Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Essen

Sivuja: [1] 2 3 ... 14
1
Pohjoismaat / Vs: Kööpenhamina
« : 04.05.2009, 18:16:02 »
Onko kellään enempää tietoa tai kokemusta Köpiksen tai lähikaupunkien kirppareista? Kuulin huhun, että Kööpenhaminassa on jonkinlainen torikirppis, vähän niinkuin Hietsu Helsingissä. Missähän se olisi, ja milloin auki, tietääkö kukaan? Yritin tuolla kirpparihaulla, mutta laihoin tuloksin.
Frederiksbergissä on ulkokirppis joka viikonloppu jostain huhtikuun lopusta tai puolesta välistä lokakuulle. En muista onko auki molempina päivinä, mutta ainakin lauantaina. Löytyy Frederiksbergin kaupungintalon vierestä. Suosittelen.

2
Itse opiskelin arabiaa Syyriassa kesällä 2005 yksityisopettajan johdolla ja ihan hyvin se alkoi sujumaan. Tosin  sen jälkeen valitettavasti päässyt ruostumaan kun ei ole tarpeeksi päässyt/joutunut käyttämään.
Millaiset pohjatiedot sinulla oli arabian kielestä ennen Syyriaan menoa? Kauanko opiskelit ja kuinka paljon ehdit siinä ajassa oppia? Opiskelitko standardiarabiaa? Jos niin miten oli silloin puhutun kielen laita?

3
Aasia / Kambodza
« : 14.12.2007, 12:46:22 »
Lainaus käyttäjältä: "annipurna"
heh...jesh. mehän ne. silloin taisi olla 2 bungalowia valmiina ja ravintolasta vaan rakenteet. joogattiin omistajatytön (sheery) äidin kanssa siellä :) kovasti olisi hinku mennä katsomaan miltä paikka nyt näyttää :D ehkä vielä....piakkoinkin :)

Minäkin törmäsin omistajatytön äitiin. :) Sillä kertaa tyttö tosin tuntui vaan olevan helpottunut, kun äiti vihdoin päätti vierailunsa. :)

Puolitoista vuotta sitten pariskunta suunnitteli kovasti rakentavansa jonkinnäköistä toimintarataa läheiselle joelle tai mikä vesistö siinä olikaan lähettyvillä... mitenkähän on lie käynyt.

4
Aasia / Kambodza
« : 14.12.2007, 11:21:09 »
Lainaus käyttäjältä: "annipurna"
itselleni yksi parhaista kambodia muistoista jäi mondukirin sen monorom ja siellä nature lodge - guest house vähän "keskustan" ulkopuolella. olimme ko. paikan aivan ensimmäiset asukit aikanaan :) se oli mahtis kylä, gh ja muutenkin.

Ahhaa, se olit sitten sinä ja matkakumppanisi kenestä omistajat puhuivat. :) Kertoivat vain, että ensimmäiset asukkaat tulivat jo ennen kuin paikka oli edes kokonaisuudessaan valmis. Ja suomalaiselle kertoivat tietysti, että Suomesta olivat juu.

5
Pohjoismaat / Göteborg?
« : 14.12.2007, 11:12:03 »
Lainaus käyttäjältä: "herne-"
Miten on 18 vuotiaiden laita göteborgissa? Kun selasin jotain noista linkkeistä ni aika monessa paikassa oli ikäraja 20 tai yli  :? ja muutenkin osaako joku kertoa minkälainen on toi ruotsin ikärajapolitiikka..?

18-vuotiaiden laita Göteborgissa ei käsittääkseni ole mitenkään kovin kehuttava (juuri nyt en muista yhtäkään K18 -paikkaa). En ole kovin yksityiskohtaisesti paikkojen ikärajoja tutkaillut, mutta yleisesti ottaen ovat korkeammat kuin Suomessa. Politiikka sisäänottamisessa tietysti vaihtelee, mutta papereita kysytään useasti ja ei ole yksi tai kaksi kertaa kun porukan nuorimmaiset (parikymppiset) eivät ole päässeet sisälle.

