Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Kaaaapo

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Ruotsi
Norja
Tanska
Viro
Saksa
Unkari
Belgia
Alankomaat
Ranska
Espanja (asunut viimeiset 2,5 vuotta)
Andorra
Portugali
Italia
Vatikaani
Bulgaria
Kypros
Iso-Britannia (Lontoo ja Edinburgh)

17. Ensi kesänä olisi hinku Keski-Eurooppaan, ainakin Puola, Tsekki ja Slovakia. Siitä tulisi sitten pyöreä 20.

2
Italia / Vs: Miten Rooman lentokentälle yöllä?
« : 10.07.2017, 01:27:03 »
Bussi kulkee Terminin edestä lentokentälle. Terravision on firman nimi ja kulkee molemmille kentille. Netistä löytää aikataulut. Kannattaa varata tasaraha mukaan, jos ei ennakkoon osta lippua. Tuolla ehdittiin me aikaiselle aamulennolle. Hatara muistikuva olis, että siitä kulkee toisenkn firman busseja, mut ei nyt pikaisesti googlella tullut vastaan.

3
Italia / Vs: Rooma
« : 26.05.2017, 23:44:30 »
Olin tammikuussa ihan Terminiä vastapäätä hostellissa ja en kyllä toiste sille alueelle majoitu. Koko aseman edusta on täynnä kodittomia ja pakolaisia jne. Välillä tukkivat kävelytien niin, että piti autotien puolelta koukata ohitse. Mukanani oli kaksi naista ja yksi 10v lapsi, ja kyllä välillä vähän jännitti palata takaisin hostellille iltaisin.

Viime kuussa tuli vastaan uutinen, kun joku naistoimittaja oli tekemässä siellä suoraa TV-lähetystä ja hänen kimppuunsa hyökättiin. Juontaja studiossa yritti tälle toimittajalle huutaa, että juokse ja soita poliisit. Lopulta onneksi joku taksikuski hänet pelasti.

Miesporukassa pienellä budjetilla sinne voisi majoittua, mutta nais(t)en/lasten kanssa en kyllä lähtisi kokeilemaan onnea.

Päiväsaikaan siellä tosin on turvallista, kun asema on täynnä poliiseita ja armeijan väkeä.

4
Espanja / Vs: Vamos a la Barcelona..
« : 25.04.2017, 13:12:44 »
Junaa suosin itse ihan ehdottomasti. Se kulkee kutakuinkin keskustan läpi, ja keskustan asemilla on myös vaihtomahdollisuus metroon, jolla sit pääsee ihan mihin haluaa.  T-10, eli kymmenen matkan lippu hintaan 9,95€ passaa lentokenttäjunaan sekä metroon.

Aamu kuudesta puolille öin puolen tunnin välein ja matka-aika Santsille 20min tai Passeig de Gracialle vähän vajaa puoli tuntia. Passeig de Gracialta kävelee Plaza Catalunyalle viitisen minuuttia, johon myös siis lentokenttäbussi jättää.

5
Ääni Egyptille täältäkin. Suurimman osan vietin aidatulla turistialueella, jossa ei tarvinut pelätä ja kaikki toimi. Mutta tuollaiseen fiilikseen pääsee muuallakkin, eikä tarvitse tukea ko. kulttuuria, jossa ei yhen yhtä naista näkynyt töissä, miehet vislailivat ja lirkuttelivat silloiselle tyttöystävälleni vaikka kuljettiin yhdessä ja puhumattakaan siitä tinkaamisesta ja showsta mikä pitää käydä läpi aina kun haluaa ostaa mitä tahansa muuta kuin ruokaa supermarketista. Ei kiitos sinne enää.

Belgia on toinen, tai paremminkin Bryssel kun en muualla käynyt. Ei siellä vaan oikein ollut mitään kiinnostavaa. Saatan mennä uudestaan, johonkin toiseen kaupunkiin, mutta ei ole kyllä ensimmäisten joukossa listalla.
Ranskasta (tai Pariisista) samat fiilikset kuin Belgiasta. Englantiin taas menisin mieluusti uudestaan, vaikka Lontoosta en digannutkaan yhtään, mutta jonnekin muualle sinne kyllä lähtisin vaikka heti jos olisi mahdollisuus.

Turkkiinkaan en enää menisi, mutta puhtaasti poliittisita syistä. Tilanteen parannuttua mikä ettei.

