Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Saramaria

Sivuja: [1] 2 3 ... 13
1
Onkos paikalla sukeltajia?!
Meillä olisi toiveena suorittaa Joulukuun alkupuolella Padi OWD, mutta kohde on hakusessa.. mihin sitä kannattaisi suunnata? Toiveissa olisi lämmin ja miellyttävä ympäristö , mieluiten suomenkielinen kouluttaja, mutta se ei pakollinen, rento meininki, tasokas sukelluskoulu yms.. aikaa olisi reilu 2vkoa sisältäen tuon sukellus kurssin. Thaimaa ei välttämättä hirveästi innosta.

Jos pärjäät ilman suomea, voin suositella Bonairea Karibialla. Pyörii aika lailla sukeltamisen ympärillä koko saari, mutta positiivisessa mielessä. Alue on luonnonpuisto, korallit minusta hyvässä kunnossa ja valtavasti nähtävää suoraan rannasta lähtien. OWD + 4 ohjattua sukellusta + pari omaa ehdittiin tehdä, näimme pari eri lajin kilpikonnaa, merihevosen, aivan läheltä purjehti ohi kotkarauskuja (?) ja tietysti alueen normaali kalasto. Me otimme summanmutikassa saaren isoimman operaattorin (Dive Friends), en keksi heistä mitään negatiivista sanottavaa. Saari on muuten melko tapahtumaköyhä eikä tietenkään yhtä halpaa kuin Aasiassa, mutta käyttökieli selkeä amerikanenglanti (välillä hollantilaisella aksentilla) ja kaikki siistiä ja tehokasta.

2
Tyhmät kysymykset / Vs: Ulkomaille YKSIN ekaakertaa!!
« : 29.01.2018, 22:29:08 »
Ei kannata ahnehtia liikaa ekalla kerralla, ehdit matkailla elämän aikana vielä paljon. Euroopassakin on oikeasti paljon nähtävää. Budapest-Wien-Venetsia? Auttaa ehkä vinkkien antamisessa, jos osaat kertoa, mikä esimerkiksi Israelissa kiinnostaa.

3
Lentomatkustus / Vs: Lennonperuutusoikeus 24h:n sisällä
« : 22.01.2018, 21:50:26 »
Ei laki, mutta alunperin perustuu yhdysvaltalaiseen viranomaissääntelyyn. Euroopassa moni yhtiö tarjoaa, mutta täällä vapaaehtoista ja moni ottaa maksun.

4
Yleinen / Vs: Kohdesuositus
« : 17.01.2018, 15:43:13 »
Etelä-Afrikka on paljon "länsimaisempi" kuin esimerkiksi Suomi. Hyvin amerikkalainen fiilis siellä tuli. Toki mustat asuu ghetoissa ja tuloerot on suuret ja rikkaat asuu vartioiduilla alueilla ja kaikilla on aseet. Mutta niin monessa paikassa jenkeissäkin.  ;)

Siellä on muutamia hyviä rantakohteita, viinialue, safarialueita ja shoppailijalle varmaan se Kapkaupungin seutu kelpaa.

 Mutta keinotekoisen siisti se ei ole. Jos etsii enemmän kliinistä "tekomaailmaa", vaihtoehdot on aika vähissä.

5
Yleinen / Vs: Kohdesuositus
« : 16.01.2018, 17:11:53 »
Aruba ainakin on pelkkää rantaa, se ei sovi kuvaukseen yhtään, jos shoppailua haluaa.

Moni joka tykkää Dubaista, tykkää myös Las Vegasista. Samanlainen överimeininki. Mutta rantaa siellä ei tietysti ole. Miami?

Etelä-Afrikka on talvella lämmin ja siellä on halpaa, tosi turismiorientoitunut paikka. Mutta se ei ole erityisen turvallinen, eikä loistelias Dubain tai Vegasin tyyliin.

6
Lentomatkustus / Vs: Eurooppalaisten yhtiöiden erot
« : 12.01.2018, 08:24:49 »
Jos nuo kaikki ois abt. samassa ajassa, Lufthansa, koska Frankfurt on tehokas kenttä vaihtaa. Samasta syystä välttäisin AF ja BA. Olen itse valinnut BA:n siksi, että saatiin pitkä välilasku Lontoossa, Frankfurtissa taas ei olisi nähtävää ja sitten taas kerran Afrikkaan mentäessä halusin päästä istumaan A380:ssa eli piti vielä valita tietyt lennot, jossa on kyseinen konetyyppi. Ihmisillä on aina omia syitään. Jos alkoholi maittaa, BA ei enää tarjoile Euroopan sisällä ilmaiseksi, muut taitaa. Mutta erot on pieniä, jos ei alkoholi, konetyyppi tai välilaskun nähtävyydet kiinnosta.