6
Lainaus käyttäjältä: "Ziita"

(En tiedä onko enää käytössä, mutta vielä parivuotta sitten multa kyseltiin pohoismaista muuttoilmoitusta, johon suomen viranomaiset ois siis täyttäneet mun suomen tiedot jo valmiiksi. ei ollut pakollinen mutta olisi ilmeisesti nopeuttanut skatteverkketissä istumista muutamalla minuutilla.)

Minulle kerrottiin maistraatista viime kesänä, että tuo pohjoismainen muuttoilmoitus on poistunut käytöstä. Nykyään se hoidetaan ilman tuota lappusta... ilmoitat vaan muutostasi maistraattiin Suomessa, joka sitten odottelee tietoa Ruotsin puolelta kunhan olet sinne rekisteröitynyt.

7
Aasia / Re: Yksin matkalla Laos - Kambodza
« : 12.11.2007, 00:43:24 »
Lainaus käyttäjältä: "74trip"
Moi,
matka suunnitteilla loppuvuodeksi, mutta alkoi arveluttamaan turvallisuusasiat, eli onko kokemusta reissaamisesta Laosissa ja Kambodzassa yksin? Nimenomaa näin naispuolisen matkaajan kannalta ajatellen.

Yksin matkustin Kambodzhassa eikä ongelmia. Sinne vaan. En oikein ymmärrä mistä se UM:n "vältettävä yksin matkustamista" -lause on juuri Kambodzhan kohdalle tempastu...

8
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
Lainaus käyttäjältä: "skugga"
Tietääkö muuten kukaan, että jos on joskus asunut Ruotsissa ja saanut sen personnummerin niin onko se aina sama?


Ruotsista en tiedä, mutta ainakin Tanskassa se on aina se ja sama,
kehdosta hautaan. Ei muutu ihmisen sosiaaliturvatunnus, en usko,
että Ruotsissakaan, vaikka kuka niistä hurreista tietää...

 :?

Ei muutu Ruotsissakaan. Sama numero pysyy huolimatta siitä kuinka maasta muutat ulos ja mahdollisesti taas takaisin...

9
Lainaus käyttäjältä: "jk"
Lainaus käyttäjältä: "Mizzoni"
Toisaalta parhaiten palkkaansa saa nostettua olemalla seuraavassa elämässä mies.

Voi kai nainenkin hakeutua miesvaltaiselle alalle. Miesten ja naisten palkkaerohan syntyy suurimmaksi osaksi mies- ja naisvaltaisten alojen palkkaeroista, ei siitä, että miehille maksettaisiin samasta työstä enemmän kuin naisille.

Voi hakeutua juu. Ja silloin palkka toki saattaa olla parempi kuin naisvaltaisilla aloilla keskimäärin, mutta eihän se toki sitä tarkoita että se sama olisi kuin miehillä.  :evil:

10
Lentomatkustus / Nettimatkatoimistot myyvät tyhjää
« : 28.09.2007, 23:27:43 »
Lainaus käyttäjältä: "Testailija"
Sähköpostitiedusteluuni vastattiin, että vika on lentoyhtiön varausjärjestelmässä, ei heillä..

Minulle kerrottiin samaa. Erityisen suuri ongelma on kuulemma SAS:in varausjärjestelmässä, joka näyttää jopa Kilroyn haussa vapaita paikkoja vaikka niitä ei todellisuudessa ole. Kilroyn varausjärjestelmä ei toki kylläkään päästänyt varausta loppuun, mutta hankaloittaahan tuo vähän hintojen vertailua kun eipä niitä varauksia loppuun asti vie tarkistaakseen että onko sen hintaluokan paikkoja oikeasti enää olemassa.

11
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"

Sardit ovat oma heimonsa.

Sardinialainen sananlasku: "Meren takaa ei koskaan tule mitään hyvää!

Olen tehnyt useaan otteeseen töitä Sardinialaisten kanssa,
eikä ole mikään helpoin luonteenlaatu ymmärtää ja kaveerata.

Tosin Italiassa on paljonkin eri kulmakuntien välistä "ymmärtämättömyyttä".
Selvimmin tulee tietysti esille rikas pohjoinen-köyhä etelä jaolla,
vaan on luonteissa, tavoissa ja asenteissakin eroja kuin olisi
täysin eri maassa, ellei planeetalla.
(Vertaa Napolilaista vaikkapa perus-Venetolaiseen !)

