Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Vipatus

Sivuja: [1]
1
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkavakuutus
« : 16.09.2020, 20:44:22 »
Juu, ei se mitään, en minä kritiikistä suutu. En nyt ihan kevytkenkäisesti olekaan minnekkään lähdössä vaan suunnitelmat pitää olla raudanlujat, ainakin  mitä tulee näihin perusasioihin. Siksipä minä täällä kokeneemmilta kyselenkin näitä "tyhmiä" kysymyksiä, koska teillähän se arvokas tieto on.  Tässä menee nyt ainakin vuosi varmaan ennenkuin pääsee todenteolla minnekään reissuamaan, joten on aloitettava hyvissä ajoin varustautuminen.

Gouda näkyy nyt sulkeneen sivustoltaan verkkokauppansa, koronan vuoksi, sen takia en sitä vakuutustakaan sieltä löytänyt, kun aikaisemmin yritin äkkiseltään puhelimella sitä sivuilta etsiä. On jokseenkin kuitenkin aika varma, että ulkomaisiin yhtiöihin sitä on turvauduttava, koska kotimaisissa on niin paljon näitä eri rajoituksia. Mitä olen ulkomaisilta reissusivuilta lukenut, niin aika hyviäkin arvosteluja nämä yhtiöt on saaneet.

2
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkavakuutus
« : 16.09.2020, 11:22:03 »
Itse otin joskus Goudalta, oisko tanskalainen tai norjalainene firma. En tosin matkan pituuden vuoksi vaan sain halvimmalla kattavuutta vuoristo-oloja varten. Koskaan en joutunut vakuutusta hyödyntämään. Kävin tsekkaan että onko firma vielä olemassa ja jotenkin ei nettisivut herätä nyt kyllä luotettavuutta.

Huomaa myös se että yleensä matkavakuutus tulee olla voimassa matkan alkaessa, ts. et välttämättä voi ottaa eka "normi" 3kk matkavakuutusta kotimaiselta yhtiöltä ja sen jälkeen jatkaa sitä jollain kansainvälisellä matkavakuutuksella. Toki riippuu taas vakuutusyhtiöstä.

Mikä noissa Goudan sivuissa oli mielestäsi vikana? Äkkiseltään näytti aika normaalilta matkavakuutus sivustolta. Tosin en kyllä löytänyt mistään kohtaa, mistä sen vakuutuksen olisi voinut ottaa  ;D

Sehän tässä onkin juuri vaikeutena, kun tarkoitus on lähteä maailmalle, ilman sen kummempia tarkkoja matkasuunnitelmia, ihan jo tämän viruksen takiakin, niin pitäisi löytää vakuutus, joka on aina voimassa ja mielellään vaikka kerta vuoteen ostettava, ilman mitään rajoituksia kotimaahan palaamisesta tai matkustuspäivärajoitteita.

3
Tyhmät kysymykset / Vs: Ulkomaiset pankit
« : 15.09.2020, 19:53:27 »
Mitä hyötyä Mastercardista on verrattuna normi Suomalaiseen pankki/luottokorttiin? Ilmeisesti käy vain paremmin maksuvälineenä ympäri maailman, onko muita hyötyjä?

4
Tyhmät kysymykset / Vs: Matkavakuutus
« : 15.09.2020, 19:27:50 »
Näin on, Suomesta saa vakuutuksen 12kk matkan alkaessa, jonka jälkeen on turvauduttava ulkomaisiin palveluihin. Yritin sitä joskus selvittää, mutta ainakin itselle se oli aikamoinen viidakko ja kallis. Olisi tullut halvemmaksi lentää Suomeen ottamaan vakuutus ja sitten takaisin. ja vakuutusturva olisi ollut parempi. Mutta niinkuin sanoin, se oli vain minun selvityksen tulos.

Olen myös itse tätä tässä koittanut selvitellä eri tahoilta, joten olisi ihan kiva tietää millaisia tuloksia sinä sait? missä mielessä se oli viidakkoa?

Safetywing ja World Nomads on ne mitä itse tällä hetkellä tiedän, joista voisi harkita ottavansa ainakin jonkunlaisen vakuutuksen.

5
Tyhmät kysymykset / Matkavakuutus
« : 15.09.2020, 17:37:59 »
Tiedän, täällä on paljon näitä ketjuja, mutta kaikki ne alkaa olla jo niin vanhoja, että tieto on mennyt out of date tilaan moneltakin kohtaa. Esim. Eurooppalainen yhtiö, mistä ennen ilmeisesti sai edullisimmat vakuutukset, on sulautunut OP:n kanssa.

Eli onko tosiaan niin, että jos haluaisi matkavakuutuksen pidemmälle ajalle, ilman, että tulee takaisin Suomeen välillä, on se mahdotonta saada ainakaan Suomalaisesta vakuutusyhtiöstä? eli jos tiput Kelan kirjoilta pois, niin matkavakuutustakaan et saa?


6
Tyhmät kysymykset / Vs: Ulkomaiset pankit
« : 14.09.2020, 17:17:09 »
Siis kuinka tuo Mastercardilta Revolutiin rahan siirtäminen käytännössä tapahtuu? oletko siis liittänyt tuon Mastercardin jotenkin Revolutin korttiin?

Ajattelin, josko pitäisi kolmea eri tiliä. Yksi Suomalainen pankki ja vaikkapa kaksi virtuaalista tiliä, joihin siirtää rahaa tuolta Suomalaiselta tililtä, joten luulisi suhteellisen turvallinen yhdistelmä olla.