Jos lentää vain Euroopan sisällä ja tarvitsee ruumalaukun, kannattaa vertailla hinnat tarkasti. Light-lippuun ei laukku kuulu ja osa yhtiöistä laskuttaa ihan jäätäviä hintoja. BA oli 40€ tms suunta, Norkku ottaa samasta legistä 12€. Tosin, just BA:lla on isoin käsimatkatavarakiintiö eli trolley ja "käsilaukku" saa molemmat painaa sen 23kg (eli jos buukkaa BA:lta jonkun Atlantin ylityksen ja haluaa nauttia painavista käsimatkatavaroista, kannattaa katsoa tarkasti, että lento on BA:n kone eikä codeshare, koska käsimatkatavarasääntö menee kuljettajan sääntöjen mukaan..)

7
Mä olen nähnyt jonkun verran "pariutumista" Facebookin roturyhmässä. Itse otin kerran kaverin koiran meille hoitoon ja kun piti tapahtua vastavuoroinen keikka, ei sopinutkaan. Never again, menee vaan välit tuttuihin tuollaisesta.

8
Sosiaaliturva ei lopu ulkomaanmatkaan. Se on sidoksissa ihmisen asuinpaikkaan ja matkaileva ihminen asuu edelleen Suomessa! Yli 3kk oleskelu on ilmoitettava KELAan (en tosin tiedä, tekeekö joku oikeasti niin). Jos on yhtäjaksoisesti yli vuoden pois Suomesta, KELA katsoo sinun muuttaneen ulkomaille http://www.kela.fi/kun-elamantilanne-muuttuu_oleskelu-tai-tyoskentely-ulkomailla-


tiko: tämmöisen pätkän löysin.. sen ja viitatun lainkohdan perusteella voisit olla alle 6kk pois työmarkkinoilta ja palata vielä normaalisti ansiosidonnaiselle, pidempi aika, niin joudut kerryttämään työssäoloehdon uusiksi. Varmistaisin tuon vielä viranomaisilta. Tuen nostaminen matkan ajan voi olla hankalampaa, koska 3kk välein haluavat tavata.

9
Thaimaa / Vs: Krabi/Koh Lanta alue, vinkkejä?
« : 10.12.2017, 01:07:13 »
 ruisrock2006: mullekin jäi se mielikuva, että Raya oli alueen kalliimmasta päästä, ainakin sukeltamisen puolella. Meillä oli nuorin vasta 13v, sen ikäiselle on varmempaa kun ohjeet tulee äidinkielellä. Mutta ei valittamista, hyvä retki oli, hyvät safkat yms.

(Miksiköhän luen ton Iloikkeliin koko ajan Ilokikkeli..)

10
Thaimaa / Vs: Krabi/Koh Lanta alue, vinkkejä?
« : 09.12.2017, 23:05:41 »
Lanta oli kivan erilainen kohde, mutta kovin buzzing se ei ole. Rantailuun ja sellaiseen sopii hyvin. Me oltiin siellä vain pikaisesti viikko turistireissulla, mutta pari kivaa retkeä tehtiin. Esim. Raya Divers (ja monet muut) tarjoaa sukelluskokeilua, joka oli hauska ja suht edullinen tapa päästä tutustumaan sukeltamiseen, vetäjät oli tosi rentoa porukkaa, mitään etukäteisosaamista ei tarvinnut. Siitä jäi kutina ja mennään varmaan ensi vuonna suorittamaan kurssit seuraavaan kohteeseen. Muualta netistä bongasin suositteluja Lanta Dream and Paradise-nimisestä firmasta, joka tekee privaattikierroksia Long Tail Boatilla, ja vaikka ei ihan ilmainen ollut, oli hintansa väärti. Käytti meitä Emerald Cavella, parilla autiorannalla ja parissa snorklauskohteessa, osasivat hyvin vältellä turistiporukoita, oltiin luolassa ainoina vähän aikaa ja tiesivät, missä on hyviä snorklausspotteja. Yksin ei välttämättä toimi, mutta vastaavia toimijoita siellä on muitakin ja joku ehkä ottaa useampia varauksia samaan veneeseen.

En osaa valitettavasti tuohon reissupuoleen sanoa. Mutta itse Lanta on koluttu aika nopeasti, jos ei kuluta aikaa em. retkillä, hieronnoissa, ota aurinkoa yms.

