakaan en ole vielä edes joutunu pysähtymään. Asiakirjoista en tiedä, kannattaa kysyä autoliitosta.

4
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Geiranger, Norja
« : 12.04.2007, 17:49:53 »
Lainaus käyttäjältä: "tirmo"
ja maksaako norjalaisella pankkikortilla automaattinostot ja kassalla maksaminen?


Riippuu pankista. Nordealla maksaa kortilla maksaminen ja muista kuin Nordean automaateista rahan nostaminen. Jos olet alle 26 ja liityt Check in ohjelmaan maksaminen on ilmaista, mutta nostaminen maksaa edelleen muista kuin Nordean automaateista.

http://www.skandiabanken.no On ilmeisesti täysin maksuton vaihtoehto, on myös väitetty, että rahan siirtäminen ulkomaille olisi halvempaa, Nordea ainakin perii tästä suhteellisen kovan maksun. Kannattaa ehkä katsoa ehtoja ja hinnastoa, en ole itse jaksanu perehtyä siihen vielä.

5
Yleinen / Re: Norja & prepaid
« : 09.04.2007, 16:14:48 »
Lainaus käyttäjältä: "tirmo"
Onko kellään kokemuksia prepaid-korteista Norjassa?  :D  Mikä mahtaisi olla halvin/paras/toimivin? Missä hinnoissa liikutaan? Onko kortin hankkiminen ylipäätään kannattavaa muutaman kuukauden ajaksi? ...onko se kontantkort norjaksi?


Voit vertailla hintoja täältä:

http://forbruker.no/pengenedine/kalkulatorer/mobilkalkulator/

Itselläni oli pitkään Netcom enkä muista, että olisi ollut suurempia ongelmia sen kanssa ikinä. Lisää puheaikaa voi ladata luottokortilla netistä tai sitten ostaa kaupasta tai kioskilta. Kun ostin liittymän maksoin ensin 200 kruunua ja sain 150 kruunua puheaikaa. Soittaminen maksoi muistaakseni 1.99 jos latasi netistä, muuten 2.99. Tekstiviestit muistaakseni alle kruunun ja sama hinta ulkomaille.

Kannattaako liittymän hankkiminen tai riippuu, miten paljon käytät. Soittaminen on tietenkin halvempaa ja vastaaminen ilmaista. Väittäisin, että kannattaa ja joo, se on kontantkort.

6
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Oluet maailmalla
« : 04.04.2007, 20:16:42 »
Lainaus käyttäjältä: "Rapa-Ripa"
Kilkennyä pitää joskus ehkä maistaa. Työkaverini kehui ettei siitä tullut krapulaa vaikka joi sitä tuhannella kruunulla yhden illan aikana Oslossa.


Krapulattomuus voi hyvinkin johtua Kilkennyn järjettömästä hinnasta täällä oluen luvatussa maassa.

7
Pohjoismaat / oslon halvat majotuspaikat??
« : 20.03.2007, 23:56:30 »
http://www.ankerhostel.no/

Kai näitä majoitustietokannastakin löytyy.

8
Veronpalautukset tulee kesäkuussa. Joululahjarahat hankitaan puolittamalla veroprosentti joulukuussa.

9
Eurooppa / Lautalla yli Adrianmeren?
« : 09.11.2006, 19:07:16 »
Jollekin toiselle jo tätä linkkiä tarjosin, näyttää myös olevan Adrianmeren ylittäviä lauttoja:

http://www.directferries.co.uk/routes.htm

10
Auto- ja moottoripyörämatkailu / Suomi-Englanti-Suomi
« : 06.11.2006, 23:04:16 »
Lauttoja ja hintoja voi selailla täältä:

http://www.directferries.co.uk/routes.htm

11
Lainaus käyttäjältä: "zanahoria"

Onko kellään muita hyviä vinkkejä. Mistä löytäis helposti töitä välillä huhti-lokakuu? Kun etelässähän sillon ainakin on turistikausi meneillään.


Jos ruotsi taipuu edes jotenkin, niin Norjasta löytyy suht helposti töitä. Töitäkään ei normaalisti tarvitse älyttömällä vauhdilla paiskia ja liksa on vähintäänkin kohtalainen.

12
Varusteet ja pakkaaminen / Itsepuolustusvälineet
« : 20.10.2006, 21:39:29 »
Suurin hyöty erinäisten itsepuolustuslajien harrastamisesta on mielestäni se, että tottuu siihen, että joku on kurkussa, rinnuksissa tai milloin missäkin kiinni. Jos tilanne ei ole täysin outo järki pysyy paremmin mukana ja silloin pystyy ehkä tekemäänkin jotain fiksua. Monessa lajissa opetetaan kaikennäkösiä ihme kikkoja jotka ovat tyyliin nosta jalkaa, katso vasemmalle, pyöritä kättä ja hyppää korkealle. Ne näyttävät varmasti hienoilta ja voivat toimiakin, mutta toimiakseen pään on pysyttävä kylmänä ja tekniikoita on hiottava pitkään. Kuukauden tai kahden itsepuolustukurssi työväenopistolla ei vielä tee mestaria, mutta siitä saa vähän tuntumaa siihen miltä voi tuntua kun joku käy kimppuun ja jos niin joku päivä oikeasti käy, niin tajuaa ehkä huutaa apua ja rimpuilla vastaan.