7
Tyhmät kysymykset / Vs: Ulkomaiset pankit
« : 07.09.2020, 18:56:38 »
Käsittääkseni Revolutiin pystyy liittämään max 2 korttia? Eli meneekö se jo siinä, että ensimmäinen korteista on Revon oma fyysinen kortti ja toinen sitten vaikka Suomalaisen pankin kortti? 

Kauanko sinä olet käyttänyt Revolutia ja onko ollut sitä ongelmaa, mitä  hyvin usealla muulla tuntuu olevan, että tili jäädytetään, eikä pääse kirjautumaan sisään tai yhteyttä asiakaspalveluun?

8
Tyhmät kysymykset / Vs: Ulkomaiset pankit
« : 06.09.2020, 18:45:58 »
Kun siirtää rahaa Suomen tililtä Revolutin tilille, meneekö se aina SEPA siirtona?

9
Tyhmät kysymykset / Vs: Ulkomaiset pankit
« : 05.09.2020, 19:11:24 »
Itselläni on selkeä ja turvallinen systeemi. Kahden suomalaisen pankin kortit matkassa, joiden tileillä on vain pienet summat (100-200€) ja kolmas tili, jossa rahat. Tähän tiliin ei ole korttia matkassa ja josta tarvittaessa siirrän rahaa korttitileille. Kortilla en yleensä osta, vaan käytän käteistä, toki jos jotain isompia ostoksia ostan tunnetuista yrityksistä, niin käytän korttia. Automaattikulut käteistä nostaessa ei budjettia kaada, joka muutenkin on aina vähän siinä ja siinä. Eli kulutan reissuilla vähän.

Tämä on hyvä! Näin taidan minäkin tehdä. On jo valmiiksi eri tilejä,  eri Suomalaisissa pankeissa. Tai sitten voisi kokeilla tuota Revolutia, mutta pitää sitä siis vain käyttötilinä jonne siirtää pieniä summia aina kerrallaan.

10
Tyhmät kysymykset / Vs: Ulkomaiset pankit
« : 04.09.2020, 20:27:48 »
Hieman kyllä mietityttää minkälainen tämä Revolut oikeasti on.

"Revolut on Lontoossa kolme vuotta sitten toimintansa aloittanut kännykkäpankki
Yhtiön perustivat venäläiset valuuttakaupan asiantuntijat Nikolai Storonski ja Vladislav Jatsenko.
Revolut houkuttelee ennen kaikkea matkaajia, mutta se haluaisi olla täyden palvelun yleispankki.
Tavoitteena on kasvattaa asiakasmäärä viiden vuoden kuluessa kolmesta miljoonasta sataan miljoonaan.
Revolutilla on oikeus tarjota Suomessa maksupalveluja. Se hakee parhaillaan eurooppalaista pankkitoimilupaa."


Sanat Startup, bitcoin yms, ei oikein herätä isoja luottamuksen tunteita, kun pankkipalveluista puhutaan. Toki heillä on nyt jo miljoonia asiakkaita ympäri maailmaa, mutta siitä on vielä pitkä matka luotettavaan pankkimaineeseen. Lisäksi heidän "rahanpesu algoritminsä" on lukinnut useiden käyttäjien tilit, jäädyttäen sinne talletetut varat, eikä he ole päässeet mitenkään käsiksi omiin varoihinsa, eikä saaneet mitään yhteyttä pankin asiakaspalveluun. Vaikuttaa vähän sille, että tuo paikka menee sellaisena pienenä matkakassana ja varmasti ajaa heidän korttinsa oman asiansa reissatessa, mutta enempiä varoja en kyllä uskaltaisi tuonne laittaa.

11
Tyhmät kysymykset / Vs: Ulkomaiset pankit
« : 03.09.2020, 16:58:46 »
Kysymykseni tausta oli ehkä juuri se tarkoitus kartoittaa eri mahdollisuuksia Suomalaisen pankin tilalle, koska se tunnetusti ottaa kaikenlaisia palvelumaksuja välistä, jotka tuntuu kohoavan vuosi vuodelta enemmän ja enemmän, vaikka kaikki palvelut siirtyvät myös enemmän netin puolelle.

Tässä on juuri vaakakupissa, turvallisuus, toimintavarmuus ja helppous. On tottakai tosiasia, että Suomalainen pankki on se turvallisin ja varsinkin ongelmien ilmaantuessa, ehkä helpoiten selvitettävä, mutta siinä on kääntöpuolena toiminnan raskaus, hinnat...yms yms..

Tuo virtuaalinen tili on kyllä tarkastelemisen arvoinen asia, mutta siinä pelottaa juuri se, että entäs jos heidän toimintansa lakkaa syystä tai toisesta ja olen juuri ladannut koko säästöni sinne, niin rahojen takaisinsaanti taitaa olla käytännössä mahdotonta?

12
Tyhmät kysymykset / Ulkomaiset pankit
« : 01.09.2020, 16:20:26 »
Osaako kukaan suositella luotettavaa ulkomaista pankkia, jonne voisi siirtää isompia summia ja jota sitten voisi käyttää myös tuolla maailmalla matkatessa? Miten tuo valuutanvaihto yleensä tai rahan nostaminen ulkomailla kannattaa hoitaa?

13
Terveys ja turvallisuus / Vs: Matkavakuutus
« : 29.08.2020, 16:54:57 »
Aika monella täällä vaikuttaa olevan kotimainen vakuutusyhtiö, mietin tuossa, kun oma tarkoitus oli pysyvämmin reissailla tuolla maailmalla, niin mikä olisi hyvä ulkomainen matkavakuutus, kohtuuhinnalla?

Sivuja: [1]