Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HKK

Sivuja: [1] 2
1
Matkaseuraa / Burma(Myanmar) joulukuussa
« : 25.09.2016, 13:10:23 »
Tarkoitus on lahtea Burmaan (Myanmar) joulukuun alussa, n.03.12.-->. Olen matkustellut Kaakkois-Aasiassa muutamia kertoja, mutta Burmassa ei ole viela tullut kaytya. Ajatuksena olisi kierrella esim. Yangon - Mandalay - Inle Lake - Bagan - Ngapali Beach -alueita, mutta tarkkoja suunnitelmia ei viela ole, aikaa on max.2 viikkoa. Sen jalkeen suuntaan Thaimaahan, jossa reissukaveri odottaa.

Onko innokkaita mukaanlahtijoita tai hyvia vinkkeja jo Burmassa kayneilta?

2
Matkaseuraa / Vs: Amsterdam 3-8.10. Vinkkejä kaivataan!
« : 25.09.2016, 13:00:36 »
Moi! Asun taalla Damissa, joten voin kylla lahtea joku ilta seuraksi nahtavyyksille tai istumaan tuopille johonkin :)

3
Hollantiin olen suunnitellut muuttavani opiskelemaan. Utrechtiin tai Groningeniin, katsotaan nyt. Vaihtarivuoteni aikana Bangkokissa tapasin niin paljon mukavia hollantilaisia, että Euroopan maista se olisi varmasti yksi parhaista asuinpaikoista. Sosiaalisia, hyvän kielitaidon omaavia ihmisiä, joilta puuttuu kokonaan ranskalaisten, brittiläisten (ja joskus jopa saksalaisilla ilmenevä) yllimielisyys.

Kaksi viikkoa vielä Norjassa ja sitten suuntaa muuttokuorma kohti Hollantia, toivotaan, että on "yksi parhaista asuinpaikoista"  ;D

4
Aasia / Vs: Indonesia/vinkkejä?
« : 11.01.2016, 23:31:12 »
Heippa!
Jouduttiin ostamaan tyttöystäväni kanssa paluulennot Filippiineiltä hätäratkaisuna Bangkokin lentokentältä, koska ei oltaisi muuten päästy Manilaan lentävään koneeseen.. Helsingissä, Filippiinien konsulastissa Teresita Ruutu kyllä vahvasti meille vakuutteli, ettei tarvitse esittää maasta poistumislippuja maahan saavuttaessa, jos esitämme (180pv voimassa/58pv oleskeluaika maassa) normaalit turistiviisumit. Ostettiin halvahkot lennot 20.1.2016 Jakartaan, vaikka aikomuksenamme oli alunperin mennä Indonesiaan vasta keväämmällä. Nyt taustoituksen jälkeen itseasiaan: kertokaa meille Indonesian tietäjät, onko mitään järkeä (säiden puolesta) mennä tammi-helmikuussa esimerkiksi 1. Bunakelle pohjois-Sulanesillä, 2. Wakatobille etelä-sulawesillä, 3. Raja Ampattiin Papuan saarella? Nämä paikkavinkit madventuresin seikkailijan atlaasta. Entäs Bali? Tykätään sukeltaa, trekata ja tutkailla paikkoja ylipäänsä ulkosalla. Siis sataako liikaa?

Kommentti Baliin ja satamiseen. Palasin juuri sieltä ja sadekausihan on kai jo nyt meneillään. Siellä satoi joka päivä n.1/2h-tunnin. Eli eipä se menoa kauheasti haitannut. Toki silloin kun satoi, satoi sitten kaatamalla. Sade ei kuitenkaan edes viilentänyt paljoa, joten kylmäkään ei päässyt tulemaan :D Näin tammi-helmikuussa pitäisi kai sataa hieman enemmän, mutta tämä siis joulukuun kokemuksena.

5
Olen harkinnut vaihto-opiskelua Norjassa ja kiikarissani on joko Tromssa tai Trondheim. Rakastan luonnossa liikkumista ja haluaisin jonnekin, missä on hyvät mahdollisuudet päästä nopeasti ja helposti erämaihin samoilemaan. Siltä kannalta Norja olisi aika sopiva kohde. Mieli tekisi myös päästä tekemään muita luontoharrastuksia, kuten valokuvausta, kajakointia, laskettelua, yms. Onko kellään kokemusta noista kahdesta kaupungista, joko turistina tai asukkaana? Kumpaa voisi suositella, jos pidetään tuo luontonäkökulma mielessä?

