Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - TravelerAnonymous

Sivuja: [1] 2
1
Matkaseuraa / Vs: Liftaamalla maailmaan
« : 03.03.2017, 08:16:37 »
Ymmärrän hyvin noita ajatuksia elämän valumisesta hukkaan arjen ja työn rutiineissa. Päivät seuraa toisiaan kaavalla herätys liian aikaisin, duuniin, kotiin, ruokaa, tv:tä ja nukkumaan, sitten sama alusta. Noin niin kuin kärjistetysti. Oon sua jonkin verran, tai aika paljonkin, vanhempi ja oman pitkän maailmanympärimatkani jo tehnyt. Tosin tein omani hyvin eri tyylillä, käyttäen säästöjäni. Mut myös yllätti aika paljonkin tuollaisen reissaamisen arkisuus. Kuvittelin etukäteen sen olevan about jatkuvaa vapaudenhuumaa ja fiilis olisi kuin parhaimpana kesälomapäivänä koko ajan. Ei se ihan niin mennyt. Ihan arkea se reissaaminen oli, erilaista arkea kuitenkin. Ja en tosiaan sano etteikö tuo vuosi ja ylikin olis ollut mahtavaa - olihan se silti sitäkin! Kaikki kokevat tän  omalla tavallaan, mutta tosiaan kannattaa miettiä täysin rahattomana lähtemisen realistisuutta. Tossahan vois olla ideaa, että säästäisit ensin hieman, ja sitten yrittäisit reissun aikana löytää erilaisia duuneja - just vaikka divemaster, tai sit joku working holiday tyyppinen. Ehkä europpaassa vois työskennellä jossain baareissa yms lyhytaikaisesti myös.

Ehdottomasti sun kannattaa lähteä. Itsekin haaveilen jo että pitäs päästä taas, ja tällä kertaa ennalta määräämättömäksi ajaksi, matkustaisi niin kauan kuin se hyvältä tuntuu. Vaikka mä puhuin tuosta arkisuudesta jne, niin onhan se uusien kokemusten huima määrä, vapaus työn velvollisuuksista ja upeiden paikkojen näkeminen silti jotain niin siistiä. Oma pää tosiaan ei vaan siinä muutu sen kummemmin :) 

2
Tanskassa tuntuu olevan aika paljon suomenkielisiä asiakaspalvelutöitä. Niistä on joskus ilmoittelua Suomiseuran sivuilla ja/tai Suomalaiset Kööpenhaminassa fb-ryhmässä.

3
Lähi-itä / Vs: Dubai
« : 08.09.2016, 12:12:56 »
Kyllä Dubaihin kannattaa mennä, vaikka ei Marinan alueella majoittuisikaan. Kaupunki on tosiaan aika hajallaan ja etäisyydet ovat pitkiä, esim Burj Khalifan nurkilta Marinaan taisi mennä puolisen tuntia metrolla. Me majoituttiin Marinassa, mutta siellä oot taas kaukana kaikesta muusta, että ei sekään nyt niin optimaalinen paikka välttämättä ole jos haluaa kierrellä ympäri Dubaita. Mielestäni metrolla pääsi kuitenkin hyvin liikkumaan, ja sillä oli ihan mukava matkustaa, vaikka aikaa kuluu kyllä.  Taksilla taidettiin kulkea vain kerran tai pari, ainakin Burj Al Arabiin mennessä, muuten pärjättiin julkisilla vaikka kaikki päänähtävydet tuli kierrettyä. Deira oli mun mielestä ihan kiva alue! Jos en nyt väärin muista, niin juuri sieltähän löytyy jokirannan lisäksi gold market ja heritage village esim.

4
Yleinen / Vs: Reissuähky?
« : 28.08.2015, 11:18:53 »
Mulla iski reissuähky kesällä Italiassa, pyörin siellä koko loman eli neljä viikkoa, ja alkoi kyllä tulla kyllästyminen samoilta näyttäviin vanhoihin kaupunkeihin, maisemiin, turistilaumoihin, meluun, kuumuuteen. Tuntui, että tavallista elämää suurkaupunkeja lukuun ottamatta ei näe ollenkaan, vaan kaikki paikat on täynnä turismia. Tuli oikein ihmeteltyä miten oon ennen jaksanu kuukausikaupalla kestäviä reppureissuja  ;D Mutta pienen pohdinnan jälkeen tulin siihen tulokseen, että Euroopassa, ja erityisesti jonkun Italian sisällä, ei kauheasti variaatiota ole, paikat näyttää about samalta ja meininki muutenkin. On ihan eri asia pyöriä vierailla mantereilla maita ja maisemia tiheämpään vaihdellen.

