Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - loau

Sivuja: [1]
1
Tyhmät kysymykset / Vs: Visa Electron -kysymykset
« : 20.03.2015, 14:18:45 »
Ok, tätä on varmaan käsitelty aiemminkin, mut en nopealla vilkaisulla löytänyt ihan selkeitä vastauksia, joten esitän uuden tyhmän kysymyksen.

Voiko Electronilla maksaa ulkomailla vai voiko sitä käyttää vain rahan nostamiseen automaatista ja maksaa sitten käteisellä? Olen ekaan Aasian-reppureissuun lähdössä oleva abiturientti, mulle ei myönnetä muita kortteja kuin Electron, ja vähän mietityttää et miten raha-asiat käytännössä hoituu.

Esimerkiksi hostellin, jonka oon varannut Bangkokista, nettisivuilla lukee "check-in: pay with cash or credit card". Tarkoittaako tämä, että debit card ei käy, vai onko "credit card" vaan yleisnimitys maksukorteille ja voi sisältää myös Electronin?

Tiedän, että Aasiassa käteistä käytetään joka tapauksessa enemmän kuin täälläpäin, ja aion ottaa jonkin verran setelirahaa mukaan vaihdettavaksi. Kuitenkin haluaisin pystyä maksamaan majoituksia Electronilla, koska ne on kallein yksittäinen menoerä, ja tuntuis turvallisemmalta pitää niitä rahoja tilillä kuin käteisenä. Onko mahdollista, että Electronilla voi maksaa moderneissa hostelleissa, isoissa supermarketeissa yms. Thaimaa-Kambodzha-Vietnam-Kiina-akselilla? Vai pitääkö mun varautua siihen, ettei kortti kelpaa muuhun kuin käteisen nostamiseen automaatista?

2
En varmaan oo ainoa, jota kiinnostais kesätyö ulkomailla tänä vuonna. Ois kiva kuulla muiden vinkkejä, et mitä kautta töitä vois löytää. Tällaisia keskusteluja on ollut aiemminkin, mutta en löytänyt yhtään tämänvuotista, ja tilanne netissä kuitenki elää joten viime vuoden vinkit voi olla jo vanhentuneita.

Itse oon laittanut hakemuksen Nordjobbin kautta ja myös lähetellyt itsenäisiä työhakemuksia Islantiin ja Norjaan. Oon myös tutkinut EURES-sivuston paikkoja. Oon kuitenkin varma, että näiden lisäksi on olemassa muitakin väyliä. Kertokaahan omia kokemuksianne, mistä ootte etsineet kesätöitä. Ja yleisesti keskustelua aiheesta!

Mä haluaisin ensisijaisesti ulkomaille yksinkertaisesti siks, että Suomessa on työt niin kiven alla. Eihän tilanne muuallakaan välttämättä oo sen parempi, mutta tuntuu kuitenkin järkevältä laajentaa näkökulmaa vähän. Myös kielitaidon kehittäminen yms kiinnostaa. Jossain Ranskassa ois tosi mukava työskennellä kielen takia, mutta sieltä tuntuu olevan vaikee löytää muuta kuin surkeasti palkattuja huvipuistotöitä. Oisin tosi tyytyväinen, jos sen Nordjobbin kautta löytäis jonkun ok paikan.

3
Matkaseuraa / Vs: Kaakkois-Aasiaan ja Kiinaan keväällä
« : 26.01.2015, 18:59:01 »
Laitoin teille yksityisviestiä Globallgirl ja idaidamaria :3

4
Kiina / Vs: Kiinan viisumi?
« : 21.01.2015, 15:45:42 »
Olen menossa keväämmällä Kiinaan, ja oon nyt alkanut miettimään viisumiasiaa. Tajusin etten oikeastaan tiedä mitä kautta mun pitäisi se hankkia. Suurlähetystön sivuilla lukee, että sinne pitäisi mennä paikan päälle. Mä en asu Helsingissä eikä mulla oo sinne lähiaikoina mitään asiaa, ja muutenkin sinne on sen verran monen tunnin onnibussimatka että ei oikein huvittais pelkkien paperihommien takia lähteä fyysisesti paikan päälle. Eikö tosiaan ole muuta keinoa saada se viisumi? Voiko jonkun matkatoimiston kautta hommata sen, paljonko sitten tulee ylimääräistä hintaa?