Vähän tietty hirvittää se, että Norja on hintatasoltaan yksi kalleimpia maita maailmassa. ::) Olenkin koittanut pohtia mikä voisi olla vastaavanlainen maa, joka tarjoaisi hyvät mahdollisuudet vaelteluun ja luontoharrastuksiin, mutta kohtuullisemmat elinkustannukset. Kellään ideoita?

Itse asun täällä Norjassa ja kyllähän tämä kallis maa on, ei siitä mihinkään pääse. Toki paljon voi myös vaikuttaa omilla valinnoilla. Esim. asuntoja löytyy hyvinkin eri hintaisia ja jos viitsisi karsia ravintolasyömisestä ja oluenjuonnista, säästäisi jo paljon ::) Muistelen kuitenkin, että kun aikoinaan olin itse vaihdossa Islannissa, oli se siihen aikaan maailman kalleimpia maita, ja muistelen, että silloin sinne sai juuri siitä syystä korotettua opintotukea. Tämä siis v.2008. Vieläköhän Kelalla on samat säännöt...? Ja apropoo, Islantia voinkin suositella myös hyvänä luontokohteena. Taitaa nykyään olla vähän edullisempikin kuin v.2008.

6
Lentomatkustus / Vs: Kokemuksia Norwegian'ista?
« : 11.01.2016, 22:53:59 »
Hei! Olen suunnitellut reissua Thaimaahan ja vastaan tuli hyvän hintaisia lippuja Norwegianilta. Itsellä ei ole kokemusta, mutta ihan hyvää palautetta näyttää olevan saanut. Hieman lentopelkoisena ihmisenä kuitenkin kovasti kiinnostaa lentoreitti Kööpenhamina/Tukholma - Bangkok. Eli jos jollain on  siitä kokemusta olisi kiva jos sais vähän tietoa? Lähinnä kiinnostaa tuo lähi-idän alue, koska suorin reittihän kulkee juuri näiden ei niin terveellisten maiden läpi, jotka tykkäävät räjäytellä lentokoneita alas ihan muuten vaan..

Itse lensin reilu kuukausi sitten Norwegianilla suoraan Oslo-Bangkok-välin ja turvallisesti pääsin perille. Kone ei toki lentänyt suorinta reittiä juurikin kai ilmavirtauksista ym. sääoloista johtuen. Oli mielenkiintoista seurata matkustamon näytöltä miten kone suuntasi ensin Turkkia kohti ja juuri ennen Turkin rajaa teki jyrkän käännöksen kirtäen lähes maiden rajaa pitkin Turkin, Syyrian ja Irakin kokonaan. Saman manööverin teki Qatar Airways paluumatkalla Doha-Tukholma-lennolla. Tiedä sitten kuinka suurelta osin kierto johtui sääolosuhteista ja kuinka taas muista levottomuuksista  ;D Paljon olen kuitenkin Norwegianilla lentänyt ja aina ollut tyytyväinen. Heillä vaikuttaa olevan uudet koneet ja hyvä palvelu.

7
Yleinen / Vs: Montako maata vuodessa?
« : 11.01.2016, 22:23:22 »
2015:
Thaimaa
Malesia   UUSI
Serbia   UUSI
Suomi (matkat Suomeenkin lasketaan, kun asuu sen ulkopuolella ;D)
Ruotsi
Norja   UUSI
Hollanti
Indonesia   UUSI
Singapore   UUSI

8
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 13.12.2015, 18:16:37 »
Baan Tai, Ko Phangan, Thaimaa.

9
Koh Phi Phi, Thaimaa. Siellä ei ole autoja. Muuta liikennettä toki, joskin sitäkin vähänlaisesti  ;D

10
Aasia / Vs: Indonesian metsäpalot tällä hetkellä?
« : 27.10.2015, 15:33:51 »
Kaipailen myøskin kommentteja samasta aiheesta, toki oma reissu alkaa vasta 5 viikon paasta. Laitahan blogiisi kertomusta kunhan paaset paikan paalle. Toivottavasti joku jo siella olevakin osaa kommentoida :)
Hyvaa reissua joka tapauksessa!