Toisaalta reissuähky jatkuu edelleen siinä mielessä, että en oikein jaksa innostua parista edessä olevasta Euroopan pyrähdyksestä, vaan ne tuntuvat jopa rasittavilta...ei jaksais sitä matkustamista, lentokenttiä, lentoja, säätöjä. Ennenkuulumatonta! Toivottavasti noillakin reissuilla sitten tosiasiassa on kuitenkin kivaa!

5
Eipä nämä nyt missään järjestyksessä ole:

1. Galápagossaaret ja Ecuadori
2. Australia, Tasmania ja Uusi-Seelanti ihan rauhassa ja ajan kanssa
3. Bhutan
4. Joku safari
5. Jotain.....

Muutan tuon kohdan 5. -> Shanghai

Tuli muuten vittumaisen ajankohtaiseksi tuo otsikon määritelmä. En minä, mutta no niin, eipä paljon muutakaan.
Kiinnostavaa pohtia miten kävisi jos/kun tämä omalle kohdalle osuu: tuntuuko tekemättömät reissut ihan toisarvoisilta asioilta ja huomio keskittyy täysin esim läheisiin ihmissuhteisiin, vai haluaako vielä nähdä ja kokea kaiken minkä suinkin ehtii. Olettaen siis tilannetta jossa ajan käyminen vähiin on tiedossa.

6
Tätä pitikin oikein miettiä. Tällaisia tuli mieleen:
- Trans-Siperia/Mongolia junamatka
- Argentiina & Chile, erityisesti eteläosat
- Pitkä maailmanympärimatka nimenomaan ilman aikarajoituksia. Yksi vuoden reissu on jo tehtynä.
- Asuminen ja "oikean työn" tekeminen ulkomailla, mieluiten Euroopan ulkopuolella
- Paratiisisaari Tyynellä merellä, tosin saattaa sisältyä kohtaa " pitkä maailmanympärimatka", kuten myös haaveilemani Oman & Socotra. Näitä ajatellen pitänee odotella Jemenin tilanteen rauhoittumista.

Saa nähdä muutaman vuoden päästä jos tätä muistaa tulla katsomaan, että onko mikään toteutunut 😎

7
Yleinen / Vs: Mitä olet oppinut reissaamisen myötä?
« : 26.06.2015, 10:49:19 »
Sen, kuinka onnekkaita olemme, kun meillä ylipäätään on mahdollisuus matkustella ja katsella maailmaa. Suurimmalla osalla kohdemaiden paikallisista ei olisi minkäänlaisia mahdollisuuksia lähteä vaikkapa vuodeksi kiertämään ympäri maailmaa - tuskin viikoksikaan. Muutenkin meillä länsimaalaisilla on elämässä aivan toisenlaiset valinnanmahdollisuudet verrattuna nyt vaikkapa Etelä-Amerikan tai Aasian köyhempien maiden paikallisväestöön.

Yleissivistystä on reissailun myötä tullut rutkasti lisää, on oppinut historiasta, maantieteestä, kulttuureista, ruoista, luonnosta jne. Ja itse asiassa olen alkanut välittää paljon enemmän esimerkiksi ostamien tuotteiden alkuperän eettisyydestä, kun olen itse nähnyt että vaikkapa kaakaoviljelmillä raataa aivan samanlaiset ihmiset kuin mekin, tehden raskasta työtä palkalla, joka ei mahdollista heille millään tavalla samanlaisia elämänmahdollisuuksia kuin duunarin työt Suomessa.

8
Yleinen / Vs: Pidemmät reissut yli kolmekymppisenä
« : 15.06.2015, 23:30:19 »
Kyllä, juuri sitä airbnb-sivua, eli kotimajoituksia. Tosin tuli huomattua sellainen, että siellä ainakin joissain maissa ilmoittelee myös hostelleja, virallisia ja epävirallisia, joten pitää olla hiukan tarkkana mitä buukkaa. Pitkällä reissulla toi kotimajoitus oli ainakin mulle jonkinsortin henkireikä, kun sai laittaa itse ruokaa ja muutenkin olla kodinomaisessa ympäristössä. Tosin jonkun pari-kolme kuukautta olisi hotellitkin varmaan olleet ihan ok, bilehostelleja en olis jaksanut viikkoa pidempään  ;D

Rahanmenosta piti vielä kommentoida, että en ole kertaakaan katunut matkaan laittamaani rahasummaa. Olishan sillä rahalla voinut lyhentää lainaakin, tai tehdä jotain muuta järkevää, mutta kyllä reissusta saadut muistot ja kokemukset ovat mielestäni paljon tuollaisia juttuja arvokkaampia.