 :shock:


Ahaaa. Mietinkin oikeastaan juuri tuota, että onko kyse nimenomaan Sardiniasta vai vaan yleisesti eri alueiden välisistä ymmärtämättömyyksistä. Kiitos Diokenes, yksi asia vähemmän painamassa mieltä. :)

12
Yleinen / Re: Miksi matkustat?
« : 27.07.2007, 09:45:16 »
Lainaus käyttäjältä: "maisu"

Turpaan saamista lähinnä sai pelätä nuoruuden festarireissuilla mutta kyllä baareissa pitää varuillaan olla edelleen.

Niin tai sittenhän sitä helsikiläisyyttä voi käyttää vaikka loistavana iskurepliikkinä:

"Mitäs tyttö?" " oon Helsingistä."

Aha. Ok. Joo kiva. Olisi ilmeisesti pitäny laota suukottelemaan miehen jalkoja.

Ja ennen kuin kukaan ehtii niin ei, minulla ei ole mitään helsinkiläisiä vastaan... tällä tapauksella vaan tuntu olevan aika korkeat kuvitelmat pelkän helsinkiläisyytensä tehosta.

13
Mieltäni painava kysymys on seuraavanlainen:

Venetsiasta ja Sardiniasta olevat kaksi ryhmää tekevät erittäin selvän jaon keskenänsä ja hädin tuskin saavat puhuttua toisillensa. Miksi? Onko kysymys vain Italian perinteisestä rikas pohjoinen - köyhä etelä vastakkainasettelusta (vai lasketaanko Sardiniaa edes etelään?) vai onko Sardinia vain jotenkin erityisen hyljeksitty jostain toisista syistä?

14
Aasia / Kambodza
« : 24.07.2007, 22:12:50 »
Lainaus käyttäjältä: "sixtus"

Frendi kavi myos Rattanakirissa ja kehui kovasti. Kaunis ja rauhallinen paikka.


Ratanakirin sijasta suosittelen edelleen ikisuosikkiani Mondulkiria. Mielestäni kauniimpi kuin Ratanakiri ja harvempi matkalainen eksyy sinne... johtunee siitä, että Mondulkiriin matkustaminen on hieman suuremman työn takana kun Ratanakiri taas tuntuu olevan monelle enemmän siinä matkan varrella.

15
Etunimelläni löytyy 17 paikkaa. Kaksi Puolasta, kaksi Espanjasta ja loput Italiasta! Italia ei mikään yllätys, mutta että Puolastakin. Pitänee tutkia minkälaista seutua paikat ovat ja josko siitä vaikka saisi hyvän syyn lähteä paikan päälle katsomaan...

Tarkemmin ketjua tutkittuani huomasin, että etunimeni taitaapi olla sama kuin tirmolla toinen nimi. :)

16
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Kirjallisuutta
« : 02.07.2007, 11:03:01 »
Lainaus käyttäjältä: "Niinu"
Enpäs jaksanut lukea koko ketjua, mutta nyt on luvussa Alexandra Fullerin  Ei hunningolle tänään. Kuvaus ja kieli on mun makuun, ja Afrikkaankin kai tässä pitäisi yrittää matkustaa. Se Eebenpuu pitänee lukea josta on ketjun alussa neljä vuotta sitten juteltu. Afrikan reissu kyllä olis jotain...  :idea:  :?:  :!:  :idea:  :!:  :!:


Jos pidit ensimmäisestä kirjasta niin lue ihmeessä myös kirjailijan toinen teos, Sodan jäljet. Mielestäni ei yhtä hersyvää tekstiä, mutta mielellään senkin silti luki.

17
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / TUNNUSTUKSIA
« : 02.07.2007, 10:38:06 »
Lainaus käyttäjältä: "Daria"

Eli kylla vuosi todellakin on ympyra, mutta alkaa alhaalta. *ainoa oikea totuus  :lol:  * Vuosi kulkee vastapaivaan, talvi on alhaalla, oikealla kevat, ylhaalla kesa ja vasemmalla syksy.


Vuosi alkaa kyllä alhaalta, mutta kulkee myötäpäivään. Kevät on vasemmalla jne. Ympyräni on ikäänkuin kenollaan oleva rinkula. Kesä on ylempänä kuin talvi. Enkä ole ollut päiväkodissa, joten jostain muualta on minun vuodenaikaympyräni tarttunut.