6
Tangosta en itse niin välittäny, mutta olihan sitäkin kiva katsoa kun kadulla pitivät pieniä näytöksiä. Pihvejä ei tosiaan ihan turhaan nosteta esille, ylivoimasesti parasta mitä oon ikinä syönyt :)

Mutta juu, on se paljon muutakin. Varsinkin jos majoittuu jossain muualla kuin Palermossa tai Belgranossa. Buenos Airesia käsittelevään keskusteluun juuri kirjoitin omat suositteluni alueen valinnasta, mutta lyhyesti San Telmo ykkösenä, tai sitten Congreso-Balvanera-Almagro akselilla.
San Telmossa on paljon katutapahtumia, musiikkia, markkinoita jne mitä jää uupumaan noilta rikkaammilta alueilta, Palermosta ja Belgranosta.

Tosin jos Salvadoriin saat säästettyä enemmän päiviä, niin yksi kohokohdistani Brasilian reissulla oli Salvadorin lähellä oleva Chapada Diamantina. Valtava luonnonpuisto vesiputouksineen ja koskemattomine luontoineen. Kuutisen tuntia bussilla Salvadorista. Salvador oli kyllä kans kaupunkina ihan jees, kun satuin paikalle juuri kun siellä oli minikarnevaalit kuukautta ennen varsinaisia karnevaaleja :) Muuten en osaa Salvadorista sanoa paljon juuta enkä jaata, kun en siellä viipynyt kuin kaksi päivää.

7
Etelä-Amerikka / Vs: Buenos Aires
« : 27.07.2016, 12:55:15 »
Colonia oli kiva ja sievä paikka ja mieluummin siellä aikaani viettäisin kuin Montevideossa, eli kannatan käyntiä :D. Pieni paikka, joten ei kait sielläkään montaa päivää jaksa hengailla.
Tuo oli hyvä kuulla! Just se lähempänä oleva olisi vielä suositeltavampikin. :)
Näytti olevan kaksi laivayhtiötä, mutta vain toisen nettisivut kääntyi enkuksi. Ei nyt ihan ilmaista se laivakyyti, mutta kätevän lyhyt tosiaan.

Jos ei laivalta mitään luxusta odota, eikä noin lyhyelle matkalle tarvikaan, niin Buquebus on suositeltava yhtiö. Vuosi sitten menopaluu oli muistaakseni 550 pesoa, sen aikaisella kurssilla noin 40€. Aamulla kaksi lähtöä ja illalla kaksi paluuta, eli aika ideaali juurikin päiväretkeksi. Lipun voi ostaa suoraan terminaalista, Puerto Maderon eteläpuolelta.

8
Etelä-Amerikka / Vs: Buenos Aires
« : 26.07.2016, 13:35:44 »
Ketju luettu läpi ja vaikka alkujutut 8v vanhoja, niin pari jo suunniteltua asiaa näkyi. Meillä osuu RTW-ringille BA:ta vain viikko tulevan lokakuun alkuun ja tarkoitus vain pyöriä nähtävyyksiä + muita paikkoja omaan rauhalliseen tahtiin. Suomalaisuutta ei toivottavasti tartte enää salailla?  :)

Useampi maininta näkyi majoitusalueena Palermosta - onkohan se edelleen hyvä kohta etsiä hotellia?

Entä tuo kortilla maksamisen varoittelu. Onko siellä siis riski jopa ravintolat ja kaupat, vaiko vain jokin tietty juttu?

Uruguayn pikavisiittiin katoin eka laivaa päiväreissuksi, mutta matkatoimistosta vinkkasi myös jonkin junan menevän U:n puolelle nopeammin ja hienompaan paikkaan. Ei kyllä jäänyt nimi vielä mieleen, olisiko tuohon kokemuksia?

Palermo on aika kallista, rikkaiden paikallisten asuttamaa aluetta. Hienoja hotelleita sieltä toki löytää, mutta minun mielestä siellä tulee samanlainen fiilis kun missä tahansa Euroopan isommissa kaupungeissa. Vähän eksoottisempaa löytää vaikkapa San Telmosta tai Congreso-Balvanera-Almagro ympäristöstä. San Telmossa on paljon paikallista meininkiä, katumarkkinoita, musiikkia, tangonäytöksiä ja sieltä on hyvät kulkuyhteydet. Toki siellä saa olla vähän enempi varuillaan kuin Palermossa. Tosin Buenos Airesissa suosittelen olemaan suht varuillaan ihan alueesta riippumata.

Paatilla pääsee Uruguyahin, Coloniaan tunnissa Buenos Airesista. En tiedä miten mikään juna voisi tuonne nopeammin mennä.  Montevideoon menee sitten muistaakseni 4-6 tuntia, en muista tarkemmin kun en sinne koskaan paatilla mennyt.