11
Lentomatkustus / Vs: halvat lennot
« : 06.12.2017, 20:27:59 »
Eikö noissa käy aina debit-korttikin, semmonen on kuitenkin suurimmalla osalla tilinhaltijoista nykyään? (kunhan mummoilen ja jäin miettimään, mihin niitä tilisiirtoja/verkkopankkimaksuja nykyään tarvitaan..)

12
Pohjoismaat / Vs: Stockholm
« : 04.12.2017, 12:52:55 »
Norwegianin ruumahinta on pienempi, olisiko 9€. Jos on alle 26v, sinne saa myös yleensä edullisimmat liput, kolmekymppiä suunta. https://www.norwegian.com/fi/nuorisolippu

13
Tyhmät kysymykset / Vs: Kuoleva sivusto, pallontallaajat
« : 15.09.2017, 07:48:45 »
Sinnikkäänä ulkojäsenenä koen, että tämä forum on aika kurja uusille ja/tai erilaisen maailmankuvan omaaville. Siis vastaukset on usein vittuilua ja vähättelyä, tai jos kyse ei ole perinteisestä hardcore reppumatkailusta, vähän semmosta "ei kuulu tän forumin aihepiiriin". Se syö ihmisten kiinnostusta tulla tänne, veikkaan (koska se, että yhden kerran kysyviä tai matkaseuraa hakevia on, kertoo, että kyllä tämä löytyy). Vanhat vakkarit siirtyy kaikkialla ajan myötä uusiin juttuihin, jos ei uusia tule tilalle, tapahtuu kuihtumista. Mulle tää on ollut ainoa suomenkielinen asiallinen kanava jutella matkailusta, mutta kyllä varmaan höpöttäisin paljon enemmän, jos uskaltaisin. Sitä kuivaa asiatekstiä just just uskaltaa, siitä tulee harvemmin mitään negaa takaisin. Eli jos toivotte lisää aktiivisuutta, ottakaa uusia ja arkoja paremmin mukaan! (Toki tämä on ehkä myös ikäkysymys, keskustelupalstat alkaa olla keski-ikäisten juttuja. Mun lapset varmaan kokee tämmöset tosi vanhanaikaisina jo.)

14
Eipä siinä onneksi sen kummempaa. BA:lla kun vielä on ne tiskit, ei tarvitse kaikkea tietää itse, printtailla matkalaukkutageja tms ja ovat siellä ihan ystävällisiä. Hyvin se menee. Tiskillä tarvitset passin, turvatarkastuksessa kysyvät boarding passia, joka voi olla joko puhelimessa tai paperinen, passintarkastuksessa ja vielä portilla kysytään molemmat.

15
1. Täältä löytyy ohjeet terminaalista toiseen siirtymiseen. Olennaista nopeuden kannalta on mennä suoraan Flight Connections-kylttien avulla bussiin, joka vie terminaalista toiseen, silloin ei tule välissä maahantulomuodollisuuksia, ainoastaan uusi turvatarkastus. http://www.heathrow.com/flight-connections

2. En ainakaan näe mitään kuvaa, joten en osaa tässä auttaa. APIin tulee yleensä passitiedot. Olisiko tästä sivusta apua? https://www.britishairways.com/en-gb/information/passports-visas-and-api

3. Lontooseen menee täältä sekä BA:n että Finnairin lentoja, ja tosiaan myyvät niitä ristiin. Olisi hyvä tietää, kumpaan koneeseen menet eli kumman tiskiä käytät. Myös siinä, paljonko käsimatkatavara saa painaa, on iso ero. Operated by kertoo, kumpi firma lentää. Finnairin lähtöselvitys on hyvin automatisoitua, mutta BA:lla on vielä tiskit. Tee joka tapauksessa check-in netissä jo etukäteen. Jos molemmat lennot voi chekata BA:n kautta, voit tehdä sen 24h ennen ensimmäistä lentoa ja voit valita paikan myös jälkimmäiselle lennolle siinä vaiheessa ilman maksua. BA:lla on myös käytössä mobile boarding pass eli kun olet tehnyt check-inin, sovellukseen tulee sähköinen "kännykkälippu", joka riittää kentillä. Silloin viet vain ruumalaukun tiskille. Sinulla pitäisi olla sähköpostissa e-ticket, sen voi printata maahantuloa varten, jos haluaa olla huolellinen (immigration kysyy usein paluuaikataulua), mutta lentoyhtiöt eivät niitä kysy.