Tuo onkin hiukan haasteellinen tilanne, jos kumppani ei halua reissata. Hyvä, jos toinen on ok sen kanssa, että jää yksin kotiin. Mutta on varmasti hyvä pohtia missä määrin halutaan samanlaisia asioita elämässä ylipäätään pidemmälläkin tähtäimellä.


9
Yleinen / Vs: Pidemmät reissut yli kolmekymppisenä
« : 11.06.2015, 19:19:39 »
Heips!
Tein oman vuoden maailmanympärimatkani karvan yli 30-vuotiaana. Rahaa säästin vajaat pari vuotta, hiukan säästöjä oli jo pohjalla tosin. Budjetti reissulle oli noin 30.000e ja aika lailla se taisi mennäkin. Kalleimmissa maissa meni se 3000e per kk. Vakityöstä irtisanouduin, mutta sain matkan jälkeen nopeasti uuden.

Hostelleista en juuri yöpynyt, vaan enimmäkseen käytin airbnb:tä. Toimi mun tapauksessa erinomaisesti, sillä en reissannut yksin enkä siten kaivannut hostellien sosiaalista puolta. Kanssareissaajia tuli kyllä tavattua riittävästi näinkin.

Posti oli käännetty erään ystävän luo, mutta olin ottanut käyttöön netpostin postin määrän minimoimiseksi. Suosittelen! Lisäksi ilmoitin kaikkiin mahdollisiin paikkoihin että en halua enää kirjeitä (esim kanta-asiakkuuksiin liittyen). Näin minimoin postistani ystävälle koituneen vaivan.

Ja kyllä, nälkä kasvaa syödessä! Aluksi oli ihanaa olla kotona taas, mutta nyt mielessä polttelee uusi matka, ainakin välillä :)

10

Lainaus
Tämä on se syy miksi ne itseäni häiritsee, kun seuraa mitä uutta on tullut (foorumi + blogit) etusivulta ja se täyttyy jatkuvasti päivittyvistä "yhteistyöihmisten" nollapostauksista ja vielä jos seassa on lahjottuja "arvosteluja" niin hohhoijaa :)
Jos ne voisi laittaa piiloon etusivulta niin se olisi hieno ominaisuus.

Tässä on sekin "ongelma", että koska nämä yhteistyö/ammattilaisbloggaajat dominoivat lukuisilla päivityksillään etusivua (siellähän näkyy lähes aina nuo samat naamat), niin noita muita reissublogeja ei enää löydy, kun ne hukkuvat yhteistyöblogien (lähes) jokapäiväisten päivitysten alle. Tai löytyväthän ne, mutta pitää erikseen mennä katsomaan keskustelu-puolelta jne. Mahdollisuus, että joku kiinnostava blogi osuisi omiin silmiin etusivulta sattumoisin on nykyisin aika pieni. Ja tosiaan, en minäkään tästä asiasta mieltäni ole pahoittanut, eikä tämä ole elämässäni päällimmäisiä ärsyyntymisen aiheita :D Mutta se ero vaan on tosi selkeä: muutama vuosi sitten vielä palliksessa reissublogit olivat keskimäärin niitä, joissa joku lähti pitkälle reissulle ja bloggasi siitä. Näitä blogeja jäi usein ihan tuntemattomanakin mielenkiinnosta seuraamaan.

Tämä Matka-blogissa muuten oli pitkät selostukset joistain Arabiemiraateissa sijaitsevista resorteista (kyllä, luin ne). En lukenut kovin tarkkaan, mutta en huomannut yhteistyömainintaa - olivatko ne sitä? Jäin vain ihmettelemään, miksi joku kirjoittaisi noin tarkan selostuksen resortista, jos kyseessä ei ollut yhteistyö. Missä oli kaikki sisältö RAK-emiraatin muusta menosta...Ei millään pahalla tämäkään, olisi vain kiinnostanu tietää minkälainen paikka tuo RAK on, mutta siitä asiasta en tullut yhtään viisaammaksi. Ja off-topicia, mutta sopinee esimerkiksi keskustelun aiheesta.