Oon menossa Kiinaan huhtikuussa Vietnamin kautta maitse, ja tarkoituksena ois olla siellä n. 40 päivää poistumatta mihinkään. Kai tavallinen single-entry turistiviisumi kelpaa 40 päiväksi eikä vaan kuukaudeksi?
Ja oon tosiaan ennen Kiinaan menemistä kuukauden Kambodzhassa ja Vietnamissa. Oisko sieltä mahdollista saada se viisumi helpommin, esimerkiks Hanoista? Kauanko siihen menis ja olisko se järkevämpää kuin Suomesta ostaminen, kun en tosiaan sijaitse lähellä suurlähetystöä täällä?

5
Matkaseuraa / Kaakkois-Aasiaan ja Kiinaan keväällä
« : 10.01.2015, 10:16:42 »
Oon lähdössä ekaa kertaa kaukoitään & ois ihan hauska löytää suomalaista seuraa johonkin reitin varrelle.
Lennon oon varannut 25.3. Bangkokiin, sieltä ois tarkoitus jatkaa Kambodzhaan ja Vietnamiin huhtikuun aikana. Toukokuun aion viettää Kiinassa, flexi paluulennon oon varannut 25.5. Beijingistä. Tarkoitus ois matkustaa pelkästään maitse eikä ottaa sisäisiä lentoja, erityisesti sen takia matkaseura ois kiva (puuduttavat yöjunat here i come).
Oon 18v abityttö ja reissun ajankohta määräytyy yo-kirjoitusten ja sitä seuraavien pakollisten pääsykoeistumisten mukaan :d

Tarkemmin oon suunnitellu suunnilleen tällasta reittiä (vaiks suunnitelmat toki elää):
Muutama päivä Bangkokissa --> junalla ja bussilla Siem Reapiin, pari päivää Angkorissa --> Battambangin kautta Phnom Penhiin. Sieltä  Saigoniin --> yöjuna Danangiin ja muutamaks päiväks Hoi Aniin. Huén kautta Hanoiin. (Vietnamissa aion viettää sen 15 päivää minkä ilman viisumia saa.)
Hanoista Lao Caihin ja Hekoun kautta Kunmingiin (tällä etapilla kuulemma avattiin viime kuussa taas junayhteys, mikä sopii suunnitelmiini oikein hyvin). Jonkun aikaa Yunnanissa, sitten Xingyin kautta Yangshuoon (oon vähän epävarma tästä, mutta onhan se varmaan ihan ok paikka levätä pari päivää). Sit jotain kautta Sichuaniin, Chengdun alueella ajattelin viettää muutaman päivän. Chengdusta Xi'aniin ja sieltä kohti Shanghaita, matkan varrella on paljonkin kiinnostavia paikkoja (Luoyang, Kaifeng, Nanjing) mutta riippuu ihan ajasta ja jaksamisesta että pysähdynkö niihin. Pari päivää Shanghaissa ja toivottavasti käväisy Hangzhoussa, sit sillä pikajunalla Beijingiin, missä vietän jäljelläolevat päivät (toivottavasti ainakin viikon).
Mulla on tässä aika paljon kohteita, mut meen jaksamisen mukaan, jos ei jaksa niin sitten vaan on jossain paikassa pidemmän aikaa ja skippaa jotain. Yleisesti ongelmani reissaajana ja muutenkin on kyllä se että oon aika ikiliikkuja ja huono pysähtymään, uudenvuodenlupaus oli opetella kärsivällisyyttä ja toivottavasti se jotenkin toteutuu reissaamisfilosofiassa :-D

Jos joku tietää et on jokseenkin samoilla hoodeilla noihin aikoihin, niin ilmoitelkaa!

6
Kiina / Vs: Reittivinkkejä Kiinaan?
« : 01.12.2014, 19:17:45 »
Kiitos vastauksista! :-)

Joo, yöjunilla ois tarkoitus matkustaa jonkun verran. Kiinan kokoisessa maassa se tuntuu oikein järkevältä ja taloudelliselta vaihtoehdolta, ja tykkään pitkistä junamatkoista muutenkin.