13
Lainaus käyttäjältä: "Ton"
Eli, jos himassa on jotain mita tarvin ni ja oon menossa jokusen viikon paasta penangiin, mihin osotteeseen kotovaki vois pistaa sen?


Itse kääntyisin jonkun lähettifirman puoleen. DHL, FedEx tai mitä näitä nyt onkaan. Jos toimittavat paketit työpaikalle, niin mikseivät hotelliinkin. Tai sitten voit vaihtoehtoisesti käydä hakemassa kyseisen firman varastosta.

14
Enpa ole kyseiselle asialle ajatusta ikina urhannu, enka nae mitaan syyta tassa vaiheessa hirveasti murehtia elakepaivia. Elakeika nousee ja elakkeen maara vahenee jatkuvasti joten 40-50 vuoden paasta kun mina olen lopettamassa tyonteon elakkeella tuskin enaa edes elaa. Parempi sijoittaa tai saastaa osa ulkomailla tiennatuista rahoista, niin tietaa ainakin mita saa.

15
Pohjoismaat / Majoitusta Malmössa!
« : 18.09.2006, 15:02:51 »
Lienee kaupungin halvimpia yöpymispaikkoja:

http://www.malmohostel.com/

Mutta jos pidempään meinaa asua, niin ei se kyllä halvaksi tule. Yhden yön olen itse tuolla nukkunut, enkä muista, että olisi ollu mitään suurempia kitinän aiheita.

16
Lainaus käyttäjältä: "Gogol Bordello"
Kyllähän toi on aika yleistä, että vaikka onkin koulutus johonkin hommaan, niin silti ei saa vakinaista työtä. Itse ihmettelin kun kuulin, että kaikki poliisikoulusta valmistuneet eivät saa töitä poliisina. Mene siinä sitten hakemaan muita töitä, kuinkahan yleissivistävä poliisikoulu on?  :lol:


Vartijaksi luulisi kelpaavan. Liksakin voi olla parempi kuin poliisilla.

17
Tyhmät kysymykset / pääseekö mitenkään libanoniin?
« : 09.08.2006, 04:17:51 »
Suomen posti on lopettanut lähetykset Libanoniin, joten suhteellisen vaikeatahan tuo taitaa olla. Kannattanee yrittää naapurimaiden kautta maata pitkin.

18
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"
Lainaus käyttäjältä: "Pablo"
Lainaus käyttäjältä: "J-Ko"
Onko joku käynyt tuolla tänään? Oliks siellä mitään kivaa?


Kävin heti aamusta. Makuupusseja näytti olevan, muutama huippumallikin. Rinkkojakin oli muutama kappale...


Pablo, kiitos sulle tiedosta.
Huomasitko oliko siellä makuualustoja? havittelen sellaista 3/4-mallista itsestään täyttyvää..


Yksi makuualusta lojui rinkkojen päällä. En sitä sen tarkemmin tutkinut, mutta näytti ihan "normaali" kokoiselta ilmatäytteiseltä. Hyllyssä en makuualustoja nähny, mutta kovin tarkasti en sellaisen perään katsonutkaan.

19
Lainaus käyttäjältä: "J-Ko"
Onko joku käynyt tuolla tänään? Oliks siellä mitään kivaa?
Eilen laitoin Haltille mailia mutta on tainnut mennä mappi-ööhön kun kukaan ei vastaa :cry:  :cry: . Pitänee ajelle töistä kotiin kuitenki tota kautta, jos siellä jotain olisi.


Kävin heti aamusta. Makuupusseja näytti olevan, muutama huippumallikin. Rinkkojakin oli muutama kappale, sen tarkemmin en tosin katsonu minä kokoista ja mitä mallia. Paljon erilaisia takkeja, housuja, pukuja ja paitojakin oli.

20
Lainaus käyttäjältä: "Kaljami"
Vaikka kuuden kuukauden säännön ehdot täyttyvät, joudut silti ilmoittamaan tulosi Suomen veroviranomaisille. Lisäksi työntekijän on yleensä maksettava sairasvakuutusmaksu Suomeen (2,1% vuonna 2006)


Näin siis mikäli kuuluu Suomen sosiaaliturvan piiriin ulkomailla asuessa. Itse asun vakituisesti Norjassa ja kela-kortti vietiin aikoja sitten enkä siis myöskään maksa mitään Suomeen.

Sivuja: [1] 2 3 ... 38