Mode-edit: lainaus kuntoon. -jk

11
Jees, asian ydin taitaa olla juuri tuo, että nämä yhteistyö/mainosmatkailublogit ja sitten "oikeat reissublogit" ovat eri genreä, ja (joidenkin mielestä) valitettavasti nyt tämä ensin mainittu on vallannut palliksen matkablogit. Noita reissublogeja kyllä löytyy esim travelblog.orgista.

Hostelli vs hotellikeskustelu nousi tässä esiin, koska joistain teksteistä tuli kuva, että pelkästään hotellissa yöpymisestä voisi päätellä jotain oleellista reissun laadusta, tyyliin jos yöpyy hotellissa eikä hostellissa ei ole reppureissaaja, vaan silloin myös kulkee takseilla ja syö hienoissa rafloissa. Mutta tämä ei nyt edes liity blogikeskusteluun muuten kuin siten, että mulla ei oo mitään sitä vastaan jos bloggaaja yöpyy hotellissa, koska mielestäni se ei kerro ko reissusta tai blogista vielä mitään kiinnostavuuden kannalta olennaista. Se on tuo kaupallistumis/ammattimaistumistrendi mikä tökkii itselleni henk.koht.

12
Nojoo, enemmän koitin verratakin hostelli vs hotelli. Minusta kyllä hostellitkin ovat about samanlaisia missä päin maailmaa tahansa, eli siinä mielessä majoitusmuotona myös aika geneerinen, vaikka tietenkin ketjuhotelli on sitä vielä enemmän. Kotimajoitus on sitten vähän eri juttu. Edelleen, mun mielestä hotellissa yöpyminen ei mitenkään sulje pois paikallisissa katuruokaloissa syömistä ja bussilla kulkemista taksin sijaan tai mitään muutakaan vastaavaa :) Näin siis itse ainakin olen tehnyt, vaikka oonkin reissuilla hotelleissakin yöpynyt. Mutta tämä on jo aika turha keskustelu, eikä liity blogeihin niinkään. Muuta kuin siten, että hotellissa yöpyminen sinänsä ei mun mielestä blogia huononna.

13

Kaikilla se matkustyyli ei ole kiinni rahasta. Itsekin tienaan ihan mukavasti, mutta se on vaikuttanut ainoastaan siihen, että reissut on pidempiä kuin ennen. Ihan samalla tavalla reissaan rinkan kanssa ja nukun hostelleissa kuin ennenkin (ainoastaan mukavuudenhaluani otan joskus hostellista oman huoneen dormin sijaan). Hotelliin menen vain jos paikkakunnalla ei ole hostellia ja sllloinkaan en valitse sitä hienointa hotellia. Hotellit kiillotettuine kaiteineen ja laukunkantajineen ei vaan ole mun juttu vaikka en olekaan mikään hippi :)  Ja ikääkin on jo 40 -vuotta, että ei voi edes sanoa, että "kyllä sitä vielä nuorena jaksoi hostelleja" :)

Tätä jotenkin yritin sanoakin. Että raha ja se tyyli, millä tykkää matkustaa, eivät mene käsi kädessä. Nykyään reppureissataan siksi, että siitä saa jotain, eikä siksi, että se on ainoa, mihin olisi varaa.

Mutta en koe, että eri matkustelutyylit olisivat pois toisilta. Luen tosi mielelläni eri tavoin matkustajien kokemuksia, koska siinä oppii näkemään kohteen eri tavoin. Mutta en silti koe matkustavani jotenkin vähemmän, jos asun hyvässä hotellissa. Kaikille tyyleille on tilaa. Siksi tuntuu oudolta, jos joku paheksuu pakettimatkaraportoivaa blogia. Ei se reppumatkaajalle ehkä anna samassa mitassa, mutta saattaa innostaa jonkun kokemattoman matkalle.