Sitä oon miettinyt, että miten epämukavaa ois matkustaa yöjunissa hard seatilla? Oon käsittänyt että hard seat on käytännössä ihan normaali junanpenkki, ja useimmat kiinalaiset junat on nykyisin suht moderneja. Oon aiemmin ollut reilaamassa ja nukuin usein yöjunissa penkillä ilman mitään ongelmia, en maksanut kalliista makuuvaunusta jos ei ollut pakko (= kerran kun kaikki istumapaikat oli täynnä). En Kiinassakaan haluais syytää rahaa makuuvaunupaikkoihin jos ei ole ihan pakko, koska yleinen käsitykseni on et missä tahansa nukkuu hyvin jos on tarpeeks väsynyt, tai toisaalta jos on levoton nii ei makuuvaunussakaan mitään loistavia unia saa. Onko kiinalaisten junien hard seatit kuitenkin jotenkin ihan eri maailmasta verrattuna eurooppalaisiin juniin, onko siellä ihan kamala meteli 24/7 tai muuta? Vai onko realistisesti ajatellen ihan mahdollista matkustaa istumapaikoilla yöjunissa?

Junakeskustelut (ja muutkin keskustelut) on kyllä ehdottomasti matkustamisen parhaita puolia! Mulla on valitettavasti kiina tosi heikkoa, osaan vain jotain perusjuttuja ja fraaseja, ja lisäks vähän pelottaa murre-erot kun oon itse vissiinkin opiskellut vaan beijingiläistä standardia :--D Oon tässä viime aikoina kyllä ahkerasti opiskellut, josko ees jotain tarttuis vielä päähän ennen reissua. Mut epäilen että pääsisin ihan järkevälle junakeskustelutasolle.

7
Twinrix maksoi 54,05€/kpl. Itsekkin päädyin ottamaan pelkän twinrixin 9kk:n Kaakkois-Aasian reissua varten :)

Selvä, kiitos! :-)

8
Oon lentämässä keväällä Helsingistä Bangkokiin Hong Kongin kautta, Cathay Pacific-yhtiöllä. Valitsemani lento ois HK:ssa aamuseitsemältä ja jatko Bangkokiin olisi vasta iltakymmeneltä. Olen aina halunnut käväistä HK:ssa ihmettelemässä, joten kiinnostaiskin tietää, että miten hyvin onnistuis lähteä aamulla lentokentältä kaupunkiin ja palata sinne sitten illansuussa? Paljonko siirtymiseen pitäis varata aikaa? Tai jos suunnitelma on ihan hölmö, pitäiskö vaan vaihtaa lentoon jossa on lyhyempi vaihtoväli ja pysyä kentällä? (En oo siis vielä tehnyt mitään varauksia, harkinnut vain.)

9
Otin yhteyttä Matkailijan rokotusneuvontaan ja siellä neuvoivat ottamaan Hep. A+B/Twinrix- ja mahdollisesti lavantautirokotteen. Puhuin ylilääkärin kanssa, hän kyseli matkan ajankohdasta ja reittisuunnitelmista ja lopuks kirjoitti mulle nuo reseptit.

Kyselin vielä itse että eikö tosiaan kannata ottaa esim. malarianestolääkitystä tai japaninaivokuumerokotusta, koska olin odottanut että niitä suositeltais. Kuitenkin lääkärin mukaan pelkän asiallisen hyttysiltä suojautumisen pitäis riittää, kun en aio Angkoria enempää palloilla viidakko-olosuhteissa, ja ennen sadekautta moskiittotautien riski on muutenkin pienempi. Hän lisäs vielä että reissun loppua kohden (toukokuussa, kun aion olla Kiinassa) japaninaivokuumeen riski kyllä nousee, mutta ei silti oo rokotuksen ottamisen väärti. Lavantautirokotteen reseptin sain harkinnanvaraisesti et voin ottaa sen jos haluan, mutta se ei oo mitenkään välttämätön, mahan voi joka tapauksessa saada sekaisin ja hygieniasta pitää huolehtia jne.

Eli aika vähällä rokottamisella pääsen, tai no totta kai nuo muutenkin on ihan vapaaehtoisia, mutta oon vähän yllättynyt että ei suositeltu mitään isompaa settiä. Mut kaipa mä uskon kun kuitenkin kahden matkailuneuvontalääkärin kanssa tätä puin, et jos ne muut ei oo välttämättömiä niin en mä niihin sitten investoi. Rahanmenohan jää onneks nyt aika pieneks kun noi hepatiittirokotteet on kai jotain max 150€ yhteensä (kouluterkkari pistää ne ilmaiseksi) ja lavantautirokote 35€ jos sen päädyn ottamaan.

