Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Hens

Sivuja: [1] 2
1
http://www.varuste.net/Vy%F6laukut+yms
^tuolta löytyy aika hyvä valikoima kaikkia pussukoita ja laukkuja. Käytiin jonkin reissun alla Konalassa katsomassa paikan päällä vaihtoehtoja.

Tällainen Fjällrävenin "security bag" on todettu ainakin meillä käteväksi

2
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 19.03.2013, 13:59:18 »
Lainaus
Velipojan kanssa suunnitteilla Portugalin reissu heinäkuulle. Tarkoituksena olisi viettää noin viikko kaupunkilomaillen Lissabonissa ja sitten suunnata viikoksi enemmän tai vähemmän rentoutumaan johonkin rannan tuntumaan. Onko toi Atlantin rannikon biitsit yleensäkään soveliaita makoiluun ja miten toi merivesi? Katsoin, et esimerkiksi Cascaissa heinä-elokuussa vesi on lämpimimmillään 19 asteista..  Käykö Lissabonin lähistöltä löytyvä Cascais tylsäksi jo viikon oleskelulla.
Tuolta Etelä-Portugalista löytyisi kai noita Faroa ja Albufeiraa, jotka käsittääkseni ovat jonkinlaisia rantakohteita, mutta ovatko kuinka täynnä brittiläisiä pakettimatkaajia? Toisaalta mitään autiota hiekkarantaa ei tarvitse löytyäkkään, mutta mihinkään kauheimpaan rysäänkään ei olisi tarkoitus matkata. Ajankohdan huomioonottaen täytyy tiedostaa, että muitakin matkaajia on rannoilla.

Eli siis noin viikoksi olisi hakusessa Portugalista mesta missä rantaa lähellä ja mielellään sellaista rantaa, jossa tuuli ei tälläistä vinkuheinää vie ja meressäkin ois kiva käydä. Lissabonissa ois kiva käydä, mutta kaupunkilomailun vastapainoksi ois mukava myös levytellä hetki ja nauttii auringosta. Mahdotonta Portugalissa?

Lissabonista paikalliset suuntaa päiväksi Carcaveloksen rannoille ja siellä -11 kesäkuussa kyllä makoilijoita oli. Vaikka silloin oli kyllä kunnolla lämmintä (hellettä) niin rannalla kävi tuuli. Ja merivesi on kyllä viileää. Me vietettiin juuri tuolla Carcaveloksessa nelisen yötä ja siitä on kyllä kätevä tehdä päiväreissuja lähipaikkoihin. Cascais on selvästi enemmän turistipaikka, kaunis kyllä. Itse suosittelisin pääpaikaksi tuota Carcavelosta, josta voi halutessaan käydä muualla. Juna on halpa ja helppo!

Me otettiin päivän surffikurssi tuolta Carcaveloksesta, mutta aaltoja lähdettiin metsästämään Quinchosta. Kesäkuussa veden lämpötila oli 16-17 asteista, joten märkäpuku oli tarpeen.
Mahtavia paikkoja kaikki, suosittelen lämpimästi!

3
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Miami
« : 08.03.2013, 12:27:50 »
Lainaus
Olisko kenelläkään kokemusta 3:n yön Bahama-risteilystä? Tai muista vastaavista lyhyistä merireissuista Miamista?
Ehkä ei ihan vastaa kysymykseen, mutta laitan lyhkäsen kommentin. Otettiin RCCL:n risteily Fort Laudardalesta, kesto 7 päivää.
Plussat: monta kohdetta (4), ihan siisti laiva, huoleton
Miinukset: kolme meripäivää oli ehkä liikaa, alkoi hieman jo 2. päivän jälkeen kyllästyttää

4
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 25.02.2013, 10:31:19 »
Me ei Sintrassa käyty, mutta Cascaisissa kyllä. Aivan ihana paikka, mutta minun mielestä sinne ei tarvitse varata koko päivää. Juna on kyllä äärettömän kätevä tapa matkustaa ja halpa.
Jos kana maistuu (täältä ei siis saa mitään muuta kuin kanaa), niin käykää ihmeessä Cascaisissa Somos Um Regalo paikassa syömässä, mahtava paikka! Googlella löytyy varmasti tarkemmat tieodt tästä.

5
Aasia / Vs: Yojuna vai yobussi Kota Bharu-Singapore
« : 22.02.2013, 12:40:49 »
Kannattaako Singapore-Kota Bharu junaan ostaa lippu etukäteen? Tripadvisorista ainakin luin, että yöjunan 1st class liput myydään aika nopsaan loppuun. Siellä kyllä sanottiin myös, että netistä lippuja ei voisi ostaa..? KTM:n sivuille pitää ensin rekisteröityä, että pääsisi tarkempia tietoja katsomaan. Kysäisen ensin kuitenkin täältä, jos sattuisi jollakin olemaan kokemuksia.