5. En ole itse matkustanut koskaan jenkkeihin, mutta siellä päin erilaiset Consent letterit tuntuvat olevan kovassa suosiossa alaikäisten matkustaessa. Voi olla, että kysyvät sinulta vanhempien kirjallista lupaa matkustamiseen, sellainen kannattaa aina olla mukana. Se, pitääkö kirje ihan notarisoida, kannattaa varmistaa virallisista lähteistä.

16
Yleinen / Vs: Girl power ja yksin maailmalle!
« : 25.03.2017, 12:37:33 »
Juuh elikkäs nuorella ja kauniilla naisella ei ole potentiaalisesti yhtään sen suurempi riski joutua ahdistelun/kähminnän jne. kohteeksi kuin jollain elähtäneellä sotanorsulla?  ::)

Mua on useammin pidetty ns. varmana saaliina tässä sotanorsuvaiheessa. Nuoreen tyttöön moni suhtautui aika suojelevasti, mutta nyt asenne on nopeasti aggressiivinen, jos mua ei yhtään kiinnosta. OT, mutta pillunkipeän miehen aivoituksia on joskus vaikea logiikalla ymmärtää (tai karummin ilmaistuna, misogynistinen käytös, jota nämä sotanorsu-ilmaisutkin ovat, ei ole sidoksissa naisen ikään tai ulkonäköön). Ja kun kulttuurisen naisten alistamisen sulkee pois, niin itsekin aika helposti varoisin juuri sitä suomalaista miestä, joka heittäytyy tuttavalliseksi. Britti tai espanjalainen höpisee ihan ilokseen, suomalaisesta ei aina ole varma.

17
Windsorin voisi nipin napin ehtiä, jos esim. buukkaisi auton vastaan, mutta kenttä on aika iso ja hidas eli kannattaa jättää hyvät varoajat. No 1 onnistuu vain, jos teillä on myös jatkolento kolmosterminaalista, Heathrow'lla saapuvat ja lähtevät matkustajat kulkee eri tiloissa. Meidän perhe oli No 1:ssä joku aika sitten (oli juuri tuollainen kuuden tunnin vaihto, jossa ei tuntunut järkevältä lähteä kentältä), aika ruuhkainen ja rauhaton fiilis kyseisessä loungessa (koska siellä tietysti ravasi aika monen perheen lapset), mutta teinit tykkäs, kun sai ladata kännyköitä ja oli rajattomasti limua. No 1 laittaa aika usein Twitterin kautta alekoodeja, joilla sisään pääsee halvemmalla.

18
Iso-Britannia / Vs: Oxford / lähiympäristö
« : 20.03.2017, 11:48:18 »
aanai: Britanniassa normaalit automaatit ei ota nostokulua eli kurssi on korttiyhtiön pohjakurssi + pankkisi kulut kaikkialla. Ainoastaan niitä Moneycorpin yms valuutanvaihtoautomaatteja kannattaa varoa, voi olla härskit kurssit.

(Huvittavaa lukea omia vanhoja viestejään. Annoin juuri periksi Airbnb'lle. ;D Mutta en Oxfordissa, vaan Lontoossa.)

19
Terveys ja turvallisuus / Vs: Miten parantaa rakot?
« : 16.03.2017, 13:45:19 »
Suolavedessä voisi kokeilla liottaa sitä ja kun on puhdas ja suht kostea, laittaa oikeaa sidetarvetta, ei siis laastaria kun se muovi hautoo. Jos siellä apteekista löytyisi palovammasidettä (tai hätätapauksessa esim. valkovaseliinia, josta voi itse paskarrella palovammasiteen), sellaisen pitäminen voisi auttaa. Mutta desinfioisin ihan kaiken kynnenalusia myöten ennen sidoksen laittamista ja pitäisin sidoksen superpuhtaana. Kaikki tuollainen nimittäin myös elättää bakteereita. Ja yöllä nukkuessa sit sidokset pois. Mun oma kikka kaikkeen etelässä on saippuapesu + desinfiointiaine + Bacibact-puuteri + Mepore-sidos.

20
Iso-Britannia / Vs: Skotlantiin
« : 09.03.2017, 14:00:04 »
Ei ihan offtopic siinä mielessä, että Lontoo-Edinburgh on junalla alle 5h ja halvimmillaan £30/suunta. Jos löytää tosi halvat lennot Lontooseen ja haluaa siellä piipahtaa myös, miksei. Nyt kesälle ei löytynyt BA:lta kuin 119€ halvimmat mitä näin. (Muutaman kympin takia ei tuota kierrosta kannata tehdä, mutta moniahan se Lontoo kiinnostaa, siksi kannattaa tuo juna-vaihtoehto muistaa.)

Sivuja: [1] 2 3 ... 13