Tietääkö joku muuten, että paljonko toi Twinrix tällä hetkellä maksaa? Mun pitäis käydä hakemassa ne 3 kerta-annosta apteekista sitä mukaan kun vien ne pistettäväksi, ja ois kiva tietää vähän hinnasta ettei tuu mitään järkytystä siellä :d

10
- Jaa äidillesi joku blogi/matkakertomus tms., jossa yksin matkustava tyttö kuvaa kokemuksiaan. En osaa vinkata yhtään tällaista, mutta kokeneemmat palstalaiset varmasti osaavat. Hyvänä esimerkkinä siis.

Mä olin toissakesänä yksin reilaamassa vastikään 17v täyttäneenä tyttönä ja kirjoitin reissusta blogia, ehkä tästä voi olla jotain apua? :--D Reissu oli tosi onnistunut ja siitä jäi hyvät fiilikset ja matkakuume.

http://kuuhulluutta.blogspot.fi/search/label/interrail

Noihin kysymyksiisi: en ikinä kokenut yöjunia mitenkään vaarallisiksi, lähinnä ne on usein uneliaampia ja hiljaisempia kuin päiväjunat (mitä enemmän väentungosta, sitä helpommin tulee ryöstetyksi, ja yöjunissa on usein melkein aavemaisen tyhjää). Kannattaa aina pitää arvotavarat pienessä olkalaukussa tms, ja rinkassa vain vaihtovaatteet ja käyttötavarat. Siten voit nukkua ja pitää samalla kiinni arvotavaroistasi.

Rautatieasemilla voi kyllä nukkua, mutta se ei oo kovin turvallista tai mukavaa. Mun koko reissun huonoimmat kokemukset on Göteborgin rautatieasemalta jossa yritin nukkua muutaman tunnin, se oli täynnä epämääräisiä kerjäläisiä ja narkkareita ja arvelutti nukkua vaiks mulla oli rinkka tiukasti pään alla. Muualla nukuin kyllä ulkosalla, mut en rautatieasemilla vaan jossain rannalla tai puistossa, missä oli rauhallisempaa (ja vähemmän kylmä kuin Ruotsissa). Eli pakon edessä rautsikalla voi kyllä viettää yön, mutta se on aika kamalaa eikä siellä mitään hyviä yöunia saa.

11
Kiina / Reittivinkkejä Kiinaan?
« : 12.10.2014, 12:39:50 »
Tarkoituksena ois reissata Kiinassa nelisen viikkoa ensi keväänä. Huhtikuun lopulla suuntaisin Vietnamista Kiinaan ja siitä sitten ylöspäin, paluulennon ajattelin varata Beijingistä toukokuun lopulle.  Reitti on täysin auki, joten haluaisin mieluusti vinkkejä kokeneemmilta reissaajilta. En ole ikinä ennen käynyt Kiinassa.

Aion tosiaan mennä Kiinaan Vietnamista, mutta en oo varma, suuntaanko Yunnaniin vai Guangxiin. Juna Hanoista Nanningiin Friendship passin kautta kuulostaa käytännölliseltä, mutta toisaalta kiinnostaisi myös ylittää raja Hekoussa ja mennä Kunmingiin. Kumpaa aluetta suosittelisitte ensikertalaiselle, Guangxia ja Guizhouta vai Kunmingia? Hienoja luonnonnähtävyyksiä olisi varmasti molemmissa.

Mitä kaupunkeja ja nähtävyyksiä suosittelisitte matkalla etelästä Beijingiin? Kiina on niin valtava maa, että ongelmaksi muodostuu mulla helposti se että haalin liikaa kiinnostavia kohteita ja sitten en osaa päättää. Toisaalta kiinnostaisi Sichuan, toisaalta taas itärannikon Hangzhou ja Shanghai, Nanjing, vanhat pääkaupungit Kaifeng ja Luoyang, Xi'an.. Kuukaudessa ei kuitenkaan ehdi joka paikkaan. Budjettikin on melko pieni, noin 20-30e/päivä, joten koko ajan ei varmaan kannata koluta suurkaupunkeja. Aion liikkua junalla ja bussilla, varmaan pidempiä matkoja yöjunilla niin usein kuin pystyy.

Kaikenlaiset vinkit tulee tarpeeseen! Kuulisin mieluusti myös, missä EI kannata käydä, jos teillä on huonoja kokemuksia. Oon käsittänyt, että Kiinassa monet nähtävyydet on oikeasti aika laimeita ja ylihinnoiteltuja. Etenkin se harmittaa jo etukäteen, että luonnonnähtävyyksistä rahastetaan niin usein. Ois kiva kuulla, missä voi nähdä hienoja maisemia ilman hintalappua, kauniita junamatkoja ja sen sellaisia. Kiitos!