9
Jos päädyt Peruun, niin kannattaa tsekata sellanen firma kun Peruhop. Kaikki valitsemasi kohteet sisältyy niiden reittiin, ja oli mielestäni oikein hyvä ja joustava kokemus. Lähtöjä on parin päivän välein. Normaalisti bussi jää päiväks tai pariks aina joka kohteeseen, mutta jos haluaa itselleen lisää aikaa, voi antaa bussin mennä ja hypätä seuraavaan, mikä tulee sitten päivän tai kahden päästä.

Opas auttaa retkien ja majoitusten varailussa, eikä ole pakko osallistua heidän suosittelemiin aktiviteetteihin tai majoitukseen, vaan saa ihan oman mielen mukaan mennä. He myös auttavat muissa kuin heidän yhteistyökumppaneiden järjestämissä aktiviteeteissa, joten ei ole sellaista pakkosyöttöä.

Toi mun mielestä sopii oikein hyvin sellasille, joilla ei ole kauheasti aikaa ja haluaa vaivatonta siirtymistä paikasta toiseen. Lisäksi kaikenlaisia nähtävyyksiä pysähdytään katselemaan, mitä normaali bussikyydillä jäisi näkemättä. Toisaalta sitten taas bussikyyti on länkkäreitten järjestämä, eikä siinä ehkä ole samanlaista hohtoa tai jännitystä kuin paikallisilla busseilla matkustettaessa. Mutta itse diggasin kun kaksi vuotta sitten olin.

Meillä sattui sellanen hauska tapahtuma matkan varrella, että Pan American Highway oli pistetty mielenosotuksen vuoksi poikki, ja jouduttiin olemaan kaksi päivää keskellä aavikkoa, pienen pienessä kylässä. Siellä oli vain yksi huoltoasema, joka oli samalla kylän ainoa kauppa. Paikalliset mummot sitten tulivat ulos kokkailemaan ja myivät paikallista ruokaa meille halvalla, samalla kun me tyhjennettiin huoltoasema kaikesta alkoholista :D Tässä oli ihan jees, että meillä oli perulainen opas matkassa, joka pystyi vähän järkkää asioita ja pitämään meidät ajantasalla tapahtumista.

10
Tyhmät kysymykset / Vs: Valokuvat reissulta
« : 14.07.2016, 12:42:34 »
Noihin ulkoisiin kovalevyihin vielä (vaikka nyt vanhoihin vastaillaankin), niin kantsii metsästää SSD-levyllä olevia ulkoisia kovoja. SSD-levy on huomattavasti kestävämpi reissukäytössä varsinkin, kun ei sisällä liikkuvia osia, joten pienet kolhut ja isommatkaan tärinät ja heilumiset ei haittaa mitään. Muitakin etuja on, esim vie vähemmän virtaa ja on nopeampi. Tilaahan niissä on vain murto-osa normaaliin verrattuna, mutta enpä kyllä tunne ketään, kuka olisi teran edestä napsinut kuvia reissun aikana.

120gb levylle mahtuu jo useampi muistikortillinen kamaa ja halvimmat irtoaa satasen pintaan. Vieläkin halvemmalla saa jos ostaa levyn (50e)  ja usb-kotelon (10e) erikseen.

11
Jep, joka kerta kun rajan yli menee ja tulee takaisin, saat uudet 3kk viisumiin. Näin vietin 9kk yhteen menoon laillisesti Argentiinassa.
Ja eikä ole mitään rajaa kuinka kauan tarvitsee olla muualla. Pari kertaa menin aamulla käymään Uruguayssa ja illalla tulin takaisin Argentiinaan ja passissa taas uudet 3kk.

12
Borneossa en ole ollut, mutta reilu puoli vuotta Brasiliassa ja Perussa enemmän ja vähemmän luonnossa tallaten ihan perus tennareilla. Ei olis tullut mieleenkään laittaa vaelluskenkiä jalkaan.
Nopeesti ne kuivuu vaikka vähän sattuis märkää olemaankin paikkapaikoin.

13
Etelä-Amerikka / Vs: Etelä-Amerikka - turvallisuus?
« : 24.04.2016, 23:08:44 »
1,5 vuotta Etelä-Amerikassa ja ainoastaan kaksi tapausta.
Perussa yritettiin penkoa taskujani. Hämäsivät heittämällä jotain jauhoa niskaani ja sitten kaksi miestä lyöttäytiä iholle. Laitoin vain kädet taskuihini heti ja tunsin kuinka yrittivät tunkea myös :D lähtivät pois kun huomasitvat ettei sinne taskuihin toisia käsiä mahutunut.
Argentiinassa, Buenos Airesissa joku koditon teini yritti viedä, tai veikin, puhelimeni kun istuin kadun varressa kirjottelemassa whatsappissa. Juoksin kaverin kiinni ja otin puhelimen takaisin.