Mä en taas ymmärrä tätä asettelua, että hostelli on jotenkin "parempi ja aidompi" yöpymispaikka kuin hotelli. Että jengiä ei todellakaan kiinnosta yöpyä hotellissa, mutta hostellissa kyllä. En siis ymmärrä, mikä se ratkaiseva ero matkustustyylissä on, jos yöpyy hostellissa vs hotellissa. Hostelli on halvempi, ja siellä tapaa, noh, toisia reissajia. Samoin hotellissa. En ikinä ole tajunnut, miksi se, että käyttää vähän enemmän rahaa, tekisi reissusta vähemmän reppureissun -> vähemmän aidon/hauskan/mitä lienee. Blogeissa mulle on ihan sama, miten bloggaaja majoittuu. Ei mua kiinnostaisi sen enempää lukea arvioita hostelleista kuin ketjuhotelleistakaan. Kiinnostaa ne muut reissukokemukset, paikat, luonto, paikallinen ruoka jne, ei se missä tyyppi on majoittunut, minkälainen lounge lentokentällä oli, lentokoneen matkustusluokka jne jne. Aidot reissukertomukset pitkiltä reissuilta kiinnostaa, mutta mun mielestä siinä ei ole yhtään olennaista onko henkilö yöpynyt teltassa, hostellissa, kotimajoituksessa vai hotellissa. Btw, omalla maailmanympärimatkalla käytin kaikkia näitä majoitusmuotoja teltasta resorttiin, joten mikähän se mun reissutyyli sitten oli.. :)

14
palliksen matkablogeissa on viime aikoina pistänyt silmään tämäntyyppinen sisältö, joka vituttaa:

- viikonloppuna oli aikaa niin mentiin käymään maakuntakaupungissa X
- varattiin ketjuhotelli ja saatiin upgrade ja late checkout
- siellä oli hieno design ja ihanat valkoiset lakanat ja rentouttava sauna ja aamiaisella raikkaita hedelmiä
- menisin uudestaan jos menisin käymään maakuntakaupungissa X ja suosittelen kaikille
- p.s. tätä postausta sponsoroi ketjuhotelli

noin yleisesti ottaen, harmittaa jos huomaa tuhlanneensa pari minuuttia elämästään matkablogiin joka on lähinnä lomakuva-albumi jossa on sinänsä toki kauniita mutta kirjoittajaa tuntemattomille lukijoille yhdentekeviä kuvia ja pari riviä tekstiä tyyliin "oli hieno reissu, suosittelen tätä kohdetta"

Nyt täytyy kyllä sanoa, että olen samaa mieltä. Minua ärsyttää tämä matkablogien muuttuminen kaupallisen ja ammattimaisen oloisiksi. Hotelli/lounge ym arvosteluja pukkaa - plääh. Julkaistaan juttuja vanhoista reissuista, samasta matkasta julkaisuja tipoittain jne jne jne. Tykkäisin aidoista reissublogeista, joissa seurataan (mieluiten pidempää) reissua mahdollisimman reaaliajassa.

15
Tää aihe kiinnostaa muakin. Eli kesällä olisi 4 viikkoa aikaa reissata ja haaveissa olisi "jotain" joko Väli-Amerikassa tai Karibialla. Intressinä olisi sukeltaminen/snorklaus, mutta muutakin nähtävää pitäisi olla, kuten kauniita vaellusmaisemia, mukavia kaupunkeja, ja surffaaminenkin kiinnostaisi (ihan aloittelija olen tässä lajissa). Plussaa olisi myös ympäristö, jossa voisi tuntea olonsa about turvalliseksi, suhteellisen kehittynyt infra yms. Hakusessa olisi rentoutumisloma, jolla myös näkisi jotain, ja tosiaan tuo surffaus ja sukeltaminen kiinnostaa :) Miten vertaisit näitä speksejä vasten Panama/Costa Rica vs. vaikkapa Karibialla Curacao/Bonaire? Kiitos!

16
Matkapäiväkirjat / Vs: Pallontallaajien reissublogit
« : 07.01.2015, 12:22:01 »
Näyttää siltä, että noin 90% blogipäivityksistä, joita etusivulla nykyään näen ovat "ammattibloggaajien" postauksia, joissa kirjoitetaan joko jostakin paikasta, jossa on käyty vuosia sitten, tai on keksitty joku muu matkailua liippaava aihe, että saadaan postaus pihalle. Ilmeisesti nää reissubloggaajat eivät sitten ole eniveis niin aktiivisia reissaajia, että löytyisi uutta reissukerrottavaa blogin tarpeisiin. Mukavaa, että tästä ketjusta löytyy kuitenkin ihka aitoja reissublogeja vielä, vaikka nämä " wannabe ammattilaiset" dominoivat etusivun blogipäivityksiä :)

17
Lähi-itä / Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
« : 14.12.2014, 19:35:40 »
Minkälaista on liikenne UAE:ssa ja Omanissa (Dubai, Abu Dhabi, Musandam, Muscat jne)? Olen lukenut netistä, että liikenne tuollapäin olisi melko hurjaa ja onnettomuuksia lähes eniten maailmassa. Onko näin? Tuntuiko autoilu vaaralliselta?