6
Thaimaa / Vs: Ensikertalaisena Thaimaahan
« : 06.02.2013, 14:09:24 »
Perusvastaus tähän alkuun, selaile täällä aiheita, niin löytyy paljon lisätietoa.

Sitten hieman kokemuksia omasta ensikosketuksesta Thaimaaseen.
Me tykättiin enemmän siitä, että saa vaihtaa paikkaa välillä, joten lennot ja omatoiminen suunnistaminen paikasta toiseen sopi meille. Mutta tämä on niitä kuuluisia makuasioita.

Me oltiin reissussa kaksi viikkoa, juuri ennen high seasonin alkua (lokakuun kaksi viimeistä viikkoa) 2010.
Bangkokiin varattiin mennessä pari päivää, josta otettiin Air Asian halvat lennot Krabille. Tästä Koh Lantalle n. viikoksi, josta botskilla Ao Nangiin. Ja tästä takaisin Bangkokiin taas pariksi yöksi. Me ollaan liikkuvaisia luonteeltaan, joten tahti oli meille hyvä.

Ao Nang ei ollut meidän mieleen, mutta Koh Lanta oli ainakin tuohon aikaan sopivan rauhallinen meille. Pelkkä rannoilla makoilu ei meille riitä, joten Lanta sattui siinä mielessä sopivaksi paikaksi. Käytiin lähisaarilla, vuokrattiin skootteri ja tutustuttiin saareen sekä otettiin 2 päivän Discover Scuba Diving paketti.

Meillä meni lentoihin, majoitukseen ja siirtymisiin noin 800€. Sattui halvat lennot kohdille ja off season hinnat voi olla puolet high seasonin hinnoista. Muuten budjetti riippuu ihan älyttömästi siitä, miten tykkää syödä, juoda ja mitä haluaa harrastaa. Sukellus/snorklaus/retket veloittaa toki jonkin verran budjettia, mutta ruoka on halpaa. 

7
Aasia / Vs: Yojuna vai yobussi Kota Bharu-Singapore
« : 06.02.2013, 12:30:45 »
Kiitos Meba, mahtavaa kuulla kokemuksia ja vinkkejä!
Ainakin poispäin tullaan bussilla, kun meinattiin mennä Perhentialta hieman alaspäin Terengganun tienoille ja siitä mahdollisesti käydä Pulau Redangilla/Kapasilla.
Täytyy tosiaan ottaa lämmintä mukaan bussiin ja/tai junaan!

8
Yleinen / Vs: Pitääkö reissussakin urheilla?
« : 31.01.2013, 13:54:50 »
^mulla ei ainakaan ole kyse siitä, että olisi pakko urheilla, vaan se on kiva tapa, joka "puhdistaa". Lomalla jos tulee nautittua tuota ruokapuolta reilummin, niin lenkki tai kaksi kahden viikon matkalla tekee tosi hyvää. Mutta tosiaan, tapansa kullakin  :)

9
Ja joo, unohtakaa ^^ , matka suuntautuu sittenkin Perhentian saarille  8)

10
Aasia / Vs: Yojuna vai yobussi Kota Bharu-Singapore
« : 29.01.2013, 14:29:11 »
Nostan vanhaa ketjua..
Kaiken häslingin ja kohteen vaihdon jälkeen on nyt varattu majoitus Perhentian saarille muutamaksi yöksi huhtikuun lopussa. Lennetään Singaporeen, jossa ollaan kolme yötä ja siitä sitten täytyisi siirtyä kohti Pohjois-Malesiaa. Ei haluta lentää, joten vaihtoehdoiksi jää bussi tai juna. Halutaan taittaa matka yöllä, jottei kahden viikon matkasta mene yhtään päivää matkustamiseen.
Junissa ainoa vaihtoehto taitaa olla KTM? Jossain sanotaan, että matka kestää 11-12 tuntia ja toisaalla taas 16 h. Ja nuo KTM:n sivujen aikataulut on kyllä sellaista luettavaa, että täytyy hieman tutustua noihin  ???
Saako noiden bussien penkkejä sellaiseen asentoon, että niissä pystyisi nukkumaankin? Lähinnä ettei ole mitään lentokoneen penkkejä vastaavia tai Suomen bussien..

Junissa suositeltiin hyppäämään kyytiin vasta Malesian puolella, Johor Bahrusta, joten bussi houkuttaisi helppouden puolesta. Oisko kokemuksia jompaan kumpaan matkustusmuotoon viime ajoilta?

11
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Puerto Rico
« : 29.01.2013, 13:32:57 »
Me oltiin siis niinkin eksoottisella matkalla, kun Karibian risteilyllä  :D
Paikat missä pysähdyttiin päiväksi oli Puerto Ricon lisäksi St. Kitts, St. Marten ja Haiti. Näistä paikoista ehdottomasti San Juan oli mielenkiintoisin. Päivän aikana ei paljoa ehtinut nähdä, kun tuolla Bacardin tehtaalla meni aikaa. Muutoin kierreltiin keskustassa.