11
Kerron kyllä aina ylpeästi olevani suomalainen, mutta jos keskustelukumppanilla ei ole hajuakaan missä maa nimeltä Suomi sijaitsee, vaan arvelee jotain muuta, en aina jaksa korjata ja alkaa selittää koska en todennäköisesti jaksa keskustella sellaisen henkilön kanssa muutenkaan pitkään :P

Jos jotain mokaan, kerron sujuvasti olevani ruotsalainen ;D  No, onhan siellä muutama vuosi tullut asuttua, joten melkeinpä se voisi olla tottakin  ::)

12
1. On perjantai
2. Sain töissä paljon aikaan
3. Tutustuin eilen uusiin, mukaviin ihmisiin
4. Joulun/uuden vuoden reissusuunnitelmat alkaa pikkuhiljaa muotoutua, kerrankin ajoissa  8)

13
Norjalaista Hansa Pilsner Liteä  ;D

14
Yleinen / Vs: Sijaintisi NYT?
« : 07.06.2015, 15:07:40 »
St. Hanshaugen, Oslo, Norja.

15
Ruotsissa vierähtänyt viimeiset 3,5 vuotta ja nyt osui muutto Norjaan töiden perässä. Kuukausi täällä nyt oltu ja mielenkiintoista kyllä, tuntuu että Norjalla ja Suomella on enemmän yhteistä kuin Ruotsilla kummankaan maan kanssa  :P

Täällä on tarkoitus työskennellä vuosi; mihin sen jälkeen, jää nähtäväksi  ;)

16
Terveys ja turvallisuus / Vs: Rokotuksista
« : 17.02.2015, 00:00:29 »
Hep A -suojakin on nyt perus- ja tehosterokotteen jälkeen voimassa seuraavat 30 v. ja poliosuojahan on ikuinen, joten toki hintaa kannattaa ajatella myös siihen suhteuttaen.

Ei poliosuoja ole ikuinen. Sitä ei vain tarvitse perusrokotussarjan jälkeen enää tehostaa kuin siinä tilanteessa, että matkustaa riskialueelle. Tosin nämä maat ovat koko ajan vähentyneet, onneksi! Mutta poliorokote siis pitää yleensä tehostaa 5v välein, jos matka suuntautuu polioalueelle alle kuukaudeksi ja tiuhempaa jos matka kestää yli kuukauden.
A-hepatiittirokote taas on tämän hetkisen tiedon mukaan elinikäinen.

Edit: Täytyy vielä sen verran lisätä, että oletko HKK ottanut ihan todella A-hepatiittia vastaan tuplarokotteet. Twinrixhän sisältää myös A:n. Engerix niminen rokote sisältäisi pelkän B:n, joka varmaan olisi ollut  järkevämpi vaihtoehto jos on ottanut jo aiemmin A:ta vastaan rokotteen ( Epaxal).

Ainakin täällä Ruotsissa matkailurokotuksiin erikoistuneet klinikat mainostaa poliosuojan olevan ikuinen, mutta tiedä sitten.

Epaxalista (pelkkä A) sanoivat täällä, että yksi annos antaa suojan vain 6-12 kk ajaksi (rahastusta vai totta, en tiedä). Vuotta myöhemmin otin siis siksi Twinrixin ja sain sekä A- että B-suojan sen kertaiselle matkalle.

Tuntuu näissä rokotusasioissa olevan neuvoja yhtä monta kuin on neuvonantajaa, jopa ammattilaistenkin parissa,  mutta nämä olivat siis vain omat kokemukseni aiheesta. :)

17
Ihailtavaa aktiivisuutta sekä rohkeutta Lomanaiselta! Itse olen matkustanut sekä yksin että kaverin kanssa ja yksin reissussa ollessani olen myös tavannut tyyppejä, joiden kanssa on sitten tavattuamme jatkettu matkustelua yhtä matkaa, joten sen perusteella hieman on kokemusta myös ennestään tuntemattoman kanssa matkustelusta.