Kuukaudet ovat isoja laatikoita, viikonpäivät pieniä. Viikonloput ovat paksureunaisempia bokseja kuin arkipäivät. Kovin näyttäisi seinäkalentereista ja almanakoista opituilta vaikkei ne nyt samanlaisilta päässäni näytäkään...

18
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Unelmien häät
« : 20.06.2007, 12:15:18 »
Lainaus käyttäjältä: "AdaSxn"
Lainaus käyttäjältä: "Essen"
Olin vaan aivan oikeasti ja rehellisesti yllättynyt siitä, kuinka moni tuollaisia hössötyshäitä pitää ominansa ja kuinka paljon häihin järjestettävistä yksityiskohdista saadaan kehitettyä päänvaivaa.

En nyt tiedä, tarkoititko ollenkään tätä, mihin meinaan puuttua, vai tarkoititko juurikin hääaiheisia vessapapereita, mutta.
Monesti itseä ärsyttää se, että ihmiset, jotka eivät ole järjestelleet suuria juhlia tai muita isoja tilaisuuksia, tulevat laukomaan jotain "mitä sä oikein stressaat niistä pikkuasioista, kyllä se omalla painollaan menee"- tyylisiä kommentteja juhlien järjestäjälle. Tilaisuuksien sujuvuus on aika pitkälti kiinni tilaisuuksien järjestelyistä (jotka taas ovat pikkuasioiden summa), mutta eihän sitä huomaa niin kauan, kun asiat menevät hyvin.


No öö... en tarkoittanut. Jos isot häät kerran järjestetään niin tottakai ne pitää suunnitella ja järjestää eikä toivoa mitään omalla painolla -sujumista! Järkytykseni oli enemmänkin se, että olin vain eksynyt aivan vieraalle planeetalle. En oikeasti edes tiennyt hääkarkkien olemassaolosta.

19
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Unelmien häät
« : 20.06.2007, 11:42:26 »
Lainaus käyttäjältä: "Tirppa"
Mutta onko muiden häähössötys, etenkään täysin random-tyyppien jossain foorumilla, teiltä pois? Laskeeko se teidän elämänlaatuanne, varsinkaan jos ette ole häissä mukana edes vieraina?

Monesta asiasta "valitan", mutta kyllä jokainen saa silti järjestää ihan sellaiset häät, kihlajaiset, hääpäivät, synttärit, kastajaiset, eläkkeellelähtöjuhlat... kuin itse haluaa.

Aivan totta. Jokainen saa tehdä niinkuin haluaa ja parhaaksi näkee ja jokainen järjestäköön juuri omanlaisensa häät. Olin vaan aivan oikeasti ja rehellisesti yllättynyt siitä, kuinka moni tuollaisia hössötyshäitä pitää ominansa ja kuinka paljon häihin järjestettävistä yksityiskohdista saadaan kehitettyä päänvaivaa. En ole pahemmin ajatuksia suonut ylipäänsä häille ja sitten yhtäkkiä löydänkin itseni sivustolta joka on vielä pelkästään häitäkin kaukaisempi käsite.

20
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Unelmien häät
« : 20.06.2007, 10:45:48 »
Jostain aivan käsittämättömästi syystä eksyin eräs kerta naimisiin.infon foorumille (häät ja naimisiin meno tosiaan ovat tällä hetkellä ehkä maailman kaukaisin asia, sulhanenkin kun puuttuu :) ). Olin aika järkyttynyt. Pöyristyneenä selasin sivutolkulla vouhotusta asuista, sormuksista, askarteluista, somistuksista, kukista, tarjoiluista... Vertailua kihla- ja vihkisormusten hinnoista! :shock: Massiivisia kermakakkuhörhellys -häitä haluavia näyttäisi olevan vaikka kuinka paljon. Minusta taas sellaiset häät olisivat aivan kamalat. Ja olisihan se kamalaa, jos morsian ei itse viihtyisi omissa häissänsä. Jos ikinä koskaan menen naimisiin niin haluaisin häistäni pienet ja sievät. Omanlaiset.

Sivuja: [1] 2 3 ... 14