12
Italia / Vs: Bologna
« : 12.10.2014, 11:26:54 »
Toissakesän (2013) reilillä tuli kierrettyä Italiaa, ja Bologna jäi mieleen yhtenä suosikkipaikoista koko maassa. Bolognassa on vähän nähtävyyksiä, Due Torri ja joitain historiallisia kohteita, mutta kaupunki on todella viehättävä ihan itsessään. Ihmiset ja tunnelma on niin mukavia että sinne jäisi mielellään vaikka asumaan. Monissa Italian kaupungeissa kyllästytti turistien määrä, mutta Bolognassa turisteja ei näkynyt juuri lainkaan. Olin siellä pari yötä paikallisen yliopisto-opiskelijan luona, kierrettiin keskustaa ja käytiin katsomassa esimerkiksi jotain ilmaista ulkoilmaelokuvanäytöstä. Bologna on "punainen kaupunki", rakennukset on punaista tiiltä ja historiallisesti Bolognassa on ollut paljon kommunisteja. Vähän niin kuin Italian Tampere, joskin paljon kauniimpi ja eloisampi :d Yliopisto on yksi Euroopan vanhimpia ja sen rakennukset on hienoja.

Ehdottomasti siis suosittelen käymään Bolognassa, jos viettää aikaa Italiassa. Se ei ehkä itsessään ole syy matkustaa, mutta en voisi kuvitella mukavampaa paikkaa viipyä pari päivää reissun varrella. Etenkin Rooman ja Firenzen turistirysien jälkeen Bologna oli tosi virkistävä.

13
Tämä tuntuu vähän tyhmältä kysymykseltä, koska netistä kyllä löytyy paljon tietoa aiheesta, mutta haluaisin kuitenkin kuulla muiden matkailijoiden mielipiteitä.

Olen lähdössä keväällä (maaliskuun lopulta toukokuun lopulle) parin kuukauden reissulle kaukoitään. Reissu on ensimmäiseni Euroopan ulkopuolelle, ja tarkoituksena olisi matkustaa Vietnamissa, Kambodzhassa ja Kiinassa. Koska en ole ikinä ennen ollut Aasiassa, mua mietityttää, mitä rokotuksia kannattaisi ottaa. Mulla ei toistaiseksi ole muuta kuin alakoulussa saadut perusrokotukset.

Aion pysyä paljolti kaupungeissa, mutta kyllä maaseudullakin varmastikin tulee oleiltua. Reitti on näillä näkymin tällainen:
Aluksi Bangkokista Siem Reapiin ja Angkorin temppeleitä ihmettelemään, sitten Phnom Penhiin ja sieltä Vietnamiin.
Vietnamissa ajattelin matkustaa parissa viikossa etelästä pohjoiseen, ja sitten lähteä sieltä Kiinaan, joko Yunnaniin tai Guangxiin, joka tapauksessa eteläiseen Kiinaan siis. Sitten matkustelisin kuukauden enimmäkseen eteläisissä provinsseissa, lopuksi tekisin pitkän junamatkan Beijingiin missä viettäisin viimeiset matkapäivät.

Millaiset rokotteet olisi järkevä ottaa tällaiselle reissulle? Haluan ottaa terveyteni vakavasti, mut opiskelijan matkabudjetti on muutenkin pieni, joten kyllä kirpaisisi käyttää jopa satasia näihin. Hepatiitti A:n aion ainakin ottaa, mutta muista on epävarma olo. Japanin aivokuume on pelottava tauti, mutta toisaalta matkani ei ajoitu sen sesonkiin. Lavantautirokote tuntuu melko turhalta koska ikävän mahataudin voi saada siitä huolimatta. Vesikauhurokotettakin oon miettinyt, mutta pysyisin muutenkin varmaan kaukana villeistä koirista ja apinoista. Kuinka todennäköistä on, että esimerkiksi pyöräillessä altistuisi koiranpuremille? Malarianestolääkitystä oon harkinnut tuolle ajalle kun oon Kambodzhassa, mutta en tiedä onko sekään välttämätön vai riittäisikö että vaan käyttäisi pitkähihaisia vaatteita ja hyttysmyrkkyä.

Auttakaa hämmentynyttä keltanokkaa, mitkä rokotteet kannattaa oikeasti ottaa ja mikä on hätävarjelun liioittelua?

Sivuja: [1]