Viime kesänä tapasin Tshekeissä ennestään minulle tuntemattoman pallislaisen, jonka kanssa oli vaan tarkoitus juoda yhdet oluet, mutta siinähän venähti aamuun asti ja koko yön sitten rupateltuamme kutsuin hänet mukaani aikaisin seuraavana aamuna lähtevään junaani ja sitä myöden reissuun toiselle puolelle kyseistä maata. Ja hänhän lähti. Jos satut näkemään tämän kommentin niin, kiitos vaan, kiva reissu oli  ;)

18
Terveys ja turvallisuus / Vs: Rokotuksista
« : 15.02.2015, 00:05:47 »
Tjaa, kävin hakemassa lääkäriltä reseptit tulevaa Kaakkois-Aasian reissua varten. Hepatiitti B (Engeriks), Japanin aivokuume (Ixiaro) ja muistaakseni poliorokote. Pelkästään nämä kustantaa ~400e. En kyllä arvannut, että pelkät rokotteet ovat noin kalliita. Malarialääkkeet ~600e.. Onko noi muka oikeasti noin kalliita?

Melkoisen kalliita hintoja. Itse olen täällä Ruotsissa ottanut yksityisellä rokotusasemalla kerran reissua varten Hep A  (Epaxal)+ Imovax Polio + Kolera  =~120e ja myöhemmin uutta reissua varten Hep A+B (Twinrix) + Kolera =~myös n.120e. Eli vaikka Japanin aivokuume maksaisi jo itsessään n.100e , kuten joku mainitsi, kuulostaa ~400e koko paketista silti todella korkealta hinnalta. 

Jotkut myös kyseenalaistivat kannattaako Hep B -rokotetta ottaa - itse olen nyt ottanut sen kaksi kertaa (eka + tehoste molemmat Twinrixiä) ja keväämmällä menen ottamaan kolmannen rokotteen vaikken reissuun ole nyt lähdössäkään, koska otettuani kolmannen rokotteen n.½v edellisestä, on suoja Hep B:tä vastaan elinikäinen. Eipähän tarvi sitten enää miettiä sitäkään. Hep A -suojakin on nyt perus- ja tehosterokotteen jälkeen voimassa seuraavat 30 v. ja poliosuojahan on ikuinen, joten toki hintaa kannattaa ajatella myös siihen suhteuttaen.

19
Terveys ja turvallisuus / Vs: lääkkeet ja reseptit
« : 14.02.2015, 23:16:07 »
Olisi tulossa parin kuukauden kuluttua viikon reissu Ranskaan. Allergian vuoksi tarvitsen Epipen nimisen adrenaliiniruiskun. Tarvitsenko reissuun lähtiessäni muitakin papereita, kuin reseptin englanniksi ?
Tässä linkki lääkkeen kuvaukseen valmistajan sivuilla: http://www.alk-abello.com/FI/Hoitohenkil%C3%B6st%C3%B6/EpiPen/Pages/Welcome.aspx

Tarvitset. Katsopa edelliseltä sivulta ensimmäinen postaukseni, sieltä löytyy vastaus (todistus ruiskujen, neulojen ja lääkkeiden kuljettamista varten).

Näkyy olevan jo vanha ketju, mutta jos joku täältä vielä ohjeita/kokemuksia lueskelee niin lisäänpä omankin kommenttini. Itse matkustan myös Epipen-adrenaliinipiikin kanssa allergian vuoksi, enkä ole koskaan pitänyt reseptiä saati todistusta ruiskuista/neuloista mukana. Pidin ruiskua alkuperäisessä pahvipakkauksessaan, kunnes se hankautui repussa palasiksi. Siitä asti olen kuljettanut sitä mukana vain alkuperäisessä muovikotelossa, eikä koskaan ole kysytty turvatarkastuksen läpivalaisussa mitään (siellähän niiden pitäisi neulat havaita?!)  ja lääke oon sentään ollut lentomatkoilla mukana mm. Thaimaassa, Malesiassa, Arabiemiraateissa, useammassa niin Länsi- kuin Itä-Euroopankin maassa sekä USA:ssa.

Uskoisin, että näistä ainakin viimeksimainitussa oltaisiin tarkasti kyselty, jos lääkettä olisi pidetty ongelmana. Toki jos on edelleen epävarma, voi ehkä olla hyvä täytättää lääkärillä Electran mainitsema todistus, mutta itse tuskin teen sitä jatkossakaan. Halusinkin vain kertoa omat kokemukseni, jotta asiaa miettivä saa perspektiiviä tähän, eikä ala liikaa panikoida sellaisten lappujen perään, joita hyvin, hyvin epätodennäköisesti kysytään.

20
Kiitos infosta Shocky! Pari päivää siis vielä aikaa kysellä kaverit läpi tai päättää lähteäkö yksin (tai teidän kanssa :P) reissuun :)

Sivuja: [1] 2