18
Kirjoitin blogia taannoisella pitkällä reppumatkallani. Blogi oli ihan julkisella sivulla (ei täällä), ja suht paljon blogi katselukertoja reissun kuluessa saikin. Nyt täytyy silti todeta, että en kirjoittanut blogiani muita varten. Tai no, ehkäpä ystäviä ja perhettä varten, mutta en miellyttääkseni tai houkutellakseni suurempaa lukijayleisöä. Päätarkoitus oli dokumentoida matkaa ja sattumuksia sen varrelta lähinnä omaksi muistoksi, sekä kommunikoida kotiinpäin mitä on tullut nähtyä ja koettua. Yritin kuitenkin kirjoittaa mahdollisimman hyvää ja viihdyttävääkin tekstiä, ja kyllähän siinä helposti tulee tunne, että haluaisi kirjoittaa tyhmältä jälkikäteen kuulostavia kohtia uusiksi, kun vanhoja blogeja katselee. Niiden äärellä on kuitenkin ihanaa fiilistellä mennyttä reissua, ja se on se pääsyy miksi blogi on olemassa.

19
Yleinen / Vs: Järkyttävä kaipuu ulkomaille
« : 23.10.2014, 13:44:42 »
Olen hiljattain palannut vuoden maailmanympärimatkalta, ja aiemminkin ollut pidempiä jaksoja ulkomailla. Nyt musta tuntuu, että se ulkomailla-missä-tahansa oleminen ei ole mulle se juttu. Reissuajasta kaipaan sitä vapautta ja hienoja kokemuksia. Haaveilen kyllä vapaasta (työstä), mahdollisuudesta tehdä sitä mitä huvittaa milloin huvittaa, mutta näen asian nyt enemmän siten, että muualla kuin Suomessa asuminen ei tätä asiaa ratkaise, se ei siis ole itseisarvo. Voisin kyllä maailmalle taas lähteä, ei sillä, ja lyhyitä uusia reissuja on jo pläneissäkin. Ja voi olla joku tietty paikka, jossa asumista erityisesti haluaisin kokeilla, mutta arvostan kyllä tällä hetkellä koto- Helsingin ihmissuhteineen aika korkealle, katsotaan miten vuoden päästä :)

20
Yleinen / Vs: Pidemmät reissut yli kolmekymppisenä
« : 03.09.2014, 21:34:13 »
Olen aina ihmetellyt, miksi moni tuntuu pitävän asuntolainan ottamista jonain paikalleen asettumisen sinettinä. En oikein näe eroa siinä onko se pakollinen kuukausittainen asumiseen käytettävä raha vuokraa vai lainanlyhennystä - siis siinä mielessä että pakollinen kulu se on in any case. Mulla ei kyllä omistusasunto ollut edes minkäänlaisena hidasteena pitkälle reissulle lähtemisessä, laitoin sen vuokralle, joten lainanlyhennyksetkin pyörivät reissunaikana normaalisti. Jos olisin ottanut lyhennysvapaata, niin vähän lisää reissurahaahan tuosta olis tullut. Jos taas asuntoa ei voi/kannata vuokrata, niin ei luulisi olevan ylivoimaista säästää se muutama tonni lisää reissurahaa, jotta saa lyhennykset ja vastikkeet pitkänkin reissun aikana hoidettua.

Enkä kyllä avioliittoakaan osaa nähdä millään tavalla reissailua rajoittavana, tai edes siihen kovasti liittyvänä asiana.  Ideaalitapauksessa molemmat ovat yhtä kiinnostuneita matkailusta, mutta jos eivät ole, niin ei kai luottamuksellisessa parisuhteessa ole ongelma matkustella yksinkin tai kavereiden kanssa. Lapset nyt ehkä ovat sitten asia erikseen, mutta sinänsä nekään eivät matkailua estä.

Nimimerkille JookosKookos kommentoisin, että mieti saisitko reissailuhalusi tyydytettyä tekemällä ilman tyttöystävääsi lyhyempiä, vaikka muutaman viikon reissuja. Riippuu tietty teidän suhteesta, mutta minulle ei toisen parin kuukaudenkaan yksin tehdyt reissut olisi ongelma.

Sivuja: [1] 2