Ehkä toiset vetävät ongelmia puoleensa vähän helpommin kuin toiset. Omalla osallani saattaa kyllä vaikuttaa ongelmien välttämistä se, että olen aika raamikas ja latinomiehiin verrattuna isohko.

14
Tyhmät kysymykset / Vs: Makuupussien yhdistäminen
« : 13.04.2016, 11:04:59 »
Sehän nyt vaan riippuu ihan niistä vetoketjuista. Niiden pitää olla samaa kokoa ja aueta kokonaan, kuten takit. Jos ne ovat eri kokoa tai eivät aukea kokonaan, kuten vaikkapa farkkujen sepalus, niin eipä niitä silloin saa yhdistettyä.

15
Eurooppa / Vs: Andorra
« : 20.03.2016, 13:40:23 »
Minä kävin noin kuukausi sitten Andorra Direct bussilla siellä. 50e menopaluu Santsilta tai 57,50e lentokentältä.

16
Kiitoksia vastauksista.
Ohoh, mitähän aikataulua olin kattelevinani eilen. Nyt tosiaan katsoessa eihän noi mun laittamat ajat tosiaan pidä paikkaansa.
Tampereelle ois matka Onnibussilla. Onnibussilla on näköjään pysäkki Vantaan Keimolanportissa, aika lähellä lentokenttää ja tuonne nähtävästi pääsee junalla. Jostain syystä en edes ajatellut, että matkaan voisi hypätä muualtakin kuin Kampista. Vantaalta kyytiin noustessa matka-aika on lyhyempi ja minulla on enemmän siirtymäaikaa.
Kiitos smee ja HelsinkiFlyer, teiltä sain idean etsiä muita vaihtoehtoja.

17
Kuinka nopeesti voi olettaa löytävänsä tiensä Helsinki-Vantaalta Norskin lennolta bussiin nro 615 ja Rautatientorilta sitten kävellen Kampin linja-autoasemalle pelkillä käsimatkatavaroilla? Lento on perillä 15:45, onko mahdollista ehtiä 17:20 bussiin Kamppiin? Bussit lentokentältä lähtis 16:00 sekä 16:20 ja matka-aika 48min. Jälkimmäisellä bussilla jäis hulppeet 10min kävelyaikaa, joten jos tuohon 16:00 bussiin ehtis lentokentällä, niin olis tosi bueno, mut vissiin aika turhan optimistinen ajatus. Helsinki-Vantaalla ei ole pariin vuoteen tullut käytyä, eikä kyllä Helsingin keskustakaan järin tuttu, niin vinkit ois tarpeen.

18
Espanja / Vs: Barcelonan lähialueet
« : 15.10.2015, 09:32:57 »

Tuo ensimmäinen nootti on sen verran outo, etten lähde sen kummemmin ruotimaan. Suomen kielessä ei liene Barcelonalle vakiintunutta käännöstä saati slanginimeä kuten vaikkapa Tukholmalle.  ???

Varmaan tästä saa lisää hernettä keittoon, mutta lautta on epsanjaksi barco.

Nimenomaan, ei liene vakiintunutta käännöstä tai slanginimeä, mutta sun piti tulla kuitenkin sanomaan että se on Barna, ja että Barca se ei ole.

Otetaan ne herneet pois sieltä keitosta:
barco = laiva, vene, alus
barca = vene, lautta, parkki

19
Espanja / Vs: Barcelonan lähialueet
« : 14.10.2015, 20:54:18 »
No hyvä, että selvensit asian. Kysyjä ois varmasti löytänyt itsensä telttailemasta Barcelonan futisstadionilta minun ohjeilla ;) Tosin en tiennyt, että näinkin vapaassa ja sanarikkaassa suomen kielessä on ihan virallisia lempinimiä epävirallisissa yhteyksissä, ja että kaikki muut ovat ihan auttamatta vääriä.

ps. Barca on espanjaa ja tarkoittaa muun muassa lauttaa.

20
Espanja / Vs: Barcelonan lähialueet
« : 14.10.2015, 00:50:51 »
Ei ole tietoa Vicistä, mutta jos Barcaan muutat niin kannattaa katsoa mistä lähtee bussi/juna sinne ja hommata kämppä mahollisimman läheltä. Jos otat vaan jostain päin Barcaa kämpän, ja pitää junalle/bussille kulkee metrolla ja kävellä kotoa vielä metroasemallekin useempi kortteli, niin äkkiä saattaakin olla 2h matka kouluun ja siinä kyllä menee jo päivä ihan hukkaan.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5