12
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Puerto Rico
« : 26.01.2013, 22:55:06 »
Yks vinkki San Juaniin, Bacardin tehdas  ;D Taksilla mentiin ja ei ihan halpa ollut, kuski tosin odotteli meitä kierroksen ajan. Itse vierailu tehtaalla oli ilmainen ja siellä sai pari drinkkilippua. Käymisen arvoinen, vaikka totta kai "pelkkää mainontaa".

Loistava ravintola, joka löytyy LP:sta myös, El Jibarito! Mahtavaa ruokaa!

Itse olimme kaupungissa vain päivän, mutta mieli tekisi palata sinne joskus uudelleen. Tykästyttiin kyllä kaupungin tunnelmaan.

13
Jatkan vielä tähän samaan aiheeseen liittyen.
Kävi nyt kuitenkin niin, että Perhentian saaret vaihtui Tiomaniin juurikin noiden aktiviteettien takia.
Ajateltiin pelata majoituksen kanssa varman päälle ja varata se etukäteen. Tiomanin maaston takia (ei niin vaan ajella skootterilla rannalta toiselle) yritetään tarkkaan miettiä mikä/mitkä rannat olisi parhaita meille. Juarasta olen lukenut niin paljon hyvää, että ainakin pari-kolme yötä houkuttaisi olla siellä. Blogeista ja Tripadvisorista luin vain huolestuttavan paljon kommenttia hiekkakärpäsistä, joita kuulema tuolla rannalla on paljon. Onko täällä tallaajilla kokemusta? Joko tuolta Tiomanilta Juarasta tai muualta. Onko ne ärsyttävyydessään lähempänä itikoita (kestetään) vai jotain pahempaa?

14
Aasia / Vs: !! Singapore, Kuala Lumpur, Bangkok yms.. !!
« : 14.01.2013, 12:17:34 »
^ kiitti kokemuksista. Nyt taisikin reissussuunnitelmat muuttua, ja Singaporesta täytyykin selvityä vain Tiomanille  :)

15
Kiitos paljon Ilpo, kun kerroit kokemuksesi!  :)
Nythän pahan pistit, täytyypä siis harkita kumpaan päädytään Tiomanille vai Perhentian saarille. Tiomanissa houkuttaisi tietysti saarten sijainti ajatellen Singaporea. Ensi viikolla saadaan LP käsiin, niin täytyy vielä tutkailla. Nämä matkaajien kokemukset on kyllä parhaita, vaikka makuja onkin monia.

Harmi kuulla tuosta ruuasta.  Sitä kun tulee väännettyä pienenä harrastuksena täällä kotona, on ihana päästä muihin maihin maistamaan uusia makuja. Eipähän tule odotettua liikoja  :P
Thaimaassa ruuat on kyllä mahtavia!

16
Eikö oo yhtään kokemuksia tähän?  :-\

17
Varusteet ja pakkaaminen / Vs: Kengistä vielä...
« : 07.01.2013, 11:19:46 »
Thaimaassa pärjäs ihan kätevästi ns. vaellussandaaleilla ja mietinkin vanhojen päivittämistä Malesian reissulle. Onko kokemusta Haglöfsin sandaaleista? Tällainen malli olisi varuste.net hyvässä alessaMallin nimi Kobbe (Q). Tässä mallissa näyttää kätelvältä tuo kärki, joka suojaisi varpaita viidakossa kävellessä.

18
Yleinen / Vs: Pitääkö reissussakin urheilla?
« : 03.01.2013, 14:19:17 »
Ns. rantakohteissa tulee kyllä käytyä rannalla juoksemassa. Lenkkareita kun en jaksa roudata ikinä mukaan. Juoksemaan on vaan lähdettävä todella aikaisin tai vastaavasti myöhään, kun lämpötila on hieman alhaisempi. Toisaalta, pehmeällä hiekalla noin 30 asteen lämpötilassa jo 30 min lenkki tekee hyvää.

Kaupunkikohteissa tulee taas kävelyä sen verran, että erillistä urheilua ei tule oikeastaan harrastettua.

19
Lentomatkustus / Vs: Lufthansa?
« : 03.01.2013, 14:05:09 »
Lainaus
Eli jos on ylimääräinen matkalaukku,  niin hilaan sen vain mukanani ja maksan maksun

Joo, näin toimittiin mekin, kun Miamista lennettiin (Luffella) Frankfurthin kautta kotiin. Ei mitään ongelmaa ollut.

20
Matkapäiväkirjat / Vs: Minun vuoteni ennen reissua
« : 02.01.2013, 13:53:34 »
Tsemppiä uuteen nousuun! Ei kannata lannistua, ehkä tässä tulee vielä kuukausia, jossa pystyt laittamaan enemmän säästöön, esim. lomarahat? Seurailen mielenkiinnolla.

Sivuja: [1] 2